HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???

<< < (503/504) > >>

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: KTM - 18.09.2021, 17:07:41 ---Hyviä uutisia Kreikasta


--- Lainaus ---Kreikassa avattiin ensimmäinen ”suljettu” pakolais­leiri, jota valvotaan kameroilla ja piikkilanka-aidalla

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008273389.html

--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Tapahtumien taustoista ja "ihmisoikeusjärjestöjen" motiiveista tietämätön saattaisi ihmetellä:


--- Lainaus käyttäjältä: HS 18.9.2021 ---Uusien leirien tiukat turvatoimet ovat herättäneet arvostelua.
...
Kymmenet ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet uusia leirejä siitä, että niillä turvapaikanhakijoiden oikeudet vaarantuvat.

Uutta leiriä ympäröivät piikkilanka-aidat. Leirejä valvotaan muun muassa kameroilla ja sähkölukkoisilla ovilla. Leireillä on myös läpivalaisulaitteet ja pidätyskeskukset.
...
KREIKKALAISVIRANOMAISET ovat puolustaneet uusia pakolaiskeskuksia sillä, että niissä on paremmat majoitusmahdollisuudet, juokseva vesi, vessat ja olosuhteet ovat turvallisemmat kuin nykyisillä surkeilla pakolaisleireillä.
...
IHMISOIKEUSJÄRJESTÖJEN mukaan uusien leirien tiukat rajoitukset heikentävät turvapaikanhakijoiden mahdollisuuksia ja oikeuksia saada apua. Suljetut laitokset myös vaarantavat turvapaikanhakijoiden mielenterveyden, järjestöt pelkäävät.

Suljettuihin laitoksiin on puuttunut myös YK:n pakolaisjärjestö.

”UUSISSA LAITOKSISSA HUOLESTUTTAVAA ON NIIDEN ’SULKEUTUNEISUUS’. TURVAPAIKANHAKIJAT TARVITSEVAT SUOJELUA, HE EIVÄT OLE RIKOLLISIA TAI UHKA YHTEISKUNNALLE. HE OVAT IHMISIÄ, JOTKA TARVITSEVAT APUA”, PAKOLAISJÄRJESTÖN EDUSTAJA Mireille Girard sanoi Reutersin mukaan.

--- Lainaus päättyy ---

Turvallisempaa ja kertaluokkaa paremmat olosuhteet, mutta vain haukkumiset palkaksi.

Oikeasti kenkä puristaa siitä, että vapaan liikkumisen rajoittaminen hillitsee siirtymistä Kreikasta muualle Eurooppaan. Rajoittamaton laiton siirtolaisuus on näköjään ihmisoikeusjärjestöille ihmisoikeus.

Näkkileipä:

--- Lainaus ---...
IHMISOIKEUSJÄRJESTÖJEN mukaan uusien leirien tiukat rajoitukset heikentävät turvapaikanhakijoiden mahdollisuuksia ja oikeuksia saada apua. Suljetut laitokset myös vaarantavat turvapaikanhakijoiden mielenterveyden, järjestöt pelkäävät.

Suljettuihin laitoksiin on puuttunut myös YK:n pakolaisjärjestö.

”UUSISSA LAITOKSISSA HUOLESTUTTAVAA ON NIIDEN ’SULKEUTUNEISUUS’. TURVAPAIKANHAKIJAT TARVITSEVAT SUOJELUA, HE EIVÄT OLE RIKOLLISIA TAI UHKA YHTEISKUNNALLE. HE OVAT IHMISIÄ, JOTKA TARVITSEVAT APUA”, PAKOLAISJÄRJESTÖN EDUSTAJA Mireille Girard sanoi Reutersin mukaan.

--- Lainaus päättyy ---
Yrittääkö Mireille Girard vihjaista hienovaraisesti, että ihan kaikki turvapaikanhakijat tarvitsevat ehdottomasti pakolaisjärjestöjen apua.
Miksi minusta tuntuu, että ihmisoikeusjärjestöt ja Pakolaisjärjestöt tarvitsevat paljon enemmän pakolaisia, kuin pakolaiset ihmisoikeusjärjestöjä ja pakolaisjärjestöjä?

Roope:
Yle: Marin Valko-Venäjältä tulevista siirtolaisista: "Emme voi olla sinisilmäisiä tällaiselle vaikuttamiselle" – EU-johtajat puivat muuttoliikettä huippukokouksessa 22.10.2021


--- Lainaus käyttäjältä: Paula Tapiola, Yle ---EU:hun suuntautuva siirtolaisuus ja etenkin tilanne EU:n Valko-Venäjän vastaisilla rajoilla ovat esillä EU-johtajien huippukokouksessa tänään. Johtajat kokoontuivat Brysseliin perjantaina aamupäivällä.

– Meidän pitää pohtia, millä tavalla vastaamme uudenlaisiin vaikuttamisen, hybridivaikuttamisen, keinoihin ja mikä on EU:n yhteinen reaktio näihin, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi toimittajille saapuessaan kokoukseen.

– Me emme voi olla sinisilmäisiä tämänkaltaiselle vaikuttamiselle.

Valko-Venäjältä on saapunut tuhansia siirtolaisia naapurimaihin Latviaan, Liettuaan ja Puolaan viime kuukausina. Marin korosti sitä, että EU:n toimien tilanteen ratkaisemiseksi tulee noudattaa ihmisoikeuksia.

Luxemburgin pääministeri Xavier Bettel oli Sanna Marinin kanssa samoilla linjoilla ja peräänkuulutti siirtolaisten ja pakolaisten ihmisoikeuksien kunnioittamista.

– Monet Euroopan maat eivät kohtele näitä ihmisiä asianmukaisesti. Olen varma, että tässä on parannettavaa, Bettel sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Emme voi vain riistää ihmisiltä heidän perusoikeuksiaan, oikeutta turvapaikkaan. Järjestäytyneen maahanmuuton täytyy olla mahdollista. Meidän on löydettävä tässä sopiva tasapaino, hän sanoi.
--- Lainaus päättyy ---

"Ihmisoikeuksiin" vetoaminen on näissä yhteyksissä vain kiertoilmaisu sille, että poliittiseksi ratkaisuksi tarjotaan tulijoiden siirtoja kaikkiin jäsenmaihin.

Valko-Venäjältä tulevat eivät halua hakea turvapaikkaa Liettuasta, Latviasta tai Puolasta vaan jatkaa matkaa eteenpäin paremman sosiaaliturvan maihin kuten Suomeen ja Saksaan.


--- Lainaus käyttäjältä: Paula Tapiola, Yle ---Belgian pääministeri Alexander de Croo korosti solidaarisuuden merkitystä muuttopaineen hoitamiseksi ja avuntarvitsijoiden auttamiseksi. EU:hun kohdistuu paineita myös Välimeren alueella.

– Solidaarisuus kulkee molempiin suuntiin. Viesti eteläisille maille on selvä: vahvistakaa rajojanne ja me osoitamme solidaarisuutta teille suojellaksemme ulkorajojamme varoillamme.

– Mutta solidaarisuuden täytyy kulkea myös toiseen suuntaan. Ei voi olla niin, että muutama maa tekee kaikkensa avuntarvitsijoiden hyväksi. Jotta tämä toimii EU:n tasolle, kaikkien pitää osoittaa solidaarisuutta.

Turvapaikanhakijoita saapuu ylivoimaisesti eniten Etelä-Eurooppaan, ja EU:lta puuttuu järjestelmä jolla painetta jaettaisiin sovitusti eri jäsenmaihin.
--- Lainaus päättyy ---

Ei, vaan Etelä-Eurooppaan saapuu enimmäkseen laittomia siirtolaisia, jotka eivät halua hakea sieltä turvapaikkaa. Turvapaikkaa haetaan eniten Saksasta ja Ranskasta kaukana ulkorajoista myös nyt korona-aikaan, vaikka rajojen pitäisi olla kiinni.

EU:lla on jo Dublin-järjestelmä, joka pitäisi muuttopaineen poissa, jos sitä noudatettaisiin. Tulijat eivät maksa ihmissalakuljettajille 10 000 euroa saadakseen parhaassakin tapauksessa vain turvapaikan ulkorajamaista kuten Kreikasta, Italiasta tai Espanjasta. Sen sijaan tulijoiden automaattiseen jakamiseen perustuva järjestelmä loisi ulkorajoille yhä kasvavan paineen.

Myös "solidaarisuus" on EU:ssa kiertoilmaisu turvapaikanhakijasiirroille, jotka vain lisäisivät tulijoiden määrää.
 
Kauppalehti: Sanna Marin Valko-Venäjän hybridivaikuttamisesta: ”Tilanne on erittäin huolestuttava” 22.10.2021


--- Lainaus käyttäjältä: Saara Koho, Kauppalehti ---Marin sanoi, että EU-johtajat pyrkivät kokouksessaan löytämään yhteisen näkemyksen siihen, miten unioni voisi tehdä yhteistyötä siirtolaisten lähtömaiden kanssa, jotta muuttoliikepainetta saataisiin hillittyä.

EU-komissio antoi reilu vuosi sitten esityksensä unionin maahanmuuttopolitiikan uudistamisesta. Maahanmuuttopaketin tarkoitus on yhtenäistää EU:n alueelle laittomasti saapuvien ihmisten vastaanottoa ja sijoittamista.

Esityksen mukaan jäsenmaan on pakko joko ottaa vastaan turvapaikanhakijoita tai osallistua palautuksiin. Siinä ei esitetä pakollista taakanjakoa eli jäsenmaiden ei ole pakko asuttaa ihmisiä, joilla on oikeus jäädä unionin alueelle.
--- Lainaus päättyy ---

Esityksessä nimenomaan esitetään pakollista "taakanjakoa". Jäsenmaiden olisi pakko asuttaa joko ihmisiä, jotka saavat oikeuden jäädä unionin alueelle, tai vaihtoehtoisesti ihmisiä, joita ei pystytä palauttamaan kotimaahansa, vaikka turvapaikkahakemus on hylätty. Viimeksimainittuja on valtava määrä, kun palautukset on tehty EU:ssa lähes mahdottomiksi.

Lisäksi komissio saa esityksessään oikeuden määrätä erityistilanteessa (jollaisen se itse määrittää) kaikki jäsenmaat ottamaan vastaan juuri niin paljon turvapaikanhakijoita kuin komissio sanelee. Tällainen erityistilanne olisi ollut epäilemättä vuonna 2015, jolloin taakanjaon kaltainen järjestelmä olisi houkutellut miljoonia ihmisiä liikkeelle kohti Eurooppaa jo pelkästään Syyriasta. Täysin mielipuolinen järjestelmä ja esitys.


--- Lainaus käyttäjältä: Saara Koho, Kauppalehti ---Komission paketin käsittely on jumissa jäsenmaiden neuvostossa, joka ei ole löytänyt asiaan yksimielisyyttä. Yksi vaihtoehto on, että komission esitykset pilkottaisin osiin, jotta edes joissain asioissa päästäisiin eteenpäin. Tämä ei kuitenkaan käy kaikille maille.

”Suomi on tukenut sitä, että komission esitys menisi eteenpäin. Olemme antaneet vahvaa tukea sille, että yhteisiä eurooppalaisia ratkaisuja pitää löytää”, Marin sanoi Brysselissä.
--- Lainaus päättyy ---

"Yhteiset eurooppalaiset ratkaisut" on jo kolmas kiertoilmaisu federalistien ajamalle pakolliselle taakanjaolle, jota Suomen hallitus siis tukee. Sellaiset yhteiset ratkaisut, esimerkiksi suojan tarjoaminen Euroopan ulkopuolelta, eivät kelpaa, jotka vähentäisivät tai edes hillitsisivät Eurooppaan kohdistuvaa haittamaahanmuuttoa.

Edit:
Ylen tv-uutisten mukaan pääministeri Marin oli linjannut ministerikokouksessa, että EU:n ulkorajavaltioille lähettämää tukea ei saa käyttää aitojen pystyttämiseen eli laittoman tulon vaikeuttamiseen. EU-rajan ylihän tulevat salaa juuri ne, jotka eivät hae turvapaikkaa ulkorajamaasta, eivätkä siis ole turvapaikanhakijoita vaan laittomia siirtolaisia, joita pakolaissopimukset eivät koske.

Eli kuten sanottu, mitkään sellaiset ratkaisut eivät kelpaa, jotka vähentäisivät tai edes hillitsisivät Eurooppaan kohdistuvaa haittamaahanmuuttoa, sillä mikään kansainvälinen sopimus ei velvoita mahdollistamaan rajan ylittämistä muualta kuin raja-asemilta.

Edit2:

--- Lainaus ---Puolan viranomaiset ovat sanoneet, että siirtolaiset ovat maksaneet salakuljettajille jopa yli 10 000 euroa päästäkseen EU:n alueelle. Useimpien tavoitteena on päästä Puolan kautta Saksaan.
--- Lainaus päättyy ---
Yle: Puola lisää joukkojensa määrää Valko-Venäjän rajalla 10 000 sotilaaseen: Tavoitteena katkaista Valko-Venäjän masinoima siirtolaisten virta 25.10.2021

simppali:
Jonkinlainen härdelli on menoillaan Puolan ja Valko-Venäjän rajalla.  Elätettävät haluavat euroopan puolelle.

https://yle.fi/uutiset/3-12158891


--- Lainaus ---Puola lisää joukkojensa määrää Valko-Venäjän rajalla 10 000 sotilaaseen.

Joukkoja kasvattamalla yritetään hillitä Valko-Venäjältä Puolaan tulevien siirtolaisten määrää. Päivittäin rajan yli pyrkii luvattomasti satoja ihmisiä, jotka ovat kotoisin muun muassa Afganistanista, Irakista, Syyriasta ja Afrikan maista.


Kesän jälkeen tuhannet ihmiset ovat ylittäneet rajan ja päässeet Puolaan.
--- Lainaus päättyy ---

10 000 sotilasta rajalle ei ole enään pelkkää rajavalvontaa, tai Puola on päättänyt, että yksikään ilmaisen elämän hakija ei tule Puolan rajan yli.


--- Lainaus ---Puolan puolustusministeri Mariusz Błaszczakin mukaan pian rajalla on jo 10 000 sotilasta. Maan rajavartiosto kertoo, että 60–70 siirtolaisen ryhmät pyrkivät viikonlopun aikana kahdesti väkisin rajan yli.

Kaksi puolalaista sotilasta loukkaantui syntyneessä kahakassa. Toista sairaalahoitoon joutuneista sotilasta lyötiin kivellä kasvoihin. Molemmat sotilaat ovat päässeet pois sairaalasta.
--- Lainaus päättyy ---

Foorumin säännöt kieltävät kirjoittamasta sen, mitä väkisin... jonkun maan karttaan piirretyn rajan ylittäneille pitää tehdä.

Mjane:
^^Jep, kirjoitin päivällä siihen Valko-Venäjä ketjuun, että myös Latvian ja Liettuan rajoilla toiminta nyt vilkastunut.

Mutta joo, 10 000 sotilasta kuulostaa varsin paljolta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta