HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Petsamo takaisin!

<< < (2/4) > >>

Kerpo:
Nyt pistetään pystyyn Hommalaisten lähetystö ja lähetään karvalakki kourassa koputtelemaan Putinin palatsin ovea, niin eiköhän se helly ja anna sellaisen merkityksettömän maakaistaleen kuin Petsamo ihan hyvää hyvyyttään!  ;)

reino:
No eiköhän oteta! Voimalla 20 netsin!  ;D

http://fi.wikipedia.org/wiki/Petsamon_retket

Taitaa Petsamo olla käytännössä sellainen alue, että siitä ei veli venäläinen luovu vaikka voissa paistais. Ei edes rahalla.

Kimmo Veijalainen:
Millä perusteella Petsamo takaisin?
Oman käsitykseni mukaan se oli aina vähän semmoista aluetta, etteivät asukkaat välittäneet rajoista suuntaan tai toiseen. Pikkiriikkiset joukot tappelivat ja valtailivat vuoronperään. Tosin mielikuvani perustuvat lähinnä pariin Walleniuksesta kertovaan opukseen.

Karjala on täysin eri asia.

Martel:
Nikkeli ei ole hyvä peruste Petsamon takaisinsaamiselle. Suomessa on edelleen Euroopan mittakaavassa erittäin isot nikkelivarannot, joita vastikään avattu Talvivaaran kaivos Sotkamossa pyrkii hyödyntämään. http://www.talvivaara.com/index2.phtml?page_id=1109&navi_id=1109 Petsamosta olisi jotain hyötyä kalastukselle ja myöhemmässä vaiheessa ehkä jopa kuljetukselle, mutta otollinen tilanne vääryydellä otettujen alueiden takaisinsaamiselle taisi mennä 15 vuotta sitten.

Suomi ei tarvitse lisää maata, vaan lisää suomalaisia lapsia.

Oami:
Turhana triviana mainittakoon, että ennen sotia Petsamo oli Suomen ainoa satama, joka ei jäätynyt koskaan.

Logistisessa mielessä kannattaisin Petsamon palautusta. Toisaalta kuitenkin samaan tulokseen voidaan päästä sopivalla sumplimisella Norjan kanssa; tämän vaihtoehdon bonuksena on huomattavasti suuremmat realistiset mahdollisuudet.

Esimerkiksi kyseeseen tulisi laadukas tie Paatsjoen länsirannalle ja vaikkapa satama Kirkkoniemen liepeille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta