Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 1361401 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9450 : 10.11.2020, 21:54:06 »
Lainaus
Tunnin junaa pitänee odottaa vielä 2030-luvulle – ”Pallo on nyt ministeriöllä”, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly

ENÄÄ tarvitaan hankeyhtiöiden perustaminen, jotta vähintään vuosikymmenen mittainen hanke nopean junayhteyden saamiseksi Helsingistä Tampereelle ja Turkuun pääsee käyntiin.

Kunnat ovat jo malttamattomina lähtökuopissa, mutta vielä puuttuu liikenne- ja viestintäministeriön lopullinen sana, jolla yhtiöt perustetaan. Se saadaan todennäköisesti vielä tänä vuonna, ministeriö lupailee.

[...]

Hankeyhtiöiden tehtävä on hankkeiden suunnittelu ja niiden rahoittaminen rakentamisvalmiuteen asti, varsinainen rakentaminen edellyttää vielä muita päätöksiä ja rahoitusta. Esimerkiksi Turun tunnin junan suunnittelu voi kestää vuoteen 2025 asti.

Suuria odotuksia kohdistuu varsinkin Suomi-radan eli Helsingin ja Tampereen välisen pääradan tulevaisuuteen. Suomi-radan hankeyhtiön olennaisin ratkaisu tulee olemaan radan linjaus. Sen osia ovat Lentorata eli Helsinki-Vantaalta Keravalle kulkeva linjaus ja jatkoyhteys Tampereelle.

Jatkoyhteys voidaan tehdä joko kokonaan uutena ratalinjauksena lentoasemalta Tampereelle tai kehittämällä nykyistä päärataa Riihimäen ja Tampereen välillä, mikä tarkoittaa kolmatta ja neljättä lisäraidetta ja radan oikaisuja.

Jos lähdettäisiin suunnittelemaan kokonaan uutta rataa lentoasemalta Tampereelle, pelkästään suunnittelussa kestäisi kymmenen vuotta. Pääratavaihtoehdon suunnittelu kestäisi vähemmän. Rakennus­kustannuksiksi on arvioitu nykyhinnoin 4,6–5,75 miljardia euroa linjauksesta riippuen.

[...]

”Lähtökohdan pitää olla se, että juna menee tunnissa Tampereen keskustasta lento­kentän kautta Helsingin keskustaan. Lähtökohta on tiukka, mutta Euroopassa mennään junilla kolmea–neljääsataa”, sanoo Lyly.

Siinä olisi valtava ero nykyiseen, parhaimmillaan noin puoleentoista tuntiin, ja malli toisi myös suoran yhteyden pohjoisesta lentokentälle.

[...]

Ilman koronaviruspohdintoja ei päästä tunnin juna -ratkaisuissakaan. Nyt päällä olevan pandemian vaikutuksia on vaikea ennustaa 30-luvulle asti, mutta se tiedetään, että Suomessa etätyö yleistyy valtavasti, mikä tarkoittaa vähemmän junalla tehtäviä työmatkoja.

Samalla lentoyhtiöt povaavat vuosikausia jatkuvia vaikeuksia, kun ihmiset ovat toistaiseksi valtaosin lopettaneet lento- ja bisnesmatkailun. Mikä vaikutus näillä voisi olla junaliikenteen näkymiin Suomessa?

Etätöiden määrä tulee kasvamaan pysyvällä tavalla. Mutta on myös todennäköistä, että kaupungistuminen jatkuu ja raiteilla liikkumisen merkitys suurten kaupunkien välillä tulee ilmastosyistä kasvamaan. Pitää muistaa, että 30-luvulle maailma ehtii muuttua vielä muutaman kerran”, sanoo Vapaavuori.

Lyly uskoo, että juuri raidematkustaminen selviää kriisistä voittajana ja junat tulevat viemään matkustajia lentokoneilta. Hän myös uskoo, että etätyön yleistyessä ja ratayhteyden nopeuduttua yhä useampi suomalainen valitsee Tampereen kotikaupungikseen, koska sieltä voi käydä pääkaupunkiseudulla töissä.

”Kukaan tosin ei pysty täysin arvioimaan, mikä on kymmenen vuoden päästä ratamatkustamisen volyymi”, Lyly arvioi.
Helsingin Sanomat 9.11.2020

Ei ilmastonmuutokseen vaikuttamisesta hehkuttamista, paitsi Vapaavuoren perustelematon heitto. Toivottavasti siksi, että tunnin junia ei voi oikeasti perustella ainakaan hiilipäästöjen vähenemisellä.

Mutta eipä niille löydy oikein taloudellisiakaan perusteluja. Kuten tuossa mainitaan, sekä junamatkailun että lentomatkailun odotetaan molempien vähenevän etätöiden yleistyessä, joten miksi pitäisi rakentaa miljardeilla euroilla uusia ratoja hieman nopeammille (puolen tunnin säästö Tampere-Helsinki-välillä) yhteyksille? Suurkaupunkien väliset luotijunat olivat kovasti moderneja joskus 80-luvulla, mutta Suomessa ne ovat väärässä paikassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 084
 • Liked: 4657
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9451 : 10.11.2020, 23:35:35 »
Petteri Järvinen kirjoitti blogissaan hyvin tunnin junasta että täysin tarpeeton. Järkevämpää olisi satsata siihen että VR:llä olisi vaunuja joissa pystyisi helpommin tekemään etätöitä.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 559
 • Liked: 10762
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9452 : 11.11.2020, 10:22:30 »
Tutkimus: Puunpoltto pientaloissa aiheuttaa pääkaupunki­seudulla jopa autoliikennettä enemmän terveydelle haitallisia päästöjä.
Hiukkaspäästöt vaikuttavat hengitysilman laatuun ja ovat haitallisia terveydelle.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) kertoo, että tutkimuksen mukaan kotitalouksien puunpoltosta syntyy pääkaupunkiseudulla enemmän hiukkaspäästöjä kuin autojen pakokaasuista. Asialla on vaikutusta hengitysilman laadun kannalta. HSY arvioi pääkaupunkiseudun polttoperäisistä hiukkaspäästöistä reilun kolmanneksen johtuvan puunpoltosta ja neljäsosan autojen pakokaasuista. Suurimmat päästöt esiintyvät vanhoilla ja tiiviisti rakennetuilla pientaloalueilla.

Arvio perustuu HSY:n ja Työtehoseuran (TTS) keväällä 2019 toteuttamaan kyselytutkimukseen pientaloasukkaiden tulisijojen käytöstä pääkaupunkiseudulla. Tulosten perusteella HSY laski puunpoltosta aiheutuvat päästöt.

– Arviomme mukaan pääkaupunkiseudun polttoperäisistä hiukkaspäästöistä 33 prosenttia syntyy kotitalouksien puunpoltosta. Autojen pakokaasujen osuus on 26 prosenttia. Energiantuotannosta syntyy hiukkaspäästöjä eniten eli 38 prosenttia, mutta näillä päästöillä on vain pieni merkitys hengitysilman laatuun, sillä päästöt purkautuvat korkeista piipuista ja pääsevät laimenevaan yläilmoissa, kertoo HSY:n ilmansuojeluasiantuntija Maria Myllynen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007611779.html


Eli mitään tutkimusta ei ole, vaan jonkun puhelinkyselyn perusteella on vähän arvioitu ja räknätty kahvipöydässä...
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 751
 • Liked: 35869
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9453 : 15.11.2020, 19:01:15 »
Artisti nimeltä Sanni ajaa taksilla joka paikkaan.

Se on kuitenkin perusteltua ympäristön kannalta, koska:

Lainaus käyttäjältä: IS
– Tavallaan on ahdistava asia sanoa, etten kulje julkisilla, koska ympäristöaiheet huolettavat ja maailmanloppu lähestyy. Tuntuu, että mikä minä olen kulkemaan taksilla yhtään mihinkään. Samaan aikaan ehkä se on semmoinen juttu, jonka oikeutan sen takia, että ylipäänsä pystyn tekemään työni ja pysyn jotenkin järjissäni. Ettei tarvitse koko ajan miettiä hirveästi itseään ulkopuolelta ja tiedostaa itseään. Vaan voi olla miten päin vaan ja päästä paikasta a paikkaan b, Sanni pohtii ohjelmassa.

Että liikkuu muulla kuin julkisella siksi, että pystyy tekemään työnsä ja pysyy jotenkin järjissään. Ja ettei tarvitse koko ajan miettiä hirveästi itseään ulkopuolelta ja tiedostaa itseään. Asia kunnossa. Ja olla miten päin vaan, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

Viimeinen perustelu onkin ihan jäätävän kova. Pitää päästä paikasta a paikkaan b. Edes maailmanlopun lähestyminen ei kuitenkaan ole tärkeämpää kuin se, että Sanni saa olla miten päin vaan.

Onneksi suurin osa veronmaksajista on sellaisia, joiden ei tarvitse käydä töissä, pysyä jotenkin järjissään tai päästä paikasta a paikkaan b.  :roll: Muuten vihreiden maailmanpelastamis- ja yksityisautoilunkieltoagendalta putoaisi pohja pois.

 :facepalm:

En ole huomannut, että Sannia oltaisiin lynkattu somessa yksityisautoilunsa takia. Vaikka maailmanloppu lähestyy ja Sanni ajaa taksilla. Eipä tässä mitään uutta ole; eihän sillä ole ollut enää pitkään aikaan väliä mitä sanoo vaan sillä, kuka sanoo.
Tuomas Malinen haastaa pääministerin

Estolista: Ajatolloh

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 858
 • Liked: 3924
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9454 : 15.11.2020, 20:10:48 »
"Ettei tarvitse koko ajan miettiä hirveästi itseään ulkopuolelta ja tiedostaa itseään".
Mitähän tuokin oikeasti tarkoittaa?. "Miettiä itseään ulkopuolelta".

Taitaa olla mielenterveystapaus tämäkin artisti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9455 : 18.11.2020, 10:42:07 »
Jälleen kerran valtamedia valitsee esittää totena ilmastopelottelua, joka ei perustu parhaaseen tietoon vaan pahimpaan ja jo vanhentuneeseen RCP8.5-skenaarioon (hiilidioksidipäästöihin ei puututa), jonka todennäköisyys on nykyään jo nolla.

Lainaus
Tutkimus: Grönlannin suurimmat jäätiköt voivat sulaa vielä pelättyäkin nopeammin

Grönlannin kolme suurinta jäätikköä saattavat sulaa nopeammin kuin pahimmissa ennusteissa on uskottu, todetaan Nature Communicationsissa julkaistussa tutkimuksessa

[...]

YK:n ilmastopaneeli IPCC on ennakoinut merenpinnan nousevan yhteensä 30-110 senttiä vuoteen 2100 mennessä päästöistä riippuen. Jos päästörajoituksia ei tehdä, IPCC on ennakoinut ilmaston lämpenevän kolmella asteella teollistumista edeltävään aikaan verrattuna. Tällä mallilla kolmen grönlantilaisjäätikön aiheuttamaksi merenpinnan nousuksi on arvioitu 9,1-14,9 millimetriä.

Tuoreessa tutkimuksessa huomautettiin kuitenkin, että mallin mukainen lämpötilan nousu on moninkertainen 1900-lukuun verrattuna, ja jo tuolloin Grönlannin kolmen jäätikön sulaminen on nostanut maailman merien pintaa yli kahdeksalla millimetrillä.

Pahimmat uhkakuvat ovat aliarvioituja. Jään sulaminen voi olla mitä tahansa kolmin- ja nelinkertaisen väliltä suurempaa kuin tutkimuksessa huomioiduille kolmelle jäätikölle on aiemmin ennustettu, Khan huomauttaa.
Yle 18.11.2020

Aliarvioitua on siis tutkijan mukaan se, mitä pahimmassa skenaariossa tapahtuisi, mutta ilmastopelotteluun käytetyn pahimman skenaarion todennäköisyys on silti edelleen nolla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 434
 • Liked: 1061
 • Musta punaisin merkein
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9456 : 18.11.2020, 10:48:30 »
Tästä tapaus sanni maailmanlopun ahdistujasta.

Voisikohan tässäkin olla vain joku hänen tuotteensa, eli musiikin myyntikikka? Tiedän että olen näin kirjoittanut myös muihinkin ketjuihin kun on joku maailmanparantaja avautunut. Josko sanni yrittää ollakin ovela. Hän saa tuollaisilla jutuilla kymmenien tuhansien eurojen edestä ilmaista mainosta. Jos minä olisin jokin, joka elää käytännössä julkisuudesta, voisin tietenkin yrittää jotain vastaavaa millä saa huomiota. Sitä on nyt vain pakko saada. Muuten tippuu pelistä pois.

E.tämä kuuluisi sinne Greta, ketjuun mutta sanonpa sen nyt tässä. Pitäisin suurena ihmeenä ellei myöskin siellä thunbergien perheessä oltaisi, urpoilta fyrkat himaan mentaliteetilla.


« Viimeksi muokattu: 18.11.2020, 11:15:57 kirjoittanut Mäyräkoira »
-   "Sikaniskalandepöndejuntti "
-    "Lato-uuno"
-   "Isäm maan pulustaja"
-   "Elämän kolulainen"
-   "Urpoarmeijan korpraali"

PolleaPoeka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 12
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9457 : 18.11.2020, 11:00:09 »
Tästä tapaus sanni maailmanlopun ahdistujasta.

Voisikohan tässäkin olla vain joku hänen tuotteensa, eli musiikin myyntikikka? Tiedän että olen näin kirjoittanut myös muihinkin ketjuihin kun on joku maailmanparantaja avautunut. Josko sanni yrittää ollakin ovela. Hän saa tuollaisilla jutuilla kymmenien tuhansien eurojen edestä ilmaista mainosta. Jos minä olisin jokin, joka elää käytännössä julkisuudesta, voisin tietenkin yrittää jotain vastaavaa millä saa huomiota. Sitä on nyt vain pakko saada. Muuten tippuu pelistä pois.

Samaa tekee poliitikot. Kukin "ahdistuu" kaikenlaisesta millä saa huomiota. Muuten tippuu pelistä pois

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9458 : 18.11.2020, 11:24:03 »
Jos joku uskoi, että "ilmastorahoituksella" on sentään oikeasti tarkoitus tukea päästöjen vähentämistä niin ei, vaan vain ideologialla on väliä.

Lainaus
Vuodettu muistio: EU tukemassa tuuli- ja aurinkovoimaa vesi- ja ydinvoiman kustannuksella – ”On käsittämätöntä, että EU on nostamassa päästöttömän sähkön kustannuksia”

Vuodetun luonnoksen mukaan EU:n tukilinjaukset rajaisivat suurimman osan Suomessa tuotetusta päästöttömästä sähköstä tuen ulkopuolelle. Suomen elinkeinoelämää edustavat järjestöt arvostelevat ratkaisua.

SUOMEN vientiteollisuutta ja elinkeinoelämää edustavat järjestöt arvostelevat Euroopan unionia tuuli- ja aurinkovoiman suosimisesta vesi- ja ydinvoiman kustannuksella. Se taas rajaa suurimman osan Suomessa tuotetusta päästöttömästä sähköstä tuen ulkopuolelle.

Euroopan komissio julkistaa lähipäivinä luonnoksen kestävyyskriteereistä ilmaston kannalta keskeisille investoinneille.

Politicoon vuodetun luonnoksen mukaan päästöttömiä tuotantomuotoja kohdellaan eri tavoin, eli esitys ei ole teknologianeutraali. Näin sanovat Energiateollisuus, Kemianteollisuus, Metsäteollisuus, Teknologiateollisuus, Elinkeinoelämän keskusliitto ja Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö tiistaina julkistamassaan tiedotteessa.

RAJAUKSET voivat järjestöjen mukaan tarkoittaa, että tuuli- ja aurinkovoiman rakentamiseen ja ylläpitoon saa edullisempaa lainaa kuin muuhun päästöttömään tuotantoon.

Järjestöt huomauttavat, että pääomakustannukset ovat merkittävimpiä kulueriä esimerkiksi vesi- ja ydinvoiman tuotannossa, sillä jo olemassa olevien laitosten ylläpito vaatii jatkuvia investointeja.

”On käsittämätöntä, että juuri kun kaikki toimialat ovat laatineet omat tiekarttansa hiilineutraaliuteen, EU on nostamassa päästöttömän sähkön kustannuksia”, sanoo Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä tiedotteessa.

SÄHKÖN osuuden kasvattaminen teollisen tuotannon energialähteenä on ainoa tehokas tapa vähentää teollisuuden päästöjä. Hallituksen on huolehdittava, että pääsemme hallituksen itsensä asettamiin ilmastotavoitteisiin edellyttämällä, että päästötöntä energiantuotantoa kohdellaan tasavertaisesti EU:ssa”, sanoo Teknologiateollisuuden kestävän kehityksen johtaja Helena Soimakallio.

[...]

Päästöttömän sähkön saaminen riittävän edullisesti on aivan olennaista vientiteollisuudellemme. Kilpailemme sekä vähäpäästöisyydellä, että hinnalla”, sanoo johtaja Maarit Lindström Metsäteollisuudesta.

”KOHTUUHINTAINEN sähkö on ollut vuosikymmeniä Suomen yksi keskeisistä kilpailuvalteista. Uusien ja nykyisten teollisten työpaikkojen turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää”, sanoo elinkeinoasioiden päällikkö Lauri Muranen SAK:sta.

Suomi ei voi Murasen mukaan kilpailla matalapalkkamaiden kanssa työn hinnalla, mutta muiden tuotantopanosten, kuten energian hintaan voidaan vaikuttaa: ”Suomeen sijoittuva teollinen työpaikka tukee ilmastotavoitteita, etenkin kun Suomi tavoittelee ilmastoneutraalisuutta 15 vuotta aiemmin kuin EU.”
Helsingin Sanomat 18.11.2020

EU:n kampittaminen tekee Suomen vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteesta vieläkin kalliimman ja järjettömämmän.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 2675
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9459 : 18.11.2020, 11:33:46 »
Elämä on lyhyt kuin lapsella paita. Se on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Luulevatko nämä kaikesta ahdistuvat ja vinkuvat nykynuoret, että maailma oli turvallisempi ja huolettomampi paikka  50-, 60 -, tai 70-luvulla. Ydinsodan uhka oli todellisempi kuin nämä ilmsatofobiat. Me nyt vaan ei panikoitu. Kyllä on tämän päivän nuorison se sairain ja kovaäänisin paskajengi päästään sekaisin. Heitä ohjastavat viherkommunistien politiikot. Idoliksi kelpaavat sairaat kaasuja ilmassa näkevät lapset.
Sannit joikhaa ahdistustaan, voihan nenäpäivää vaan.
Kevennyksenä Sannille laulu:
https://www.youtube.com/watch?v=WHy8D-gSBQI&list=RDWHy8D-gSBQI#t=59

“Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming “Wow! What a Ride!” -Hunter S. Thompson

PolleaPoeka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 12
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9460 : 18.11.2020, 14:10:13 »
Elämä on lyhyt kuin lapsella paita. Se on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Luulevatko nämä kaikesta ahdistuvat ja vinkuvat nykynuoret, että maailma oli turvallisempi ja huolettomampi paikka  50-, 60 -, tai 70-luvulla. Ydinsodan uhka oli todellisempi kuin nämä ilmsatofobiat. Me nyt vaan ei panikoitu. Kyllä on tämän päivän nuorison se sairain ja kovaäänisin paskajengi päästään sekaisin. Heitä ohjastavat viherkommunistien politiikot. Idoliksi kelpaavat sairaat kaasuja ilmassa näkevät lapset.
Sannit joikhaa ahdistustaan, voihan nenäpäivää vaan.
Kevennyksenä Sannille laulu:
https://www.youtube.com/watch?v=WHy8D-gSBQI&list=RDWHy8D-gSBQI#t=59

Pitäs nuorisolla hieman enemmän tutkia historiaa ja ympäristöään. Menneet sukupolvet on surutta paskoneet luontoa. Ja sen kaiken puhdistamiseen ja tutkimiseen olisi syytä kiinnittää huomiota, ja tehdä asialle jotain. Jokia ja järviä on täällä käytetty surutta kaatopaikkoina. Niitä siivoamaan ja tutkimaan niin unohtuu ilmasto hömpötykset. Kaikenmaailman paskaläjiä riittää siivottavaksi meijänki maassa vaikka loppuelämäksi. Ja jos ei nappaa, niin Aasiaan sitte pätemään https://yle.fi/uutiset/3-10393109

"Kuopion Neulalahti on hyvä esimerkki siitä, miten järveä pidettiin sotien jälkeen vuosikymmeniä ongelmajätteen kaatopaikkana. Ympäristön turmeleminen ei vielä tuohon aikaan ollut rikos, mutta nykymittapuulla valtio suorastaan tehtaili ympäristörikoksia ja yritykset ja yksittäiset kansalaiset seurasivat perässä parhaansa mukaan.

Jälkeenpäin jotkut ovat heränneet katumaan."

Onneksi on herätty tähän ongelmaan, mutta vielä tänäkin päivänä suuri määrä ihmisiä käyttää meidän luontoa kaatopaikkana. Katso vaikka viimeisimmät uutisoinnit lapista, kakslauttasessa yrittäjä dunpannut" maan tavalla" paskansa pitkin tuntureita...

Itse ostin muutama vuosi sitten maalta talon. Syvältä mettästä, talo rakennettu 50luvulla. Parin hehtaarin tonttia siivotaan  edelleen. Rojua löytyy haudattuna ja vähemmän haudattuna ympäri tonttia. Tyhjistä viinapulloista vessanpönttöihin ja lämpöpattereihin, kaikkea löytyy. En käsitä väliinpitämättömyyttä, mutta kait se maan tapa vaan oli...
« Viimeksi muokattu: 18.11.2020, 14:31:49 kirjoittanut PolleaPoeka »

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 549
 • Liked: 295
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9461 : 19.11.2020, 07:46:08 »
Ilmastomuutos on varmastikin totta. Jokaisen nähtävissä ja todettavissa. Helppo uskoa jonkinmoinen katastrofi on tulossa muutaman kymmenen vuoden kuluessa. Ei tähän kuitenkaan mitkään hybridit, tuulivoimalat ja kierrätys auta. Maapallon väkilukua pitää saada rajusti alas. Olisiko vaikka 5 miljardia ok. Nyt ollaan tilanteessa, jossa väkiluku on kasvamassa tyyliin 50% 2100 vuoteen mennessä.
Valitettavasti muutos oikeaan suuntaan kestää ihan hemmetin pitkään, jos ei sitten tule Korona kakkosta, johon ei parannuskeinoa löydykään.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 978
 • Liked: 10565
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9462 : 19.11.2020, 08:29:48 »
Jokaisen nähtävissä ja todettavissa.

Miten?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

lurkkeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 248
 • Liked: 452
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9463 : 19.11.2020, 09:12:05 »
^^
Mikke ei ole vielä katsonut tätä videota, joka täälläkin on muutamaan kertaan linkattu. Myytinkertojat: Ilmastohätätilaa - jatkuvalla syklillä jo vuodesta 1850:
https://www.youtube.com/watch?v=cP5aa77GASY
Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden suhde oikeudenmukaisuuteen on suunnilleen sama kuin kommunistisen totuuden suhde totuuteen.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 466
 • Liked: 19912
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9464 : 19.11.2020, 11:06:26 »
Jokaisen nähtävissä ja todettavissa.

Miten?

Greta-menetelmällä jolla voi nähdä jopa hiilidioksidinkin ilmasta !!1!
Meille tavallisille(!) ihmisille tuo ei onnistu, sillä vuotuiset vaihtelut näkökenttämme ja toteamisympäristömme puitteissa ovat 700-kertaiset väitettyyn muutokseen nähden.

Ilmastokatastrofiin uskominenkin vaatii herkkää mieltä joka on taipuvainen uskomiseen, sillä kaikki mitä nykyään esiintyy ilmakehän puitteissa on aikojen saatossa jo ennestään esiintynyt moninkertaisena, eikä mistään katastrofeista ole merkkiäkään havaittavissa.
Aina näyttää löytyvän ihmisiä joille satuja ja tarinoita voi myydä totena.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 549
 • Liked: 295
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9465 : 19.11.2020, 19:39:08 »
Tunnustan, että näkemykseni ilmastomuutoksesta perustuu osin median antamaan tietoon. Luotan tässä asiassa kuitenkin Jussi Halla-ahoon, joka on kertonut kantanaan, että ilmastomuutos on tosiasia ja osin ihmisen aikaansaama. Luotan siihen, että Jussilla on riittävän kriittinen näkemys aiheesta.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 696
 • Liked: 9691
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9466 : 19.11.2020, 19:58:31 »
Tunnustan, että näkemykseni ilmastomuutoksesta perustuu osin median antamaan tietoon. Luotan tässä asiassa kuitenkin Jussi Halla-ahoon, joka on kertonut kantanaan, että ilmastomuutos on tosiasia ja osin ihmisen aikaansaama. Luotan siihen, että Jussilla on riittävän kriittinen näkemys aiheesta.

Kukaan ei kuitenkaan ole kyennut osoittamaan mitään haittaa ilmastonmuutoksesta. Päinvastoin CO2 ja lämpeneminen parantavat elintarviketuotantoa kaikkialla.

No joo - merenpinnan nousu alkaa aiheuttaa pientä haittaa vuoden 2200 tienoilla, ellei ilmasto ole alkanut viiletä siihen mennessä.

PolleaPoeka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 12
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9467 : 20.11.2020, 20:18:02 »
Tunnustan, että näkemykseni ilmastomuutoksesta perustuu osin median antamaan tietoon. Luotan tässä asiassa kuitenkin Jussi Halla-ahoon, joka on kertonut kantanaan, että ilmastomuutos on tosiasia ja osin ihmisen aikaansaama. Luotan siihen, että Jussilla on riittävän kriittinen näkemys aiheesta.

Kukaan ei kuitenkaan ole kyennut osoittamaan mitään haittaa ilmastonmuutoksesta. Päinvastoin CO2 ja lämpeneminen parantavat elintarviketuotantoa kaikkialla.

No joo - merenpinnan nousu alkaa aiheuttaa pientä haittaa vuoden 2200 tienoilla, ellei ilmasto ole alkanut viiletä siihen mennessä.

Riippuu keneltä kysyy. Ilmatieteenlaitokselle ku menet haastattelemaan ihmisiä, niin takulla löytyy porukkaa kertomaan ilmastomuutoksen haitoista. Suvussa muutamat opettaja ja yksi erittäin kokenut  tutkija, joka töissä Ilmatieteenlaitoksella. Itse olen myös osallistunut avustajana kokeisiin ja jutellut monen eri tutkijan kanssa ilmastonmuutoksesta. Väitellyt en ole, sillä en koe itseäni tarpeeksi lukeneeksi siihen hommaan, kun on ammattilaiset vastassa.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 704
 • Liked: 13567
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9468 : 20.11.2020, 22:19:04 »
Riippuu keneltä kysyy. Ilmatieteenlaitokselle ku menet haastattelemaan ihmisiä, niin takulla löytyy porukkaa kertomaan ilmastomuutoksen haitoista. Suvussa muutamat opettaja ja yksi erittäin kokenut  tutkija, joka töissä Ilmatieteenlaitoksella. Itse olen myös osallistunut avustajana kokeisiin ja jutellut monen eri tutkijan kanssa ilmastonmuutoksesta. Väitellyt en ole, sillä en koe itseäni tarpeeksi lukeneeksi siihen hommaan, kun on ammattilaiset vastassa.

Hei hei hei, kun nyt sulla sukulainen on siellä töissä, niin viitsisitkö kysäistä mikä siinä mittausmateriaalin digitoimisessa oikein maksaa? Kun vanhojen mittausten ja tilastojen digitointi on aloitettu jo 90-luvulla. Eli noin 30 vuotta sitten, niin miten ilmatieteenlaitos ei julkaise vuositilastoja kuin vuodesta 1961 lähtien? No kahdesta asemasta julkaisevat pidemmältä, mutta muilta ei.

“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

PolleaPoeka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 12
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9469 : 20.11.2020, 22:43:45 »
Riippuu keneltä kysyy. Ilmatieteenlaitokselle ku menet haastattelemaan ihmisiä, niin takulla löytyy porukkaa kertomaan ilmastomuutoksen haitoista. Suvussa muutamat opettaja ja yksi erittäin kokenut  tutkija, joka töissä Ilmatieteenlaitoksella. Itse olen myös osallistunut avustajana kokeisiin ja jutellut monen eri tutkijan kanssa ilmastonmuutoksesta. Väitellyt en ole, sillä en koe itseäni tarpeeksi lukeneeksi siihen hommaan, kun on ammattilaiset vastassa.

Hei hei hei, kun nyt sulla sukulainen on siellä töissä, niin viitsisitkö kysäistä mikä siinä mittausmateriaalin digitoimisessa oikein maksaa? Kun vanhojen mittausten ja tilastojen digitointi on aloitettu jo 90-luvulla. Eli noin 30 vuotta sitten, niin miten ilmatieteenlaitos ei julkaise vuositilastoja kuin vuodesta 1961 lähtien? No kahdesta asemasta julkaisevat pidemmältä, mutta muilta ei.

Kysytään. Mutulla sanoisin, että lienee aivan valtava urakka digitoida vuosikymmenien ajalta kaikki aineisto, joten vielä kestää.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 085
 • Liked: 5660
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9470 : 20.11.2020, 22:48:46 »
Kysytään. Mutulla sanoisin, että lienee aivan valtava urakka digitoida vuosikymmenien ajalta kaikki aineisto, joten vielä kestää.

Se tallennus ei mitään aikaa vie, vaan se manipulointi! Tiedät tuon itsekin mutta teeskentelet tyhmää. Tai siis se sun sukulaisesi siellä Ilmatieteen Laitoksella.

Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

PolleaPoeka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 12
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9471 : 20.11.2020, 23:11:32 »
Kysytään. Mutulla sanoisin, että lienee aivan valtava urakka digitoida vuosikymmenien ajalta kaikki aineisto, joten vielä kestää.

Se tallennus ei mitään aikaa vie, vaan se manipulointi! Tiedät tuon itsekin mutta teeskentelet tyhmää. Tai siis se sun sukulaisesi siellä Ilmatieteen Laitoksella.

En minä kyllä ole mikään asiantuntija vanhan datan digitoimisessa, niin paha sanoa miten kauan siinä menee. Datan manipuloinnista en tiedä myöskään mitään, mutta kiinnostaa kyllä. Rupean tutkimaan asiaa. Onko sulla mitään vinkkiä mistä kannattaa aloittaa?

Sukulaiselta en ole kerennyt vielä kysyä mitään, en kehdannut häiritä näin perjantai iltamyöhään.

Iso kyynel jos pidät mua tyhmänä xD minäkin pidän sinua melko idioottina tämmösen kommentin perusteella :)

Tajuat varmaan, että kaikki ei oo yhtä perillä ilmastonmuutos salaliitoista yms, mitä täällä hommalla? Yritän kuitenkin kokoajan oppia ja tutkia, ja pidän avoimen mielen.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2020, 23:17:15 kirjoittanut PolleaPoeka »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 704
 • Liked: 13567
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9472 : 20.11.2020, 23:48:46 »
Kysytään. Mutulla sanoisin, että lienee aivan valtava urakka digitoida vuosikymmenien ajalta kaikki aineisto, joten vielä kestää.

Kyllä mä uskon että se aikaa vie. Tosin yksittäinen hommailijakin tai yksinkertainen tyyppi kuin minä, kykenee naputtamaan asemakohtaiset havaintopäiväkirjat digitaalisesti.

Kun otetaan vaikka 100 vuotta yhden mittausaseman lämpötilahistoriaa, niin se on 730 mittaustulosta per vuosi. 365 min ja 365 max tulosta per vuosi. 73000 mittaustulosta 100 vuoden aikana.

Jos sitten oletetaan että niitä havaintoasemia on vaikka 30. Niin se on 2 190 000 mittaustulosta jotka pitää kirjata.

Jos lunttaa paperilta niin kyllä sitä nyt minuutissa kirjaa sanotaan 4 lukemaa. joka tekee 240 lukemaa tunnissa ja 1920 lukemaa normaalin 8h työpäivän aikana. Joka tarkoittaisi sitä että yksinkertainen minä, kykenisin digitoimaan reilussa 5 vuodessa, noiden 30 havaintoaseman lämpötilasarjat 100 vuoden mittaiselta ajalta.

Tarkoittaa varmaan vain sitä että siellä se digitointi on jätetty jonkun puhdehommaksi, joka tekee sitä vasemmalla kädellä, silloin kun jaksaa.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 084
 • Liked: 4657
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9473 : 21.11.2020, 00:14:05 »
Elämä on lyhyt kuin lapsella paita. Se on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Luulevatko nämä kaikesta ahdistuvat ja vinkuvat nykynuoret, että maailma oli turvallisempi ja huolettomampi paikka  50-, 60 -, tai 70-luvulla. Ydinsodan uhka oli todellisempi kuin nämä ilmsatofobiat. Me nyt vaan ei panikoitu. Kyllä on tämän päivän nuorison se sairain ja kovaäänisin paskajengi päästään sekaisin. Heitä ohjastavat viherkommunistien politiikot. Idoliksi kelpaavat sairaat kaasuja ilmassa näkevät lapset.
Sannit joikhaa ahdistustaan, voihan nenäpäivää vaan.
Kevennyksenä Sannille laulu:
https://www.youtube.com/watch?v=WHy8D-gSBQI&list=RDWHy8D-gSBQI#t=59

Pitäs nuorisolla hieman enemmän tutkia historiaa ja ympäristöään. Menneet sukupolvet on surutta paskoneet luontoa. Ja sen kaiken puhdistamiseen ja tutkimiseen olisi syytä kiinnittää huomiota, ja tehdä asialle jotain. Jokia ja järviä on täällä käytetty surutta kaatopaikkoina. Niitä siivoamaan ja tutkimaan niin unohtuu ilmasto hömpötykset. Kaikenmaailman paskaläjiä riittää siivottavaksi meijänki maassa vaikka loppuelämäksi. Ja jos ei nappaa, niin Aasiaan sitte pätemään https://yle.fi/uutiset/3-10393109

"Kuopion Neulalahti on hyvä esimerkki siitä, miten järveä pidettiin sotien jälkeen vuosikymmeniä ongelmajätteen kaatopaikkana. Ympäristön turmeleminen ei vielä tuohon aikaan ollut rikos, mutta nykymittapuulla valtio suorastaan tehtaili ympäristörikoksia ja yritykset ja yksittäiset kansalaiset seurasivat perässä parhaansa mukaan.

Jälkeenpäin jotkut ovat heränneet katumaan."

Onneksi on herätty tähän ongelmaan, mutta vielä tänäkin päivänä suuri määrä ihmisiä käyttää meidän luontoa kaatopaikkana. Katso vaikka viimeisimmät uutisoinnit lapista, kakslauttasessa yrittäjä dunpannut" maan tavalla" paskansa pitkin tuntureita...

Itse ostin muutama vuosi sitten maalta talon. Syvältä mettästä, talo rakennettu 50luvulla. Parin hehtaarin tonttia siivotaan  edelleen. Rojua löytyy haudattuna ja vähemmän haudattuna ympäri tonttia. Tyhjistä viinapulloista vessanpönttöihin ja lämpöpattereihin, kaikkea löytyy. En käsitä väliinpitämättömyyttä, mutta kait se maan tapa vaan oli...

Pitäisi muistaa myös sellainen juttu että sillä sun landtontilla ei 50 luvulla varmaan ole jätehuolto toiminut, Jos kaattis on 50 kilsan päässä niin sinne on saattanut olla vaikea toimittaa jätettä. Lapissakaan ei ole yhtään jätteenpolttolaitosta jostain syystä. Leviltä yms viedään kalliilla jätteet ouluun tai ruotsiin. Jostain syystä viranomaiset eivät saa jätteenpolttolaitosta Lappiin. Jostain syystä viherpunafasistit suhtautuu jätteenpolttoon kielteisesti. Jätehuolto voisi olla meillekin miljardibisnes, kuten Ruotsille.

PolleaPoeka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 12
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9474 : 21.11.2020, 01:00:20 »
Oikeessa olet, lähimmälle kaatopaikalle  on täältä edelleen vuonna 2020 matkaa yli 100km suuntaansa. Romuauto näkyy silloin tällöin kylillä. 50vuotta sitten varmasti vielä paljon hankalampi tilanne.

Elettiin vielä sodan jälkeisiä aikoja, oli suurta syntiä heittää mitään menemään. Siinä mielessä ymmärtää miksi on romuja pihassa. Ja pitäähän jotku ihmiset romukasojaan taiteena. Kukin tyylillään, mutta eihän sitä tietenkään muiden romuja ole kiva itte alkaa siivoamaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83667
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9475 : 21.11.2020, 01:26:56 »
Kukaan ei kuitenkaan ole kyennut osoittamaan mitään haittaa ilmastonmuutoksesta. Päinvastoin CO2 ja lämpeneminen parantavat elintarviketuotantoa kaikkialla.

No joo - merenpinnan nousu alkaa aiheuttaa pientä haittaa vuoden 2200 tienoilla, ellei ilmasto ole alkanut viiletä siihen mennessä.

Riippuu keneltä kysyy. Ilmatieteenlaitokselle ku menet haastattelemaan ihmisiä, niin takulla löytyy porukkaa kertomaan ilmastomuutoksen haitoista. Suvussa muutamat opettaja ja yksi erittäin kokenut  tutkija, joka töissä Ilmatieteenlaitoksella. Itse olen myös osallistunut avustajana kokeisiin ja jutellut monen eri tutkijan kanssa ilmastonmuutoksesta. Väitellyt en ole, sillä en koe itseäni tarpeeksi lukeneeksi siihen hommaan, kun on ammattilaiset vastassa.

Mielestäni aika rehellisesti ovat myöntäneet, että ilmastonmuutoksella ei ole suurempia haittavaikutuksia Suomessa.

Eilen oli Ylen aamu-tv:ssä pari asiantuntijaa, ja eivät maininneet tuholaisia ja roudan puutetta kummempia haittoja. Ilmatieteen laitoksen Mäkelä vieläpä kumosi sen ilmastonmuutokseen liitetyn propagandaluulottelun, että myrskyjä olisi muka Suomessa enemmän tai että ne olisivat kovempia.

Lainaus
3:40-
Toimittaja
Onko myrskyjä enemmän, ovatko ne rajumpia?

Antti Mäkelä, ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt -yksikön ryhmäpäällikkö, Ilmatieteen laitos
Ei oikeastaan mitään semmoista trendiä ole Suomessa. (..) Niissä [myrskyissä] ei ole toistaiseksi havaittu mitään suurta muutosta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

no enpä tiedä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 84
 • Liked: 312
 • Hiljaista mutinaa luokan keskeltä
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9476 : 21.11.2020, 09:32:51 »
Pari esimerkkiä EU:n päättömästä ilmastonpelastamisesta.

EU:n turvapaikkaa haki viime vuonna 55 810 afganistanilaista (heinäkuu 2019 - kesäkuu 2020). Afganistanilaisen hiilijalanjälki on 0,29 ja EU28 keskiarvo on 6,78. Näiden turviksien hiilijalanjälki kasvaa nyt 23,38 kertaiseksi, mikä vastaa 1,3 miljoonan afganistanilaisen hiilijalanjälkeä. Lisäksi afgaani ei pysty adaptoitumaan/kilpailemaan työmarkkinoilla länsi-eurooppalaisessa kulttuurissa, tuo mukanaan oman alikehittyneen kulttuurinsa sekä lisääntymisvauhtinsa. Eurooppaan kasvaa vauhdilla työttömien/pienituloisten väestö, joka ei halua/pysty sopeutumaan, ja jolla on liikaa vapaa-aikaa.

Husujen hiilijalanjälki kasvaa Suomessa 147 kertaiseksi.

EU:n junailema Kreikan rahoituksen uudelleenjärjestely tuotti helleeneille 1355 saksalaista tankkia. Korfun saarella ei edelleenkään ole mitään jätehuoltoa. Saarella on kymmeniä ellei peräti satoja haisevia talousjätekasoja. Spiros Bond 007 cafeen ympäristö oliivipuu viljelyksineen näyttää edelleen samalta kuin 40 vuotta sitten 007 Erittäin salainen (For Your Eyes Only) elokuvassa. Saarella on vain kaksi pientä aurinkopaneeli asemaa, vaikka tilaa riittäisi suurillekin aurinkovoimaloille. Lämmintä käyttövettä ei edelleenkään lämmitetä esim. talojen katolla säiliössä. EU:n "apu" on kohdistunut pitkälti auttajamaihin.

Elpymisväline on samaa soopaa eri paketissa. Rahaa siirretään huonommilta mailta parempien maiden taskuun, sillä jokainen jäsenmaa saa edelleen itsenäisesti lainaa markkinoilta.

https://knoema.com/EDGARED2019/global-ghg-and-co2-emissions
https://ind.nl/en/Documents/AT_september_2020_Appendix_2.pdf
https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=greece
https://www.tripadvisor.fi/ShowUserReviews-g8514712-d3415868-r207808911-Spiros_Bond_007_Cafe_Bar-Pagoi_Corfu_Ionian_Islands.html

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 322
 • Liked: 8543
 • junior koodari
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9477 : 22.11.2020, 20:50:04 »
Turve laitettiin nutulleen, nyt tuodaan haketta ulkomailta (lähinnä Virosta).

Myös lämpövoimaloiden teknologiaan on tehtävä melkoisia investointeja.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/energialaitokset-korvaavat-kotimaista-turvetta-ulkomaisella-tuontihakkeella-kuinka-kestavaa-kehitysta-se-on/7991554

Lainaus
Turpeen verotus liki tuplaantuu ensi vuonna. Lisäksi hallitus päätti puolittaa energiaturpeen käytön tällä vuosikymmenellä. Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannu Salon mukaan lasku on ollut viimeisen vuoden aikana yllättävän nopea.

– Siinä on vähän tällaista joukkopaon tuntua, hän toteaa.

Sähköntuotannossa turve näyttelee kaikkiaan vain noin neljän prosentin roolia, mutta lämpölaitoksissa turve palaa ahkerasti. Nyt turvetta suunnitellaan korvattavaksi puulla.

Ulkomaista puuhaketta tilalle
Haastateltujen mukaan puuhaketta joudutaan tuomaan ulkomailta. Alalla ollaan huolissaan, että mitä tapahtuu, jos energian tarve lisääntyy yllättävästi.

Samalla huolta herättää myös arvio satojen miljoonien investoinneista, kun vanhat turvekattilat pitää korvata uudella tekniikalla.


– Kyllä se tulee konkretisoitumaan miljoonien tasolla myös meillä. Jos miettii, että kotimainen turve korvataan ulkomaisella hakkeella, niin kuinka kestävää kehitystä se on, Kokkolan Energian tuotantojohtaja Tommi Korpi pohtii.

Taas on Suomi visioinnin edeltäkävijä ja maailman ilmaston parantamisen ykkönen.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2020, 20:53:59 kirjoittanut simppali »

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 084
 • Liked: 4657
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9478 : 22.11.2020, 20:57:36 »
Turve laitettiin nutulleen, nyt tuodaan haketta ulkomailta (lähinnä Virosta).

Myös lämpövoimaloiden teknologiaan on tehtävä melkoisia investointeja.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/energialaitokset-korvaavat-kotimaista-turvetta-ulkomaisella-tuontihakkeella-kuinka-kestavaa-kehitysta-se-on/7991554

Lainaus
Turpeen verotus liki tuplaantuu ensi vuonna. Lisäksi hallitus päätti puolittaa energiaturpeen käytön tällä vuosikymmenellä. Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannu Salon mukaan lasku on ollut viimeisen vuoden aikana yllättävän nopea.

– Siinä on vähän tällaista joukkopaon tuntua, hän toteaa.

Sähköntuotannossa turve näyttelee kaikkiaan vain noin neljän prosentin roolia, mutta lämpölaitoksissa turve palaa ahkerasti. Nyt turvetta suunnitellaan korvattavaksi puulla.

Ulkomaista puuhaketta tilalle
Haastateltujen mukaan puuhaketta joudutaan tuomaan ulkomailta. Alalla ollaan huolissaan, että mitä tapahtuu, jos energian tarve lisääntyy yllättävästi.

Samalla huolta herättää myös arvio satojen miljoonien investoinneista, kun vanhat turvekattilat pitää korvata uudella tekniikalla.


– Kyllä se tulee konkretisoitumaan miljoonien tasolla myös meillä. Jos miettii, että kotimainen turve korvataan ulkomaisella hakkeella, niin kuinka kestävää kehitystä se on, Kokkolan Energian tuotantojohtaja Tommi Korpi pohtii.

Taas on Suomi visioinnin edeltäkävijä ja maailman ilmaston parantamisen ykkönen.

Turve olisi myös hyvä lisäpolttoainen hakevoimaloille. Paska vaan kun meillä on pöljät päättäjät. Turvetta ei pitäiisi hylätä kokonaan.

Timo Rainela

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 612
 • Liked: 2266
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #9479 : 22.11.2020, 21:08:04 »
Mainio, opettavainen dokumentti polttoturpeesta.

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_113245?fbclid=IwAR1DQJqJEaactZXJqRuX3nkeztSZO1M9aRnFasVHpfWmeFbf3vxWuqQ3DbQ

Lainaus
Dokumenttielokuva turpeen nostosta ja turveharkkojen valmistuksesta sekä kuljetuksesta. Valmistumisvuosi 1943.
Turpeen nosto lapioimalla elevaattoriin. Turpeennostoa koneellisesti. Turvejuna. Ruoppausmallinen nostokone. Turvemylly ja kuljetin. Kuivauskenttä. Turveharkkojen valmistus. Turveharkkojen leikkaus. Yhtenäinen turvepötkö kuljetetaan kentälle. Turpeitten kääntöä kentällä. Turpeet kootaan keoiksi. Turpeet kootaan kuljetuskoneelle. Paareilla kannetaan turpeita kuljetusvaunuun. Turvevaunujen kuljetus. Naiset poistuvat työmaalta. Turpeen kuljetus varastoon. Ohrapelto entisellä turvesuolla.
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Tagit: