Kirjoittaja Aihe: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu  (Luettu 9408 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 336
 • Liked: 33866
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #30 : 15.09.2011, 22:31:08 »
Joten kyllä - meneillään on paljonkin erittäin todennäköisesti EU-maiden perustuslakien vastaisia suunnitelmia ottaa valta pois kansoilta.

Tässähän se Puolan EU-puheenjohtajakauden linjaus.

Kun pääministeri Donald Tusk 4. heinäkuuta esitti Puolan painopisteet Euroopan parlamentille, totesi hän, että lääke unionin epäkohtiin on "enemmän integraatiota, enemmän Eurooppaa, ei vähemmän".

On mielenkiintoista, kuinka kaikki todella tärkeät asiat näyttävät jäävän huomiotta, koska "Panzercaust" ja "Jos euro kaatuu, sota Eurooppaan". Taktiikka on sama vanha "osta kiikarit, hyvät on, kato vaikka tota tipua oksalla ja samalla lompakko vaihtaa omistajaa". Ei uutta auringon alla.  
« Viimeksi muokattu: 15.09.2011, 22:34:51 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #31 : 16.09.2011, 11:38:35 »
Palapelin palaset loksahtelevat yksitellen pikkuhiljaa paikoilleen …

Kreikan romahtaessa taloudellisesti, maahan tullaan mitä todennäköisimmin julistamaan jonkinasteinen poikkeustila, jolloin kärjistyessään Kreikan sisäisen turvallisuuden kriisi pyrittäisiin mahdollisesti ratkaisemaan jonkinlaisella sotilasjuntalla, mikä puolestaan johtaisi ilmeisesti jonkinasteiseen sisällissotaan. Tällöin mm. EU:n intresseissä olisi äärimmäisen tärkeää varmistaa, että mainitun kaltainen Kreikan sisäisesti alkava, mutta eskaloituva kriisi rajoittuisi karmeimmillaankin vain Kreikan maaperälle.

Liittokansleri Merkelin loppukesäinen vierailu Belgradiin oli outo.

Merkel saattoi olla tietynlaisten takuiden hakumatkalla, millä pyrittiin varmistamaan, ettei Serbia lähde sallimaan edes kansalaistensa hakeutumista vapaaehtoistaistelijoiksi Kreikkaan, jos Kreikka sortuu sotilasjuntan tielle. Kosovon ja Serbian raja-alueiden jännitystila nousi oudosti tänä kesänä pysyväisluonteisesti huomattavasti ja tilanne on säilynyt paikallisenkin mittapuun mukaan omituisen kiusallisen kiristyneenä, vaikka kuinka joidenkin raja-asemien sopimusten mukaisen miehistönvaihdoksen toimeenpanosta sitkeästi väitetään olevan kyse. Minne päin Kosovon todelliset mahtitahot oikeastaan haluavat Kosovoa ”valtiona” viedä ja millä keinoilla?

Millä EU:n puheilla ja lupauksilla kesällä saatiin Bosnian serbitasavalta huolimatta Mladic:n pidätyksestä oudosti hillitsemään todella vaivoin itsensä ja julistautumasta yksipuolisella kovin julmalla julistuksella itsenäiseksi valtioksi. Tämä nähdään Bosnian serbitasavallassa yleisesti ainoana ulospääsy - ratkaisuna Bosnian sisäisen pitkälliseen ja aivan toivottomaan hallituskriisi- tyyppisen totaaliseen umpikujaan. Itsenäisyysjulistuksen antaminen olisi johtanut todennäköisesti välittömästi ainakin joihinkin ”rajavartijoiden satunnaista laukaustenvaihtoa” –tyyppisiin provokaatioihin, jotka olisivat mahdollisesti laajenneet hyvin nopeasti hyvin kekseliäällä tavalla muunlaiseksi sotilaalliseksi toiminnaksi.

Virallinen Albania on malttanut pitkään olla suhteellisen hiljaa ”kilpailevan albaanivaltion” Kosovon olemassaolosta, mutta kuinka pysyvä ”peesaaminen” olotilana oikeastaan on? Yhden suuren albanialaisen valtion kannatus on kuitenkin hyvin vakaata. Ennen Makedonian ja Kreikan välisen ristiriidan selkeää ratkaisua, Kreikka ei voi luottaa lainkaan siihen, etteivät puolestaan suur-Makedoniaa haikailevat kovin mielenkiintoiset tahot puukota selkään Kreikkaa heti Kreikan ajauduttua syvään sisäiseen kriisiin. Tai maltillisten makedonialaisten kannan voittaessa, antaako Makedonia alueensa kauttakulku tantereeksi? Malttaako Montenegro olla provosoitumatta mihinkään, mutta samalla sallia kansalaistensa hakeutumisen vapaaehtoisiksi sinne tai tuonne, jos tämmöistä hinkua sattuisi jostakin syystä yht´äkkiä syntymään?

Turkin ja Bosnian muslimitasavallan yhteistyön todellinen syvyys ja aito ”veljellisyys” lienee täysi arvoitus, mutta varmaa on se, että on yhdessä muutakin tehty kuin vain neuvoteltu – myös sotilaallisesti. Pysyykö kumpikin muslimitaho vain tarkkaavaisena sivustakatsojana, jos Kreikassa järjestystä aletaan ylläpitää tankein ja etenkin silloin, jos toiminta aktivoituu edes jonkin verran Etelä-Balkanilla. Saattaisi vain syntyä suurikin kiusaus hieman provosoida kreikkalaisia tai serbejä jollain sopivan inhottavalla ”viattomalla” tavalla?

Kyproksen kreikkalaiset sotkeentuisivat väistämättä jossain määrin Kreikan sisäisiin selvittelyihin jollakin tavoin; jos ei muuten niin venäläisten heille ilmeisesti niin auliisti lainaamalla rahalla ja intomielisillä vapaaehtoisilla? Miten Bulgaria suhtautuu länsinaapureittensa aktiivisuuden lisääntymiseen, jos etelänaapuri ajautuu sisällissotaan?

NATO/EU ja Venäjä tietenkin ymmärtäisivät pitää itsensä irti tämmöisestä aivan kauhean hirmuisesta sotkusta ja ymmärtäisivät luonnollisesti jättää asioiden selvittelyn yksinomaan paikallisten käsiin. Valitettavasti viime vuosilta Kaukasuksella ja Libyassa harjoitettu politiikka ei rohkaise uskomaan puuttumattomuuden vaihtoehdon olevan tälläkään kertaa se vaihtoehto, joka toteutuu, jos paikalliset aloittavat aseelliset välien selvittelyt syystä tai toisesta.

Siis: mistähän Merkel Belgardissa keskusteli Tadic:n kanssa? Onko Merkel informoinut Kataista Suomen pääministerin Saksan vierailun aikana joistain tämmöisistä balkanilaisesta ketjureaktioskenaarioista, joilla on ikävä kyllä kieltämättä tietty ihan aito pelotevaikutus?

Balkanin ruutitynnyri on vanha, mutta osuva vertaus. Jälleen tänä kesänä Balkanin ruutitynnyrin päälle on sytytetty taas kynttilä.

PS. Puolan pääministerin Eurostoliittoa kannattavat lausunnot voitaisiin myös nähdä savuverhon luomisena sille, että Balkanilla tullaan hänen mielestään ajautumaan Kreikan eurosotkujen vuoksi vaikka millaiseen katastrofiin. Jos vielä itse aidosti ollaan sitä mieltä, mitä savuverho väittää, savuverho on entistäkin vakuuttavampi ja uskottavampi. Sen sijaan Balkanilla ei todellakaan välitetä Puolan tai Suomen kannasta tuon taivaallista; Saksan kanta maltetaan edes kuunnella loppuun – ehkä!

kale vale

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 110
 • n(eg)atiivi
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #32 : 16.09.2011, 12:02:42 »
Siis: mistähän Merkel Belgardissa keskusteli Tadic:n kanssa? Onko Merkel informoinut Kataista Suomen pääministerin Saksan vierailun aikana joistain tämmöisistä balkanilaisesta ketjureaktioskenaarioista, joilla on ikävä kyllä kieltämättä tietty ihan aito pelotevaikutus?


Taitaa Stubbi saada ne Hornetit sittenkin ilmaan EU:n pyynnöstä (käskystä)
Kunhan tuo perustuslakiongelma saadaan ensin hoidettua alta pois lopullisesti.
suomalaistaustainen

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 34 428
 • Liked: 30997
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #33 : 16.09.2011, 12:40:43 »
Moninaiset pienetkin arkipäivän ongelmat kasautuvat ja lopuksi räjähtävät silmille. Kyykytettyjä kansoja yritetään kyykyttää vielä lisää jonkun utopistisen EU-harhan varjolla. "EU laajenee ja syvenee". Ei laajene kuin otsasuoni ja viha syvenee.

Ei pieni ihminen sellaista ymmärrä kun on vain tämä yksi lyhyt elämä. Luvattu on, mitään ei ole saatu. Entisiäkin viedään kuin tuhkia pesästä. Toiset elävät kuin maharadjat toisten miettiessä yökaudet kuinka selvitä seuraavasta päivästä. Jälkimmäisiä on enemmän. Ensinmainituilla on tasoitusta aseiden määrässä ja laadussa organisaatiota mainitsemattakaan. Samaa kansaa, eliitti ja köyhälistö. Toista ei voi olla olemassa ilman toista. Eliitillä on kuitenkin kaikki vastuu, siksi he ovat eliittiä.

Tulonsiirrot muihin maihin vastalahjana väestönsiirrot osoittaa täydellistä piittaamattomuutta omaa kansaa kohtaan. Sieltä se kytö lähtee. Kansallisvaltioiden johdot ovat keskenään samaa eliittiä. He kyllä löytävät ratkaisun ongelmaan kuin ongelmaan - omiin ongelmiinsa siis, ei köyhtyvän kansan. Kapinoita seuraavat kurinpalautukset. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Tehkää enemmän töitä että pörssiyhtiönne saa jaettua enemmän osinkoja osakeomistajille. Jos tulosta tulee sitä tahdotaan enemmän ensi vuonna. Hyvä tulos ja ulos. Huono tulos ja yhtiö lähtee Kiinaan. EUro kaatuu. Se on fakta. Kyse on siitä milloin se kaatuu ja mihin suuntaan?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

PaulR

 • Vieras
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #34 : 16.09.2011, 12:45:48 »
Ei pieni ihminen sellaista ymmärrä kun on vain tämä yksi lyhyt elämä.

Osuit asian ytimeen. Siksipä näitä juttuja on vaikea ymmärtää. Nämä ovat sukuja.

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 303
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #35 : 16.09.2011, 13:25:54 »
Sota tulee, varmasti. Arvioni on, että näillä näkymin riski on suurin välillä 2014-17, mutta jos sitä onnistutaan lykkäämään yli 2017:n, niin, sitä suurempi rytinä olisi luvassa vuosikymmenen loppupuoliskolla. Euroopassa on luvassa vain korkeintaan alueellista mättöä (Esim. Balkan ja Pohjois-Eurooppa vs. Venäjä), mutta Lähi-itä, Keski-Aasia ja Etelä-Aasia ovat sitten toinen juttu...
"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 330
 • Liked: 4594
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #36 : 16.09.2011, 13:43:46 »
Jos sota tulee Eurooppaan, niin se on sitten meidän eurooppalaisten (etenkin nuorten miesten) vuoro lähteä Afrikkaan sikäläisten yhteiskuntien elättämiksi kunniakansalaisiksi. Vuoroin vieraissa käydään.

(Tiedän, huono vitsi, mutta suotakoon se perjantain nimissä  ;)

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 797
 • Liked: 2899
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #37 : 16.09.2011, 14:10:54 »
Minusta tässä pitää erottaa nyt kaksi Eurooppaa, vaikka Eurooppa olisikin yhteinen. Sitä, jos Balkanilla soditaan uudestaan, ei pitäisi liittää millään lailla euroon. Kyseiset Balkanin maat (ks. kartta) eivät kuulu edes Euroopan Unioniin. Mahdollinen tuleva kriisi kyllä saadaan laajennettua mihin tahansa, mutta euroon se ei minun käsitykseni mukaan liity.

Euroalueen kartta 1999 – 2011

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 866
 • Liked: 696
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #38 : 16.09.2011, 18:26:40 »
Tehkää enemmän töitä että pörssiyhtiönne saa jaettua enemmän osinkoja osakeomistajille. Jos tulosta tulee sitä tahdotaan enemmän ensi vuonna. Hyvä tulos ja ulos. Huono tulos ja yhtiö lähtee Kiinaan. EUro kaatuu. Se on fakta. Kyse on siitä milloin se kaatuu ja mihin suuntaan?

Hieman off topic, mutta pakko ennustaa, että kiinalaiset nauravat lopussa parhaiten. Nimittäin kaikesta huolimatta Kiinalla on edelleen kommunistihallitus, vaikka pieniä askelia kapitalismia kohti on otettukin. Kunhan riittävän moni länkkärifirma on liputettu Kiinaan ja palkkavaatimukset heilahtaa reilusti ylöspäin, yritetään samaa uhkailutaktiikkaa myös uudessa isäntävaltiossa. Vaan hupskeikkaa, silloin rajat pamahtaa kiinni ja alkaa yritysten sosialisointi. Yritysten johtajat luonnollisesti vangitaan kommunismin vihollisina.

Tämän jälkeen on taas hyvä aloittaa yksityistäminen, toki kavereiden kesken. Sulle, mulle, mulle, mulle...
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

sologdin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 857
 • Liked: 1168
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #39 : 16.09.2011, 18:39:33 »
Puolalaisten kielenkäyttö ja käyttäytyminenkin on tunnetusti suomalaista ravakampaa; ja puolalaisten huumorintaju myös.

Venäjä-Kiina-akselista on turha puhua.  HS kirjoitti pääkirjoituksessaan eilen - Halla-aho-caustin ohella - toverien keskinäisistä väleistä.  Globaali jännite on siirtynyt kaukoitään, Ussurijoelle ja sinne.  Venäjä on epädemokraattinen ja tehoton; Kiina on epädemokraattinen mutta tehokas. 
Jos en muitten kanssa mennä saa, kai yksinäni mennä saan.

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 303
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #40 : 17.09.2011, 00:13:15 »
Venäjä-Kiina-akselista on turha puhua.  HS kirjoitti pääkirjoituksessaan eilen - Halla-aho-caustin ohella - toverien keskinäisistä väleistä.  Globaali jännite on siirtynyt kaukoitään, Ussurijoelle ja sinne.  Venäjä on epädemokraattinen ja tehoton; Kiina on epädemokraattinen mutta tehokas. 

Aivan. Lännen painajainen on ollut jo pitkään se, että Venäjä ja Kiina liittoutuisivat.

Se on anglo-amerikkalaisen geopolitiikan 1. pääsääntö: Pitää tehdä KAIKKI MAHDOLLINEN sen estämiseksi.

A-A-geopolitiikan 2. pääsääntö on taas: Pitää tehdä kaikki voitava Venäjän ja Saksan liittoutumisen estämiseksi.

Jotta nämä toteutuisvat on A-A-geopolitiikan ohjelmarunko seuraava:

-Saksa on sidottava länteen ja läntisiin intresseihin
-Venäjä on pidettävä mahdollisimman heikkona sekä aloillaan, mieluiten pilkottava. Varsinkaan Ukrainan paluuta Venäjän leiriin on estettävä KAIKIN KEINOIN.
-Kiinan nousu on pysäytettävä, jos ei muuten niin lietsotaan sotaa Kiina-Intia-Pakistan -akselilla, tai Kiina-Venäjä-aksellilla.

Nyt kun USA:n talous ja dollarin valta flippaa, avautuu strateginen ikkuna paitsi Venäjälle, myös Kiinalle. Kun lännen voimat ovat rajalliset ja EMU voi hajota, on sen seuraus eli Venäjän ja Saksan liittoutuminen pienempi paha, kunhan Kiinan nousu voidaan estää tai sitä voidaan hillitä, hinnalla millä hyvänsä.
"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

Alfresco

 • Vieras
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #41 : 17.09.2011, 00:38:06 »
Aivan. Lännen painajainen on ollut jo pitkään se, että Venäjä ja Kiina liittoutuisivat.

Se on anglo-amerikkalaisen geopolitiikan 1. pääsääntö: Pitää tehdä KAIKKI MAHDOLLINEN sen estämiseksi.

Hahaaa mitä kuvitelmia. :D  Mao poltti välit Moskovaan niin täydellisesti että mitään pelkoa Venäjän ja Kiinan liittoutumisesta ei ole vielä 500 vuoteen. Sitäpaitsi, ketä vastaan he liittouisitvat? Kaksi valtiota idässä, Tyyni valtameri vastassa, toisella puolella kymmen tuhattta kilometriä maata, josta puolet autiomaata ja puolet Natoa. Mitä tämä liitto saisi aikaan? Mongolian valloituksen, sadannen kerran?

Moonwalk

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 17
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #42 : 17.09.2011, 00:47:53 »
Puolalaisen europarlamentaarikon suusta tuo kuulostaa oudolta. Vähän niinkuin vuonna 39 olisi sanottu, että joko Puola liittyy Saksaan vapaaehtoisesti tai tulee sota. Eihän näin käynyt? Eiku hetkonen....
Juuri näin. EU ja rahaliitto ovat maailman piiloeliitille tärkeitä virstapylväitä. He eivät halua ottaa askelia taakse päin. Nyt siis uhkaillaan sodalla.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 044
 • Liked: 10602
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #43 : 17.09.2011, 00:50:03 »
Hahaaa mitä kuvitelmia. :D  Mao poltti välit Moskovaan niin täydellisesti että mitään pelkoa Venäjän ja Kiinan liittoutumisesta ei ole vielä 500 vuoteen. Sitäpaitsi, ketä vastaan he liittouisitvat? Kaksi valtiota idässä, Tyyni valtameri vastassa, toisella puolella kymmen tuhattta kilometriä maata, josta puolet autiomaata ja puolet Natoa. Mitä tämä liitto saisi aikaan? Mongolian valloituksen, sadannen kerran?

Onhan niillä se Shanghain sopimus vai mikä lie. Yhteisiä sotaharjoituksiakin on pidetty.

Jos nyt esimerkiksi oletettaisiin, että sodittaisiin raaka-aineista ja sellaisista resursseista, eikä pelkistä innovaatioista, niin Iranin pohjoinen raja esimerkiksi on ihan mielenkiintoista aluetta. Myös Pakistanin ydinaseen pitäminen hallituissa käsissä on varmasti molempien intresseissä.
qui non est mecum adversum me est

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 303
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Puola: Eurooppa joutuu sotaan jos euro kaatuu
« Vastaus #44 : 17.09.2011, 01:13:19 »
Aivan. Lännen painajainen on ollut jo pitkään se, että Venäjä ja Kiina liittoutuisivat.

Se on anglo-amerikkalaisen geopolitiikan 1. pääsääntö: Pitää tehdä KAIKKI MAHDOLLINEN sen estämiseksi.

Hahaaa mitä kuvitelmia. :D  Mao poltti välit Moskovaan niin täydellisesti että mitään pelkoa Venäjän ja Kiinan liittoutumisesta ei ole vielä 500 vuoteen. Sitäpaitsi, ketä vastaan he liittouisitvat? Kaksi valtiota idässä, Tyyni valtameri vastassa, toisella puolella kymmen tuhattta kilometriä maata, josta puolet autiomaata ja puolet Natoa. Mitä tämä liitto saisi aikaan? Mongolian valloituksen, sadannen kerran?

Nimenomaan. Arvaa ketkä pelasi taustalla? Mutta googletappa SCO eli Shanghai Cooperative Organization, ja lue sen sekä CSTO:n (Collective Security Treaty Organization) yhteisistä sota harjoituksista.

Nimenomaan länttä vastaan ja lännen pitämiseksi/työntämiseksi pois Keski-Aasiasta, ja mieluiten myös Etelä-Aasiastakin.

----------------------------
EDIT klo. 1:14. Säästän googeltusvaivan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisation

http://en.wikipedia.org/wiki/CSTO

Mielenkiintoinen juttu:
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22169

(http://www.globalresearch.ca/articlePictures/CSTO%20and%20SCO.png)


« Viimeksi muokattu: 17.09.2011, 01:25:45 kirjoittanut Turjalainen »
"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

Tagit: