HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???

(1/562) > >>

slobovorsk:
Laitetaanpas uusi ketju tänne Kylänraitille, kun aiheeseen liittyvä keskustelu on ollut tyrehtyneenä ja hajonneena pitkin Hommaa. Kuten Hattiwatti toisaalla sanoi, tämä aihe liittyy erittäinkin paljon myös käsittelyssä olevaan perustuslain muutosesitykseen.


--- Lainaus käyttäjältä: hattiwatti - 17.09.2011, 13:04:19 ---Todellinen helvetti repeää irti siitä, kun astuu voimaan EU:n yhteinen taakanjakosopimus. Välimeri on rikastunut täyteen mamua, mikä osasyy myös talouskriisiin (kun kaikki talous pyörii etnisellä työvoimalla, ei tule veroja valtion kassaan). Nyt sitä taakkaa haluttaisiin tänne rikkaampaan pohjolaankin jaettavaksi. En kerro enempää, koska aihetta on käsitelty ihan tarpeeksi.

--- Lainaus päättyy ---
Kiitos Hattiwatti muistutuksesta!  Itse pelkään 20000 humanitaarisen maahanmuuttajan vuodessa olevan vasta alkua. Maahanmuutto repeää suomalaisten käsistä viimeistään siinä vaiheessa kun Suomesta on tullut EU:n osavaltio, jollooin suomalaiset eivät enää saa määrätä keitä täällä asuu. Minusta nimenomaan tätä elintärkeää asiaa ei viime aikoina ole pidetty tarpeeksi esillä oikein missään. Mitä nyt ohjaaja Aki Bambimäki sanoi männäviikolla pitävänsä nykytilannetta epäreiluna Etelä-Euroopan kannalta.

Hiljaisuus alkaa huolestuttaa eli missähän tällä hetkellä mennään?

Ainakaan kevätpuolella EU:n yhteistä pakolaispolitiikkaa ei vielä oltu hyväksytty. EU:n oikeus- ja sisäministerit hyväksyivät loppukeväästä joitakin muita direktiivejä aiheeseen liittyen. Muun muassa sellaisen, että yhdessä EU-maassa viisi vuotta laillisella oleskeluluvalla asunut humanitaarinen maahanmuuttaja saisi muuttaa toiseen EU-maahan, ja olisi saman tien oikeutettu uuden kotimaansa sosiaaliturvaan. Näin taakanjako toteutuisi keittiön kautta viiveellä jo hyväksytyilläkin säännöillä.

Muistutettakoon, että Suomen uusi hallitus sitoutui ohjelmassaan nimenomaan sen edistämiseen, että EU:n yhteinen pakolaispolitiikka taakanjakoineen tulisi voimaan jo 2012. Toivottavasti muut maat (kuten Tanska ja Britannia, jotka jättäytyneet ennestään ulkopuolelle) ovat järkevämpiä, ettei tämä esitys oikeasti mene läpi EU:ssa. Seuraava oikeus- ja sisäministerien kokous on syyskuun aikana.

Asiasta oli Hommassa monta ketjua kevätpuolella, pitänee alkaa kaivella esiin.

Linkkejä Homman sisällä:

Huhtikuulta 2011:

http://hommaforum.org/index.php/topic,48419.0.html

Maaliskuulta 2011:

http://hommaforum.org/index.php/topic,44638.0.html

En valitettavasti löydä sitä aikaisempaa, aihetta käsittelleistä ketjuista parasta, joka alkoi vuonna 2010, mutta taitavammat varmaan löytävät. Toivoisin tästä EU:n yhteisestä turvapaikkapolitiikasta kestoaihetta, jonka löytäisi Hommasta helpommin.

Roope:
Linkkisi otsikoilla:
2011-03-10: YLE 1: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka jo 2012
2011-04-24 YLE: EU:n maahanmuuttopolitiikan yhtenäistämiseen kovat paineet

Ovat kieltämättä monessa ketjussa. Muun muassa tällaisia löytyy:
2010-03-03 Europarlamentti: Yhteinen turvapaikkapolitiikka ja taakanjako

EU-suunnitelma pakolaisten maakiintiöistä etenee, pakolaisille äänioikeus
2011-05-25 EU: Pohjois-Afrikkaan miljardien tuet ja viisumivapaus
2011-03-26 Yhteisvastuu EU:n turvapaikanhakijoista jakaa puolueita
2010-07-13 EU-ministerikokouksen aiheena yhteinen turvapaikkajärjestelmä
Eurooppanuoret: Erittäin Julkista - Euroopan tulevaisuuden julkinen lisäpöytäkirja
2009-12-10 EU: Tukholman ohjelma Eurooppa-neuvoston hyväksyttäväksi huomenna
2010-07-16 AL: Suomalaiset haluavat EU:lle yhteisen maahanmuuttopolitiikan

slobovorsk:
Kiitos, Roope, löytyiväthän ne sieltä!

Hiljaista siis on, mutta pinnan alla asiaa ilmeisesti valmistellaan. Muistelin, että Pravdassa luki kesäkuun lopulla jotain EU:n uuden turvapaikkaviraston johtajan lobbauskäynnistä Helsingissä. Joku uuden hallituksen kukkahatuista, kenties Hautala oli käynyt keskusteluja, ja asioiden kerrottiin etenevän ...

RTT:
Kesällä uutisoitiin että neuvottelut yhteisestä tuvapaikkapolitiikasta jumiutuivat, koska Dublin-sopimuksen muuttamisesta ei päästy yksimielisyyteen. Komissio halusi itselleen oikeuden kieltää kaikki Dublin-palautukset maahan, johon todetaan kohdistuvan "poikkeuksellista painetta", kuten Kreikka. Jäsenmaiden enemmistön mielestä tälläinen järjestelmä palkitsisi huonosta turvapaikanhakijoiden kohtelusta. En usko, että muitakaan muutosehdotuksia otettiin riemumielin vastaan.

Suurimpana esteenä lienee Saksa, joka on edelleen avoimen kielteinen EU:n suunnitelmiin. Päivi Räsänen taas alkoi ministeriksi päästyään jostain syystä kannattamaan yhteistä turvapaikkapolitiikkaa, vaikka KD nimenomaisesti vastusti sitä viime eurovaaliohjelmassaan.

Reich:

--- Lainaus käyttäjältä: RTT - 17.09.2011, 18:10:40 ---Päivi Räsänen taas alkoi ministeriksi päästyään jostain syystä kannattamaan yhteistä turvapaikkapolitiikkaa, vaikka KD nimenomaisesti vastusti sitä viime eurovaaliohjelmassaan.
--- Lainaus päättyy ---

Yhteisen turvapaikkapolitiikan sisältö on olennaista. Räsänen voi saada aikaan vaikka kuinka hyvän sopimuksen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta