UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 1274021 kertaa)

Uretaanipusla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 363
 • Tullin kukka
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8820 : 11.12.2019, 03:31:15 »
Tieteen nimissä pelotellaan, että 80 vuoden päästä rannikoilla tulee olemaan 400 miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole ymmärtäneet väistää alle sentin vuodessa nousevaa merivettä.
Euroopan afrikkalaistumiskehityksen valossa en pidä lainkaan mahdottomana etteivät ymmärrä.
Islam on yhteiskunnan syöpä

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 006
 • Liked: 6281
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8821 : 12.12.2019, 07:30:35 »
Laitetaan tänne koska ilmastoverotus:
Lainaus
Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

Lähes kaikki suomalaiset sanovat maksavansa veronsa tunnollisesti ajallaan, käy ilmi Verohallinnon tuoreesta asennekyselystä. Näin kertoo tekevänsä 95 prosenttia kyselyn vastaajista.
Myös suhtautuminen veroihin ja niiden maksamiseen on hyvin myönteistä. 98 prosenttia vastaajista pitää verojen keräämistä tärkeänä hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi, ja 96 prosenttia pitää verojen maksamista keskeisenä kansalaisvelvollisuutena.
...
Verottaja myös kysyi suomalaisilta, pitävätkö ihmiset verotusta oikeudenmukaisena. Hieman yli puolet katsoi, että palkkojen verotus ja palveluiden sekä tuotteiden verotus on oikeudenmukaista.
SSS

Itse kyllä tahtoisin määrittää että minne rahani menevät. Siinä voisi ulkomaille lähtevän rahan määrä pienentyä jos nuivat määrittäisivät että rahan käyttö on vain kotimaahan ja ajoneuvon verotus pelkästään tiestön parantamiseen.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 755
 • Liked: 76975
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8822 : 12.12.2019, 20:34:47 »
Lainaus
Köyhiä ei pidä laittaa maksamaan, Unkarin pää­ministeri uhosi Brysselissä – Suomen EU-puheen­johtajuus­kauden merkittävin ilmasto­tavoite vielä auki

Brysseliin torstaina saapuneet EU-johtajat yrittävät päästä sopuun siitä, että Euroopan unionista tulisi hiilineutraali vuonna 2050. Tämä olisi Suomen puheenjohtajuuskaudelle merkittävä saavutus.

BRYSSELIN huippukokoukseen torstaina kokoontuneet EU-johtajat yrittivät jälleen löytää sopua Euroopan pitkän ajan ilmastotavoitteista. Valtaosa EU-maista kannattaa päätöstä Euroopan hiilineutraaliudesta vuoteen 2050 mennessä. Päätöstä ovat vastustaneet Puola, Unkari ja Tšekki.

Kyseessä on myös viimeinen huippukokous Suomen EU-puheenjohtajakaudella, jonka kärkitavoitteita on ollut ilmastonmuutoksen torjunnan vauhdittaminen. Sopu vuoden 2050 tavoitteista olisi Suomelle tärkeää.

”Tavoitteena on, että löytäisimme yhteisen näkemyksen eurooppalaisesta ilmastotavoitteesta, joka on kunnianhimoinen ja turvaisi lapsiemme tulevaisuuden. Siellä on kysymyksiä, jotka ovat vielä avoimia. Itse haluan uskoa, että yhteisymmärrys löydetään”, sanoi Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) ennen kokouksen alkamista.

[...]

Euroopan unionin jäsenmaat käyvät torstaina keskustelua myös unionin tulevien vuosien rahoituksesta. Vuoden 2050 tavoitetta vastustaneet maat ovat toivoneet, että ne saisivat samalla toivomiaan rahoituslupauksia.

Puolan pääministeri Puolan pääministeri Mateusz Morawieck painotti, että siirtyminen puhtaampaan energiaan maksaa Puolassa muita maita merkittävästi enemmän. Puola on energiatuotannossaan täysin riippuvainen hiilestä.

”Energiasiirtymän pitää olla reilu ja hiilineutraaliuteen siirtyminen pitää tehdä kunkin maan taloudellisen kehityksen tahdissa”, Morawieck sanoi kokoukseen tullessaan.

EUROOPAN komission uusi puheenjohtaja Ursula von der Leyen julkisti keskiviikkona EU:n tulevien vuosien ilmasto-ohjelman. Uudeksi vihreäksi sopimukseksi nimitetyssä ohjelmassa komissio lupaa muun muassa perustaa sadan miljardin euron reilun siirtymän rahaston, jonka tarkoitus on tukea esimerkiksi hiilestä riippuvaisia maita. Rahoitus on vielä auki.

EU-johtajat keskustelevat torstaina myös erilaisten energiatuotantomuotojen tulevaisuudesta. EU:ssa pitää tulevaisuudessa päättää, miten esimerkiksi ydinenergiaan suhtaudutaan ilmastotoimena tai saako ydinenergia ilmastorahoitusta.

Tšekin pääministeri Andrej Babiš sanoi, ettei Tsekki pysty rajoittamaan päästöjään nollatasolle ilman ydinenergiaa.

”Minulle on tärkeää, että kukaan ei kiellä meitä rakentamasta lisää ydinvoimaa. Meidän pitää saada sähköä ihmisille, yrityksille ja lämmitykseen. Tärkeintä on, ettei suljeta mitään pois”, Tsekin pääministeri Andrej Babiš sanoi ennen Brysselin kokousta uutistoimistojen mukaan.

Vuoden 2050 tavoite olisi ensiaskel von der Leyenin vihreässä ilmasto-ohjelmassa, jonka tarkoitus on saada Euroopalle ensimmäinen kattava ilmastolaki. Komission tavoitteen mukaan EU kiristää myös vuoden 2030 päästövähennystavoitettaan ensi kesään mennessä.
Helsingin Sanomat 12.12.2019

Ihme pelleilyä. Kaikki osapuolet tietävät, että Puola, Unkari ja Tšekki suostutellaan sopimukseen lahjoittamalla niille kymmeniä miljardeja euroja, joiden maksajatkin ovat tiedossa. Suomen osuus olisi useampia miljardeja euroja.

Euroopan vuoden 2050 hiilineutraalisuutta hehkutetaan "merkittävänä saavutuksena", vaikka ilmastonmuutoksen kannalta noiden kolmen maan kymmenen vuotta nopeammalla tai hitaammalla etenemistahdilla ei ole käytännössä mitään merkitystä, vaikka pääministeri Marin jeesustelee lasten tulevaisuuden turvaamisesta.

Symbolipolitiikkaa ja järkyttävän kallista sellaista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 755
 • Liked: 76975
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8823 : 12.12.2019, 23:45:59 »
Ylen Pirkko Pöntinen uutisoi tällaisenkin:

Lainaus
Tutkijat vetoavat: Valtioiden asetettava takaraja, jonka jälkeen lihan tuotanto ei enää kasva korkean elintason maissa

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi lihan ja maidon tuotanto olisi saatava laskuun kymmenen vuoden päästä. Suositus ei koske köyhiä maita.

Kansainvälinen viidenkymmenen tutkijan ryhmä vetoaa hallituksiin, jotta nämä tekisivät selkeän päätöksen ja asettaisivat aikataulun, jolla lihan ja maidon tuotanto saadaan asteittain laskuun.

Aikaa tutkijat antavat rikkaille ja hyvin toimeentuleville valtioille vain kymmenisen vuotta. Vetoomuksessaan he esittelevät myös nelikohtaisen ohjelman, jolla tavoite saavutetaan.

[...]

Raportin kirjoittajissa on tutkijoita tunnetuista yliopistoista ympäri maailman.

Tutkijat korostavat, että maailman väestöstä yli 800 miljoonaa on yhä aliravittuja, joten heidän elintapoihinsa ei voi tällä aikataululla puuttua.

Sen sijaan hyvän ja korkean elintason maille tutkijat esittävät neljä keinoa, joilla märehtijöiden määrä saadaan laskuun.

Ensimmäiseksi hallitusten olisi luotava aikataulu, jonka puitteissa märehtijöiden kasvatukseen perustuva ruuantuotanto ei enää kasva.

Toiseksi tutkijat neuvovat hallituksia listaamaan valtionsa suurimmat maanomistajat ja hiilidioksidin päästölähteet ja asettamaan näille tuotannon vähennystavoitteet. Tämä listaus olisi päivitettävä säännöllisesti.

Kolmas keino on suunnitella maataloudelle uusi tuotantomalli, jossa keskitytään ruuan tuotannon monipuolisuuteen ja korvataan lihantuotantoa terveellisillä kasvilajikkeilla.

Neljäs neuvo on tarpeen silloin, kun vapautuvaa laidunmaata ei jostain syystä voida muuttaa esimerkiksi kasvisten viljelyyn tai metsitykseen – silloin alueen voi jättää luonnontilaan.

Uutisartikkelin vetoomuksesta on kirjoittanut mm. sanomalehti Guardian.
Yle 12.12.2019

Onpa taas niin moninkertaisen tyhmä vetoomus.

Lihankulutus ei luultavasti enää kasva länsimaissa, mutta se suorastaan raketoi esimerkiksi Kiinassa, jonka tutkijat jättäisivät rajoitusten ulkopuolelle. Nimenomaan köyhien maiden aliravittujen voisi olettaa saavan enemmän ja halvempaa ravintoa sikäläistä lihantuotantoa rajoittamalla.

Kiinnostaisi kuulla, millaisilla poliittisilla keinoilla tutkijat estäisivät lihan tuotannon ja maahantuonnin, mutta siihen ei oteta kantaa. Jos kerran tällaisen hyödyltään mitättömän kikkailun nimissä voitaisiin puuttua jopa ihmisten syömiseen, niin miksei sitten maahanmuuttoon, joka on vaikutuksiltaan kertaluokkia vahingollisempaa?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 235
 • Liked: 6534
 • tätseriläis-reikanisti
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8824 : 13.12.2019, 18:06:36 »
Istukselin aamusella -kuten aina perjantaisin- astrofysiikan luennolla heti proffan nenän edessä etupenkissä. Hyvä paikka esittää kysymyksiä, mutta huono paikka sikäli, että mimiikka näkyy ja älähdykset etenevät ääniaaltojen muodossa suoraan luennoitsijan korvaan.

Tänään oli vuorossa "joululuento", aiheena tähdet. Tarina alkoi meitin ikiomalla tähtösellä, auringolla ja varsinkin sen aktiviteeteilla. Kysymys pullahti minusta väkisinkin ulos ilmoille: "Kröhöm... herra professori... mitenkäs auringon aktiviteetti vaikuttaa maapallon ilmastoon?"

Jotenkin hauskaa keskustella ihka oikeiden "tiedemiesten" kanssa aiheesta, varsinkin kun tietää, että ihan yks ja sama mitä ne todellisuudessa (faktoihin ja loogiseen ajatteluun mahdollisesti tukeutuen) aiheesta ajattelevat, näiden vhm:ien on jossakin muodossa pakko puolustaa vihervasemmistolaista propagandaa, muuten joutuu vasemmistolaisen feministivyöryn alle ja työpaikka alkaa vahvasti keikkua.

Noh, proffa selitti, että kun eletään auringonpilkkujen (kylmempiä kohtia auringossa) minimiaikaa, niin aurinko säteilee enemmän energiaa ja se vaikuttaa ilmastoonkin lämpenemisen muodossa. Kun pilkut lisääntyvät ja lämpöä säteilee vähemmän meitin planeetalle, niin ilmasto kylmenee. Sykli toistuu 11 vuoden välein. MUTTA! "Kylmää" pilkkumaksimin kautta seuraa kuitenkin "lämmin" pilkkuminimimijakso. Kylmän kauden vallitessa TIETYT YHTIÖT (=pahat kapitalistit) eivät kuitenkaan ryhdy toimenpiteisiin ilmaston lämpenemisen estämiseksi...  :o

Huom. Nyt siis eletään pikkuminimin kautta eli ilmasto on lämmennyt sen(kin) johdosta!

Professori kertoi vielä "pienestä jääkaudesta" (1570-1715), jolloin sadot pienenivät ja oli pirun kylmä. Jotenkin sillä tuntui olevan hyvin epämukava olo...

Pari päivää sitten sain kuulla filosofian professorilta logiikan (!) luennolla 'Confirmation bias'-teemaan liittyen, että The Backfire-effektiä esiintyy erityisesti oikeistolaisilla. Oikeistolaiset siis uskovat sitä vahvemmin teorioihinsa, mitä enemmän ne on todistettu vääräksi. Tällaista effektiä siis ei esiinny "liberalisteilla" tuskin ollenkaan...

Lainaus
The backfire effect is a name for the finding that given evidence against their beliefs, people can reject the evidence and believe even more strongly.« Viimeksi muokattu: 13.12.2019, 18:17:11 kirjoittanut Alabama »
Covid-idiootti ja ilmastonkieltäjä out of "Basket of deplorables" (Hillary Clinton)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 502
 • Liked: 4156
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8825 : 13.12.2019, 20:12:22 »
Lainaus
Grönlanti sulaa ennakoitua nopeammin, tulevaisuudessa jopa 400 miljoonaa ihmistä vaarassa –”Nämä eivät ole epätodennäköisiä tapahtumia”

Grönlannin jäätikkö sulaa nykyisin jopa seitsemän kertaa nopeammin kuin 1990-luvulla, kertoo Nature-lehdessä julkaistu tutkimus.

Jos sama tahti jatkuu, merenpinta nousee todennäköisesti globaalisti 67 senttimetriä vuosisadan loppuun mennessä. Se on noin seitsemän senttimetriä enemmän kuin tähän mennessä on arvioitu.

Tahti on niin kova, että tutkijat arvioivat jopa 400 miljoonan ihmisen altistuvan tulevaisuudessa vuotuisille tulville.

YK:n ilmastoraportti IPCC:n tekemä vastaava arvio oli aiemmin 360 miljoonaa ihmistä.
...
Ilta-Sanomat 11.12.2019

Tieteen nimissä pelotellaan, että 80 vuoden päästä rannikoilla tulee olemaan 400 miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole ymmärtäneet väistää alle sentin vuodessa nousevaa merivettä.
Kestävätköhän nämä luvut tarkastelua. Juutuupissa myytinmurtajat kertoi että eivät kestä. Sitä en sitten tiedä että pitävätkö esitetyt luvut paikkaansa. Näissä olisi hyvä jos joku tiedemies uskaltaisi sanoa jos luvut ei pidä paikkaansa.

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 314
 • Liked: 1075
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8826 : 14.12.2019, 19:46:31 »
Kauhumaalajat ovat jo vuosia (kymmeniä) vaaahdonneet pohjoisalueen lämpenevän enemmän kuin muualla.
On ollut sellaisiakin jotka hekumoivat esimerkiksi Suomen lämpenevän neljä kertaa muuta maailmaa enemmän.
Tarkkojakin ennusteita on tullut suomalaisilta asiantuntijoilta. https://www.youtube.com/watch?v=mGv8LOMRbTQ  ;)

Sodankylä 1908-2019 kesät ja talvet keskilämpötilan kehitys liitteissä. Yksittäisten vuosien vaihtelut voivat olla suuriakin
mutta mitään lämpenemistrendiä ei ko ajalta ole nähtävissä.
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

"Jos maa ei tule toimeen ilman vierasmaalaisia työntekijöitä, maa on epäonnistunut."

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 949
 • Liked: 2887
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8827 : 14.12.2019, 20:21:42 »
Lainaus
Grönlanti sulaa ennakoitua nopeammin, tulevaisuudessa jopa 400 miljoonaa ihmistä vaarassa –”Nämä eivät ole epätodennäköisiä tapahtumia”

Grönlannin jäätikkö sulaa nykyisin jopa seitsemän kertaa nopeammin kuin 1990-luvulla, kertoo Nature-lehdessä julkaistu tutkimus.

Jos sama tahti jatkuu, merenpinta nousee todennäköisesti globaalisti 67 senttimetriä vuosisadan loppuun mennessä. Se on noin seitsemän senttimetriä enemmän kuin tähän mennessä on arvioitu.

Tahti on niin kova, että tutkijat arvioivat jopa 400 miljoonan ihmisen altistuvan tulevaisuudessa vuotuisille tulville.

YK:n ilmastoraportti IPCC:n tekemä vastaava arvio oli aiemmin 360 miljoonaa ihmistä.
...
Ilta-Sanomat 11.12.2019

Tieteen nimissä pelotellaan, että 80 vuoden päästä rannikoilla tulee olemaan 400 miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole ymmärtäneet väistää alle sentin vuodessa nousevaa merivettä.

Tarjoukset merenpinnan noususta vuosisadan loppuun mennessä pienenevät kuin pyy maailmanlopun edellä. Vielä viime vuonna se oli kuusi metriä. Keväälläkin luvattiin vielä kahta metriä. Ja nyt siis vain köppäistä 67 cm! Mihin tässä oikein päädytäänkään?

Harpisti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 83
 • Liked: 110
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8828 : 14.12.2019, 21:39:11 »
Laskin juuri, että "tasaisen vauhdin taulukolla" päästään nollakasvuun noin 20. maaliskuuta ensi vuonna ja sitten varmaan alkaa itku valtamerten kuivumisesta?

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 912
 • Liked: 2652
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8829 : 14.12.2019, 21:50:39 »
Lainaus
Tieteen nimissä pelotellaan, että 80 vuoden päästä rannikoilla tulee olemaan 400 miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole ymmärtäneet väistää alle sentin vuodessa nousevaa merivettä.

Onko tämä juttu nyt tempaistu sammakko ja kattila legendasta? Kyllä se sammakko hyppää pois kattilasta, kun koipia alkaa kuumottaa ja samalla lailla ihmiset alkaa siirtyä sisämaahan viimeistään kun vettä on polviin asti. Ja tyhmimmätkin varmaan sitten kun vettä on kaulaan asti.

Tai oikeastikin sitten, kun ranta talon vierestä alkaa kadota mereen.
"Onhan näitä sairauksia ja epidemioita, joista koronavirus ei todellakaan ole niitä pahimpia ja hurjimpia.
Kovin pieni tussahdus tästä tulee joka tapauksessa talouteen.
Näitä tulee ja menee koko ajan." -Pekka Seppänen, 11.2.2020 YLE-Jälkipörssi

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 755
 • Liked: 76975
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8830 : 14.12.2019, 22:11:49 »
Onko tämä juttu nyt tempaistu sammakko ja kattila legendasta? Kyllä se sammakko hyppää pois kattilasta, kun koipia alkaa kuumottaa ja samalla lailla ihmiset alkaa siirtyä sisämaahan viimeistään kun vettä on polviin asti. Ja tyhmimmätkin varmaan sitten kun vettä on kaulaan asti.

Tai oikeastikin sitten, kun ranta talon vierestä alkaa kadota mereen.

Tai sitten näitä laskennallisia virtuaali-ihmisiä voi kutsua 400 miljoonaksi "ilmastopakolaiseksi", antaa ymmärtää heidän vaeltavan vuosisadan lopulla ympäri maailmaa etsimässä uutta kotia ja käyttää tätä tieteellisessä mielessä kaikin puolin naurettavaa ilmastopakolaistarinaa perusteena, jonka vuoksi länsimainen yhteiskuntajärjestelmä on kumottava muutamassa vuodessa tai jos se ei käy, eurooppalaisten on vähintäänkin maksettava itsensä kipeiksi tästä pelleilystä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 484
 • Liked: 6403
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8831 : 14.12.2019, 23:20:36 »
Onko tämä juttu nyt tempaistu sammakko ja kattila legendasta? Kyllä se sammakko hyppää pois kattilasta, kun koipia alkaa kuumottaa ja samalla lailla ihmiset alkaa siirtyä sisämaahan viimeistään kun vettä on polviin asti. Ja tyhmimmätkin varmaan sitten kun vettä on kaulaan asti.

Tai oikeastikin sitten, kun ranta talon vierestä alkaa kadota mereen.

Tai sitten näitä laskennallisia virtuaali-ihmisiä voi kutsua 400 miljoonaksi "ilmastopakolaiseksi", antaa ymmärtää heidän vaeltavan vuosisadan lopulla ympäri maailmaa etsimässä uutta kotia ja käyttää tätä tieteellisessä mielessä kaikin puolin naurettavaa ilmastopakolaistarinaa perusteena, jonka vuoksi länsimainen yhteiskuntajärjestelmä on kumottava muutamassa vuodessa tai jos se ei käy, eurooppalaisten on vähintäänkin maksettava itsensä kipeiksi tästä pelleilystä.

Suuremmassa vaarassa se lasten tulevaisuus on, jos ilmastoverotus köyhdyttää eurooppalaiset, lopettaa kannattavan maatalouden ja ajaa teollisen tuotannon Aasiaan tai konkurssiin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 755
 • Liked: 76975
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8832 : 16.12.2019, 23:40:23 »
Lainaus
Ylen aamu
Rivit suoriksi ja hallitusohjelman kimppuun

Rinteen hallituksen ohjelma oli niin hyvä, että sitä ei kannattanut vaihtaa, sanovat SDP:n, Keskustan ja Vihreiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat Antti Lindtman, Antti Kurvinen ja Emma Kari. Perhepolitiikka, ihmisten välinen tasa-arvo, työllisyyden parantaminen ja kestävä kehitys ovat esimerkkeinä hallituksen toiminnan teemoista.
Yle Areena 16.12.2019

Yksi teema ja tavoite on yli kaiken muun:

Lainaus
Antti Lindtman
Mutta kyllä se tämän hallituksen iso tehtävä on viedä Suomi hiilivapaaksi 15 vuodessa. Ja samaan aikaan tehdä se niin, että se tehdään sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla niin, että suurin lasku ei koidu heille, joilla ennestään vähiten on. [Kari ja Kurvinen nyökkäilevät] Ja sitten samaan aikaan pitää vahvistaa työllisyyttä, pitää huolta talouden rattaista. Ja tämä voi kuulostaa helpolta [naureskelua], mutta kun hetki mietitään, niin tämä on erittäin kunnianhimoinen tavoite. [nyökkäilyä] Tämä on ehkä kunnianhimoisin haaste, minkä yksikään hallitus on itselleen asettanut, ja sen takia tämän Marinin hallituksen tärkein tavoite on toteuttaa se ohjelma. Saada tuloksia aikaan, viedä päätöksiä eteenpäin ja mä uskon että, niin ikäviä kuin monet viime päivien tapahtumat, viime viikkojen tapahtumat ovat olleet, niin nyt tämä tilanne vakavoittaa meidät kaikki siihen, että nyt tuloksia aikaiseksi.

Toimittaja
Niin, tuloksia tarvitaan tuon Madridin epäonnistuneen kokouksen jälkeen.

Edelleenkään ei ole kerrottu Suomen hiilineutraalisuustavoitteen perusteluja, kustannuksia tai toteuttamissuunnitelmaa. On vain tuo koko muuhun maailmaan verrattuna ääriradikaali, EU:ta 15 vuotta etuajassa oleva tavoite.

Nyökkäily sille, että tavoite olisi mahdollista toteuttaa kepittämättä köyhiä, on valehtelua. Se vaatisi sellaista keskiluokan nylkemistä, ettei millään puolueella ole varaa vihjatakaan sellaista.

Kun kaikki ylimääräiset kymmenet miljardit eurot pitää kuitenkin saada suomalaisilta, on yhtälö mahdoton, etenkin kun Suomi tulee rahoittamaan mijardeilla myös Afrikan ja jopa toisten EU-maiden ilmastopolitiikkaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 949
 • Liked: 2887
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8833 : 17.12.2019, 00:22:34 »
Kun kaikki ylimääräiset kymmenet miljardit eurot pitää kuitenkin saada suomalaisilta, on yhtälö mahdoton, etenkin kun Suomi tulee rahoittamaan mijardeilla myös Afrikan ja jopa toisten EU-maiden ilmastopolitiikkaa.

Niinpä, kun muistetaan että kehy-maille on luvattu ilmastorahaa (lue: lahjuksia) 100 miljardia US$ / annum ja USA on kieltäytynyt kunniasta eikä muukaan EUn ulkopuolinen maailma juuri osoita kiinnostusta maksamiseen niin Suomellehan jyvittyisi noin 1...2 miljardin US$ osuus, vuosittain. Mutta onhan meillä varaa, unelmakonsertit yms sen osoittaa!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 755
 • Liked: 76975
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8834 : 17.12.2019, 02:52:15 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Ilmastonmuutoksen vastainen työ ei pysähtynyt

Vaikka Madridin ilmastokokousta voi pitää pettymyksenä, yksikään maa ei pysty väistämään painetta.

[...]

MADRIDIN ilmastokokous venyi yli määräajan, mutta kokousväki ei siitä huolimatta päässyt iloitsemaan merkittävistä yhteisistä saavutuksista ja julkilausumista. Vaikka lopputulos on tältä osin pettymys, on tärkeää huomata, että ilmastonmuutoksen vastainen työ ei ole pysähtynyt.

Madridin kokouksessa suuri joukko maita oli valmis sitoutumaan uusiin päästövähennyksiin. Myös EU kuului tähän joukkoon. Pieni ryhmä maita esti yksimielisyyden ja asiaa lykättiin vuodella. Vastustajien joukossa oli suurimpia ilmastopäästöjen aiheuttajia: Kiina, Yhdysvallat, Brasilia, Saudi-Arabia ja Australia.

[...]

Vastustuksesta huolimatta yksikään maa ei voi väistää ilmastonmuutoksen painetta ja sen nousemista sekä kansainvälisen politiikan että kaupan asialistalle. Yhdysvallat vetäytyy näillä näkymin vuoden kuluttua Pariisin ilmastosopimuksesta, mutta lukuisat amerikkalaiset suuryritykset, kaupungit ja osavaltiot ovat sitoutuneet ilmastonmuutoksen torjumiseen.

KOMISSIO lupaa myös hiilitulleista esitystä, joka tasaisi eurooppalaisten yritysten kilpailukykyä suurempien päästöjen maiden, kuten Kiinan, tuotteiden kanssa. Päästövähennykset noussevat siten esiin EU:n ja Kiinan kauppaneuvotteluissa, eikä Kiina pääse väistämään kysymystä.

Ilmastonmuutoksen torjuminen ravistelee talouden rakenteita, koska fossiilinen energia pitäisi korvata muilla energialähteillä. Muutos vaatii isoja taloudellisia panostuksia, mutta tarjoaa edellä­kävijöille etulyöntiaseman uuden teknologian kehittämisessä.
Helsingin Sanomat 17.12.2019

Vähän aikaa sitten narratiivi oli, että Kiina hylkää kivihiilen ja hyppää EU:n kelkkaan ilmastonmuutoskoohotuksessa. Nyt tarinaksi on vaihtunut, että EU panee Kiinan polvilleen kauppaneuvotteluissa pakottaen sen vähentämään päästöjään, odottakaa vain.

Lyödäänkö vetoa?

Oli miten oli, Kiina tekee jotain mullistavaa käännettä odotellessa jättimäisen määrän rahaa eurooppalaisten kustannuksella, kun taas Suomi ja EU joka tapauksessa hirttävät itsensä päästövähennystavoitteisiinsa.

Lainaus käyttäjältä: HS
Muutos vaatii isoja taloudellisia panostuksia, mutta tarjoaa edellä­kävijöille etulyöntiaseman uuden teknologian kehittämisessä.

Tälle hokemalle ei ole mitään katetta.

Kun Suomi ryhtyi ilmastonmuutospolitiikassa koko maailman edelläkävijäksi vuoden 2015 hiilineutraalisuustavoitteellaan, etulyöntiasemansa hyödyntää suomalaiset mennen tullen rahastaen Kiina, joka nauraa koko matkan pankkiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 502
 • Liked: 4156
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8835 : 17.12.2019, 03:39:49 »
Se voi olla myös niinkin että kun Suomi ja eurooppa hihuloi näiden tuulivoimaloiden kanssa niin Kiina väsää oikeasti toimivaa teknologiaa. Ilmastonmuutos hihhulointi on pikemminkin kommunismin kaltainen uskonto kuin järkevää toimintaa.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 978
 • Liked: 10247
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8836 : 17.12.2019, 03:52:21 »
Lainaus
Muutos vaatii isoja taloudellisia panostuksia, mutta tarjoaa edellä­kävijöille etulyöntiaseman uuden teknologian kehittämisessä.
Aivan kuin ennen poliittisia päätöksiä olisi kiellettyä olla edelläkävijänä ja etulyöntiasemassa. Oikeasti tällainen puhe on vain rohkaisua kansalaisille hypätä tuntemattomaan jossa koittaa auvoiset ajat kunhan sitten keksitään keksintöjä. Keksintöjen tekeminen ei ole kuitenkaan helppoa eikä siinä auta se että politikot sanoo että "keksikää nyt".
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

ervatsalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 122
 • Liked: 142
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8837 : 17.12.2019, 13:13:00 »

Edelleenkään ei ole kerrottu Suomen hiilineutraalisuustavoitteen perusteluja, kustannuksia tai toteuttamissuunnitelmaa. On vain tuo koko muuhun maailmaan verrattuna ääriradikaali, EU:ta 15 vuotta etuajassa oleva tavoite.


Aivan vastaavanlainen tavoite, kun 100 vuotta sitten oli Leninin tavoite Neuvostoliiton siirtymisestä kommunismiin (miten sen kulloinkin halusi määritellä) 10 tai 5 tai 3 vuodessa.  Tai vaikkapa Kiinan "Suuri harppaus" viitisenkymmentä vuotta sitten.
=> Vallassa olevien henkilökohtaisen hyödyn häikäilemätöntä kasvattamista oman maan kansalaiset teuraaksi uhraamalla.

Ja sama jengihän sitä on puuhaamassa - tietysti.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8838 : 17.12.2019, 14:59:31 »
https://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata_v4/GLB.Ts+dSST.txt
GISTempin anomalia oli marraskuussa 1.02 C, mikä on 0.35 C yli 2000 - 2014 keskiarvon.

Satelliittimittaus UAH MSU ja pintamittaus GISTemp olivat marraskuusta samaa mieltä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 580
 • Liked: 44405
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8839 : 17.12.2019, 18:41:26 »
Lainaus
Muutos vaatii isoja taloudellisia panostuksia, mutta tarjoaa edellä­kävijöille etulyöntiaseman uuden teknologian kehittämisessä.
Aivan kuin ennen poliittisia päätöksiä olisi kiellettyä olla edelläkävijänä ja etulyöntiasemassa. Oikeasti tällainen puhe on vain rohkaisua kansalaisille hypätä tuntemattomaan jossa koittaa auvoiset ajat kunhan sitten keksitään keksintöjä. Keksintöjen tekeminen ei ole kuitenkaan helppoa eikä siinä auta se että politikot sanoo että "keksikää nyt".

Jeps.

Ja isot öljy-yhtiöt ovat ennenkin ostelleet markkinoilta pois pikkuyritykset, jotka voisivat horjuttaa status quota. Ja usein se innovatiivinen firma ei ole se innovaatiosta hyötyjä, vaan se perässä tuleva iso firma, joka valtaa markkinat erinäisillä kepulikonsteilla, kuten lakimiesarmeijan avulla.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“...lamassa on kysymys siitä, että tyhmien ja varautumattomien rahat siirretään viisaille ja varautuneille.”
— Murkula

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7556
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8840 : 20.12.2019, 15:25:35 »
Nyt kyllä on Alankomaiden korkeimman oikeuden prioriteetit ja käsitys omasta vallastaan vähän hukassa.

Se määräsi valtion vähentämään CO2-päästöjä "kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi", koska "Euroopan ihmisoikeussopimus velvoittaa siihen".  :facepalm:

Tämän tapauksen oli tuonut oikeuteen "ilmastonmuutosta vastustava" ei-valtiollinen järjestö.

Haastatellun Suomen ympäristöministeriön erityisasiantuntijan mukaan Suomessa tämänlaista juttua on vaikea saada lävitse.

https://yle.fi/uutiset/3-11129969 (20.12.2019)
Lainaus
Hollannin korkein oikeus: Valtiolla velvollisuus vähentää ilmastopäästöjä kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi

Hollannin korkein oikeus on hyväksynyt kansalaisjärjestö Urgenda Foundationin vaatimuksen, jonka mukaan Hollannin hallituksen on nopeutettava ilmastopäästöjen vähennysohjelmaansa.

Järjestö vaatii, että Hollannin hiilidioksidi- ja muita päästöjä vähennetään 25 prosenttia vuoden 1990 tasosta. Hallitus on asettanut tavoitteekseen vain 17 prosentin vähennyksen.

Järjestö ja sen vetoomukseen liittyneet 900 yksityishenkilöä olivat tehneet saman vaatimuksen myös alemmille oikeusasteille, jotka olivat joka kerralla hyväksyneet sen.

Haagin oikeustaloon saapuneet ilmastoaktivistit puhkesivat riemuun korkeimman oikeden päätöksen tultua julki.

Hollannin hallitus yritti saada vaatimuksen hylättyä vetoamalla vallan kolmijako-oppiin, eli siihen, ettei oikeuslaitoksella ole oikeutta tehdä tämänkaltaista päätöstä.

Hollannin korkein oikeus tuli laajan oikeusaineiston perusteella siihen lopputulokseen, että jos oikeuslaitos katsoo hallituksen epäonnistuneen ihmisoikeussopimuksen vaatimusten tulkinnassa, on oikeuslaitoksella viimesijainen velvollisuus toimia, kertoo Suomen ympäristöministeriön erikoisasiantuntija Heta Heiskanen Ylen haastattelussa.

Ilmastonmuutoksen aiheuttaman uhkan torjuminen on Euroopan ihmisoikeussopimuksen piiriin kuuluva asia. Koska Strasbourgista ei ole tullut tuomiota, kuinka tätä sopimusta tulee tulkita, niin siihen on nyt saatu ensimmäinen kansallisen tason tulkinta, Heiskanen kertoo. [...]

Suomessa samankaltainen oikeuden päätös olisi kuitenkin hankala saada läpi ainakaan nykyisellä lainsäädännöllä, Heiskanen arvelee. [...]

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 976
 • Liked: 9313
 • A pox on both your houses.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8841 : 20.12.2019, 16:44:54 »

Edelleenkään ei ole kerrottu Suomen hiilineutraalisuustavoitteen perusteluja, kustannuksia tai toteuttamissuunnitelmaa. On vain tuo koko muuhun maailmaan verrattuna ääriradikaali, EU:ta 15 vuotta etuajassa oleva tavoite.


Aivan vastaavanlainen tavoite, kun 100 vuotta sitten oli Leninin tavoite Neuvostoliiton siirtymisestä kommunismiin (miten sen kulloinkin halusi määritellä) 10 tai 5 tai 3 vuodessa.  Tai vaikkapa Kiinan "Suuri harppaus" viitisenkymmentä vuotta sitten.
=> Vallassa olevien henkilökohtaisen hyödyn häikäilemätöntä kasvattamista oman maan kansalaiset teuraaksi uhraamalla.

Ja sama jengihän sitä on puuhaamassa - tietysti.

Tavoitteellinen tuhoava toiminta on maailmanlaajuista. Jotkut tienaavat tällä ison kasan fyrkendaalia, mutta tavalliselle tallaajalle jää artistin so. maksajan rooli. Meitä jyrätään...

Kammottava esimerkki Australiasta, katsokaa ja itkekää:

Jo Nova - How to Destroy a Perfectly Good Electricity Grid in Three Easy Steps
https://www.youtube.com/watch?v=JYHX-Ib3Q5Q
Lainaus
Australia has more energy resources per capita than almost any place on Earth, yet despite that challenge has managed to take top spot for electricity prices.

Joanne Nova explains what it took to achieve state-wide blackouts, flying squads of diesel generators, and a tripling of wholesale electricity prices in just five years. Filmed at the GWPF in November 2018.

Tuo peaksmart -kulutuksen rajoittaminen on tulossa meillekin. "Kulutusjousto", koska paleleminen on kivaa!


NOVUS ORDO HOMMARUM

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 881
 • Liked: 9365
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8842 : 21.12.2019, 15:07:22 »
Australian konservatiivinen pääministeri on syytösten kohteena sillä hihhuleiden mielestä maassa raivoavat pensaspalot ovat hallituksen vika koska palot johtuvat tietenkin ilmastonmuutoksesta eikä hallituksella ole kunnollista politiikkaa millä ilmastonmuutosta vastustetaan.

Siis nämä ihmiset ovat tosissaan!  :roll:

Edit: Osa pääministerin saamasta arvosteluryöpystä johtuu siitä että hän on lomailemassa Havaijilla samaan aikaan kun kotimaassa ihmisten kodit ja omaisuus palavat ja kaksi ihmistä on kuollutkin.

Tuo on ihan ymmärrettävää arvostelua.
« Viimeksi muokattu: 21.12.2019, 15:21:08 kirjoittanut -PPT- »

newspeak

 • Vieras
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8843 : 21.12.2019, 16:24:05 »
Ei tule sellutehdasta Kuopioon.  :(

Lainaus
KHO ei anna Finnpulpille ympäristölupaa sellutehtaan perustamiseksi Kuopioon – Toimitusjohtaja: "Tämä estää muidenkin hankkeiden toteutumisen"

Päätös merkitsee Finnpulpin sellutehdashankkeen kariutumista...

"Aluetalousvaikutus olisi ollut valtava"

Finnpulpin biotuotetehtaan kustannusarvio oli 1,6 miljardia euroa. Ympäristölupahanke kesti lähes viisi vuotta.

Esimerkiksi Savon ammattiopisto Sakkyssä oli varauduttu Finnpulpin mahdolliseen tuloon. Sakkyllä oli valmius lisätä koulutusta ja oma Finnpulp-tiimi koottuna. Myös opetushallitusta ja opetusministeriötä oli informoitu varautumisesta hankkeeseen.

– Päätös oli yllätys ja olen harmissani sen piristysruiskeen menettämisestä, mitä se olisi tuonut koulutukseen, työpaikkakehitykseen, mittavina parannuksina raide- ja tieliikenteen infraan, lisääntyneenä myyntitulona metsänomistajille sekä kaikille palvelualan, matkailun ja kaupan toimijoille. Aluetalousvaikutus olisi ollut valtava, Savon koulutusyhtymän johtaja Heikki Helve sanoo.

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savon johtaja Pekka Sahlman pitää kielteistä päätöstä ympäristöluvasta odottamattomana ja järkyttävänä.

– Kyllä tämä koettelee tulevaisuudenuskoa metsänomistamisen ja -hoitamisen puolesta. Tämä on metsäalalle suuri taloudellinen menetys, enkä edes ala arvuuttelemaan niitä miljardeja, Sahlman sanoo.

Sekä Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren että Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi ovat pettyneitä kielteiseen ympäristöpäätökseen.

– Päätös pistää vakavasti miettimään millaisia teollisuusinvestointeja Suomeen voi enää tulevaisuudessa suunnitella. Talouden näkökulmasta tämä on iso menetetty mahdollisuus Itä-Suomelle ja koko maalle, Aikio-Tallgren ja Huhtiniemi toteavat kannanotossa.

"Kyllä tämä pieneltä voitolta nyt tuntuu"

KHO:n mukaan Kallaveden ekologinen tila on vaarassa heikentyä vesipuitedirektiivin vastaisesti, jos vesistöön kohdistuva kuormitus vielä nykyisestä kasvaa.

KHO hyväksyi haitankärsijöiden ja ympäristönsuojeluyhdistysten valitukset ja kumosi Vaasan hallinto-oikeuden ja Itä-Suomen aluehallintoviraston päätökset.

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirin puheenjohtaja Helvi Heinonen-Tanski on huojentunut KHO:n päätöksestä.

– Tämä oli juuri sitä mitä halusimme ja tämän takia valitimme korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Olen tyytyväinen päätökseen Kallaveden puolesta, Heinonen-Tanski kertoo.

...

KHO: Vaarana olisi ollut vesistön pilaantuminen

Korkein hallinto-oikeus teki elokuussa katselmuksen Sorsasaloon suunnitellun tehtaan alueelle.

KHO toteaa tiedotteessaan, että tehtaan sijainti sisävesistön eli Kallaveden rannalla olisi sellainen, että tehtaan suuri ja pitkäaikainen lisäkuormitus voisi aiheuttaa merkittävää vesistön pilaantumista.

Finnpulpin biotuotetehtaan tuotantomäärä olisi ollut jopa 1,2 miljoonaa tonnia sellua vuodessa, eli poikkeuksellisen suuri. Tehtaan jätevedet olisi purettu Kallaveden Kelloselälle. Kokonaiskuormitus olisi KHO:n mukaan ollut niin suuri, että vaarana olisi ollut ympäristönsuojelulaissa kielletty merkittävä vesistön pilaantuminen.

Ratkaisussaan KHO kiinnitti huomiota myös Kallavettä koskevaan vesienhoitosuunnitelmaan ja vesienhoidon toimenpideohjelmaan. Ratkaisun taustalla on myös EU:n vesipuitedirektiivi ja sen tulkintaa ohjaava ns. Weser -tuomio. Sen mukaan lupaa ei saa myöntää toimenpiteelle, jonka seurauksena pintavesimuodostelman tila heikkenisi.

– Nähdäkseni KHO on nyt tässä Finnpulp-päätöksessä kytkenyt EU-oikeudesta tulevan vaatimuksen varovaisuusperiaatteeseen ja epävarmuus hankkeen pitkäaikaisvaikutuksista on noussut keskeiseen asemaan, Pohjois-Savon Ely-keskuksen ympäristölakimies Juha Perho kertoo.

KHO:n ratkaisussa viitattu Weser-tapauksessa on kyse EU-tuomioistuimen vuonna 2015 antamasta tuomiosta, jossa käsiteltiin muun muassa sitä, kuinka EU:n vesipolitiikan puitedirektiivissä asetetut vesienhoidon ympäristötavoitteet tulee huomioida yksittäisen hankkeen luvasta päätettäessä kansallisella tasolla.
https://yle.fi/uutiset/3-11123488

Ei tule uusiutuvaa energiaa ja työpaikkoja.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 170
 • Liked: 18840
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8844 : 21.12.2019, 16:24:34 »
Hulluus tuntuu leviävän ja media tekee parhaansa ettei kukaan ehdi pysähtyä ihmettelemään missä, miksi ja miten mennään.

Nykyinen elämäntapamme perustuu edulliseen energiaan ja edullisen energian tuottaminen aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä.
Voidaksemme säädellä hiilidioksidipäästöjämme meidän pitäisi pystyä säätelemään elämäntapaamme.

Mistään ei ole havaittavissa, että elämäntapaamme oltaisiin merkittävissä määrin säätelemässä, eikä mistään ole löydettävissä tietoa siitä kuinka paljon ja miten sitä pitäisi säädellä jonkun merkittävän tavoitteen saavuttamiseksi.
Lisäksi kehittyvät maat pyrkivät samaan elämäntapaan samoilla menetelmillä, eikä mistään ole havaittavissa, että tästä tavoitteesta aiottaisiin tinkiä.

Tuosta edellä esitetystä voi helposti päätellä ettei minkäänlaiseen säätelyyn ole mahdollisuutta, saati sitten tällä säätelyllä saavuttaa jotain tavoitteita.
Lisäksi kaikilla mittareilla mitaten hiilidioksidin tuotanto jatkaa nousuaan kaikista puheista huolimatta, ja jos se nousu johtuu pelkästään ihmisistä ja ihmisten elämäntavasta, niin sille nousulle ei ole näkyvissä loppua.

Kun emme voi muuttaa tilannetta niin ainoa mahdollisuus on sopeutua tilanteeseen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 773
 • Liked: 28762
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8845 : 21.12.2019, 17:17:39 »
Kansainvälinen viidenkymmenen tutkijan ryhmä vetoaa hallituksiin, jotta nämä tekisivät selkeän päätöksen ja asettaisivat aikataulun, jolla lihan ja maidon tuotanto saadaan asteittain laskuun.

Aikaa tutkijat antavat rikkaille ja hyvin toimeentuleville valtioille vain kymmenisen vuotta. Vetoomuksessaan he esittelevät myös nelikohtaisen ohjelman, jolla tavoite saavutetaan.

Tuo tavoite on helppo saavuttaa alle 10 vuodessa ja pelkkä yksikohtainen ohjelma riittää - ryhdymme kommunistiksi ja kaikki muu seuraa automaattisesti perässä. Lihaa katoaa vikkelästi kaupoista ja samoin suurin osa muustakin "turhasta" vessapaperia myöten: Pravdalla pyyhkii aina parhaiten oikeissa tasa-arvon maissa! Etelän hedelmät, sitruunat ja appelsiinit, korvataan oivalla kotimaisella vitamiinipommilla - hapankaalilla! Autot vaihtuvat halpaan joukkoliikenteeseen. Remontoidut talot vähemmän remontoituihin. Turhat ulkomaanmatkat karsitaan ja tilalle tulevat virkistävät lomat kotimaisissa sanatorioissa. Ja luonnonsuojelu se vasta alkaa kukoistaa … ja sananvapaus … ja ihmisoikeudet … ja ...

Tuo kaikki nähty omakohtaisesti livenä Puolassa 80-luvulla kommunismin aikaan. Ja nyt taas sama uusiksi? Ensimmäiseksi kannattanee tutkia, ettei tuo 50 "tutkijan" ryhmä satu olemaan aivan sama sakki kuin ex-NL:n entinen politbyroo tai joku Sosialistisen internationaalin johtoryhmä. Se kun selittäisi kaiken.
« Viimeksi muokattu: 21.12.2019, 17:19:16 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 525
 • Liked: 3231
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8846 : 21.12.2019, 17:39:26 »

Hulluus on käynnissä pitävä voima Suomen päättäjien keskuudessa. Kotimaista energiaa eli turvetuotantoa koitettiin ajaa alas kymmenisen vuotta sen väitetyn vesistökuormituksen takia. KHO on tehnyt useita pähkähulluja pelkkiin mielipiteisiin perustuvia päätöksiä turvetuotannon väitetyistä vesistöhaitoista, vaikka mittaustuloksiin perustuvia tosiasioitakin on ollut tarjolla. Nyt sama näyttää jatkuvan Kuopioon suunnitellun tehtaan osalta. Vihreiden lausuntoautomaattina toimivat ELY-keskukset antavat lausuntoja, joiden tärkein osa on se, että hanke SAATTAA aiheuttaa sitä sun tätä. Faktoista viis. Pääasia tällä hallituksella ja vihreiden valtaamilla ympäristöviranomaisten- ja virkamiesten valtaamilla sektoreilla on se, että saadaan Suomi nurin.

newspeak

 • Vieras
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8847 : 21.12.2019, 17:50:45 »
Toiminnassa oleva sellutehdas saattaisi puhdistaa vettä. Tuollaista vesistöjen pilaamista ei yksinkertaisesti tule suvaita!

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 237
 • Liked: 3006
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8848 : 21.12.2019, 21:36:20 »
Laskin juuri, että "tasaisen vauhdin taulukolla" päästään nollakasvuun noin 20. maaliskuuta ensi vuonna ja sitten varmaan alkaa itku valtamerten kuivumisesta?Onneksi on sentään kyse Gröönlannin jäiden sulamisesta. Sieltä voi jotain tullakin mikä nostaa merenpintaa.

Takavuosina oli hauska seurata kuin yliopistotason ihminen (en muista nimeä, sori, en ollut siihen aikaan niin valveutunut pistämään paskanjauhajien nimiä ylös). Mutta joku sellainen se oli, jonka piti mukamas käsittääkkin asioista jotain, olisko ollut Ilmavaivojen laitokselta tai jotain (FMI).

Niin tuo puhuva pää, asianuntija erinomainen loihe lausumaan kuinka merten pinnat nousevat kun Pohjoisnapa on sulanut pois. En muista mikä metrimäärä, Helsinki tietysti Uspenskia myöten upissa ja pelätä piti kovasti. Tietysti.

Sitä minä vaan ja nohevimmat minuakin nopeammin hoksasivat: merenpinta mihinnään nouse sen vuoksi että Pohjoisnavan jäät sulaa. Nekun nääs kelluu jo valmiiksi meressä. Kyseinen aasiantuntija joutui pyytelemään anteeksi sammakkoaan seuraavan päivän lehdessä tms.

Oli hauska tapaus tuo. Sen jälkeen lakkasin välittämästä tuosta paskanjauhannasta merenpinnan noususta. Antaa nousta vaan. Onneksi on kotikoordinaatit Lapissa. Eiköhän se Yllästunturin huipulla ole riittävän korkeaa ettei aallokko siellä hukuta?

Voin minä lähteä muuallekkin. Kanarialla ja Madeiralla on mukava ilmasto ja tarpeksi korkeitakin paikkoja.
« Viimeksi muokattu: 21.12.2019, 21:38:15 kirjoittanut Ajatolloh »

Methodios

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 199
 • Liked: 1691
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #8849 : 23.12.2019, 11:49:25 »
https://yle.fi/uutiset/3-11126848

Brittien päivämatkat Rovaniemelle nostivat Lapin aikoinaan matkailun maailmankartalle, mutta nyt tuon poikkeuksellisen matkailutuotteen arvioidaan olevan tulossa tiensä päähän. Syy on ilmeinen.

– On vastuuton konsepti lennättää ihmisiä päiväksi minnekään päin maailmaa, toteaa Maria Hakkarainen Lapin yliopiston Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutista.

Aika on ajanut päivämatkojen ohi, arvelee myös matkailustrategian projektipäällikkö Kristian Sievers Lapin liitosta.


Ylenannon toimittelija Passoja on taas vauhdissa ja vähemmän yllättäen hän on löytänyt oikeamielisiä asiantuntijoita. Tiivistettynä oma vastine

Tutkija Hakkarainen väittää, että edestakainen päivämatka on "vastuuton". Koko väite on täysin absurdi ja virheellinen. Ensinnäkin päivämatkan ja kahden edestakaisen lennon CO2 päästömäärä on täysin sama. Yle väittää päästöjen pienenevän, jos matkaaja on Lapissa pidempään. Miten tuo voi olla mahdollista? Ei britti lennä Lappiin joka päivä, vaan kerran elämässään tai ehkä maksimissaan kerran vuodessa. Tuolloin lennon kuormitus on aivan sama matkan pituudesta riippumatta. Brittituristilla saattaa olla ns. aika kortilla (kiireinen elämä ja vapaa-ajan vähyys lienee tuntematon käsite ylen tyhjäntoimittajalle).  Kiireiset britit ja kiinalaiset eivät jouda istumaan viikkoja junissa tai rahtilaivoissa. Moni Suomeen turistina (ei toki koske turvapaikkaturisteja) saapuva ulkomaanelävä tekee oikeasti paljon tuottavaa töitä. Kokeilkaapa itsekin arvon toimittelija ja tutkija! Tekisi hyvää teillekkin!

Ja tuohon vastuukäsitteeseen... Jokin laiton tai moraalisesti arveluttava toiminta on vastuutonta. Lentäminen ei ole kumpaakaan. Lentäminen on täysin laillista ja sallittua, vaikka vihertuholaiset ovat ottaneet sen maalikseen. Ei yhteiskunta voi eikä saa tuohon puuttua, vaikka kansalainen haluaisi istua koko ajan lentokoneessa, jos vaan talous ja aikataulu antaa periksi. Tuo on jopa vihapuhetta lentoyhtiöitä, matkailua ja ilmailuteollisuutta kohtaan. Kyseiset alat ovat merkittäviä työllistäjiä myös Suomessa, joten on suorastaan rikollista väittää tuota vastuuttomaksi. Paljon vastuuttomampaa on levittää päivästä toiseen disinformaatiota ja nostaa siitä vielä palkkaa. Ylen toimittajan kannattaisi laskea paljonko ulkomaiset turistit tuovat liikevaihtoa ja työpaikkoja Lappiin. Ja hyvin moni heistä saapuu sinne lentäen, koska se on nopein ja tehokkain tapa liikkua lomallaan.

Toinen täydellinen Hakkaraisen aivopieru on "päästötön lentäminen". Mitenköhän tämä toteutettaisiin? Liikkuminen vaatii aina energiaa ja sen tuottaminen yleensä aiheuttaa päästöjä. Kun huolena on tämä hiilidioksidi, niin voin valistaa toimittajaa, että liikennelentokoneet eivät nykykäsityksen mukaan voi toimia sähköllä, vedyllä tai ydinvoimalla; ainakaan vuosikymmeniin. Lentokoneet voisivat kulkea öljypohjaisen kerosiinin sijaan ns biopohjaisella kerosiinilla, mutta sen hinta on noin kolminkertainen normaaliin kerosiiniin verrattuna. Ja edelleen hiilidioksidia muodostuu yhtä paljon biopolttoaineen palaessa.

Voi muumi sentään tätä ylenannon touhua. Miten pohjalle voi tuo media vajota?