UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 1361418 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9360 : 14.09.2020, 11:20:05 »
Saara Kankaanrinta vaatii, että Suomen on tehtävä globaalina esikuvana kaikki mahdollinen ilmastonmuutoksen estämiseksi, jotta Kankaanrinta pääsee kiikkustuolissa (vuonna 2050 72-vuotias) myöntämään lapsenlapsilleen, että turhaahan se oli, kun luonto pelastui muutenkin.

Lainaus
Kolumni: Tilanne pahenee – Suomessa on Unkarin ilmasto, kun lapseni ovat aikuisia

[...]

TOSIASIOISTA johtopäätös: meidän on tehtävä kaikki mahdollinen kriisien hillitsemiseksi. Samalla on valmisteltava sopeutumista. Kun lapseni ovat aikuisia, Suomessa on Unkarin ilmasto. Vuodenajat jotka minä tunsin, ovat historiaa. Mitä puita meidän pitäisi istuttaa nyt? Missä tulvii niin ettei siellä voi asua? Montako miljoonaa kuivuutta ja kuumuutta pakenevaa Pohjoismaissa on silloin?

[...]

Jos olemme jääkylmän realistisia, tunnustamme elämän perustoimintojen vaarantuneen. Luonto antaa raamit kaikelle tekemiselle. Ei siis tuhrata aikaa vääntämällä pitäisikö tehdä jotain, vaan miten se tehdään mahdollisimman hyvin. Ja reilusti.

Tehdään kotimaassa kaikki mahdollinen. Vaikutetaan globaalisti esimerkillä ja osaamisella. Ja huomautus talousromantikoille – täältä tulevat myös tulevaisuuden menestysalat.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, totesi Paasikivi. Se on myös kaiken toivon alku.

KORONA ON OSOITTANUT, että pystymme nopeastikin ottamaan uusia tosiasioita vastaan ja sopeutumaan. Luonnon kriisien tosiasiat eivät ole uusia, mutta jahkailemme.

Jos sukupuuttoaalto tai ilmastonmuutos epäilyttää, on syytä kysyä: kummassa on suurempi riski, olla tekemättä mitään vai tehdä liikaa?

Suurin haaveeni on kiikkustuolissa todeta lapsenlapsille, että mummi oli ihan väärässä. Teimme liikaa toimia luonnon pelastamiseksi. Vähempi olisi riittänyt, hyvinhän tässä kävi Itämerelle, metsille, soille ja pörriäisille. Hyvin kävi ihmiselle. Lähdetään katsomaan suokukkojen tanssia.

Saara Kankaanrinta

Kirjoittaja on Baltic Sea Action Group -säätiön perustaja ja ympäristövaikuttaja.
Ilta-Sanomat 14.9.2020

On taas niin höttöistä ajattelua, että hävettää puolesta.

Ensinnäkin se, että Suomen ilmasto muuttuisi Unkarin kaltaiseksi, ei ole mikään maailmanloppu, ei luonnolle ekologisesti eikä suomalaisille taloudellisesti tai yhteiskunnallisesti. Toiseksi, tällainen muutos olisi Ilmatieteen laitoksen raportin mukaan mahdollinen vasta vuosisadan lopulla, kun Kankaanrinnan lapset eivät ole vain aikuisia vaan 90-vuotiaita. Kolmanneksi, raportin mukaan Unkarin ilmastoon siirtyminen vaatisi toteutuakseen kaikkein pahimman ja nykytiedon valossa jo käytännössä mahdottoman RCP8.5-skenaarion, jossa hiilidioksidipäästöjä ei rajoitettaisi lainkaan. Kankaanrinta kuitenkin esittää faktana, että tämä äärimmäisen epätodennäköinen skenaario on kaikkein todennäköisin, ja kehtaa vielä puhua tosiasioiden tunnustamisesta.

Toisaalta Suomen ilmastopoliittisella sooloilulla ei vaikuteta millään havaittavalla tavalla ilmastonmuutokseen. Puheet Suomesta globaalina esikuvana ovat vain naurettavia. Toki voimme esikuvallisesti tuhlata kymmeniä miljardeja euroja ääriradikaaliin mutta tehottomaan ilmastopolitiikkaan, mutta turha luulo, että edes EU seuraa perässä. Näillä näkymin EU-maissa käytetään kivihiiltä vielä vuoden 2050 jälkeenkin, kun Suomi on päättänyt lopettaa hiilen käytön vuonna 2029. Vastaavasti EU:n hiilineutraalisuustavoite on vasta 15 vuotta Suomen jälkeen, mikä tarkoittaa valtavia eroja kustannuksissa, kun muun EU:n käyttämä teknologia ehtii kypsyä 30- ja 40-luvuilla.

Sen lisäksi, että Kankaanrinta liioittelee ja ymmärtää väärin ilmastonmuutoksen riskit, hän jättää huomiotta muut riskit ja symbolipoliittisen ilmastopolitiikan vaikutukset. Esimerkiksi Kankaanrinnan ohimennen sivuama maahanmuutto on itsessään paljon suurempi ja nopeammin realisoituva riski suomalaisille kuin ilmastonmuutos, ja se johtuu maahanmuuttopolitiikan valinnoista Suomessa ja EU:ssa. Ilmastopolitiikka tulee aiheuttamaan meille paljon enemmän kipua kuin ilmastonmuutos, ja kymmenien miljardien eurojen suuntaamisella ilmastopolitiikkaan on väistämättä vaikutuksia muualla, mistä raha on pois.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 132
 • Liked: 8712
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9361 : 15.09.2020, 10:18:02 »
Hullun ilmasto- ja ympäristöpolitiikan uusin ruumis: Nesteen Naantalin Jalostamo
Lopputulos Naantalin Jalostamo suljetaan, samat öljytuotteet tehdään sitten jossain jumalan seläntakana missä vähät välitetään Suomen edes nykyisistä päästörajoista sitten nämä tuotteet laivataan vielä Suomeen ja muualle lähialueelle minne Neste näitä myi. Saldo, ympäristö kuormittuu paljon paljon entistä enemmän ja Suomesta häviää työpaikkoja ja sitä myöden verotuloja :facepalm:

Lainaus
Uuden ympäristöluvan päästörajat katkaisivat kamelin selän Naantalin jalostamolla

TS: Naantalin jalostamon sulkemisuhan taustalla myös uusi ympäristölupa – olisi vaatinut investointeja

Neste olisi joutunut seuraavassa huoltoseisokissa investoimaan Naantalin jalostamoonsa kymmeniä miljoonia euroja.
..
Neste perusteli maanantaina mittavia yt-neuvotteluita koronapandemian ja fossiilisten öljytuotteiden kysynnän vähenemisellä.

Näiden lisäksi taustalla lienee myös olevan Vaasan hallinto-oikeuden päätös viime vuoden elokuulta, kirjoittaa Turun Sanomat.

Turun Sanomien mukaan oikeuden päätös viime vuonna totesi, että seuraava ympäristölupa jalostamolle vaatii Nesteeltä investointeja uuteen, päästöjä vähentävään tekniikkaan.
https://www.iltalehti.fi/talous/a/d5444f09-c942-40d6-aa39-49bb012beaa0
« Viimeksi muokattu: 15.09.2020, 10:29:27 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 579
 • Liked: 3497
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9362 : 15.09.2020, 11:46:53 »
Pitää olla niin puhdas, että päästöt putoavat nollaan tuotannon siirtyessä mukavuuslippumaahan.

Juuri tämä on yksi monista ilmastohumpan hullunkurisista asioista. Suomi ostaa sähköä ulkomailta vuosittain saman verran kuin turvetta polttamalla saadaan energiaa. Tuontisähkön päästöt muuttuvat kuitenkin laskelmissa kuin taikaiskusta nollaksi Suomen rajan ylitettyään, olipa sähkö tuotettu millä tavalla hyvänsä. Tämä käsittämätön laskutapa lisää turve-energian prosentuaalista osuutta kokonaispäästöistä, koska kokonaisuudesta puuttuu tuontisähkön osuus.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 132
 • Liked: 8712
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9363 : 15.09.2020, 12:34:04 »
Tuolta voi kurkkia reaaliaikaisesti miten energia tuotetaan ja mistä se tulee, tälläkin hetkellä noin 1/4 energiasta tuodaan ulkomailta vaikka lämmin syyspäivä.
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/

Tuulivoima tuottaa tällähetkellä 96MW kun Koko Suomen Sähkönkulutus 8671MW


« Viimeksi muokattu: 15.09.2020, 12:39:50 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9364 : 16.09.2020, 23:47:44 »
Lainaus
Kirjeenvaihtajalta: EU on haavoittuva, oli ennen koronaa ja on sen jälkeenkin

Koronapandemia on ravistellut EU:ta ennenkokemattomasti ja se kuului myös komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin unionin tilaa käsittelevästä puheesta, arvioi EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen.

[...]

Viime vuoden ilmastometakka on laantunut koronakuukausina, mutta ilmastonlämpeneminen ei ole hävinnyt minnekään.

Ursula von der Leyenin mielestä nykyistä kovempi päästötavoite, joka nostaisi hiilidioksidipäästöjen leikkaamisen vähintään 55 prosenttiin vuonna 2030 ei ole pelkästään ilmasto- ja terveyskysymys vaan talouskysymys.
Yle 16.9.2020

EU:n vuoden 2030 kovempi päästötavoite ei ole millään opilla ilmastokysymys (ei mainittavaa vaikutusta ilmastonmuutokseen, eikä laskettua vaikutusta koskaan mainitakaan tällaisessa propagandassa) tai terveyskysymys (paitsi terveyteen vaikuttavilta politiikan alueilta ilmastopolitiikkaan ohjattujen rahojen ja resurssien suhteen), mutta se on kieltämättä mitä suurimmassa määrin talouskysymys. Ei kuitenkaan niin kuin Ursula von der Leyen antoi puheessaan ymmärtää ("what is good for the climate is good for business and is good for us all"), että velat muuttuvat Euroopassa radikaalimman ilmastopolitiikan ansiosta saataviksi, vaan juuri päinvastoin.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen
Koronapandemia on käynnistänyt nopean siirtymisen päästöttömään liikkumiseen siellä, missä se on mahdollista ja digitalisaatio on ottanut isoja loikkia tavoissa, joilla teemme työtä.

Kummallinen muotoilu, mutta koronapandemia ei ole vähentänyt päästöjä lisäämällä "päästötöntä liikkumista", jollaista ei tietääkseni ole olemassakaan, vaan lisäämällä päästötöntä liikkumattomuutta. Siirtyminen täysin uudenlaiseen infraan lisää päästöjä lyhyellä tähtäimellä, ei vähennä niitä, ja ilmastopoliittisesti kyseenalaisiin ratkaisuihin ("tunnin junat") tämä pätee pitemmälläkin aikavälillä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 132
 • Liked: 8712
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9365 : 17.09.2020, 00:37:07 »
Tuolta voi kurkkia reaaliaikaisesti miten energia tuotetaan ja mistä se tulee, tälläkin hetkellä noin 1/4 energiasta tuodaan ulkomailta vaikka lämmin syyspäivä.
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/

Tuulivoima tuottaa tällähetkellä 96MW kun Koko Suomen Sähkönkulutus 8671MW

Pientä päivitystä nyt (17.9.2020, 00.35),  kun Ailamyrsky riehuu niin Tuulivoimalat tuottavat 1850MV?!? ja Ydinvoima 2250MV, vesivoimaa on tämän vuoksi jouduttu himmaamaan, nyt vaan  450MV, eilen  1851MV,  yhteistuotanto 550MV eilen, 1260MV,  Kokonaiskulutuksen ollessa tähän aikaan yöstä 7750MV, eli kun tuulimyllyt kerrankin jauhaa tuettua sähköä niin muut joutuvat vähentämään omaa sähkön tuotantoaan, jotta tuulimyllyt saavat porskuttaa, tuulivoimalla siis tukien lisäksi vielä etuajo-oikeus, että firmat saavat jokaisen tuetun megawattitunnin jokaisesta tuulen hönkäyksestä varmasti omaan taskuun.

edit: https://tekniikanmaailma.fi/veronmaksajien-kolmen-miljardin-tuki-tuulivoimalle-on-hukkainvestointi-jolla-on-jopa-surkuhupaisia-seurauksia/
« Viimeksi muokattu: 17.09.2020, 00:46:44 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 524
 • Liked: 532
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9366 : 17.09.2020, 09:44:48 »
Pientä päivitystä nyt (17.9.2020, 00.35),  kun Ailamyrsky riehuu niin Tuulivoimalat tuottavat 1850MV?!? ja Ydinvoima 2250MV, vesivoimaa on tämän vuoksi jouduttu himmaamaan, nyt vaan  450MV, eilen  1851MV,  yhteistuotanto 550MV eilen, 1260MV,  Kokonaiskulutuksen ollessa tähän aikaan yöstä 7750MV, eli kun tuulimyllyt kerrankin jauhaa tuettua sähköä niin muut joutuvat vähentämään omaa sähkön tuotantoaan, jotta tuulimyllyt saavat porskuttaa, tuulivoimalla siis tukien lisäksi vielä etuajo-oikeus, että firmat saavat jokaisen tuetun megawattitunnin jokaisesta tuulen hönkäyksestä varmasti omaan taskuun.

edit: https://tekniikanmaailma.fi/veronmaksajien-kolmen-miljardin-tuki-tuulivoimae-on-hukkainvestointi-jolla-on-jopa-surkuhupaisia-seurauksia/

Tuoko onkin oikeasti totta :O

Joku aika sitten luin lehtijutusta jonkin tuuli-agitaattorin neronleimauksen, että vesi- ja atomivoimaloita voisi ajaa välillä alas, jotta tuulivoimalle olisi paremmin kysyntää. Aattelin silloin että mitä helevatan hulluutta taas, mutta sehän olikin näköjään normipäivä "ilmaston suojelussa".

Enää puuttuisi se, että tuontiakaan ei vähennetä, vaan koko säätö tehdään omia voimaloita alas ajamalla.

Tuulivoima tuottaa tällähetkellä 96MW kun Koko Suomen Sähkönkulutus 8671MW

Jostain kumman syystä tuuli-agitaattorit puhuvat mieluummin laitosten nimellistehoista.
Voisihan siinä tietenkin suojelu-pössis vähän haalentua jos ihmiset hoksaisivat mitä vastinetta rahalle ja maiseman pilaamiselle todellisuudessa saavat. 1% osuus kulutuksesta. Halpaa kuin saippua.

E: Luin tuon artikkelin, ja eipä osannut muuta kuin nauraa. Ristus että meillä osataan. Ei lohduta edes se, että muualla ollaan ihan yhtä typeriä.
Olisivat mieluummin antaneet saman rahan suoraan näppiin tuulivoima-firmoille, pelkkien myllysuunnitelmien perusteella. Olisi edes maisemat säästyneet.
« Viimeksi muokattu: 17.09.2020, 09:51:03 kirjoittanut haermae »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9367 : 18.09.2020, 12:41:06 »
En ole juuri seurannut eilisen Aila-myrskyn uutisointia, mutta en yllättyisi, jos se olisi yritetty panna ilmastonmuutoksen syyksi. Ainakin Maikkarilla on kova hinku vääntää mielikuvia siihen suuntaan.

MTV: Ilmastotutkija: Myrskyistä tulee entistä voimakkaampia ja tuhoisampia – "Rankkoja vaikutuksia on odotettavissa" 18.9.2020

Otsikko ja nettijuttu antavat ymmärtää, että eilisen kaltaisista myrskyistä tulee Suomessa entistä voimakkaampia.

Ilmastotutkija Hannele Korhonen sanoi haastattelussa, että syysmyrskyt eivät ole yleistymässä eivätkä myöskään voimistumassa, kun taas kesäiset ukkosmyrskyt voivat lisääntyä ja voimistua.


Otsikon "rankkoja vaikutuksia" on tutkijan mukaan odotettavissa paikallisesti muualla maailmassa, mutta ei Suomessa. Korhonen mainitsi esimerkkeinä Himalajan jäätiköiden sulamisen ja merenpinnan kohoamisen, jotka ovat kuitenkin satoja vuosia kestäviä hitaita prosesseja.

Ilmastonarratiivia loi toimittaja Hanna Vaittinen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 067
 • Liked: 31625
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9368 : 18.09.2020, 12:47:18 »
Vuosittainen salamien määrä ei ole ainakaan noussut tähän mennessä minnekään. Tästäkin yritettiin jossain tänä kesänä vääntää ilmastonmuutoksen seuraamusta, siis asiasta joka peittyisi joka tapauksessa vuosittaisen mittauskohinan todennäköisesti vuosikymmeniä tulevaisuuteen. Rehellisemmin olisi voinut todeta että salamoinnin määrä vaihtelee paljon vuodesta toiseen...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 466
 • Liked: 19912
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9369 : 18.09.2020, 13:35:10 »

Otsikon "rankkoja vaikutuksia" on tutkijan mukaan odotettavissa paikallisesti muualla maailmassa, mutta ei Suomessa.

Tämä on aika yleinen ilmiö näissä ideologisissa hankkeissa, halutut asiat, hyvät tai huonot, tapahtuvat aina jossain muualla, mutta meidän täällä Suomessa pitää joko seurata tai vastustaa asioita jotka tapahtuvat siellä jossain josta niitä on mahdollisimman vaikeata tarkistaa.
Esimerkiksi luomu-ideologia toimii aivan samoin, hillittömiä satoja saadaan aina jossain kaukana, ei koskaan täällä kotimaassa jossa asia olisi voitu tarkistaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 704
 • Liked: 13568
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9370 : 19.09.2020, 11:50:31 »
Nyt tahtoo näyttää siltä että tämän vuoden jääminimi pohjoisessa on saavutettu. 3,8 miljoonaa neliökilometriä, tai 3,8 Wadhamsia. https://nsidc.org/data/seaice_index/ Tanskalaisten mukaan tosin jään paksuus on lisääntynyt jo pari viikkoa. http://ocean.dmi.dk/arctic/icethickness/thk.uk.php

Näillä näkymin näyttää varsin tavanomaiselta.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9371 : 19.09.2020, 13:22:19 »
Maria Ohisalon puhe puoluekokouksessa 19.9.2020

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Moni on nähnyt internetissä jo vuosia kiertäneen meemikuvan, jossa koira istuu palavassa huoneessa kahvikupin kera ja sanoo “this is fine”, niinkuin kaikki olisi kunnossa.

Tämä on tilanne, jossa olemme pitkään ilmastonmuutoksen torjumisessa olleet.

Viimeistään kuluneen vuoden aikana tarpeeksi monella on ollut rohkeutta sanoa ääneen, että tilanne ei todellakaan ole hyvä näin.

Sen on voinut lukea Eduskuntatalon edustalla mieltään osoittaneiden nuorten kylteistä ja kansalaisaloitteista, yleisönosastokirjoituksista ja Facebook-päivityksistä.

Nyt, kuten ei koskaan muulloinkaan, ole oikea hetki sivuuttaa nuorten ilmastoaktivistien perusteltua hätää tai sulkea heiltä korvia. Ilmastoliikkeen huoli on oikeutettu ja heille kuuluu myös kiitos ilmastoasioiden esillä pitämisestä ja päättäjien jatkuvasta kirittämisestä.

Jos Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteista ei pidetä kiinni, on seurausten mittakaava kasvanut sellaiseksi, että sen hädin tuskin käsittää.

Seuraavan 50 vuoden aikana jopa kolme ja puoli miljardia ihmistä on vaarassa joutua ilmastopakolaiseksi, koska heidän kotinsa muuttuu yhtä kuumaksi kuin Saharan autiomaa.

Vihreiden puheenjohtaja Ohisalon kuvaus perustuu yhden tutkimuksen äärimmäiseen RCP8.5-skenaarioon, jossa hiilidioksidipäästöihin ei puututtaisi 50 vuoden aikana lainkaan. Lisäksi laskuharjoitus kuumilla alueilla 50 vuoden päästä teoriassa asuvista ei tarkoita tutkimuksessa ilmastopakolaisuutta.

Puheenjohtaja Ohisalon skenaarion todennäköisyys on nykytiedon valossa käytännössä nolla, mutta silti hän käyttää sitä perusteena ääriradikaalille ilmastopolitiikalle, joka kovinkaan paljon liioittelematta mullistaisi kaiken. Tällaista tunnetut faktat ohittavaa pelottelua tuskin katsottaisiin näin kyseenalaistamatta millään muulla politiikan sektorilla, mutta ilmastohysterian lietsominen on Suomessa pyhä asia.

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Me kävimme ilmastovaalit, joissa suomalaiset halusivat todellisia toimia maailman kohtalonkysymyksen ratkaisemiseksi. Saimme neuvoteltua hallitusohjelmaan tärkeän tavoitteen hiilineutraalin Suomen rakentamisesta.

Ei käyty mitään ilmastovaaleja. Suomen vuoden 2035 hiilineutraalisuuteen sitoneet hallituspuolueeet eivät kertoneet missään vaiheessa ilmastopolitiikan vaihtoehtoja ja ajamansa politiikan seurauksia. Äänestäjille ei ole vieläkään kerrottu, mitä Suomen hiilineutraalisuustavoitteen toteuttaminen maksaa ja mitä vaikutuksia sillä on suomalaisten elämään. Tiekartasta ei puhettakaan, kun hallitus ei vielä itsekään tiedä edes turpeentuotannon kohtaloa.

Itse ilmastonmuutokseen Suomen päätöksillä ei ole mitään havaittavaa vaikutusta suuntaan tai toiseen, joten puhuminen "maailman kohtalonkysymyksen ratkaisemisesta" on hieman liioiteltua. Kyse on vain symbolipolitiikasta, jolla vakuutetaan vihreitä äänestäjiä ja perustellaan rahan jakamista halutuille tahoille.

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Meille oli alusta asti selvää, ettei ilmastopäätöksiä voi laittaa odottamaan parempia aikoja.

Perustelut kiinnostaisivat, mutta en taida koskaan kuulla niitä. Muulle Euroopalle ei ole mikään ongelma lykätä ilmastopäätöksiä Suomeen verrattuna 10-20 vuodella, kun teknologia on kypsynyt järkevälle tasolle yhteiskuntainfran päivittämiseksi.

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Muutos voi toki joskus askarruttaa.

Kesäkuussa Kuhmossa minua lähestyi paikallinen mies. Hän pohti, kuinka hänen vanhan talonsa öljylämmityksen käy, kun fossiilisista polttoaineista pyritään eroon.

Kysymys oli hyvä ja aiheellinen.

Keskustelimme hänen kanssaan hallituksen jo silloin päättämistä tuista energiaremontteihin ja tulevista tuista öljylämmityksestä luopumiseen. Tällaiset tuet ovat tärkeä vastaus myös siihen, kuinka muutos hiilineutraaliin hyvinvointivaltioon voi olla reilu kaikille.

Maksimissaan muutaman tonnin tuki on vastaus mutta ei mikään reilu tai järkevä ratkaisu, kun toimivan öljylämmityksen tarpeeton alasajo voi maksaa omakotiasujalle tuesta huolimatta yli 20 000 euroa. Mittavat lisäkustannukset eivät siirry kuin osaksi talon jälleenmyyntiarvoon, joten siinäpä vihreää reiluutta Kuhmon miehelle.

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Onneksi ilmastoteot eivät ole ristiriidassa työllisyystoimien kanssa. Ilmastoteot synnyttävät enemmän uutta työtä kuin niiden yhteydessä katoaa.

Ei ilman tukia tai muita jonkun maksamia kustannuksia. Sitähän Ohisaloon puheessaan mainitsemat elvytysrahatkin tarkoittavat.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 027
 • Liked: 3050
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9372 : 19.09.2020, 15:27:22 »
Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Viimeistään kuluneen vuoden aikana tarpeeksi monella on ollut rohkeutta sanoa ääneen, että tilanne ei todellakaan ole hyvä näin.
Sen on voinut lukea Eduskuntatalon edustalla mieltään osoittaneiden nuorten kylteistä ja kansalaisaloitteista, yleisönosastokirjoituksista ja Facebook-päivityksistä.

Tuo "kansalaisten ilmastohuolella" revittely on saanut surkuhupaisia piirteitä esim YLEllä. Kuvissa saman jutun eri versiot ennen ja jälkeen "suuren ilmastomielenosoituksen" lauantaina 5.9.2020. Eroa selittänee tämä:
"Pääkaupungissa osallistujat kokoontuivat ensin Senaatintorille, jossa poliisin arvion mukaan oli enimmillään noin 290 ihmistä paikalla.".

Eli suurmielenosoituksessa paikalla oli populaa jotakuinkin saman verran kuin samalla paikalla muutenkin on väkeä lauantai-iltapäivisin, kun sää on kaunis (kuten juurikin nyt)  ;D
https://yle.fi/uutiset/3-11527222
https://yle.fi/uutiset/3-11528329


foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 067
 • Liked: 31625
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9373 : 19.09.2020, 21:40:47 »
^ Jos vajaa 300 mielenosoittajaa Helsingissä on peruste muuttaa maan politiikkaa olemme isoissa ongelmissa: kokooma-alue näille ihmisille on helposti miljoonan asukkaan kokoinen, ts. 0,03 prosentin intressiryhmän vuoksi pitäisi muuttaa lait toisiksi. Vastaavia intressiryhmiä on maassa paljon enemmän kuin kansanedustajia, mutta jostain kumman syystä juuri tämä juttu on nyt tärkeä koska mielenosoituskin tuli järjestettyä. Suhtaudutaankohan muihin marginaaliryhmiin (jotka eivät aina edes ole hirveän marginaalisia) samalla myötäymmärryksellä? Tulee mieleen esim herra Pihon episodi jokin aika sitten, puhumattakaan itsenäisyyspäivän tapahtumista.
« Viimeksi muokattu: 19.09.2020, 21:42:22 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9374 : 23.09.2020, 11:28:40 »
Yle: Kysely: Suomalaisista 80 prosenttia pitää elämäntapaansa ympäristön kannalta kestävänä – "Käytämme ilmastonmuutokseen osittaista torjuntaa" 23.9.2020

Lainaus käyttäjältä: Yle
Suomalaiset eivät ole kovin laajassa rintamassa ryhtyneet sellaisiin tekoihin, joilla on suuri muutos heidän jokapäiväiseen arkeensa. Siitä huolimatta, että tietoisuus omista ilmastopäästöistä on kasvanut, kotitalouksien päästöt ovat viimeisimpien tietojen mukaan kasvaneet, vaikka moni sanoo kyselyssä lisänneensä esimerkiksi kasvisruuan syömistä.
...
Kyselyn perusteella hieman alle puolet (43%) kokee, että suomalaisten teot ovat merkityksettömiä ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta. Ammattikoulun suorittaneet (57%) ovat yliopiston käyneitä (35%) pessimistisempiä.

Kuitenkin johtajista 57 prosenttia pitää suomalaisten tekoja merkityksettöminä. Johtajista selvä enemmistö on korkeakoulutettuja, mutta he eivät jaa muiden yliopistokoulutettujen optimismia.

Suomalaisten tekojen merkityksellisyyshän (”Suomalaisten teot ovat merkityksettömiä ilmastonmuutoksen kannalta”) ei ole mielipidekysymys vaan puhtaasti tosiasiaväite. Suomalaisten teoilla joko on tai ei ole globaalia merkitystä, eikä niillä ole.

Siksi onkin mielenkiintoista, että juuri korkeakoulutetut, joiden pitäisi välttämättä ymmärtää tällainen alakoululaisenkin pääteltävissä oleva asia, haluavat kiihkeästi uskoa symbolisten tekojensa merkityksellisyyteen. Erot ovat muutenkin suuria eri ryhmien välillä: miehet 57%, naiset 29%, ja perussuomalaiset 83%, vihreät 9%.

Suomalaisten henkilökohtaisten ilmastotekojen merkityksellisyyttä havainnollistaa se, että koronakriisistä johtuvien 4-8 prosentin maailmanlaajuisten hiilidioksidipäästövähennyksien arvioidaan heikentävän ilmaston lämpenemistä asteen sadasosalla.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Vajaat 40 prosenttia kokee kyselyn mukaan toistuvasti tai melko usein ristiriitoja ilmastonmuutosta koskevien käsitystensä ja käytännön toimiensa välillä. Vain 16 prosenttia ei koe ristiriitoja koskaan.

– Jossain mielessä me varmaan kaikki käytämme jonkinlaista osittaista torjuntaa ilmastonmuutoksen suhteen, koska se on niin vaikea ja kaikenkattava aihe, Pihkala sanoo.

Eniten ristiriitoja koetaan yksityisautoilun ja lihansyönnin vähentämisestä. Ristiriitoja aiheuttavat myös lentomatkailu ja kuluttaminen.

Eipä ihme, jos tulee päänsisäisiä ristiriitoja, kun ihmisiä syyllistetään maailmanlopusta, elleivät he taivu ilmastoposeeraukseen ja mihin tahansa jollain aasinsillalla ilmastoon liitettyihin politiikkavaatimuksiin.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Julkisuudessa on nähty paljon ilmastoasioissa erittäin valveutuneita nuoria, mutta nuoret kokonaisuudessaan eivät kyselyn mukaan kuitenkaan merkittävästi eroa muusta väestöstä.

– Sukupolvenvaihdos ei automaattisesti johda siihen, että ilmastoasioista ajateltaisiin eri lailla, vaan nuorten joukossa on mielipiteiden vaihtelua, kuten muidenkin ihmisten välillä, Perälä sanoo.

Eri-ikäisten suomalaisten välille syntyy isoja eroja vain harvoissa kysymyksissä. Suomalaisten tekojen merkitykseen luotetaan ja ilmastotekoja tehdään kaikissa ikäryhmissä suurin piirtein saman verran.

– Nuoret eivät ole yhtenäinen joukko, vaan mielipiteissä on samankaltaista hajontaa kuin muussakin väestössä, Perälä sanoo.

Silti aktivistinuoret esitetään julkisuudessa koko sukupolvensa edustajina, millä luodaan keinotekoinen narratiivi, jonka mukaan vanhemmat sukupolvet vaarantavat itsekkäästi ja epäreilusti nuorempien sukupolvien elämän ja tulevaisuuden, kun eivät heittäydy rähmälleen somessa ja eduskuntatalolla räyhäävien "erittäin valveutuneiden nuorten" edessä.

Ilmassa ristivetoa: Kansalaiskysely ilmastotoimista (pdf, 51 sivua)

Edit:
Vaikka Sdp, Kokoomus ja Keskusta ovat kimpassa Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa kannattamassa varauksetta hallituksen ääriradikaalia ilmastopolitiikkaa, äänestäjät eivät ole.

Lainaus
Kysymys: ”Mitkä asiat vähentävät eniten haluasi tehdä ilmastotekoja” (%) (Sai valita enintään kolme vastausvaihtoa)

KESK 1. Ilmastokysymykset ovat politisoituneet liiaksi (50 %), 2. Suomalaisten teoilla on vähäinen vaikutus ilmastonmuutoksen hillitsemiseen (45 %)
KOK 1. Suomalaisten teoilla on vähäinen vaikutus ilmastonmuutoksen hillitsemiseen (56 %), 2. Ilmastokysymykset ovat politisoituneet liiaksi (53 %)
PS 1. Suomalaisten teoilla on vähäinen vaikutus ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, 2. (66 %), Ilmastokysymykset ovat politisoituneet liiaksi (59 %)
SDP 1. Ilmastokysymykset ovat politisoituneet liiaksi (40 %), 2. Suomalaisten teoilla on vähäinen vaikutus ilmastonmuutoksen hillitsemiseen (34 %)

VAS 1. Mikään ei heikennä halua tehdä ilmastotekoja (38 %)
VIHR 1. Mikään ei heikennä halua tehdä ilmastotekoja (36 %)
« Viimeksi muokattu: 23.09.2020, 11:43:19 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 434
 • Liked: 1061
 • Musta punaisin merkein
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9375 : 23.09.2020, 11:50:29 »
Pitäisiköhän perustaa järjestö 18-30 v nuorille jotka eivät ole ilmastoahdistuneita.  ;D
Sen nimi voisi olla vaikka, nùoret ilman kommaripropagandaa ilmastosta.

Minkähänlainen paskamyrsky siitä tulisi? Syytettetäisiin nuorten aivopesusta, vaikka sitä tehdään itse. Veronika honkasalo ja kumppanit repisivät pelihousunsa. 
-   "Sikaniskalandepöndejuntti "
-    "Lato-uuno"
-   "Isäm maan pulustaja"
-   "Elämän kolulainen"
-   "Urpoarmeijan korpraali"

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 751
 • Liked: 35869
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9376 : 23.09.2020, 12:05:51 »
Ilmastoahdistuneille suosittelisin reipasta ulkoilmaelämää. Hiilinielujen istuttaminen on konkreettinen teko ilmaston puolesta, toisin kuin siitä märiseminen maailmanympärysmatkan jälkeen.

Lisäksi liikunnasta raittiissa ilmassa on se hyöty, että saattaa homeenvihertävät ajatukset kirkastua. Jos veri kiertää jaloissa niin kiertää se päässäkin.

Nuoret kesätyöntekijät saivat istutusurakan päätökseen

Lainaus
Lapissa istutettiin tänä vuonna noin seitsemän miljoonaa uutta puunalkua valtion maille. Taimista suurin osa on nuorten kesätyöntekijöiden istuttamia.
...
- Vaikka ötökät, vesisateet ja kiviset maastot ovat lisänneet haastetta, on töistä kuitenkin jäänyt pääasiassa hyvä fiilis.

Työtä Kaisla kuvailee fyysisesti rankaksi.
- Kädet ja jalat ovat kovilla, kun kävelyä tulee paljon ja pottiputken käsittely on saanut ranteen kipeytymään. Vaikka työ on raskasta, on ulkona olo on mukavampaa kuin toimistotyö.
...
Ensi kesänä ovat uudet istutusurakat jälleen odottamassa, kun Metsähallitus perustaa uusia metsiköitä.
Tuomas Malinen haastaa pääministerin

Estolista: Ajatolloh

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

vastarannan kiiski

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 176
 • Liked: 264
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9377 : 23.09.2020, 22:43:47 »
Nyt tahtoo näyttää siltä että tämän vuoden jääminimi pohjoisessa on saavutettu. 3,8 miljoonaa neliökilometriä, tai 3,8 Wadhamsia. https://nsidc.org/data/seaice_index/ Tanskalaisten mukaan tosin jään paksuus on lisääntynyt jo pari viikkoa. http://ocean.dmi.dk/arctic/icethickness/thk.uk.php

Näillä näkymin näyttää varsin tavanomaiselta.

Toiseksi pienin 40 vuoteen, vain 2012 minimi oli pienempi.
Kai tämä vuosi on siis tavanomainen kun sentään 1 vuoden minimi on ollut pienempi  ;D, 2012 (siis lämpimämpi vuosi) ja vain 38 on ollut laajempia, kylmempiä vuosia.

Laitan huomenna kuvan; edelleen menee minimit samassa laskuputkessa, vaikka eikös aurinkopilkkuvaikutuksen pitäisi olla nyt viilentävä?

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 092
 • Liked: 3436
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9378 : 24.09.2020, 07:58:54 »
Suomen ilmastopaneelille on sattunut harmittava laskuvirhe. VATT-tutkimus tiedottaa:

Lainaus
Aiemman arvion mukaisen noin 8 miljardin euron BKT-kasvun sijaan odotettavissa olisi siis noin 80 miljoonaa euroa. Myös työllisyysvaikutukset jäisivät sadasosaan aiemmin uutisoidusta.


 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - G. Michael Hopf, Those Who Remain


 "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

   - Margaret Thatcher

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 316
 • Liked: 1422
 • Äärikansallismielinen oikeistopopulisti
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9379 : 24.09.2020, 08:50:16 »
Suomen ilmastopaneelille on sattunut harmittava laskuvirhe. VATT-tutkimus tiedottaa:

Lainaus
Aiemman arvion mukaisen noin 8 miljardin euron BKT-kasvun sijaan odotettavissa olisi siis noin 80 miljoonaa euroa. Myös työllisyysvaikutukset jäisivät sadasosaan aiemmin uutisoidusta.

Tämä tapauskin kuvaa aika hyvin näiden ilmastopaneelien ym. toimintaa. Se että tämän suuruusluokan virhe jää raportiin, kertoo lähinnä siitä ryhmällä ei ole mitään käsitystä näiden lukujen merkityksestä reaalimaimassa. 3.5% BKT:n kasvu vuodessa on melkoinen muutos. Toinen vaihtoehto on se, että virhe on tahallinen. Korjaus on ainakin hävitetty hyvin näkyvistä. Tiedotteessa on maininta että BKT- ja työllisyysprosentteja on päivitetty. Häveliäästi jätetään mainitsematta päivitetyt luvut. Tiedotteen päivityskin on vaatinut lähen viikon aikaa.
Lainaus
Tiedotetta päivitetty 22.9.2020 klo 14:27. Korjaukset BKT- ja työllisyysprosenttimuutoksiin, kuten raporttiin ja tiivistelmään tehtiin 16.9.2020.

Tiivistelmässä (PDF) ja raportissa (PDF) ei ole päiväystä tai versiohistoriaa joten niistä tehtyjä korjauksia ei voi havaita. HS käyttää 19.9.2020 päivätyssä jutussa vielä virheellistä arvoa. Juttu perustuu ilmeisesti tiedotteeseen. Tiedotetta ei kannata korjata liian hätäisesti.
Lainaus käyttäjältä: HS
[...]
Ilmastopaneeli esitti arvion, että esimerkiksi uusiutuvan energian paketti kasvattaisi bruttokansantuotetta noin 3,5 prosenttia vuoden 2021 loppuun mennessä suhteessa koronan aiheuttamaan taantumaan.
[...]
"Älä tue kommunisteja luottamalla keskustan ja sosialistien kommunisteille mieluisaan politiikkaan. Matkalla valtaan ollaan näet valmiita unohtamaan yksinkertaisimmatkin perustotuudet". Kokoomuksen vaalimainos, EK-vaalit 1966.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 878
 • Liked: 8806
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9380 : 24.09.2020, 09:33:13 »
Lainaus
HELSINGIN kaupunginvaltuusto on päättänyt alkaa valmistelemaan ilmastohätätilajulistusta. Asiasta päätettiin keskiviikkoiltana valtuuston kokouksessa.

Vastaavia julistuksia on tehty Euroopan parlamentin 27. marraskuuta 2019 julistaman ilmastohätätilan jälkeen monissa maissa ja yli 1 000 kunnassa ympäri maailman. Julistuksen perusviesti on, että ilmastotoimilla on kiire ja nyt on aika toimia.

Hätätilajulistuksen myötä Helsinki haluaa liittyä niiden kaupunkien joukkoon, jotka korostavat ilmastotoimien välttämättömyyttä ja kiireellisyyttä.

ALOITTEEN ilmastohätätilasta tekivät Leo Stranius (vihr) ja 23 muuta valtuutettua.

[...]

Useampi valtuutettu nosti kuitenkin esiin sen, ettei ilmastohätätilajulistus johda suoraan mihinkään toimenpiteisiin. Jussi Halla-aho (ps) piti julistusta ”moraaliposeerauksena”.

Kristillisdemokraattien Mika Ebeling puolestaan kiisti ilmastonmuutoksen olemassaolon.

”Siksi ei ole mitään hätätilaa, mitä julistaa, eikä valtuuston pidä huutaa ihmisille ’pöö’”[...]

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006646362.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=13&utm_source=tf-other&share=8ebcdda739d12fa95fb9e9e00bc6eb37

HÄTÄ!
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 758
 • Liked: 11728
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9381 : 24.09.2020, 10:02:50 »
^
Äänestystulos.
Kokoomuksessa pientä hajontaa. Virheiden Tamminen äänestänyt yllättäen tyhjää.
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 878
 • Liked: 8806
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9382 : 24.09.2020, 10:12:01 »
Sampo Terho äänesti ilmaston puolesta. Kaipa se saa säälistä jonkun apurahan tai kokouspalkkiotoimen pariksi vuodeksi, jahka kerkeää tippua/luopua valtuustosta.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9383 : 24.09.2020, 10:19:15 »
Suomen ilmastopaneelille on sattunut harmittava laskuvirhe. VATT-tutkimus tiedottaa:

Ilman laskuvirheitäkin esimerkiksi raportissa esitetyn 300 miljoonan euron raitioliikenneinvestoinnin esittäminen ilmastotekona on naurettavaa, kun mahdolliset päästövähennykset olivat laskelman parhaanakin vuonna vain 0,018 miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttitonnia (Suomen päästöt viime vuonna 52,8 miljoonaa tonnia). Raitioliikenneinvestointi oli ilmeisesti ilmastopaneelin laskelman suurin bkt:tä kasvattava komponentti, mutta siis päästövähennysvasteeltaan aivan onneton.

Harmi ja toisaalta ei mikään yllätys, että eivät mallintaneet paljon mielenkiintoisempia tunnin junien ilmastovaikutuksia, sillä etenkään tämän raportin reunaehdoilla hanke ei olisi vähentänyt vaan lisännyt päästöjä.
« Viimeksi muokattu: 24.09.2020, 10:37:28 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 434
 • Liked: 1061
 • Musta punaisin merkein
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9384 : 24.09.2020, 10:56:39 »
Sampo Terho äänesti ilmaston puolesta. Kaipa se saa säälistä jonkun apurahan tai kokouspalkkiotoimen pariksi vuodeksi, jahka kerkeää tippua/luopua valtuustosta.

Terho on säälittävä pelle, joka nyt yrittää pestä menneisyyttään pois. Tai on jo jonkin aikaa yrittänyt nuoleskella ns hyviksiä. Poliittinen muisti on lyhyt, muutaman vuoden kuluttua kukaan ei muista että hän oli paha persu. Samaa sarjaa muiden uuvattien kanssa. Terho olisi voinut tehdä toisinkin kyllä tässä asiassa. Hän on hyvä artikuloimaan, hän olisi voinut sanoa ettei kannata jeesustelua. Mutta päätti mennä yli siitä, mistä aita on matalin.

Kaippa tämä äänestystulos on jotain aikamme konformismia. Nostan isosti hattua kaikille jotka äänestivät ei. On aika rohkeaa kulkea valtavirtaa vastaan. Kai tämä on jotain aikamme punk kulttuuria. ;D

« Viimeksi muokattu: 24.09.2020, 10:58:10 kirjoittanut Mäyräkoira »
-   "Sikaniskalandepöndejuntti "
-    "Lato-uuno"
-   "Isäm maan pulustaja"
-   "Elämän kolulainen"
-   "Urpoarmeijan korpraali"

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 352
 • Liked: 1308
  • RiP Jee
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9385 : 24.09.2020, 11:01:50 »
Lainaus
HELSINGIN kaupunginvaltuusto on päättänyt alkaa valmistelemaan ilmastohätätilajulistusta. Asiasta päätettiin keskiviikkoiltana valtuuston kokouksessa.

Vastaavia julistuksia on tehty Euroopan parlamentin 27. marraskuuta 2019 julistaman ilmastohätätilan jälkeen monissa maissa ja yli 1 000 kunnassa ympäri maailman. Julistuksen perusviesti on, että ilmastotoimilla on kiire ja nyt on aika toimia.

Hätätilajulistuksen myötä Helsinki haluaa liittyä niiden kaupunkien joukkoon, jotka korostavat ilmastotoimien välttämättömyyttä ja kiireellisyyttä.

ALOITTEEN ilmastohätätilasta tekivät Leo Stranius (vihr) ja 23 muuta valtuutettua.

[...]

Useampi valtuutettu nosti kuitenkin esiin sen, ettei ilmastohätätilajulistus johda suoraan mihinkään toimenpiteisiin. Jussi Halla-aho (ps) piti julistusta ”moraaliposeerauksena”.

Kristillisdemokraattien Mika Ebeling puolestaan kiisti ilmastonmuutoksen olemassaolon.

”Siksi ei ole mitään hätätilaa, mitä julistaa, eikä valtuuston pidä huutaa ihmisille ’pöö’”[...]

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006646362.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=13&utm_source=tf-other&share=8ebcdda739d12fa95fb9e9e00bc6eb37

HÄTÄ!

HÄTÄ on todellinen, kaupunginvaltuutetut ovat HULLUJA.
Listalla (kuva) kaikki hullut vihreissä laatikoissaan.
Totuus on edelleen totuus, vaikka kukaan ei siihen uskoisi.
Valhe on edelleen valhe, vaikka kaikki siihen uskoisivat.

Kun yksi taho sensuroi, kohta kaksi ja sen jälkeen kaikki.

vastarannan kiiski

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 176
 • Liked: 264
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9386 : 24.09.2020, 13:46:30 »
Nyt tahtoo näyttää siltä että tämän vuoden jääminimi pohjoisessa on saavutettu. 3,8 miljoonaa neliökilometriä, tai 3,8 Wadhamsia. https://nsidc.org/data/seaice_index/ Tanskalaisten mukaan tosin jään paksuus on lisääntynyt jo pari viikkoa. http://ocean.dmi.dk/arctic/icethickness/thk.uk.php

Näillä näkymin näyttää varsin tavanomaiselta.

Toiseksi pienin 40 vuoteen, vain 2012 minimi oli pienempi.
Kai tämä vuosi on siis tavanomainen kun sentään 1 vuoden minimi on ollut pienempi  ;D, 2012 (siis lämpimämpi vuosi) ja vain 38 on ollut laajempia, kylmempiä vuosia.

Laitan huomenna kuvan; edelleen menee minimit samassa laskuputkessa, vaikka eikös aurinkopilkkuvaikutuksen pitäisi olla nyt viilentävä?

Alla kuva vuosittaisista Pohjoisen Jäämeren jääpeitteen minimeistä. Voi mennä punaisessa putkessa, tai voi mennä oranssissa putkessa, tai voi olla tavanomaisesti menemättäkin  ;D
Muutama vuosi jo hipoi laskuputken ylälaitaa, esim 2013, 2017, 2018, nyt taas tuli vähän alempi ruksi. Silti vuoden 2012 minimi on vielä rikkomatta.

Meillähän on mannym kanssa 10.000 euron veto, meneekö ennen vuotta 2040 yhtenäkään vuonna minimi alle 1 miljoona km2, sininen vaakaviiva oikealla alhaalla kuvassa.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 559
 • Liked: 18043
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9387 : 24.09.2020, 13:59:03 »
Arvio romahti: Vihreän elvytyksen vaikutus sadasosa aiemmasta
https://www.verkkouutiset.fi/arvio-romahti-vihrean-elvytyksen-vaikutus-sadasosa-aiemmasta/

Lainaus
Aiemman kahdeksan miljardin euron BKT-kasvun sijaan odotettavissa olisi 80 miljoonaa euroa.

Suomen ilmastopaneeli on korjannut tiedotettaan vihreiden elvytystoimien vaikutuksesta bruttokansantuotteeseen ja työllisyyteen.

Korjatun tiedotteen mukaan uusiutuvan energian paketti lisäisi bruttokansantuotetta vain 0,035 prosenttia aiemmin kerrotun 3,5 prosentin sijaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Korjaus tiedotteseen tehtiin 22. syyskuuta sen jälkeen, kun Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtaja Anni Huhtala ja energia- ja ilmastopolitiikasta vastaava johtava tutkija Marita Laukkanen olivat kritisoineet blogissaan ilmastopaneelin arvioita vihreän elvytyksen taloudellisista vaikutuksista.
...
Ilmastopaneelin aiemman arvion mukaisen noin kahdeksan miljardin euron BKT-kasvun sijaan odotettavissa olisi siis noin 80 miljoonaa euroa. Myös työllisyysvaikutukset jäisivät sadasosaan aiemmin uutisoidusta, VATT kertoo Twitterissä.
...
Suomen ilmastopaneeli julkaisi ennen hallituksen budjettiriihtä 10. syyskuuta selvityksensä vihreiden elvytystoimien vaikutuksesta työllisyyteen, bruttokansantuotteeseen ja kasvihuonekaasupäästöihin.
...
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus aikoo laatia syksyn aikana suunnitelman, miten EU:n elvytyspaketin rahat käytetään.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 704
 • Liked: 13568
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9388 : 24.09.2020, 16:03:16 »
Toiseksi pienin 40 vuoteen, vain 2012 minimi oli pienempi.
Kai tämä vuosi on siis tavanomainen kun sentään 1 vuoden minimi on ollut pienempi  ;D, 2012 (siis lämpimämpi vuosi) ja vain 38 on ollut laajempia, kylmempiä vuosia.

Laitan huomenna kuvan; edelleen menee minimit samassa laskuputkessa, vaikka eikös aurinkopilkkuvaikutuksen pitäisi olla nyt viilentävä?

Alla kuva vuosittaisista Pohjoisen Jäämeren jääpeitteen minimeistä. Voi mennä punaisessa putkessa, tai voi mennä oranssissa putkessa, tai voi olla tavanomaisesti menemättäkin  ;D
Muutama vuosi jo hipoi laskuputken ylälaitaa, esim 2013, 2017, 2018, nyt taas tuli vähän alempi ruksi. Silti vuoden 2012 minimi on vielä rikkomatta.

Meillähän on mannym kanssa 10.000 euron veto, meneekö ennen vuotta 2040 yhtenäkään vuonna minimi alle 1 miljoona km2, sininen vaakaviiva oikealla alhaalla kuvassa.

Näinpä, 2012 lukema oli puoli miljoonaa neliökilometriä pienempi kuin 2020. Eli 8 vuodessa alati hupeneva ja vähenevät jääpeite on tuota, niin. Vielä olisi 20 vuotta aikaa seurailla. Hiljalleen hyvä tulee.

Parasta tässä on kuitenkin se että Wadhams hävisi jälleen kerran veikkauksensa. https://www.theguardian.com/environment/2016/aug/21/arctic-will-be-ice-free-in-summer-next-year
Artikkeli vuodelta 2016.
Lainaus
Interview
Next year or the year after, the Arctic will be free of ice
Robin McKie
Scientist Peter Wadhams believes the summer ice cover at the north pole is about to disappear, triggering even more rapid global warming Peter Wadhams has spent his career in the Arctic, making more than 50 trips there, some in submarines under the polar ice. He is credited with being one of the first scientists to show that the thick icecap that once covered the Arctic ocean was beginning to thin and shrink. He was director of the Scott Polar Institute in Cambridge from 1987 to 1992 and professor of ocean physics at Cambridge since 2001. His book, A Farewell to Ice, tells the story of his unravelling of this alarming trend and describes what the consequences for our planet will be if Arctic ice continues to disappear at its current rate.

Ajatella, olen voittanut Wadhamsin nyt monta vuotta putkeen. Jiihaa.

No ei se ole Wadhamsilla niin paha. Eräs Gore maalaili aikaisempaa katoamista. Tiedemiesten arvioiden perusteella.

Konsensustiede on kertonut meille että pohjoisen jääpeite vähenee, vuosi vuodelta, systemaattisesti. Kenties meillä on eri sanakirjat.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 315
 • Liked: 10405
 • Just a little pinprick, you may feel a little sick
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9389 : 24.09.2020, 18:00:57 »
eikös aurinkopilkkuvaikutuksen pitäisi olla nyt viilentävä?

Pitäisi, mutta suurin osa energiasta tulee yllättäen päiväntasaajan tienoile, josta merivirtojen kyydissä flogistonit joulet siirtyvät napojen suuntiin.

Viimeiset nelisensataa vuotta ollaan kiivetty pikkujääkaudesta ylös, sitä satoa nautimme pöydissämme vielä tänäkin päivänä. Mutta nyt alkaa viiletä.

Winter is coming.
NOVUS ORDO HOMMARUM
Tiffany Doverin katoamisen mysteerio.
I'd rather have ivermectin.
“If you need all this to protect your inauguration from the people, maybe the fucking people didn’t fucking elect you."

Tagit: