Kirjoittaja Aihe: Asuntolainoituksen kestävyys  (Luettu 37353 kertaa)

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 095
 • Liked: 4808
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #120 : 17.02.2019, 21:18:05 »
^Ilmeisesti Hellsingin Kalliosta?

Ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Helmeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 343
 • Liked: 190
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #121 : 17.02.2019, 21:25:03 »
^Ilmeisesti Hellsingin Kalliosta?

Ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Unohtui linkki. Ei  Kallio vaan Alppila.

https://m.etuovi.com/kohde/8159224?redirected_from=desktop

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 317
 • Liked: 19179
 • Ego sum Spartacus
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #122 : 19.02.2019, 20:20:17 »
Lainaus
Nurmijärvi jakoi himoitut järvimaisematontit ensin ehtineille – Viivi Niemi lähetti hakemuksen ensimmäisen 43 sekunnin aikana, jäi silti ilman: "Epäreilua".................

Tonttihaku aukesi aamulla kello kahdeksan, joten nurmijärveläinen Viivi Niemi harjoitteli edellisenä iltana verkkohakemuksen täyttämistä. Hänen mukaansa tällaisia tontteja tulee vain harvoin myyntiin pääkaupunkiseudulla.

Aamulla hän lähetti sähköisen hakemuksensa 43 sekuntia yli kahdeksan ja sai kuittauksen viestin vastaanottamisesta.

– Hain tietenkin tonttia, joka oli kaikkein mieluisin ja jonka ehdottomasti halusimme, Niemi sanoo.

Hakemuksen jälkeen Niemi alkoi odottaa iloista uutista, sillä hän uskoi, ettei kukaan ole voinut toimittaa hakemusta häntä nopeammin.

Sitten Niemi sai tylyn sähköpostin: "Valitettavasti jäitte nyt ilman hakemaanne tonttia."........................

Niemen mielestä hakumenettely oli täysin epätasa-arvoinen. Kunnan nettisivuilla ohjattiin ensisijaisesti hakemaan tonttia sähköisesti, mutta aamulla kello kahdeksan Nurmijärven ympäristötoimialan oven takana odotti kuusi ihmistä valmiiden hakemusten kanssa.

Niemen mukaan heille oli kerrottu mahdollisuudesta puhelimitse, mutta asiasta ei kerrottu nettisivuilla.

Oven takana jonottavien hakemukset otettiin vastaan, ja niiden vastaanottoajaksi merkittiin muutama sekunti yli kahdeksan. Joku näistä oven takana jonottajista saa ilmeisesti nyt Niemen himoitsevan tontin.

– Kaikki nämä kirjalliset hakemukset käsiteltiin ohituskaistalla sähköisen hakemuksen ohi, Niemi sanoo.

Hänen mukaansa se, että tätä tietoa ei kerrottu kaikille hakijoille, teki tonttihausta epätasa-arvoisen................................

https://yle.fi/uutiset/3-10650015

Ihmettelen vaan että mitä iloa tuollaisesta saastuneesta järvestä on.

https://www.google.com/maps/place/Klaukkala/@60.3991123,24.7167412,1037m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x468dfb1bd8e14aa7:0x26c1a0ebcdd26868!8m2!3d60.3819189!4d24.748501

Sitten vielä tuosta Nurmijärvestä, eläköitynyt  firman varastomies kertoi hurjia juttuja yli 20 vuotta kestäneestä taistelustaan hyväveli-järjestöä vastaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 317
 • Liked: 19179
 • Ego sum Spartacus
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #123 : 14.04.2019, 08:28:15 »
Lainaus
Trendikästä puutaloasumista Vantaalla!
As. Oy Vantaan Kulorastas on ihanan kodikas, puurakenteisista pienkerrostaloista koostuva pikkukylänsä Kulomäen kupeessa kallioisella rinnetontilla, noin kilometrin päässä Korson keskustasta.

Rauhaisat kotipesät
Kulorastaan viihtyisät kodit tukevat onnellisen ja terveellisen elinympäristön tavoitetta. Koteihin virtaa valoa suurista ikkunoista ja edistyksellisillä plisee-kaihtimilla voit säätää ikkunoiden näkymän mieleiseksesi. Kalusteisiin integroidut upouudet kodinkoneet viimeistelevät asunnot modernin tyylikkäällä silauksella. Pientä luksusta kylmeneviin syys- ja talvi-iltoihin tuo lattialämmitys, joka säästää myös lattia-alaa erillisiltä pattereilta. Kylpyhuoneen kruunaa mukava ja tyylikäs, seinään kiinnitetty Villeroy & Bochin wc-istuin.

Luonnonläheinen lintukoto
Kulomäki on luonnonläheinen, uudistuva alue kävely- tai pyöräilymatkan päässä Korson asemalta, palveluista ja opiskelupaikoista. Kulomäen ympäristön hienot harju- ja kalliomaisemat mäntymetsineen tekevät alueesta virkistävän raikkaan. Tässä ympäristössä itsestä huolehtiminen ja terveenä pysyminen tulee kuin luonnostaan. Aivan kotioven tuntumasta löytyy upeat puitteet ulkoiluun ja urheiluun. Viereiset urheilukentät tarjoavat mahdollisuuden toteuttaa omaa kunto-ohjelmaa, ja hyvät sekä vehreät kevyen liikenteen polut ja reitit houkuttelevat nauttimaan liikunnan riemusta.

Sujuvat liikenneyhteydet helpottavat työmatkalaisten päivää
Kulorastaan onnellinen arki ei voisi juuri helpompaa olla. Julkisen liikenteen yhteydet toimivat heti kodin portinpielestä alkaen, josta on suorat bussiyhteydet niin Korsoon, Tikkurilaan kuin Rautatientorillekin saakka. Yhteydet Kulomäen ja Korson palveluihin toimivat loistavasti, liikut sitten kävellen, pyöräillen, autoillen tai julkisilla.

Nauti aamukahvit isoilla lasiovilla varustetuilla parvekkeilla
Suojaisat parvekkeet ja ranskalaiset parvekkeet leveillä lasipariovilla tuovat vehreän lähiympäristön osaksi omaa kotia - aamukahvin nauttiminenkin voi olla hieman tavallista mukavampaa. Autopaikat on sijoitettu viihtyisien pihakatujen varsille ja pienille keskitetyille paikoitusalueille tasaisesti arkea helpottamaan. Pihalla huomio kiinnittyy Kulorastaan kokonaisuuden vehreyteen ja viihtyisyyteen, ei autoihin ja parkkipaikkoihin.

https://asunnot.lehto.fi/fi/kohteet/as-oy-vantaan-kulorastas/#tab-1

https://mvlehti.net/2016/06/30/tummaihoinen-puukotti-kolmea-ihmista-vantaan-korsossa/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 317
 • Liked: 19179
 • Ego sum Spartacus
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #124 : 02.06.2019, 17:38:07 »
Lainaus
Uusi Lehto Profit
takaa sinulle 24 kk tuottotakuun!
Lehto Profit -vuokratuottotakuu auttaa sinua pysymään suunnitellussa tuottotavoitteessasi.
Saat säännöllisen ja varman kassavirran ostamastasi asunnosta.
 

Lehto Profit takaa sijoitusasunnon ostajalle katkeamattoman 24 kuukauden vuokratuoton asunnon hallinnan luovutuksesta lukien. Myyjä vastaa vuokralaisen hankkimisesta ja niinä kuukausina, jolloin asunto ei ole vuokrattuna ja ostajalle ei synny vuokratuottoa, maksaa myyjä ostajalle vuokratakuun syntymättä jääneestä vuokratuotosta. Vuokratakuun suuruus on markkinahintainen vuokra, jonka määrittelee Lehto Asunnot Oy:n yhteistyökumppani.

Nyt saat Lehto Profitin kaupan päälle!

Kun teet asuntokaupat kesäkuun 2019 loppuun menessä saat Lehto Profitin 24 kk:n tuottotakuun kaupan päälle! Edun arvo on 2 500 €. Etu koskee uusia asuntokauppoja eikä sitä voi yhdistää Lehto Asuntojen muihin etuihin.


https://asunnot.lehto.fi/fi/lehto-profit/

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/lehto-porssin-kolera-syopa-ja-rutto-samassa-paketissa

Lainaus
.....................– Kun buumi oli päällä, kaikki toimijat saivat asuntonsa kaupaksi, myös ne, joiden tuote ei ollut asiakkaan kannalta niin hyvä. Sijoittajat ostivat tavaraa, jota en olisi itse koskaan ostanut. Tuli ihan paha mieli, kun ihmiset ostivat ylihintaisia asuntoja huonolta paikalta, kertoo HS:n haastattelema Lehto Asunnot -rakennusliikkeen liiketoimintajohtaja Eljas Kauppila.


– Mukaan tuli ihmisiä, joille oli tärkeintä se, että he halusivat asuntosijoittajiksi.

Asuntosijoittamisen buumin laantuminen näkyy pankkien tiskeillä. HS:n mukaan sijoitusasuntolainojen määrä on ollut hienoisessa laskussa viimeisen vuoden aikana. Nyt lainojen taso on vakiintunut.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/772909-ihmiset-ostivat-ylihintaisia-asuntoja-huonolta-paikalta-rakennusyhtiolta-suoraa

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 224
 • Liked: 1373
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #125 : 02.06.2019, 19:16:52 »
Lehtohan joutui tosiaan antamaan jokunen viikko sitten pikapikaa kasaankursitun tulosvaroituksen...

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 317
 • Liked: 19179
 • Ego sum Spartacus
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #126 : 17.06.2019, 12:12:26 »
Lainaus
.............Asuntojen ylitarjonta ja heikko kysyntä lykkäävät asuinrakentamista Kivistössä.

Rakennusyhtiö SRV on pyytänyt Vantaan kaupungilta vuoden jatkoaikaa tonttivaraukselleen, sillä yhtiön ennakkomarkkinoinnissa olevan kohteen kysyntä ei ole ollut toivotunlaista...............

Kyseessä on Kivistön vanhan, talvella 2016–2017 puretun koulun, tontille rakennettavasta kohteesta, johon SRV:n on tarkoitus rakentaa kohtuuhintaisia, vapaarahoitteisia omistusasuntoja. Tällä hetkellä asuntojen keskineliöhinnaksi on määritelty 4 853 euroa.

Vantaan kaupunki järjesti koulun tontista talvella 2016–2017 suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun.

Kilpailu koski kahta eri korttelia, jotka oli jaettu kolmeen eri alueeseen. Kohtuuhintaisten omistusasuntojen lisäksi alueelle on tarkoitus rakentaa vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja.

SRV:n Koralli-ehdotus oli yksi suunnittelukilpailun voittajista. Kaupunki myi yhtiölle kaksi tonttia 530 euron kerrosneliöhintaan.

Vantaan Sanomien mukaan yhtiö aloitti hankkeen ennakkomarkkinoinnin tämän vuoden helmikuussa, mutta keskeytti sen jo toukokuussa. As Oy Vantaan Meritähti -nimisen kohteen 99 asunnosta varattiin tänä aikana vain seitsemän.

Kivistön keskustaan valmistuu tai on valmistumassa tänä vuonna yli 700 asuntoa. Ensi vuonna alueelle valmistuu arviolta 1400 asuntoa.

Alueella on parhaillaan kaupan yli 500 uutta tai uudehkoa asuntoa, etenkin yksiöitä ja kaksioita....................

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/778732-edes-kohtuuhintaiset-asunnot-eivat-kay-kaupaksi-buumikohteessa-rakennusyhtio-srv


l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 815
 • Liked: 5478
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #128 : 17.06.2019, 14:04:04 »
(Ilmais)asujia on siis tuotava nopeasti lisää.

Lerntokentän lähellä onkin hyvä paikka. Lomalle kotimaahan pääsee helposti, kun paikallisjunamatka lentokentälle kestää vain alle kymmenen minuuttia ja kävely Kivistön asemalle luultavasti vain saman verran.
And madness and despair are a force.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 650
 • Liked: 8633
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Asuntolainoituksen kestävyys
« Vastaus #129 : 17.06.2019, 15:54:41 »
Eikö mikään asuntosijoitusrahasto/vakuutusyhtiö voisi auttaa ahdingossa olevaa rakennusliikettä ja ostaa asunnot vuokra-asunnoiksi? Jaa mutta ei se ole niin yksinkertaista. kalliisiin vuokriin ei ole varaa kuin mamuilla joiden vuokrat Kela maksaa. Se vaan, kun mamut puuttuu. Siksi EU:n yhteinen turvapaikkapolitiikka tarvitaan. Silloin kaikki tapahtuisi "lakien velvoittamana". -Suomen on asutettava mamut, -asuntoja ei ole, asunnot on rakennettava.

Miksi sitten suomalaisille ei rakennettaisi vuokra-asuntoja jotka sossu maksaisi? Se olisi moraalitonta ja väärin. Ei olisi sopivaa että veronmaksajat maksaisivat uudet asunnot suomalaisille köyhille , koska edelleen toiset suomalaiset köyhät maksaisivat oman asumisensa. Ei olisi poliittisesti mahdollista rakentaa toisille samalla kurittaen toisia veroilla. Mutta mamuja käyttämällä tämä onnistuu poliittisestikin. Vain mamut puuttuvat. Ainakin niissä volyymeissä kun on toivottu.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Tagit: