HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)

<< < (2475/2620) > >>

Roope:

--- Lainaus ---Ilmastotutkijat haukkuvat Ruotsin hallituksen: politiikka muuttunut riittämättömästä katastrofaaliseksi

Ruotsalaiset tutkijat tuulettavat hallituksensa ilmastopoliitiikkaa. Ilmastotutkijoiden mukaan ”tehokas” ilmastopolitiikka ei toimi, jos hallitus samalla maksaa tukia fossiilisen energian käytölle.

--- Lainaus päättyy ---
Yle 30.11.2023

Sampo Vaarakallio päsmäröi näköjään nykyään myös ilmastopolitiikkaa tutulla objektiivista journalismia halveksivalla tavallaan.


--- Lainaus käyttäjältä: Yle ---420 Ruotsissa työskentelevää ilmastotutkijaa on julkaissut Aftonbladet-lehdessä avoimen kirjeen, jossa he tyrmäävät maan oikeistohallituksen ilmastopolitiikan rajuin sanankääntein.
--- Lainaus päättyy ---

Nimilistan Ruotsissa työskentelevillä ilmastotutkijoilla sellaisia titteleitä kuin "kirkkohistorian tohtori", "sosiaalityön tohtori" ja "sosiologian dosentti".


--- Lainaus käyttäjältä: Yle ---Tutkijoiden mukaan hallitus mainostaa tekevänsä ”tehokasta” ilmastopolitiikkaa. Tämä ei tutkijoiden mukaan pidä lainkaan paikkaansa, sillä todellisuudessa hallitus maksaa valtavia tukia fossiilisen energian käytölle.

Tutkijat toteavat, että tieteellinen tieto ilmastonmuutoksesta on kristallinkirkasta. Hallituksen pitää lopultakin ottaa se vakavasti ja aloittaa yhteiskunnallinen muutos kestävään suuntaan. Asialla on jo todella kiire.

Jos maailma epäonnistuu muutoksen tekemisessä, viidesosa maapallon maapinta-alasta muuttuu asuinkelvottomaksi, yli miljardi ihmistä joutuu ilmastopakolaisiksi ja kokonaisia sivilisaatioita tuhoutuu, tutkijat vakuuttavat.
--- Lainaus päättyy ---

"Ilmastotutkijoiden" esittämä kauhuskenaario on jälleen kerran se vanha tuttu fossiilisten polttoaineiden kulutuksen moninkertaistamiseen perustuva referenssiskenaario rcp8.5, jonka toteutumisen todennäköisyys on tasan nolla.

Ruotsin tekemisillä ei ole eikä voikaan olla käytännön vaikutusta ilmastonmuutoksen globaaliin kehitykseen, mutta Ruotsin ilmastopolitiikka on jo nykyisellään kaukana "ilmastotutkijoiden" esittämästä päästöjen jatkuvaan kasvuun perustuvasta "business as usual"-kehityksestä.


--- Lainaus käyttäjältä: Yle ---Tutkijat ennustavat vuoden 2100 tilannetta, jos ilmastopolitiikka ei muutu. Kun nyt ihmiset kokoustavat ahtaassa kokoushuoneessa, he avaavat ikkunan saadakseen raitista ilmaa. Vuonna 2100 ulkoilma on yhtä tukahduttavaa kuin sisällä.

– Kun lapsenlapsemme istuvat vuonna 2100 kokoushuoneessa ja avaavat ikkunan, sieltä ei tule enää raitista ilmaa, ilmastotutkijat kirjoittavat.

Tutkijat kannustavat tavallisia ihmisiä vaatimaan muutosta ja protestoimaan rauhanomaisesti.

Ruotsin ilmastopolitiikka on tähänkin asti ollut tutkijoiden mukaan riittämätöntä. Ulf Kristerssonin oikeistohallituksen otettua hallitusvastuun on siitä tutkijoiden mukaan tullut katastrofaalista.
--- Lainaus päättyy ---

On asia erikseen, että Ruotsissa on 420 näin tyhmää/röyhkeää propagandistia, mutta sitten se, että Aftonbladet ja Yle julkaisevat kyseenalaistamatta lukijoilleen tätä epätieteellistä potaskaa täytenä totena.

mökkihöperö:

--- Lainaus ---Jos maailma epäonnistuu muutoksen tekemisessä, viidesosa maapallon maapinta-alasta muuttuu asuinkelvottomaksi, yli miljardi ihmistä joutuu ilmastopakolaisiksi ja kokonaisia sivilisaatioita tuhoutuu, tutkijat vakuuttavat.

--- Lainaus päättyy ---

Minkäänlainen määritelmä näillä tutkiskelijoilla on "asuinkelvottomalle" maapinta-alalle? Kuinka suuri osa maapinta-alasta on asuinkelvotonta jo valmiiksi?

Jos nämä tarkoittavat sitä että viidesosa nykyään asutusta maapinta-alasta muuttuu asuinkelvottomaksi niin, että siellä oikeasti ei voi asua, kuten asuinkelvottomuus nyt varmaan pitää ymmärtää, varsinkin kun kontekstissa puhutaan vielä "pakolaisuudesta", eikä esimerkiksi "siirtolaisuudesta" ja vieläpä yli miljardin ihmisen pakolaisuudesta, niin kauhuskenaario menee taas parodiahorisontista yli, että heilahtaa.

Näin hurjien uhkakuvien heittely kasvattanee ilmastoskeptisyyden kannatusta. Ilmastonmuutos uhkakuvillakin voisi kokeilla Keijotusta johonkin mielipidepalstoille..

HDRisto:
"Tutkijat ennustavat vuoden 2100 tilannetta, jos ilmastopolitiikka ei muutu. Kun nyt ihmiset kokoustavat ahtaassa kokoushuoneessa, he avaavat ikkunan saadakseen raitista ilmaa. Vuonna 2100 ulkoilma on yhtä tukahduttavaa kuin sisällä.
Kun lapsenlapsemme istuvat vuonna 2100 kokoushuoneessa ja avaavat ikkunan, sieltä ei tule enää raitista ilmaa, ilmastotutkijat kirjoittavat".

Niillä ei sitten ole enää tietoa ilmastoinnista, eikä kukaan ole totutellut hieman lämpimämpään. Ja onko aivan pakko sulloutua "ahtaaseen kokoushuoneeseen"?.

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: Roope - 11.03.2021, 11:06:51 ---Yle: Kati Kelolan kolumni: Kuusi portugalilaista nuorta on tajunnut ilmastokriisistä olennaisen: kyse on oikeudesta elämään 11.3.2021


--- Lainaus käyttäjältä: Kati Kelola, Yle ---Viime syksynä ryhmä portugalilaisia lapsia ja nuoria haastoi 33 eurooppalaista valtiota – Suomi mukaan lukien – tuomioistuimeen riittämättömistä ilmastotoimista. Valtiot eivät nuorten mukaan ole noudattaneet Pariisin ilmastosopimusta ja tehneet tarvittavia toimia, jotta ilmasto ei lämpenisi yli sovitun 1,5 asteen.

Kyseessä on ensimmäinen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyyn ottama ilmastokanne. Juuri äskettäin tuomioistuin päätti, että valtioilla on aikaa vastata nuorille toukokuun lopulle asti.

Vaikka ilmastokanne ei lopulta etenisi toimiin asti, se on jo nyt historiallinen. Kuusi lasta ja nuorta on nostanut päivänvaloon asian, jonka pitäisi olla itsestään selvä: ilmasto on ihmisoikeuskysymys.
--- Lainaus päättyy ---

Mitä heureka-hetkeä ja asioiden valkenemista on siinä, että EU-maat haastettiin oikeuteen siitä, että ne eivät väitetysti ole noudattaneet Pariisin sopimusta? On päinvastoin pelottavaa, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin erityisjärjestelyillään tukee mahdollisesti äärimmäisen vakaviin seurauksiin johtavaa valitusta, joka ei normaalien toimintatapojen mukaan edes kuulu EIT:lle.

--- Lainaus päättyy ---

Höblässä haastatellaan paria noista portugalilaisnuorista. Yksi kanteen argumenteista on kuulemma se, että ilmastonmuutos on aiheuttanut nuorille kärsimystä ilmastoahdistuksena. Toinen nuorista oli mennyt kävelylle metsään ja koki syttyvänsä palamaan. Tälläisilla mielenterveyden häiriöillä ei tietenkään ole mitään tekemistä Portugalin tai muiden haastatettujen maiden ilmastopolitiikan kanssa vaan korkeintaan esimerkiksi valtamedian pelottelu-uutisoinnin kanssa.

Hbl: Syskonen har stämt 31 länder: ”Allt annat än en vinst för oss är en katastrof för klimatet” 3.12.2023


--- Lainaus ---Asianajajat argumentoivat, että globaalit päästöt tulevat johtamaan kolmen asteen lämpenemiseen, ellei nykyisiä politiikkoja muuteta.

– Yksikään hallitus ei ole jättänyt todisteita, jotka kyseenalaistaisivat argumenttimme, että nykyinen politiikka johtaa katastrofaaliseen kolmen asteen lämpenemisen skenaarioon näiden nuorten elinaikana, sanoo Gerry Liston.  (käännös)
--- Lainaus päättyy ---

Onpa kertakaikkisen typerä argumentti, kun päästölupauksien täyttäminen johtaisi nykytiedon mukaan alle kahden asteen lämpenemiseen, eikä Portugali tai edes kaikki haastetut Euroopan maat yhdessä voi vaikuttaa lämpenemiseen kymmenesosa-astettakaan. Vielä kireämpi ilmastopolitiikka ei vaikuttaisi nuorten elämään lämpötilan kautta vaan sitä kautta, että rahat menisivät tehottomiin ilmastotoimiin.

Luotsi:
Olipas kaukokatseista järjestää ilmastojamboree Arabian niemimaalla Euroopan, esim Baijerin sijaan. Kyllä nyt olisimme ihan hukassa jos korvaamattoman viisaat tuhannet ilmastojohtajamme esikuntineen, neuvottelijoineen jne, kuten P. Orpo olisivat jääneet jumiin Müncheniin!


--- Lainaus ---Saksan Baijerissa ja eritoten Münchenissä lumisateet ovat johtaneet lento- ja raideliikenteen pysäyttämiseen lauantaina, kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters. Perjantain ja lauantain välisenä yönä satoi yli 40 senttiä lunta.

Münchenin lentoasema perui ensin lennot puoleenpäivään saakka mutta kertoi myöhemmin, että lentoja jatketaan vasta kuudelta sunnuntaiaamuna. Tilannetta ”kaaokseksi” kuvailleen AFP:n mukaan lentoliikenteen keskeytys vaikutti 760 lentoon.

Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn kertoi puolestaan lauantaina, että Münchenin päärautatieasemaa ei voida käyttää lumen takia. Rautatieliikenteessä on ongelmia koko alueella.
--- Lainaus päättyy ---
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010032341.html

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta