Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 1203416 kertaa)

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 118
 • Liked: 271
 • Maalaisjärkeä kehiin!!
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9150 : 19.02.2020, 08:00:12 »
Juuri kuulin sivukorvalla ylen aamu tv:stä, "lapissa on ennätysmäärä lunta" ymmärsinköhän oikein? Nyt juuri toimittaja puhuu moskovasta, siellä on myös ollut leutoa, samoin kuin Tampereella.

Nyt meni tv. Kiinni. Olen kyllästynyt kaikkeen uutisointiin, enkä lue enää lehtiäkään. Samasta syystä kuin ne eläkeläiset.

Vaimo halusi tilata ilkka-pohjalaisen, senkin lukeminen jäi, koska siinäkin on usein ollut tätä vouhotusta. Mikäli minusta riippuu, tilaus ei jatku 3 kk jälkeen... Ei tulisi kyllä pieneen mieleenikään tilata hesaria, aamulehtä ym.

Huolestuttavilta tässä koko jutussa on kylläkin se että, näitä asioita ei voisi sanoa omalla nimellä ja naamalla ilman pelkoa vaikeuksiin joutumisesta. Ja tilanne tietysti vain pahenee koko ajan.

Noista leudoista talvista vielä, kakarat eivät muista esim. 2006-07 talvea, silloin oli tosi lauhaa. Muitakin on ollut.

Hyvä vain, olen minäkin säästänyt lämmityksessä paljon.

Kas, kun kukaan ei muista pari vuotta sitten olleita hirmupakkasia.

Olin marraskuussa parturissa, silloin oli -13 pakkasta, ja joku vanha mies tuli sinne, kertoi että nyt ei oo muutamaan päivään ollut vouhotusta uutisissa, mutta kun laihtuu niin se taas alkaa.

Ylimieliset, kaikesta kaiken tietävät kakarat katsovat vanhoja ihmisiä kieroon, heille eläkeläiset ovat jätettä, ja viher kommunisti media lietsoo näitä aivopestyjä pullapoikia, ja itu tyttöjä siihen infernationaalisella intensiivisyydellä.

Edit. On ennenkin ollut leutoja talvia video.

https://m.youtube.com/watch?v=cP5aa77GASY 
« Viimeksi muokattu: 19.02.2020, 10:29:48 kirjoittanut Mäyräkoira »
"Ylen gallupin mukaan ps:n kannatus on noussut yli 10 prosenttiin. Selitys sille on seksuaalisen väkivallan puolustus. Ps:n kannatus nousee  todennäköisesti  vielä 11 prosenttiin, sillä erään tutkimuksen mukaan jopa 11% on valmiita hyväksymään raiskauksen tietyissä olosuhteissa."

Iiro orava vihr. 5.7.2018

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 472
 • Liked: 1806
 • Valan tehnyt kilometritehtailija. Mies-selittelijä
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9151 : 19.02.2020, 09:45:50 »
...ei tulisi kyllä pieneen mieleenikään tilata hesaria, aamulehtä ym.

Kokemusasiantuntijana sanoisin, että Aamulehti on mainio valinta silloin, kun kaipaa teinityttömäistä näennäisilmastoahdistelua, toimituksen omakeksimää sukupuolineutraalia feministisanastoa, vegaanisia ruokaohjeita tai jos ei muuta ole mihin perseensä pyyhkiä.
"Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin on selkeä. Emme hyväksy massapalautuksia, myös lasten osalta tilanne harkittava tarkkaan. Vapaaehtoisesti kalifaattiin lähteneet ovat itse kohtalonsa valinneet. Jääkööt sinne". King in the North. Defender of Lapland, Mikko Kärnä (kesk.)

keskivertokaveri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 247
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9152 : 19.02.2020, 11:11:04 »
Jos nyt unohdetaan se, että juuri Marinin hallituksen ilmastotavoitteen tavoittelu lisää hyvinvointiyhteiskunnan pahoinvointia aiheuttamalla loputtomasti ristiriitoja ja valtavasti kustannuksia, niin sitten on myös se, että ilmastonmuutoksen kannalta tavoitteen saavuttaminen on yhdentekevää. Maapallon ilmastosta ei pysty havaitsemaan vuonna 2035, jatkuiko entinen kehitys tasaisesti, onnistuttiinko hallituksen tavoitteessa tai katosivatko kaikki suomalaiset maan päältä jälkiä jättämättä helmikuussa 2020.

Tässähän ollaan semmoisen asian äärellä, että kävi miten kävi, niin aina voidaan sanoa että tavoite saavutettiin, Suomi pelasti maapallon, mutta tarvitaan lisäponnisteluita (-veroja).
Jos vuonnna 2035:
- Ilmasto on lämmennyt x astetta vuoteen 2020 verrattuna, niin voidaan silti sanoa, että ilman toimia lämpiäminen olisi ollut (x+y) astetta. Tarvitaan edelleen toimia.
- Ilmaston lämpötila on sama vuoteen 2020, verrattuna, sanotaan edelleen, että ilman toimia lämpiäminen olisi ollut x astetta ja tulee lämpiämään edelleen, toimia tarvitaan edelleen.
- Ilmaston lämpötila on laskenut vuoteen 2020 verrattuna: ILMASTOHÄTÄTILA, jääkausi uhkaa, tarvitaan toimia ilmanstonmuutoksen pysäyttämiksi.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 281
 • Liked: 40819
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9153 : 19.02.2020, 11:30:07 »
... vielä toistaiseksi minusta on hämmentävää, että niin moni aikuinen ihminen ilmastonmuutoksesta puhuessaan tai kirjoittaessaan heittäytyy kuin ylpeilläkseen pikkulapsen tasolle.

Tai alemmaksi. Eilen 18.02.2020 MTV3:n aamu-uutisissa aiheena oli hiihtoloma ja lumettomuus. Etelä-Suomessa haastateltiin alle 10-vuotiaita lapsia. Muistini mukaan keskustelu käytiin näin (saa tarkentaa ja korjata):
Lainaus
Juontaja: mistähän tämä lumettomuus johtuu?

Poika: En tiedä.

Tyttö: No kun lämpömittari on monta kertaa peräkkäin plussalla eikä ollenkaan miinuksella.

Juontaja: Siis ilmastonmuutoksesta.

Poika: Joo.

Aivoni höyrivät niin, että päätin kirjoittaa tästä törkeydestä vasta seuraavana päivänä. Pikkutytön täysin tieteellinen (!) ja oikea vastaus ei kelvannut, vaan aikuisen piti mennä korjaamaan agendan mukaisesti! Hitto mitä meininkiä!  >:( >:( >:(

Moraalisäteilevä politrukkijuontaja, voisitko ystävällisesti vetää rektaalin päähäsi ja paeta vuorille, ikuisiksi ajoiksi. Kiitos!
« Viimeksi muokattu: 19.02.2020, 11:50:17 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Yle on yhden porukan Homma-sivusto Korona-ketjuineen, jossa pääsee kuka tahansa kommentoimaan mitä huvittaa. ”
— Jäsen Alarik

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 220
 • Liked: 543
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9154 : 19.02.2020, 12:50:28 »
Malmin lentokentän tilalle suunniteltava asuinalue puhuttaa.  Esimerkiksi Maaseudun Tulevaisuus-lehti ottaa asiaan kantaa pääkirjoituksessaan:

Lainaus
  Ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa on tähän saakka keskitytty lähinnä hiilinielujen kasvattamiseen ja siihen, kuinka paljon metsiä saa hakata. Myös maa- ja kotieläintaloudelle on esitetty erilaisia vaatimuksia. Sen sijaan esimerkiksi rakentamisen aiheuttamista päästöistä puhutaan vähän, vaikka pääkaupunkiseudulla ja maakuntakeskuksissa on meneillään mittava rakennusbuumi.

Rakentamisen ilmastovaikutuksiin pitäisi kiinnittää huomiota, koska betonin ja rakennusteräksen valmistaminen aiheuttavat isoja päästöjä. Vaikka Helsinkiin hiljattain valmistuneen Tripla-kauppakeskuksen rakentamiseen käytettiin betonia 200 000 kuutiota sekä betonirautaa ja terästä yhteensä noin 25 000 tonnia, hankkeen ilmastovaikutuksia ei ole laskettu. (MT 12.4.2019)

Ilmastonmuutoksen hidastaminen ei näytä olevan päällimmäisenä myöskään Helsingin kaupungin suunnitelmissa rakentaa Malmin lentoaseman alueelle 25 000 asukkaan lähiö. Rakennustöiden pitäisi alkaa tällä vuosikymmenellä.


Lentoasema-alueen ottaminen rakennuskäyttöön edellyttää mittavia esirakennustöitä, koska alue on suota. Hiljattain valmistuneen suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Rambollin selvityksen mukaan esirakennustyöt aiheuttavat ainakin 343 miljoonan kilon hiilidioksidipäästöt. Esirakentaminen toteutetaan pääosin pilaristabiloinnilla, jossa maahan kairatut reiät täytetään sementillä. Näitä reikiä tarvitaan satojatuhansia. (Suomen Kuvalehti 17.2.)

Kokonaispäästöt ovat paljon suuremmat, koska laskelmissa selvitettiin vain päästöjä, joita syntyy katujen, puistojen ja pihojen esirakentamisesta. Lisäksi alueelle rakennettavien talojen pohjat pitää paaluttaa teräsbetonipaaluilla. Laskelmissa ei myöskään ole huomioitu varsinaisen rakentamisen aiheuttamia päästöjä.

Paaluja tarvitaan yhteensä noin 14 000 kilometriä. Niihin tarvittava sementtimäärä vastaa noin kolmannesta Suomen vuotuisesta sementtituotannosta. Paalujen tuotannosta tulee yli 350 000 tonnin hiilidioksidipäästöt. Tämän hiilimäärän sitomisen tarvitaan puuta noin 350 000 kuutiota.

Rakentamisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen lisäksi ongelmana on, että alueen maaperässä on vaarallista rikkihappo- eli sulfidisavea. Geologian tutkimuskeskuksen mukaan sulfidisavi on Suomen pahimpiin ympäristöongelmiin kuuluvaa ainesta. Mihin tällainen savi voidaan siirtää, ettei siitä aiheudu vaaraa ympäristölle?

""

Toinen kysymys on, millaisia ilmastovaikutuksia rakennushankkeella on. On aivan selvä, että ilmaston kannalta ei ole mitään järkeä rakentaa suolle 25 000 asukkaan lähiö.

Kuinka on mahdollista, että samat poliitikot, jotka vaativat muilta kiireellisiä ilmastotoimia, kannattavat Malmin kentän rakentamista? Näin siitä huolimatta, että siitä aiheutuvat päästöt ovat järkyttävän isot. Miksi luonnonsuojelua valtakunnallisella tasolla kiivaasti ajavat kaupunginvaltuutetut eivät aja tai edes kannata Malmin kentän arvokkaan ympäristön suojelua?

Helsingin ilmastostrategiassa ei huomioida lainkaan Malmin kentän paaluttamisen ympäristövaikutuksia. Kaupunki perustelee sitä sillä, että sementti ja paalut valmistetaan muualla kuin Helsingissä (IL 1.4.2019). Perustelu on kaikilla tavoin kestämätön. Malmin rakentamisen päästöjä ei voi sysätä esimerkiksi Lappeenrannan piikkiin.

Ilmastotekojen vaatiminen muilta olisi uskottavampaa, jos vaatijat näyttäisivät itse mallia.


https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/paakirjoitus/artikkeli-1.996283

Helsingin herrat on kovia neuvomaan muita, ja varsinkin maalaisia ilmastoasioissa, mutta oma pesä on niin paskainen kuin olla voi (muistakaamme myös se  Hellsinkiläisten kivihiilenpoltto) 
Siellä kokoomuksen ja vihreiden johdolla touhutaan tuollaisia järjettömiä hankkeita. Älkää sieltä Helsingistä tulko saarnaamaan meille maalaisille ilmastoasioista; metsien hakkuista, lihantuottamisesta ym. ym.

Helvetti, koko pääkaupunkiseutu pitäisi pommittaa maan tasalle, niin ettei kiveäkään jää kiven päälle, sorry pääkaupunkiseutulaiset tämä tunteenpurkaus,  mutta ottaa vaan pattiin tuon seudun omahyväisyys ja ylenkatse maalaisia  ja muuta Suomea kohtaan.   
« Viimeksi muokattu: 19.02.2020, 12:59:22 kirjoittanut Kova luu »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 281
 • Liked: 40819
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9155 : 19.02.2020, 15:08:22 »
Bill Gates haluaa pelastaa maailman tuhoamalla länsimaisen elämäntavan
(Otsikko allekirjoittaneen)

https://www.ted.com/talks/bill_gates_innovating_to_zero/transcript
Lainaus
At TED2010, Bill Gates unveils his vision for the world's energy future, describing the need for "miracles" to avoid planetary catastrophe and explaining why he's backing a dramatically different type of nuclear reactor. The necessary goal? Zero carbon emissions globally by 2050.

Gates esitti TEDissä 2010, että CO2 -päästöjen nollaamisen nimissä maailman väestöstä voitaisiin vähentää 10%-15% uusilla tehokkailla rokotusohjelmilla, terveydenhoidolla ja ehkäisyohjelmilla. Video lausunnon kohdalta:

https://youtu.be/iMl0ty6evhU?t=155

Lainaus
First, we've got population. The world today has 6.8 billion people. That's headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent. But there, we see an increase of about 1.3.

Tämä rokotuskohta sai monet etsimään foliohattuaan. Mutta katsotaans tätä kaavaa, jonka perusteella CO2-päästöt voisi Gatesin mukaan vähentää nollaan:

Kokonais CO2 -päästöt = ihmisten määrä x palvelut per ihminen x energia per palvelu x CO2 per energiayksikkö (liite).

Eli siis jos mikä tahansa muuttujista saadaan nollaan, kokonais CO2-päästöt saadaan nollaan. Eli tässä pitäisi nyt vähentää ihmisiä, palveluita, tai palveluiden kuluttamaa energiaa tai tuottamia CO2-päästöjä.

Jos rokotusohjelmalla jne. ei saada tarpeellista harvennusta aikaiseksi, pitää siis vähentää palveluita, eli siis elintasoa. Koska tämä todennäköisesti tarkoittaa palveluiden verottamista, kansalaisilla ei ole enää varaa ostaa palveluja kuten ennen.

Se tarkoittaa, että ihmiset siirtyvät oravannahkakauppaan, tiskin alta myymiseen ja palveluiden vaihtamiseen esimerkiksi aikapankin* kautta.

You don't know lucky you are, boy, Back in USSR.

Tästä taas seuraa, että välimiehen (mokutushallituksen) on entistä vaikeampaa päästä takavarikoimaan kansalaisten työnteon hedelmiä, mistä taas seuraa verotulojen vähentyminen, mistä taas seuraa hyvinvointiyhteiskunnan romahdus.

Hyvä puoli tässä on se, että tarpeeton haittaväestö ei pysty pidemmän päälle elämään täällä. Huono puoli on tietenkin se, että haittaväestö elää aluksi rikollisuudella.

Johtopäätös

Uusi uljas maailma on tulossa, jos annamme sen tulla. Ja annammehan me, koska

a) äänestämme vihervasemmistoa (sisältää kokoomuksen, kepun ja rkp:n) entiseen malliin, ja

b) emme kysy oleellisuuksia:

1.  Voiko ihmisen toimilla vähentää ihmisen tuottamat CO2-päästöt nollaan?

2. Paljonko on ihmisen osuus CO2 -kokonaispäästöistä?

3. Onko tavoite millään tavalla mielekäs?

4. Mitä haittaseuraamuksia on siitä, jos tavoite yritetään toteuttaa?

5. Que bona, kuka hyötyy?

*
Aikapankit ovat rinnakkaisvaluuttaan ja vastavuoroisuuteen perustuvia pieniä talousjärjestelmiä. Yleisimmin aikapankkien käytössä lienee yleishyödyllisen yhteisön Community Exchange Systemin (CES) ylläpitämä aikapankkipalvelu.[1] Siinä palveluita vaihdetaan niin, että valuuttana on yksi tunti eli yksi tovi. Yleinen periaate aikapankeissa on, että jokaisen jäsenen työn vaihtoarvo on sama, toisin kuin esimerkiksi joissain LETS-järjestelmissä (Local Exchange Trading System).
« Viimeksi muokattu: 19.02.2020, 15:28:46 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Yle on yhden porukan Homma-sivusto Korona-ketjuineen, jossa pääsee kuka tahansa kommentoimaan mitä huvittaa. ”
— Jäsen Alarik

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 772
 • Liked: 1902
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9156 : 19.02.2020, 23:35:42 »

Lainaus käyttäjältä: Marjaana Karhunkorpi, Aamulehti
Tapasin hiljattain joukon eläkeiässä olevia henkilöitä ja kauhistuin heidän välinpitämättömyyttään. Yksi sanoi, ettei viitsi enää lukea ilmastonmuutoksesta mitään, vaan vetäytyy mieluummin omaan onnen ja rauhan kuplaansa. Toinen totesi, että hän ehtii onneksi kuolla ennen kuin pahimmat skenaariot toteutuvat.

Lainaus käyttäjältä: Marjaana Karhunkorpi, Aamulehti
Nuoret. Pyydän teiltä anteeksi näin tympeitä puheita. He eivät tiedä, mitä he tekevät.

Se on ollut aina selvää, että tämä joutilas sukupolvi ei ole arvostanut vanhempiaan. Mutta nyt löytyi tekosyy, että voivat ihan avoimesti halveksia vanhuksia. Heitä ja heidän vanhempiaan, jotka rakensivat muutamassa sukupolvessa kehitysmaasta hyvinvointivaltion. Näillä paskahuosuilla on liian helppoa - syntyvät valmiiseen pöytään, valmiiseen yhteiskuntaan jonka aiemmat sukupolvet rakensivat, ja oppivelvollisuuden suoritettuuaan alkavat vaikka eläkeläiseksi tai anarkistiksi rikkomaan näyteikkunoita ja nauttimaan yhteiskunnan elätyksestä. Mottimettään jokainen. Tai eihän näistä siihen ole. Risusavottaan ehkä.


"Onhan näitä sairauksia ja epidemioita, joista koronavirus ei todellakaan ole niitä pahimpia ja hurjimpia.
Kovin pieni tussahdus tästä tulee joka tapauksessa talouteen.
Näitä tulee ja menee koko ajan." -Pekka Seppänen, 11.2.2020 YLE-Jälkipörssi

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 323
 • Liked: 73025
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9157 : 22.02.2020, 16:52:06 »
Toisin kuin suomalaisesta uutisoinnista voisi luulla, ilmastonmuutos ei ole tilastojen mukaan lisännyt tai voimistanut myrskytuulia.

Lainaus
Stormen orsakade 30 000 elavbrott – Forskare: "Ingen stormtrend"

Det värsta är över i stormväg, men det kan blåsa hårt ännu på måndagen. Ingen trend, snarare årlig variation, säger Meteorologiska institutet om de många stormarna.

[...]

Ingen stormtrend

Enligt stormforskaren Terhi Laurila vid Meteorologiska institutet har vi i Finland ingen trend som skulle tyda på att stormarna blir fler eller förändrar karaktär.

– Det är normalt att väderleken varierar och det gör också att antalet stormar är olika från år till år. Det går inte att dra några direkta paralleller till klimatförändringen, säger hon.

Stormarna förändras alltså inte, men det gör stormskadorna. Den varma väderleken gör att vi inte har någon tjäle, vilket leder till att trädrötterna inte får fäste i marken. Följden blir att fler träd faller.

Vindarnas riktning påverkas dock av klimatförändringen.

Det blåser mer från väst och mindre från öst, det påverkar träden.
Hbl 17.2.2020
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 856
 • Liked: 9614
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9158 : 24.02.2020, 07:39:20 »
Yle
T
Lainaus
Talven tulvat eivät ole vielä mitään – Suomen historian pahin tulva vei mennessään ihmisiä ja paperitehtaita yli 100 vuotta sitten

Valapaton tulva koetteli Suomea varsinkin suurten laskujokien laaksoissa.

Kevättulvat ovat alkaneet tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, jo talvella. Tulvarajaa on hätistelty tällä viikolla eri puolilla Etelä-Suomea.

Esimerkiksi itäiseen Suomenlahteen laskevan Kymijoen vesistöt tulvivat tavallisesti huhtikuussa, mutta nyt vesi on vyörynyt teille ja pelloille jo helmikuussa.

Tulvia ei silti voi edes verrata vuoteen 1899, jolloin Valapaton tulva vei mennessään jopa tehdasrakennuksia ja ihmishenkiä. Tuolloin kuuluisa tulva iski pahimmin juuri suurten laskujokien laaksoihin. Kymijoki, Kokemäenjoki ja Vuoksi tulvivat yli äyräiden.

Kouvolasta lähtöisin oleva Pasi Pykälistö on selvittänyt Valapaton tulvan aiheuttamia tuhoja kotiseudullaan Kymenlaaksossa. Vuonna 2017 julkaistuun pro gradu -tutkielmaansa (siirryt toiseen palveluun) hän hyödynsi muun muassa alueen paikallishistoriasta kertovaa tutkimuskirjallisuutta ja aikakauden sanomalehtiä.

1800-luvun viimeisinä vuosina Suomessa oli koettu pitkä sarja vetisiä ja lumisia talvia. Talvella 1899 oli satanut ennätysmäärä lunta, joka suli nopeasti, kun lämpöaalto saapui Suomeen.

Menneet kesät olivat olleet viileitä ja kosteita. Vettä ei mahtunut varastoitumaan enempää soihin, lampiin ja järviin. Niinpä vesi lähti virtaamaan laskujokia pitkin edelleen merta kohti.

...

Kymijoen varrelle oli jo tuolloin perustettu sahoja ja paperitehtaita. Tulvavesi vei tukkeja mennessään. Veden mukana karkasi myös tehtaiden ja sahojen rakennuksia sekä joen varren asukkaiden rantasaunoja ja aittoja.

– Inkeroisten paperitehtaalta muutama rakennus romahti jokeen, kun vesi huuhtoi ja nosti perustukset mennessään. Kuusankosken tehdaskin jouduttiin sulkemaan. Ihmiset kävivät siellä kesällä uimassa ja hyppivät paperikoneiden päältä veteen.

Joenylityspaikat tukkeutuivat tulvatavarasta, joten jokea oli vaarallista ylittää veneillä.

– Kotkaan vievä rautatiekin jäi osittain tulvaveden alle, joten juna joutui ajamaan veden keskellä, Pykälistö kertoo.

https://yle.fi/uutiset/3-11221050
« Viimeksi muokattu: 24.02.2020, 08:45:35 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 918
 • Liked: 2778
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9159 : 24.02.2020, 09:14:56 »
Yle
T
Lainaus
Talven tulvat eivät ole vielä mitään – Suomen historian pahin tulva vei mennessään ihmisiä ja paperitehtaita yli 100 vuotta sitten

Valapaton tulva koetteli Suomea varsinkin suurten laskujokien laaksoissa.

Kevättulvat ovat alkaneet tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, jo talvella. Tulvarajaa on hätistelty tällä viikolla eri puolilla Etelä-Suomea.

Esimerkiksi itäiseen Suomenlahteen laskevan Kymijoen vesistöt tulvivat tavallisesti huhtikuussa, mutta nyt vesi on vyörynyt teille ja pelloille jo helmikuussa.

Tulvia ei silti voi edes verrata vuoteen 1899, jolloin Valapaton tulva vei mennessään jopa tehdasrakennuksia ja ihmishenkiä. Tuolloin kuuluisa tulva iski pahimmin juuri suurten laskujokien laaksoihin. Kymijoki, Kokemäenjoki ja Vuoksi tulvivat yli äyräiden.

Kouvolasta lähtöisin oleva Pasi Pykälistö on selvittänyt Valapaton tulvan aiheuttamia tuhoja kotiseudullaan Kymenlaaksossa. Vuonna 2017 julkaistuun pro gradu -tutkielmaansa (siirryt toiseen palveluun) hän hyödynsi muun muassa alueen paikallishistoriasta kertovaa tutkimuskirjallisuutta ja aikakauden sanomalehtiä.

1800-luvun viimeisinä vuosina Suomessa oli koettu pitkä sarja vetisiä ja lumisia talvia. Talvella 1899 oli satanut ennätysmäärä lunta, joka suli nopeasti, kun lämpöaalto saapui Suomeen.

Menneet kesät olivat olleet viileitä ja kosteita. Vettä ei mahtunut varastoitumaan enempää soihin, lampiin ja järviin. Niinpä vesi lähti virtaamaan laskujokia pitkin edelleen merta kohti.

...

Kymijoen varrelle oli jo tuolloin perustettu sahoja ja paperitehtaita. Tulvavesi vei tukkeja mennessään. Veden mukana karkasi myös tehtaiden ja sahojen rakennuksia sekä joen varren asukkaiden rantasaunoja ja aittoja.

– Inkeroisten paperitehtaalta muutama rakennus romahti jokeen, kun vesi huuhtoi ja nosti perustukset mennessään. Kuusankosken tehdaskin jouduttiin sulkemaan. Ihmiset kävivät siellä kesällä uimassa ja hyppivät paperikoneiden päältä veteen.

Joenylityspaikat tukkeutuivat tulvatavarasta, joten jokea oli vaarallista ylittää veneillä.

– Kotkaan vievä rautatiekin jäi osittain tulvaveden alle, joten juna joutui ajamaan veden keskellä, Pykälistö kertoo.

https://yle.fi/uutiset/3-11221050

Olihan tuohon tarinaan kuitenkin pakollinen uskontunnustus saatu yhytettyä  :roll:

Suomen ympäristökeskuksen mukaan sään ääreisilmiöt kuitenkin lisääntyvät ilmastonmuutoksen seurauksena.
– Voidaan ajatella, että jos aikaisemmin suurtulvan riski oli kerran 500 vuodessa, tulevaisuudessa riski voikin olla kerran 250 vuodessa, Johanna Korhonen kertoi tuolloin.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 294
 • Liked: 2840
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9160 : 24.02.2020, 10:28:43 »
"Voidaan ajatella, että jos aikaisemmin suurtulvan riski oli kerran 500 vuodessa, tulevaisuudessa riski voikin olla kerran 250 vuodessa".

Riski = mahdollisuus että jotain tapahtuu. Eiköhän 250 vuodessa tapahdu paljon muutakin kehitystä.
Jos nyt tänäkin keväänä pelätään rantamökin jäämistä veden alle niin mökki on rakennettu alun perinkin väärään paikkaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 323
 • Liked: 73025
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9161 : 24.02.2020, 12:32:09 »
Ylen aamu-tv:ssä mainostettiin toimittaja Jenni Frilanderin Areenasta löytyvää kahdeksanosaista video- ja podcast-sarjaa. Ilmastoteemaisilla jaksoilla on sellaisia otsikoita kuin "Vaatteet: Kuinka vähillä vaatteilla ihminen pärjää?", "Asuminen: Kylmä suihku kangistaa - miten paleluviikko sujui?" ja "Väestö: Onko lasten hankkiminen suurin ilmastorikos?"

Lainaus
Toimittajalta: Ahdistaako ilmastonmuutos? Niin minuakin – siksi etsin 8 tapaa muuttaa ilmastoahdistus ilmastoteoiksi

Jos haluaa hiihtämään talvilomalla, pitää lähteä ilmastopakolaiseksi pohjoiseen, ja se on vähäisimmästä päästä ilmastonmuutoksen ongelmista, kirjoittaa Ylen toimittaja Jenni Frilander.
Yle 24.2.2020

Lainaus käyttäjältä: Jenni Frilander, Yle
Ahdistaako ilmastonmuutos? Sama täällä.

Muun muassa siksi, että Etelä-Suomessa ei pääse enää nykytalvina hiihtämään. Näin on jatkossa yhä useampana talvena. Lumet ovat huvenneet jo nyt puoleen entisestä, puhumattakaan kuluvasta, lähes lumettomasta talvesta. On matkattava vuosi vuodelta yhä pohjoisemmaksi päästäkseen laduille.

Tänä talvena pitää matkata talvilomalla Lappiin tai Kainuuseen asti lumen perässä. Onko näin myös 10 vuoden päästä? Sitä ei vielä tiedetä. Se riippuu muun muassa siitä, millaisia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi lähivuosina tehdään.

Se, pääseekö Etelä-Suomessa hiihtämään 10 vuoden päästä, ei riipu siitä, millaisia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi lähivuosina tehdään. Ellei sitten puhuta ydintalven järjestämisen tasoisista toimenpiteistä.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Frilander, Yle
Videoista ja podcasteista saa monia käytännön vinkkejä omaan elämäänsä, jos haluaa toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vaikka monet videoilla esiintyvät ihmiset ovat tehneet isoja tekoja, pienikin teko vie maailmaa parempaan suuntaan. On parempi jättää edes yksi lento lentämättä kuin olla ajattelematta koko asiaa.

Totta kai on parempi olla ajattelematta asiaa, jos vaihtoehtona on huijata itseään tai ahdistua siitä, että ei pysty vaikuttamaan ilmastonmuutokseen. Vielä parempi on ottaa selvää faktoista, joiden mukaan maailmanloppua ei ole tulossa, kuten valtamedian valheellisessa ilmastopropagandassa annetaan ymmärtää.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Frilander, Yle
Päävastuu ilmastonmuutoksen torjunnasta on poliitikoilla ja yrityksillä, ja ilmastonmuutoksen riittävä torjunta vaatii rakenteellisia muutoksia yhteiskunnassa. Silti yksittäinen ihminenkin voi tehdä paljon ilmaston hyväksi. Siitä on Ilmasto-Jenni-sarjassa monta hyvää esimerkkiä:
...
– Samuli teki radikaalin valinnan ja muutti pakettiautoon

Pakettiautoon muuttaminen voi parhaassa tapauksessa toimia jonkinlaisena terapiana, mutta se ei vaikuta ilmastoon suuntaan tai toiseen saati "paljon".

Lainaus käyttäjältä: Jenni Frilander, Yle
Latujen puute on vähäisimmästä päästä ilmastonmuutoksen aiheuttamista ongelmista. Monille eläinlajeille, esimerkiksi naalille, pohjoisemmaksi vetäytyminen on elinehto. Kunnes Jäämeri tulee vastaan.

Hiihtämistä ja vaikkapa ruuantuotannon vaikeutumista maapallolla ilmastonmuutoksen takia ei voi edes verrata keskenään. Silti ne kytkeytyvät toisiinsa. Sekä hiihtämistä että ruuantuotantoa voi vaalia ja suojella samoilla toimenpiteillä.

No, ei. Ruuantuotantoon voi oikeasti vaikuttaa ja vaikutetaankin ihan toisenlaisilla keinoilla kuin yrittämällä muokata ilmastoa.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Frilander, Yle
Ennen ilmastoahdistuksen aikoja moni hoki marraskuussa, että on pakko päästä etelän aurinkoon. Nyt niin ei kehdata enää sanoa. Ehkä sen tilalle on tullut pakko päästä jonnekin, missä vielä on lunta.

Tai ehkä monilla vain on pakko tehdä vaikutus toisiin ihmisiin tavalla tai toisella.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 141
 • Liked: 9930
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9162 : 24.02.2020, 19:43:23 »
Muutama maininta Greta ketjussa, mutta sopiikin paremmin tänne. Artikkelin asenne selviää twiitistä. Vastaavia on luvassa, ja paljon, koska nyt hän on virallisesti sosialismin vihollinen.

Suurempi uutinen on se että Seibt on kutsuttu loppuviikosta pidettävään CPAC:iin. Yhtenä harvoista eurooppalaisista. Vielä ei sentään puhujana. Äkkivilkaisulla Farage on tänäkin vuonna ainoa ei USA:lainen puhuja. Mutta perjantailla hänellä on tällainen parituntinen Energy, Costs and Defeating the Climate Delusion: Featuring European “Anti-Greta” Naomi Seibt Sponsored by Heartland Institute

Tuo tullee kokonaisuudessaan nettiin. Ehkä jopa suorana :)

Viime viikolla ladattu puhe (enkku teksteillä) (9:21)

Am I the Anti Greta that the media wants me to be? This is a speech that I gave about the importance of free speech, indoctrination behind the Climate Hysteria and what it means to be Pro Human.
Ministeriöissä on varauduttu erilaisiin vaihtoehtoisiin skenaarioihin.

”Niistä todennäköisin on se, että koronatartuntoja tulee Suomessa vielä muutama lisää" Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee HS 27.02.

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 483
 • Liked: 2968
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9163 : 29.02.2020, 19:38:40 »

Suomelle tärkeän kotimaisen energian eli turpeen kohtelussa on aika erikoisia piirteitä  https://youtu.be/MWiYafnHCaU . Video kestää kolme minuuttia. Kannattaa katsoa.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 141
 • Liked: 9930
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9164 : 05.03.2020, 00:47:44 »
Naomi Seibt Q&A and panel discussion at CPAC 2020 (1h 46min)
Lainaus
Full panel discussion and Q and A with James Taylor and Frank Lasee after my speech at CPAC (3:55). I'm so glad I got the opportunity to be challenged on my stance on climate change - come at me with your questions and criticisms! Hope you enjoy the footage as much as I enjoyed the event!

Twitter: @SeibtNaomi
Kuten tuossa ylempänä arvasin, niin loka-artikkeleja julkaistiin tukuttain. Ainakin yksi myös suomeksi. Kommenttina noihin sanon että kun on lukenut yhden on lukenut kaikki. Poikkeuksena Telegraphin artikkeli, koska Naomi itse kehui sitä. Harmillisesti se on maksumuurin takana. Jos jotain lukemisen arvoista ilmestyy, niin eiköhän neiti Seibt kerro siitä twitterissä :)

Varsin mielenkiintoisia kysymyksiä yleisöstä. Jos joku odottaa että Naomi on yleisnero jolla on vastaus aivan kaikkeen, niin pettyy nopeasti.
Ministeriöissä on varauduttu erilaisiin vaihtoehtoisiin skenaarioihin.

”Niistä todennäköisin on se, että koronatartuntoja tulee Suomessa vielä muutama lisää" Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee HS 27.02.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 323
 • Liked: 73025
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9165 : 05.03.2020, 14:59:37 »
Lainaus
Vaikka ilmastonmuutoksen kieltäjät ovat äänekkäitä: 86 prosenttia suomalaisista pitää ilmastonmuutosta vakavana ongelmana

86 prosenttia suomalaisista katsoo, että ilmastonmuutos on jo nyt vakava ongelma. EU:ssa keskimäärin näin ajattelee peräti 92 prosenttia.
Tuoreen Eurobarometri-tutkimuksen mukaan 92 prosenttia EU-kansalaisista pitää ilmastonmuutosta vakavana ongelmana EU:n alueella.
...
Kansan Uutiset 5.3.2020

Attitudes of European citizens towards the Environment, December 2019

Pystyyköhän kukaan suomalaisista vastaajista perustelemaan, millä objektiivisilla mittareilla ilmastonmuutos on vakava tai jopa erittäin vakava ("extremely serious") ongelma Suomessa tällä hetkellä, kuten kyselyssä esitettiin? Epäilen. Ei oikein riitä, että eteläisimmässä Suomessa ei pääse hiihtämään.

Jos jotain positiivista, niin massiivisesta propagandasta huolimatta suomalaiset arvioivat ilmastonmuutoksen tämänhetkisen vakavuuden omassa maassa kympiksi (skaala 1-10) vähemmän (12 %) kuin muut EU:ssa hollantilaisten (9 %) jälkeen. Korkeimmat luvut saatiin Bulgariassa (42 %) ja Romaniassa (41 %).

Eurobarometrit ovat perinteisesti muutenkin lähinnä propagandan välineitä:

Lainaus
HS kertoo, että EU-jäsenyyden suosiota mittaavan Eurobarometrin vastausprosentti on 17%.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006426756.html?share=d8b5eca111e4c598bfcceadad57ffc78 (4.3.2020)
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 112
 • Liked: 2333
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9166 : 06.03.2020, 02:16:45 »

Eurobarometrit ovat perinteisesti muutenkin lähinnä propagandan välineitä:

Lainaus
HS kertoo, että EU-jäsenyyden suosiota mittaavan Eurobarometrin vastausprosentti on 17%.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006426756.html?share=d8b5eca111e4c598bfcceadad57ffc78 (4.3.2020)

Eurobarometriin osallistuville ei etukäteen kerrota kyseessä olevan Eurobarometri eikä haastattelija saa mainita EU:ta ennen haastattelua (harmillinen asia haastattelijan markkinointitehtävän kannalta...).Tämä vähentänee todennäköisyyttä että vastaajiksi valikoituisi EU-myönteisiä ihmisiä. Kolumnistin linkaama artikkeli ei tätä mainitse ja jäi epäselväksi, ovatko artikkelissa siteeratut tutkijat tästä käytännöstä tietoisia.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 613
 • Liked: 147
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9167 : 08.03.2020, 07:02:32 »
Ilmastonmuutos on ollut täällä siitä asti, kun maapallo muodostui. Maapallon ensimmäinen ilmasto oli laavapallo, johon törmäsi Marsin kokoinen kappale, josta sinkoutuneista pirstaleista muodostui kuu.

Maaöljyn, maakaasun ja kivihiilen päästöt eivät jatku enään tätä vuosisataa pidemmälle siksi, että ne ovat rajallinen resurssi. Todellinen pulma on maaöljyn ja maakaasun ja kivihiilen ehtymisen jälkeen alkavat yhteiskunnalliset levottomuudet ja vallankumoukset.

Kun tiedotusvälineellä ja poliittisella puolueella on taskut täynnä öljyrahaa niin he eivät sano, että öljy ehtyy ja fuusioenergia tulee hallelujaa. He julistavat, että rajat auki ja islam Eurooppaan.

Sivilisaatioiden prosessit tuottavat muitakin kasvihuonekaasuja kuin vain hiilidioksidia, josta pidetään meteliä, ja joka on kasvien tärkeä energianlähde auringon ja veden ja maaperän ohella. 

Olemme samaan aikaan luonnollisen rytmin mukaisella lämpimällä kaudella, että kasvihuonekaasupäästöistä johtuvalla lämpimällä kaudella.

Ne, jotka oikeasti tekevät jotakin ovat tiedemiehiä ja insinöörejä, joiden ansiosta täällä on pian ympäristöystävällisempi ja tehokkaampi teknologia. Ratkaisu on teknologian vaihtaminen.

Anekauppias käsite on keskiajalta. Se kuvaa henkilöä, joka pelottelee ihmisiä tuomiopäivällä ja helvettiin joutumisella ja sitten sanoo, että ostamalla häneltä aneita sielu pääsee taivaaseen.

Anekauppialle ei tarvitse rahoja antaa siksi, että heillä ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen torjumisen kanssa.

Jos anekauppias pelottelee, että tuomiopäivä koittaa, anna heti rahasi, niin kysymys on, että mitä sinä sitten teet minun rahoillani.
« Viimeksi muokattu: 16.03.2020, 16:25:26 kirjoittanut artti »

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 141
 • Liked: 9930
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9168 : 09.03.2020, 23:40:40 »
Virheiden kansanedustajan mielestä sananvapaudesta voitaisiin luopua.

Ministeriöissä on varauduttu erilaisiin vaihtoehtoisiin skenaarioihin.

”Niistä todennäköisin on se, että koronatartuntoja tulee Suomessa vielä muutama lisää" Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee HS 27.02.

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 225
 • Liked: 945
 • Todesstoß
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9169 : 09.03.2020, 23:56:21 »
Virheiden kansanedustajan mielestä sananvapaudesta voitaisiin luopua.


Iiris ei taida tietää, että markkinatalous toimii siten, että se joka on valmis maksamaan tilavuokran sen tilan saa myös lähtökohtaisesti vuokrattua. Iiris voi porukoineen myös ostaa tilan käyttöön tekemällä korkeamman tarjouksen, jolloin nämä "denialistit"* joutuvat etsimään muun paikan tai korottamaan tarjousta. Luottamusta ei ole, että kun kansalainen käy "denialistien" messuilla, että hän voisi käyttää omaa harkintaansa. Jos joku haluaa pitää messut vaikka kalliolta alas kävelemisestä homman pitäisi toimia aivan samoin tavoin. Tietty Vihreät ovat vain mielissään kaikista totalitaarisista rajoituksista vapauksiin, koska sellaiset käsitteet kuin vapaus ja vastuu tuntuvat olevan varsinkin milleniaalisukupolvelle käsitteinä kovin kaukaisia.

*En ole seurannut asiaa rehellisesti pariin-kolmeen kuukauteen, mutta denialistiksi tuntuu riittävän jokainen, joka millään tavoin epäilee uskonnon piirteet saanutta ilmastovouhotusta.
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 567
 • Liked: 22383
 • Easter Worshipper
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9170 : 13.03.2020, 16:08:29 »
Tämä linkki on pyörinyt minulla selaimessa auki jo viikkoja. Pitänyt laittaa se tänne...

https://www.verkkouutiset.fi/salainen-raportti-varoitti-euroopan-tuhosta-2020/

Lainaus
Salainen raportti varoitti Euroopan tuhosta 2020
JUHA-PEKKA TIKKA | 29.12.2019 | 23:56- päivitetty 29.12.2019 | 22:27
Nyt aikaa on enää kaksi vuorokautta.

The Guardianin tästä löytyvä juttu julkaistiin helmikuussa 2004. Sen otsikon mukaan Nyt Pentagon kertoo Bushille: Ilmastonmuutos tuhoaa meidät.

Alaotsikoiden mukaan ”Salainen raportti varoittaa mellakoista ja ydinsodasta”, ”Britanniasta tulee ’Siperia’ alle 20 vuodessa” ja ”Uhka maailmalle on suurempi kuin terrorismi”.

– Ilmastonmuutos seuraavan 20 vuoden aikana voi johtaa maailmanlaajuiseen katastrofiin, jonka seurauksena miljoonia ihmishenkiä menetetään sodissa ja luonnonkatastrofeissa. USA:n puolustusjohtajien peittelemä ja The Observerin saama salainen raportti varoittaa, että suuret Euroopan kaupungit vajoavat nousevien merien alle Britannian syöksyessä ”siperialaiseen” ilmastoon vuoteen 2020 mennessä, juttu alkoi.

Loput linkistä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 323
 • Liked: 73025
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9171 : 14.03.2020, 19:06:36 »
Ilmastonmuutos saa somalit liittymään terroristijärjestöön, joka rahoittaa toimintaansa muun muassa avustusjärjestöiltä saamillaan rahoilla.

Lainaus
Terroristijärjestöt hyötyvät sään ääri-ilmiöistä – Mohamed Ali pakeni kuivuutta Somaliassa, ja nyt hänenkaltaisiaan houkutellaan terroristeiksi

Viime elokuun tienoilla Mohamed Ali ei jaksanut enää. Hän päätti lähteä perheensä kanssa kotitilaltaan kohti Baidoan kaupunkia pitkään sinniteltyään.

– Kasvoin sillä maatilalla, ja 20 vuotta sitten perin sen isältäni, kun hän kuoli, 44-vuotias Mohamed Ali kertoo.

Vuosia jatkuneet kuivat jaksot olivat liikaa.

Vaikeudet alkoivat jo vuonna 2011, jolloin Itä-Afrikassa nähtiin pahin kuivuus miesmuistiin ja Somaliaan julistettiin nälänhätä. Kuivia jaksoja mahtuu miesmuistiin paljon, mutta tällaiseen Mohamed Ali ja muut eivät ole tottuneet.

Kuivat jaksot tulevat nykyään niin tiheään, että edellisestä ei ehdi toipua ennen seuraavaa.

[...]

Baidoassa on Somalian toiseksi suurin maan sisäinen pakolaisväestö – enemmän heitä on vain pääkaupungissa Mogadishussa. Koko maassa noin 2,5 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Viime syyskuun laskennan mukaan Baidoassa on jo lähes 400 000 pakolaista eli melkein yhtä paljon kuin asukkaita. Lisää tulee joka päivä.

Ilmasta telttahökkelikylät näyttävät värikkäiltä palleroilta, jotka helmeilevät kaupungin laidassa. Telttoja on todella paljon.

Baidoa sijaitsee vain vajaan 250 kilometrin päässä Mogadishusta, mutta teitse on turvatonta matkustaa kaupunkien välillä. Tietä ja Baidoan ympäröivää maaseutua hallitsee terroristijärjestö al-Shabaab.

[...]

Somalia kuuluu niihin maailman alueisiin, jotka ovat kaikkein haavoittuvaisimpia ilmastonmuutokselle. Se johtuu ensinnäkin siitä, että vain pieni osuus maasta on hedelmällistä. Somaliassa vain noin kahta prosenttia maasta viljellään.

Samalla sään ääri-ilmiöt, sekä kuivat jaksot että tulvat, ovat lisääntyneet Somaliassa. Pienetkin muutokset ilmastossa vaikuttavat suureen osaan ihmisistä.

Koska suurin osa somalialaisista kuitenkin elää maanviljelystä, kalastuksesta tai paimentolaisina, he ovat täysin riippuvaisia luonnosta ja tottuneita sen oikukkuuteen.

Sateet ovat aina olleet jossain määrin epäsäännöllisiä ja kuivuutta on riittänyt. Mutta viime vuosien kuivuusjaksot eivät ole olleet tavanomaisia.

[...]

Useiden tutkimusten mukaan muuttuva ilmasto voi sataa terroristijärjestöjen laariin. Kun viljelyyn kelpaava maa vähenee, kamppailu siitä kovenee.

Al-Shabaab on yrittänyt ja onnistunut houkuttelemaan riveihinsä nimenomaan nuoria, jotka näkevät nälkää tai joilla ei ole mitään mahdollisuuksia työntekoon, kertoo Florian Krampe, vanhempi tutkija Tukholman kansainvälisesta rauhantutkimuslaitoksesta Sipristä.

Tämänkaltaisia nuoria löytyy nimenomaan maan sisäisiltä pakolaisleireiltä. Al-Shabaab rekrytoi myös Baidoan pakolaisleireillä.

– Sen lisäksi al-Shabaab hyötyy epäsuorasti, koska humanitaariset avustusjärjestöt joutuvat maksamaan järjestölle päästäkseen auttamaan ihmisiä sen kontrolloimilla alueilla, hän sanoo.

[...]

Baidoassa moni on paennut nimenomaan al-Shabaabin väkivaltaa. Pienen kankaasta ja oksista väsätyn katoksen alla istuu Ugas Hussein Hassan. Hän on asukkaiden puhemies eräällä Baidoan pakolaisleireistä, joita on yhteensä runsaat 400.

Baidoan kaupunkia suojelevat Afrikan unionin AMISOM-joukot, mutta vain viitisentoista kilometriä kaupungin ulkopuolella al-Shabaab on vallassa. Hassanin kotikylässä Idaaleyssa sota al-Shabaabin ja Somalian hallituksen joukkojen välillä oli erityisen paha, hän kertoo.

Al-Shabaab valtasi kylän ja kiristi ihmisiltä rahaa. Hassan sanoo, että asemiehet myös päättivät, miten saisi pukeutua. Hänen olisi pitänyt ostaa vaimolleen abaya eli burkan tapainen kaapu. Hassanilla ei ollut varaa, eikä hän halunnutkaan, joten oli pakko lähteä.

Myös kuivuus oli osasyynä.


– Olin maanviljelijä, mutta en voi jatkaa sitä elämää. Eihän tässä ilmastossa kasva edes puita, hän sanoo.

[...]

Se, mitä tapahtuu Jawahir Madey Mohamedin kaltaisille nuorille, on Somalian tulevaisuuden avain. Jos yhä harvempi pystyy elämään maataloudesta ilmaston muuttuessa, heille pitää olla muuta tekemistä.
Yle 14.3.2020

Luulisi terroristijärjestön tukemisen vaikka vastentahtoisestikin olevan riittävä syy lopettaa avustusjärjestöjen toiminta, mutta näköjään ei.

Jutusta linkataan Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelmaan Miksi pakolaispolitiikka kulkee kriisistä toiseen?, jossa Euroopan unionin pakolaispolitiikkaa ja Kreikan tilannetta kommentoivat pakolaisaktivistit/tutkijat ilman muuta näkökulmaa.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Siirtolaisuusinstituutin tutkijan Eveliina Lyytisen kanssa keskustellaan siitä, onko pakolaisuuden määritelmä nykyaikana enää riittävä, vai pitäisikö siihen sisällyttää myös ympäristökriisien aiheuttama pakkomuutto. Ohjelmassa käydään Somalian lisäksi Kreikassa.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Toimittaja
Pitäisikö ilmastonmuutoksen ja ympäristökriisien aiheuttama pakkomuutto siis sisällyttää pakolaisuuden virallisiin määrityksiin, vai riittääkö nykyinen määrittely?

Tutkijatohtori Eveliina Lyytinen
Tutkijan näkökulmasta nykyinen pakolaisuuden määrittely, joka perustuu siihen henkilökohtaisen vainon pelkoon, niin ei oo riittävää. Tästä pakolaisen määritelmästä tavallaan rajataan ulkopuolelle myös moni muu, ei pelkästään ilmastonmuutoksen tai ympäristökatastrofien takia muuttava. Eli siellä jää hyvin paljon muitakin ihmisjoukkoja sen ulkopuolelle. (..) Suomi vuonna 2016 poisti tän humanitaarisen suojelun kategorian kokonaan pakolaislainsäädännöstä, ja se oli tältä osin myöskin huono ratkaisu siinä mielessä, että se on mahdollistanut aikaisemmin tämmöisen suojeluaseman, jos on ollut huono turvallisuustilanne tai ympäristökatastrofi. Eli nyt meiltä vietiin tämmöinen lainopillinen suojelukategoria pois, joka ois ollut todella käyttökelpoinen varmasti tulevaisuudessa, kun ilmastonmuutokseen, ympäristönmuutokseen liittyvä kansainvälinen pakkomuutto lisääntyy.

"Ilmastopakolaiset" eivät ole määritelmällisesti pakolaisia, koska he eivät ole mielekkäässä mielessä toiseen maahan pakotetusti muuttavia pakolaisia kuin harvoissa poikkeustapauksissa. Pelkkä paikallinen tai henkilökohtainen resurssien puute, johtui se osaltaan ilmastonmuutoksesta, väestönkasvusta tai vaikka työttömyydestä, ei voi olla yleinen pakolaisstatuksen peruste. On ilmeistä, että Lyytisen kaltaiset tutkija-aktivistit haluaisivat ilmastopakolaisuudesta oleskelulupa-automaatin omista syistään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 175
 • Liked: 18525
 • Blues for Allah
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9172 : 19.03.2020, 15:45:15 »
Öljyn hinta on nyt laskenut 1973 tasolle. Silloin öljyn piti loppua 15-20v. välillä. Nyt on öljyvarantoja on löytynyt paljon enemmän kuin silloista tasoa voisi edes nauraa.
Fossiilisia löytyy maasta aina yhä enemmän, kun vain etsintätekniikka kehittyy.  :roll:
Saudit veti Venäjän tiukoille, kun laski öljyn hinnan näin alas, johtuen Venäjän poistumisesta OPEC:sta.

Nyt öljyä riittää vuosikymmeniksi.

Antakaa mun veikata, tyttöhallitus ei nosta bensan hintaa, vaan mainostaa sitä saavutuksenaan hyvästä politiikasta maaseudun hyväksi.
Mutta huomatkaa, ensin puututaan uudelleen polttoaineen] verotukseen[/u] tällä hallituksella, niin se suunta on täysin varma! :roll:

« Viimeksi muokattu: 19.03.2020, 16:26:04 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 002
 • Liked: 17620
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9173 : 19.03.2020, 17:42:47 »
Nyt kun ihmiskunnan aktiviteetit ovat kovassa laskussa niin on oivallinen tilaisuus tarkistella minkälainen vaikutus sillä on ympäristöön näissä kohutuissa asioissa.

Ilmakehän kirkastuminen todennäköisesti vaikuttaa ensimmäisenä ja sen pitäisi näkyä lämpenemisenä.
Ainakin ENSO-mittari on nousussa ja El-Ninoa saattaa pukata, ja kun pukkaa silloin lämpenee.
Ilmakehän kirkastuminen muutenkin nostaa maan pintalämpöä, ja tietenkin myös merien lämpömäärää.

Hiilidioksidiakin on hyvä seurata, ja senkin pitäisi nousta sillä lämpimämpi meri pidättää huonommin hiilidioksidia.

Tulossa siis omalla tavallaan merkittävä painetesti kaikenlaisille teorioille.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 715
 • Liked: 693
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9174 : 21.03.2020, 14:53:05 »
Se on mielenkiintoinen ilmiö että kaiken minkä piti olla mahotonta, ei sitten ollutkaan.

Lentomatkustaminen romahti ja tuskin koskaan tulee palaamaan ennalleen. Sen ei pitänyt olla edes mahdollista. On alueita joissa liha on loppunut kaupoista ja ihmiset, hui kauhistus, joutuvatkin syömään kasviksia. On se kova paikka vannoutuneelle lihansyöjälle.

Autoilu on vähentynyt aika reippaasti. Ihan vapaaehtoisesti vielä.

Kaikenlaista.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 715
 • Liked: 693
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9175 : 21.03.2020, 14:59:42 »
Öljyn hinta on nyt laskenut 1973 tasolle. Silloin öljyn piti loppua 15-20v. välillä. Nyt on öljyvarantoja on löytynyt paljon enemmän kuin silloista tasoa voisi edes nauraa.
Fossiilisia löytyy maasta aina yhä enemmän, kun vain etsintätekniikka kehittyy.  :roll:
Saudit veti Venäjän tiukoille, kun laski öljyn hinnan näin alas, johtuen Venäjän poistumisesta OPEC:sta.

Nyt öljyä riittää vuosikymmeniksi.
Vastasit sitten itse omaan ihmettelyysi.

Ilmastodenialistit vertautuu pro-tupakointi ryhmään mielestäni ihan suoraan. Siitä ei ole kauaa aikaa kun leikkaussalissa vedettiin röökiä. Ja synnytyssairaaloissa.

Tupakan vaarallisuus on tiedetty todella kauan. Silti kukaan ei ottanut  todesta heitä jotka koittivat valistaa. Tupakkayhtiöt pistivät valtavan määrän rahaa jotta bisnes pysyisi pyörimässä.

Nyt nauretaan: 80-luvulla puhutiin happosateesta ja 90-luvulla otsonikerroksesta ja mitään ei ole tapahtunut hah, haha. No, tupakasta varoitettiin paljon, paljon kauemmin eikä mitään tapahtunut. Kunnes tapahtui. Jossain kohtaa asiaa ei vaan enää voinut rahalla hiljentää.

"Äsken satoi lunta joten ilmasto ei voi lämmetä" vs "Olen tupakoinut koko elämäni eikä minulla ole syöpää joten tupakka on täysin vaaraton".
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 918
 • Liked: 2778
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9176 : 21.03.2020, 16:10:16 »
Korona vie hapen ilmastohihhulismilta: hihhuleille tuli yksinkertaisesti mielenkiintoisempi hihhuloinnin kohde. Tietysti kaikkein innokkain hc-aktivistiporukka yrittää vielä lippua heiluttaa  :)

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 813
 • Liked: 9618
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9177 : 21.03.2020, 16:12:13 »
Öljyn hinta on nyt laskenut 1973 tasolle. Silloin öljyn piti loppua 15-20v. välillä. Nyt on öljyvarantoja on löytynyt paljon enemmän kuin silloista tasoa voisi edes nauraa.
Fossiilisia löytyy maasta aina yhä enemmän, kun vain etsintätekniikka kehittyy.  :roll:
Saudit veti Venäjän tiukoille, kun laski öljyn hinnan näin alas, johtuen Venäjän poistumisesta OPEC:sta.

Nyt öljyä riittää vuosikymmeniksi.
Vastasit sitten itse omaan ihmettelyysi.

Ilmastodenialistit vertautuu pro-tupakointi ryhmään mielestäni ihan suoraan. Siitä ei ole kauaa aikaa kun leikkaussalissa vedettiin röökiä. Ja synnytyssairaaloissa.

Tupakan vaarallisuus on tiedetty todella kauan. Silti kukaan ei ottanut  todesta heitä jotka koittivat valistaa. Tupakkayhtiöt pistivät valtavan määrän rahaa jotta bisnes pysyisi pyörimässä.

Nyt nauretaan: 80-luvulla puhutiin happosateesta ja 90-luvulla otsonikerroksesta ja mitään ei ole tapahtunut hah, haha. No, tupakasta varoitettiin paljon, paljon kauemmin eikä mitään tapahtunut. Kunnes tapahtui. Jossain kohtaa asiaa ei vaan enää voinut rahalla hiljentää.

"Äsken satoi lunta joten ilmasto ei voi lämmetä" vs "Olen tupakoinut koko elämäni eikä minulla ole syöpää joten tupakka on täysin vaaraton".

Aah Nacho ja Nachon tyhjät argumentit, jotka on vielä opittu "vastuulliselta" medialta.

Katsotaanpas, Tupakkayhtiöt tosiaan pimittivät tutkimustietoa tupakoinnin vaarallisuudesta vuosikymmeniä. Kunnes pato murtui. Ilmastotieteilijät (alarmistit) ja myötämielinen media, pimittävät tietoa ilmastosta ja varsinkin siitä tieteestä. Kaikkia jotka eivät niele "ilmastotieteilijöiden" tai myötämielisen "vastuullisen" median juttuja sellaisinaan, ovat tietysti denialisteja.

Ilmastoalarmistit ovat jo pitkään vetäneet ilmastodenialisteiksi kutsumiensa ja tupakkayhtiöiden välille yhtäläisyyshenkselit. Koska denialistit ovat tietenkin suurten öljy yhtiöiden maksamia ja siten likaisia. Parasta tässä on että ilmastoalarmistien seassa kiertää vieläkin termi exxon knew, joka toimii yhtäläisyyshenkselinä tupakkayhtiöiden kanssa. Koska Exxon tunnetusti tutki ilmastoa ja jo 70 luvulla osasi laskea että ilmakehän hiilidioksidin määrä kasvaa, niin nykyisin alarmistit kertovat meille että exxon ja muut pimittivät niitä. Vaikka todellisuudessa Exxon julkaisi tieteellisissä julkaisuissa tutkimuksensa.

Eli kertauksena. "Vastuullinen" media kertoo meille joka vuosi kuinka maailmalla tapahtuu mitäkin, riippumatta todellisuudesta. Ilmastotietelijät (alarmistit) pimittävät tieteensä metodeja sekä pohjadataa, julistaen sen "vastuullisen" median tuella kaikki jotka kyselevät sen tieteen perään denialisteiksi.

Viimeisen reilun 30 vuoden aikana ilmastotieteilijät ovat ennustaneet tuhoa ja katastrofeja, 99,9% päin persettä. On aina karkaava "meillä on 10/11/13/15 vuotta aikaa toimia", argumentti. On ihan kohta mereen uppoavat malediivit. On miljoonia ilmastopakolaista vuoteen 2005, 2010, 2015, 2020, 2050. On katoavia jäätiköitä, jotka kasvavat, on systemaattisesti kiihtyvä pohjoisen merijään sulaminen ja siten jäättömän jäämeren kesät, joita ei tullutkaan, on katoava grönlannin jääpeite, joka olikin pyöristysvirhe, kuten Etelämantereen jääkin.

On koko planeetta alueita jotka lämpenevät kaksi tai kolme tai jopa neljä kertaa niin nopeasti kuin muu planeetta.

Mutta kerro toki tälle ilmastodenialistille, miksi ihmeessä uskoisin ilmastotieteilijöitä, joiden ennustukset eivät koskaan toteudu, miksi uskoisin YK:n virkamiehiä joiden arvaukset eivät materialisoidu? Miksi uskoisin ilmastotieteilijöitä jotka piilottavat tieteellisen datan jotta sitä ei voi tarkastella kriittisesti? Miksi uskoisin ihmisiä jotka eivät tiedä mistään mitään, mutta jotka kovasti kyllä julistavat tupakoinnin historian perusteella ilmastosta jotain?

Tässäpä sinulle yksinkertaiset kysymykset joihin varmasti löydät vastaukset.

Mikä on suomen keskilämpötila ±1°C tarkkuudella.
Mikä oli maailman keskilämpötila 2019, ±1°C tarkkuudella.
Kuinka monta ilmastopakolaista on ilmestynyt vuoteen 2020 mennessä?

“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 323
 • Liked: 73025
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9178 : 25.03.2020, 11:23:07 »
Hbl: Ledare: Corona tvingar fram nytt regeringsprogram 25.3.2020 (maksumuuri)

Höblän tämänpäiväisessä pääkirjoituksessa toimittaja Tommy Westerlund arvioi aivan oikein, että nykyinen kriisi vaatii hallitusohjelman kirjoittamista uusiksi. Ei kuitenkaan yhtä asiaa:

Lainaus käyttäjältä: Hbl
Ilmastonmuutoksella ja sen vastaisella taistelulla on keskeinen paikka hallitusohjelmassa ja pitäisi olla myös uudistetussa versiossa. Kohta "Hallituksen päätöksellä Suomi tulee olemaan hiilineutraali viimeistään 2035" voidaan toivottavasti säilyttää.

Kaikki uhat ovat jäljellä ja kaikki keinot lämpenemistä vastaan taistelemiseen pitäisi ottaa käyttöön – tasa-arvoisella ja oikeudenmukaisella tavalla. Uudessa taloudellisessa tilanteessa tosin sekin voi vaatia muutoksia hallitusohjelmaan.  (käännös)

Eli tämän Suomen ja koko maailman pysäyttävän kriisin jälkeen hallituksen pitäisi pitää kynsin hampain ja seurauksista piittaamatta kiinni symbolipoliittisesta päätöksestään tehdä Suomesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä 15 vuotta ennen EU:n tavoitetta, vaikka tällä ääriradikaalilla, äärimmäisen kalliilla ja lähes varmasti epäonnistumaan tuomitulla politiikalla ei tulisi olemaan minkäänlaista havaittavaa vaikutusta ilmastonmuutokseen.

Maailmassa ei näköjään ole niin suurta lekaa, että näille saisi taottua järkeä päähän.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 483
 • Liked: 2968
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9179 : 25.03.2020, 13:11:42 »

Tästä mielipuolisesta ilmastotavoitteesta johtuen en pysty ottamaan todesta mitään huulipunahallituksen päätöksiä koronavirukseenkaan liittyen. Suomi tuottaa käyttämästään energiasta 26 % polttamalla puuta ja 4 % polttamalla turvetta. Puun poltosta tulee 395 grammaa hiilidioksidia yhtä saavutettua lämpökilowattituntia kohti. Turvetta polttamalla 379 grammaa. Puun päästöjä ei lasketa, koska se on määritetty uusiutuvaksi energiaksi. Turve päätettiin Suomen eduskunnassa täysin järjenvastaisesti uusiutumattomaksi energiaksi ARPOMALLA, kun äänestys asiasta oli päättynyt tasan! Kaikki täyspäiset tietävät, että turve uusiutuu vuosittain paljon enemmän kuin sitä käytetään.

Nyt huoltovarmuudelle elintärkeää turvetta ajetaan hallituksen toimesta alas kuin käärmettä pyssyyn maapallon pelastamiseksi ilmaston lämpenemiseltä! Jos turpeen käyttö Suomessa lopetetaan, vähenevät maapallon hiilidioksidipäästöt yhden kymmenestuhannesosan!
Ei tuota lössiä voi ottaa tosissaan missään asiassa.