UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto  (Luettu 139367 kertaa)

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #360 : 10.02.2012, 18:05:38 »
On hyvä, että tämmöisestä aiheesta täällä julkisesti keskustellaan, mutta olisi ollut ihan välttämättömän fiksua pyytää vihapuhetyöryhmään esimerkiksi Jussi Halla-aho. Minäkin osallistuisin työstämiseen oikein mielelläni, koska olen monilla  kirjoituksillani nimenomaan vastustanut rasismia ja vihapuheita ynnä muita väkivaltaisuuksia ja ihmisoikeuksien loukkauksia. Ja olen todennut, kuinka tahallisen väärin asiat halutaan oikeuslaitoksessa käsittää. Olen ollut jäsenenä Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmässä ja sen alaisessa työryhmässä "Kotouttaminen ja etnisten suhteiden edistäminen". Mutta asioista ei kai haluta puhua niiden oikeilla nimillä - poliittisista syistä. Ja minua, joka haluan kohdistaa keskustelun ihan oikeisiin ongelmiin, valtakunnansyyttäjänvirasto kehtaa vainota.  Kysy Fobba siltä Illmannilta ja Kalskeelta ja Nissiseltäkin, ovatko he oikeuspoliittinen yhdistys Demlan jäseniä. Jos et kysy, tiedustelen itse jossakin vaiheessa. En tohtinut ottaa asiaa puheeksi viimeksi tavatessamme, kun eduskunnan lakivaliokunta oli viime kesäkuussa valtakunnansyyttäjänviraston vieraana. Lakivaliokunnan jäsenenä osallistuisin sangen mielelläni tämmöisiin valmistelutöihin.
 
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 120
 • Liked: 89389
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #361 : 10.02.2012, 20:11:56 »
Aika monelle on muodostunut valtionsyyttäjä Illmanin lausuntojen perusteella kuva, että hänellä on henkilökohtainen missio tehdä mahdollisimman paljon netin sananvapauden tukahduttamiseksi. Että jos laki ei ole hänen tarkoituksiinsa sopiva, niin sitten sen tulkinta taivutetaan sopivaksi. Taas mennään.

YLE: Valtionsyyttäjä: Nettikeskustelun isännälle lisävastuuta vihapuheista 10.2.2012

Lainaus käyttäjältä: YLE
Viime kesänä astui voimaan rikoslain muutos, joka voi asettaa vihapuheesta vastuuseen vaikkapa keskustelupalstan ylläpitäjän, käytännössä myös homovastaisen Facebook-ryhmän perustajan.

- Jos ryhmän perustaja jättää kyseenalaisia viestejä - vaikkakin toisten kirjoittamia - tietoisesti yleisön saataville, tai perustajan olisi ne mahdollista poistaa, toiminta voi täyttää rikostunnusmerkistön, sanoo valtakunnansyyttäjä Illman.

Illmanin mukaan ylläpitäjän vastuuta vihapuheesta ei ole vielä kertaakaan mitattu tuomioistuimessa lakimuutoksen jälkeen.

Illman toistaa ex-oikeusministeri Braxin tulkinnan, että ylläpitäjän vastuu olisi muuttunut tällä tavalla yhden sanan lisäyksellä lakiin, mutta lain perusteluissa ei puhuttu tällaisesta tulkinnasta. Tällaisesta tiukennuksesta ei käyty keskustelua lakia valmisteltaessa, eikä lain lausuntokierroksella siten ollut mahdollista käsitellä sitä.

Valtionsyyttäjä ei sanallakaan viittaa niihin vakaviin ongelmiin, joihin hänen uusi tulkintansa johtaa. Kuka voi määrätä materiaalia poistettavaksi? Mihin tällaisista päätöksistä voi valittaa? Miten turvataan sananvapaus ja poistomääräysten väärinkäyttö?

Lainaus käyttäjältä: YLE
- Ylläpitäjillä taasen on täysi mahdollisuus ennaltaehkäistä vihapuheen leviämistä. Yksityinen toimija voi itse päättää, mitä hänen joukkotiedotusvälineeltään levitetään.

Ylläpitäjällä on aina mahdollisuus toimia sensorina, mutta ei velvollisuutta. Aivan kuten meillä on mahdollisuus käyttää sananvapautta vain hyviin ja kauniisiin asioihin, mutta ei lain edessä velvollisuutta tai pakkoa tehdä niin. Sananvapauden ylitykset käsittelee oikeusistuin, ei nettisivun ylläpitäjä.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Ylläpitäjiä on monenlaisia, eikä laki määrittele vastuita jokaisen osalta erikseen.

- On olemassa teleyhtiöitä, jotka ylläpitävät niin sanotusti vain johtoja. Heille on vaikeaa sälyttää vastuuta vihapuheen hallinnasta. Meillä on myös ylläpitäjiä, jotka vuokraavat toiselle osapuolelle tilaa palvelimelta. Jos vuokralainen kirjoittaa palvelimelle lainvastaista tekstiä, vuokranantajalle voisi tietyissä tilanteissa syntyä vastuu.

Tällainen tulkinta on vain Illmanin päässä. Jos tälle linjalle mennään, niin sitä varten on valmisteltava uusi laki, joka käsitellään normaalissa prosessissa ja jota voi puolustaa tai vastustaa. Ei niin, että tehdään ensin lakitekstistä tarkoituksella epäselvä, ja sitten vuosi lain voimaanastumisen jälkeen paalutetaan sananvapautta merkittävästi rajoittava laintulkinta, jollaisesta ei lakia valmisteltaessa ja sitä hyväksyttäessä ollut mitään tietoa lakiesityksessä ja sen taustamateriaalissa.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Illman istuu valtakunnansyyttäjän asettamassa työryhmässä, joka yrittää parhaillaan selkeyttää muun muassa vastuuasioita.

- Viranomaisten on saatava ohjeet, jotka ovat mahdollisimman selvät ja yhdenmukaiset. Lisäksi niiden on otettava huomioon erityyppiset ylläpitäjät.

Työryhmän on määrä julkistaa esityksensä vuoden 2012 huhtikuun loppuun mennessä.

Tuskin maltan odottaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 241
 • Liked: 18331
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #362 : 10.02.2012, 20:57:07 »
Vastuukysymyksiä voidaan laajentaa rajattomasti: mikä on vuokralleantajan vastuu, jos vuokralainen käyttää kiinteistöä laittomaan toimintaan, vaikkapa ihmiskaupan epähumanitäärisenä logistiikkakeskuksena, tai varastetun tavaran välivarastona?

Onko valtio vastuussa, jos illman syyllistyy sen omistamissa tiloissa ja palkkaamana perustuslain vastaiseen myyräntyöhön?

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #363 : 10.02.2012, 21:04:39 »
http://areena.yle.fi/video/1328900372857
Uutisjuttuja: Suvaitsemattomuus huolestuttaa presidenttejä

Seitsemän Euroopan maan presidentit ovat paraikaa presidentti Tarja Halosen vieraina Helsingissä. Tällaisia epävirallisia kokoontumisia on järjestetty vuodesta 2003 lähtien ja presidentit ovat nyt toista kertaa koolla Suomessa. Presidentit vaihtavat mielipiteitä Euroopan taloudesta, kestävästä kehityksestä ja syrjinnän torjumisesta.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2012, 21:24:31 kirjoittanut Tomi »

Marko Parkkola

 • Vieras
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #364 : 10.02.2012, 21:05:36 »
Jäljennös lähetetty, loppu hyvin kaikki hyvin.

Äläs nyt. Menihän tuo paremmin kuin minun kanteluni. Siihen ei ole tullut mitään vastausta.

Jukka Wallin

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 362
 • Liked: 1445
 • Si vis pacem, para bellum Suomidemokraatit
  • Jukka Wallin
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #365 : 10.02.2012, 22:52:34 »
Tiivistänpä tähän itsestäänselvyyden joka varmasti on jo tullut esille:   

Laki  jonka tulkintaa poliisikin joutuu arvailemaan on normaalin kansalaisen oikeusturvan kannalta sietämätön.

Hyvin tiivistetty.

Ei kai joku tosiaan kuvittele että ko.vihapuhemuistiota lukee juuri kukaan. Käytännössä kuitenkin muistion tarkoitus on kertoa mitä saa, ja mitä ei saa kirjoittaa.

Kyseinen muistio on tarkoitettu vain helpottamaan ja ohjaamaan poliisin työskentelyä. Poliisi ei päätä siitä, mitkä rikokset täyttävät sotarikosten ja rikosten ihmisyyttä vastaan tunnusmerkit käytännössä Suomen lain mukaan. Sen tekevät riippumattomat tuomioistuimet. Poliisit pystyvät vaikuttamaan jossain määrin ainoastaan siihen, mistä ajatusrikoksista se suorittaa esitutkinnan.

Jos poliisin tulkinta perustuu muistioon jonka on pääosin laatinut syyttäjä, ollaan mielestäni aika kaukana oikeusvaltiosta.

Jos valtion ylinjohto velvoittaa poliisin kääntymään omaa kansaa vastaan ja poliiseina toimivat henkilöt kääntyvät omaa kansaansa vastaan virkavastuun vuoksi, tällöin ei ole välttämättä ongelmaa oikeusvaltion näkökulmasta vaan ennemmin sivistysvaltion näkökulmasta.

Siinä vaiheessa, kun poliisit alkavat suorittaa esitutkintaa sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan sellaisista teoista, joissa huolestunut kansalainen esittää huolestuneen julkisen kannanoton jostain omaa kansaansa tai isänmaataan koskevat asiasta, pitäisi vastuullisilla poliiseillakin alkaa jo hälytyskellojen soittamaan, että meneekö tämä nyt ihan oikein ja toiminko tässä asiassa nyt aivan oikein?

Esimerkiksi Natsi-Saksassakaan holokaustiin tavalla tai toisella osallistuneet virkamiehet eivät toimineet laittomasti kansallisen lain näkökulmasta, vaikka jälkikäteen useita natseja saatettiin rikosoikeudelliseen vastuuseen sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan kansainvälisen oikeuden sääntöjen perusteella.

Siten vielä saattaa koittaa sekin aika, kun ne virkamiehet, jotka nykyisellä aikakaudella vetoavat toiminnassaan oikeuspositivismiin, joutuvat vastuuseen teoistaan esimerkiksi kansainvälisen oikeuden nojalla.

Huvittavaa oli se että Natsien eri teloitusjoukkojen jäsenet olivat tavallisia poliiseita, jotka jatkoivat sodan jälkeen viroisaan, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut...
Tue Suomidemokraatit puolueeksi allekirjoittamalla kannattajakorttimme ja lähettämällä se meille.

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 329
 • Liked: 9811
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #366 : 11.02.2012, 08:50:10 »
Huvittavaa oli se että Natsien eri teloitusjoukkojen jäsenet olivat tavallisia poliiseita, jotka jatkoivat sodan jälkeen viroisaan, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut...

Vielä huvittavampaa on se, että njeuvostoliittolaiset pitivät muutamaa "vapauttamaansa" leiriä ns. ajossa vuosia sodan jälkeenkin.
Kannattaa kaivaa torrenteista "The Soviet story"-elokuva, käy selväksi että saksan natsit ja Sovjet Union olivat samalla asialla.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 430
 • Liked: 9110
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #367 : 11.02.2012, 09:12:12 »
Lainaus käyttäjältä: YLE
Illman istuu valtakunnansyyttäjän asettamassa työryhmässä, joka yrittää parhaillaan selkeyttää muun muassa vastuuasioita.

- Viranomaisten on saatava ohjeet, jotka ovat mahdollisimman selvät ja yhdenmukaiset. Lisäksi niiden on otettava huomioon erityyppiset ylläpitäjät.

Työryhmän on määrä julkistaa esityksensä vuoden 2012 huhtikuun loppuun mennessä.

Tuskin maltan odottaa.

Huomaa "mahdollisimman selvät ja yhdenmukaiset" ohjeet.  Ei siis "selvät ja yhdenmukaiset ohjeet".

« Viimeksi muokattu: 11.02.2012, 09:13:50 kirjoittanut Siili »

fobba

 • Viranomainen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 224
 • Liked: 23
 • Ylikonstaapeli Marko Forss
  • Virtuaalisen lähipoliisiryhmän kotisivu
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #368 : 13.02.2012, 16:41:39 »
On hyvä, että tämmöisestä aiheesta täällä julkisesti keskustellaan, mutta olisi ollut ihan välttämättömän fiksua pyytää vihapuhetyöryhmään esimerkiksi Jussi Halla-aho. Minäkin osallistuisin työstämiseen oikein mielelläni, koska olen monilla  kirjoituksillani nimenomaan vastustanut rasismia ja vihapuheita ynnä muita väkivaltaisuuksia ja ihmisoikeuksien loukkauksia. Ja olen todennut, kuinka tahallisen väärin asiat halutaan oikeuslaitoksessa käsittää. Olen ollut jäsenenä Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmässä ja sen alaisessa työryhmässä "Kotouttaminen ja etnisten suhteiden edistäminen". Mutta asioista ei kai haluta puhua niiden oikeilla nimillä - poliittisista syistä. Ja minua, joka haluan kohdistaa keskustelun ihan oikeisiin ongelmiin, valtakunnansyyttäjänvirasto kehtaa vainota.  Kysy Fobba siltä Illmannilta ja Kalskeelta ja Nissiseltäkin, ovatko he oikeuspoliittinen yhdistys Demlan jäseniä. Jos et kysy, tiedustelen itse jossakin vaiheessa. En tohtinut ottaa asiaa puheeksi viimeksi tavatessamme, kun eduskunnan lakivaliokunta oli viime kesäkuussa valtakunnansyyttäjänviraston vieraana. Lakivaliokunnan jäsenenä osallistuisin sangen mielelläni tämmöisiin valmistelutöihin.

Koska kyseessä ei ole mikään lainvalmisteluhanke, vaan VKSV vetoinen työryhmä, niin osallistujat ovat mitkä ovat. Henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään sitä vastaan vaikka sinä tai Halla-aho olisi ollut mukana työryhmässä, mutta osallistujat otettiin mukaan vain syyttäjän ja poliisin osalta. Tosin Hommaforumillahan tätä muistiota on työstetty siten, että täältä kerättiin mahdollisimman monta epäkohtaa ja epäselvyyttä laista. Niitä on nyt sitten yritetty avata työryhmämme toimesta.

Yritän saada tuon työryhmän muistion "lausunnolle" myös tänne Hommaforumille, ennen kuin se lyödään lopullisesti kansiin. Eli sitä kautta pystyy edelleen osallistumaan sen työstöön. Lisäaikaa tuli huhtikuun loppuun, joten sitä ennen pitäisi homma olla kasassa.

Kysyn tuosta demla-asiasta Illmanilta;)

P.S. meidän kotisivuilta www.poliisi.fi/nettipoliisi voi tsekata juuri ilmestyneen viime vuoden toimintakertomuksen.
Netti ei tee typeräksi - se vain auttaa osoittamaan oman typeryytensä usealle

Sosiaalinen media vastaa sataa Hannu Karpoa

fobba

 • Viranomainen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 224
 • Liked: 23
 • Ylikonstaapeli Marko Forss
  • Virtuaalisen lähipoliisiryhmän kotisivu
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #369 : 13.02.2012, 17:06:38 »
Juuri saamani tiedon mukaan Mika Illman ei ole Demlan jäsen :o
Netti ei tee typeräksi - se vain auttaa osoittamaan oman typeryytensä usealle

Sosiaalinen media vastaa sataa Hannu Karpoa

Jukka Wallin

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 362
 • Liked: 1445
 • Si vis pacem, para bellum Suomidemokraatit
  • Jukka Wallin
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #370 : 13.02.2012, 17:53:18 »
Valmisteilla olevasta "muistiosta" huomaa että kirjoittaja/jat eivät ole tottuneet kirjoittamaan "virkamiesmäisesti"  ;)

www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/home.nsf/files/B7764CF22FAD6D3EC225797C0036A62E/$file/vihapuhemuistio.pdf
« Viimeksi muokattu: 13.02.2012, 19:33:54 kirjoittanut d100a »
Tue Suomidemokraatit puolueeksi allekirjoittamalla kannattajakorttimme ja lähettämällä se meille.

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #371 : 13.02.2012, 18:21:38 »
Juuri saamani tiedon mukaan Mika Illman ei ole Demlan jäsen :o

Kiitän että kysyit! :) Liikkeellä on ollut vahvoja huhuja asian ympärillä. :)
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #372 : 13.02.2012, 18:48:54 »
Koska kyseessä ei ole mikään lainvalmisteluhanke, vaan VKSV vetoinen työryhmä, niin osallistujat ovat mitkä ovat. Henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään sitä vastaan vaikka sinä tai Halla-aho olisi ollut mukana työryhmässä,

Niin, se olisikin mielestäni osoittanut suuruutta ja rohkeutta ja luovuutta, ja siitä olisi tullut näkökulmiin aidosti kriittistä perspektiiviä. Tällä hetkellä ollaan aivan kuusessa, kun eri oikeusasteissa saivarrellaan semantiikasta. Katson, että vksv:n syytetehtailijat käyttävät oikeuslaitosta oman missionsa mukaisiin poliittisiin tarkoituksiin, asia ei ole mitenkään muutoin selitettävissä. Erityisesti islamin kritiikki pyritään tukahduttamaan, vaikka esimerkiksi kristinuskoa saa herjata, parjata ja rienata täysin vapaasti (solvaamisen, panettelun ja pilkkaamisen lisäksi). Paheksun vallan väärinkäyttöä, esiintyypä sitä missä tahansa, ja näissä jutuissa sitä on ollut selvästi havaittavissa. Sellainen on mielestäni häpeällistä toimintaa, eikä ainakaan millään tavoin edistä kunnioitusta oikeusjärjestelmäämme kohtaan.

Lainaus
Tosin Hommaforumillahan tätä muistiota on työstetty siten, että täältä kerättiin mahdollisimman monta epäkohtaa ja epäselvyyttä laista.

Se on toki hyvä askel kohti aitoa vuorovaikutusta ja keskustelua. Oikeudenkäytön olisi oltava kansalaisten oikeustajun mukaista.
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Mansikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 074
 • Liked: 60
 • Oma maa? Oma maa.
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #373 : 13.02.2012, 18:56:11 »
Koska kyseessä ei ole mikään lainvalmisteluhanke, vaan VKSV vetoinen työryhmä, niin osallistujat ovat mitkä ovat. Henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään sitä vastaan vaikka sinä tai Halla-aho olisi ollut mukana työryhmässä,

Niin, se olisikin mielestäni osoittanut suuruutta ja rohkeutta ja luovuutta, ja siitä olisi tullut näkökulmiin aidosti kriittistä perspektiiviä.

Niin, aivan kuin kyseessä olisi pelkkä näytelmä osallistamisesta kun Fobba on laitettu tänne.

Totuus selviää kuitenkin pian: tässä ketjussa on esitetty kaikki tärkeät kritiikit, joten valmis työ tulee paljastumaan joko deliberatiiviseksi tai kansanvallan varkaudeksi.

Tietysti koko lakia ei tarvita mihinkään. Ainoastaan rikokseen yllyttäminen ja kunnianloukkauset pitää säilyttää rangaistavina. Suomalaisten on saatava puhua vihaisesti kaikista muista asioista ilman seurauksia.

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #374 : 13.02.2012, 21:35:35 »
Ainoastaan rikokseen yllyttäminen ja kunnianloukkauset pitää säilyttää rangaistavina. Suomalaisten on saatava puhua vihaisesti kaikista muista asioista ilman seurauksia.

TASAN samaa mieltä.
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 979
 • Liked: 1479
 • "je m’en fous"
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #375 : 13.02.2012, 22:08:55 »
Muistuipa mieleeni vanha anekdootti kunnianloukkausoikeudenkäynnistä, jossa eräs mies oli sanonut vallesmannia siaksi. Käräjillehän siinä mentiin, ja vallesmanni vaati julkista anteeksipyyntöä. Eräs mies kysyi tuomarilta, että saako sikaa sanoa sitten vallesmanniksi? Tuomari sanoi, että saa, jolloin eräs mies sanoi, että "Anteeksi, vallesmanni."

Kun kerran valtakunnansyyttäjänvirastossa jöpötetään tatti pystyssä kiihoituksesta kansanryhmää vasten, ehdottaisinkin korean kansademokratian kunniaksi uutta sanaa käytettäväksi han-suomalaisen vastapainina, etnisesti erivärinen olkoon il-man ;D

- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Mok

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 551
 • Liked: 398
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #376 : 13.02.2012, 22:32:14 »
Juuri saamani tiedon mukaan Mika Illman ei ole Demlan jäsen :o
Mutta onko ollut? Iltalehdessä 18.09.2010 olleen kirjoituksen mukaan:
" DEMLA ry'n jäsenmäärä n. 700. Lakimiehiä Suomessa yli 15 000.
DEMLA ry'n lakimiehet tuntuvat olevan ylivertaisia ammattitaidoiltaan? He ovat täyttäneet kaikkein tärkeimmät Suomen oikeuslaitoksien ylimmät virat;
oikeusministeri T.Brax DEMLA
oikeuskansleri J. Jonkka DEMLA
apulaisoikeuskansleri M. Puumalainen DEMLA
oikeusasiamies P. Jääskeläinen DEMLA
valtionsyyttäjät M. Illman ja Kalske DEMLA"

Teme

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 188
 • Liked: 35
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #377 : 14.02.2012, 08:27:35 »
Tässä ketjussa olleet mutamat viime viestit tuovat elävästi mieleen kaksois-standardit joita Suomessa tapaa varsin usein. Mielenkiintoisen pohdinnan aiheuttaa taannoin (ei niin kauan sitten) Uutisvuodossa sattunut sattumus, josa Jari Tervi heitti Raamatun lattialle. Mitä seurasi? No joku uskonnollinen henkilö paheksui lehdessä mutta ei tainnut viranomaista edes kiinnostaa. Entpä jos Tervi (tai joku muu) heittäisi TVssä Koraanin samanlailla lattialle. Väitän, että älämölö olisi hirvittävä, poliisi tutkisi ja tuomiolaitos tuomitsisi kenties jopa ehdottomaan rangaistukseen. Miksikö niin epäilen? Ehkäpä siksi, että tälläkin palstalla kirjottaneita on tutkittu ja tuomittu paljon lievemmistäkin "uskonrauhan rikkomisista" sekä "kunnianloukkausista" että "kiihottamisesta kansanryhmää vastaan".
- Me tappa sua paahan!!!
- Mä laitan kypärän päähän

Nanfung

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 550
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #378 : 14.02.2012, 09:05:00 »
Yritän saada tuon työryhmän muistion "lausunnolle" myös tänne Hommaforumille, ennen kuin se lyödään lopullisesti kansiin. Eli sitä kautta pystyy edelleen osallistumaan sen työstöön. Lisäaikaa tuli huhtikuun loppuun, joten sitä ennen pitäisi homma olla kasassa.


Jos ja kun tämän "vihapuhemuistion" oletetaan valmistuvan vappuun mennessä, niin eikö nyt olisi sopiva aika koota työryhmä suvaitsevaisuusmuistion laatimista varten?
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

normi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 018
 • Liked: 2300
 • junttiälymystön etustaja
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #379 : 14.02.2012, 09:10:57 »
Koska kyseessä ei ole mikään lainvalmisteluhanke, vaan VKSV vetoinen työryhmä, niin osallistujat ovat mitkä ovat. Henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään sitä vastaan vaikka sinä tai Halla-aho olisi ollut mukana työryhmässä,

Niin, se olisikin mielestäni osoittanut suuruutta ja rohkeutta ja luovuutta, ja siitä olisi tullut näkökulmiin aidosti kriittistä perspektiiviä. Tällä hetkellä ollaan aivan kuusessa, kun eri oikeusasteissa saivarrellaan semantiikasta. Katson, että vksv:n syytetehtailijat käyttävät oikeuslaitosta oman missionsa mukaisiin poliittisiin tarkoituksiin, asia ei ole mitenkään muutoin selitettävissä. Erityisesti islamin kritiikki pyritään tukahduttamaan, vaikka esimerkiksi kristinuskoa saa herjata, parjata ja rienata täysin vapaasti (solvaamisen, panettelun ja pilkkaamisen lisäksi). Paheksun vallan väärinkäyttöä, esiintyypä sitä missä tahansa, ja näissä jutuissa sitä on ollut selvästi havaittavissa. Sellainen on mielestäni häpeällistä toimintaa, eikä ainakaan millään tavoin edistä kunnioitusta oikeusjärjestelmäämme kohtaan.

Lainaus
Tosin Hommaforumillahan tätä muistiota on työstetty siten, että täältä kerättiin mahdollisimman monta epäkohtaa ja epäselvyyttä laista.

Se on toki hyvä askel kohti aitoa vuorovaikutusta ja keskustelua. Oikeudenkäytön olisi oltava kansalaisten oikeustajun mukaista.

Mielestäni on suuri vaara, että hommaa ja fobbaa käytetään vain hyväksi ja kyseessä on näytelmä. Siksi en otakkaan kanstaa asiaan muuten kuin, että koko vihapuheasiassa tulisi palata lähtöruutuun eli perua näitä braxin ja muiden tekemiä lakeja. Ensin pitää tulla demokratia ja sen takaava periaatteessa rajoittamaton sananvapaus. Sananvapauteen kajoaminen on fasismia.
Impossible situations can become possible miracles

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 785
 • Liked: 54105
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #380 : 14.02.2012, 10:57:25 »
Tosin Hommaforumillahan tätä muistiota on työstetty siten, että täältä kerättiin mahdollisimman monta epäkohtaa ja epäselvyyttä laista.

Se on toki hyvä askel kohti aitoa vuorovaikutusta ja keskustelua. Oikeudenkäytön olisi oltava kansalaisten oikeustajun mukaista.

Keskustelua on ollut. Vuorovaikutuksen määrä jää nähtäväksi.
AUTOILEVA, LIHAA SYÖVÄ HETERO:
Mikko Paunio, suomikriittisen rotuopin vastustaja
Lääkintöneuvos, epidemiologian dosentti, maanpuolustuskurssin pääpuhuja
452 Helsinki

https://hommaforum.org/index.php/topic,131864.msg3297353.html#msg3297353

Jukka Wallin

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 362
 • Liked: 1445
 • Si vis pacem, para bellum Suomidemokraatit
  • Jukka Wallin
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #381 : 14.02.2012, 12:25:58 »
Tosin Hommaforumillahan tätä muistiota on työstetty siten, että täältä kerättiin mahdollisimman monta epäkohtaa ja epäselvyyttä laista.

Se on toki hyvä askel kohti aitoa vuorovaikutusta ja keskustelua. Oikeudenkäytön olisi oltava kansalaisten oikeustajun mukaista.

Keskustelua on ollut. Vuorovaikutuksen määrä jää nähtäväksi.

Vuorovaikutus määritellään tulevaisuudessa käräjäoikeudessa..Toisaalta Liisa Mariaporin tapaus ei anna kovinkaan ruusuista kuvaa oikeuden troteutumisesta suomessa.

Lainaus
http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=413&Itemid=65

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on tuominnut Suomen mittaviin korvauksiin liiasta sananvapauden rajoittamisesta. Valtiolle määrätyt korvaukset olivat kymmeniätuhansia euroja.

 
« Viimeksi muokattu: 14.02.2012, 12:33:58 kirjoittanut d100a »
Tue Suomidemokraatit puolueeksi allekirjoittamalla kannattajakorttimme ja lähettämällä se meille.

Oami

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 660
 • Liked: 4112
  • Oamin sivu
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #382 : 14.02.2012, 12:26:27 »
Mielestäni on suuri vaara, että hommaa ja fobbaa käytetään vain hyväksi ja kyseessä on näytelmä. Siksi en otakkaan kanstaa asiaan muuten kuin, että koko vihapuheasiassa tulisi palata lähtöruutuun eli perua näitä braxin ja muiden tekemiä lakeja. Ensin pitää tulla demokratia ja sen takaava periaatteessa rajoittamaton sananvapaus. Sananvapauteen kajoaminen on fasismia.

Samaa mieltä, mutta tämä ei tietenkään ole fobban eikä edes Illmanin kädessä, vaan eduskunnan.

Mutta onhan tällä foorumilla kansanedustajiakin. Ehkäpä joku heistä lukee tämän viestin ja ryhtyy toimeen ja tekee lakialoitteen ihmisoikeuksien puolustamiseksi.
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

fobba

 • Viranomainen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 224
 • Liked: 23
 • Ylikonstaapeli Marko Forss
  • Virtuaalisen lähipoliisiryhmän kotisivu
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #383 : 14.02.2012, 15:31:00 »
Ainoastaan rikokseen yllyttäminen ja kunnianloukkauset pitää säilyttää rangaistavina. Suomalaisten on saatava puhua vihaisesti kaikista muista asioista ilman seurauksia.

TASAN samaa mieltä.

EU-tasoltahan on painetta siihen, että kunnianloukkauksen kriminalisoimisesta luovuttaisiin.

Mitä tulee tuohon vihaisesti puhumiseen, niin kyllä mä säilyttäisin ainakin laittoman uhkauksen mukana.
Netti ei tee typeräksi - se vain auttaa osoittamaan oman typeryytensä usealle

Sosiaalinen media vastaa sataa Hannu Karpoa

fobba

 • Viranomainen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 224
 • Liked: 23
 • Ylikonstaapeli Marko Forss
  • Virtuaalisen lähipoliisiryhmän kotisivu
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #384 : 14.02.2012, 15:51:31 »
Aika monelle on muodostunut valtionsyyttäjä Illmanin lausuntojen perusteella kuva, että hänellä on henkilökohtainen missio tehdä mahdollisimman paljon netin sananvapauden tukahduttamiseksi. Että jos laki ei ole hänen tarkoituksiinsa sopiva, niin sitten sen tulkinta taivutetaan sopivaksi. Taas mennään.

YLE: Valtionsyyttäjä: Nettikeskustelun isännälle lisävastuuta vihapuheista 10.2.2012

Lainaus käyttäjältä: YLE
Viime kesänä astui voimaan rikoslain muutos, joka voi asettaa vihapuheesta vastuuseen vaikkapa keskustelupalstan ylläpitäjän, käytännössä myös homovastaisen Facebook-ryhmän perustajan.

- Jos ryhmän perustaja jättää kyseenalaisia viestejä - vaikkakin toisten kirjoittamia - tietoisesti yleisön saataville, tai perustajan olisi ne mahdollista poistaa, toiminta voi täyttää rikostunnusmerkistön, sanoo valtakunnansyyttäjä Illman.

Illmanin mukaan ylläpitäjän vastuuta vihapuheesta ei ole vielä kertaakaan mitattu tuomioistuimessa lakimuutoksen jälkeen.

Illman toistaa ex-oikeusministeri Braxin tulkinnan, että ylläpitäjän vastuu olisi muuttunut tällä tavalla yhden sanan lisäyksellä lakiin, mutta lain perusteluissa ei puhuttu tällaisesta tulkinnasta. Tällaisesta tiukennuksesta ei käyty keskustelua lakia valmisteltaessa, eikä lain lausuntokierroksella siten ollut mahdollista käsitellä sitä.

Valtionsyyttäjä ei sanallakaan viittaa niihin vakaviin ongelmiin, joihin hänen uusi tulkintansa johtaa. Kuka voi määrätä materiaalia poistettavaksi? Mihin tällaisista päätöksistä voi valittaa? Miten turvataan sananvapaus ja poistomääräysten väärinkäyttö?

Lainaus käyttäjältä: YLE
- Ylläpitäjillä taasen on täysi mahdollisuus ennaltaehkäistä vihapuheen leviämistä. Yksityinen toimija voi itse päättää, mitä hänen joukkotiedotusvälineeltään levitetään.

Ylläpitäjällä on aina mahdollisuus toimia sensorina, mutta ei velvollisuutta. Aivan kuten meillä on mahdollisuus käyttää sananvapautta vain hyviin ja kauniisiin asioihin, mutta ei lain edessä velvollisuutta tai pakkoa tehdä niin. Sananvapauden ylitykset käsittelee oikeusistuin, ei nettisivun ylläpitäjä.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Ylläpitäjiä on monenlaisia, eikä laki määrittele vastuita jokaisen osalta erikseen.

- On olemassa teleyhtiöitä, jotka ylläpitävät niin sanotusti vain johtoja. Heille on vaikeaa sälyttää vastuuta vihapuheen hallinnasta. Meillä on myös ylläpitäjiä, jotka vuokraavat toiselle osapuolelle tilaa palvelimelta. Jos vuokralainen kirjoittaa palvelimelle lainvastaista tekstiä, vuokranantajalle voisi tietyissä tilanteissa syntyä vastuu.

Tällainen tulkinta on vain Illmanin päässä. Jos tälle linjalle mennään, niin sitä varten on valmisteltava uusi laki, joka käsitellään normaalissa prosessissa ja jota voi puolustaa tai vastustaa. Ei niin, että tehdään ensin lakitekstistä tarkoituksella epäselvä, ja sitten vuosi lain voimaanastumisen jälkeen paalutetaan sananvapautta merkittävästi rajoittava laintulkinta, jollaisesta ei lakia valmisteltaessa ja sitä hyväksyttäessä ollut mitään tietoa lakiesityksessä ja sen taustamateriaalissa.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Illman istuu valtakunnansyyttäjän asettamassa työryhmässä, joka yrittää parhaillaan selkeyttää muun muassa vastuuasioita.

- Viranomaisten on saatava ohjeet, jotka ovat mahdollisimman selvät ja yhdenmukaiset. Lisäksi niiden on otettava huomioon erityyppiset ylläpitäjät.

Työryhmän on määrä julkistaa esityksensä vuoden 2012 huhtikuun loppuun mennessä.

Tuskin maltan odottaa.

Kyllä se vaan näyttää nykylain mukaan siltä, että myös palvelimen ylläpitäjä voidaan jossain harvinaisissa tilanteissa asettaa vastuuseen kirjoituksista, joihin heillä ei ole osaa eikä arpaa. Jopa usean palvelinkerrostuman kautta. Vastuu voi tosin realisoitua vasta siinä vaiheessa kun palvelimen ylläpitäjälle on annettu realistinen mahdollisuus poistaa ilmeisen laiton materiaali, jota kirjoittaja tai palvelussa toimiva ylläpitäjä ei ole onnistunut syystä tai toisesta tekemään. Pääsääntöisesti vastuu kuitenkin kohdentuu kirjoittajaan ja toissijaisesti mahdolliseen ylläpitäjään, joka voi olla myös Facebook-ryhmän ylläpitäjä.

Mitä tulee materiaalin "poistamiskäskyyn", niin sitä ei välttämättä tarvita. Tältä osin laki onkin todella ongelmallinen, koska maallikko joutuu arvioimaan viestin sisältöä ja tekemään itsenäisesti päätöksen poistamisesta. On siis vaara turhasta sensuurista. Yleisesti rangaistusvastuu voi kuitenkin syntyä jo sillä perusteella, että ylläpitäjä on tietoinen selkeästi rikollisesta viestistä, niin kuin Illman totesi. Tosin yleisempi vaihtoehto luultavasti on, että ylläpitäjälle ilmoitetaan poliisin tai kansalaisen toimesta rasistisesta materiaalista palvelussa. Kirjoittajanhan osalta syytä epäillä täyttyy heti.

Mitä tulee valittamiseen, niin senkin osalta asia on monimutkainen, koska kaupallista ylläpitäjää koskee eri pykälät kuin yksityistä henkilöä, joka toimii ylläpitäjänä. Laki tietoyhteiskuntapalvelujen tarjoamisesta antaa viestin kirjoittajalle mahdollisuuden valittaa viestin poistosta kahden viikon kuluessa tuomioistuimeen, mutta ei kaupalliselle sivustolle tai yksittäisen henkilön profiiliin kirjoittajalla tätä oikeutta ei ole.

Työryhmän työ yrittää käydä mahdollisimman kattavasti läpi juuri tuota ylläpitäjän vastuuta ja sitä mitä nykylaki käytännössä tarkoittaa tai mahdollistaa. Se, onko laki tarpeellinen tai oikeassa linjassa oikeustajun kanssa, onkin sitten eri asia. Jokainen voi tehdä päättäjäporrasta myöten johtopäätöksiä asiasta. Hallituksen esitys ei juurikaan pyöritellyt tämän lakimuutoksen aiheuttamia tulkintamahdollisuuksia ylläpitäjän vastuun osalta. Lähinnä puhuttiin yleisellä tasolla linkkien perustamisesta, vaikka asia on huomauttavasti monimutkaisempi ja olisi vaatinut enemmän huomiota.

Yllä oleva on hieman epäselvästi kirjoitettu, mutta toivon, että työryhmän tuotos aukaisee aikanaan asiaa paremmin. Työryhmämme ei siis keksi lakia uudestaan tai uudista sitä, vaan antaa tulkintansa siitä, mitä laki oikeasti tällä hetkellä tarkoittaa. Itse näen siinä tiettyjä ongelmakohtia sananvapauden täyttymisen osalta.
Netti ei tee typeräksi - se vain auttaa osoittamaan oman typeryytensä usealle

Sosiaalinen media vastaa sataa Hannu Karpoa

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 550
 • Liked: 22264
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #385 : 14.02.2012, 16:02:22 »
Lainaus
että ylläpitäjälle ilmoitetaan poliisin tai kansalaisen toimesta rasistisesta materiaalista palvelussa. Kirjoittajanhan osalta syytä epäillä täyttyy heti.
Siis onko rasismi kuitenkin rikos?
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 719
 • Liked: 21128
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #386 : 14.02.2012, 16:04:40 »
Lainaus
että ylläpitäjälle ilmoitetaan poliisin tai kansalaisen toimesta rasistisesta materiaalista palvelussa. Kirjoittajanhan osalta syytä epäillä täyttyy heti.
Siis onko rasismi kuitenkin rikos?

Ja jos on, niin milloin sen tunnistamiseksi saadaan pitävä kansantajuinen selvitys ?
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Mansikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 074
 • Liked: 60
 • Oma maa? Oma maa.
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #387 : 14.02.2012, 16:21:58 »
Ainoastaan rikokseen yllyttäminen ja kunnianloukkauset pitää säilyttää rangaistavina. Suomalaisten on saatava puhua vihaisesti kaikista muista asioista ilman seurauksia.

TASAN samaa mieltä.

EU-tasoltahan on painetta siihen, että kunnianloukkauksen kriminalisoimisesta luovuttaisiin.

Harmi. Seuraamuksiahan loukkaajalle ei tule ellei kunnian loukkaamisesta ole jotain haittaa loukatulle.

Lainaus
Mitä tulee tuohon vihaisesti puhumiseen, niin kyllä mä säilyttäisin ainakin laittoman uhkauksen mukana.

Sopii minulle. Sopiiko sinulle, että muut jätetään pois?

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 430
 • Liked: 9110
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #388 : 14.02.2012, 16:24:37 »
Työryhmämme ei siis keksi lakia uudestaan tai uudista sitä, vaan antaa tulkintansa siitä, mitä laki oikeasti tällä hetkellä tarkoittaa. Itse näen siinä tiettyjä ongelmakohtia sananvapauden täyttymisen osalta.

Pelottavaa on se, että tämän jälkeen työryhmän (= Illmanin) tulkinta jää eräänlaiseksi algoritmiksi, koska kenelläkään ei sen jälkeen ole halua ja aikaa lähteä tulkitsemaan itsenäisesti luonteeltaan erittäin sekavaa ja monimerkityksellistä lakia. 

Illmanin väitöskirjaa käytettiin Halla-ahon oikeudenkäynnissä lähdemateriaalina.  Varmaan tämä työryhmän (= Illmanin) tulkintakin on sitten oheismateriaalia, kun lakia koeponnistetaan oikeusistuimissa.  Ei se jää pelkästään nettikonstaapelien ohjekirjaksi.
 

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 243
 • Liked: 2533
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Vihapuhemuistioon liittyvä päivitystieto
« Vastaus #389 : 14.02.2012, 16:25:39 »
Ainoastaan rikokseen yllyttäminen ja kunnianloukkauset pitää säilyttää rangaistavina. Suomalaisten on saatava puhua vihaisesti kaikista muista asioista ilman seurauksia.

TASAN samaa mieltä.

EU-tasoltahan on painetta siihen, että kunnianloukkauksen kriminalisoimisesta luovuttaisiin.

Harmi. Seuraamuksiahan loukkaajalle ei tule ellei kunnian loukkaamisesta ole jotain haittaa loukatulle.

Luuletko asian todella olevan nykyisin näin?

Ihmisille on annettu Suomessa sakkoja mm. Susan Kurosen sanomisesta huoraksi vessanseinäkirjoituspalstalla nimeltä Suomi24. Mitä haittaa Kuroselle on mielestäsi aiheutunut siitä, että joku hänelle täysin tuntematon anonyymi ihminen on jollain merkityksettömällä paskanjauhantapalstalla sanonut jotain kirosanoja?

Onko mielestäsi oikein, että tuollaisen "kunnianloukkauksen" käsittelyyn on käytetty veronmaksajien rahoja ja poliisin, syyttäjän, tuomarin ja lautamiehistön työaikaa?
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Tagit: