Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 1918007 kertaa)

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 112
 • Liked: 7993
 • Dirty white boy
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11700 : 01.02.2023, 17:57:09 »
Tämä tuskin muuttaa sitä että €Uroistoliitto kuppaa meiltä rahaa ilmastohumpuukilla.

Lainaus
X

Uuden tutkimuksen mukaan …
X

https://yle.fi/a/74-20015803

Juu, ei ole pelkoa. Samasta uutisesta:

Lainaus
Vekuri korostaa, että virhe ei koske Suomen nykyistä hiilitaseinventaariota. Virheellisiä tuloksia on käytetty perustutkimuksessa.
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 748
 • Liked: 71398
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11701 : 01.02.2023, 18:15:56 »
Sillä lailla!

Lainaus
Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta

Kahta ilmastoliimaajaa odotettiin Stuttgartissa turhaan oikeuden eteen. Nyt selvisi, että fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamista radikaalilla toimillaan vastustaneet ilmastoaktivistit ovat lentäneet lomalle Balille, Focus uutisoi.

https://m.focus.de/panorama/welt/doppelmoral-der-aktivisten-klima-kleber-schwaenzen-gerichtstermin-um-nach-bali-zu-fliegen_id_184584673.html
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 370
 • Liked: 19311
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11702 : 01.02.2023, 18:28:37 »
Jos oikein muistia pinnistän, silloin maitopurkki pukkasi lähes mustaa savua...

Koetan pinnistää ja en saa samaa mielikuvaa mitenkään. Minulla on ollut lapsesta asti terve suhtautuminen roskien polttoon: sähkölämmitteisen kotimökin keittiön nurkassa oli Narvi-merkkinen kamiina, "suoralämmitteinen kiuas emalikuorissa" jossa kaikki talousjäte kaffenporoja myöten poltettiin roskapostin ja sanomalehden voimalla. Tämä Oulun Toppilassa, ei kovinkaan syrjäisellä seudulla.

Minulle pukkaa mielikuvaa että muinoin maitopurkit oli jotain vahakyllästettyä paperia ja paloivat loistavasti, tuon täytyy olla todella vanha muisto.

Juu vahvempi/ paksumpi oli pinnoite 70-luvulla. Esim. Nykyiset maitopurkit ovat sisältä ruskeita... Ennen valkoisia.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 486
 • Liked: 14019
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11703 : 01.02.2023, 19:23:15 »
^Asiaan erittäin oleellisesti liittyen muistin viestiäsi lukiessa sen kamiinan koko nimen, oli Narvi Puupeli :)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 990
 • Liked: 114162
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11704 : 04.02.2023, 11:12:11 »
Lainaus
Tutkija­tähti: Suomen nielu­romahdus on osa ”erittäin huolestuttavaa” globaalia trendiä

Tähtitutkija Johan Rockström kävi Suomessa puhumassa presidentille, pääministerille ja liike-elämän eliitille. Hän ampuu alas ajatukset ilmastotoimien panemisesta tauolle.
Helsingin Sanomat 4.2.2023

Mikä tekee Johan Rockströmistä Hesarin ylistämän tutkijatähden ja tähtitutkijan? Haastattelusta päätellen ei ainakaan argumentointi vaan kaverit ja Agenda.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
Ruotsalainen Johan Rockström on saapunut Suomeen Tiina ja Antti Herlinin säätiön kutsumana.

”Aika hienoa, että presidentti ja pääministerikin pystyvät osallistumaan”, hän juttelee, kun eteen kannetaan lautasellinen risottoa.

Kestävyystutkija on juuri pitänyt esitelmän Climate Leadership Coalition -ryhmän yritysjohtajille. Ryhmään kuuluvat esimerkiksi Neste, Nordea, Fortum, Kone sekä K- ja S-ryhmät.

Seuraavaksi Rockströmin teesejä kuulevat poliitikot. Rockström puhuu työpajassa, jossa Suomen poliittinen johto eri puolueista keskustelee ympäristöasioista.

”Keskityn päivittämään heidän tietojaan siitä ilmastollisesta ja ekologisesta kriisistä, jonka keskellä me elämme”, hän kertoo ennen tapaamista.

”Muistutan, että 1,5 astetta [maapallon lämpenemistä] on fyysinen raja, jolle löytyy hyvä tieteellinen pohja. Se ei ole jotakin, jonka kanssa voisi pelailla.”

Keskustelut käytiin suljetuin ovin ja luottamuksella.

Suljettujen ovien takana talouden ja politiikan eliittiä lobbaava tutkija väittää, että maapallon 1,5 asteen lämpeneminen on jokin absoluuttinen fyysinen raja. Ei tietenkään ole, vaan se on mielivaltainen raja, jonka Rockström on aikoinaan määrittänyt. Tutkijana Rockström lisäksi tietää, että tuo raja tullaan väistämättä ylittämään. Itse asiassa Hesarin jutussa on juuri tuossa kohdassa laskuri, jonka mukaan ylittämiseen menee aikaa vajaa seitsemän vuotta.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
VAALIT lähestyvät. Suomessa äänestetään 2. huhtikuuta.

Nykyiset hallituspuolueet ja myös gallup-suosikki kokoomus ovat kertoneet sitoutuneensa Suomen ilmastotavoitteisiin. Kansalaisten keskuudessa esiintyy myös toisenlaisia henkeä.

Tuoreessa Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) kyselyssä 90 prosenttia perussuomalaisten äänestäjistä ja niukka enemmistö keskustan ja kokoomuksen äänestäjistä oli valmis laittamaan Suomen ilmastotoimet tauolle.

Rockström myöntää aikojen rankkuuden: Venäjän hyökkäys, inflaatio, taantuman uhka. Taukopuheet hän ampuu silti alas.

Ajatus tauosta perustuu toiveeseen, että kohta koittaisi taas otollisempi aika vähentää päästöjä. Sen toiveen toteutumista Rockström pitää ”äärimmäisen epätodennäköisenä”.

”Joka vuosi, kun odotamme, lämpötila vain nousee. Asian ratkaiseminen vain vaikeutuu jokaisen kuluneen vuoden myötä.”

Yhä enemmän rahaa menee jo syntyneiden vahinkojen korvaamiseen. ”Täytyy kompensoida maatalouden ja metsätalouden ongelmia, torjua tulvia”, Rockström sanoo.

Rockström mainitsee Pakistanin jättitulvat ja Afrikan sarven viisi perättäistä epäonnistunutta sadekautta. Suomen poliitikoille hän haluaa sanoa, että nämä aallot lyövät myös Suomen rannoille. Tulee häiriöitä tuotantoketjuihin, kriisejä, pakolaisuutta.

Suomen äärimmäisen hiilineutraalisuustavoitteen lykkäämistä lykkäämisen torjumista ei voi perustella päästöistä syntyvillä vahingoilla, koska ne ovat niin mitättömän pienet ja laskennalliset, ettei niitä voi edes määritellä. Valitettavasti myöskään valtavat kustannukset aiheuttavien ilmastotoimien suomalaisille aiheuttamia vahinkoja ei haluta kertoa.

Rockström osoittaa vain epätieteellisyytensä ja älyllisen epärehellisyytensä vetoamalla Pakistanin tulviin ja Afrikan sarven kuivuuteen sen sijaan, että puhuisi Suomen ilmastotoimien tekemisen ja tekemättä jättämisen konkreettisista vaikutuksista.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
ROCKSTRÖMIN mukaan Ruotsissakin kuulee Suomesta tuttua väitettä, jonka mukaan pienen maan ei kannata ilmastotalkoissa liikaa huhkia –  prosentuaalinen osuus maailman päästöistä kun on niin pieni.

Tähän liittyy usein vakaumus siitä, että Suomi tai Ruotsi ovat jo ”tehneet osansa”.

”Tämä asenne ei ole ainoastaan vaarallinen, vaan myös täysin väärä”, Rockström sanoo. ”Meidän pitää heittää yltämme se viitta, että olemme luokkamme parhaita ja voimme rentoutua.”

Henkeä kohden laskettuna suomalaisten ja ruotsalaisten ilmastojalanjälki ylittää selvästi maailman keskitason ja kestävän tason.

Ilmastojalanjälki huomioi myös suomalaisen kulutuksen muissa maissa tuottamat päästöt.

Lisäksi Suomen ja Ruotsin kaltaiset edistyneet maat ovat Rockströmin mukaan tärkeimpiä esimerkkejä niille suurille kehittyville talouksille, joissa ilmastotulevaisuus ratkaistaan.

Jos Suomi nyt toteaisi ilmastotavoitteensa itselleen liian kalliiksi, siitä seuraisi Rockströmin mukaan Intiassa, Indonesiassa ja Nigeriassa ”siinäs näitte” -tyyppinen reaktio.

Nämä maat ovat vaatineet oikeutta vaurastua päästämällä ilmaan edes osan siitä fossiilipäästömäärästä, jonka voimalla länsimaat ovat 150 vuoden aikana rikastuneet.

Vääntö siitä, onko jokin maa "tehnyt osansa" on päättymätön ja ratkaisematon, eikä siksi mitenkään hedelmällistä. Se päätyy vain tällaiseen moralisointiin, mikä on tarpeeksi, vaikka olennaisempaa on, että Suomen ilmastopolitiikalla ei vaikuteta olennaisella tavalla ilmastonmuutokseen, vaikka henki menisi. Siksi asiat pitää suhteellistaa.

Suomen äärimmäistä hiilineutraalisuustavoitetta (vuosi 2035) on perustelu myös esimerkkinä olemisella, mutta kuten on nähty, Suomi ei ole ollut esimerkki edes muille EU-maille, jotka tulevat pitämään kiinni vuoden 2050 tavoitteestaan jos kaikki lopulta siitäkään. Ilmastopäästöjen kehityksen päättävistä Kiinasta ja Intiasta nyt puhumattakaan.

Se, mitä valintoja muut maat tekevät omassa ilmastopolitiikassaan, ei taatusti riipu Suomen ilmastopolitiikan valinnoista. Muun luuleminen ja väittäminen on suuruudenhulluutta ja tyhmyyttä tai ihan vain tietoista valehtelua ja propagandaa.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
JOS SUOMI ja Ruotsi lipsuisivat omista tavoitteistaan, kehittyvät maat voisivat todeta olleensa oikeassa: ilmastotoimet ovat liian kalliita jopa noille rikkaille maille.

Rockström tahtoisi kääntää ajattelun ympäri. Hän vakuuttaa, että ympäristökriisiä ratkova talous on moderneinta ja edistyneintä taloutta.

”Enää ei ole niin, että valitaan taloudellinen kasvu tai kestävyys. Nyt on pikemmin niin, että on valittava kestävyys saadakseen taloudellista kasvua.”

Rockströmin mukaan kehittyneiden maiden pitää pystyä nyt osoittamaan, että vihreä siirtymä on taloudellisesti kannattava juna, jonka kyytiin Delhissäkin halutaan nousta.

Maailmassa on ehkä kymmenestä kolmeenkymmeneen maata, jotka voivat olla majakoita muulle maailmalle – täysimittaisia esimerkkejä menestyksestä. Suomi on itsestäänselvästi yksi sellainen maa.

Ajattelun voi ehkä kääntää ympäri, mutta todellisuutta ei.

Vihreä siirtymä ei Suomen versiona ole taloudellisesti kannattavaa suomalaisille, vaan se on ennennäkemätön puhallus, jolla suomalaiset köyhdytetään ja velkaannutetaan. Kaiken maailman rockströmit sitten kehittävät tämän puhalluksen tueksi narratiiveja, joilla kaikki selitetään parhain päin ja muka Suomen eduksi. Aivan kuten massamaahanmuutto.

Toisaalta, ehkä juuri tämä on se, mitä myös kehittyvien maiden eliitti haluaa kuulla. Lupa tehdä kavereiden kanssa rahaa ilmastopelottelulla.

Lainaus käyttäjältä: Petja Pelli, HS
Johan Rockström

– Ruotsalainen agronomitaustainen kestävyystutkija, joka johtaa Potsdamin yliopiston ilmastonmuutoksen vaikutuksia tutkivaa keskusta.

– Tunnetaan planetaaristen rajojen käsitteestä, jota hän esitteli David Attenborough’n kanssa Breaking Boundaries -nimisessä Netflix-dokumentissa.

– On esitellyt tiedeyhteisön ydinviestejä päättäjille YK:n ilmastohuippukokouksissa.

Tälläkään kertaa Rockströmiä ei haastettu siitä, miten hän toteuttaisi haluamansa ankaran politiikan ja globaalin kulutuksen vähentämisen. Selvästikään hän ei anna demokratialle ja kansalaisten mielipiteille mitään arvoa. Voi vain kuvitella, mitä keinoja hän myy ilmastokatastrofin nimissä eliitille, kun kuusi hänen määrittelemistään yhdeksästä maapallon turvarajasta on jo ylitetty.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2023, 11:53:34 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 794
 • Liked: 24633
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11705 : 04.02.2023, 12:29:23 »
Ilmaston alati kiihtyvä ja itse itseään lietsova lämpeneminen on ollut nyt paussilla 101 kuukautta !!1!
https://wattsupwiththat.com/2023/02/03/the-new-pause-lengthens-again-101-months-and-counting/

Tämä lähes katastrofaalinen lämpenemättömyys on siis nyt kestänyt 8 vuotta ja 5 kuukautta eikä osoita minkäänlaisia hellittämisen merkkejä.
Kun otamme vertailuun huojentavan lähtökohdan 1978 niin saamme sentään lämpenemistä 0,134 kelviniä vuosikymmeneen, joka tarkoittaa ihmisten lämpöasteissa samaa lukemaa celsiuksissa.
Joten tulemme käristymään seuraavan vuosisadan kuluessa 1,34 asteen voimalla raakakypsäksi, tai jäämme kypsymättömiksi, tai jos saamme tuohon vielä vauhtia lisää niin Oulun korkeuksilla tammi voisi taas alkaa kasvamaan ja puuraja palaisi takaisin sinne tuntureille.

Voihan sitä haaveilla paremmasta maailmasta jossa olisi lämmintä kuten joskus hyvinä aikoina.
Kylminä aikoina ihmisillä on poikkeuksetta mennyt huonosti, joten ne ovat aina olleet niitä arkisempia aikoja.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 748
 • Liked: 71398
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11706 : 04.02.2023, 12:47:18 »
Tarkistin Helsingin Kaisaniemen vuosittaisen keskilämpötilan. https://www.ilmatieteenlaitos.fi/tilastoja-vuodesta-1961

En tiedä onko mittauspaikan sijaintia tai jotain menetelmiä muutettu, mutta viimeisten 30 vuoden aikana keskilämpötila (en jaksanut piirtää trendiviivaa) ei ole ole radikaalisti muuttunut. Sinisten ja punaisten pylväiden summa näyttää "melko nollalta", jonkin viimeisen 10 vuoden aikana lämpötilan nousua näyttäisi olevan, mutta se ei ole vielä ilmastonmuutosta.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 297
 • Liked: 4712
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11707 : 04.02.2023, 13:31:52 »
Tarkistin Helsingin Kaisaniemen vuosittaisen keskilämpötilan. https://www.ilmatieteenlaitos.fi/tilastoja-vuodesta-1961

En tiedä onko mittauspaikan sijaintia tai jotain menetelmiä muutettu, mutta viimeisten 30 vuoden aikana keskilämpötila (en jaksanut piirtää trendiviivaa) ei ole ole radikaalisti muuttunut. Sinisten ja punaisten pylväiden summa näyttää "melko nollalta", jonkin viimeisen 10 vuoden aikana lämpötilan nousua näyttäisi olevan, mutta se ei ole vielä ilmastonmuutosta.

Lämmennyt on. Kuva 12 näyttää selkeästi, että alkoi lämpiämään 1870. Tasaisen trendin mukaan on menty sieltä ylöspäin.
https://space.fmi.fi/MAGN/HN/Kuvat/kaisaniemi.pdf

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 607
 • Liked: 47692
 • Bring'em on...
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11708 : 04.02.2023, 13:54:28 »
Hiki hiki hiki kuuma kuuma...

Lainaus
Hyytävä ennätys rikki Yhdysvalloissa – Pakkasen purevuus -75 astetta
Uusi ennätys mitattiin Mount Washingtonin huipulla, jossa kylmän ilman ja vaarallisen voimakkaan tuulen yhdistelmä painoi pakkasen purevuuden ennen näkemättömälle tasolle.

Voimakas kylmänpurkaus pyyhkäisi Yhdysvaltojen New Hampshiren osavaltiossa lämpötilat ennätyslukemiin. Mount Washington -vuorella voimakas arktinen tuuli painoi pakkasen purevuuden -75,5 celsiusasteeseen, mikä on Yhdysvaltojen uusi ennätys.

Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen NWS:n mukaan kylmä ilmamassa pitää pakkasen hengenvaarallisen jäätävänä läpi viikonlopun. NWS varoittaa erittäin vaarallisista olosuhteista kylmän rintaman alueella Yhdysvaltojen koillisosassa.

Mount Washingtonin rinteessä lähes kahden kilometrin korkeudessa sijaitsevalla havaintoasemalla raportoitiin perjantaina jäätävästä ilmasta ja voimakkaasta tuulesta, joiden yhdistelmä kiristi pakkasen purevuuden äärimmilleen. NBC Bostonin mukaan vuoren huipulla on mitattu jopa yli 200 kilometrin tuntinopeuden tuulia (58 m/s).

Uuden-Englannin kaksi suurinta kaupunki, Boston ja Worcester, pitivät koulut suljettuina perjantaina. Kaupungeissa pelättiin, että koulumatkalla olevat lapset ovat vaarassa paleltua odottaessaan bussia tai kävellessään kouluun. NWS:n mukaan koillisosassa pakkasen purevuus voi olla -50 astetta tai jopa hyytävämpää. ...

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f2162f07-9c5a-4eca-89f7-1301d5c18998

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 748
 • Liked: 71398
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11709 : 04.02.2023, 14:00:47 »
Tarkistin Helsingin Kaisaniemen vuosittaisen keskilämpötilan. https://www.ilmatieteenlaitos.fi/tilastoja-vuodesta-1961

En tiedä onko mittauspaikan sijaintia tai jotain menetelmiä muutettu, mutta viimeisten 30 vuoden aikana keskilämpötila (en jaksanut piirtää trendiviivaa) ei ole ole radikaalisti muuttunut. Sinisten ja punaisten pylväiden summa näyttää "melko nollalta", jonkin viimeisen 10 vuoden aikana lämpötilan nousua näyttäisi olevan, mutta se ei ole vielä ilmastonmuutosta.

Lämmennyt on. Kuva 12 näyttää selkeästi, että alkoi lämpiämään 1870. Tasaisen trendin mukaan on menty sieltä ylöspäin.
https://space.fmi.fi/MAGN/HN/Kuvat/kaisaniemi.pdf

Tätä etsinkin, vaan en löytänyt. Kiitos.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

Isagoge

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 325
 • Liked: 90
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11710 : 04.02.2023, 14:03:18 »
Ilmaston alati kiihtyvä ja itse itseään lietsova lämpeneminen on ollut nyt paussilla 101 kuukautta !!1!
https://wattsupwiththat.com/2023/02/03/the-new-pause-lengthens-again-101-months-and-counting/

Tämä lähes katastrofaalinen lämpenemättömyys on siis nyt kestänyt 8 vuotta ja 5 kuukautta eikä osoita minkäänlaisia hellittämisen merkkejä.

Merten lämpösisältö on paras indikaattori sille, kertyykö maapallon ilmastojärjestelmään lämpöä. Yli 90% kasvihuoneilmiön voimistumisen johdosta maapallolle jäävästä lämmöstä kun menee meriin. Siinä ei kummoisia pausseja ole ollut, ja viime vuonna saatiin mittaushistorian korkein lukema (viestini ensimmäinen kuvio).

Pintalämpötilaa heilautti muutama vuosi sitten erittäin voimakas El Niño, ja sen jälkeinen kehitys saattaa näyttää paussilta, jos tätä ei ota huomioon. Ilmastoskeptikot tietysti sivuuttavat tämän, ja asiasta tietämättömät nielevät heidän propagandansa "paussista". Viestini toisessa kuviossa on lämpötilakehitys ilman ENSO:a ja sen kanssa.


ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 794
 • Liked: 24633
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11711 : 04.02.2023, 14:06:50 »
Tarkistin Helsingin Kaisaniemen vuosittaisen keskilämpötilan. https://www.ilmatieteenlaitos.fi/tilastoja-vuodesta-1961

En tiedä onko mittauspaikan sijaintia tai jotain menetelmiä muutettu, mutta viimeisten 30 vuoden aikana keskilämpötila (en jaksanut piirtää trendiviivaa) ei ole ole radikaalisti muuttunut. Sinisten ja punaisten pylväiden summa näyttää "melko nollalta", jonkin viimeisen 10 vuoden aikana lämpötilan nousua näyttäisi olevan, mutta se ei ole vielä ilmastonmuutosta.

Lämmennyt on. Kuva 12 näyttää selkeästi, että alkoi lämpiämään 1870. Tasaisen trendin mukaan on menty sieltä ylöspäin.
https://space.fmi.fi/MAGN/HN/Kuvat/kaisaniemi.pdf

Näinhän se oli, muistan tuon kuin eilisen päivän sillä silloin katusmaastureita saapui ensimmäistä kertaa kuluttajaystävällisin hinnoin massoittain lähikauppoihin.
Veijo Esson myyntipisteillä oli jatkuvia jonoja ja ilmaan suhisi hiilidioksidia niin massoittain että se aiheutti tajunnan hämärtymistä Greta-ilmiön mukaisesti johon liittyi vielä harhanäkyjä.
Oli se kovaa aikaa ennenkuin porukka tajusi siirtyä ajelemaan vähemmän kuluttavilla Ladoilla joita alettiin tuottamaan vasta ½ vuosisataa myöhemmin mutta ei nyt anneta sivuseikkojen häiritä hyvää tarinaa.
Vitosen, tai mielummin kympinkin saa sitten siirtää tililleni jotta tämänkin huijauksen tarinan laatimisen vaivannäkö tulee ruhtinaallisesti katettua, aivan kuten nykyään laskutetaan sikana kaikenlaisista maailmanlopputarinoista ja niissä sentään on huono loppu, toisin kuin näissä minun keksimissäni joutavissa jorinoissa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 794
 • Liked: 24633
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11712 : 04.02.2023, 14:59:49 »
Ilmaston alati kiihtyvä ja itse itseään lietsova lämpeneminen on ollut nyt paussilla 101 kuukautta !!1!
https://wattsupwiththat.com/2023/02/03/the-new-pause-lengthens-again-101-months-and-counting/

Tämä lähes katastrofaalinen lämpenemättömyys on siis nyt kestänyt 8 vuotta ja 5 kuukautta eikä osoita minkäänlaisia hellittämisen merkkejä.

Merten lämpösisältö on paras indikaattori sille, kertyykö maapallon ilmastojärjestelmään lämpöä. Yli 90% kasvihuoneilmiön voimistumisen johdosta maapallolle jäävästä lämmöstä kun menee meriin. Siinä ei kummoisia pausseja ole ollut, ja viime vuonna saatiin mittaushistorian korkein lukema (viestini ensimmäinen kuvio).

Pintalämpötilaa heilautti muutama vuosi sitten erittäin voimakas El Niño, ja sen jälkeinen kehitys saattaa näyttää paussilta, jos tätä ei ota huomioon. Ilmastoskeptikot tietysti sivuuttavat tämän, ja asiasta tietämättömät nielevät heidän propagandansa "paussista". Viestini toisessa kuviossa on lämpötilakehitys ilman ENSO:a ja sen kanssa.

Tämä lainaamani viesti tuo esille sen nykyään hyvin arkisen seikan, että intternetti on täynnään sellaisia sivuja joiden linkkejä ei kehtaa omaan kommenttiinsa liittää.

Mietin hivenen aikaa tuollaista mystistä ilmiötä jossa lämpösisältö voi kasvaa ilman, että se näkyy lämpötilana.
Tulin pohdiskeluissani siihen johtopäätökseen, että kyseessä täytyy olla piilorassissmille sukua oleva piilo-ilmaston lämpeneminen jota ei voida havaita millään käytettävissä olevalla menetelmällä, mutta jonka sijainti voidaan kuitenkin tarkalleen määritellä ja se on varmuudella siellä vasemman korvan oikealla puolella.
Tämä ilmiö on jo muutaman vuoden ollut käypäinen "virallinen" selitys sille mihin maailman kaikki ylilämpö on viime vuosina kadonnut, se on ujouttaan painunut meriin jemmaan ohi kaiken mittauksen ja havainnoinnin !!1!

Tuohon ylilämpöön ja sen alati kiihtyvään itse itseään lietsovaan uskomiseen vaaditaan, no, uskoa !!
Mikäli lämpenemistä voitaisiin todella havaita, niin Se Olisi Pelkästään Hyvä Asia, historiamme on tämän opetuksen meille tarjonnut.

Tähän loppuun vielä linkki josta kaikki halukkaat voivat käydä tarkastamassa, että virallinen lämpötilamme on nyt miinuksella, 0,04C.
https://wattsupwiththat.com/2023/02/01/uah-global-temperature-update-for-january-2023-0-04-deg-c/
Minkä ei pitäisi olla uskovaisten mukaan mitenkään mahdollista.

Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Isagoge

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 325
 • Liked: 90
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11713 : 04.02.2023, 15:33:50 »
...Mietin hivenen aikaa tuollaista mystistä ilmiötä jossa lämpösisältö voi kasvaa ilman, että se näkyy lämpötilana.
Tulin pohdiskeluissani siihen johtopäätökseen, että kyseessä täytyy olla piilorassissmille sukua oleva piilo-ilmaston lämpeneminen jota ei voida havaita millään käytettävissä olevalla menetelmällä, mutta jonka sijainti voidaan kuitenkin tarkalleen määritellä ja se on varmuudella siellä vasemman korvan oikealla puolella...Tähän loppuun vielä linkki josta kaikki halukkaat voivat käydä tarkastamassa, että virallinen lämpötilamme on nyt miinuksella, 0,04C.
https://wattsupwiththat.com/2023/02/01/uah-global-temperature-update-for-january-2023-0-04-deg-c/
Minkä ei pitäisi olla uskovaisten mukaan mitenkään mahdollista.

Taitaa launtai-ilta olla jo hyvässä vauhdissa siellä :)? Jos näin, niin ei muuta kuin hyvää illan jatkoa. Aiheeseen liittyen viestini ensimmäisessä liitekuvassa pieni huomio noiden satelliittilämpötila-aikasarjojen rakenteellisesta epävarmuudesta. Miksihän näistä juuri UAH valitaan näihin ilmastoskeptisiin esityksiin :)?

Toisessa liitekuvassa vielä ehkä vähän havainnollisempi esitys ENSO:n efektistä lämpötiloihin. Ja kolmannesta huomataan, että ilmasto on tässä lähivuosikymmeninä lakannut lämpiämästä monta kertaa. Ja silti lämmennyt samalla. Mystistä. 

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 794
 • Liked: 24633
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11714 : 04.02.2023, 16:21:14 »
...Mietin hivenen aikaa tuollaista mystistä ilmiötä jossa lämpösisältö voi kasvaa ilman, että se näkyy lämpötilana.
Tulin pohdiskeluissani siihen johtopäätökseen, että kyseessä täytyy olla piilorassissmille sukua oleva piilo-ilmaston lämpeneminen jota ei voida havaita millään käytettävissä olevalla menetelmällä, mutta jonka sijainti voidaan kuitenkin tarkalleen määritellä ja se on varmuudella siellä vasemman korvan oikealla puolella...Tähän loppuun vielä linkki josta kaikki halukkaat voivat käydä tarkastamassa, että virallinen lämpötilamme on nyt miinuksella, 0,04C.
https://wattsupwiththat.com/2023/02/01/uah-global-temperature-update-for-january-2023-0-04-deg-c/
Minkä ei pitäisi olla uskovaisten mukaan mitenkään mahdollista.

Taitaa launtai-ilta olla jo hyvässä vauhdissa siellä :)? Jos näin, niin ei muuta kuin hyvää illan jatkoa. Aiheeseen liittyen viestini ensimmäisessä liitekuvassa pieni huomio noiden satelliittilämpötila-aikasarjojen rakenteellisesta epävarmuudesta. Miksihän näistä juuri UAH valitaan näihin ilmastoskeptisiin esityksiin :)?

Toisessa liitekuvassa vielä ehkä vähän havainnollisempi esitys ENSO:n efektistä lämpötiloihin. Ja kolmannesta huomataan, että ilmasto on tässä lähivuosikymmeninä lakannut lämpiämästä monta kertaa. Ja silti lämmennyt samalla. Mystistä.

Sinähän varsinainen hupiukko olet kun et selvää puhetta ymmärrä !
Vetelet näkyviin "tietoja" joiden alkuperä on lähinnä hevosmiesten uutistoimisto, jos niinkään luotettava lähde.

UAH valitaan sen takia ettei sitä jokainen nikkari pääse runkkaamaan mieleisekseen, vaikka sekään ei enää nykymaailmassa ole mikään rehellisyyden tae.
Paikalliset lämpötilat on sitten runkattu niin tiedottomaan kuntoon ettei niihin enää usko vanha yhtään mikään.

Koitappa sinä, uskovainen, keksiä selitys sille miten lämpömäärän lisääntyminen ei näy lämpötilan nousuna, niin minä puolestani pystyn sen suorituksen jälkeen osoittamaan valehtelijan.
Joten lauantai-iltaa vaan sinne moraalinvartijoiden kekkereihin.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Isagoge

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 325
 • Liked: 90
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11715 : 04.02.2023, 17:39:06 »
...Koitappa sinä, uskovainen, keksiä selitys sille miten lämpömäärän lisääntyminen ei näy lämpötilan nousuna, niin minä puolestani pystyn sen suorituksen jälkeen osoittamaan valehtelijan.

Eipä sitä minun tarvitse keksiä:
Lainaus käyttäjältä: Meehl et al., 2011
The meridional overturning stream function averaged over the Pacific basin for the layer above about 700 m...shows significant positive trend values from about the Equator to 40◦ N,and mostly negative values from near the Equator to about 35◦ S.Such a pattern is indicative of an anomalous strengthening of the subtropical cells in the Pacific during hiatus periods. This produces stronger upward vertical motion near the Equator, bringing more cool water to the surface there (negative decadal temperature trends near the Equator above about 200 m in Fig. 2c), and greater convergence near the subtropics of each hemisphere that takes warm water downward (for example, positive decadal temperaturetrends from about 30◦ to 45◦ N, and south of 30◦ S in Fig. 2c).


https://www.nature.com/articles/nclimate1229

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 794
 • Liked: 24633
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11716 : 04.02.2023, 17:54:28 »
...Koitappa sinä, uskovainen, keksiä selitys sille miten lämpömäärän lisääntyminen ei näy lämpötilan nousuna, niin minä puolestani pystyn sen suorituksen jälkeen osoittamaan valehtelijan.

Eipä sitä minun tarvitse keksiä

Lahjattomuutesi ei hämmästytä, mutta typeryyden määrä on jollain tavalla hämmästyksen aihe.
En oikeastaan tiedä millä motiivilla olet tällä palstalla koittamassa kylvää hedelmätöntä maaperää, jos olet täällä harjoittelemassa miten petetään tietämättömiä niin olet varsin sieluton tapaus.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 198
 • Liked: 13731
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11717 : 04.02.2023, 18:18:31 »
No onhan se ihan selvää, että jos pohjavedet varastoivat lämpöä, niin pintavedet viilenevät, kun se lämpö ei välity, vaan vaipuu varastoon ;)

qui non est mecum adversum me est

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 945
 • Liked: 31890
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11718 : 04.02.2023, 18:42:45 »
Ja kolmannesta huomataan, että ilmasto on tässä lähivuosikymmeninä lakannut lämpiämästä monta kertaa. Ja silti lämmennyt samalla. Mystistä.

Onko tuohon lämpötilan syklisyyten joku selitys olemassa? Eli miksi lämpötilatrendi pysähtyy tai jopa laskee useaksi vuodeksi tehden sen jälkeen ainakin näennäisen hypähdyksen ylöspäin Vilpittömästi kysyn.

Äkkiseltään nimittäin luulisi, että jos hiilidioksidi on ohjaa tätä juttua kuten väitetään ja CO2 kasvaa tasaisesti ( https://gml.noaa.gov/ccgg/trends/ ), tällaisia pykälämäisiä muutoksia ei pitäisi esiintyä vaan lämpötila pitäisi nousta tasaisesti. Ilmeisesti pykälämäisen lämpötilan nousun takana on jokin muukin kun suoraviivainen CO2:n kasvu.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Isagoge

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 325
 • Liked: 90
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11719 : 04.02.2023, 19:53:09 »
Onko tuohon lämpötilan syklisyyten joku selitys olemassa? Eli miksi lämpötilatrendi pysähtyy tai jopa laskee useaksi vuodeksi tehden sen jälkeen ainakin näennäisen hypähdyksen ylöspäin Vilpittömästi kysyn.

ENSO eli El Niño Southern Oscillation se suurelta osin on. Ylempänä oli jo pari kuvaa siitä, miten El Niño-vaiheessa globaali keskilämpötila nousee hieman, ja seuraavien neutraalien vuosien tai La Niña -vaiheen aikana laskee El Niño-kauteen verrattuna. Linkkaamassani Naturen artikkelissa sitten esitettiin, että tällaista oskillaatiota olisi muunkin tyyppistä. Fysikaalisesti asialle ei oikein muuta selitystä olekaan, sillä planeetalla ei ole mitään muuta tarpeeksi isoa sellaista (suhteellisesti) "lämpimän" tai (suhteellisesti) "kylmän" varastoa kuin meret, joka voisi ilmakehän lämpötilaa tuolla tavalla heitellä. Sitä, että miksi ENSO tuolla tavalla epäsäännöllisen syklisesti käyttäytyy, ei taida pohjia myöten kukaan kunnolla ymmärtää. Fluidivirtauksissa näkyy monissakin tilanteissa tuollaista oskillaatiota nopeammalla tai hitaammalla aikaskaalalla. Mielenkiintoinen sivuseikka on, että ilmastomalleista globaalit kytketyt ilmakehä-valtamerimallit tuottavat ENSO:a enemmän tai vähemmän vastaavan oman oskillaationsa, vaikkei sitä niihin mitenkään ohjelmoida.

Muitakin oskilloivia ilmastojärjestelmän sisäisiä ilmiöitä näyttäisi olevan, vaikka ovatkin ENSO:a heikompia, mitä tulee pintalämpötilan vaihteluun.

Äkkiseltään nimittäin luulisi, että jos hiilidioksidi on ohjaa tätä juttua kuten väitetään ja CO2 kasvaa tasaisesti ( https://gml.noaa.gov/ccgg/trends/ ), tällaisia pykälämäisiä muutoksia ei pitäisi esiintyä vaan lämpötila pitäisi nousta tasaisesti. Ilmeisesti pykälämäisen lämpötilan nousun takana on jokin muukin kun suoraviivainen CO2:n kasvu.

Jos merissä esiintyvät virtaukset olisivat pinta- ja syvyyssuunnassa stabiileja, lämpötila luultavasti nousisikin kohtalaisen tasaisesti. Mutta kun eivät ole, tulee noita portaita tai pykäliä. Toinen, mutta vähäisempi syy sille, että lämpötila ei nouse tasaisesti co2:n pitoisuuden lisääntymisen (logaritmi)funktiona, on vastaava, mutta kaoottisempi epästabiilisuus ilmakehän virtauksissa.

Ja sitten isot tulivuorenpurkaukset tuovat vielä oman lisänsä asiaan. Tämän viestin kuvassa on BE:n aikasarja globaalin lämpötilan kehityksestä ENSO:n kanssa ja siten, että sen keskimääräinen efekti on poistettu (ilmastotutkija Zeke Hausfatherin tekemä kuvio). Tuo jyrkkä lämpötilan putous 1990-luvun alussa tulee Pinatubon purkauksesta, joka nosti ilmakehän albedoa, ja jota lievästi El Niñon puolella ollut ENSO tuolloin kuitenkin hieman kompensoi, muttei poistanut. 

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 794
 • Liked: 24633
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11720 : 04.02.2023, 20:15:41 »
No onhan se ihan selvää, että jos pohjavedet varastoivat lämpöä, niin pintavedet viilenevät, kun se lämpö ei välity, vaan vaipuu varastoon ;)

Tuossa on ratkaisu energian tallentamisessa, varastoidaan energia lämpönä pohjavesiin !!
Ketään jaksa kiinnostaa -25 asteiset pintavedet kun pohjavesien lämpö seilaa siellä 150-100 asteen välimaastossa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 945
 • Liked: 31890
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11721 : 04.02.2023, 20:54:34 »
Sitä, että miksi ENSO tuolla tavalla epäsäännöllisen syklisesti käyttäytyy, ei taida pohjia myöten kukaan kunnolla ymmärtää.

...

Muitakin oskilloivia ilmastojärjestelmän sisäisiä ilmiöitä näyttäisi olevan, vaikka ovatkin ENSO:a heikompia, mitä tulee pintalämpötilan vaihteluun.

En ole tarpeeksi kiinnostunut tästä aiheesta, jotta alkaisin selvittämään asiaa sen enemmän, mutta minusta tällaiset epäselvyydet heikentävät argumenttia CO2:n puolesta.

Jos nimittäin tunnustetaan, että ilmastoon vaikuttaa tuntemattomat seikat kuten tietyt luonnolliset oskillaatiot, ei ole uskottavaa väittää, että CO2 olisi kaiken lämpenemisen takana. CO2:n määrä ilmakehässä on kuitenkin niin mikroskooppisen pieni ettei se voida väittää olevan dominoiva tekijä sinänsä muutenkin erinomaisen pienessä lämpenemisessä (n. 0,01 C / vuosi), jos tuntemattomia tekijöitä on olemassa.

Lämpötilan hyppäykset ja niitä seuraava trendimäinen lämpötilan tasoittuminen tai jopa lasku on kuitenkin selvästi jostain muualta peräisin kun CO2:sta. Ennen kun ajamme taloutemme kuraan pyrkimällä "hiilineutraaliksi", tällaiset seikat pitäisi olla tiedossa eikä takertua vain yhteen helppoon selitykseen hiilidioksidista.

Seikka, joka mielestäni myös on ohitettu liian heppoisesti on Milakovitchin syklien ( https://climate.nasa.gov/news/2948/milankovitch-orbital-cycles-and-their-role-in-earths-climate/ ) vaikutus. Ilmastoalarmistit ovat käytännössä dumpanneet koko aiheen väittämällä syklien olevan merkityksettömiä vaikka sedimenttitutkimukset ovat osoittaneet niiden vaikuttavan ilmastoon. Samalla kuitenkin promillen murto-osan muutos CO2 pitoisuudessa väitetään vievän maapallon tuhoon. Suhtautuminen erinäisiin ilmaston muuttujiin vaikuttaisi olevan vähintäänkin valikoivaa.

Toinen asia sitten on, onko nykyinen lämpeneminen edes relevantti huolestumisen aihe. Asteen sadasosa vuodessa on kuitenkin niin vähän, ettei se käytännössä vaikuta mihinkään ja on lisäksi mittausvirheiden rajojen sisällä. Fysiikassa tällaisia minimaalisia ilmiöitä korkeintaan noteerattaisiin kuriositeetteina, mutta ei niiden perustella vedettäisi ainakaan maailmaa mullistavia johtopäätöksiä.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Mursu1976

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 55
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11722 : 04.02.2023, 21:39:46 »
Kaisaniemen sääaseman mittaukset näyttävät lämpenemistä, mutta mites muiden? Muistaakseni Lapin puiden vuosirenkaista ei ole havaittavissa minkäänlaista lämpenemistä viimeisen sadan vuoden ajalta, joten olisi mukava tarkastella jonkin Lapissa sijaitsevan sääaseman vastaavia lukemia. Ilmasto on varmasti lämmennyt 1700-luvun alusta lähtien, mutta en osaa sanoa kuinka tasaisesti. Näissä Kaisaniemen mittaustuloksissa on se vika että sääasema sijaitsee aika keskellä kaupunkia ja kaupunkien lämpötila on korkeampi kuin ympäröivän maaseudun (johtuen ehkä asfaltin ja kiven määrästä joka kaikkialla Euroopassa on huomattavasti lisääntynyt). Esimerkiksi Turun keskustan ja kolmekymmentä kilometriä pohjoisempana olevan Tortinmäen lämpötilaero on 1,5-3 astetta.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 429
 • Liked: 4185
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11723 : 04.02.2023, 21:54:39 »
Toinen asia sitten on, onko nykyinen lämpeneminen edes relevantti huolestumisen aihe. Asteen sadasosa vuodessa on kuitenkin niin vähän, ettei se käytännössä vaikuta mihinkään ja on lisäksi mittausvirheiden rajojen sisällä. Fysiikassa tällaisia minimaalisia ilmiöitä korkeintaan noteerattaisiin kuriositeetteina, mutta ei niiden perustella vedettäisi ainakaan maailmaa mullistavia johtopäätöksiä.

Niinpä, esim Suomessa parin asteen heittelyt keskilämpötilassa vuodesta toiseen ovat aivan tavanomaisia eikä kukaan viitsi nostaa asiasta haloota, korkeintaan surkutellaan heikkoa satovuotta tms. Ja nyt ollaan pistetty kaikki paukut peliin jossa voidaan parhaassa tapauksessakin vaikuttaa asiaan 100 v säteellä luokkaa 0,001 astetta. Ja tätä hulluutta todistellaan tieteellä  :o
« Viimeksi muokattu: 04.02.2023, 21:56:40 kirjoittanut Luotsi »
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 794
 • Liked: 24633
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11724 : 05.02.2023, 00:00:55 »

Niinpä, esim Suomessa parin asteen heittelyt keskilämpötilassa vuodesta toiseen ovat aivan tavanomaisia eikä kukaan viitsi nostaa asiasta haloota, korkeintaan surkutellaan heikkoa satovuotta tms. Ja nyt ollaan pistetty kaikki paukut peliin jossa voidaan parhaassa tapauksessakin vaikuttaa asiaan 100 v säteellä luokkaa 0,001 astetta. Ja tätä hulluutta todistellaan tieteellä  :o

Muistaakseni vuotuiset lämpötilan vaihtelut ovat Suomessa luokkaa 7 astetta. saattaa olla, että vain 5 astetta, mutta kuitenkin nykyään sauhutaan kovasti siitä, että luonto ei ehdi lämpötilan muuttumiseen mukaan, joten ihmetyttää miten se aikaisemmin on siihen ehtinyt.
Tuo edellinen ja paljon muuta paskaa työnnetään julkisuuteen jokseenkin vuosittain, samaan malliin kuin pohjoisnavan jäiden sulaminen josta on vuodesta toiseen esitetty valheita, jotka eivät mitenkään estä uusien valheiden esittämistä.
Mikä tuossa varsinaisesti vituttaa on se, että tuo jatkuvasti valehteleva porukka saa valehdella kaiken aika lisää, mutta sitä kritisoivaa porukkaa muistetaan pienenkin erehdyksen jälkeen vuosikymmeniä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ludicrous

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 281
 • Liked: 1266
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11725 : 05.02.2023, 00:44:47 »
Tämä lainaamani viesti tuo esille sen nykyään hyvin arkisen seikan, että intternetti on täynnään sellaisia sivuja joiden linkkejä ei kehtaa omaan kommenttiinsa liittää.

Mietin hivenen aikaa tuollaista mystistä ilmiötä jossa lämpösisältö voi kasvaa ilman, että se näkyy lämpötilana.
Tulin pohdiskeluissani siihen johtopäätökseen, että kyseessä täytyy olla piilorassissmille sukua oleva piilo-ilmaston lämpeneminen jota ei voida havaita millään käytettävissä olevalla menetelmällä, mutta jonka sijainti voidaan kuitenkin tarkalleen määritellä ja se on varmuudella siellä vasemman korvan oikealla puolella.
Tämä ilmiö on jo muutaman vuoden ollut käypäinen "virallinen" selitys sille mihin maailman kaikki ylilämpö on viime vuosina kadonnut, se on ujouttaan painunut meriin jemmaan ohi kaiken mittauksen ja havainnoinnin !!1!

Tuohon ylilämpöön ja sen alati kiihtyvään itse itseään lietsovaan uskomiseen vaaditaan, no, uskoa !!
Mikäli lämpenemistä voitaisiin todella havaita, niin Se Olisi Pelkästään Hyvä Asia, historiamme on tämän opetuksen meille tarjonnut.

Vastaus tähän on varsin yksinkertainen. Lämpötila ja lämpömäärä ovat kaksi eri asiaa. Tämä ilmiö selittää osaltaan sen, miksi voit varsin vaivattomasti oleskella 120-asteisessa saunassa, mutta keityt hetkessä hengiltä 80-asteisessa kylvyssä. Kaksi eri asiaa samassa lämpötilassa sisältävät eri määrän lämpöä.

Miten tämä asia liittyy meriin ja ilmakehään on seuraava. Meren kyky vastaanottaa lämpöä on tuhatkertainen ilmakehään verrattuna. Eli toisin sanoen, jos maapallon meret kylmenisivät 1 asteella vapauttaen kaiken lämmön ilmakehään, lämpenisi ilmakehä tuhannella asteella. Johtuen tästä valtavasta lämpökapasiteettierosta hyvin mitättömätkin muutokset meren lämpötilassa ovat kiinnostavia ilmaston kannalta. Meri voi varastoida, vapauttaa tai liikuttaa lämpöä ympäriinsä, mutta se ei voi luoda eikä tuhota sitä.

Nykyisen ilmastopolitiikan järkevyydestä olisimme varmaankin n. 100-prosenttisesti samoilla linjoilla. Aivottoman ilmastopolitiikan kritisointi on oikein ja myös ilmastotieteen laitamilla pyörii paljon pehmeitä aloja, jotka ovat vain surkea tekosyy naamioida mielipiteitä pseudotieteelliseen kaapuun. Mutta ilmastotieteen kovan ytimen kritisointi on lähes poikkeuksetta merkki seuraavasta; joko kritisoijan koulutustason ja kriittisen ajattelukyvyn puutteesta, agendalähtöisestä valehtelusta tai edellisen kahden yhdistelmästä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 945
 • Liked: 31890
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11726 : 05.02.2023, 00:58:34 »
Muistaakseni vuotuiset lämpötilan vaihtelut ovat Suomessa luokkaa 7 astetta. saattaa olla, että vain 5 astetta, mutta kuitenkin nykyään sauhutaan kovasti siitä, että luonto ei ehdi lämpötilan muuttumiseen mukaan, joten ihmetyttää miten se aikaisemmin on siihen ehtinyt.

Luonto, kasvit tai eläimet, tietenkin kestävät suurehkojakin lämpötilavaihteluja, myös jopa lyhyellä aikajänteellä kuten tunteja tai päiviä, jolloin laji ei varsinaisesti ehdi adaptoitua geneettisesti vaan kestävyys on sisäänrakennettu yksilötasolla. Pitkässä juoksussa ja hitaisiin lämpötilamuutoksiin lajit lisäksi adaptoituvat myös geneettisesti evoluution kautta.  Ellei näin olisi, maapallo olisi yski hiton iso eloton karu kivi ilman elämää.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos vaikka Suomen keskilämpötila nousisi seuraavat 100 vuotta asteella parilla, mitään merkittävää ei tapahtuisi luonnon osalta. Onhan jo päivän sisäiset lämpötilaerot tätä paljon suurempia minä vuodenaikana tahansa, joten mitään joukkotuhoa ei synny hitaista trendimäisistä lämpötilamuutoksista.

Lyhytikäiset organismit kuten hyönteiset reagoivat herkemmin elinolojen muuttumiseen, mutta toisaalta sukupolvet vaihtuvat niin nopeasti (kerran tai useasti vuodessa), että ne myös adaptoituvat geneettisellä tasolla nopeammin kun esim. suuret metsien eläimet.

Hysteria "ilmastomuutoksen" aiheuttamasta luontokadosta on siis pitkälti täyttä puppua. Luontokatoa on aina ollut, mutta tällä hetkellä se johtuu ihan muista asioista kun ilmaston heiveröisestä lämpenemisestä. Suurin luontokadon syy on maapallon kasvava ihmispopulaatio, joka tunkee kasvillisuuden ja eläimet ulos luonnollisista elintiloistaan.

Vihervasemmisto kuitenkin karttaa keskustelua ylikansoituksesta koska se tapahtuu pitkälti juuri niissä maissa, joka vihervasemmiston rotudiskurssiin mukaan ovat suojattuja kansoja. Vihervasemmisto yksinkertaisesti sulkee silmänsä sille, että esim. neekerit tuhoavat Afrikan luonnon. On helpompi syyttää "valkoista miestä" koska neekeriä tai muutakaan ei-valkoista ei voi vastuullistaa omista teoistaan. Vihervasemmiston mielestä ainoa vastuullinen ja ajatteleva ihmisolento vaikuttaisi olevan valkolaiset, ja sen takia valkoisten pitää ratkaista kaikki maailman ongelmat.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 945
 • Liked: 31890
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11727 : 05.02.2023, 01:24:47 »
Miten tämä asia liittyy meriin ja ilmakehään on seuraava. Meren kyky vastaanottaa lämpöä on tuhatkertainen ilmakehään verrattuna. Eli toisin sanoen, jos maapallon meret kylmenisivät 1 asteella vapauttaen kaiken lämmön ilmakehään, lämpenisi ilmakehä tuhannella asteella.

Ei sentään. Ilmakehä ei ole suljettu järjestelmä joka säilyttäisi kaiken merten vapauttaman energian. Lähes kaikki lisäenergia haihtuisi aika nopeasti ulos avaruuteen ja merten nopea viileneminen aiheuttaisi vain hetkellisen lämpötilapiikin.

Tämän ilmiön voi havaita esim. Afrikan aavikoissa, joiden ilma viilenee käytännössä samaan aikaan auringon laskun kanssa hyvin kylmäksi. Miinusasteet ovat tavallisia Afrikan savannien yössä. Tämä johtuu siitä, että hiekkainen maaperä ei sido kovinkaan paljon lämpöä vaan viilenee nopeasti auringon säteilyn loppuessa. Ilma ei kykene ylläpitämään lämpötilaa vaan viilenee siinä samalla.
Aavikkohiekka on analogia sille, että meri viilenisi nopeasti ja luovuttaa energiansa ilmaan.

Suomen kesät ovat lämpimiä koska meillä on kallioinen (sekä savinen ja sorainen) maaperä, joka hohkaa lämpöä ilmaan hyvin pitkään auringon laskun jälkeenkin. Funktio on siis sama kun varaavalla takalla, joka tulen sammuttua pitkään luovuttaa lämpöä ilmaan. Samasta syystä routa (jäätynyt maa) tuuppaa Suomessa pysyä pitkään vaikka aurinko lämmittää keväällä päiviä putkeen. Kallioisen maaperän lämmittäminen kun kestää aikansa ihan samalla lailla kun sen viilentäminen kestää aikansa.

Lainaus
ilmastotieteen kovan ytimen kritisointi on lähes poikkeuksetta merkki seuraavasta; joko kritisoijan koulutustason ja kriittisen ajattelukyvyn puutteesta, agendalähtöisestä valehtelusta tai edellisen kahden yhdistelmästä.

Mutta mikä on "kova ydin"? Jos kova ydin on nämä tietokonesimulaatiot, joihin ilmastopolitiikka tukeutuu ja jotka muutetaan harva se vuosi kun "tiede muuttuu", niin kritiikki on täysin aiheellinen.

Jos "kova ydin" käsittää myös niitä tutkimuksia, jotka eivät tue apokalyptisiä ilmastoennusteita, niin silloin kritiikki ehkä ei ole kovin aiheellinen. Tosin juuri näitä vähemmän apokalyptisiä tutkimuksia kritisoidaan nimenomaan ilmastohysteerikkojen puolesta.

Kenen kritiikki on siis lopulta "koulutuksen ja ajattelukyvyn puutteen" tuotosta?
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Pöhisijä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 222
 • Liked: 1111
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11728 : 05.02.2023, 01:34:24 »
Tässä kun taas lueskellut ilmastonmuutoskeskusteluita alkanut ärsyttämään melkoisesti kuinka jokainen jakaa ties mitä käppyröitä todistellaakseen asiaansa, käppyrät on kuitenkin lähes poikkeuksetta laitettu alkamaan niin, että muutos näyttäisi mahdollisimman pahalta. Herääkin kysymys, että miksi pitää tällä tavalla vääristellä?

Vihervasemmisto kuitenkin karttaa keskustelua ylikansoituksesta koska se tapahtuu pitkälti juuri niissä maissa, joka vihervasemmiston rotudiskurssiin mukaan ovat suojattuja kansoja.
Abrsurdi yhdistelmä ensin olla huolissaan ihmisten aiheuttamista päästöistä ja seuraavassa lauseessa väittää, ettei ylikansoitus vaikuta mitään mihinkään, eikä varsinkaan se jos kehitysmaista siirretään ihmismassoja länsimaihin ja pahimmillaan kymmenkertaistetaan heidän päästöt. Olen tuota ristiriitaa tykännyt kysellä eri someissa, kaikilla tähän asti mennyt pää pyörälle ja jäänyt selitykset antamatta.

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 869
 • Liked: 1386
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #11729 : 05.02.2023, 09:23:53 »
"Kaisaniemen sääaseman mittaukset näyttävät lämpenemistä, mutta mites muiden? "
Pakkohan väestön kasvattaminen vaikuttaa ruuhka-alueiden lämpötilaan koska jätevesien lämpötilat mereen johdettuina estävät mm. jäätymistä entistä enemmän. Samoin asuinkuutiot kasvavat ja poistopuhaltimet ulostavat enemmän lämpöä ilmaan.
Eräässä kaupungissa uusivat viemäröintiä n. 30% tilavammilla putkilla koska lisärakentavat massiivisia "betonikuutioita". Selvästi voi havaita tarkastuskaivojen kohdalla lumien lätäköitymisen jopa viiden asteen pakkasilla.
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.