HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Britannia hyväksynyt sharian.

(1/3) > >>

Tank U:
Luin tänään Ilta-lehden (painetu) jossa oli iso uutinen miten Iso-Britannia on hyväksynyt sharialain yhdeksi lailliseksi tuomioistuimeksi jonka Britten lainsäädäntö hyväksyy.

Onko kenellääkään tieto asiasta?

Netti versiosta ja muiltakaan mediapalvelimilta ei löydy mitään kys.asiasta.

Miniluv:

En tiedä, onko tämän jälkeen tullut uutta (15.9.2008)

Islamic sharia courts in Britain are now 'legally binding'

Islamic sharia law courts in Britain are exploiting a little-known legal clause to make their verdicts officially binding under UK law in cases including divorce, financial disputes and even domestic violence.

A new network of courts in five major cities is hearing cases where Muslims involved agree to be bound by traditional sharia law, and under the 1996 Arbitration Act the court's decisions can then be enforced by the county courts or the High Court.

(jatko linkissä)

Kerpo:
Onneksi kyseisen tuomioistuimen valta on rajoitettu perheoikeuteen kuten perheväkivaltaan, perintöön ja avioeroihin mutta ei se silti ole hyvä juttu. Ei demokratiassa voi toimia erillisiä ja ristiriitaisia oikeuslaitoksia. Ainakaan paljonpuhuttu integraatio ei tällä menolla ole menossa minnekään valoisaan paikkaan. Ei sitä tiedä milloin Sharia siirtyy kattamaan koko oikeutta muslimiyhteisöissä ja heidän hallitsemissaan kortteleissa. Miten sitten toimitaan jos muslimi ja englantilainen joutuvat eripuraan, minkä oikeusistuimen mukaan heidät tuomitaan. Saako englantilainen raiskaaja pari vuotta vankeutta ja muslimi anteeksipyynnön raiskatulta, joka ei kykene hankkimaan kolmea miespuolista todistajaa puolelleen?

Nuivinaattori:
Voikun kiva. Mahtaa naisnäkökulma tuohon asiaan olla kulttuuririkkaudesta hämillään.

Avioliittoasiat siis shariaoikeuteen vaan! Wiiiiii!

M.E:
Hmm, nyt meillä on siis Britanniassa ennakkotapaus.

Eikö tällä perusteella voisi vaatia myös muiden uskontojen uskonnollisia tuomioistuimia. Vaadin lentävän spagettihirviön merirosvotribunaaleja osaksi Britannian oikeusjärjestelmää!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta