UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 1240703 kertaa)

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 692
 • Liked: 3310
 • Strange Death of Europe
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7920 : 21.08.2019, 18:35:01 »
Vihreän Langan päätoimittajan mielestä "kaikenlaisen turhan paskan valmistus ja markkinointi pitäisi kieltää heti" ilmastovaikutusten vuoksi.

ohh the irony...

'Jos näillä ”erikoisjoukoilla” on aseet, voidaan käskeä kotiin.' - suomalainen kansanedustaja 2020

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 486
 • Liked: 5265
 • Saatanantaja, enkelintäjä
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7921 : 21.08.2019, 18:42:48 »
^ Olen kyllä tuossa Suomisen kanssa samaa mieltä. Tosin saatamme olla eri mieltä siitä, mitä se kaikki turha paska lopulta olisi.

Kaikenlainen muovikrääsä ja heti rikkoutuvat halvat sähkölaitteet kuormittavat ympäristöämme ihan helvetisti enemmän kuin lehmien pierut.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75318
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7922 : 21.08.2019, 18:59:47 »
Vihreän Langan päätoimittajan mielestä "kaikenlaisen turhan paskan valmistus ja markkinointi pitäisi kieltää heti" ilmastovaikutusten vuoksi.

Tuo siis siteeraus Suvi Auvisen viestintätoimisto Ellun Kanojen sivuillaan julkaisemasta kirjoituksesta.

Lainaus käyttäjältä: Suvi Auvinen
Ilmastonmuutoksen maailmassa ehdotan työlle uusia kriteerejä. Merkityksellistä ei pitäisi olla se, kuinka kauan työntekoon käytetään aikaa, vaan mitkä sen ilmastovaikutukset ovat. Kaikenlaisen turhan paskan valmistus ja markkinointi pitäisi kieltää heti. Meidän täytyy ensitöiksemme hankkiutua eroon kaikesta työstä, joka tuhoaa ilmastoa kannustamalla ylenpalttiseen ja turhaan kulutukseen. Samoin kuin työmarkkinoilla ei pitäisi olla varaa polttaa loppuun työntekijöitä, ei yritysten pitäisi olla valmiita polttamaan loppuun planeettaa. Maapallon burnout ei hoidu puolen vuoden sairaslomalla. Kuolleella planeetalla ei ole töitä, ei edes sitä kuutta tuntia päivässä.

On sulaa hulluutta tehdä työtä, joka tuhoaa planeetan. Meidän pitää sovittaa arvomme uuteen maailmanjärjestykseen, eikä siihen enää sovi työnteko työnteon itsensä vuoksi. Eri töiden hiilijalanjäljet mittaamalla voitaisiin ajaa alas ilmastolle tuhoisimmat alat ja panostaa jäljelle jäävä työaika ilmastonmuutoksen torjuntaan. Jos kaikki ihmisten työvoima valjastettaisiin ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön, kuinka nopeasti suurilta tuntuvat ongelmat olisikaan ratkaistu! Se kuitenkin merkitsisi myös enemmän aikaa istuskella joutilaisuudessa.

Filosofi Senecan mukaan elämän pituus on riittävä, jos elämä on eletty viisaasti. Samoin työpäivän pituus on tuntimäärästä riippumatta riittävä, jos työ on tehty viisaasti ja suurempi tavoite mielessä pitäen. Kahdeksan tuntia ilmastoa tuhoavaa työtä on huomattavasti huonompi asia kuin tunti työtä kestävän maailman puolesta.

Elämä kuten sen nyt tunnemme on väistämättömän ja totaalisen muutoksen edessä. Työ ei ole siitä erillinen linnake. Vaatimus lyhyemmästä työajasta ei ole utopistinen, vaan ainoa mahdollisuus, jos emme halua suistua dystopiaan.

Kaiken kulutuksen määrän täytyy romahtaa, ja meidän täytyy tehdä vähemmän ja mielekkäämpää työtä. Jos sitä pysähtyy ajattelemaan hetkeksi, se ei kuulosta lopulta ollenkaan huonolta tulevaisuudelta. Elämään kannattaa alkaa haalia sisältöä työn ja kuluttamisen ulkopuolelta nyt heti, jos ajatus lyhyemmästä työajasta tuntuu ahdistavalta.

Viime vuonna Pakolaisneuvonnan kanssa yhteistyötä tehnyt kokkarifirma on näköjään palkannut riveihinsä "ammattiaktivisti" Suvi Auvisen.

Lainaus
Ellun Kanat rekrytoi ammattiaktivisti Suvi Auvisen sparraajaksi

Aikamme muutoksista kenties puhutuin ja laaja-alaisin on ilmastonmuutos, jonka jäljiltä mikään toimiala ei jää entiselleen. Ellun Kanat sparraa ilmasto- ja vastuullisuusnäkemystään palkkaamalla riveihinsä riuskaotteisen Suvi Auvisen.

[...]

– Mikä tahansa yritys, joka ei kamppaile ilmastonmuutosta vastaan, on ilman tulevaisuutta, Auvinen jatkaa.

Ajatus herättää vahvaa vastakaikua Ellun Kanoissa.

– Ihmiskunnan kohtalonkysymykset ovat mittakaavaltaan sellaisia, että monialaiset ja ennakkoluulottomat lähestymistavat ovat elinehto. Nämä ovat juuri niitä lähestymistapoja, joilla Suvi Auvinen vahvistaa Ellun Kanojen näkemystä, kommentoi toimitusjohtaja Taru Tujunen.
Ellun Kanat 28.5.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 285
 • Liked: 936
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7923 : 21.08.2019, 19:37:10 »
Jos lämpenemisestä oikeasti on jotain haittaa vuonna 2100 ja jos Kiinan rautainen hallinto on silloin pystyssä, niin Kiina kykenee toimimaan nopeasti. On siis hyvä, että yksi diktatuurimaa on ylivoimaisesti suurin hiilidioksidin tuottaja.

Näin on.

Ja itse veikkaan että Kiina alkaa toimia jo paljon ennen sitä, ehkäpä jo seuraavan 10-20 vuoden aikana.

Mutta, mutta kun Kiina ei ole sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään ennen vuotta 2030, vaan sillä on lupa rajattomasti kasvattaa niitä. Vain itsetuhoiset eivät ota tätä huomioon. Kiina kasvattaa myös pästöjään vuoteen 2030, sen jälkeen heidän päästönsä alkaa laskemaan luonnollista tietä, väestö alkaa vähenemään. Kiina on toiminut oma etu ensisijaisena, eikä toimintaansa tule koskaan muuttamaan. On tietenkin riskinsä, jos Hong Kongin ja Taiwanin eripuraisuus johtaa massamurhiin.
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 082
 • Liked: 3436
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7924 : 21.08.2019, 19:53:16 »
Olisi Ellun kanojen toimistossa helvetin hiljaista, jos kaikki turhuus taiottaisiin pois. Kyseessä on MAINOSTOIMISTO. Olen itsekin kyseisen yrityksen tarjousta käynyt läpi ja suunnitelmaa erään erittäin turhan vehkeen markkinoimiseksi. Kiva, mutta turha, kuten moni muukin asia tässä maailmassa.
 Kuinkahan paljon maailmassa mahtaa olla mainostoimistojen ja brändinrakentajien välillisesti yrityksille tilaamaa mainoskrääsää.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 669
 • Liked: 4612
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7925 : 21.08.2019, 20:49:02 »
Toisaalta jotkut uusiutuvat käy jo nykyisiin eli...
... itse ajelen... kalliimpaa mutta laskennalliset hiilidioksidipäästöt minimaaliset, maksan mielelläni siitä sen 100-200 euroa vuodessa mikä lisäkustannukseni on.

Paljonko päästösi vähenevät hallituksen suunnitteleman uuden päästöjäleikkaavan polttoaineveron korotuksen pakottamana?

Itse korvaan liikennepäästöni (omaehtois)laskennallisesti sillä etten syö enää riisiä/riisituotteita ja istutin pihalle neljä puuta.

Se sopii tähän ilmastoiluun eli kaikki luvut ei ehkä täsmää, kaikessa ei ole ehkä logiikkaakaan...mutta pääasiahan on että touhutaan sitä ja tätä, tulee hyvä mieli ja rahaa kuluu.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 224
 • Liked: 8536
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7926 : 21.08.2019, 23:23:00 »
^ Olen kyllä tuossa Suomisen kanssa samaa mieltä. Tosin saatamme olla eri mieltä siitä, mitä se kaikki turha paska lopulta olisi.

Kaikenlainen muovikrääsä ja heti rikkoutuvat halvat sähkölaitteet kuormittavat ympäristöämme ihan helvetisti enemmän kuin lehmien pierut.
Näin ne saa meidät pikkuhiljaa ja huomaamatta suostumaan vastikään hankitun elintason alentamiseen, samalla kun itse lentelevät kehityskonfrenssiin shampanjalasit kädessä. Tässä annetaan toista kautta periksi.

Aina kun estää jonkun tavaran myynnin, tekee jonkun työttömäksi ja vihreät kommunistit asteen pari onnellisemmaksi. Mutta seurannaisvaikutuksia katsottaessa todennäköisesti mikään ei edes edistynyt kenenkään kannalta, sehän on suunnitelmatalouden yleinen piirre ja ”turhan kieltäminen” on luettavissa suunnitelmatalouden ominaispiirteisiin. Lähtökohta on, että joku muu kuin kuluttaja itse päättää, tarvitseeko yhteiskuntamme peltiämpäriä vai kännykkää.

Yhtälö ’mikä on turhaa’ ei ole niin yksinkertainen, että yksi ihminen voi päässään laskea kaikki vaikutukset. Vrt. ’huudetaan elintarvikepakkausten muovi kieltoon’ selvittämättä paljonko ruokahävikki lisääntyisi ym.

Sitten on sellaisia paljon monimutkaisempia selvitettäviä, esimerkiksi onko lasten muovinen Jojo turhake vai hyödyke. Jos turhake, onko puujojo edelleen turhake, jos siinä on muovipainettu label vai riittääkö turhakkeeksi, että jojo yleensä on lelu. Ja niin edelleen. Jutun todellinen pointti on siinä, että muiden haluamasta hyödykkeestä on aina helpompi tehdä päätös kuin omasta. Niinpä lähes jokainen ihmisen käyttämä artikkeli pääsee helposti joidenkin mielestä turhakkeeksi. Tosiasiassa edes hehkulamppua ei olisi kannattanut kieltää nimenomaan jo siksi, että se avasi tien sille, että ihmiset alkaa pitämään ihan normaalina, että valtio päättää tälläisia asioita hänen puolestaan. Oikea ratkaisu olisi ollut olla kieltämättä ja odottaa, että vanha tekniikka katoaa itsestään. Ellei, se ei sitten vaan ole riittävän vanhaa.

Jos joku vihreä Haavisto tykkää lennellä Afrikassa, voinko minä samalla rahalla valaista vaikka lähimetsän puita hehkulampuilla? En toki. Mutta siksikö niin, että Haaviston Afrikan matkoissa on jotenkin enemmän mieltä?

Krääsän poistaminen ei ole ratkaisu huonoon krääsään, vaan ratkaisu on laadukkaampi krääsä. Jos sitä ei ole saatavilla, mieluummin sitten huonoakin kuin kansa ilman sirkushuveja. Jos kiinalainen krääsä harnittaa, pitää luoda olosuhteet missä oman maan krääsä pärjää kilpailussa.

Vielä muistettaneen, että tarkoituksena elintasoamme yritetään aktiivisesti jakaa muille luonnon suojaamisen hurskaissa raameissa mutta mikään ei ole säästymässä. Siellä on kohta 12 miljardia ukkoa ja akkaa ostamassa krääsää maissa, joissa pullonkierrätys on lasten hauska peli. Minä en luovu (sinänsä jostain näkökulmasta tuhlailevalta näyttävästä) elämästä vain siksi, että vihreä ministeri voi lähettää lisärahaa Afrikkaan, jolla afrikkalaisetkin alkaa ostamaan krääsää.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

guest15586

 • Vieras
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7927 : 21.08.2019, 23:25:53 »
Toisaalta jotkut uusiutuvat käy jo nykyisiin eli...

... itse ajelen Neste My:yllä, on 10 c/litra kalliimpaa mutta laskennalliset hiilidioksidipäästöt minimaaliset, maksan mielelläni siitä sen 100-200 euroa vuodessa mikä lisäkustannukseni on.

Itse ajan mieluummin kaasulla; polttoainekustannukset 4,5 cnt/kilsa. Toki jos asuu muualla kuin pk-seudulla/kehyskunnissa, ei tätä nykyä kaasu ole järkevä vaihtoehto. Ja tietty autovalikoima on hyvin rajattu, jos ei muuta bensiinikäyttöistä autoa kaasulle.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 669
 • Liked: 4612
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7928 : 21.08.2019, 23:40:40 »
... itse ajelen Neste My:yllä, on 10 c/litra kalliimpaa...

Itse ajan mieluummin kaasulla; polttoainekustannukset 4,5 cnt/kilsa. Toki jos asuu muualla kuin pk-seudulla/kehyskunnissa, ei tätä nykyä kaasu ole järkevä vaihtoehto...

Ois kaasutankitkin aika lähellä...muttamut, ajattelin odottaa vielä vähän tekniikan kehittymistä.

Ja sitten alan todellisiin ilmastotekoihin ja siirryn energiankuluttajasta omavaraiseksi tuottajaksi - eli suunnittelin syöväni pelkkää hernekeittoa, välillä pieraisen tankkiin ja ajan puhtaalla ite-kaasulla.

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 285
 • Liked: 936
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7929 : 22.08.2019, 15:14:15 »
mannym:lle vastaan RiP:n sanoin:

Tuollainen sadaosista ja käppyröistä jankkaaminen, jopa maaninen, ei johda yhtään mihinkään.

Ei se oikeastaan johdakaan, mutta mitä laajemmin niitä käppyröitä pohditaan, sitä laajemmin ilmastotiedettä käsitellään, sitä laajemmin sen heikkoudet tulevat esille ja sitä varmemmin sen luotettavuus murenee tasolle jolle se kuuluu. Jos globaali lämpötila putoaa pari astetta ilman uusia mittauksia vain datan uudelleen käsittelyllä, se kertoo sen että sitä dataa käsittelemällä saadaan aikaan se mitä halutaan. Eli käppyrät jotka näyttävät sitä mitä halutaan, eikä sitä mitä mittaukset tai data sanoo.

Se on vähän kun 1997 jälkeen näkyi pitkä paussi lämpenemisessä, niin NOAA julkaisi paperin jonka kertoi olevan pause buster, eli dataa kidutettiin niin että paussi katosi. Tästä pari vuotta takaperin eräs pilliinpuhaltaja kertoi. https://wattsupwiththat.com/2017/02/04/bombshell-noaa-whistleblower-says-karl-et-al-pausebuster-paper-was-hyped-broke-procedures/

Olet kyllä oikeassa. Suuret linjat (kustannukset valtioille ja yksilöille) vaan unohtuu helposti sadaosa celssiusten mittaamiseen (mikä on kylläkin mahdotonta globaalisti) ja niistä kiistelemiseen. Voihan se olla, että se on tarkoituskin ilmastouskovaisilla. Jos esimerkiksi vastarannan kiiski käyttäisi tehonsa mitä helvettiä tämä kaikki maksaa (saatanasti) ja kuinka paljon ruumiita ja loukkaantuneita tulee nykypropagandan seurauksena. Saisi hän tilastomatemaatikkona ainakin vähän arvostusta.  ;)
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 3956
 • Dirty white boy
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7930 : 23.08.2019, 12:23:17 »
Vihreän ulkoministerimme mielestä sademetsän polttamiselle tarttis tehdä jotain. Harmi vaan, että siihen vaadittaisiin istumapaikan lisäksi myös ääntä siellä päätöksentekopöydissä. Mikäs se EU:n puheenjohtajamaa olikaan?

Mutta halpaa soijaa ainakin on tiedossa. Pelastetaan maailma sillä ja ollaan oikein huolissaan!


https://mobile.twitter.com/Halla_aho/status/1164815055247958017

E: Mukaan lainaus Ylen uutisesta

Lainaus
Vihreiden ulkoministerin Pekka Haavisto panee toivon kansainväliseen yhteisöön.

– Varmasti tämä on semmoinen vaihe, jossa pitäisi vedota Brasilian hallitukseen, jotta he toimisivat vastuullisesti myös ilmastoasioissa, Haavisto sanoo.

Haaviston mukaan kansainvälisen yhteisön pitäisi pystyä ilmastosopimusta toimeenpanemaan entistä aktiivisemmin, niin että kaikki ovat siinä mukana. Haavisto uskoo, että Brasilian metsien polttamiset ovat esillä YK:n yleiskokouksessa syyskuussa.

– Ilmastokysymys ei tunne vapaamatkustajia, Haavisto sanoo.

Mutta kenen pitäisi toimia? YK:n, EU:n vai kenen?

– Tällä hetkellä EU-komissio valmistelee metsäkadon vastaisia päätelmiä. Mahdollisesti ne tulevat jo Suomen pj-kaudella käsittelyyn. Sitä kautta voidaan vaikuttaa. Toivoisin, että metsäkatoa koskevissa päätelmissä, kun EU kokoontuu Suomen pj-kauden aikana, niin otettaisiin esille myös nämä haitalliset metsien hävittämiset ja metsäpalot, kuten Brasilian tilanne, Haavisto sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-10933291
« Viimeksi muokattu: 23.08.2019, 12:27:06 kirjoittanut Huppupelikaani »
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 136
 • Liked: 18622
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7931 : 23.08.2019, 12:37:48 »
Nyt on kaivettu tehokkaimmat aseet esille !!1!

Lainaus käyttäjältä: €U puheenjohtajamaan ulkoministeri, ylioppilas Pekka Haavisto
– Tällä hetkellä EU-komissio valmistelee metsäkadon vastaisia päätelmiä. Mahdollisesti ne tulevat jo Suomen pj-kaudella käsittelyyn.

Brasilian metsien polttamiset nujerretaan €U-direktiivillä !!
Tämän kovemmaksi peli ei enää voi mennä !
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 694
 • Liked: 9673
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7932 : 23.08.2019, 12:39:45 »
EU hakkasi omat metsänsä 2000 vuotta sitten. Nyt Brasilia voi vaatia, että metsät istutetaan takaisin. Macron pääsee Ranskassa Asterixin aikakauteen.

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 285
 • Liked: 936
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7933 : 23.08.2019, 12:45:47 »
Nyt on kaivettu tehokkaimmat aseet esille !!1!

Lainaus käyttäjältä: €U puheenjohtajamaan ulkoministeri, ylioppilas Pekka Haavisto
– Tällä hetkellä EU-komissio valmistelee metsäkadon vastaisia päätelmiä. Mahdollisesti ne tulevat jo Suomen pj-kaudella käsittelyyn.

Brasilian metsien polttamiset nujerretaan €U-direktiivillä !!
Tämän kovemmaksi peli ei enää voi mennä !

Suosiolla on unohdettu Afrikka, manner jossa poltetaan metsää kaikilla mittareilla mitattuna eniten ja säännöllisesti.
https://earthobservatory.nasa.gov/images/145421/building-a-long-term-record-of-fire
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 797
 • Liked: 1647
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7934 : 23.08.2019, 13:18:32 »
EU hakkasi omat metsänsä 2000 vuotta sitten. Nyt Brasilia voi vaatia, että metsät istutetaan takaisin. Macron pääsee Ranskassa Asterixin aikakauteen.


  Aivan aluksi:

   Helsingin niemi pitää palauttaa alkuperäiseen luonnontilaan.

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 345
 • Liked: 6028
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7935 : 23.08.2019, 13:19:04 »
Olisi Ellun kanojen toimistossa helvetin hiljaista, jos kaikki turhuus taiottaisiin pois. Kyseessä on MAINOSTOIMISTO. Olen itsekin kyseisen yrityksen tarjousta käynyt läpi ja suunnitelmaa erään erittäin turhan vehkeen markkinoimiseksi. Kiva, mutta turha, kuten moni muukin asia tässä maailmassa.
 Kuinkahan paljon maailmassa mahtaa olla mainostoimistojen ja brändinrakentajien välillisesti yrityksille tilaamaa mainoskrääsää.

Mikäs se Ellun Kanojen mainospomo Suvi Auvisen oma työaika on? Riittääkö neljä tuntia yritysten tilaaman brändinrakentamisen ja painotuotteiden ynnä muun mainoskrääsän suunnitteluun vai meneekö peräti täydet 8 tuntia? Olen kuullut muiden vastaavien pomojen valittavan, ettei normi työaika riitä mihinkään. Ja ovatko tuon brändinkiillotuksen tarpeessa olevat firmat nyt varmasti niitä ilmastouskovaisia, joiden toiminnan ansiosta maapallo pelastuu?

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 526
 • Liked: 10554
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7936 : 23.08.2019, 13:21:14 »
Lainaus
Chaotic scene as DNC votes down climate change debate at San Francisco meeting

The move sparked loud and angry backlash from climate change activists who believe the Democratic Party should change the rules to allow for a debate focused solely on climate issues.

https://news.yahoo.com/chaotic-scene-dnc-votes-down-005819955.html

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 345
 • Liked: 6028
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7937 : 23.08.2019, 13:30:21 »
Vihreän Langan päätoimittajan mielestä "kaikenlaisen turhan paskan valmistus ja markkinointi pitäisi kieltää heti" ilmastovaikutusten vuoksi.

ohh the irony...


Mikä on kenellekin turhaa tai paskaa? Ilmeisesti kuitenkin kaikki ns. turha ja paska menee kaupaksi, koska markkinataloudessa mitään muuta kun kaupaksi menevää, ei valmistetakaan. Pakkotaloudessa mihin vihreät pyrkii, on sitten tietenkin asia eri.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2019, 13:32:02 kirjoittanut ismolento »

satasenlaina

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 333
 • Liked: 246
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7938 : 23.08.2019, 13:35:00 »
Vihreän ulkoministerimme mielestä sademetsän polttamiselle tarttis tehdä jotain. Harmi vaan, että siihen vaadittaisiin istumapaikan lisäksi myös ääntä siellä päätöksentekopöydissä. Mikäs se EU:n puheenjohtajamaa olikaan?

Mutta halpaa soijaa ainakin on tiedossa. Pelastetaan maailma sillä ja ollaan oikein huolissaan!


https://mobile.twitter.com/Halla_aho/status/1164815055247958017

E: Mukaan lainaus Ylen uutisesta

Lainaus
Vihreiden ulkoministerin Pekka Haavisto panee toivon kansainväliseen yhteisöön.

– Varmasti tämä on semmoinen vaihe, jossa pitäisi vedota Brasilian hallitukseen, jotta he toimisivat vastuullisesti myös ilmastoasioissa, Haavisto sanoo.

Haaviston mukaan kansainvälisen yhteisön pitäisi pystyä ilmastosopimusta toimeenpanemaan entistä aktiivisemmin, niin että kaikki ovat siinä mukana. Haavisto uskoo, että Brasilian metsien polttamiset ovat esillä YK:n yleiskokouksessa syyskuussa.

– Ilmastokysymys ei tunne vapaamatkustajia, Haavisto sanoo.

Mutta kenen pitäisi toimia? YK:n, EU:n vai kenen?

– Tällä hetkellä EU-komissio valmistelee metsäkadon vastaisia päätelmiä. Mahdollisesti ne tulevat jo Suomen pj-kaudella käsittelyyn. Sitä kautta voidaan vaikuttaa. Toivoisin, että metsäkatoa koskevissa päätelmissä, kun EU kokoontuu Suomen pj-kauden aikana, niin otettaisiin esille myös nämä haitalliset metsien hävittämiset ja metsäpalot, kuten Brasilian tilanne, Haavisto sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-10933291

Sitä Brasiliassa kasvatettua soijaa kylläkin käytetään eläinten rehuksi. Joten on tämä aikamoinen kriisi jos sademetsiä lähdetään hakkaamaan soijanviljelyn ja karjankasvatuksen tieltä.

satasenlaina

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 333
 • Liked: 246
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7939 : 23.08.2019, 13:40:08 »
EU hakkasi omat metsänsä 2000 vuotta sitten. Nyt Brasilia voi vaatia, että metsät istutetaan takaisin. Macron pääsee Ranskassa Asterixin aikakauteen.

Brasilian sademetsien maaperä vaan sopii erittäin huonosti tehomaatalouteen tai ylipäätään viljelyyn. Helposti köyhtyvää.
Toisekseen sademetsät sitovat huomattavasti enemmän hiilidioksidia itseensä kuin pohjoisen metsätyypit.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 348
 • Liked: 25211
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7940 : 23.08.2019, 13:45:07 »
Kun asiaa dramatisoidaan unohdetaan näppärästi kertoa että 70% hapen tuotannosta syklissä tapahtuu itseasiassa merissä. Kaikki maalla kasvavat kasvit tuottavat hapesta noin 28 prosenttia ja trooppiset sademetsät eivät itseasiassa ole tässä suhteessa mitenkään tolkuttoman tehokkaita hapentuottajia.

Tämä ei tarkoita että Amazonasin maan tasalle polttaminen olisi fiksua mutta se piirtää silti mielenkiintoisen kuvan nk. faktapohjaisiksi itseään brändäävistä kampanja-aktivisteista jotka puhuvat "planeetan keuhkoista.. "
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 694
 • Liked: 9673
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7941 : 23.08.2019, 14:01:17 »
"Maapallon keuhkot"-vertaus Amazonin suhteen on osoitettu vääräksi jo vuosikymmeniä sitten. Kyseessä on ihan tavallinen metsä, joka sitoo hiiltä puunrunkoihin kuten Suomessa.

Ilmakehässä on happea 200 000 ppm ja hiilidioksidia 410 ppm. Jos joku kuvitteli, että tarvitsemme erityisesti Amazonin tuottamaa happea, niin suhteellisuudentaju puuttuu.

Macron keksi tehdä tästä asiasta poliittisen keppihevosen. Hänen avustajansa kyllä tietävät, että maapallon keuhkot -vertaus on väärä, jos Macron itse on niin tyhmä, ettei tiedä.

Amazonin metsän pinta-ala on Wikipedian mukaan kutistunut vain 2 promillen vuosivauhtia. Metsien kokonaispinta-ala maapallolla on kasvussa. Meteli Amazonista on pelkkää poliittista peliä.

Jos EU oikeasti haluaisi sitoa CO2:ta, niin sillä itsellään olisi massiivinen metsitysohjelma käynnissä. Suomessa näin onkin. Saksasta ja Ranskasta en ole kuullut mitään. Täyttä poliittista sumutusta koko politiikka.

Edit:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Asterix:_Jumaltenrannan_nousu_ja_tuho
Tuolla metsitys tehdään maagisilla tammenterhoilla, joista kasvaa iso puu yhdessä yössä. Nyt Macron siitä äkkiä puita kasvattamaan.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2019, 14:05:41 kirjoittanut Ajattelija2008 »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 792
 • Liked: 22194
 • Ego sum Spartacus
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7942 : 23.08.2019, 14:19:52 »
Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 082
 • Liked: 3436
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7943 : 23.08.2019, 14:24:22 »
Amazonin keuhkovaikutus on kumottu useaan otteeseen. Nykyiset tulipalot tuottavat noin 10-20 kertaisen CO2 päästön, mitä Suomi vuotuisesti saa aikaan. Tulipaloja verrataan hirveänä katastrofina sanoilla, että nyt metsää palaa tuplasti enemmän kuin 2013, joka esitetään jonain standardivuotena.
https://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/747B/production/_108391892_brazil_annual_fires-nc.png

Todellisuudessa paloja on vuosittain melko reilusti vaikkakin tämä vuosi on erittäin suuri.

https://unearthed.greenpeace.org/wp-content/uploads/2019/08/cams_gfas_amazonas_wildfire_co2_august_2003-2019.png

Vuosittaiset palovaihtelut ovat moninkertaisia suomalaisten päästöihin, joten tästä kuten monestakin muusta asiasta käy ilmi se miten paljon voimme asioihin ylipäätään vaikuttaa.

vastarannan kiiski

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 800
 • Liked: 140
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7944 : 23.08.2019, 14:47:08 »
Vuosittaiset palovaihtelut ovat moninkertaisia suomalaisten päästöihin, joten tästä kuten monestakin muusta asiasta käy ilmi se miten paljon voimme asioihin ylipäätään vaikuttaa.

Tuossa Brasilian kaaviossa suurin päästövuosi ennen tätä vuotta on ollut 2005, jolloin päästöt olivat noin 20 miljoonaa tonnia eli noin puolet Suomen nykyisistä päästöistä.

https://unearthed.greenpeace.org/wp-content/uploads/2019/08/cams_gfas_amazonas_wildfire_co2_august_2003-2019.png

Voiko olla näin vähän?
Omasta mielestäni, kuulostaa hyvin pieneltä?

Suomen hiilidioksipäästöt ovat vuosittain noin 40 miljoonaa tonnia. Ne ovat laskeneet jo kolmanneksella korkeimmasta arvostaan joka oli 60 miljoonaa tonnia.
Kaikkien kasvihuonekaasujen yhteenlasketut päästöt Suomessa (CO2-ekvivalenttina) olivat viime vuonna 56 miljoonaa tonnia.

https://www.stat.fi/til/khki/2018/khki_2018_2019-05-23_kat_001_fi.html

EDIT:

No jaa, tuossa kaaviossa taitaa olla jotain pielessä, olisiko pilkkuvirhe...
BBC raportoi että Brasilian metsäpaloista jo tänä vuonna 228 miljoonaa tonnia eli yli 5 x Suomen päästöt, se kuulostaakin uskottavammalta.

https://www.bbc.com/news/world-latin-america-49433767

Lainaus
The fires have been releasing a large amount of carbon dioxide, the equivalent of 228 megatonnes so far this year, according to Cams, the highest since 2010.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2019, 14:57:16 kirjoittanut vastarannan kiiski »

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 285
 • Liked: 936
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7945 : 23.08.2019, 15:21:06 »
Vuosittaiset palovaihtelut ovat moninkertaisia suomalaisten päästöihin, joten tästä kuten monestakin muusta asiasta käy ilmi se miten paljon voimme asioihin ylipäätään vaikuttaa.


No jaa, tuossa kaaviossa taitaa olla jotain pielessä, olisiko pilkkuvirhe...
BBC raportoi että Brasilian metsäpaloista jo tänä vuonna 228 miljoonaa tonnia eli yli 5 x Suomen päästöt, se kuulostaakin uskottavammalta.

https://www.bbc.com/news/world-latin-america-49433767

Lainaus
The fires have been releasing a large amount of carbon dioxide, the equivalent of 228 megatonnes so far this year, according to Cams, the highest since 2010.

Eniten tuli loimottaa Afrikassa, jossa palaa jopa 70 prosenttia maapallon tulipaloista. Voisitko vastarannan kiiski tehdä suhteellisuuslaskelman Brasilia/Afrikka?

Voisi miettiä myös uutisointia "äärioikeistolainen presidentti" / "afrikan diktaattorit"?  ;)
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 988
 • Liked: 8799
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7946 : 23.08.2019, 15:24:38 »
1970-luvulla pelättiin uutta jääkautta ja ydinsotaa, 1980-luvulla happosateita ja ydinsotaa, 1990-luvulla otsonikatoa ja 2000-luvulla on jo ehditty pelätä eläkepommia, ilmastonmuutosta ja pandemiaa.

Pekka ja susi- ilmiön takia en enää jaksa tuntea ilmastoahdistusta. Maailmanloppu olisi uuden maailman alku.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

vastarannan kiiski

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 800
 • Liked: 140
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7947 : 23.08.2019, 15:41:58 »
Vuosittaiset palovaihtelut ovat moninkertaisia suomalaisten päästöihin, joten tästä kuten monestakin muusta asiasta käy ilmi se miten paljon voimme asioihin ylipäätään vaikuttaa.


No jaa, tuossa kaaviossa taitaa olla jotain pielessä, olisiko pilkkuvirhe...
BBC raportoi että Brasilian metsäpaloista jo tänä vuonna 228 miljoonaa tonnia eli yli 5 x Suomen päästöt, se kuulostaakin uskottavammalta.

https://www.bbc.com/news/world-latin-america-49433767

Lainaus
The fires have been releasing a large amount of carbon dioxide, the equivalent of 228 megatonnes so far this year, according to Cams, the highest since 2010.

Eniten tuli loimottaa Afrikassa, jossa palaa jopa 70 prosenttia maapallon tulipaloista. Voisitko vastarannan kiiski tehdä suhteellisuuslaskelman Brasilia/Afrikka?

Voisi miettiä myös uutisointia "äärioikeistolainen presidentti" / "afrikan diktaattorit"?  ;)

2 minuutin googletuksella, Saharan eteläpuolisen Aftikan CO2-päästöt olisivat noin 800 miljoonaa tonnia, eli noin kolminkertaiset verrattuna Brasiliaan. En katsonut per maa, mutta arvaisin että Nigeria lienee kärjessä, öljyntuotannon takia?
Ei vaan Etelä-Afrikka onkin ylivoimaisesti kärjessä, 480 miljoonaa tonnia. Ei pärjää edes diktaattorit  ;D

https://data.worldbank.org/indicator/EN.ATM.CO2E.KT?locations=ZG

Kaikki diktaattorit sietäisi suistaa vallasta. Onneksi demokratioita on nykyään suurempi osa maailman maista kuin ennen.

Ei oikein meinaa enää edes muistaa että kun itse olin lapsi, 70-luvulla, Euroopassakin oli raakoja diktatuureja Neuvostoliitto ja koko Itäblokki.
Ja myös Espanja, ja koskas Kreikassa ja Portugalissa olikaan viimeiset sotilasdiktatuurit?
Terroristijärjestöt voimissaan Pohjois-Irlannin IRA, baskien ETA, Saksassa Punainen Armeijakunta.

On maailma onneksi demokraattisempi ja rauhallisempi kuin ennen, ainakin näin eurooppalaisesta näkökulmasta!
« Viimeksi muokattu: 23.08.2019, 15:44:29 kirjoittanut vastarannan kiiski »

vastarannan kiiski

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 800
 • Liked: 140
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7948 : 23.08.2019, 15:51:15 »
Voi olla että noissa Afrikan tilastoissa ei ole metsäpaloja mukana?
Ainakin näyttäisi vähän siltä.

Yhden 10 vuotta vanhan paperin löysin, pikaisella selaamisella siellä oli taulukko jossa vuosina 2001-06 Afrikan metsäpalojen hiilipäästöt olisivat olleet vuosittain luokkaa 700 miljoonaa tonnia hiiltä, sikäli kuin tajusin oikein.

https://pdfs.semanticscholar.org/29b1/0c0edb49cb5ae08aa77cc475967104db2f2b.pdf

Jos tuo on tosiaan hiiltä eikä hiilidioksidia, silloinhan hiilidioksipäästö olisi jopa (44/12) x 700 = 2600 miljoonaa tonnia, eli lähes 10 kertaa Brasilian päästöt?

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 285
 • Liked: 936
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #7949 : 23.08.2019, 16:00:51 »
Voi olla että noissa Afrikan tilastoissa ei ole metsäpaloja mukana?
Ainakin näyttäisi vähän siltä.

Yhden 10 vuotta vanhan paperin löysin, pikaisella selaamisella siellä oli taulukko jossa vuosina 2001-06 Afrikan metsäpalojen hiilipäästöt olisivat olleet vuosittain luokkaa 700 miljoonaa tonnia hiiltä, sikäli kuin tajusin oikein.

https://pdfs.semanticscholar.org/29b1/0c0edb49cb5ae08aa77cc475967104db2f2b.pdf

Jos tuo on tosiaan hiiltä eikä hiilidioksidia, silloinhan hiilidioksipäästö olisi jopa (44/12) x 700 = 2600 miljoonaa tonnia, eli lähes 10 kertaa Brasilian päästöt?

Auttaisiko tämä? https://fires.globalforestwatch.org/map/#activeLayers=viirsFires%2CactiveFires&activeBasemap=topo&activeImagery=&planetCategory=PLANET-MONTHLY&planetPeriod=null&x=-40.781250&y=32.200885&z=2

Vuoden 2019 aikana eniten tulipaloja:
Democratic Republic of the Congo    1908154   
Russia    1778714   
Angola    1277411   
Australia    719447   
Brazil    656675   
Zambia    628429   
India    475490   
Mexico    428154   
Myanmar    424219   
China    395323
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."