Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 1260650 kertaa)

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 459
 • Liked: 6330
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8670 : 01.11.2019, 18:35:54 »
"Näiden uskontoon verrattavien harhojen elinkaari on vaihdellut 20 vuodesta 200 vuoteen. Ilmastouskonto on ollut nousussa 20 vuotta. Jos uskonnon elinikä on vaikkapa 50 vuotta, niin vuonna 2050 ilmastouskonto on ehkä jo unohtunut. Sen paikan ottaa joku toinen uskonto."

Mikäpä muu uskonto se on kuin Islam. Siinä muut uskonnot häviävät varsinkin ne maallisemmat.
« Viimeksi muokattu: 01.11.2019, 18:45:50 kirjoittanut ismolento »

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8671 : 01.11.2019, 21:17:35 »
https://www.drroyspencer.com/2019/11/uah-global-temperature-update-for-october-2019-0-46-deg-c/
UAH MSU oli lokakuussa 0.3 C yli 2000 - 2014 keskiarvon. Lukemaa luultavasti piti edelleen ylhäällä Antarktiksen stratosfääriin harvinainen ilmiö. Syyskuussa tuo stratosfääri-ilmiö ei näkynyt pintamittauksissa.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 753
 • Liked: 15668
 • Vieraslaji
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8672 : 02.11.2019, 13:33:11 »
Lainaus
Lentovero aloite oli sitten saanut 50 000 allekirjoittajaa.

Millainen kansa vaatii, että sitä pitää verottaa lisää?

Tämähän on aivan puhdasta hulluutta maassa, jossa ihmisiä verotetaan jo jotakuinkin eniten koko tällä planeetalla. Mutta nämä itseään ruoskivat mielettömät haluavat lisää veroja! Jotenkin tätä voisi edes teoreettisesti ymmärtää, jos lentoveron vaatijat vaatisivat, että lentoveron voimaantullessa pitää jostain muusta verosta luopua. Mutta ei: veroja lisää vain, se on kommunistien ratkaisu joka asiaan. Lopullinen utopia noilla hörhöillä on varmaan, että verot ovat 100% ja valtio sitten jakaa kaikille ihmisille toimeentulotukea 1 500 euroa kuussa.

Mutta kerronpa teille, lentoveron vaatijat, jotain: vaikka Suomi säätäisi jokaiselle lentomatkalle miljoonan euron veron, sillä ei ole Maapallon ilmaston kannalta yhtään mitään merkitystä. Yhtä hyvin voisi päättää, että valtio maksaa jokaiselle lentomatkaajalle tuhannen euron palkkion. Vaikutus Maapallon ilmastoon käytännössä nolla.

Kun koko Suomen tekemisillä ja päätöksillä ei ole maailman ilmastoon käytännössä mitään vaikutusta, on lievästi sanoen suuruudenhullua kuvitella, että jonkun yksittäisen ihmisen maksamalla lentoverolla on mitään vaikutusta yhtään mihinkään. Maapallon biosfääriin voi vaikuttaa enemmän vaikka päättämällä, tappaako asunnostaan löytyneen kimalaisen lätkällä vai jättääkö sen eloon.

Mistä noita verokiimaisia löytyy tähän maahan?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 364
 • Liked: 7421
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8673 : 02.11.2019, 13:40:49 »
^Niin suuri osa suomalaisista elää sosiaaliavulla tai de-luxe sosiaaliavulla jossain leikkityöpaikassa että kommunistien valheet menevät täysillä läpi hyvin suurelle osalle. Valheet sikäli kun pääsemme kommunismiin käy tälle joukolle hyvin huonosti ja vain hyvin pieni Etujoukko nauttii kommunismin hedelmiä, kuten olemme kaikissa kansainvälisissä esimerkeissä nähneet reilun 100 vuoden aikana.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 669
 • Liked: 7282
 • ...ääni kun on, nyt Kansanradion!
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8674 : 02.11.2019, 14:06:52 »
Harvallapa hirmuhallitsijalla on ollut kansalaisia, jotka haluaisivat maksaa lisää veroja. Ehkä kysymyksessä on joku feelgood-maksu, jolla hankitaan hyvä mieli: aivan kuin kerjäläiselle pudotetulla lantilla siinäkin tapauksessa, että raha päätyy mafialle. Ostetaan siis hyvää fiilistä, "she's buying a stairway to heaven".

Tai sitten kyseessä on pelkkä kateusvero. Aloitetta kannattavat pitävät lentomatkustajia rikkaina, ja rankaisevat näitä koska se tuottaa tyydytystä.

Pitääkö ihmisten toiminnalle ylipäänsä etsiäkään rationaalisia perusteita? Anna meille meidän jokapäivänen dopamiinimme, äläkä pidä meitä liian kauaa kiusauksessa.
Only
Truth
Matters

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 303
 • Liked: 19718
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8675 : 02.11.2019, 14:07:37 »
Vasemmistolaisilla on vain yksi tavoite, ikiaikainen haave sosialistisesta valtiosta, jossa kaikki elelee tasa-arvoisina ja onnellisina omistamatta yhtään mitään.

Sellaisesti kuin Neuvostoliitto, Kiina, Itä-blokin maat yms.

Niille on aivan sama millä keinoilla tuohon utopiaan päästään, sen vuoksi ne tarttuu kaikkiin oljenkorsiin joilla saavat yhteiskuntarauhaa järkytettyä, koska ne on niin idiootteja että ne kuvittelee sen olevan väylä vallankumoukseen.

Valta-osa niitten äänestäjistä ei ymmärrä tuota taustaa omilla johtajillaan, koska se pidetään piilossa, todellisessa kommunismissahan vain tosi harvalla on asiat hyvin, ja kaikilla muilla asiat on sitten aivan päin persettä, eikä sellaista sovi omille äänestäjille kertoa.

Sen vuoksi esimerkiksi maahanmuuttoon liittyen noi itselleen valtaa ja rahaa petaavat johtajat väittää kaikkea ääliömäistä maahanmuuttajiin ja vieraisiin kulttuureihin liittyen, ja omat äänestäjät uskoo kaiken naiiviuttaan.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 932
 • Liked: 1775
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8676 : 05.11.2019, 09:07:38 »
Lentoveroilla se maailma pelastuu.

HS 2019-11-04: Finnair aloitti lennot Pekingin huippu­modernille lento­kentälle

Lainaus
Kiinassa lentopäästöt ja ilmastopuheenaiheet eivät ole ”aivan niin pinnalla kuin meillä Suomessa”, Finnairin myyntijohtaja sanoo.

Lainaus
Daxingista povataan tulevina vuosina maailman vilkkainta lentokenttää. Vuonna 2025 sen läpi arvioidaan kulkevan 72 miljoonaa matkustajaa ja täysin valmiina vuonna 2040 noin sata miljoonaa.

Lainaus
Miksi kaksi kenttää?

Pekingin vanha kansainvälinen kenttä alkaa olla täynnä, myyntijohtaja Turtiainen sanoo. Se on maailman toiseksi vilkkain lentokenttä noin sadalla miljoonalla matkustajalla vuodessa.

Lainaus
Nykyään maailmassa tehdään hieman yli neljä miljardia lentomatkaa joka vuosi. Lentomatkustamisen ennustetaan kaksinkertaistuvan kahden seuraavan vuosikymmenen aikana, ja yli puolet kasvusta tulee Aasiasta, jossa arvion mukaan sata miljoonaa ihmistä nousee ensimmäistä kertaa koneeseen joka vuosi.

Suomessa lentopäästöistä ja ilmastoasioista on kirjoitettu ja puhuttu viime kuukausina paljon. Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiaisen mukaan Kiinassa aihe ei ole ”aivan niin pinnalla kuin meillä koti-Suomessa tai Skandinaviassa”
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8677 : 05.11.2019, 23:08:42 »
Lainaus
Antti Herlin Imagen haastattelussa: Yritykset ovat poliitikkoja parempia vaatimaan ilmastotoimenpiteitä

Koneen hallituksen puheenjohtaja ja mediakonserni Sanoman suuromistaja Antti Herlin arvelee Imagen haastattelussa, että yritysmaailma on poliitikkoja parempi toimija vaatimaan tiukkoja ympäristötoimenpiteitä. Herlinin mukaan uskomukset ilmastoystävällisen teollisuuden haittavaikutuksista elinkeinoelämään perustuvat tietämättömyyteen.
Ilta-Sanomat 5.11.2019

Lainaus
Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin toivoo ripeyttä hallitusohjelmaan kirjattujen ilmastotavoitteiden täytäntöönpanossa. Hänen mukaansa se on myös suomalaisen elinkeinoelämän etu.

[...]

CLC vaati syyskuussa EU:lta nykyistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa ja muun muassa selkeämpiä pitkän aikavälin vähennystavoitteita. Näetkö, että yritykset ovat poliitikkoja parempia vaatimaan tiukkoja toimenpiteitä?

Siltä vaikuttaa. Parhaat päivät bisnekselle ovat silloin, kun tapahtuu muutosta. Esimerkiksi Trump tekee suurta hallaa USA:n teollisuudelle, kun hän pitää löysiä ympäristöarvoja autoille ja muuta vastaavaa. Kun muu maailma kehittää valtavaa vauhtia ympäristölle vähemmän haitallista teknologiaa, amerikkalaiset firmat ovat riskissä jäädä takamatkalle, kun kotimarkkinat eivät vaadi tehokkuutta.

Entä Suomessa? Ovatko poliitikot vaisuja?

Tuntuu, että yksi draiveri viime vaaleissa oli perussuomalaisten pelko. Ei uskallettu ottaa vahvasti kantaa. Se on lyhytnäköistä ja perustuu pelkoon kannatuksen menetyksestä. Toinen on varmasti ymmärtämättömyys. Luullaan, että ilmastonmuutos tarkoittaa vähemmän työpaikkoja ja että mitä suurempia ambitioita ilmastoasioissa, sitä huonompi elinkeinoelämälle. Kaiken kaikkiaan toivoisin ripeyttä hallitusohjelmassa mainittujen hyvien asioiden täytäntöönpanossa.

[...]

Kiire on kova ja päästöt ja sitä myötä pessimismi kasvavat. Onko ilmastokriisin taltuttaminen realistinen tavoite?

Yhdysvaltain teollisuus muuttui hetkessä Pearl Harborin jälkeen rauhan ajan teollisuudesta sotateollisuudeksi. Ihminen pystyy valtaviin juttuihin, kunhan saadaan vauhti päälle. Meillä ei ole vaihtoehtoja, on pakko yrittää.
Image 31.10.2019

Monimiljardööri Antti Herlin myöntää varsin avoimesti, että tiukan ilmastopolitiikan kiihdyttämä ilmastonmuutosbisnes on nimenomaan hänen edustamansa teollisuuden etu. Toimittajat nyökkäilevät vaieten siitä, keiden taskusta teollisuus voittonsa kiskoo, kun Rinteen hallitus asetti Suomelle maailman ylivoimaisesti radikaaleimmat tavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Sotateollisuustuotannon kaltainen kansalaisten kädet sitova ja taskut tyhjentävä kehitys olisi Sanoman suuromistaja Herlinille seitsemäs taivas.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 275
 • Liked: 43457
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8678 : 05.11.2019, 23:30:33 »
Lainaus
Parhaat päivät bisnekselle ovat silloin, kun tapahtuu muutosta.

"The time to buy is when there's blood in the streets."
- Baron Rothschild
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 986
 • Liked: 1655
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8679 : 06.11.2019, 19:17:05 »
Suomessa asuvan co2-päästöt ovat keskimäärin 170 kertaa suuremmat kuin Somaliassa asuvalla (2014). Eivätkä kovin suuret nekään. Ilmaston kannalta olisi siis hyväksi olla kasvattamatta väkilukuamme väestönsiirroilla vähäpäästöisistä maista.

https://www.globalis.fi/Tilastot/CO2-paeaestoet-per-asukas
Maailmassa on se ongelma, että typerykset ovat vuorenvarmoja ja älykkäät täynnä epäilystä.
Bertrand Russel

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 514
 • Liked: 3143
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8680 : 06.11.2019, 21:34:44 »
Suomessa asuvan co2-päästöt ovat keskimäärin 170 kertaa suuremmat kuin Somaliassa asuvalla (2014). Eivätkä kovin suuret nekään. Ilmaston kannalta olisi siis hyväksi olla kasvattamatta väkilukuamme väestönsiirroilla vähäpäästöisistä maista.

https://www.globalis.fi/Tilastot/CO2-paeaestoet-per-asukas

Tätä samaa asiaa olen toitottanut minäkin. Väestön pitäisi siirtyä Euroopasta Afrikkaan eikä päinvastoin. Ilmasoaktivistit näyttäkööt Suomessa esimerkkiä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8681 : 06.11.2019, 22:13:03 »
Lainaus
Tutkijoiden hätähuuto: Ilmaston lämpeneminen tuomassa ennenkokemattoman ahdingon

Luonnontutkijat ympäri maailmaa ovat julkaisseet laajan artikkelin, joka voidaan tulkita hätähuudoksi ilmastonmuutoksen estämisen epäonnistumisesta.

Artikkeli on julkaistu arvostetussa BioScience-tiedejulkaisussa, ja sen laatimiseen on osallistunut peräti 11 000 tutkijaa yli 150 maasta. Tutkimuksesta uutisoi esimerkiksi BBC.

Artikkelissa on hyödynnetty valtavaa tutkimusmateriaalia, jota tekemässä on ollut muun muassa ilmaston, metsäalan, merten ja luonnontieteen asiantuntijoita.

Tutkijat kokevat, että heillä on moraalinen velvollisuus varoittaa ihmiskuntaa ilmastonmuutoksen mukanaan tuoman vaaran mittakaavasta. Maailmaa odottaa tutkijoiden mukaan ennennäkemätön inhimillinen kärsimys, ellei ihmiskunta muuta käyttäytymistään perusteellisella tavalla.
...
Yle 6.11.2019

Itse asiassa alkuperäisessä artikkelissa julistettiin heti otsikossa "ilmastohätätila" (climate emergency), jota termiä Yle ei kuitenkaan jostain syystä käytä ainakaan juttunsa päivitetyssä versiossa.

Lainaus käyttäjältä: Yrjö Kokkonen, Yle
laatimiseen on osallistunut peräti 11 000 tutkijaa yli 150 maasta

Ei tietenkään ole osallistunut, ja esimerkiksi insinöörillä, museon kuraattorilla tai historian emeritusprofessorilla tuskin olisi annettavaa artikkelin laatimiseen. Niin, ja kuten noistakin titteleistä voi päätellä, kyse ei ole 11 000 tutkijasta saati luonnontutkijasta.

Helsingin Sanomat julkaisi aiheesta samantyyppisen jutun aamupäivällä, mutta sittemmin siihen on liitetty useammassa päivityksessä kriittistä sisältöä, jollainen Ylen jutusta puuttuu täysin.

Lainaus
11 000 tutkijaa varoittaa ilmasto­hätätilasta – Suomalainen tutkimus­professori: En olisi toden­näköisesti alle­kirjoittanut vetoomusta

Laaja kansainvälinen tutkijajoukko myös arvioi, että tähän asti ilmastokriisin ratkaisemissa on epäonnistuttu. HS käy pääväitteet läpi suomalais­tutkijan kanssa.

YKSISELITTEISESTI maapalloa on kohtaamassa ilmastohätätila. Näin lausuu yli 11 000 tutkijaa, jotka ovat eilen tiistaina julkistaneet kannanottonsa Bioscience-julkaisussa. Allekirjoittajia on 153 maasta.

[...]

JULISTUKSEN kieli on kovaa. Ilmastonmuutoksen ohella kannanotossa puhutaan ilmastokriisistä, ilmastohätätilasta ja katastrofista.

Mitä vetoomuksesta pitäisi ajatella? Onko se linjassa alan tutkimusten ja muiden kannanottojen kanssa? Vai onko viesti liian kärjekäs? HS kysyi asiaa Ilmatieteenlaitokselta tutkimusprofessori Jari Liskiltä, joka johtaa Ilmastojärjestelmätutkimus-nimistä yksikköä.

Liskin mukaan kannanoton sisältö ja siihen kootut asiat ovat linjassa nykyisen ilmastotieteen ja ilmastopolitiikan kanssa. Vetoomus ei siis ole irtiotto muusta tiedeyhteisöstä. Valittua viestintätapaa ja käytettyjä termejä Liski sen sijaan kritisoi.

Erityisen ongelmallisena hän pitää hätätila-sanan käyttöä ilmastonmuutoksen yhteydessä.

Hätätila sanana on ongelma. Tarkistin tämän ihan sanakirjasta, ja yleensä hätätila on tilanne, joka vaatii voimakkaita toimia välittömästi –  ja sitten hätätila menee ohi. En siis arvostele sanaa vähätelläkseni tilannetta, vaan koska sana ei sovi tähän yhteyteen. Tilanne on vakava ja edellyttää elintapojen ja järjestelmien muutoksia, joista pitäisi tulla uutta normaalia, ja tämä työ kestää pitkään. Ilmastonmuutoksesta ei voi ajatella, että se on menossa ohi”, Liski sanoo.

[...]

Erityisen hyvää on, että maapallon keskilämpötilan lisäksi tekstissä avataan ilmastonmuutoksen muitakin laajoja vaikutuksia sekä avataan myös syiden trendejä ja niiden taustalla vaikuttavia isoja ilmiöitä kuten väestönkasvua ja talouskasvua.

”Tosin mukana on myös ongelmallisia kohtia. Ilmastonmuutos on varmasti yksi tekijä, joka on lisännyt äärisäitä, mutta kun sitä mitataan rahallisilla menetyksillä, vaikuttaa siinä myös ihmisten levittäytyminen ja heidän omaisuutensa arvon kasvu”, Liski poimii.

[...]

KAIKKI kannanoton allekirjoittajat eivät suinkaan ole ilmastotieteilijöitä. Mukana on esimerkiksi historioitsijoita, antropologeja, sosiaali- ja yhteiskuntatieteiden edustajia ja jopa viestintätieteilijöitä tai viestintäosastoilla työskenteleviä.

[...]

Allekirjoittaneiden joukossa on paljon muita kuin ilmastotieteilijöitä: muun muassa antropologeja, ekonomisteja, kehitysmaatutkijoita, kansainvälisen politiikan tutkijoita ja luonnontieteellisen museon kuraattori.

[...]

BBC:lle kannanoton laatijat vahvistivat, että allekirjoittaneista puuttuu ilmastotieteen suuria nimiä.

ILMATIETEEN laitoksen Liski muistuttaa, että monet eivät ole vetoomuksesta edes kuulleet, sillä se on levinnyt tutkijoiden verkostoissa sattumanvaraisesti. Hän itse esimerkiksi ei tiennyt nimien keruusta.

”Sitten on varmasti on heitäkin, jotka eivät ole halunneet allekirjoittaa, mutta heidän määräänsä tai nimiään emme tiedä”, Liski sanoo.

Kirjoittajalista näyttää olevan enemmän biotieteilijöitä ja yhteiskuntatieteilijöitä kuin ilmastotieteilijöitä. Mutta ensimmäinen kirjoittaja on sinänsä hyvin siteerattu tutkija, eli siinä mielessä tieteellisessä pohjassa ei näytä olevan ongelmia”, Liski arvioi.

Entä Liski itse? Olisiko hän allekirjoittanut vetoomuksen, jos se olisi tullut hänen eteensä?

Todennäköisesti ei.


”Hätätila on toisesta yhteydessä lainattu sana, joka ei sovi pitkäkestoiseen ilmastonmuutokseen. Kieltämättä tässä kommunikaatiohaaste on iso. Miten ja millä sanoilla ilmaista se, että asia on vakava ja nyt todella pitäisi alkaa tehdä tosi isoja muutoksia? Kuitenkin hätätilasta puhuminen voi kääntyä itseään vastaan, jos meillä sitten on tässä hätätila kymmeniä vuosia.”

Hätätila-sanan lisäksi Liski olisi itse varonut talouteen ja väestöön liittyviä arvopohjaisia keinoja, joita ei voi suoraan pohjata luonnontieteeseen.
Helsingin Sanomat 6.11.2019

Eli tuolla "11 000 tutkijan" allekirjoittamassa artikkelissa oli muun muassa harhautettu esittämällä sään ääri-ilmiöiden nelinkertaistuneen 40 vuodessa, kun ääri-ilmiön määritelmänä oli käytetty raportoituja kuolemantapauksia ja taloudellisia menetyksiä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 412
 • Liked: 4046
 • Dirty white boy
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8682 : 06.11.2019, 23:03:37 »
^ Tästä samasta aiheesta oli juttu äsken maikkarin kympin uutisissa. Kriittisyys siitä puuttui täysin, MTV:n normaaliin tapaan. Uutisen mukaan allekirjoittaneita oli 11000 150 eri maasta ja joukossa lukuisia luonnontieteilijöitä. Hätähuuto oli julkaistu arvostetussa Bioscience-julkaisussa. Taustalla pyöri kuvaa sulavasta jäästä, kuolleista eläimistä kuivalla aavikolla ja tulvan alle jääneistä taloista.

Ja seuraava uutinen oli sopivasti suomalaisteiden heikosta kunnosta, joka sekin linkitettiin ilmastonmuutokseen, ”koska hankalia nollakelejä on todennäköisesti aiempaa useammin”.

Vaikka Suomen lämpötila nousisikin pari kolme astetta vuosisadassa, ei nollakelien yleistyminen nykyisestä taida ihan olla tämän päivän tai edes seuraavan vuosikymmenen ongelma. Tähän usein vasta-argumenttina käytetystä ääriolosuhteista kun ei taida vieläkään olla todellista ja pitävää näyttöä.

E: vähän täsmennystä allekirjoittaneisiin ja tieteilijöihin
« Viimeksi muokattu: 06.11.2019, 23:12:02 kirjoittanut Huppupelikaani »
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 636
 • Liked: 6967
 • Lives matter.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8683 : 07.11.2019, 00:22:13 »
Luin ilmastohätätilauutisen. Kohdat 5 ja 6 tekstissä ovat oikein hyviä: loppu jatkuvalle talouskasvulle ja väestönkasvulle. Hyvä hyvä! Samoin ekosysteemien suojeleminen ja saasteiden vähentäminen, oikein hyvä.

Muu olikin sitten niitä lillukanvarsia joiden parissa greta-jugend voi askarrella: co2 ja kasvissyönti. Emme tule näkemään päivää jolloin iPhoneja ja neekerivauvoja vaaditaan vähennettäviksi.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8684 : 07.11.2019, 01:17:20 »
11 000 arvovaltaista tutkijaa...

https://twitter.com/ivanpuopolo/status/1192164327207456775

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8685 : 08.11.2019, 13:01:55 »
HS/Nyt: Yli 11 000 tutkijaa varoitti ilmastohätätilasta, mutta joukossa väitetään olleen myös Mikki Hiiri ja Albus Dumbledore – Tästä on kyse 8.11.2019

Lainaus
Nyt.fi ei voinut vahvistaa Mikki Hiiren tai Albus Dumbledoren löytymistä alkuperäisestä listasta, sillä sitä ei ole enää saatavilla.
...
Listaan liitetyn huomion mukaan alkuperäisestä allekirjoittajajoukosta on poistettu 34 epäpätevää nimeä, minkä vuoksi listalla on nyt 11 224 allekirjoittajaa.

Ottaapa koville.

Paitsi että allekirjoittajiksi on kelpuutettu ketä tahansa millä tittelillä tahansa, otsikkoon sisältyy edelleen virhe, että kyse olisi uudessakaan versiossa tutkijoista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 571
 • Liked: 14787
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8686 : 08.11.2019, 13:15:10 »
HS/Nyt: Yli 11 000 tutkijaa varoitti ilmastohätätilasta, mutta joukossa väitetään olleen myös Mikki Hiiri ja Albus Dumbledore – Tästä on kyse 8.11.2019

Lainaus
Nyt.fi ei voinut vahvistaa Mikki Hiiren tai Albus Dumbledoren löytymistä alkuperäisestä listasta, sillä sitä ei ole enää saatavilla.
...
Listaan liitetyn huomion mukaan alkuperäisestä allekirjoittajajoukosta on poistettu 34 epäpätevää nimeä, minkä vuoksi listalla on nyt 11 224 allekirjoittajaa.

Ottaapa koville.

Paitsi että allekirjoittajiksi on kelpuutettu ketä tahansa millä tittelillä tahansa, otsikkoon sisältyy edelleen virhe, että kyse olisi uudessakaan versiossa tutkijoista.

Aina kun Hesari jää kiinni kiusallisesta valheesta, valeuutisten levittämisestä tai neekeritoteemisekoilusta, selittävä ("tästä on kyse") jatkojuttu siirretään NYT-litteeseen, jossa asiaa ei voi kommentoida.

Siis sen sijaan, että HS rehellisesti tunnustaisi tulleensa trollatuksi ja korjaisi valeuutisen, asia yritetään selittää parhain ilman paljastavia kommentteja yleisöltä.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8687 : 08.11.2019, 13:22:16 »
Aina kun Hesari jää kiinni kiusallisesta valheesta, valeuutisten levittämisestä tai neekeritoteemisekoilusta, selittävä ("tästä on kyse") jatkojuttu siirretään NYT-litteeseen, jossa asiaa ei voi kommentoida.

Siis sen sijaan, että HS rehellisesti tunnustaisi tulleensa trollatuksi ja korjaisi valeuutisen, asia yritetään selittää parhain ilman paljastavia kommentteja yleisöltä.

Tässä tapauksessa nimenomaan Hesari käsitteli "tutkijoiden" artikkelia edes jotenkin kriittisesti, kun taas Yle ja Maikkari eivät. Taisi olla Hesarille ensimmäinen kerta ikinä ilmastonmuutosteemassa, mutta hieno juttu kuitenkin.

Sen sijaan tämä Nytin "väitetään"-selittely oli takapakkia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8688 : 08.11.2019, 14:17:33 »
https://academic.oup.com/bioscience/advance-article/doi/10.1093/biosci/biz088/5610806#

Äkkiä katsottuna tuossa lyhyessä paperissa on ainakin kolme täysin virheellistä kaaviota.

1. Tree cover eli metsien peitto on todellisuudessa kasvanut satelliittidatan mukaan.

2. ja 3. Emme tiedä, onko Grönlannin ja Antarktiksen jäämassa kasvussa vai vähenemässä.

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 035
 • Liked: 1412
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8689 : 08.11.2019, 15:12:05 »
Ensi näkemältä vaikuttaa siltä, että asialla ovat Kaarisateen hengenheimolaiset.
Hyvin meni huijaus läpi. Vastuullinen media saatettiin jälleen kerran naurun alaiseksi.
En jaksa uskoa, että näin typerän jutun takana olisivat ilmastovouhottajat, kiinnijääminenhän on 100-prosenttisen varmaa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8690 : 08.11.2019, 15:52:31 »
Äkkiä katsottuna tuossa lyhyessä paperissa on ainakin kolme täysin virheellistä kaaviota.

Sään ääri-ilmiöiden määrän kriteerinä on käytetty kuolonuhreja ja taloudellisia menetyksiä, mutta kaaviossa ei oteta huomioon lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat niiden määrän ja tilastoinnin kasvuun.

Yhtä hyvin voisi käyttää hukkuneiden määrää todisteena siitä, että Välimerellä myrskyää nykyään enemmän kuin aiempina vuosikymmeninä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 130
 • Liked: 3767
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8691 : 08.11.2019, 15:52:58 »
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006298076.html
Hesarin artikkelista poimittua:
---------
6. VÄESTÖ. Edelleen noin 200 000 ihmisellä päivittäin kasvava väestön pitää saada tasapainotettua. Toisin sanoen, väestönkasvu pitäisi saada hiipumaan ja sen jälkeen asteittain jopa alenemaan. Hedelmällisyyslukuun voidaan vaikuttaa niin, että samalla myös vahvistetaan ihmisoikeuksia. Tyttöjen koulutus on yksi keinoista.
---------
Viidessä päivässä miljoona uutta suuta ja alle kuukaudessa koko Suomen väestön verran uusia kuluttajia. No viherpiipertäjä sanoo, että nämä serkukset syntyvätkin savimajoihin, joissa kulutusta ei juuri tapahdu. Keskimäärin suomalaisen jalanjälki on noin 3-4 kertaa suurempi kuin siellä missä väestöräjähdystä tapahtuu eli neljässä kuukaudessa on Suomen kokonaispäästö on kerrytetty uusilla nuijapäillä. Ja mikä parasta. Suomessa on jalanjälki pysynyt hyvin tasaisena, mutta näissä maissa se kasvaa kohisten, lähes samaan tahtiin kuin väkiluku. Kaiken lisäksi näillä mailla on ennestään jo hyvin vähän bioreservejä ja tuhoavat niitä kiihtyvää tahtia, usein jopa niinkin innovativiisella tavalla kuin nuotioissa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8692 : 08.11.2019, 16:14:13 »
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006298076.html
Hesarin artikkelista poimittua:
---------
6. VÄESTÖ. Edelleen noin 200 000 ihmisellä päivittäin kasvava väestön pitää saada tasapainotettua. Toisin sanoen, väestönkasvu pitäisi saada hiipumaan ja sen jälkeen asteittain jopa alenemaan. Hedelmällisyyslukuun voidaan vaikuttaa niin, että samalla myös vahvistetaan ihmisoikeuksia. Tyttöjen koulutus on yksi keinoista.

Alkuperäisessä artikkelissa painotetaan väestönkasvun merkitystä ilmastonmuutoksen kannalta ja peräänkuulutetaan äärimmäisiäkin ("drastic") keinoja sen hillitsemiseksi ja myöhemmin väkiluvun vähentämiseksi, mutta sitten kaikki perutaan viittaamalla "ihmisoikeuksiin" ja "sosiaaliseen integriteettiin" niin, että keinoiksi jäävät vanhat tutut perhesuunnittelu ja sukupuolten tasa-arvo, jotka ovat tässä yhteydessä yhtä tyhjän kanssa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8693 : 08.11.2019, 17:24:47 »

Lainaus
Eero Mäntymaa
‏Ilmastonmuutoksen osittainen tai täydellinen kieltämien on houkuttelevan helppo ratkaisu kansalaiselle, ja siksi myös poliitikolle.
Erinomainen juttu @AAARamo :

Meillä on aika erilainen käsitys erinomaisesta. Faktavirheitä, ontuvaa logiikkaa ja keittiöpsykologiaa.

Lainaus
Ei tässä mitään hätää

Joillakin ihmisillä on taipumus kieltää kaikkein ahdistavimmat asiat. Sellainen voi olla esimerkiksi ilmastonmuutos.

[...]

Ossi Tiihonen on tviitannut lokakuussa 397 kertaa. Suurin osa viesteistä käsittelee ilmastonmuutosta.

Hän avasi tilin vasta vuosi sitten, eikä seuraajia ole kuin tuplasti eduskuntavaalien äänimäärä, tuhannen kappaletta. Mutta Tiihonen on ahkera.

Kun hän aloitti bloggaamisen – myös vuosi sitten – hän kirjoitti kahdessa viikossa yksitoista postausta. Kahdeksan niistä liittyi ilmastonmuutokseen.

Sen verran ehti, ennen kuin Uusi Suomi esti häneltä pääsyn alustalle. Syy: väärän ja valheellisen tiedon levittäminen.

Tiihonen osaa kirjoituksensa ulkoa. Hän esittelee venäläisten lämpötilamallinnuksen perusteita, kiinalaisten hiilivoimaloiden lukumäärää, 1600-luvun tulivuorenpurkauksia ja puun lustosarjojen kehitystä 7 500 vuoden ajalta.

Ne olisivat kaikkien tiedossa, ellei suomalainen valtamedia yrittäisi vaientaa Tiihosta.

V-media, perussuomalaisissa ja skeptikkopiireissä kuulemma sanotaan. Jotkin Julkisen sanan neuvostoon kuuluvat tiedotusvälineet pitävät vastuullisesta journalismista kertovaa V-logoa kansissaan, ”eli meille se tarkoittaa V niin kuin valemedia”, Tiihonen sanoo.

V-media on se, joka väittää, että perussuomalaiset on yhden asian puolue. Ei ole, Tiihonen sanoo, media vain haluaa väkisin puhua pelkästä maahanmuutosta. Toisaalta hän sanoo keskittyvänsä ilmastoasioihin eikä maahanmuuttoon, koska ”muut puolueessa puhuvat siitä niin paljon”.

Tiihonen ei käytä sanaa salaliitto, vaikka kovasti hänen käsityksensä salaliitolta kuulostaa. Toimittajat, tutkijat ja poliitikot ovat ”epäpyhässä allianssissa”. Monenlaisissa asioissa, mutta erityisesti ilmastoasioissa.

”Se johtuu tietenkin siitä, että toimittajat ovat pääasiassa vihreitä ja vasemmistoliittolaisia. Se on heidän maailmankuvansa, he eivät usko mitään. Vaikka kuinka osoitettaisiin tutkimuksilla ja mittauksilla, että nyt ei lämpene vaan jäähtyy, he eivät usko!”

Vastavoimaa ”ilmastohömpälle” ei ole ollut mediassa noin kymmeneen vuoteen. Ei Yleisradiossa työskennelleen Matti Virtasen MOT-ohjelmien jälkeen, Tiihonen sanoo.

Tiihonen ei ole ilmastodenialisti. Se on hänestä leimaava sana, jolla yritetään liittää erimieliset holokaustin kieltäjiin. Hän uskoo, että ilmasto muuttuu. Jokin osa siitä saattaa olla ihmisen aiheuttamaa, ”mutta todennäköisesti hyvin pieni osa”.

Hän on omasta mielestään ilmastoskeptikko.

”Tai ehkä ilmastorealisti olisi parempi”, hän tekstaa myöhemmin.

Ilmastodenialismin määritelmästä on erimielisyyttä. Tutkijat käyttävät sitä kattoterminä, jonka alle menee monia titteleitä ja syitä.

Harva Suomessa ajattelee, etteikö ilmasto muuttuisi lainkaan. Edes Ossi Tiihonen ei tunne yhtään sellaista ihmistä.

[...]

Entä ne 45 prosenttia, jotka Helsingin Sanomien kyselyn mukaan uskovat, että ilmastonlämpenemisen vaikutuksia liioitellaan julkisuudessa?

Tai ne, jotka uskovat ilmastotieteilijöiden yksimieliseen näkemykseen kehityksestä, mutta eivät halua tehdä asialle mitään?

”Voi ajatella, että denialistien strategiat muuttuvat sen mukaan, mikä kuulostaa järkevimmältä”, sanoo tutkija Kirsti M. Jylhä. Hän tutkii ilmastonmuutoksen kieltämistä Tukholman tulevaisuudentutkimusinstituutissa.

”Tänä päivänä alkaa olla lähes mahdotonta kuulostaa rationaaliselta ja asioista perillä olevalta ihmiseltä, jos ei usko ilmastonmuutokseen. Joten on muutettava strategiaa siitä, mikä osa kielletään.”

”Uusin tekniikka vaikuttaisi olevan sanoa, että emmehän me voi enää tehdä mitään, ei kannata yhteiskuntarakenteita alkaa muuttaa.”

Onko se enää denialismia, täysi fatalismi?

[...]

Tiihonen ajattelee, että perussuomalaisista ei tule ilmastoskeptikkoja, vaan ilmastoskeptikoista tulee perussuomalaisia.

Puolue ei ole denialistipuolue samaan tapaan kuin monet Euroopan muut populistit. Saksan Afd ja Ison-Britannian UKIP kiistävät tieteilijöiden konsensuksen. Perussuomalaiset sen sijaan lupasi vaalien alla sitoutua lämpötilan nousun hillitsemiseen 1,5 asteeseen.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho edustaa ilmastopolitiikan kieltämisen uusinta strategiaa. Muutosta ei voi pysäyttää, tilanne pahenee, tuho tulee. Samapa se, mitä täällä pienessä Suomessa puuhastellaan.

Puolue jätti ainoana sitoutumatta eduskuntapuolueiden yhteisiin ilmastolinjauksiin, joista sovittiin IPCC:n raportin huolestuttamina. Tiukennettiin esimerkiksi kansallista päästövähennysvelvoitetta.

Tutkijat ovat – harvinaista kyllä – samoilla linjoilla Tiihosen kanssa perussuomalaisten ja ilmastoskeptikkojen suhteesta.

[...]

Mitä enemmän ilmastonmuutoksesta puhutaan, sitä enemmän se politisoituu – ja identiteettipolitisoituu. Populistit voivat vaihtaa syntipukiksi maahanmuuttajien sijaan tuulivoiman, korruptoituneen eliitin suosikin.

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa ilmastotoimet mainitaan heti maahanmuuton jälkeen. Ne ovat ”itseruoskintaa” ja ”moraaliposeerausta”. Haittaavat suomalaista teollisuutta ja työssäkäyntiä.

[...]

Ilmastokysymysten politisoituminen ja kärjistyminen on ärsyttävää, Kunelius sanoo, mutta se on elinehto toiminnalle. Ilmastonmuutos on tullut osaksi ihmisiä jakavien poliittisten kysymysten joukkoa.

”Syntyy mielikuva, että siitä, mitä joku ajattelee maahanmuutosta, voisi päätellä, mitä hän ajattelee ilmastonmuutoksesta. Ihmisiä kutsutaan ajattelemaan jakolinjalla, joka voi perustua osin todellisiin mielipide-eroihin, mutta se alkaa myös toteuttaa itseään.”

Tukholman tulevaisuustutkimusinstituutin Kirsti M. Jylhä on psykologian tutkija.

Hän on yrittänyt selvittää, miksi ilmastoskeptikot ajattelevat kuten ajattelevat. Miksi poliittisesti konservatiiviset ja oikeistolaiset vaikuttavat epäilevän muita enemmän, mutta eivät suinkaan kaikki?

Vaikka denialismi korreloi poliittisen mielipiteen kanssa, kyse ei ole pelkästä populistisesta strategiasta tai Yhdysvalloista matkitusta tahallisesta väärän tiedon levittämisestä.

”On ihmisiä, jotka ovat hyvin vilpittömiä ja aitoja epäilyssään. Heillä saattaa olla paljon tieteellistä pohjaa ja tietoa ilmastotieteestä. Se usein vain perustuu lähteisiin, joita ei ole vertaisarvioitu ja jotka eivät täytä tieteen kriteerejä”, Jylhä sanoo.

[...]

Selittäviä tekijöitä on löytynyt kaksi.

Ensimmäisellä on hieno nimi: sosiaalisen dominanssin orientaatio. Jos ihminen ajattelee, että eri ryhmien väliset valtaerot ovat luonnollisia ja hyväksyttäviä, hän todennäköisemmin kieltää joitain osia ilmastonmuutoksesta tai sen torjumisen tarpeesta.

Toinen on ahdistavien ajatusten välttely. ”Se on ainoa persoonallisuuden piirre, jonka olen nähnyt tutkimuksen kautta suoraan selittävän ilmastonmuutoksen aspektien kieltämistä.”

Kyse on tunteiden hallinnasta, Jylhä selittää. Negatiiviset ajatukset sysätään syrjään niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Ahdistus johtaa ahdistuksen välttelemiseen, joka johtaa kieltämiseen. Halutaan säilyttää, ei muuttaa.

[...]

Ylen vaalikoneessa Tiihonen oli kansalliskonservatiivisin ja oikeistolaisin kaikista, merkittävästi oikeammalla kuin puoleensa.

Nyt hän on huolissaan hallituksen linjauksista. Komentotaloutta, vasemmistolaista valtaa… vihreään paketoitua kommunismia… hysterian lietsomista… tarkoituksena on säilyttää epäpyhän allianssin työpaikat ja rahat.

Ilmastotoimien vastustamisellako ei ajeta minkään tahon etuja?

”Osalle siitä on hyötyä, osalle ei. Siis kyllähän… bisnesihmiset myyvät sitä mitä ostetaan. Kaikki firmat myyvät jotain vihreitä juttuja, jotain hiilijalanjälkinegatiivisia kengänpohjallisia.”

Öljy-yhtiöille esimerkiksi, Yhdysvalloille, Kiinalle?

”Kiinalaiset ja amerikkalaiset ja venäläiset nauravat tälle suomalaisten ’esimerkin näyttämiselle’. Eivät ne kuuntele meitä.”

Suomen Kuvalehti 8.11.2019

Lainaus käyttäjältä: Aurora Rämö, Suomen Kuvalehti
Perussuomalaiset sen sijaan lupasi vaalien alla sitoutua lämpötilan nousun hillitsemiseen 1,5 asteeseen.

En ole kuullutkaan, että Perussuomalaiset on luvannut sitoutua lämpötilan nousun hillitsemiseen 1,5 asteeseen, etenkin kun PS kieltäytyi osallistumasta kahdeksan puolueen samansisältöiseen sitoumukseen. Onko joku muu?

Lainaus käyttäjältä: Aurora Rämö, Suomen Kuvalehti
”Voi ajatella, että denialistien strategiat muuttuvat sen mukaan, mikä kuulostaa järkevimmältä”, sanoo tutkija Kirsti M. Jylhä. Hän tutkii ilmastonmuutoksen kieltämistä Tukholman tulevaisuudentutkimusinstituutissa.

”Tänä päivänä alkaa olla lähes mahdotonta kuulostaa rationaaliselta ja asioista perillä olevalta ihmiseltä, jos ei usko ilmastonmuutokseen. Joten on muutettava strategiaa siitä, mikä osa kielletään.”

”Uusin tekniikka vaikuttaisi olevan sanoa, että emmehän me voi enää tehdä mitään, ei kannata yhteiskuntarakenteita alkaa muuttaa.”

Minusta selitysvelvollisuus on heillä, jotka vaativat yhteiskuntarakenteiden muuttamista tai esimerkiksi Suomen hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä, vaikka on tieteellinen fakta, että ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan suomalaisten elämään vähemmän kuin esimerkiksi maahanmuutto.

Yhtä lailla on fakta, että Suomi ei voi vaikuttaa radikaaleimmillakaan ilmastopolitiikan valinnoilla tulevaisuuden ilmastoon millään havaittavalla tavalla, mutta voisi vaikuttaa varsin pienillä maahanmuuttopolitiikan muutoksilla suuresti siihen, millainen on tulevaisuuden Suomi.

Mihin nykyinen kyseenalaistamaton ja kriittiset äänet tukahduttava (vrt. tämäkin artikkeli) ilmastohysteria siis perustuu?

Lainaus käyttäjältä: Aurora Rämö, Suomen Kuvalehti
Puheenjohtaja Jussi Halla-aho edustaa ilmastopolitiikan kieltämisen uusinta strategiaa. Muutosta ei voi pysäyttää, tilanne pahenee, tuho tulee. Samapa se, mitä täällä pienessä Suomessa puuhastellaan.

Halla-aho on sanonut, että "Vaikka suomalaiset lakkaisivat hengittämästä, sillä ei ole vaikutusta ilmastonmuutokseen. Ei tämä toki sitä tarkoita, että suomalaisten pitäisi olla tekemättä mitään." Tämä ei ole "ilmastopolitiikan kieltämistä" vaan toimittajilta usein unohtuvien tosiasioiden toteamista. Niitä faktoja.

On tosiaankin ilmastonmuutoskehityksen kannalta täysin yhdentekevää, onko Suomi hiilineutraali ensimmäisenä EU-maana vuonna 2035 vai vasta muiden EU-maiden kanssa vuonna 2050. Ensimmäinen vaihtoehto vain vaatii vähintään kymmeniä miljardeja euroja enemmän rahaa suomalaisten taskuista ja myös niiden yhteiskuntarakenteiden muuttamista. Ensimmäistä vaihtoehtoa ei puolla mikään järkisyy, mutta silti se on hallituksen ja siten Suomen linjaus.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 755
 • Liked: 3644
 • Strange Death of Europe
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8694 : 08.11.2019, 17:48:21 »

...

On tosiaankin ilmastonmuutoskehityksen kannalta täysin yhdentekevää, onko Suomi hiilineutraali ensimmäisenä EU-maana vuonna 2035 vai vasta muiden EU-maiden kanssa vuonna 2050. Ensimmäinen vaihtoehto vain vaatii vähintään kymmeniä miljardeja euroja enemmän rahaa suomalaisten taskuista ja myös niiden yhteiskuntarakenteiden muuttamista. Ensimmäistä vaihtoehtoa ei puolla mikään järkisyy, mutta silti se on hallituksen ja siten Suomen linjaus.

 Jep, tämä "Suomen pitää olla ensimmäinen" on vain ja ainoastaan tiettyjen johtavien poliitikkojen oman egon kiillottamista ja sankarin viitan hamuamista. Pallon pelastamisen kannalta sillä ei ole mitään merkitystä, onko Suomi ensimmäinen, viides vai kolmaskymmenes.
"The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which."

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 850
 • Liked: 3402
 • to the maximam!
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8695 : 08.11.2019, 17:53:49 »
Lainaus
”Voi ajatella, että denialistien strategiat muuttuvat sen mukaan, mikä kuulostaa järkevimmältä”, sanoo tutkija Kirsti M. Jylhä. Hän tutkii ilmastonmuutoksen kieltämistä Tukholman tulevaisuudentutkimusinstituutissa.

Tähän asti luin jutun ja tajusin että Keijohan vedättää mua 100-0 :o
O tempora, o mores!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8696 : 08.11.2019, 21:39:59 »
Lainaus käyttäjältä: Timo Seppänen, Yle
Perussuomalaisten menestys on rakentunut paljolti myös tyystin muista puolueista poikkeavan populistisen toimintamallin varaan. Puolue on keskittynyt ensisijaisesti maahanmuuton kritisoimiseen ja torjuntaan.

Sen lisäksi puolue tuomitsee “ilmastonmuutoshysterian” ja vastustaa systemaattisesti kaikkia ilmastopolitiikkaan liittyviä aloitteita, jotka nostaisivat pienituloisten ihmisten elinkustannuksia.
Yle: Analyysi: Perinteisten puolueiden täytyy päättää, millä ehdoilla ne ovat valmiit yhteistyöhön kannatustaan nostaneen perussuomalaisten kanssa 7.11.2019

Toimittaja ei sitten sattunut huomaamaan, että sekä Sdp:n että Keskustan edustajat teilasivat äskettäin Aalto-yliopiston tutkijoiden selvityksen juuri siksi, että bensan hintaa nostavassa mallissa ei huomioida pienituloisten kasvavia elinkustannuksia. PS ei teilannut selvitystä vaan hallituksen hiilineutraalisuustavoitteen.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, Teija Sutinen, HS
Perussuomalaiset on vastustanut puolueista voimakkaimmin kunnianhimoisia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Puolue on puolustanut näkyvästi esimerkiksi yksityisautoilua ja vastustanut esimerkiksi hakkuiden vähentämistä ja polttoaineiden verotuksen kiristämistä.
Helsingin Sanomat 7.11.2019

Perussuomalaiset ei ole vastustanut "kunnianhimoisia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi" vaan sitä, että Suomi tekee ilmastopolitiikkaa keinoilla, jotka ovat sekä kalliita että tehottomia. Perussuomalaiset ei myöskään vastusta kansainvälisiä ilmastosopimuksia vaan Suomen sooloilua "kunnianhimon" nimissä, koska se tulee kalliiksi ilman, että sillä olisi minkäänlaista havaittavaa vaikutusta ilmastonmuutokseen.

Toiseksi, muut puolueet ovat kyllä asettaneet äärimmäisen "kunnianhimoisen" tavoitteen Suomen hiilineutraaliudesta ensimmäisenä EU-maana vuoteen 2035 mennessä, mutta ne kieltäytyvät esittämästä keinoja, joilla tavoitteeseen päästään, ja tämän hyödyttömän puuhastelun hintalappua. Ne olisi pitänyt esittää jo ennen vaaleja.

Sen sijaan esimerkiksi Sdp:n, Vihreiden ja Vasemmistoliiton ministerit väittävät, että tavoite saavutetaan ilman kummempaa vaikutusta ihmisten elämään, koska ilmastoverot ynnä muut ilmastopolitiikan vuoksi nousevat kustannukset kompensoidaan valtion tuilla. Tämä on ilmiselvä valhe ja absurdi sellainen:

Lainaus
Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo puhui Euroopan vihreiden puolueiden kokouksessa Tampereella odotetusti ilmastonmuutoksen. Hänen mielestään ilmastonmuutos on pyrittävä torjumaan inhimillisesti.

– Hyvinvointivaltion säilyttäminen ja ilmastokriisin pysäyttäminen eivät ole keskenään ristiriitaisia tavoitteita. Ne kulkevat käsi kädessä. Jos pienituloisen lompakko kevenee autoilun kustannusten kasvaessa, sosiaaliset etuudet kompensoivat sen hänelle.
Tamperelainen: Maria Ohisalo: "Seuraava vuosikymmen tulee olemaan vihreä koko Euroopassa" 8.11.2019

Mistäs ne autoilun kustannusten hurjan kasvun (mm. lähes miljoona sähköautoa plus vaadittava infra nopeassa tahdissa) kompensoivat sosiaaliset etuudet revittäisiin pienituloisille, etenkin kun pääministeri on luvannut, ettei ilmastopolitiikka tule aiheuttamaan suurempia muutoksia muidenkaan suomalaisten elämään? Myöskään tästä Li Anderssoninkin hellimästä kompensaatiomallista ja sen rahoittamisesta ei ole toistaiseksi olemassa mitään paperilla.

Lainaus
Sannfinländarna var det enda parti som inte gick med i den gemensamma parlamentariska linjen om vilka klimatmål Finland ska driva.
...
Socialdemokraternas partisekreterare Antton Rönnholm kommenterar raset i opinionsmätningarna med att de senaste tio åren har burit med sig allt snabbare svängningar – också snabbare dalande för dem som sitter i regeringen.
...
Antton Rönnholm kritiserar det största oppositionspartiet för att inte ha lösningar på till exempel klimatfrågor.

– Att vara största oppositionsparti kommer också med ansvar. Jag väntar på vilka konkreta svar de har om klimatförändringen och arbetslivet.
Hbl: SDP om raset: "Säkert måste vi kommunicera bättre" 7.11.2019

Niin, mitkäs olivatkaan Sdp:n konkreettiset vastaukset ilmastonmuutokseen? Kai puoluesihteeri Rönnholm tiedostaa, että Suomen ilmastopolitiikan valinnoilla ei ole minkäänlaista havaittavaa vaikutusta ilmastonmuutokseen? Ei minkäänlaista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 151
 • Liked: 18734
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8697 : 08.11.2019, 22:04:15 »
Hölmöläisten peitonjatkaminen on jälleen saatu näyttämään järkevältä toiminnalta.

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Jos pienituloisen lompakko kevenee autoilun kustannusten kasvaessa, sosiaaliset etuudet kompensoivat sen hänelle.

Ottamatta kantaa lisääntyvän sosiaaliriippuvuuden itsetuntoa ja hyvinvointia kohottavaan vaikutukseen, tuntuu kummalliselta ajatus, että valtion rahoja siirtelemällä taskusta toiseen vaikutettaisiin johonkin muuhun kuin valtion rahojen siirtelyyn taskusta toiseen.

Anekauppa on saamassa yhä irvokkaampia muotoja.
Tosin mielikuvituksesta kaiveltu uhka voidaan toki "torjua" yhtälailla mielikuvituksesta kaivellulla menetelmällä, oli se sitten miten irvokas hyvänsä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10626
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8698 : 11.11.2019, 21:12:48 »
Maailmanlopun tai muuten vaan ikävän tapahtuman ennustuksia ja niiden menneitä tai tulevia ajankohtia voi käydä kauhistelemassa Extinction Clock -sivulla

Esim. tällaista höpistiin 30 vuotta sitten.
Lainaus
Prophecy Date / June 30, 1989
Doomsday Prophecy / A senior U.N. environmental official says entire nations could be wiped off the face of the Earth by rising sea levels if the global warming trend is not reversed by the year 2000"
Doomsday Date / December 31, 1999   
Successful Prediction / No

Löytyy myös Twitteristä
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8699 : 12.11.2019, 17:08:07 »
Tutkijoiden hätähuuto: Ilmaston lämpeneminen tuomassa ennenkokemattoman ahdingon

Luonnontutkijat ympäri maailmaa ovat julkaisseet laajan artikkelin, joka voidaan tulkita hätähuudoksi ilmastonmuutoksen estämisen epäonnistumisesta.

Artikkeli on julkaistu arvostetussa BioScience-tiedejulkaisussa, ja sen laatimiseen on osallistunut peräti 11 000 tutkijaa yli 150 maasta.
...

Lainaus
Tiistaina maailmalla kohua herätti julkaisu, jossa varoitettiin maapallon elonkehää uhkaavasta ympäristökatastrofista. Samalla kerrottiin, että julkaisun oli allekirjoittaneet 11 000 tutkijaa. Vetoomuksesta uutisoitiin laajalti maailmalla, kun BioScience-tiedejulkaisun artikkeli aiheesta ilmestyi tiistaina. Torstaina julkaisun uskottavuus kuitenkin kyseenalaistettiin, kun julkaisun nimilista poistettiin, sen jälkeen kun selvisi, että listassa oli ollut muun muassa Mikki Hiiren ja Harry Potterin rehtorin nimet.

Nimilistaa ei ole vielä palautettu julkaisun kotisivulle uudelleen tarkasteltavaksi.

Mediassa näkyvyyttä sai osakseen myös kohta, jossa yhdeksi ratkaisuksi esitetään syntyvyyden säännöstelyä. Valtaosin kehitysmaissa muhivaan väestöräjähdykseen voidaan tutkijoiden mukaan puuttua lisäämällä tyttöjen koulutusta.

– On havaittu, että koulutuksen myötä tytöt ja äidit eivät enää halua yhtä isoja perheitä. He huomaavat, että elämässä voi edetä paremmin koulutuksen avulla, sanoo Helsingin yliopiston kestävän kehityksen professori Kristina Lindström, yksi kannanoton suomalaisista allekirjoittajista.
Ilta-Sanomat: Pentti Linkola tyrmää tyttöjen koulutuksen ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi – fanittaa silti Greta Thunbergiä: ”Suurenmoinen tyttö” 12.11.2019

Tilastoja vääristelleessä Mikki Hiiri -julkaisussa ei edes mainita syntyvyyden säännöstelyä vaan ainoastaan "perhesuunnittelupalvelut", joiden kautta voidaan neuvoa syntyvyydensäännöstelyssä – tai sitten ei. Tällainen varovainen lähestymistapa syntyvyyden säännöstelyyn on joka tapauksessa ilmastonmuutoksen kannalta yhtä tyhjän kanssa.

Tyttöjen koulutuksen lisääminen ei sekään estä väestöräjähdystä vaan on lähinnä poliittisesti korrekti tapa todeta, että ei tälle nyt oikein mitään voi, jos käytössä on vain pehmeitä keinoja.

Lainaus käyttäjältä: Ilta-Sanomat
Lindströmin mukaan kannanoton puheet ”ilmastohätätilasta” ja ”ennennäkemättömistä kärsimyksistä” eivät ole yliampuvia. Hän korostaa, että allekirjoittaneiden joukossa on ollut arvostettuja tieteentekijöitä.

– Kaikki tiedostavat ongelman olemassaolon, ja kuitenkin ratkaisut viipyvät. On se minun mielestäni hälyttävää. On mahdollista, että tämä päättyy huonosti, ja monet merkit viittaavat siihen.

Missä perustelut "ennennäkemättömistä kärsimyksistä" ja "ilmastohätätilan" osuuvuudesta, kun esimerkiksi Afrikan väestöräjähdys aiheuttaa vääjäämättä paljon enemmän kärsimystä ja ongelmia?

Samaisen kestävän kehityksen professorin mukaan suomalaiset kannattaa korvata maahanmuuttajilla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset