Kirjoittaja Aihe: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju  (Luettu 337469 kertaa)

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 649
 • Liked: 9690
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #870 : 06.08.2021, 11:53:52 »
Venäläiset trollit keijottivat ruotsin ulkoministeri Lindeä:

https://samnytt.se/ann-linde-grundlurad-av-ryska-troll-avslojas-vilja-finansiera-paverkanskampanjer/

Ruotsin sanomalehdet raportoivat asiasta , mutta jostain syystä Ruotsin valtiolliset tiedotusvälineet ovat keissistä hiiren hiljaa, vaikka julkaisivat aikaisemmin Puolan presidentille ja Pohjois-Makedonian pääministerille tehdyt vastaavat keijotukset:

https://sverigesradio.se/artikel/7261251
https://sverigesradio.se/artikel/7515687

Samnytt kyselee logiikan perään:

https://samnytt.se/ann-linde-totalblast-av-ryssar-da-haller-statsmedia-tyst/

Ruotsin radion uustispäällikkö vastaa, että he eivät pitääneet asiaa uutisarvoisena:

https://samnytt.se/sveriges-radio-om-ann-linde-blasningen-inte-speciellt-stor-nyhet/

Kun Samnyttin toimittaja kyselee homman loogisuudesta, sanoo uutispäällikkö, että julkaisuarvon arvioiminen ei ole tiedettä, ja kulloinkin on tyytyminen siihen, mitä on päätetty.

Lainaus
– Nyhetsvärdering är inte en vetenskap. Vi gjorde den här bedömningen, och jag tycker att den håller. Sedan gjorde man väl en annan bedömning då, och det får väl vara bra där.

– Du har fått ett svar på varför vi inte gjorde någonting på den här nyheten nu.

Veikkaanpa, että uutispäällikkö on tuntenut itsensä tosi typeräksi haastattelun aikana. Hän ilmeisesti olisi ollut julkaisemisen jälkeen vielä hankalammassa raossa punaviheraktivistien hallitsemassa toimituksessa, ja valitsi pienemmän pahan.
« Viimeksi muokattu: 06.08.2021, 12:09:55 kirjoittanut Siili »

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 449
 • Liked: 3996
 • Puolinuiva
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #871 : 06.08.2021, 22:25:42 »
YLE rikkoo taas jornalistin ohjeita ja jättää nimen julkaisematta vaikka pitkä (suomalaisittain) vankilatuomio tuli, eikä uhrien paljastumisesta ole pelkoa.

https://yle.fi/uutiset/3-12046516

Lainaus
43-vuotias taksikuski tuomittiin useista asiakkaiden raiskauksista

Taksikuskina pääkaupunkiseudulla toiminut mies tuomittiin kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen useista asiakkaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.
[...]
Poliisi on aiemmin kertonut miehen olleen luvallinen taksikuski. Yksin liikkuneet naiset olivat tulleet miehen taksin kyytiin taksitolpalta asiakkaina eri iltoina. Yksi uhreista oli teon aikaan vasta 16-vuotias.

Mies oli kaikilla kerroilla toiminut samankaltaisella kaavalla. Matkan aikana mies oli tarjonnut uhreilleen alkoholia ja osalle muitakin päihteitä.

Mies oli käyttänyt hyväkseen naisten päihtynyttä tilaa. Osa seksuaalirikoksista oli tapahtunut taksissa. Osan uhreista mies oli vienyt asuntoon Helsingin ulkopuolelle.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 502
 • Liked: 4321
« Viimeksi muokattu: 07.08.2021, 01:50:37 kirjoittanut DuPont »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 376
 • Liked: 20580
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #873 : 13.08.2021, 20:34:30 »
Jakaako Suomi kansalaisuuksia "kuin halpoja ämpäreitä"? Yle tarkisti perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaiden väitteitä maahanmuutosta
https://yle.fi/uutiset/3-12056273

Lainaus
Mukaan faktantarkistukseen valittiin väitteitä, joiden totuudenmukaisuus on mahdollista selvittää julkisista lähteistä ja tietyn alan asiantuntijoilta. Ulkopuolelle jätettiin mielipiteet. Tässä jutussa on esitelty vain tulkinnanvaraiset tai epätodet väitteet.

Yle on vastuussa sisällöissään esitettävien faktojen todenperäisyydestä, minkä vuoksi faktantarkistusta tehdään enenevässä määrin muun muassa vaalien ja muiden valintatilanteiden yhteydessä. Myös Sakari Puiston väitteet käytiin tarkasti läpi, mutta niistä ei faktojen osalta löytynyt tulkinnanvaraisuuksia.

Riikka Purra: “Meidän kansalaisuuslainsäädäntöä pitää kiristää. Kansalaisuuksia ei saa jakaa kuin halpoja ämpäreitä vaan se edellyttää pidempää maassa oleskelua, ylipäätänsä integroitumista yhteiskuntaan.”

Väite on epätosi.

Suomessa kansalaisuuden saaminen ei ole helppoa. Kansalaisuutta hakevan täytyy täyttää useita ehtoja, joista säädetään kansalaisuuslaissa.
...
Vuonna 2020 Suomen kansalaisuuden sai 10 086 henkilöä. Heistä vain 1 061 haki kansalaisuutta ilmoituksella. Loput 9 001 henkilöä jättivät Maahanmuuttovirastoon hakemuksen.

Hakiessaan hakemuksella Suomen kansalaisuutta henkilön on oltava täysi-ikäinen ja pystyttävä luotettavasti todistamaan henkilöllisyytensä. Hänen täytyy osata tyydyttävästi suomea tai ruotsia, eikä hänellä saa olla rikostaustaa.

Kansalaislaissa säädetään, että hakijan on täytynyt asua Suomessa yhtäjaksoisesti viisi vuotta tai seitsemän vuotta 15 ikävuoden täyttämisen jälkeen siten, että viimeksi kuluneet kaksi vuotta hän on asunut Suomessa.

Tämän voi ajatella vastaavan Purran vaatimusta pidemmästä maassa oleskelusta.

No eipä tätä voi voi tulkita vastaavan vaatimusta pidemmästä maassa oleskelusta. Lisäksi pakolaisilta ei vaadita viiden, vaan neljän vuoden oleskeluia maassa ja tämäkin aika alkaa rullata nykyään jo heti turvapaikkahakemuksen jättämisestä. Kansainvälsiesti tarkasteltuna kyse on varsin lyhyestä aikavaatimuksesta.

Lisäksi joidenkin lähteiden mukaan (https://yli.sh/satunnainen/129581668#158873496): "Tämän neljän vuoden aikana saa tehdä kaksi (2) puolen vuoden reissua, kuusi (6) kahden kuukauden reissua ja niin monta max. kuukauden reissua ulkomaille kuin haluaa, sen katkaisematta asumisaikaa. Käytännössä ei siis tarvitse kuin käydä kääntymässä täällä silloin tällöin."

Lainaus
Lisäksi hakijan täytyy kertoa Maahanmuuttovirastolle, mistä hän on saanut rahat elämiseen Suomessa ja todistettava, että hän on huolehtinut niin sanotut julkisoikeudelliset maksuvelvoitteensa, kuten verot, sairaalakulut ja elatusmaksut.

Ja elämiseen saataviin rahoihin tiettävästi lasketaan sosiaalituet:

Toimeentulo - Maahanmuuttovirasto
https://migri.fi/kansalaisuushakemus/toimeentulo

Lainaus
 • Jos olet saanut Kelan maksamaa tukea, ilmoita hakemuksessasi, mitä tukea olet saanut. Sinun ei tarvitse liittää hakemukseen Kelan päätöksiä, koska Maahanmuuttovirasto saa tiedot suoraan Kelalta.
 • Jos olet saanut ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa työttömyyskassasta, toimita kopio etuuden myöntöpäätöksestä ja viimeisimmästä maksupäätöksestä.
 • Jos olet saanut kunnan sosiaalihuollon (ei Kelan) myöntämää toimeentulotukea, toimita saamistasi koko vuoden tuista kerrallaan maksupäätökset Maahanmuuttovirastoon.

Lainaus
Vaikka hakija täyttäisi kaikki edellä kuvatut ehdot, ei hän välttämättä saa Suomen kansalaisuutta. Kansalaisuuslain pykälän 13 mukaan hakemus voidaan evätä esimerkiksi silloin, jos hakija koetaan turvallisuusuhaksi.

Maahanmuuttovirasto hylkää joka vuosi kansalaisuushakemuksia. Esimerkiksi vuonna 2020 1 482:lle henkilölle ei myönnetty Suomen kansalaisuutta. Euroopan muuttoliikeverkosto EMN:n mukaan yleisin syy hylkäämiselle vuosina 2019 ja 2018 on ollut puutteellinen suomen tai ruotsin taito.
...
Riikka Purra: "Turvapaikanhakijavirrat eivät kohdistu samalla lailla kaikkiin maihin, vaan niillä on taipumuksena löytää tietyt maat Pohjois-Euroopasta."

Väite on tulkinnanvarainen.
...
Uusia turvapaikkahakemuksia jätetään eniten Saksaan, Espanjaan ja Ranskaan. Nämä maat erottuvat eurooppalaisessa vertailussa riippumatta siitä, tarkasteleeko hakemusten lukumääriä vai niiden suhdetta maan väkilukuun.Vuonna 2020 Saksa sai 102 500, Espanja 86 400 ja Ranska 81 800 uutta turvapaikkahakemusta. Vertailuna Suomesta haki ensikertalaisena turvapaikkaa 1 277 henkilöä samana vuonna.

On täysion epärehellistä käyttää vertailussa juuri koronavuoden lukuja. Aiemmin sen sijaan on uutisoitu Suomen olleen väkilukuun suhteutettuna 3. tai 4. suosituin kohdemaa. Ja kummasti YLEn vertailussa unohtui Viron kaltaiset maat. Tässä esimerkiksi suoraan YLEn omasta uutisesta:

Suomesta tuli suosikkikohde: Jopa kolmanneksi eniten turvapaikanhakijoiden rekisteröintejä EU:ssa
https://yle.fi/uutiset/3-8376028

Lainaus
Moniin maihin turvapaikanhakijoita saapuu Suomea enemmän, mutta rekisteröinneissä Suomi sijoittuu tilastojen kärkipäähän. Eniten turvapaikanhakijoita rekisteröidään Saksassa ja Ruotsissa.

Suomesta on tullut yksi EU:n suosituimmista kohdemaista turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Joinakin viikkoina Suomi on sijoittunut EU-maiden välisessä vertailussa jopa kolmanneksi Saksan ja Ruotsin jälkeen, kun tarkastellaan rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden määriä, kertoo Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio.

– Suomesta on viimeisen kuukauden aikana tullut yksi kaikkein suosituimpia maita. Maassamme rekisteröitiin usealla viikolla jopa 3 000 hakijaa, Vuorio sanoo.
...
Syyskuussa turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa on nousi hyvin nopeasti. Vuorio muistuttaa Ylen A-studiossa, että kun tammi–elokuussa Suomeen tuli 7 000 turvapaikanhakijaa, niin syyskuun lukema oli yli 10 000.

– Eli Suomi on huomattavasti suositumpi kohdemaa kuin esimerkiksi Norja tai Tanska, Vuorio vertaa.


Lainaus
Suomessa uusien hakijoiden määrät ovat olleet alhaisia vuoden 2015 ja Euroopan pakolaiskriisin jälkeen. Koronatilanteen ja matkustamisen vaikeutumisen myötä turvapaikkahakemusten määrät ovat laskeneet entisestään, sanoo turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen.

Maan väkilukuun suhteutettuna Välimeren maat Kreikka, Kypros ja Malta erottuvat selvästi eurooppalaisessa vertailussa.

Kuinka suuri osa esimerkiksi Kreikkaan tulevista vain kulkee maan kautta, jäämättä sinne?

Lainaus
Ruotsin perheenyhdistämislinja on selvästi löysempi kuin Suomessa, Tanskassa taas tiukempi. Perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan muodostama hallitus vaikeutti merkittävästi perheenyhdistämistä vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkimainingeissa. Tuolloin myös turvapaikan Suomesta saaneilta hakijoilta alettiin edellyttää taloudellista toimeentuloa ehtona sille, että hakijat saavat tuoda perheenjäsenensä Suomeen.

Tämä vaatimus ulottuu yhä myös alaikäisiin hakijoihin. Toimeentulovaatimuksesta on vapautettu ainoastaan ne pakolaisstatuksen saaneet hakijat, jotka onnistuvat jättämään perheenyhdistämishakemuksen kolmen kuukauden sisällä. Poikkeus ei koske toissijaisen suojelun nojalla turvapaikan saaneita. Esimerkiksi nelihenkisen, kahden lapsen perheen kohdalla vaaditaan Maahanmuuttoviraston mukaan vähintään 2600 euron nettotuloja kuukaudessa palkkana tai yritystulona, sosiaalitukia ei pääsääntöisesti lasketa tähän mukaan.

Tuossa YLEn tekstissä on todennäköisesti muutakin ruodittavaa esimerkiksi tilastojen osalta, mutten tähän hätään ehdi vielä ruotia sitä tarkemmin.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2021, 23:12:10 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 548
 • Liked: 35896
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #874 : 13.08.2021, 21:24:41 »
... pakolaisilta ei vaadita viiden, vaan neljän vuoden oleskeluia maassa ja tämäkin aika alkaa rullata nykyään jo heti turvapaikkahakemuksen jättämisestä. Kansainvälsiesti tarkasteltuna kyse on varsin lyhyestä aikavaatimuksesta.

Saksassa vaaditaan 8 vuoden maassa-asumisaika. Tämän laskeminen alkaa siitä, kun henkilö on saanut ensimmäisen myönteisen virallisen oleskelulupapäätöksen. Ei siis siitä, kun henkilö astui Saksan maankamaralle.

Suomessa kansalaisuuksia jaetaan kuin tikkukaramelleja. Ei tarvitse edes suomea osata. Ei ole yhtään sektoria, jolla maan "omat hallitukset" eivät kaihtaisi vahingontekoa "maalleen ja kansalleen".
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 580
 • Liked: 1469
 • Ioota, Kappa; Omega, Delta
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #875 : 13.08.2021, 21:39:18 »
... pakolaisilta ei vaadita viiden, vaan neljän vuoden oleskeluia maassa ja tämäkin aika alkaa rullata nykyään jo heti turvapaikkahakemuksen jättämisestä. Kansainvälsiesti tarkasteltuna kyse on varsin lyhyestä aikavaatimuksesta.

Saksassa vaaditaan 8 vuoden maassa-asumisaika. Tämän laskeminen alkaa siitä, kun henkilö on saanut ensimmäisen myönteisen virallisen oleskelulupapäätöksen. Ei siis siitä, kun henkilö astui Saksan maankamaralle.

Suomessa kansalaisuuksia jaetaan kuin tikkukaramelleja. Ei tarvitse edes suomea osata. Ei ole yhtään sektoria, jolla maan "omat hallitukset" eivät kaihtaisi vahingontekoa "maalleen ja kansalleen".

Kansalaisuuslaki on vitsi. Kaikesta voidaan joustaa (eli kriteetereistä luopua), jos on riittävän painava syy. Siksi on pilvin pimein somali-, iraki- ja afgaani"suomalaisia", jotka eivät suomea osaa käytännössä lainkaan. Eikä heitä suomalaisuus kiinnosta muutenkaan. Nämä vain ovat hyvin perillä siitä, että kun passi lyödään kouraan, niin se on siinä. Karkoitusriski on aikalailla nolla, vaikka perseilisi kuinka.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 587
 • Liked: 13371
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #876 : 13.08.2021, 21:50:30 »
Sanomatalossa menee lujaa.
Tiuhaan uutisissakin esiintyneet raiskaajat olikin hevareita, eikä vasemmiston suosimien genrejen kusipäitä?
Eivätköhän he Sanomassa pääse tuostakin alemmaksi. Vielä tänä vuonna.
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 13958
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #877 : 13.08.2021, 21:57:35 »
soittiko JH-a bassoa ?
Don't give me that do goody good bullshit

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 376
 • Liked: 20580
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #878 : 13.08.2021, 23:20:33 »
No eipä tätä voi voi tulkita vastaavan vaatimusta pidemmästä maassa oleskelusta. Lisäksi pakolaisilta ei vaadita viiden, vaan neljän vuoden oleskeluia maassa ja tämäkin aika alkaa rullata nykyään jo heti turvapaikkahakemuksen jättämisestä. Kansainvälsiesti tarkasteltuna kyse on varsin lyhyestä aikavaatimuksesta.

Ylilaudalla jotkut ovatkin jo täydentäneetkin puutelistaa YLEn jutussa, vaikka uskoakseni lisääkin korjattavaa olisi tilastotietojen suhteen. Tässä joitain poimintoja:

https://yli.sh/satunnainen/129581668#158884682

Lainaus
Tanska
< 9 vuotta yhtäjaksoista asumista. 8 vuotta turvapaikanhakijoille.
< Viimeisen 2 vuoden aikana taloudellisesti itsenäinen ja viimeisen 5 vuoden aikana maksimissaan 4 kuukautta tukien varassa.
< B2 kielitaito [Basic level of independent language proficiency.]
< Helpotuksia pohjoismaalaisille

Norja
< 7 vuotta asumista viimeisen 10 vuoden aikana. 9 vuotta jos tulotaso ei ole vähintään 319,997 kruunua vuodessa.
< A2 kielitatio [You can use the language to run the most common errands.]
< Helpotuksia pohjoismaalaisille

Islanti
< 7 vuotta asumista islannissa.
< Ei sosiaaliturvaa viimeiseen 3 vuoteen.
< Osattava islantia. Ei löytynyt taitotasoa.

Ruotsi
< Aika sama meno kuin Suomessa.

Suomi
< 5 vuotta yhtäjaksoista asumista. 4 vuotta turvapaikanhakijoille.
< Ei tarvitse elättää itseään. Pitää todistaa, että on saanut sosiaaliturvaa.
< A1.2 kieltaito. [You can use the language in simple non-work-related situations. You can write a little.]
< Kaikille yhtä helppoa.

Kielitaitotasoissa alin on siis A1 ja ylin on C2. Virkamiesruotsi arvosanalla 1 vastaa B1-tasoa ja arvosanalla 5 B2-tasoa. Tuosta voi päätellä mitkä suomen A1.2 vaatimukset ovat.

Väite on totta. Suomessa jaetaan kansalaisuuksia kuin halpoja ämpäreitä.

https://yli.sh/satunnainen/129581668#158880276

Lainaus
https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359

Ja siis toi "hänen varsinainen asuntonsa ja kotinsa on ollut Suomessa a) viimeksi kuluneet neljä vuotta keskeytyksettä" TARKOITTAA siis että kun turvapaikanhakija JÄTTÄÄ turvapaikkahakemuksen niin siitä lähtien hänen varsinainen asuntonsa ja kotinsa on Suomessa" ja kun saa turvapaikan tai toissijaisen suojelun niin se varsinainen asunto ja koti vaan vaihtuu Vastaanottokeskuksesta KELA:n maksamaan asuntoon.

Bonuksena tuossa on toi käsitellään kiireellisenä eli turvapaikan (pakolais-asema) tai toissijaisen suojelun saaneiden kansalaisuushakemukset menee aina jonon kärkeen oli saavat kansalaisuuden jopa vain 1-2 viikossa hakemuksesta.

Ja sit toi "viimeksi kuluneet neljä vuotta keskeytyksettä" tarkoittaa oikeasti että Suomen ulkopuolella voi lomailla VUOSIA tuosta 4 vuodesta vaikka Somaliassa, Irakissa tai Afghanistanissa kunhan pitää kirjat ja sen KELA:n maksaman asunnon Suomessa ja tuohon on oma pykälä kansalaisuuslaissa:


"16 § (20.5.2011/579)
Yhtäjaksoisen asumisajan katkeaminen
Muut kuin lyhyet poissaolot katkaisevat yhtäjaksoisen asumisajan. Yhtäjaksoinen asumisaika katkeaa lisäksi, jos poissaoloja on niin säännöllisesti ja niin paljon, että hakijan voidaan katsoa oleskelleen tai oleskelevan enimmäkseen Suomen ulkopuolella. Jos poissaolo on johtunut painavasta henkilökohtaisesta syystä, ei yhtäjaksoinen asumisaika kuitenkaan katkea.

Lyhyet poissaolot otetaan mukaan yhtäjaksoista asumisaikaa laskettaessa. Tällaisia ovat:

1) enintään yhden kuukauden poissaolot;

2) enintään kuusi yli kuukauden, mutta enintään kahden kuukauden poissaoloa; ja

3) enintään kaksi yli kahden, mutta enintään kuuden kuukauden poissaoloa.

Jos yhtäjaksoisen asumisajan katsotaan katkenneen, Suomessa oleskelu otetaan huomioon 13 §:n 1 momentin 2 kohdan b alakohdan mukaista kerättyä asumisaikaa laskettaessa.

Yli kuusi kuukautta, mutta enintään vuoden kestäneitä tilapäisiä poissaoloja ei oteta mukaan yhtäjaksoista asumisaikaa laskettaessa. Ne eivät kuitenkaan katkaise yhtäjaksoista asumisaikaa. Asumisaikaa laskettaessa yli vuoden kestäviin poissaoloihin sovelletaan kerättyä asumisaikaa."

https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359

Eli siis kun tuosta laskee niin asumisajan katkeamatta voi esim. turvapaikan tai toissijaisen suojelun Suomesta saanut Somali käydä lomailemassa vaikkapa Somaliassa seuraavasti:
6 kuukauden loma
2 kk loma
2 kk loma
2 kk loma
2 kk loma
2 kk loma
2 kk loma
6 kuukauden loma

Eli idempiä lomia poissa Suomesta voi olla yhteensä KAKSI VUOTTA ja silti lasketaan asumisaikaan.
Ja LISÄKSI yhden kuukauden lomia voi olla MITEN PALJON VAAN eli turvapaikan tai toissijaisen suojelun saanut voi käydä lomailemassa Suomen kansalaisuuslain mukaan vaikkapa 12 kuukauden lomaa tuohon päälle eli noi pidemmät lomat ja max kuukauden lomat kun lasketaan yhteen niin turvapaikan ta toissijaisen suojelun saanut voi lomailla Suomen ulkopuolella vaikka 3 vuotta tuosta 4 vuoden asumisajasta ja silti saa Suomen kansalaisuuden eli käytännössä jos saa turvapaikan tai toissijaisen suojelun alle 12 kuukauden käsittelyllä niin seuraavat 3 vuotta voi lomailla poissa Suomesta kunhan pitää kirjat ja KELA:n maksaman kämpän Suomessa ja käy aina välillä muutaman päivän täällä kääntymässä lomien välillä.
Ja EI hätää jos joku 6 kuukauden loma venähtää vaikka 7 kuukauteen koska se EI katkaise asumisajan laskemista eli aiemmin laskettu asumisaika pysyy ja tuo 7 kk vaan pois siitä ja sit jatketaan Suomessa piipahtamisia sallittujen lomien rajoissa ja kansalaisuus tulee sit 4v ja 7 kk päästä turvapaikkahakemuksen JÄTTÄMISpäivästä.
...
Kansalaisuuslaissa lukee "hän pystyy luotettavasti selvittämään, miten saa toimeentulonsa" ja Maahanmuuttovirastossa hyväksytään Suomen kansalaisiksi sellaisia joiden luotettava selvitys toimeentulosta on että saa KELA:n työmarkkinatukea, asumistukea ja toimeentulotukea ja töissä EI ole tarvinnut olla PÄIVÄÄKÄÄN ja silti saavat Suomen kansalaisuuden.

Esim.
Somaleista on Suomessa yli 50% aikuisista jatkuvasti työttöminä ja töissä on somaleista noin 10-15% aikuisista ja lopuista suurin osa on somali-äitejä jotka ovat kotona hoitamassa lapsia eli elävät KELA:n tuilla eli jos Suomessa vaadittaisiin työpaikka ja työhistoria kansalaisuuden ehtona niin EI voisi olla tilannetta jossa Suomen somaleista noin 90% on saanut Suomen kansalaisuuden. Somalit ajat olleet venäläisten jälkeen toiseksi eniten Suomen kansalaisuuksia saanut ryhmä vuodesta 2012 lähtien.
Tuosta tilastosta lisää seuraavan YLE:n VALHEEN analyysin yhteydessä.

Ja siis verot menee osasta tukia ihan itsekseen eli siitä ei tartte huolehtia ja koska työttömänä ja KELA:n maksamassa asunnossa asuvana saa myös vapautuksen terveyskeskusmaksuista ja sairaalahoitomaksuistakin jotka KELA hoitaa.
Elatusmaksuista saa vapautuksen ihan sillä että on työtön ja köyhä ja elää KELA:n masseilla jolloin KELA maksaa noin 155 euroa kuussa per lapsi elatustukea.

https://yli.sh/satunnainen/129581668#158884183

Lainaus
Kolmas VALHE YLE:n faktanVÄÄRISTELYSSÄ ja harhaanjohtamisessa:

>pystyttävä luotettavasti todistamaan henkilöllisyytensä

EI pidä paikkaansa jos olet passisi Suomeen matkatessasi Välimereen pudottanut henkilö:

"Jos hakijan henkilöllisyys on ollut selvittämättä, hyväksyttävä asumisaika alkaa vasta, kun hän on esittänyt selvityksen henkilöllisyydestään. Tätä aikaisemmin oleskeltu aika tai osa siitä hyväksytään asumisaikaan, jos hakija on osoittanut aloitteellisuutta henkilöllisyyden selvittämiseksi, samoin kuin alaikäisenä oleskeltu aika tai osa siitä, jos henkilöllisyys on ollut selvittämättä huoltajasta johtuvasta syystä taikka muusta hakijasta riippumattomasta syystä."

https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359

"esittänyt selvityksen henkilöllisyydestään"=Minä Muhammed ja passi hukkui Välimereen ja minua vainotaan joten en uskalla mennä konsulaattiin mutta kerron kuitenkin kuka olen ja sain sukulaiset joista kerroin teille myös lähettämään tämän printatun paperin jossa lukee minun nimi Muhammed
->" hakija on osoittanut aloitteellisuutta henkilöllisyyden selvittämiseksi"
->"Tätä aikaisemmin oleskeltu aika... hyväksytään asumisaikaan"
-> "henkilöllisyys on ollut selvittämättä ... taikka muusta hakijasta riippumattomasta syystä."

Ja siis henkilöllisuuden selvittämiseksi HYVÄKSYTÄÄN mamun omat KERTOMUKSET:

" § (20.5.2011/579)
Selvitetty henkilöllisyys
Suomen kansalaisuuden saaminen edellyttää, että hakijan henkilöllisyys on luotettavasti selvitetty.

Selvitystä henkilöllisyydestä voidaan esittää asiakirjanäytöllä tai antamalla muutoin luotettavina pidettäviä tietoja asianomaisen henkilön nimestä, syntymäajasta, perhesuhteista, kansalaisuudesta ja muista asian ratkaisemisen kannalta tarpeellisista henkilötiedoista. Henkilöllisyyttä selvitettäessä tulee ottaa huomioon ne tiedot, jotka henkilö on aikaisemmin antanut viranomaiselle omasta ja lapsensa henkilöllisyydestä."

https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359

Eli "tai antamalla muutoin luotettavina pidettäviä tietoja asianomaisen henkilön nimestä, syntymäajasta, perhesuhteista, kansalaisuudesta ja muista asian ratkaisemisen kannalta tarpeellisista henkilötiedoista."
Siis OMAT KERTOMUKSET riittää henkilöllisyyden "selvittämiseen".

Neljäs VALHE:

>Hänen täytyy osata tyydyttävästi suomea tai ruotsia

Suomen kansalaisuuden saa vaikka ET OSAA SUOMEA kunhan täytät kansalaisuuslakiin piilotetut PORSAANREIÄT:

Porsaanreikä 1:

18 b § (20.5.2011/579)
Kielitaitoedellytyksestä poikkeaminen

Ulkomaalaiselle voidaan myöntää Suomen kansalaisuus 13 §:n 1 momentin 6 kohdan estämättä, jos:

...

2) hakija on 65-vuotias tai sitä vanhempi ja hänellä on Suomessa pakolaisasema, toissijainen suojeluasema tai oleskelulupa humanitaarisen suojelun perusteella;"

Eli siis kaikki jotka kertoo olevansa 65-v (ikäähän EI Suomessa tarkistella edes "I am SEVENTEEN"-tapauksissa kuin harvoilta ja yläpäästä "I am 65"-tapauksissa EI ollenkaan) ja henkilöllisyyden selvitys käy siis aiemmin esitetyn mukaisesti OMILLA TARINOILLA niin Suomen kansalaisuuden saa vaikka EI osaisi Suomea kun kertoo olevansa 65-v. Alkaa eläke juosta mukavasti samantien jos satut olemaan vaikka 55-v mamu-äijä joka vaan älysi kertoa olevansa 65-v ja toivoi siten saavansa helpommin turvapaikan.

Porsaanreikä 2:

18 b § (20.5.2011/579)
Kielitaitoedellytyksestä poikkeaminen

Ulkomaalaiselle voidaan myöntää Suomen kansalaisuus 13 §:n 1 momentin 6 kohdan estämättä, jos:

...

3) hakija ei pysty terveydentilansa taikka aisti- tai puhevammansa vuoksi täyttämään kielitaitoedellytystä;"

Eli jos on vaikka mielenterveysongelmia tai kehitysvammainen jne. niin saat Suomen kansalaisuuden vaikka ET osaa Suomen kieltä.

Porsaanreikä 3:

"4) muutoin on olemassa erittäin painava syy kielitaitoedellytyksestä poikkeamiselle."

Marjut-Tuulikista Maahanmuuttovirastossa nyt vaan tuntuu siltä että kansalaisuus pitäisi myöntää vaikka hakija EI osaa Suomen kieltä niin silloin Suomen kansalaisuuden voi myöntää.
"Olit siis ihmiskaupan uhri, onpa tosiaan kauheaa" TAI "lapsiasi kiusataan koulussa koska eivät ole Suomen kansalaisia" TAI "et pääse matkustamaan sukulaistesi luokse Iso-Britanniassa Irakin passilla, voi nyyh"


Porsaanreikä 4 jolla annettiin Suomen kansalaisuus noin 5000-7000 Somalille vaikka EIVÄT osaa Suomen kieltä vuodesta 2012 lähtien ja jotka ovat luku- ja kirjoitustaidottomia tai esittävät sellaisia:

"Luku- ja kirjoitustaidottoman sekä 65-vuotiaan tai sitä vanhemman hakijan osalta, jolle on myönnetty oleskelulupa muulla kuin 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetulla perusteella, voidaan kielitaitoedellytyksestä poiketa, jos hakija hallitsee suomen tai ruotsin kielen ymmärtämisen ja puhumisen alkeet tai on osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin.

Luku- ja kirjoitustaidottomuus sekä muut 2 momentissa tarkoitetut edellytykset osoitetaan hakijan suomen tai ruotsin kielen opettajan antamalla todistuksella."

https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359

Tuossa on itseasiaa KAKSI porsaanreikää yhdessä JÄTTIMÄISESSÄ porsaanreiässä:

Toinen Porsaanreikä antaa kaikille luku- ja kirjoitustaidottomille (tai sellaista esittäville) Suomen kansalaisuuden kunhan menevät Suomen kielen kurssille (muutama tunti riittää ja loput voi olla poissa, Suomea EI tarvitse oppia) ja sitten kurssin lopuksi pyytävät Suomen kielen kurssin opettajalta todistuksen A. siitä että osallistuivat kurssille ja B. siitä että ovat luku- ja kirjoitustaidottomia eli siis voivat olla oikeasti luku- ja kirjoitustaidottomia tai vaan esittää sellaista kurssin opettajalle ja sit noi todistukset Suomen Maahanmuuttovirastoon niin saavat Suomen kansalaisuuden vaikka EIVÄT osaa Suomen kieltä.

Se ihan lukee tuossa laissa jos osaa lukea lakitekstiä:

""Luku- ja kirjoitustaidottoman ....hakijan osalta...voidaan kielitaitoedellytyksestä poiketa, jos hakija hallitsee suomen tai ruotsin kielen ymmärtämisen ja puhumisen alkeet tai on osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin.

Luku- ja kirjoitustaidottomuus sekä muut 2 momentissa tarkoitetut edellytykset osoitetaan hakijan suomen tai ruotsin kielen opettajan antamalla todistuksella."

https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359

Eli siis jos olet luku- tai kirjoitustaidoton tai esität sellaista niin saat Suomen kansalaisuuden vaikka osaat vain alkeet TAI vaikka ET OSAA YHTÄÄN Suomen kieltä kunhan menet Suomen kielen kurssille ja pyydät opettajalta todistuksen että olet osallistunut kurssille ja olet luku- ja kirjoitustaidoton.

Kun Vihreiden Tuija Brax oikeusministerinä VEDÄTTI koko eduskuntaa ja sai aivan SEKOPÄISEN kansalaisuuslakinsa läpi 2011 alkukeväästä ja astui voimaan Toukokuussa 2011 niin 2011 syksyllä Vihreät kiersivät Somalien järjestöt läpi kertomassa uudesta porsaanreiästä ja kun vielä 2011 vain noin 100 somalia sai Suomen kansalaisuuden niin heti kun oli ehditty olla hetki kielikursseilla niin 2012 jo yli 800 somalia sai Suomen kansalaisuuden ja 2012-2018 somalit ovat saaneet 800-1000+ Suomen kansalaisuutta vuodessa ja 2019 tahti on alkanut hiukan hidastumaan vain koska suurin osa somaleista on jo Suomen kansalaisia mutta silti toi ruljanssi jatkuu eli SADAT somalit saavat Suomen kansalaisuuden per vuosi vaikka EIVÄT osaa Suomen kieltä.

Toinen porsaanreikä tuossa kohdassa oli se että kaikki 65-v täyttäneet saavat Suomen kansalaisuuden vaikka eivät osaa Suomea kunhan osallistuvat Suomen kielen kurssille (näiden EI tartte olla luku- ja kirjoitustaidottomia tai esittää sellaista) ja se lukee näin tuosta kohdasta purettuna:

"65-vuotiaan tai sitä vanhemman hakijan osalta, jolle on myönnetty oleskelulupa muulla kuin 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetulla perusteella, voidaan kielitaitoedellytyksestä poiketa, jos hakija hallitsee suomen tai ruotsin kielen ymmärtämisen ja puhumisen alkeet tai on osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin."

Eli kaksi porsaanreikää yhdessä kohdassa ja luotettiin että kansanedustajat on tyhmiä ja eivät asiaa tajua jos edes lukevat lakia.

https://yli.sh/satunnainen/129581668#158886911

Lainaus
Viides VALHE YLE:n faktanVÄÄRISTELYSSÄ ja harhaanjohtamisessa:

>eikä hänellä saa olla rikostaustaa.

LOL.
Lapsen tai naisen RAISKANNEET tai ihmisen paskaksi hakanneet mamut voivat saada Suomen kansalaisuuden.

Luetaanpa kansalaisuuslakia ja katsotaan kuinka VIHREIDEN Tuija Brax oikeusministerinä KUSETTI eduskuntaa ja sai läpi kansalaisuuslain joka antaa lapsen tai naisen raiskanneille ja muille väkivaltarikollisille Suomen kansalaisuuksia:

Vaihe 1 on TUUDITTAA kansanedustajat uneen laittamalla kiva pykälä alkuun ja luottaa siihen että kansanedustajat on TYHMIÄ ja LAISKOJA ja ei lue lakia jonka puolesta äänestävät (viimeksihän idiootit vahingossa äänestivät sote-uudituksen kohdalla lain puolesta joka lopetti terveydenhoidon Suomessa siihen saakka kunnes Sote-uudistus tulee voimaan) ja toi tehtiin kansalaisuuslaissa tällä pykälällä:

"13 §
Kansalaistamisen yleiset edellytykset
...
3) hän ei ole syyllistynyt muulla kuin rikesakolla rangaistuun tekoon eikä häntä ole määrätty lähestymiskieltoon (nuhteettomuusedellytys);"

Kansanedustajat:
Toi kuulostaa kivalta ja koska haluan osoittaa että en ole rasisti niin ää nestän tuon lain puolesta. La-la-laa.

Alempana laissa onkin sitten tuohon kohtaan PORSAANREIKÄ:

"19 § (20.5.2011/579)
Nuhteettomuusedellytyksestä poikkeaminen
Ulkomaalaiselle voidaan myöntää Suomen kansalaisuus 13 §:n 1 momentin 3 kohdan estämättä, jos hakijan tilanteen kokonaisvaltaisen arvioinnin perusteella nuhteettomuusedellytyksestä poikkeamiselle on perusteltu syy. Arvioinnissa otetaan huomioon erityisesti:

1) rikoksesta tai rikoksista kulunut aika;

2) teon laatu ja teosta tuomitun rangaistuksen ankaruus; sekä

3) onko hakija syyllistynyt toistuvasti rangaistaviin tekoihin.

Myös ulkomailla annettu tuomio voidaan ottaa arvioinnissa huomioon, jos teko, josta rangaistus on tuomittu olisi vastaavissa olosuhteissa tehtynä Suomen lain mukaan rikos.

Edellä 1 momentissa tarkoitetulle ulkomaalaiselle ei voida myöntää kansalaisuutta ennen kuin hänelle tuomittu ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaika tai hänelle määrätty lähestymiskielto on päättynyt."

Eli siis jos mamu saa ehdollista naisen tai lapsen RAISKAUKSESTA tai jonkun miehen pahoinpitelystä niin kansalaisuuden voi saada HETI kun ehdollinen on päättynyt.

Eli siis jos mamu saa VANKEUTTA naisen tai lapsen RAISKAUKSESTA tai jonkun miehen törkeästä pahoinpitelystä niin kansalaisuuden voi saada HETI kunhan vankilasta vapautumisen jälkeinen ehdollinen on päättynyt.

Mutta entäpä jos mamu onkin raiskannut useita naisia tai lapsia tai pahoinpidellyt useita miehiä?

Mahanmuuttovirasto voi SILTI oman harkintansa mukaan myöntää kansalaisuuden riippuen siitä millainen SEKOPÄÄ siellä on päätöstä tekemässä mutta jos on joku järkevämpi ja HYLKÄÄ kansalaisuushakemuksen vaikka ehdollinen EI ole enää voimassa koska vakavia rikoksia on niin paljon niin silloin tulee ODOTUSAIKA:

"19 a § (20.5.2011/579)
Odotusajan määräytyminen
Jos kansalaisuushakemus hylätään 13 §:n 1 momentin 3 kohdan perusteella, hakijalle voidaan määrätä odotusaika, jona häntä ei kansalaisteta ilman perusteltua syytä. Kansalaisuuden myöntäminen odotusajan kuluessa tai sen päätyttyä edellyttää uutta hakemusta, jolloin kansalaisuuden myöntämisen edellytysten täyttyminen arvioidaan uudelleen.

Edellä 1 momentissa tarkoitettu odotusaika on:

1) sakkorangaistuksen osalta vähintään vuosi ja enintään kolme vuotta luettuna rikoksen tekopäivästä;

2) ehdollisen vankeusrangaistuksen, valvontarangaistuksen, yhdyskuntapalvelun, nuorisorangaistuksen ja rikoksen, josta tuomioistuin on jättänyt rangaistuksen tuomitsematta, osalta vähintään kaksi ja enintään neljä vuotta luettuna rikoksen tekopäivästä; (10.4.2015/409)

3) ehdottomana tuomitun vankeusrangaistuksen osalta vähintään kolme ja enintään seitsemän vuotta luettuna rangaistuksen suorittamisesta.

Jos hakija on syyllistynyt useampaan kuin yhteen rangaistavaan tekoon, eri teoista seuraavia odotusaikoja ei lasketa yhteen. Vaihtoehtoisista odotusajoista valitaan se, jonka päättymisajankohta on myöhäisin ja aikaan lisätään kutakin muuta odotusajan aiheuttavaa tekoa kohden vähintään kaksi kuukautta ja enintään yksi vuosi teon laadun ja teosta määrätyn rangaistuksen ankaruuden perusteella, kuitenkin siten, että odotusaika ei ylitä 2 momentissa säädettyä rangaistuslajikohtaista enimmäisaikaa.

Odotusajan 2 ja 3 momentin mukainen pituus määrätään hakijan tilanteen kokonaisvaltaisen tarkastelun perusteella. Kokonaisvaltaisessa tarkastelussa otetaan huomioon 19 §:ssä tarkoitetut seikat ja hakijan yksilölliset olosuhteet."

Eli siis jos mamu saa vaikka 2 vuotta vankeutta lapsen raiskaamisesta ja hakee vankilasta vapautumisen jälkeisen ehdollisen päättymisen jälkeen Suomen kansalaisuutta ja tulee HYLÄTYKSI vaikka Maahanmuuttovirasto olisi kansalaisuuden voinut myöntää koska Maahanmuuttovirasto ei kehdannut sitä myöntää koska raiskauksen lisäksi mamu on tehnyt myös pahoinpitelyjä niin saa odotusajan joka on 3-7 vuotta eli oletetaan että olis 3vuotta niin se tarkoittaa että lapsen raiskannut mamu saa Suomen kansalaisuuden sitten kun odotusaika päättyy eli 5 vuotta siitä kun sai tuomion lapsen raiskaamisesta.

Ja Maahanmuuttovirasto jättää JOKA VUOSI noin puolet Poliisin karkotettaviksi esittämistä mamuista karkottamatta eli Maahanmuuttoviraston PÄÄTÖKSILLÄ esim. lapsia ja naisia raiskanneita mamuja saa jäädä asumaan Suomeen ja nauttimaan KELA-masseista ja nuo TULEVAT saamaan Suomen kansalaisuuden aikanaan.

https://yli.sh/satunnainen/129581668#158877345

Lainaus
Olet itse valtiolla hommissa ja allekirjoitan nuo kaikki väitteet, mutta tuohon ulkomailla oleskeluun vaikuttaa myös se ettei tuota käytännössä valvota mitenkään muuten kuin siten että jos osoitetiedot putoaa pois tai vakuuttaminen Kelassa lakkaa kun ei ole vastannut kirjeisiin.

Eli jos Somppu Somali on kirjoilla vaikkapa äitinsä luona Jakomäessä ja äiti ilmoittaa Kelalle ettei poika asu asunnossa vaan on vain kirjoilla siellä, niin äiti voi nostaa täydet tuet ja tytär saa pitää osoitteen asunnossa. Sitten kun tytär jättää kansalaisuushakemuksen niin katsotaan pelkästään sitä että osoite on ollut koko ajan voimassa Suomessa ja Kelastakin on saanut toimeentulotukea jo 6kk ajan (eli sen jälkeen kun on taas tullut Suomeen takaisin).
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 80
 • Liked: 300
« Viimeksi muokattu: 14.08.2021, 02:06:56 kirjoittanut Videotarkistus »
MATOT ULOS!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 890
 • Liked: 38637
 • Easter Worshipper
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #880 : 15.08.2021, 21:01:21 »
Ei varsinainen vääristely.

Tänään 20:30 yle uutisissa. Ensin Afganistanin tilanteesta ja toimittaja kertoo, että sieltä voi lähteä tuhansia kohti Eurooppaa. Ulkomaankirjeenvaihtajan kaverit pelkää kuollakseen. Joitain on haettu kotoa ja tapettu julkisesti kotiovelle.

Seuraava uutinen.

Riikka Purran puhe: "Tavoitteena on nolla turvapaikanhakijaa".

Joku Haitin järistys oli tappanut 750, mutta se oli vasta uutisten lopussa. Oli tärkeää saada juuri tuo kohta Purran nälkävuoden pituisesta puheesta Afganistan-uutisen perään.

YLE. Ei petä koskaan.
Mitä olet luullut YLE:stä, olet ollut oikeassa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

valkovuokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 595
 • Liked: 1386
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #881 : 17.08.2021, 09:32:23 »
https://yle.fi/uutiset/3-12048587

Ylen kolumni 18.8.21
Rajkumar Sabanadesan, entinen turvapaikanhakija puhuu järkeä suomalaisille päättäjille:

Sosiaaliturvan muuttaminen vastikkeelliseksi on asia, jota lämpimästi kannatan aivan kaikille

Kaikki tiukennusehdotukset maahanmuuttajien sosiaaliturvaan eivät ole rasismia

 - minusta on moraalisesti päivänselvää, että Suomeen esimerkiksi pakolaisina ja turvapaikanhakijoina tulleilla henkilöillä ei tulisi olla automaattista oikeutta samaan sosiaaliturvaan kuin suomalaisilla, vaan tiettyjen edellytysten tulisi ensin täyttyä.

Keskustelu kolumnista auki  18.8. klo 23.00 saakka

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #882 : 18.08.2021, 11:57:16 »
https://yle.fi/uutiset/3-12048587

Ylen kolumni 18.8.21
Rajkumar Sabanadesan, entinen turvapaikanhakija puhuu järkeä suomalaisille päättäjille:
Keskustelu kolumnista auki  18.8. klo 23.00 saakka

Keskustelu

Etu111piiri: Tutkimukset osoittavat, että jo vierasperäinen nimi on este työn saannille. Samoin oleskeluluvan puuttuminen. Nämä "rakenteelliset" rasismia muistuttavat esteet on saatava myös pois, jotta kotoutuminen ja työllistyminen onnistuisivat. Ilman muuta KENENKÄÄN laiskottelua tai tahallista loisimista ei pidä suosia.
---

Vastaukset anonyymisti numeroituna:

1. Tuskin vierasperäinen nimi on este ollut vietnamilaisillekaan, jotka tulivat Suomeen. Vietnamilaiset löysivät nopeasti työtä, ja heidän jälkelaisensä ovat opiskelleet ja työllistyneet hyvin.  Rahan kylväminen kotoutukseen ei auta, ellei ihminen itse ole halukas oppimaan kieltä ja kotoutumaan maan kulttuuriin.

---

2.  Puhutaan paljon näistä tutkimuksista, alkavat saada hieman legendaarisen maineen jo. Yksi tutkimus on tehty. Sen mukaan keskityistä nimistä haastatteluun kutsuttiin enemmän suomalaisia kuin ulkomaalaisia nimiä ja enemmän naisia kuin miehiä. Tuloksista ei voi päätellä, että ne johtuvat nimistä. Jos suomalainen ei saa töitä, hän ei voi syyttää nimeään, Ulkomaalainen pitkäaikaistyötön voi syyttää aina muita rasismista, jos ei työllisty.

---

3.  Kolumni on erinomaisesti kirjoitettu ja tuo esiin sitä naurettavaa ilmapiiriä mikä vallitsee Suomessa.

Maahanmuuttoon tulisi ottaa askel Tanskan suuntaan missä keskitytään työperäisen maahanmuuton parantamiseen ja sosiaaliturvien minimointiin maahantulijoiden kanssa.

---

4. Eihän se noin ole. Olen itsekin palkannut useita ulkolaisia sekä EU:sta että EU:n ulkopuolelta, tosin asiantuntijatehtäviin. Ei nimi ole ollut minkäänlainen este.  Mutta kolumnin osalta voi vain todeta, että se on hyvin kirjoitettu ja asiaa. Suomessa vain on totuttu nostamaan erilaisia kortteja, vuosikymmeniä pärjättiin Neuvostoliitto-kortilla, mutta nyt kovin herkästi kaikki on rasismia. Maahanmuutossa tulisi todellakin mennä nopeasti Tanskan malliin, ja varmaan se saisikin enemmän tukea jos mediakin toisi sitöä paremmin esille.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 502
 • Liked: 4321
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #883 : 18.08.2021, 22:17:27 »
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008200319.html
IS:n toimittaja ja suomalainen viranomainen valehtelevat aivan törkeästi:
Lainaus
Suomen Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerströmin mukaan lehtikuvat antavat tilanteesta vääristyneen kuvan. Afganistanilaisista pakolaisista 80 prosenttia on naisia ja lapsia.
Valtailtapäivämedia oikeasti silmät sinisinä kertoo tuollaisia valheita.
Jokainen meistä näkee, että pakolaisina tänne tulevat ovat useimmiten nuoria miehiä.
« Viimeksi muokattu: 18.08.2021, 22:19:34 kirjoittanut DuPont »

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 708
 • Liked: 22735
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #884 : 19.08.2021, 22:46:01 »
Hesari on ottanut tavaksi jättää jutuistaan systemaattisesti pois Talibanien suhde islamiin. Aikaisemmin Hesarissa etäännyttiin "tavallisesta" islamista kirjoittamalla "islamistijärjestö". Tämä on nyt muuttunut muotoon "äärijärjestö" tai "ääriliike".

Esimerkkejä tästä peittelystä on vaikka kuinka paljon Hearin jutuissa, joten ohessan vain muutama:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008204111.html

Lainaus
Afganistanissa useissa kaupungeissa on osoitettu mieltä keskiviikkona ja torstaina maan valtiaaksi noussutta äärijärjestö Talebania vastaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008203265.html

Lainaus
Taleban valtasi Afganistanin salamannopeudella, suuren osan maasta vain alle viikossa. Vielä viime viikonloppuna kaatuneen hallituksen hallussa oli useita alueita, kuten viimeisenä äärijärjestön käsiin sunnuntaina joutunut pääkaupunki Kabul.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008204520.html

Lainaus
On epävarmaa, johtuivatko kuolemat ampumisesta vai rynnäköinnistä. Äärijärjestö Talebanin edustaja kehotti kaikkia ihmisiä poistumaan lentokentän porteilta, jos heillä ei ole laillista oikeutta matkustaa.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008203447.html

Lainaus
Vaikka mineraalikaivoksista saatavat tuotot ovat yksi keskeinen tukijalka valtaan nousseen Taleban-ääriliikkeen rahoituksessa, esiintymiä ei ole vielä laajamittaisesti alettu hyödyntää.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008195282.html

Lainaus
Huumeet ovat mahdollisesti Talebanin suurin yksittäinen tulon­lähde: ääriliike on ottanut oopiumi­pellot suojelukseensa

Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 912
 • Liked: 9421
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #885 : 20.08.2021, 01:58:44 »
Huvittavasti tämä "ääärijärjestö" muuttuu melko suurella todennäköisyydellä kehitys- ja muu Yhteistyö-Kumppaniksi lähiaikoina. Ehkei vielä tänä mutta jo ensi vuonna.
Siis jos talibaanit eivät sössi koko juttua mikä on tietenkin mahdollista. Persut pakottaa talibaanit joraamaan ja ölisemään molot pystyssä irtopäiden kanssa ja vaikka kuinka naputtaa ilmiantonappia niin silti matalamielinen kansa katsoo niitä videoita eikä usko poliitikkoja juuri tässä asiassa. Siis siinä että talibaanit "ovat erittäin lähellä pohjoismaista sosiiiialidemokratiaa" mikä olisi vielä tottakin kun lukee sdp kannattajien somejuttuja.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94569
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #886 : 27.08.2021, 18:59:07 »
Lainaus
VENÄJÄ ei pidä EU:ta kumppanina vaan vastustajana, Meister painottaa. Kaikki toiminta perustuu tähän, ja tähän ymmärrykseen pitäisi perustua myös EU:n suhtautuminen Venäjään, hän sanoo.

”Uskon, että monet eivät edes halua ymmärtää tätä, sillä kustannukset ovat niin kovat.”

Viime vuonna Eurooppaa kohautti Itävallan Ibiza-skandaali, jossa Itävallan hallitus kaatui, kun saksalaislehdet paljastivat, että Itävallan varaliittokansleri Heinz-Christian Strache oli luvannut venäläisille vastapalveluksia rahaa vastaan.

Meisterin mukaan tapaus, kuten kaikki muutkin tapaukset, pitää nähdä osana systemaattista jatkumoa.

On käsittämätöntä, että Hesari toistaa faktana tällaista väitettä. Ensinnäkään edes tuoreeltaan ei muistaakseni väitetty, että kyseessä olisi ollut välttämättä Venäjä tarjoamassa lahjuksia, vaan että kyseessä olisi ollut ilmeisesti tarkoituksella tehdystä ansasta, jossa Venäjän edustajiksi esiintyneet naiset olisivat tarjonneet lahjuksia - ja juonen taustalla saattoi olla oikeasti joku aivan toinen tahokin. Toisekseen hiljattainhan paljastui nauhojen pidemmästä versiosta, että ilmeisesti Heinz-Christian Strache kieltäytyi tarjotuista lahuksista, eikä suinkaan hyväksynyt niitä.

Ihmettelinkin Hesarin tuoretta uutista:

Lainaus
Itävaltaa ravistelleessa Ibiza-skandaalissa ehdollinen tuomio entiselle puolue­johtajalle

ITÄVALLASSA oikeistopopulistisen FPÖ-puolueen ex-johtaja Heinz-Christian Strache, 52, tuomittiin perjantaina syylliseksi korruptioon. Hän sai 15 kuukauden ehdollisen tuomion.

Skandaali juontaa juurensa vuoteen 2019, jolloin julkisuuteen tuli salaa Ibizalla kuvattu video, jossa Strache näyttää olevan valmis ottamaan vastaan lahjuksia venäläisen oligarkin sukulaisena esiintyneeltä naiselta.

Video johti lopulta maan hallituksen kaatumiseen.
...
Helsingin Sanomat 27.8.2021

Tuomio tuli jostain ihan muusta kuin aikaa sitten huijaukseksi paljastuneesta Ibiza-videosta, josta ei tietääkseni ole nostettu syytteitä, kun ei ole mitään syytettävää.

Yksityissairaalan johtaja oli tehnyt Strachen FPÖ-puolueelle varsin vaatimattomat lahjoitukset. Käräjäoikeuden tuomari katsoi, että kyseessä oli lahjus Strachelle johtajaa hyödyttävän lain muuttamiseksi.

Lainaus
He was accused of helping to change a law so a friend and donor to his party could secure public funding for his private health clinic.

The head of the hospital, Walter Grubmüller, went on trial with him over two donations he made to the FPÖ of €2,000 (£1,700) and €10,000. Chief prosecutor Bernhard Weratschnig told the court on Friday that "every euro is one euro too many".
BBC: Austrian ex-far-right leader Strache guilty of corruption 27.8.2021

Korjattu Helsingin Sanomien jutun linkki osoittamaan Helsingin Sanomiin, eikä samaan BBC:n juttuun kuin jälkimmäinen linkki.

Edit:
Myös Maikkarin Kymmenen uutisissa annettiin valheellisesti ymmärtää, että korruptiotuomiossa oli kyse Ibiza-videosta, jota pyöritettiin uutisen kuvituksena.

Jännä juttu, että Hesarilla ja Maikkarilla sama megaluokan virhe. Tahallista vai vain ammattitaidottomuutta, ah tämä ikuinen journalistinen kysymys Suomessa.
« Viimeksi muokattu: 27.08.2021, 23:26:49 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 449
 • Liked: 3996
 • Puolinuiva
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #887 : 01.09.2021, 22:01:02 »
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/08/helsingin-sanomat-ja-suvela-warriors.html?m=1

Lainaus
Helsingin sanomat ja Suvela Warriors

Helsingin sanomat uutisoi ikävästä koripallotapahtumasta peräti kahden (yksi, kaksi) artikkelin verran. Niissä painotettiin väkivaltaa vastustajaa ja tuomareita kohtaan tehneen joukkueen amerikkalaisvalmentajan osuutta, mutta ei edes vihjattu mistä joukkueesta on kyse.

Jokainen valveutunut suomalainen lienee kuitenkin osannut tehdä uutisoinnista sen johtopäätöksen, että kyse on ollut humanitaarisin perustein Suomessa asuvista kehitysmaalaistaustaisista pelaajista koostuneesta joukkueesta. Kaikki eivät kuitenkaan ole valveutuneita, joten heidän kohdallaan HS:n uutisoinnin linja ei ole tiedonvälitystä vaan tiedonsalailua ja harhaanjohtamista.

Voisi kuvitella, että julkisen sanan neuvostolla olisi tarve puuttua HS:n toimintaan, koska sen ohjeiden 8 pykälän mukaan "journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen". Tätä en kuitenkaan jää odottelemaan henkeäni pidätellen, koska JSN on jo aiemminkin osoittanut piittamattomuutensa omista ohjeistaan.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94569
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #888 : 07.09.2021, 13:41:35 »
Lainaus
Tutkimus: Venäjän trollit ovat ottaneet kohteekseen lännen uutismedioiden kommentointipalstat

Brittiläisen tutkimuksen mukaan Venäjä-myönteiset trollit ovat soluttautuneet lännen uutismedioiden kommentointipalstoille muun muassa Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Jenni Jeskanen

VENÄJÄ on trollannut lännen uutismedioiden kommentointipalstoja Venäjä-myönteisellä kirjoittelulla pyrkimyksenään välittää Kremlin etuja tukevaa propagandaa, ilmenee tuoreesta brittiläisestä tutkimuksesta.

Brittiläisen Cardiffin yliopiston rikos- ja turvallisuustutkimuslaitoksen mukaan venäläiset trollit ovat lähettäneet lukijakommenttien joukkoon kirjoituksia, joissa on tuettu Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja vastustettu Britanniaa, Yhdysvaltoja ja muita lännen liittolaisia.

Sen jälkeen Venäjän valtion omistamat tiedotusvälineet ovat laatineet kommenttien pohjalta juttuja, joiden on väitetty heijastavan esimerkiksi saksalaisen Der Spiegelin tai brittiläisen The Daily Mailin lukijoiden ajatuksia, vaikka todellisuudessa kyse on ollut trollien kirjoittamista kommenteista.

Venäjänkieliset jutut ovat levinneet yleisöille myös Keski- ja Itä-Euroopassa, etenkin Bulgariassa. Niiden näkyvyyttä on vahvistettu sosiaalisessa mediassa.

[...]

TUTKIMUSRYHMÄ tunnisti 242 juttua, joiden kommenttikentissä oli julkaistu provosoivia, Venäjään myönteisesti tai länteen kielteisesti suhtautuvia kirjoituksia.

Tutkijat huomasivat, että Venäjä-myönteiset kommentit saivat toistuvasti epätavallisen paljon ”ääniä” muihin kommentteihin verrattuna, jos lukijoiden oli mahdollista arvottaa ja äänestää toistensa kirjoituksia.

Tutkijoiden mukaan uutissivustot ovat erityisen alttiita tämänkaltaiselle trollaukselle puutteellisten turvatoimien vuoksi.

Tutkimuslaitos ei kyennyt ehdottomasti todistamaan, kuka oli viestien takana, mutta sen mukaan toimet viittaavat Venäjän valtion operaatioon.
Helsingin Sanomat 7.9.2021

Menee taas naurettavan puolelle.

Tutkimuksessa ei todisteta ehdottomasti eikä edes auttavasti, että nettikommentit liittyisivät johonkin Venäjän operaatioon. Itse asiassa siinä ei edes väitetä niin vaan todetaan vain, että kommenttien takana on "pro-Kremlin trolling" eli Venäjä-myönteisiä trolleja. Sellaista on muun muassa EU:n toiminnan tai länsimaiden Afganistanin operaation kyseenalaistaminen.

Tutkimuksessa ei ole mitään todisteita mistään vaan pelkkä narratiivi. BBC:n jutussa esimerkiksi Venäjän trollauksesta esitettiin kommentti, jossa joku oli naureskellut ehdotukselle, että brittien pitäisi nukettaa Venäjä maan tasalle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 172
 • Liked: 3788
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #889 : 07.09.2021, 15:13:17 »
Ja vieläkään valtamedia ei ole vaivautunut ottamaan selvää mitä termi "trolli" tarkoittaa.

Jatkuvat väitteet Venäjän trolliarmeijasta tuo mieleen koomisia mielikuvia.  ;D

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 502
 • Liked: 4321
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #890 : 08.09.2021, 01:42:25 »
Lienevätkö samoja "trolleja", joita HS:n moderaattorit kovasti raivaavat joka monikulttuuriuutisensa kommenteistaan?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94569
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #891 : 08.09.2021, 16:59:44 »
Itävaltaa ravistelleessa Ibiza-skandaalissa ehdollinen tuomio entiselle puolue­johtajalle
Helsingin Sanomat 27.8.2021

Tuomio tuli jostain ihan muusta kuin aikaa sitten huijaukseksi paljastuneesta Ibiza-videosta, josta ei tietääkseni ole nostettu syytteitä, kun ei ole mitään syytettävää.
...
Myös Maikkarin Kymmenen uutisissa annettiin valheellisesti ymmärtää, että korruptiotuomiossa oli kyse Ibiza-videosta, jota pyöritettiin uutisen kuvituksena.

Jännä juttu, että Hesarilla ja Maikkarilla sama megaluokan virhe. Tahallista vai vain ammattitaidottomuutta, ah tämä ikuinen journalistinen kysymys Suomessa.

Tarina jatkuu: Yle: Itävaltaa syytetään yrityksistä vaientaa hallituksen kaataja – Salaa kuvatun korruptiovideon takana olleelle etsivälle kova huumesyyte 8.9.2021

Lainaus käyttäjältä: Yle
Itävallassa on alkanut oikeudenkäynti, jota ihmisoikeus- ja sananvapausjärjestöt syyttävät yrityksiksi suitsia sananvapautta.

Oikeuden eteen joutui yksityisetsivä Julius Hessenthaler, jota syytetään yli kahden kokaiinikilon myymisestä vuosina 2017–2018. Tuomio voi olla enimmillään jopa 15 vuotta vankeutta.

Hessenthaler kiistää syytteet. Hänen asianajajansa mukaan syytteet on tekaistu politiikan korruption tuomitsevien vaientamiseksi.

Hessenthaler on kertonut olleensa varaliittokansleri Heinz-Christian Strachen eroon johtaneen korruptiovideon takana.
Ibizalla Espanjassa vuonna 2019 kuvatusta videosta saa vaikutelman, että Strache tarjoaisi venäläisoligarkin sukulaisena esiintyneelle naiselle julkisia sopimuksia vastineeksi tuesta Strachen äärioikeistolaiselle Vapauspuolueelle.

Skandaali kaatoi Vapauspuolueen ja konservatiivisen liittokanslerin Christian Kurzin hallituksen. Strache tuomittiin viime kuussa 15 kuukauden ehdolliseen vankeuteen korruptiosta. Hän valittaa tuomiosta.

Hessenthalerin videohan oli näytelty ja harhauttavasti leikattu feikki, jota käytettiin varaliittokanslerin kaatamiseen. Aika uskomatonta, jos "ihmisoikeus- ja sananvapausjärjestöt" nostavat Hessenthalerin sen ansiosta vainotuksi sananvapauden sankariksi.

Strachen korruptiotuomio ei liittynyt Ibiza-videoon.

Lainaus käyttäjältä: Yle
15 kansalaisjärjestöä on julkaissut yhteisen lausunnon, jossa ne syyttävät syyttäjää yrityksistä vaientaa Hessenthale.

– Hänestä ilmeisesti tehdään varoittavaa esimerkkiä tuleville paljastusten tekijöille, jotteivät nämä ilmaisisi mielipiteitään vapaasti, sanotaan muun muassa Amnesty Internationalin ja Toimittajat ilman rajoja -järjestön allekirjoittamassa lausunnossa.

Järjestön asiantuntijoiden mukaan vaikuttaa siltä, että Hessenthalea vastaan käynnistetty tutkimus perustuu osittain tekaistuihin väitteisiin, joilla häntä yritetään mustamaalata.

Ai, nämä huijarijärjestöt. Sitten selkenee.

Huvittavia nuo perustelut, kun Strachen kaatanut Hessenthalerin Ibiza-video tiedetään nyt tekaistuksi väitteeksi, jolla Strachea haluttiin mustamaalata.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2021, 17:39:00 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94569
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #892 : 09.09.2021, 10:45:56 »
Terrori-iskuissa kuolleiden määrä väheni, äärioikeiston väkivalta rajussa kasvussa, kertoo tutkimus
...
Äärioikeiston terrori rehottaa

Ajatuspajan mukaan äärioikeiston terrori on rajussa kasvussa. Äärioikeiston terrori-iskuissa kuoli viime vuonna enemmän ihmisiä kuin kertaakaan viiteen vuosikymmeneen.

IEP:n mukaan äärioikeiston terroriteot veivät viime vuonna hengen yhteensä 89 ihmiseltä. Vuodesta 2014 äärioikeiston terrori on lisääntynyt huikeat 250 prosenttia.

–  Näiden terroritekojen määrä oli korkeampi kuin kertaakaan viimeksi kuluneiden 50 vuoden aikana, raportissa sanotaan.
...
Äärioikeiston iskujen hurjalta kuulostava 250 prosentin kasvu taas on suhteuttava siihen, että äärioikeiston iskujen määrä (johon raportissa viitataan vain tuon prosenttiluvun kautta, kahdesti) oli silti vain alle 50 eli noin 0,7 prosenttia kaikista GTD-tietokannan viime vuoden iskuista.

Höblän pääkirjoituksessa palataan 20 vuoden takaisiin islamistisiin WTC-iskuihin ja edetään siitä Afganistanin tilanteeseen, mutta samalla muistutetaan IEP:n raporttiin viitaten, että "poliittisen äärioikeiston" terrori-iskut ovat "kasvaneet merkittävästi".

Höblä ei sitä kertonut, mutta käytännössä tämä tarkoitti loikkaa 14 äärioikeistoon liitetystä iskusta 48:aan (luvut arvioitu graafista) vuosina 2014-2019, kun terrori-iskujen vuosittainen kokonaismäärä on ollut luokkaa 10 000. Kuolemantapauksissa äärioikeiston osuus oli saman raportin mukaan vastaavasti 0,6 prosenttia (89/13 826), ja näistä yli puolet tuli tuona vuonna Christchurchistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 970
 • Liked: 10261
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #893 : 10.09.2021, 01:39:43 »
Oliskohan sopiva ketju tälle.


Lainaus
The common understanding of propaganda is that it is intended to brainwash the masses. Supposedly, people get exposed to the same message repeatedly and over time come to believe in whatever nonsense authoritarians want them to believe /1

And yet authoritarians often broadcast silly, unpersuasive propaganda.

Political scientist Haifeng Huang writes that the purpose of propaganda is not to brainwash people, but to instill fear in them /2

When people are bombarded with propaganda everywhere they look, they are reminded of the strength of the regime.

The vast amount of resources authoritarians spend to display their message in every corner of the public square is a costly demonstration of their power /3

In fact, the overt silliness of authoritarian propaganda is part of the point. Propaganda is designed to be silly so that people can instantly recognize it when they see it

Propaganda is intended to instill fear in people, not brainwash them.

The message is: You might not believe in pro-regime values or attitudes. But we will make sure you are too frightened to do anything about it.

China’s primetime news program, Xinwen Lianbo, is stilted, archaic, and is “a constant target of mockery among ordinary citizens.”

Yet the Chinese government airs it every night at 7pm sharp. To remind citizens of the strength and reach of the communist party

The willingness of authoritarians to undertake costly endeavors to broadcast unpersuasive messages is a credible signal of just how powerful it is

Political ads work similarly. They almost never change anyone’s mind. The function of political ads, though, isn’t to persuade. It’s to “burn money” in a public way

They are costly signals of the political campaign’s willingness to expend resources. A demonstration of commitment

Prof. Huang found that Chinese citizens who were more knowledgeable about propaganda messages were not more satisfied w/the government. They weren't brainwashed

But they were less willing to express dissent and more likely to say the government was strong

The message from authoritarians is "Yes, we know this message is tiresome and obviously false. But we show this to you to tell you that helpless to do anything about it."

People are more likely to rebel against a regime when they sense that it is vulnerable. By broadcasting a consistent message repeatedly, the state broadcasts its power

A weak organization can’t produce such messages. They can’t expend the resources. A strong organization can play the same program every night on all networks. They can broadcast the same message on every website and advertisement and television series.

As Huang puts it, “citizens can make inferences about the type of government by observing whether it is willing to produce a high level of propaganda, even if the propaganda itself is not believed by citizens.”

These official messages dictate the terms of acceptable public discourse and drive alternative ideas underground

They habituate citizens into acting “as if” they believe in the official doctrine, if for no other reason than that they do not publicly question it

The political scientist Lisa Weeden has written why authoritarian regimes coerce their citizens to engage in preposterous rituals. "the greater the absurdity of the required performance, the more clearly it demonstrates that the regime can make most people obey most of the time.”

If a regime can make the people around you partake in absurdities, you are less likely to challenge that regime. You will be more likely to obey it.

Of course, this doesn’t mean regimes are not interested in indoctrination. They would prefer if people really did hold pro-regime attitudes and values

But the purpose of propaganda is not limited just to instilling desired beliefs.

Often, demonstrating the regime’s strength, capacity, and resources to intimidate people is a more important goal.

https://mobile.twitter.com/robkhenderson/status/1341385974161534979

Vanha kunnon luotettava ja vastuullinen...
"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94569
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #894 : 11.09.2021, 10:54:52 »
Höblän pääkirjoituksessa palataan 20 vuoden takaisiin islamistisiin WTC-iskuihin ja edetään siitä Afganistanin tilanteeseen, mutta samalla muistutetaan IEP:n raporttiin viitaten, että "poliittisen äärioikeiston" terrori-iskut ovat "kasvaneet merkittävästi".

Höblä ei sitä kertonut, mutta käytännössä tämä tarkoitti loikkaa 14 äärioikeistoon liitetystä iskusta 48:aan (luvut arvioitu graafista) vuosina 2014-2019, kun terrori-iskujen vuosittainen kokonaismäärä on ollut luokkaa 10 000. Kuolemantapauksissa äärioikeiston osuus oli saman raportin mukaan vastaavasti 0,6 prosenttia (89/13 826), ja näistä yli puolet tuli tuona vuonna Christchurchistä.

Yritys on kova myös Maikkarin Janne Hopsulla:

Lainaus
Kommentti: WTC-iskuista on 20 vuotta ja se on pitkä aika – terrorismin varjossa Kiina nousi

Sota terrorismia vastaan on hallinnut kansainvälistä politiikkaa ja uutisotsikoita päivälleen tasan 20 vuotta. Afganistan, Irak, Syyria, al-Qaida ja Isis ovat imeneet länsimailta valtavasti aikaa ja voimavaroja. Samaan aikaan Yhdysvaltain katse on ollut jo vuosia Kaukoidässä, missä Afganistania huomattavasti merkittävämpi historiallinen voima on purskahtanut kaikkien nähtäväksi, kirjoittaa ulkomaantoimittaja Janne Hopsu kommentissaan.

[...]

Jihadistinen ja äärioikeistolainen terrorismi ovat suurempi uhka nyt kuin vuosituhannen alussa. Internet on vienyt televisiolta manipuloinnin keskusnäyttämön. On ilmastonmuutos ja luontokato.
MTV 11.9.2021

Äärioikeistolainen terrorismi oli vuosituhannen alussa marginaalissa ja on sitä nytkin. Jihadistisen terrorismin uhka on aivan toista kertaluokkaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 890
 • Liked: 38637
 • Easter Worshipper
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #895 : 11.09.2021, 13:42:39 »
ˆ Jihadistinen "uhka" kun sitä observoi toteutuneiden iskujen valossa, eikä ole pääsyä supon tai interpolin salaiseen aineistoon, voi olla näennäisesti laskenut, koska WTC kokoluokan iskuja ei ole ollut 20 vuoteen.

Vastaavasti äärioikeistolaisen terrorin uhan voi satunnainen observoija katsoa kasvaneen, sillä sitä ensimmäistäkään äärioikeistolaista terrori-iskua ei ole tapahtunut 20 vuoteen. Jos sellainen on odotettavissa joskus, sen todennäköisyys kasvaa vuosi vuodelta.

Vähän niin kuin Tokion suuri maanjäristys. Googlatkaa Toyko ja "the big one". Tokiossa on ollut säännöllisesti suuria maanjäristyksiä. Olikohan se noin sadan vuoden välein on ollut daijishin, eli iso järistys. Englanniksi puhuttiin vain "the big one".  1995 oli ollut Koben maanjäristys, jonka kokeneita tapasin Japanissa. Sitä ei kuitenkaan vielä luokiteltu "the big one":ksi.

Oleellista on kuitenkin, että vuosi vuodelta tuon tapahtuman uhka kasvaa, koska kyse ei ole siitä, tuleeko sitä vaan kyse on siitä koska se tulee. Kun asuin Japanissa, sanottiin että "the big one" oli jo myöhässä. Eli sen uhka tavallaan kasvaa koko ajan sitä mukaa kun maankuoren jännitys kasvaa Japanin alla olevan siiirtymän kohdalla. Ja mitä pidempään jännitys kasvaa, sitä tuhoisampi tuo järistys on kun maankuori vihdoin liikahtaa. Pienemmät järistykset alueella vähentävät jännitystä, jolloin se hieman huojentaa pelkoa, mitä "the big one":n odottamiseen tulee.

Jihadistisia iskuja ja niiden yrityksiä tulee koko ajan, joten niiden uhkataso vaihtelee sen mukaan miten maailma makaa ja iskuja tulee ja yrityksiä saadaan tukahdutettua. Äärioikeistolaisia iskuja ei ole käytännössä ollut, mutta on ihan varmaa, että jos lännen islamisaatio vaan jatkuu ja jatkuu, jossain menee kuppi nurin niin kuin Christchurchissa. Oliko se terrori-isku (motiivi, ideologia tai järjestäytyneisyys taustalla) vai ei. Siitä voidaan vääntää. Mutta jos vallalla olevan doktriinin mukaan äärioikeisto järjestäytyy ja jossain kämähtää kun tietty saturaatiopiste ylittyy, niin voidaanhan sitä käsitellä "kasvavana uhkana". Ja koska äärioikeisto ei käy sotaa muukalaisia vastaan, niin kyllä siinä pelko on perseessä, jos jossain jotain sissiarmeijoita puuhataan, että sitten kun napsahtaa, se napsahtaa kunnolla.

Näin olen itse järkeillyt. Mutta erona on se, että tavallinen kansalainen ei ole vääräuskoisena jihadismilta turvassa. Sen sijaan äärioikeiston isku tuskin kohdistuu Cafe Strindbergin terassille tai Kansallisoopperaan. Sitäkin kannattaa miettiä.

Koko terrorismin käsitettä tulisi myös miettiä. Onko se terroria, kun afgaani hyökkää länsimaisessa kaupungissa valtaväestöä kohtaan? Onko se terroria, kun valtaväestön edustaja hyökkää maahan muuttaneita afgaaneja kohtaan?
Vertailukohtaa voi miettiä sissisodankäynnistä, kaukopartioista tai partisaaneista. Eri asia taistella rintamalla tai puolustautua omalla maallaan kuin käydä vihollisen puolella koukkaamassa aiheuttaen siviiliuhreja.

-i-
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021, 13:45:55 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 230
 • Liked: 1837
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #896 : 21.09.2021, 18:09:06 »
Interfax: Suomi lähetti hävittäjiä saattamaan venäläisiä pommikoneita Itämeren yllä
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008280091.html
KAKSI Venäjän Tu-160-pommikonetta lensi Itämeren yllä venäläisten hävittäjien saattamana, venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi tiistaina.

Ainakin Suomi, Ruotsi, Tanska ja Italia vastasivat lähettämällä omat hävittäjänsä seuraamaan venäläiskoneita, kertoo Venäjän puolustusministeriö Interfaxin mukaan.

jutun kuvassa toi
https://en.wikipedia.org/wiki/Beriev_A-50

Ja saattamassa ilmeisesti kahta tollaista joka on siis nl:n vastaus b-1:lle eli yliäänipommittaja ydinaseilla

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tupolev_Tu-160

ei mitään hätää,se on vain hidas ja raskas rahtikone jolla on sieni katolla ja on täynnä elektroniikkaa.:D
« Viimeksi muokattu: 21.09.2021, 18:11:13 kirjoittanut Melbac »

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 970
 • Liked: 10261
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #897 : 23.09.2021, 11:14:22 »
"Anti-gender" liike on uhka naisten oikeuksille...  :silakka: :silakka: :silakka: :silakka: :silakka:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008265201.html

Lainaus
Suomi, tasa-arvon mallimaa

Anti-gender-liike on uusi uhka naisten oikeuksien toteutumiselle, vaikka kaikki vanhatkaan epäkohdat eivät ole hävinneet. HS listasi mittareita, jotka kertovat, miten sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu Suomessa naisten kannalta.

(...)

Sukupuolten välinen tasa-arvo ei ole itsestäänselvyys 2020-luvun Suomessakaan, todetaan Naisjärjestöjen Keskusliitosta. Naisjärjestöjen Keskusliitto on toiminut jo 110 vuotta, mutta työ naisten oikeuksien edistämiseksi on sen mukaan yhä hyvin ajankohtaista.

Pääsihteeri Terhi Heinilän mukaan naisiin kohdistuu nyt myös uudenlaisia uhkia. Yksi niistä on ympäri maailmaa voimistunut anti-gender-liike, joka vastustaa aktiivisesti naisten sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

"Suomessakin anti-gender-liike näkyy keskustelussa. Ei ole enää konsensusta sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta, mikä ehkä aiemmin on ollut. Tämä näkyy naisvihana, vihapuheena, seksuaalisena häirintänä, erilaisina kanteluina. Naisten oikeudet ovat tähtäimessä”, Heinilä sanoo.

(...)

Koko kirjoitus oli täysin fanaattista wokevouhotusta, mutta tuo oli kyllä mielestäni esille nostamisen arvoinen pläjäys, että "anti-gender" liike on uhka naisten oikeuksille. Jep, sen takiahan ne "perinteisemmät" feministit kuuluu siihen "anti-gender" liikkeeseen.

Eli esim. kun pyritään estämään miesten osallistuminen naisten urheiluun ja miesten pääsy hivelemään kalujaan naisten pesutiloihin, niin tämä on uhka naisten oikeuksille...  :'(
« Viimeksi muokattu: 23.09.2021, 11:17:50 kirjoittanut zupi »
"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 553
 • Liked: 1865
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #898 : 05.10.2021, 23:08:55 »
Näin leikataan lause asiayhteydestään:


Tagit: vaalit