UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 1696086 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 319
 • Liked: 12706
  • Profiili
Eipä ole tullut seurattua Ukrainan tapahtumia enää vuosiin. Jo aikoinaan selvisi riittävän hyvin mikä siellä on meno. Sama meno jatkuu edelleenkin. Tässä uusinta uutta ihmeteltäväksi. Puolan tv:n juttu.

Jutun kaksi ensimmäistä lausetta tuovat mieleen Ilja Janitskin tapauksen ja herättävät kysymyksen, että poikkeaako tilanne täällä enää paljoakaan Ukrainan tilanteesta. Elintaso on kyllä eri luokkaa, mutta muuten politiikka vaikuttaa aivan yhtä korruptoituneelta.

Lainaus
Pidätetty Georgian ex-presidentti ilmoitti nälkälakosta

Perjantaina Kiovassa pidätetty entinen Georgian presidentti ja ukrainalaisen Uusien voimien liike -oppositiopuolueen (Ruch Nowych Sił) johtaja Mikheil Saakašvili ilmoitti nälkälakosta ja kehotti kansainvälistä yhteisöä seuraamaan tarkasti sitä mitä Ukrainassa tapahtuu ja millaisen sorron alle maa on joutunut.


TVP 9.12.2017 juttu puolaksi

- Rosvohallitus pidätti minut valheellisten syytösten nojalla. Näin he haluavat pelotella meitä. Älkää pelätkö mitään, vaan menkää sunnuntaina rauhanomaiseen mielenosoitukseen vaatimaan (Ukrainan presidentti Petr Poroshenkon) erottamista virasta. Yhdessä puolustamme Ukrainaa korruptiolta ja omavaltaisuuksilta - kirjoitti hän kirjeessään, jonka hänen asianajajansa toimitti medialle.

Eräs Saakašvilin puolustaja Rusłan Czornołucki ilmoitti, että hänen asiakkaansa on ryhtynyt nälkälakkoon.

- Hän ilmoitti ryhtyvänsä päättymättömään nälkälakkoon ja hän ei tule hyväksymään pakkoruokintaa. Jos hän tulee olemaan pidätettynä 60 päivää, niin nälkälakkoa tullaan jatkamaan - totesi asianajaja.

Liettuassa parhaillaan vieraileva presidentti Poroshenko sanoi, että Saakašvilin pidätys ei liity hänen poliittiseen toimintaansa. Saakašvilin ympärillä vallitseva tilanne ei ole kansainvälisen huomion arvoista. On olemassa konkreettinen rikos ja meidän tulee varmistaa tutkimuksen läpinäkyvyys hänen tapauksessaan. Jos hyökkääjävaltio tai sen tiedustelupalvelu, tai oligarkit rahoittavat jotakin henkilöä rikkoakseen yhteiskunnan rauhaa ja valtion vakautta, niin tämän henkilön tulee päätyä siitä edesvastuuseen - sanoi Poroshenko.

Saakašvili pidätettiin perjantai-iltana ja hänet vietiin Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) rakennukseen Kiovassa. Ennakoidaan, että tuomioistuin päättää 72 tunnin sisällä poliitikkoon kohdistuvista ennaltaehkäisevistä toimista.

Aiemmin Ukrainan yleinen syyttäjä Jurij Łucenko ilmoitti Facebookissa, että Saakašvili pidätettiin syytettynä "yrityksestä tehdä maassa vallankaappaus Venäjän tuella".

"Saakašvili sijoitettiin tilapäiseen pidätyskeskukseen. Meillä on aikomus kuulustella häntä ja mahdollisesti kääntyä oikeusistuimen puoleen hänen vapauttamisekseen takuita vastaan", kirjoitti Łucenko. Kiovan keskustassa sijaitsevan rakennuksen edustalle, jossa Saakašvili on tällä hetkellä, kokoontui hänen kannattajiaan, jotka huusivat: "Häpeä!" ja "Kiova, nouse kapinaan!". Lähistöllä oli lukuisia poliisin yksiköitä täydessä taisteluvarustuksessa.

Ukrainan johtajat epäilevät, että Saakašvilin järjestämät hallituksenvastaiset mielenosoitukset ovat vuonna 2014 syrjäytetyn Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin lähipiirin rahoittamia. Entinen Georgian presidentti väittää, että nuo syytökset ovat tekaistuja. Saakašvili oli Georgian vuoden 2003 ruusuvallankumouksen johdossa, joka kaatoi maan edellisen hallituksen. Hän oli vuosikymmenen ajan Georgian presidentti, mutta myöhemmin hänen poliittinen uransa himmeni ja hän lähti Ukrainaan.

Saakašvili sai vuonna 2015 presidentti Poroshenkolta Ukrainan kansalaisuuden ja hänet nimitettiin Odessan kuvernööriksi maan eteläosaan. Vuonna 2016 Saakašvili syytti Poroshenkoa korruptoituneiden klaanien tukemisesta ja hän erosi tehtävästään. Kun Poroshenkon viime vuoden kesäkuussa otti häneltä pois maan kansalaisuuden, niin Saakašvili perusti Uusien voimien liike -puolueen, jonka kanssa hän vaatii Ukrainan presidentin eroa.

Aiemmin Saakašvililtä otettiin jo pois Georgian kansalaisuus. Georgia vaatii hänen luovuttamistaan syyttäen häntä vallan väärinkäytöksistä hänen toimiessaan maan presidenttinä.

Lihavoinnit mun.

EDIT korjattu pari typoa

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 16 151
 • Liked: 30651
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #17731 : 10.12.2017, 18:50:21 »
Ukrainassa sotineet ja haavoittuneet ryssät eivät ole saaneet Venäjän valtiolta juuri mitään tukea.

Mitäs läksit nii. Kikkelis kokkelis.

https://yle.fi/uutiset/3-9967135 (10.12.2017)

Lainaus
Virallinen Venäjä petti Itä-Ukrainan tuhannet sotaturistit – "Lähdit vapaaehtoisesti ja palasit, entä sitten?"

Unohdetut Ukrainan sodan haamuveteraanit parantelevat vammojaan ristiriitaisissa tunnelmissa. Sodasta vaietaan edelleen Venäjällä, vaikka se on kestänyt jo kolme ja puoli vuotta.

Andrei Kamajev nojaa kainalosauvoihinsa karussa toimistossaan. Hän on menettänyt vasemman jalkansa Itä-Ukrainan sodassa, Debaltsevan rajuissa taisteluissa.

Kohtalokkaan kranaatti-iskun jälkeen Kamajev palasi kotiin Venäjälle vuonna 2015. Vastassa oli vain vaikeuksia. Lopulta Kamajev perusti oman veteraanijärjestön "Novorossijan veteraanit" auttaakseen kaltaisiaan miehiä.

Novorossija oli Venäjän johtamien separatistien unelma laajasta alueesta Ukrainassa, joka typistyi niin kutsutuiksi kansantasavalloiksi Donetskissa ja Luhanskissa.

Veteraanijärjestön pikkuruisessa toimistossa roikkuu Novorossijan lipun lisäksi valokuvia Itä-Ukrainan veteraaneista.

Huone on lahja Venäjän valtiolta.

– Mutta muuta emme ole saaneet, Kamajev toteaa.


Syyskuussa 2014 kaikki oli toisin. Andrei Kamajev uhkui isänmaallisuutta, kun hän saapui vapaaehtoisena sotimaan Itä-Ukrainaan.

Ukrainan joukot oli leimattu Venäjän televisiossa fasisteiksi, ja juuri fasisteja vastaan Kamajev halusi taistella, aivan kuten isoisänsä toisessa maailmansodassa.

Kamajev halusi laittaa kampoihin myös länsivalloille ja Natolle, jotka aina "halusivat ryövätä Venäjältä jotain".

– Lensin Rostoviin ja ylitin rajan. Sen jälkeen liityin joukko-osastoon ja tapasin toverini, Kamajev toteaa lyhyesti.

Hän ei halua kertoa värväytymisestään enempää. Selvää on, että Kamajevin kaltaisia venäläisiä vapaaehtoisia osallistui sodan alkuvaiheeseen paljon.

Pelkästään hänen omassa veteraanijärjestössään, Novorossijan veteraaneissa, on kolmisentuhatta jäsentä. Tämän lisäksi on ainakin kaksi muuta veteraanijärjestöä: Aleksandr Borodain johtama Donbassin vapaaehtoiset ja Igor "Strelkov" Girkinin pyörittämä Novorossijan liike.

Isänmaallisuus ajoi Kamajevin kaltaiset miehet sotaan, mutta paluu Venäjälle oli monille karu. Ukrainan sodan veteraaneja odottivat monet ongelmat: ei vähiten rahapula, koska vapaaehtoisille ei myönnetty mitään veteraanikorvauksia.

Myös perheenisä Kamajev oli vaikeassa tilanteessa. Hän ei saanut ruplan ruplaa, vaikka kinkkasi kotiin amputoidulla jalallaan. Hänet pelasti aseveljien apu: vapaaehtoiset sotilaat järjestäytyivät ja ryhtyivät keräämään rahaa toistensa tarpeisiin, kuten lääkkeisiin. Töitäkin he etsivät toisilleen joukolla.

– Vasta kun sain invalidiaseman, aloin saada valtion eläkettä samoilla perusteilla kuin kaikki venäläiset invalidit.

Kamajevin vammaiseläke ei siis liity sotaan, vaan hän saa samaa eläkettä kuin kuka tahansa vammautunut.

Kamajev varoo silti kritisoimasta valtiota. Hän painottaa useaan otteeseen, ettei ole katkera.

– Miksi minun pitäisi saada veteraanitukia, minähän lähdin sotaan vapaaehtoisesti?

Kamajev hiljenee kuitenkin, kun kysyn, mikä on turhauttavinta veteraaneille.

– Suurin ongelma on se, ettemme tunne maamme tarvitsevan meitä.


(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 499
 • Liked: 5082
 • Punavihreäkriittinen
  • Profiili
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #17732 : 24.12.2017, 13:50:00 »
Lainaus
Venäjä varoittaa uudesta verilöylystä Itä-Ukrainassa: ”Amerikkalaiset aseet voivat johtaa uusiin uhreihin”

USA päätti toimittaa Ukrainalle muun muassa panssarintorjuntaohjuksia.
Venäjä varoitti lauantaina uudesta verilöylystä Itä-Ukrainassa, koska Yhdysvallat on luvannut tukea Ukrainaa sen puolustuksen tehostamisessa. Kommentti tuli pian sen jälkeen, kun alueella oli tullut voimaan jälleen uusi tulitauko.

Venäjän apulaisulkoministerin Sergei Rjabkovin mukaan Yhdysvallat selkeästi työntää Ukrainan viranomaisia kohti verilöylyä.

– Amerikkalaiset aseet voivat johtaa uusiin uhreihin naapurissamme, Rjabkov sanoi.

Yhdysvallat ilmoitti perjantaina tukevansa Ukrainaa puolustuksen tehostamisessa. Tavoitteena on auttaa Ukrainaa rakentamaan sen pitkän tähtäimen puolustuskykyä, puolustaa sen itsenäisyyttä ja alueellista loukkaamattomuutta sekä estää aggressiota tulevaisuudessa, Yhdysvaltojen ulkoministeriö kertoi. Se ei eritellyt tuen sisältöä.

Ennen Yhdysvaltojen ilmoitusta ABC-kanava kuitenkin kertoi, että Yhdysvallat suunnittelee toimittavansa Ukrainalle panssarintorjuntaohjuksia. Kanavan mukaan 47 miljoonan dollarin eli vajaan 40 miljoonan euron puolustuspaketti sisältää muun muassa 210 panssarintorjuntaohjuksen ja 35 laukaisimen myynnin.

Toisen Venäjän apulaisulkoministerin Grigori Karasinin mukaan Yhdysvaltojen aseapu Ukrainalle vaikeuttaa Minskin sopimuksen toimeenpanoa ja rauhanomaisen ratkaisun saavuttamista konfliktille.

Sen sijaan Ukrainan Yhdysvaltojen-suurlähettiläs Valeri Tshali kiitteli Yhdysvaltoja avusta ja uskoi sen auttavan konfliktin ratkaisussa.

– Heikkous provosoi aggressiivista osapuolta, voima hillitsee sitä, hän sanoi viitaten Venäjään.

Saksan ja Ranskan johtajat, liittokansleri Angela Merkel ja presidentti Emmanuel Macron vaativat lauantaina yhteisessä lausunnossaan Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisemista rauhanomaisesti.

– Yksinomaan rauhanomaiselle ratkaisulle ei ole vaihtoehtoa, Merkel ja Macron sanoivat Ranskan julkaisemassa lausunnossa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005501637.html
"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals."

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 107
 • Liked: 792
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
  • Profiili
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #17733 : 24.12.2017, 18:19:26 »
Mitä nuo panssarintorjuntaohjukset sitten ovat?

Ne ovat olalta laukaistavia Javelin ohjuksia.
Myös virolaisilla on näitä aseita:
https://www.youtube.com/watch?v=C4X6_gKaFL0
Sinänsä tuo määrä ei muuta kokonaisuutta paljoakaan vaan toimii suurena varoituksena siitä että kriisin edetessä niitä voidaan toimittaa lisää.
Muutta kai tuokin määrä javelineja varmistaa ettei sieltä aivan pienellä panssarimäärällä läpi tulla?

@matti taas Sinun alaasi!

Hyvää joulua kaikille!
Possumi

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 706
 • Liked: 1939
 • sapere aude
  • Profiili
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #17734 : 24.12.2017, 18:51:40 »
Määrällä ei ole väliä vaikka noita Javelineja oltais myyty yksi. Koko maailma seuraa haukkana heti kun yksikin tuommoinen laukaistaan kohti modernisoitua venäläistä kalustoa joissa on erinäisiä IR-häirintäjärjestelmiä, aktiivisia suojajärjestelmiä ja aktiivipanssirointeja. Venäjäkin toisaalta miettiin tarkkaan kuinka paljon se antaa kapinallisille tälläistä kalustoa koska länsi saa aseisiinsa kallisarvoista testitietoa jos nämä pääsevät kohtaamaan toisensa. 80-luvun Afganistanin sota on vielä kipeästi venäläiskenraaleiden mielessä kun muutamalla modernilla jenkkiaseella oli ratkaiseva merkitys lopputuloksessa 8)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 460
 • Liked: 7292
  • Profiili
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #17735 : 28.12.2017, 19:06:48 »
Lainaus
    Ukraine and Russian-backed separatist republics held a prisoner exchange for the first time in over a year on Wednesday.
    Ukraine handed over 237 prisoners, while the two Russian-backed republics handed over 74 Ukrainian prisoners.
    Ukraine was supposed to hand over 306 prisoners, but 29 refused to go home during the exchange, and about 40 more who had been released from prison didn't even show up.

http://nordic.businessinsider.com/ukraine-russian-backed-separatists-exchange-prisoners-2017-12?utm_source=feedly&utm_medium=referral&r=US&IR=T

Kommunismi on varmaan alkanut kukoistaa, koska siihen on aikaisemminkin liittynyt sotavankien haluttomuutta palata kotiin.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 499
 • Liked: 5082
 • Punavihreäkriittinen
  • Profiili
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #17736 : 16.01.2018, 14:34:07 »
Lainaus
https://www.youtube.com/watch?v=SAaMRAplJks
UKRAINE ON FIRE: The Real Story. Full Documentary by Oliver Stone (Original English version)

Ihan ok dokkari.
"I hate conservatives, but I really fucking hate liberals."