Kirjoittaja Aihe: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???  (Luettu 695297 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2520 : 03.03.2022, 15:30:48 »
Lainaus
EU:n sisäministereiltä tulossa historiallinen päätös: Ukrainan pakolaisten ei tarvitse hakea turvapaikkaa EU:sta

EU aikoo ottaa käyttöön tilapäisen suojelun, jonka turvin Ukrainasta tulleet saavat oleskeluluvan ensi vuodeksi ja tarpeen vaatiessa pidemmäksi ajaksi.


EUROOPAN unionin sisäministerit tekevät tänään päätöksen, jolla helpotetaan Ukrainasta sotaa pakenevien pääsyä ja oleskelua EU-alueella.

Ministereiden on tarkoitus päättää, että Ukrainasta tulevat pakolaiset saisivat vuoden tai korkeintaan kolmen vuoden tilapäisen, työntekoon oikeuttavan oleskeluluvan kaikkialla EU:ssa. Oleskelulupa avaa oikeuden myös koulunkäyntiin ja terveydenhuoltoon.

Ehdotus koskee Ukrainan kansalaisten lisäksi myös muiden maiden kansalaisia, jotka ovat asuneet Ukrainassa ja joutuvat nyt sodan takia pakenemaan maasta.

Ukrainalaiset voivat yhä hakea turvapaikkaa jostakin EU-maasta, mutta tilapäisen suojelun idea nimenomaan on, että sitä ei tarvitsisi hakea. Turvapaikanhaku on pitkä prosessi, ja miljoonien ukrainalaisten hakemukset tukkisivat pian jäsenmaiden maahanmuuttovirastot.

[...]

SISÄMINISTERIT keskustelevat muun muassa siitä, ketkä kuuluisivat tilapäisen suojelun piiriin. He tekevät asiasta poliittisen päätöksen, jonka jälkeen asiaa vielä hiotaan jäsenmaiden välillä ennen tilapäisen suojelun voimaantuloa. Parlamentin hyväksyntää ei tarvita.

Ennakkotietojen mukaan ainakaan Unkari ei kannata direktiivin käyttöönottoa. Jäsenmaat päättävät siitä kuitenkin määräenemmistöllä, yksimielisyyttä ei tarvita.

[...]

Tilapäisen suojelun direktiivi on ollut voimassa vuodesta 2001, mutta sitä ei ole koskaan aiemmin otettu käyttöön. Se on tarkoitettu tilanteisiin, jolloin EU-alueelle tulee joukoittain EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisia, jotka eivät voi palata kotimaahansa esimerkiksi sodan takia.

Direktiivi oli siis voimassa myös 2015, kun EU-alueelle saapui tuhansittain Syyrian sotaa pakenevia. Tuolloin direktiiviä ei aktivoitu. Tilanne eroaa ainakin niin, että ukrainalaiset voivat jo nyt tulla viisumitta EU-alueelle kolmen kuukauden ajaksi.
Helsingin Sanomat 3.3.2022

Päätös tarkoittaa samalla EU:n Ukraina-rajan avaamista myös kaikille muille kuin ukrainalaisille ja sen myötä Ukrainassa oleilleiden ulkomaalaisten pääsyä turvapaikanhakujärjestelmään, ellei kotiinpaluu kiinnosta.

Aktivistit ovat tosin kauhuissaan, että ainakin Puola joko ryhtyy pitämään muut viisumittomat kuin ukrainalaiset ulkona tai ottaa heidät heti rajalta säilöön, eikä päästä vaeltamaan EU-alueelle.

Lainaus
Leila Nazgul Seiitbek
Got bad news on the Polish border from our staff there.  In the coming days Poles will either stop letting in all non-Ukrainians without Schengen visa, or they will continue to let them in, but they will detain everyone.
Entry will be only for those with a visa and proper papers
https://twitter.com/l_seiitbek/status/1499120356799438858
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 065
 • Liked: 45451
 • - Tarjoilija!
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2521 : 03.03.2022, 15:35:33 »
Ukrainalaiset ja "ukrainalaiset" eivät ehkä yllä somalien miljoonan euron elinkaarikustannuksiin per pää, mutta olisiko sellainen kolmasosa siitä sopivan varovainen arvio? Siitä sitten ynnäilemään...  :-\

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2522 : 03.03.2022, 23:48:12 »
Lainaus
Kirjeenvaihtajan analyysi: Sotaa pakenevat ukrainalaiset otetaan vastaan avosylin – taustalla kytee kuitenkin vanha riita EU:n maahanmuuttopolitiikasta

Sadattuhannet hätää pakenevat ukrainalaiset ovat saaneet EU-maissa lämpimän vastaanoton. Täyskäännöstä maahanmuuttopolitiikkaan on kuitenkin turha odottaa, kirjoittaa Ylen EU-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

[...]

Pelikirjaa on uusittu myös maahanmuuton osalta. EU-maat päättivät tänään yksimielisesti tilapäisen suojelun direktiivin käyttöönotosta Ukrainasta saapuvien ihmisten auttamiseksi. Direktiiviä ei ole koskaan aiemmin käytetty EU-tasolla.

[...]

Solidaarista asennetta kiitteli myös EU:n maahanmuuttokomissaari Ylva Johansson neuvoston kokouksen jälkeen.

– Olemme nähneet EU:lta ennennäkemätöntä yhtenäisyyttä, tiukkuutta ja kykyä toimia, hän totesi.

Yksimielisyys on Johanssonille harvinaista herkkua. Hän on vetänyt kivirekeä maahanmuuttopolitiikan kokonaisuudistuksessa, joka etenee tahmeasti jos ollenkaan.

Taustalla on jäsenmaiden eriävät käsitykset siitä, keitä Eurooppaan pitäisi päästää ja millä edellytyksin.

Uudistusta ovat jarruttaneet etenkin Puola ja Unkari, jotka nyt vakuuttavat haluaan auttaa ukrainalaisia. Ajatus Euroopan laajuisesta taakanjaosta on ollut heille punainen vaate.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) toivoo EU-maiden osoittaman solidaarisuuden auttavan kokonaisratkaisun löytämisessä .

On kuitenkin myös mahdollista, että torstai-illan kompromissi jää poikkeukseksi, joka vahvistaa säännön.
Yle 3.3.2022

Toimittaja Husun jutusta ei käy millään lailla ilmi, että on valtavan iso periaatteellinen ja muutenkin ero siinä, ottavatko EU-maat vapaaehtoisesti ja halukkaasti vastaan rajanaapuri Ukrainan sotaa pakenevia kansalaisia vai EU:n pakottamina kaikki ne komission niihin siirtämät maailman ihmiset, jotka päättävät hakeutua EU-rajalle, tai jopa ihmisiä suoraan toisista maanosista lennätettyinä, mitä on myös väläytetty.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 711
 • Liked: 10461
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2523 : 18.04.2022, 14:03:43 »
Kun Ukrainasta ja sen seurauksena globaalin ruokatuotannon romahduksesta ja Afrikan nälänhädän johdosta tulleet pakolaiset ollaan saatu mukavasti "kotoutettua" EU-alueelle niin uutta kansanmurhaa ja pakolaisaaltoa jo pukkaa. Tällä kertaa Intiasta.

Lainaus
Ruandan kansan­murhan ennustanut Genocide Watchin johtaja STT:lle: Muslimien kansan­murhan riski Intiassa on todellinen
...
Hindunationalistien vallan jatkuminen on huono uutinen Intian vähemmistöille, sillä BJP:n aseman vahvistuessa viharikokset ja väkivalta erityisesti muslimeita kohtaan on lisääntynyt, ja radikaaleimmat hindunationalistit kannustavat intialaisia avoimesti kansanmurhaan muslimeita vastaan.
...
–  Viime aikoina Hindutvan kannattajilta on kuultu avointa muslimien kansanmurhaan yllyttämistä. Pahamaineisin esimerkki on Haridwarin joulukuun 2021 kokous, johon osallistui useita BJP-puolueen edustajia, Stanton kertoo.
...

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008757731.html

Tapahtui maailmalla mitä tahansa niin refugees welcome ja eurooppalaiset maksaa.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 198
 • Liked: 23271
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2524 : 29.04.2022, 11:08:23 »
Euroopan komissio: Enemmän laillisia reittejä siirtolaisille EU:hun
https://samnytt.se/eu-kommissionen-fler-lagliga-vagar-for-migranter-till-eu/

Lainaus
Uuden politiikan tavoitteena on muun muassa estää siirtolaisia ​​tekemästä vaarallista matkaa Välimeren yli. Samalla sen väitetään pystyvän tarjoamaan ratkaisun Euroopan työmarkkinoiden vakaviin puutteisiin.

Komission ehdotus on poliittisesti arkaluonteinen, sillä maahanmuuttokriitikot pitävät sitä ei-toivottavana vauhtina maahanmuutolle. Komission mukaan tällä politiikalla Eurooppa tuo haluttuja työntekijöitä ja helpottaa laittoman maahanmuuton torjuntaa.

Laillisten muuttoreittien edistämiseksi EU myöntää varoja muun muassa humanitaariseen apuun. Jäsenvaltiot saavat myös taloudellista tukea maahanmuuttajien pääsyyn opiskelua tai työtä varten. Jäsenvaltioita kannustetaan sallimaan kansalaisten, yhteisöjen ja kansalaisyhteiskunnan järjestöjen sponsoroida siirtolaisia.
...
EU tarjoaa heikommin koulutetuille maahanmuuttajille kielikoulutusta heidän kotimaassaan, sanoo Ruotsin EU-komissaari Ylva Johansson. Mutta jotta kaikki ammattitaitoiset työntekijät eivät poistu maasta, laillisen maahanmuuton suunnitelmien tulee kulkea käsi kädessä kehitysavun kanssa.

Se helpottaa myös maahanmuuttajien viisumihakemusta EU:hun ja viisumimenettely digitalisoidaan. Tällä hetkellä menettely on edelleen "vaikea", Johansson sanoi. Hakijan on jätettävä passinsa suurlähetystöön tai konsulaattiin, joskus toiseen maahan, minkä jälkeen passiin liitetään paperiviisumi. Sekä hakemus että itse viisumi ovat tulevaisuudessa digitaalisia.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2525 : 29.04.2022, 11:35:40 »
Euroopan komissio: Enemmän laillisia reittejä siirtolaisille EU:hun
https://samnytt.se/eu-kommissionen-fler-lagliga-vagar-for-migranter-till-eu/

Lainaus
Uuden politiikan tavoitteena on muun muassa estää siirtolaisia ​​tekemästä vaarallista matkaa Välimeren yli. Samalla sen väitetään pystyvän tarjoamaan ratkaisun Euroopan työmarkkinoiden vakaviin puutteisiin.

Perustelut ovat järjettömiä.

Ei ole sellaisia kriteerejä, joilla juuri nykyään Välimeren ylittävät laittomat siirtolaiset saisivat viisumit. He ovat jonossa viimeisinä, olivat kriteerit minkälaiset tahansa. Ei myöskään ole laillisia töitä, joihin juuri heitä tarvitaan (jutun linkin takana mainitaan komission kohteina IT-ala ja terveydenhoito ja lähtömaina Marokko, Tunisia ja Egypti). Välimeren ylittäjät ovat sitä kouluttamatonta porukkaa, jota kaivataan vain harmaaseen talouteen tai Pohjois-Euroopassa valtion subventoimiin tukitöihin.

Laillisten reittien avaaminen vain lisää myös laitonta maahanmuutttoa, kun se helpottaa ihmissalakuljetuksen rahoitusta.

Lainaus
Legal migration: Attracting skills and talent to the EU

The Commission is today proposing an ambitious and sustainable legal migration policy. As part of the comprehensive approach to migration set out in the Pact on Migration and Asylum, the Commission is proposing legal, operational and policy initiatives that will benefit the EU's economy, strengthen cooperation with non-EU countries and improve overall migration management in the long term. The set of proposals also includes specific actions to facilitate integration of those fleeing Russia's invasion of Ukraine into the EU's labour market.

Vice-President for Promoting our European Way of Life, Margaritis Schinas, said: “Whilst our Member States are busy managing the arrival of over 5 million people from Ukraine, this does not preclude the need to lay the foundations of a sustainable and common approach to labour migration to address EU skills needs in the long term. With today's initiatives we recognise that legal migration has a positive impact all round: it gives those who want to migrate an opportunity to improve their circumstances while providing more skilled workers for host countries, who in turn boost the economy for all.”

Commissioner for Home Affairs, Ylva Johansson, said: “Annually, 2 to 3 million nationals from non-EU countries come to the EU legally, in contrast to 125,000 to 200,000 irregular arrivals. Legal migration is essential to our economic recovery, the digital and green transition and to creating safe channels to Europe, while reducing irregular migration. With today's package, we are simplifying the application process for living and working in the EU and improving rights for residents and their family members. I am confident we are putting in place a solid way forward to attract new talent into the EU for today and tomorrow.”

An enhanced legislative framework

To provide a more effective framework for legal pathways to the EU, the Commission is proposing to revise the Single Permit Directive and the Long-Term Residents Directive.

    A streamlined procedure for the single permit for combined work and residence will make the process quicker and easier for applicants and employers. It will allow applicants to lodge applications from both non-EU countries and EU Member States and will also enhance safeguards for equal treatment and protection from labour exploitation.
    The revision of the Long-term Residents Directive will make it easier to acquire the EU long-term residence status by simplifying the admission conditions, for instance by allowing the cumulation of residence periods in different Member States. In addition, the revision will enhance the rights of long-term residents and their family members, including improvements to family reunification and facilitated intra-EU mobility.

Better matching skills and labour market needs

The Commission is proposing to step-up operational cooperation at EU level between Member States as well as with partner countries. Work is already advanced with a number of key initiatives to match labour market and skills needs of Member States and partner countries. Following the launch of Talent Partnerships in June 2021, the Commission is now proposing a number of steps to operationalise them with the aim of agreeing on the first Talent Partnerships by the end of 2022.

The Commission is proposing to establish the first EU-wide platform and matching tool, an EU Talent Pool, to make the EU more attractive for non-EU nationals looking for opportunities and help employers find the talent they need. To address the urgent need to facilitate access to the labour market for new arrivals from Ukraine, the Commission is proposing a pilot initiative that should be up and running by summer 2022.

A forward-looking legal migration policy

Finally, the Commission is exploring further potential avenues for legal migration to the EU in the medium to longer term. The Commission sees the potential for focusing on forward-looking policies around three areas of action: care, youth and innovation. The aim will be to:

    Attract skills and talent in sectors where there are labour shortages and needs, for example in the long-term care sector;
    Create opportunities for young people to explore new countries, to benefit from work and travel; and
    Promote innovation entrepreneurship within the EU and invest in our European tech sovereignty.

Background

Whilst Member States alone decide on the volumes of legal migrants they wish to admit, the EU can support them with practical and operational tools. Over the past two decades, the EU has developed a legal framework largely harmonising Member States' conditions of entry and residence for non-EU nationals. An evaluation of this legal framework in 2019 underlined that more could be done to increase the impact of the EU legal migration framework on the EU's demographic and migration challenges. After a wide public consultation and following two resolutions from the European Parliament in 2021, the Commission was asked to present a set of proposals to facilitate legal migration to the EU with the objective of reducing bureaucracy, strengthening harmonisation, promoting fundamental rights and equal treatment, and preventing labour exploitation.
European Commission 27.4.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2526 : 29.04.2022, 16:48:53 »
Frontex on tarkoitus kääntää lähivuosina kasvaessaan toiseen asentoon varmistamaan laittomien siirtolaisten ihmisoikeus päästä Eurooppaan, ja siksi nykyinen Eurooppaa suojelleiden jäsenmaiden tekemiä pushbackejä sietänyt pääjohtaja saa mennä.

Lainaus
EU:n rajavalvontaviraston johtaja eroaa – Frontexin otteet rajoilla ovat keränneet jo pitkään arvostelua

EUROOPAN raja- ja merivartioviraston Frontexin pääjohtaja Fabrico Leggeri eroaa. Pääsyynä ovat Frontexin toimintaan liittyvät lukuisat epäselvyydet.

EU:n petostentorjuntavirasto Olaf aloitti viime vuonna selvityksen rajavalvontaviraston toiminnasta sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli paljon todistusaineistoa siitä, että Frontex on ollut tietoinen muun muassa Kreikan rajavalvojien kovista otteista siirtolaisia kohtaan ja jopa yrittänyt peitellä niitä.

Olafin raporttia ei ole julkistettu. Frontexin johtokunta käsitteli asiaa koko perjantaiaamun, ja Leggerin kerrottiin tarjoutuneen itse eroamaan ennen kuin hänet olisi erotettu.

FRONTEXIA on syytetty ihmisoikeusrikkomuksista sillä perusteella, että se on ollut tietoinen siirtolaisten laittomista käännytyksistä, joita paikalliset rajavalvojat ovat tehneet. Paikalliset rajavalvojat ovat esimerkiksi Kreikassa lähettäneet siirtolaisia takaisin Turkkiin.

Turvapaikanhakijoiden pakottaminen pois maasta, englanniksi pushback, on kansainvälisen oikeuden vastaista.

[...]

EU-parlamentti teki Frontexin toimintaan liitetyistä epäilyistä oman raporttinsa vuonna 2021. Siinä Frontexia moitittiin muun muassa siitä, ettei viraston johto ole tarttunut esitettyihin epäselvyyksiin ja tehnyt niistä sisäistä selvitystä.

[...]

Frontexille on vuosien mittaan sälytetty lisää vastuuta EU:n rajaturvallisuudesta, mikä on paisuttanut viraston budjettia ja lisännyt parlamentin ja tilintarkastajien mielenkiintoa viraston toimintaa kohtaan. Vuoden 2015 siirtolaiskriisin jälkeen Frontexia haluttiin vahvistaa vielä lisää.

Viraston aloittaessa budjetti oli 19 miljoonaa euroa. Tälle vuodelle on budjetoitu yli 750 miljoonaa euroa.
Helsingin Sanomat 29.4.2022

Vuoteen 2027 mennessä Frontexin alaisuudessa tulee toimimaan 10 000 omaa rajavartijaa, jotka sijoitetaan sisäänheittäjiksi EU-rajoille.

Edit:
« Viimeksi muokattu: 29.04.2022, 17:35:36 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2527 : 11.06.2022, 11:15:01 »
Taas mennään. Kesä on aina hyvä aika junailla taakanjakohankkeita.

Lainaus
Ranska taivutteli EU-jäsenmaita yhteis­vastuuseen pakolaisten vastaan­ottamisessa – Suomi valmis olemaan mukana

EU-jäsenmaat aikovat tehdä Ranskan johdolla poliittisen sopimuksen pakolaisten sisäisistä siirroista jäsenmaiden välillä, jotta yksittäisiin jäsenmaihin ei kohdistuisi liian suurta painetta.

Kyseinen solidaarisuusmekanismi on osa pitkään jumissa ollutta unionin maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistusta. Komissio esitteli uudistuksen syksyllä 2020, mutta se on edennyt vain osittain.

Nykyisen EU:n puheenjohtajamaan Ranskan ehdotukset ovat esillä EU:n sisäministereiden kokouksessa Luxemburgissa perjantaina. Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) osallistui kokoukseen.

Mikkosen mukaan tarkoitus on tehdä yhteisvastuusta yhteinen poliittinen julistus, johon mahdollisimman moni jäsenmaa sitoutuisi. Sisäisten siirtojen vaihtoehtona olisi taloudellinen tuki niille maille, jotka kantavat suurinta vastuuta pakolaisten vastaanottamisesta.

Yhteisvastuumallin lisäksi tarkastus- ja rekisteritoimia ulkorajoilla yhtenäistetään.

”Suomi on tukenut Ranskan tavoitteita, ja olemme jo aiemmin ottaneet kannan, että haluamme olla mukana yhteisvastuuosiossa”, Mikkonen sanoi kokouksen jälkeen.

”Haluamme tukea jäsenmaita, joissa paine on suuri. Se, mitä tämä tarkoittaa konkreettisesti ja mitkä keinot ovat, käymme vielä hallituksen sisällä keskustelun.”

[...]

Uutistoimisto AFP:n näkemässä Ranskan ehdotuksessa 10 000 pakolaista jaettaisiin 19 jäsenmaan kesken tai vaihtoehtoisesti etulinjan maille annettaisiin taloudellista tukea. Muun muassa Kreikka, Italia ja Malta ovat maita, joihin pakolaisia tulee paljon.

Tätä mallia kokeiltaisiin ensin 12 kuukautta.

Ranskan sisäministerin Gerald Darmaninin mukaan suuri enemmistö jäsenmaista suhtautuu myönteisesti yhteisvastuuseen, ja noin tusinan verran maita olisi valmis vastaanottamaan pakolaisia toisista jäsenmaista. Näiden maiden joukossa ovat ainakin suurimmat jäsenmaat Saksa ja Ranska.

Solidaarisuusmekanismia vastustavat eniten Unkari, Puola ja Itävalta. Itävallan sisäministeri Gerhard Karner sanoi AFP:lle, että ihmissalakuljettajille ei pidä lähettää väärää signaalia.

[...]

Johanssonin mukaan Ukrainan pakolaistilanne vaikuttaa kaikkiin EU-maihin, mutta muistakin maista tulee apua tarvitsevia ihmisiä. Heidän vastaanottoonsa tarvitaan yhteisvastuuta, Johansson sanoi Luxemburgissa.
Helsingin Sanomat 10.6.2022

Toimittaja Teija Sutinen ei kysy, minkä ongelman ratkaisu on luoda uusi mekanismi, jonka kautta Eurooppaan ilman viisumia pyrkivät ihmiset siirretään EU:n ulkorajamaista muihin EU-maihin. On selvää, että tämä houkuttelisi liikkeelle aina vain enemmän ihmisiä, jotka tietäisivät pääsevänsä näin laillisesti sisään EU-alueelle ja lopulta haluamaansa maahan.

"Yhteisvastuumalli" on sikälikin vinoutunut, että tulijat eivät pyri asumaan Italiaan tai Kreikkaan vaan niiden kautta tiettyihin muihin maihin, jotka houkuttelevat laittomia tulijoita Eurooppaan leväperäisellä maahanmuutto- ja muulla politiikallaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 526
 • Liked: 7471
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2528 : 11.06.2022, 13:05:23 »

Tuossa taas tulee esiin, että päättäjille ei raha merkitse mitään.  Jos moinen ”taakanjako”-periaate jouduttaisiin toteuttamaan, niin kansainvälinen tarjouskilpailu pystyyn, ja halvimman tarjouksen tehnyt majoittaisi, syöttäisi ja juottaisi porukat, koska kysymyshän on pakolaisuudesta, ei siirtolaisuudesta.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 666
 • Liked: 1802
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2529 : 11.06.2022, 17:13:17 »
Nimimerkki Roopelle iso käsi, että seuraa tätä taakanjakoon liittyvää EU:n perseilyä. Koska äänestäjät eivät isompana massana priorisoi pakolaispolitiikkaa/siirtolaisasioita, asiaan vihkiytyneet poliitikot saavat häärätä mitä lystää. Punavihervassarit pääsevät toteuttamaan fetissiään kehitysmaamuslimimiesten lukumäärän lisäämisestä.
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2530 : 20.06.2022, 12:50:33 »
Kansan Uutiset: Silvia Modig: EU:n on pystyttävä ihmisarvoiseen pakolaispolitiikkaan 17.6.2022

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Välimereen hukkuu vuosittain tuhansia ihmisiä heidän pyrkiessään Eurooppaan. Moni vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana Eurooppaan pyrkineistä elää edelleen Turkin ja Kreikan pakolaisleireillä.

Vaikea todistaa, etteikö joku vuonna 2015 aikana Eurooppaan pyrkineistä elä edelleen Turkin tai Kreikan pakolaisleireillä, mutta ei ainakaan moni. Vain ani harva vuonna 2015 Kreikkaan tullut on edelleen maassa, ja ylivoimaisesti suurin osa Turkkiin tulleista on asunut pakolaisleireillä korkeintaan ohimennen. Lähes kaikki syyrialaiset asuvat Turkissa normaalisti muun väestön seassa.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Vuonna 2015 pakolaisleirille joutunut taapero on nyt ala-asteikäinen lapsi, joka on asunut suurimman osan elämästään leirillä – todennäköisesti ilman pääsyä kouluun tai terveydenhuoltoon.

Taaperoista puhumalla voi vedota tunteisiin, mutta oikeasti tällaisten tapauksien osuus on mitättömän pieni. Jotkut jättäytyvät Kreikkaan, koska eivät halua enää poistua Euroopasta, vaikka eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
EU on maksanut Turkille miljardeja euroja voidakseen väistää vastuunsa maailman pakolaiskriisissä. Turkki pitää miljoonia Syyrian sodan pakolaisia maassaan, muttei pysty takaamaan heidän ihmisoikeuksiensa täysimääräistä toteutumista.

Ja siksi EU:n pitäisi taata maailman ihmisten ihmisoikeuksien täysimääräinen toteutuminen?

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
EU:n yhteisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan pitäisi perustua ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen, mutta näin ei tällä hetkellä ole.

Ukrainan sota on paljastanut pakolaispolitiikassamme piilevän kaksinaismoraalin. Apua on tarjolla, vaan ei kaikille.

Apua on tarjolla, mutta jostain syystä avuksi kelpuutetaan enää vain loppuelämä Euroopassa.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Se hieno tapa, jolla Eurooppa on ottanut vastaan ukrainalaisia pakolaisia, olisi nyt hyvä pohja EU:n yhteiselle turvapaikkapolitiikalle. Taataan ihmisille heti pääsy terveydenhuoltoon ja töihin sekä lapsille kouluun. Sanotaan tervetuloa.

Rajojen avaaminen ja oleskelulupien automaattinen jakaminen olisi kamala pohja EU:n yhteiselle turvapaikkapolitiikalle. Se johtaisi ennennäkemättömään massamaahanmuuttoon, kun jo nyt esimerkiksi puolet afrikkalaisnuorista suunnittelee muuttavansa maasta seuraavien kolmen vuoden aikana. Tällä ei ole mitään tekemistä YK:n pakolaissopimuksen tarkoittaman pakolaisuuden kanssa.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Turkki, Valko-Venäjä ja Venäjä ovat käyttäneet pakolaisia julmasti välineenä hybridioperaatioissa, joissa ihmisiä masinoidaan toisen valtion rajalle. Mahdollisuus siihen, että Venäjä turvautuisi tähän uudestaan, on olemassa.

Parhaiten hybridiuhkaa torjutaan viemällä siltä voima pois. Se tapahtuu luomalla EU:hun yhteinen vastuunjako turvapaikanhakijoista.

Hullua. Vertautuu siihen, että aseella uhkaaminen torjutaan ampumalla itseä ennen kuin kuin uhkaaja ehtii sitä tehdä. Putin ei uskoisi onneaan, kun katselisi EU:n tuhoavan itse itsensä.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin koskaan, ja ilmastonmuutos vain pahentaa tilannetta.

Siksi yhteinen, ihmisoikeuksiin ja vastuunkantoon perustuva turvapaikkapolitiikka on paitsi velvollisuutemme, myös Suomen ja koko Euroopan etu.

Millähän logiikalla puolen maailman houkutteleminen liikkeelle kohti Eurooppaa olisi peräti Suomen ja koko Euroopan etu edes Modigin mielestä?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 198
 • Liked: 23271
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2531 : 05.07.2022, 20:40:25 »
Kreikasta turvapaikan jo saaneet vaeltavat sieltä edelleen mm. Saksaan hakemaan uutta turvapaikkaa:

Refugees: EU asylum system fails - German authorities powerless - waz.de
https://www.waz.de/politik/deutschlands-ungeloestes-asyl-dilemma-mit-griechenland-id235774647.html

Lainaus
Thousands of recognized refugees travel independently. German authorities are powerless. The case shows the failure of the EU system.

It's been a year since the then Interior Minister, Horst Seehofer , tried one last time. He wrote a letter to the EU Commission in Brussels - he also put the Greek government in the field of addressees. Seehofer's tone is serious, almost grumpy, one would say undiplomatically.

The CSU politician has seen "for some time the trend" of irregular onward travel by migrants and asylum seekers who had already received protection status in Greece - in order to then apply for asylum again in Germany.

In the letter , which is available to our editors, Seehofer writes how this scam weakens “trust in a functioning common European asylum system”. German border police officers have knowledge of an "illegal infrastructure" that promotes the onward journey of recognized asylum seekers from Greece to Germany and other EU countries.

"We have to fight this together," Seehofer says. According to the Ministry of the Interior, it was about 17,000 people who had again submitted an application for protection to the German asylum authorities against applicable laws.
...
 The traffic light coalition has set itself the goal of “reducing secondary migration”. But as of the end of May, there were no longer 17,000 recognized refugees from Greece who had applied for asylum in Germany . But 48,756, as the Federal Ministry of the Interior reports on request.
...
The case shows how the idea of ​​a common European asylum system has been eroded over the past few years. How states fail in caring for and accommodating people, or don't even make an effort. And how others have to shoulder the burden – without wanting to.
...
And Germany helped too. After the fire in the Moria camp on Lesbos, the federal government said it had taken 1,719 people from Greece in a special contingent since late summer 2020 and flew them to Germany. These included underage refugees , but above all more than 1,500 asylum seekers who had already been recognized in Greece.
...
And the criticism of the federal government is growing. “Secondary migration from Greece is a very serious problem in asylum policy. But the traffic light government is doing absolutely nothing to prevent entry and the actually inadmissible, double application for asylum in Germany," says the interior expert of the Union faction in the Bundestag, Alexander Throm (CDU).
...
SPD expert Castellucci sees an opportunity in an alliance of willing states in Europe, such as the traffic light coalition is striving for together with France. It is an initiative of the nation states.
...
According to the federal government , the once inhumanely overcrowded refugee camps on the Greek islands are now emptying. Two years ago there were still tens of thousands of people living in tents, wooden shacks and containers on a hill on Lesvos . Currently there are just 2000. They are spread across all the Greek islands in the East Aegean.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 5317
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2532 : 05.07.2022, 21:22:41 »
Kreikasta turvapaikan jo saaneet vaeltavat sieltä edelleen mm. Saksaan hakemaan uutta turvapaikkaa:

Refugees: EU asylum system fails - German authorities powerless - waz.de
https://www.waz.de/politik/deutschlands-ungeloestes-asyl-dilemma-mit-griechenland-id235774647.html

Seehofer on surullinen hahmo Saksan ja Euroopan historiassa. Paljon puhetta, muka yrittämistä ja hyvin vähän tekoja. Ei se muuta yrittänyt kirjeelläänkään kuin näyttää siltä, että olisi muka tehnyt jotain ennen lähtöään.

Tuo touhu ei lopu, ellei yksinkertaisesti tehdä selväksi, että mahdollisuuksia jäädä ei ole. Kaikki tällaiset 90 päivän palloilut pitkin Eurooppaa, yleinen haluttomuus palautuksiin ja tarkkuuden puute asiakirjojen myöntämisessä ja tarkastamisessa ovat vetotekijöitä. Tietoisia sellaisia. Kaikki tämä on tehty mahdolliseksi tahallaan.

Lainaus
Laut EU-Recht dürfen sie für 90 Tage in einen anderen EU-Staat im Schengenraum reisen

Das Problem für die Bundespolizei an der Grenze und für die Bundesregierung in Berlin: Sie können nicht mal sonderlich viel tun. Es ist das Dilemma der EU-Regularien – und die deutschen Behörden müssen mehr oder weniger machtlos der irregulären Sekundärmigration zuschauen.

Denn die anerkannten Flüchtlinge aus Griechenland kommen erstmal ganz legal. Laut EU-Recht dürfen sie für 90 Tage in einen anderen EU-Staat im Schengenraum reisen. Die entsprechenden Reisedokumente können sie bei den nationalen Behörden vor Ort beantragen – in diesem Fall: in Griechenland. Und dort stellt man die Unterlagen fleißig aus, eben auch, weil es dem Recht entspricht, jedenfalls formell. Für die Afghanen, Iraker oder Syrer ist Weg nach Deutschland dann einfach, per Flixbus oder Flieger.

Was nicht legal ist: Dass die anerkannten Geflüchteten während ihrer Zeit in Deutschland noch einmal beim Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (Bamf) Asyl beantragen. Doppelt Flüchtlingsschutz suchen – das verstößt gegen EU-Recht. Nur: Den illegalen Zweck der Reise können die Grenzbeamten an deutschen Flughäfen kaum belegen – und müssen die Menschen wie Touristen passieren lassen.

https://www.waz.de/politik/deutschlands-ungeloestes-asyl-dilemma-mit-griechenland-id235774647.html

Let's Go Brandon

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2533 : 05.07.2022, 21:55:20 »
Kreikasta turvapaikan jo saaneet vaeltavat sieltä edelleen mm. Saksaan hakemaan uutta turvapaikkaa:

Lainaus
The case shows how the idea of ​​a common European asylum system has been eroded over the past few years. How states fail in caring for and accommodating people, or don't even make an effort. And how others have to shoulder the burden – without wanting to.

Tässähän ei ole mitään uutta, mistä voisi pettyä tai yllättyä.

Kreikka kuten Italia ja Espanjakin ovat harjoittaneet tällaista vastuutonta politiikkaa jo vuosikymmenet. Vuoden 2015 eurooppalainen kriisi oli seurausta juuri siitä, että Kreikka päätti auttaa tulijat syvemmälle Eurooppaan sen sijaan että olisi pamputtanut rajalla vanhaan tyyliinsä. Julkisuudessa tapahtunut esitetään niin, että Kreikka oli voimaton, kun tulijoita oli liikaa, mutta oikeasti Kreikka ei rekisteröinyt vuonna 2015 yhteensäkään kuin noin 10 000 tulijaa ja nekin vastentahtoisesti. Vuoden 2015 laajamittainen maahantulo olisi ollut alussa helposti estettävissä tai ainakin rajoitettavissa, mutta Kreikka eskaloi tilanteen eurooppalaiseksi kriisiksi omalla politiikallaan.

EU:n yhteinen turvapaikkajärjestelmä pakollisine taakanjakoineen taas ei olisi minkäänlainen ratkaisu mihinkään ongelmaan vaan vain historiallinen vetotekijä, joka houkuttelisi miljoonat ihmiset liikkeelle ja suistaisi Euroopan pysyvään, yhä pahenevaan kriisiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 604
 • Liked: 47310
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2534 : 05.07.2022, 22:53:32 »

Tässähän ei ole mitään uutta, mistä voisi pettyä tai yllättyä.

Kreikka kuten Italia ja Espanjakin ovat harjoittaneet tällaista vastuutonta politiikkaa jo vuosikymmenet. Vuoden 2015 eurooppalainen kriisi oli seurausta juuri siitä, että Kreikka päätti auttaa tulijat syvemmälle Eurooppaan sen sijaan että olisi pamputtanut rajalla vanhaan tyyliinsä. Julkisuudessa tapahtunut esitetään niin, että Kreikka oli voimaton, kun tulijoita oli liikaa, mutta oikeasti Kreikka ei rekisteröinyt vuonna 2015 yhteensäkään kuin noin 10 000 tulijaa ja nekin vastentahtoisesti. Vuoden 2015 laajamittainen maahantulo olisi ollut alussa helposti estettävissä tai ainakin rajoitettavissa, mutta Kreikka eskaloi tilanteen eurooppalaiseksi kriisiksi omalla politiikallaan.

EU:n yhteinen turvapaikkajärjestelmä pakollisine taakanjakoineen taas ei olisi minkäänlainen ratkaisu mihinkään ongelmaan vaan vain historiallinen vetotekijä, joka houkuttelisi miljoonat ihmiset liikkeelle ja suistaisi Euroopan pysyvään, yhä pahenevaan kriisiin.

Eikö Kreikka rekisteröi tulijoita ollenkaan, vai jättääkö vain laittamatta sormenjäljet EU-järjestelmään, jolloin kun Ahmed muuttuu Mehmediksi uusi asyylilomake menee rajan takana taas läpi?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 800
 • Liked: 65543
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2535 : 31.07.2022, 12:21:06 »
Hyvä juttu Kansalaisessa, paljon asiaa Orbailta. Lue koko juttu.
 
Viktor Orbán: ”Länsimaisesta hulluudesta ei koskaan tule enemmistön mielipidettä tässä osassa maailmaa”
25.7.2022 | Nina Metsälä
...
Pakotettu siirtolaisuus

Pääministerin mielestä Bryssel yhdessä George Sorosin verkoston kanssa haluaa pakottaa Unkarin pakolaisuuteen. Viitaten joihinkin Unkaria vastaan nostettuihin oikeusvaltiomenettelyihin hän sanoi:

”Meidät on viety oikeuteen ja tuomittu. Ja jos Ukrainan pakolaiskriisiä ei olisi ollut, he olisivat alkaneet panna tuomiota täytäntöön. Nyt he ovat siirtäneet sen syrjään. He eivät ole poistaneet sitä esityslistalta, vaan ovat vain siirtäneet sen syrjään”.

Hän kutsui ”internationalistisen vasemmiston ideologiseksi irvokkuudeksi sitä, kun he yrittävät väittää, että Eurooppa on luonnostaan sekarotuinen. Se on historiallinen ja semanttinen petos.

Euroopassa asuvat kansat liikkuvat ja tekevät työtä, mutta he eivät ole sekarotuisia. Olemme halukkaita sekoittumaan toisiimme, mutta emme ole halukkaita tulemaan sekarotuisiksi”, Orbán sanoi.

Hänen mukaansa islamilainen sivilisaatio, joka on vähitellen siirtymässä kohti Eurooppaa on nykyään ymmärtänyt, että Unkari ei tule olemaan sen laajentumisen käynnistysalusta Euroopassa. Se perustuu unkarilaiseen perinteeseen, jonka mukaan Unkari on aiemmin taistellut islamilaista Ottomaanien valtakuntaa vastaan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 667
 • Liked: 4257
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2536 : 26.08.2022, 10:17:09 »
Lainaus
Turvapaikanhakijoiden tilanne Hollannissa on hälyttävä – vauva kuoli huonoissa oloissa

Hollannissa Ter Apelin vastaanottokeskuksessa olosuhteet ovat surkeat. Ihmiset nukkuvat taivasalla.

Tavallisesti lääkärit ilman rajoja-järjestö toimii sota- ja kriisialueilla, mutta nyt heidät on lähetetty auttamaan vastaanottokeskuksen katastrofaalista tilannetta.

Asiasta uutisoi The Guardian.

Vauva kuoli liikuntahallissa, joka on otettu väliaikaiseen käyttöön ihmisten sijoittamiseen, sillä keskuksen päätiloihin ei mahdu enempää väkeä.

Ne ihmiset, jotka eivät mahdu sisätiloihin joutuvat viettämään yönsä ja aikansa ulkona.

Telttojen pystyttäminen on kielletty, sillä se estää turvakameroiden näkyvyyden.

Keskiviikkona yli 700 ihmistä nukkui ulkona.


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b7739aba-6920-49ec-8204-e8a348970d65

Tämä ulos mahoittaminen ilman telttoja pitäisi ottaa standardikäytännöksi kaikkialla EU:n alueella. Se varmaan hillitsisi niiden halua vaeltaa tänne pohjoiseen.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2537 : 04.09.2022, 13:59:27 »
Ennen nykyistä tilannetta minulla oli hitusen uskoa ja toivoa maailman johtajien kykyyn johtaa ihmiskuntaa vuosisadan haasteissa järjestäytyneesti ja yhteistyössä. Nähtyäni Kremlin hyökkäyksen Ukrainaan tajusin, että ihmiskunta kohtaa vuosisadan haasteet sotien merkeissä.

Ensin taustoittava osuus.

Metallien, maaöljyn, maakaasun ja kivihiilen viennistä riippuvaisten kleptokratioiden romahdus metallikaivosten tyhjentyessä ja maaöljyn, maakaasun ja kivihiilen ehtyessä ja vientitulojen kadotessa, ja samaan aikaan lännen saadessa käyttöön fuusioreaktorit ja aurinkokunnan resurssit: on yhtälö, joka johtaa siihen, että ihmiset pyrkivät muuttamaan vauraaseen länteen anarkioiksi muuttuneista kleptokratioista.

Ja mitä pyrin sanomaan.

Kun vuosisadan haasteita katsoo niin on selvää, että vuosisadan haasteiden konkretisoituminen nostaa maahanmuuttokriittiset valtaan kaikkialla planeetalla. Vuosisata näyttää siltä, että on muodostumassa edellytykset sille, että maahanmuuttokriittiset nousevat valtaan kaikkialla planeetalla siksi, että kaikkialla on muodostumassa tarve erotella kantaväestö ja ulkopuoliset toisistaan siksi, että kantaväestön olosuhteet vaikeutuvat kaikkialla, joka heikentää kantaväestön kykyä sietää ulkopuolisten läsnäoloa kansallisvaltion alueella.

Tällä hetkellä monista samaan aikaan vaikuttavista tekijöistä johtuen maailmantalous heikkenee ja työttömyys kasvaa, joka johtaa siihen, että kansallisvaltioiden kantaväestön pyrkimykset poistaa ulkopuoliset kansallisvaltion alueelta voimistuvat. Kantaväestö näkee, että ulkopuolisilla ei ole oikeutta viedä kantaväestön työpaikkoja kantaväestön hallitseman kansallisvaltion alueella.

Lännen kansallisvaltioita hallitsevien perinteisten puolueiden poliitikot joutuvat taistelemaan kansainvaelluksista johtuvaa väestönvaihtoa vastaan, jotta lännen maahanmuuttokriittiset eivät käyttäisi perinteisten hallitsevien puolueiden heikkoutta väestönvaihdon edessä perinteisten hallitsevien puolueiden syrjäyttämiseen parlamenttivaaleissa. :-\
« Viimeksi muokattu: 16.09.2022, 01:32:19 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 078
 • Liked: 106578
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2538 : 10.09.2022, 14:27:04 »
Turvapaikkamaahanmuutolla rahastavat järjestöt kuten Pakolaisneuvonta ja Yoga and Sport With Refugees ovat älähtäneet ehdotuksesta, että EU saattaisi vastata Venäjän hybridiuhkaan lievälläkään järjenkäytöllä. Sellainen olisi nimittäin uhka CEAS:ille.

Lainaus
Kansalaisjärjestöt vetoavat jäsenvaltioihin: muuttoliikkeeseen ja turvapaikanhakuun liittyviä välineellistämistilanteita koskevan asetuksen hyväksyminen on kuolinisku yhteiselle eurooppalaiselle turvapaikkajärjestelmälle

Joulukuussa 2021 Euroopan komissio esitteli ehdotuksen asetuksesta, joka koskee muuttoliikkeeseen ja turvapaikanhakuun liittyviä välineellistämistilanteita. Ehdotuksessa esitellään mekanismi, jolla jäsenvaltioiden sallitaan poikkeavan niille EU:n turvapaikkasääntelyssä asetetuista velvoitteista tilanteissa, joissa on kyse muuttoliikkeen ”välineellistämisestä”. Mekanismi olisi pysyvästi jäsenvaltioiden käytettävissä, ja valtiot voisivat ottaa sen käyttöön moninaisissa tilanteissa. Käytännössä siis jäsenvaltiot voisivat sen nojalla halutessaan poiketa velvollisuuksiensa noudattamisesta.

Käsityksemme mukaan jäsenvaltioiden keskuudessa tuetaan laajasti asetusehdotusta ja puheenjohtajamaa Tšekin tavoitteena on saada vahvistettua yhteinen kanta asiasta joulukuuhun mennessä. Tämä tekisi ehdotuksesta yhden nopeimmin Euroopan unionin neuvostossa käsitellyistä turvapaikka-asioihin liittyvistä säännös säännöksistä. Ehdotus sallii jäsenvaltioiden poikkeavan vuonna 2016 esitetystä turvapaikkamenettelyasetuksesta, vuonna 2020 esitetystä muutetusta turvapaikkamenettelyasetuksesta, vuonna 2016 ehdotetusta uudelleenlaaditusta vastaanottodirektiivistä ja vuonna 2018 ehdotetusta uudelleenlaaditusta paluudirektiivistä. Poikkeukset ovat olennaisia ja merkittäviä ja ne vaikuttavat huomattavasti kansainvälistä suojelua hakevien ihmisten oikeuksiin.

Allekirjoittaneet kansalaisjärjestöt vastustavat vahvasti välineellistämisen käsitteen käyttöönottoa ja sen sisällyttämistä EU-oikeuteen. Lisäksi vastustamme seuraavista syistä EU-oikeuden uudistuksia, joiden nojalla EU-oikeudesta voitaisiin laaja-alaisesti poiketa:

*    Ehdotuksen epäsuhtaisuus: esitetyn ehdotuksen vaikutuspiirissä oleville ihmisille aiheutuvat perus- ja ihmisoikeuksien rajoitukset ovat niin mittavat, että voidaan epäillä ehdotuksessa esitettyjen keinojen välttämättömyyttä ja suhteellisuutta. Kyseenalaistamme sen, että kolmansien valtioiden ihmisiä, mukaan lukien kansainvälistä suojelua hakevia, hyväksikäyttäviin toimiin, joiden tavoitteena on aiheuttaa epävakautta EU:ssa, vastattaisiin aiheuttamalla merkittävää haittaa näiden ihmisten oikeuksille muun muassa heikentämällä turvapaikkamenettelyn tasoa ja vaikeuttamalla kansainvälisen suojelun hakemista Euroopasta.

*    Ehdotuksen epätarkoituksenmukaisuus: pysyvä mahdollisuus poikkeuksiin veisi pohjan Euroopan yhteiseltä turvapaikkajärjestelmältä ja erityisesti sen yhtenäisyydeltä. Kuten EUT on varoittanut liittyen artiklan 78(3) väärinkäyttämiseen, uudistukset luovat riskin mielivaltaisuudesta, kun jäsenvaltiot soveltavat erilaisia standardeja ja ovat Euroopan yhteisessä turvapaikkajärjestelmässä mukana mielensä mukaisesti. EU-standardien noudattamatta jättäminen on jo nyt erittäin yleistä, ja jäsenvaltiot tulevat jatkossa vetoamaan ”välineellistämiseen” oikeutuksena sääntöjen noudattamatta jättämiselle.

*    Ehdotuksen tarpeettomuus: tämän hetkinen oikeudellinen kehys antaa jo nyt jäsenvaltioille joustavuutta reagoida muuttuviin olosuhteisiin rajoillaan, mukaan lukien mahdollisuuden poikkeuksiin, vaikkakin tiukasti sopimusten ja oikeuskäytännön rajoittamana. Joissakin olosuhteissa jäsenvaltiot voivat määrittää, missä turvapaikkahakemukset on jätettävä, pidentää määräaikaa turvapaikkahakemusten jättämiselle ja asettaa vastaanotto-olosuhteille alemmat vaatimukset.

*    Ehdotuksen harhaanjohtavuus: Valtiot hyväksikäyttävät jatkuvasti pakon edessä asuinseuduiltaan lähtemään joutuneita ihmisiä. Sitä on tapahtunut kautta historian ja se jatkuu vieläkin, vaikuttaen yksittäisiin jäsenvaltioihin, EU:hun kollektiivisesti, ja moniin muihin valtioihin ympäri maailmaa. Ei ole olemassa loogista syytä vaatimukselle erillisen turvapaikkajärjestelmän luomiseksi pakenemaan joutuneiden ihmisten hyväksikäyttämisen vuoksi. Kolmansien maiden hallitusten toimiin EU:n horjuttamiseksi tulisi vastata kyseisiin hallituksiin suunnatuin poliittisin toimenpitein sen sijaan, että niitä suunnataan suojelua hakeviin ihmisiin, jotka ovat itse kyseisten hallitusten toimien uhreja.

*    Ehdotuksen epäoikeudenmukaisuus (hakijoita ja tiettyjä jäsenvaltioita kohtaan): Merkittävät erot oikeudellisten velvoitteiden noudattamisessa turvapaikka-asioissa aiheuttavat sen, että turvapaikkaa hakevia kohdellaan epäyhtenäisesti riippuen heidän saapumistavastaan. Se lisää myös lakia noudattavien jäsenvaltioiden vastuita. Järjestelmä, jossa jotkin jäsenvaltiot usein poikkeavat ja soveltavat siten alempia vaatimuksia väittäen kohtaavansa välineellistämistä, vaikuttaa todennäköisesti niihin jäsenvaltioihin, jotka edelleen soveltavat korkeampia standardeja, koska EU:n ja kansainvälisen oikeuden noudattamatta jättäminen aiheuttaa ”työntötekijän” kohti säännöksiä noudattavia jäsenvaltioita.

Lisäksi on olemassa riski, että nämä uudistukset haittaavat EU lainsäädännön kunnioittamista kokonaisuudessaan. Poikkeamisen sallivan mallin käyttöönotto laajasti eri olosuhteissa (useimmiten EU:n rajoilla) voi asettaa ennakkotapauksen, varsinkin oikeusvaltio- ja laillisuusperiaatteen paraikaa kohdatessa haasteita eri puolilla Eurooppaa. Ei ole mitään näyttöä siitä, että poikkeamisen mahdollistava sääntely rohkaisisi EU:n turvapaikkalainsäädännön parempaan täytäntöönpanoon tai noudattamiseen yleisesti ottaen.

Lopuksi mainittavan arvoista on, että oikeudellinen kehys, joka sallii valtioiden välineellistämistilanteissa (joka ilmiönä on erittäin tavallinen) alentaa turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kohtelua koskevia standardeja, johtaa todennäköisesti sen jäljittelyyn muualla maailmassa, heikentäen maailmanlaajuista suojelujärjestelmää.

Yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän parantamisesta kiinnostuneiden jäsenvaltioiden tulisi keskittyä sopimaan uudistuksista, jotka tukevat turvapaikkajärjestelmien tehokasta toimintaa ja jotka suojaavat oikeuksia, lisäävät velvoitteiden noudattamista sekä jäsenvaltioiden välistä luottamusta tällä ristiriitaisella politiikan alalla. Välineellistämistä koskevan asetuksen hyväksymisellä on päinvastainen vaikutus, ja se hajottaa kansainvälisen suojelun järjestelmää Euroopassa antamalla jäsenvaltioille mahdollisuuden poiketa yhteisestä eurooppalaisesta turvapaikkajärjestelmästä.

Alkuperäinen kannanotto ja sen allekirjoittajat ECREn sivuilla: https://ecre.org/joint-statement-ngos-call-on-member-states-agreeing-on-the-instrumentalisation-regulation-will-be-the-final-blow-to-a-common-european-asylum-system-ceas-in-europe/
Pakolaisneuvonta 8.9.2022

En muista, olenko joskus tutustunut tuohon EU-ehdotukseen, mutta pidän selvänä, että se on yhtä tyhjän kanssa. Jos esimerkiksi pushbackit oltaisiin virallisesti hyväksymässä edes laajamittaisen välineellistetyn maahantulon kaltaisissa poikkeustapauksissa, siitä olisi noussut paljon suurempi meteli jo ajat sitten.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset