Kirjoittaja Aihe: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???  (Luettu 789535 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 258
 • Liked: 88825
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2640 : 05.10.2023, 00:10:09 »
Mitä helvettiä nämä ajattelivat?

Maailman vallankumousta. Mutta:

Kansainliitto ei onnistunut.

YK ei onnistunut.

2030 The Great Reset  ei tule onnistumaan.
« Viimeksi muokattu: 05.10.2023, 00:14:53 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 586
 • Liked: 1091
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2641 : 05.10.2023, 01:48:33 »
Maahanmuutto | EU-maat pääsivät sopuun historiallisesta uudistuksesta suurten siirtolaismäärien varalle https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009901041.html

Historiallinen päätös.

Suomi pääsee jakamaan taakkaa suurten EU-maiden (Italia, Kreikka, Espanja, Ranska) puolesta ja myös kantamaan muiden(nuivien, Itä-Eurooppa)maiden osuuden.
Mitään päätäntävaltaa ei ole, koska suuret maat voivat keskenään saada ehdotukset läpi parlamentissa. Suomella on reilu 1% osuus mepeistä ja he äänestävät aina ristiin.
Finnair voi lisätä lentoja etelään. Turistit Välimerelle, paluulennolla turvapaikanhakijat Suomeen , profit.

Vas poliitikko 2025: Me tienataan tällä Unkari maksaa pari miljoonaa, että otetaan heidän kiintiö. Saadaan työvoimapulan paikkajia, huoltosuhde kuntoon. Vaikutusvaltaa EUssa.
« Viimeksi muokattu: 05.10.2023, 01:55:01 kirjoittanut FadeAway »
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2642 : 05.10.2023, 02:26:05 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Miksi Suomi ei tee kuin Kanada? EU:ssa linnoittaudutaan laittomia maahantulijoita vastaan

EU ja Suomi linnoittautuvat laittomia maahan pyrkiviä vastaan, mutta samaan aikaan halutaan lisää työperäistä maahanmuuttoa, kirjoittaa Kreeta Karvala.
Iltalehti 4.10.2023

Karvala sekoilee. Miten EU tai Suomi muka ovat "linnoittautuneet laittomia maahan pyrkiviä vastaan"?

EU hyväksyi juuri yhteisen turvapaikkapolitiikan, jonka mukaan kaikki ulkorajalle tulevat otetaan sisälle ja levitetään ympäri EU-maita.

Suomi on hyväksynyt viimeksi rajalait, jotka nimenomaan estävät turvapaikkaa hakevien laittomien siirtolaisten tulon torjumisen kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, Iltalehti
EU:ssa vuosia väännetty maahanmuutto- ja turvapaikkauudistus on viittä vaille valmis. Enää puuttuu sopu kriisiasetuksesta, joka määrittelee, miten jäsenmaiden pitää auttaa toisiaan silloin, jos yhteen maahan saapuu huomattava määrä turvapaikanhakijoita.

Muilta osin valmiin uudistuksen keskiössä on se, että turvapaikkaprosessi yritetään siirtää entistä enemmän EU:n ulkorajoille siellä tapahtuvilla seulonta- ja rajamenettelyillä.

Turvapaikkaprosessi ei siirry yhtään enempää EU:n ulkorajoille, sillä uudistus ei mahdollista pikakäännytyksiä. Päinvastoin, turvapaikkaprosessin painopistettä siirretään ulkorajamaista syvemmälle ja laajemmalle EU-maihin ottamalla normiksi turvapaikanhakijasiirrot EU-maista toisiin.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, Iltalehti
Kokonaisuus painottaa myös turvapaikanhakijoiden palautusten tehostamista, maasta poistamista sekä yhteistyötä läpikulku- ja lähtömaiden kanssa.

Ei painota. Palautuksiin tai maasta poistamisiin ei ole esitetty mitään vastaavaa kuin jäsenmaiden pakottaminen turvapaikanhakijasiirtoihin, jotka historiallisesti poistavat ulkorajamaiden viimeisenkin insentiivin estää laittomien siirtolaisten maahanpääsy ja potkia heidät takaisin tulosuuntaan. Uudistus lopettaa pushbackit, jotka ovat tähän asti toimineet pelotteena onnenonkijoille.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, Iltalehti
Samaan aikaan kun EU rakentaa muuria laittomasti unioniin pyrkiville turvapaikanhakijoille, moni EU-maa, kuten Suomi, haluaa saada merkittävästi lisää työperäisiä maahanmuuttajia.

Mitä ihmeen muuria? Uudistuksessa ei ole tietoakaan muurista turvapaikanhakijoille. EU:n uuden yhteisen turvapaikkapolitiikan viestihän on, että uudessa EU:ssa ketään ei enää estetä tulemasta EU-alueelle. Laittoman siirtolaisuuden muuttaa lailliseksi "asylumin" lausuminen.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, Iltalehti
Hallitsematon ja huonosti hoidettu maahanmuutto aiheuttaa ongelmia, kuten syrjäytymistä, radikalisoitumista ja rikollisuutta, joista Ruotsi toimii nyt surullisen kuuluisana esimerkkinä.

Samaan hengenvetoon on todettava, että Ruotsin talous on hyötynyt vuosien varrella sadoilla miljardeilla kruunuilla sallivasta maahanmuuttopolitiikasta.

Ja mitenkähän Ruotsin talous on hyötynyt ulkoeurooppalaisesta haittamaahanmuutosta? Tiettyjen ryhmien työllisyysluvut ja veronmaksukyky ovat olleet tilastojen mukaan karmeita.

Karvala tuntuu luulevan, että pelkkä massamaahanmuuton vaikutus ikärakenteeseen toisi automaattisesti haittamaahanmuuton mukana yleistä taloudellista hyötyä. Ei tuo, ei ainakaan Ruotsin kaltaisessa sosiaaliturvamaassa.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, Iltalehti
Valitettavasti mikään malli ei ole onnistunut vastaamaan muuttoliikkeen juurisyihin eli siihen, miksi ihmiset joutuvat lähtemään omasta maastaan.

Ei muiden maanosien ongelmia ole tarkoitus tai mahdollista ratkaista Suomesta käsin. Riittää, että maahanmuuttopolitiikkamme estää noiden ongelmien kulkeutumisen Suomeen.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, Iltalehti
Pakolaisuutta ja siirtolaisuutta aiheuttavat köyhyys, sodat, ilmastomuutos ja luonnonkatastrofit sekä yhteiskunnan yleinen näköalattomuus.

EU:ssa yritetään kyllä rakentaa tiiviimpää kumppanuutta Afrikan maiden kanssa, jotta ihmisten elinolosuhteita ja kestävää talouskasvua saadaan vahvistettua, ettei niin monen tarvitsisi lähteä epätoivoiselle matkalle Eurooppaan.

On seinähullu ajatus, että ei-toivottu siirtolaisuus voitaisiin estää Euroopasta käsin tukemalla väestöräjähtävän Afrikan taloutta eurooppalaisten velkarahalla. Ei-toivottu siirtolaisuus estetään maahanmuuttopolitiikalla tai sitten sitä ei estetä, kuten nyt näyttää tapahtuvan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2643 : 05.10.2023, 10:51:07 »
Uutisoinnissa toistuu ja jotkut haastatellut poliitikot ja virkamiehet myöntävät avoimesti, että tarvittavat lakimuutokset on tarkoitus saada neuvoteltua ja voimaan ennen EU-vaaleja, jotta maahanmuutosta ei päästetä tulemaan tälläkään kertaa minkäänlaista vaaliteemaa.

Lainaus
Genombrott i EU:s migrationspolitik – medlemsländerna enades om den sista pusselbiten

EU-länderna tog ett avgörande steg framåt idag då man enades om den sista olösta delen i den gemensamma migrationspolitiken. Nu siktar man på att få en gemensam lag före EU-valet i juni.

[...]

Uppgörelsen nu blir en grund för fortsatta förhandlingar mellan medlemsstaterna och Europaparlamentet.

Målet är att få hela migrations- och asylpakten till lag före EU-valet i juni, och på så sätt också förhindra att migrationsfrågan blir ett valtema.
Svenska Yle 4.10.2023

Uutisoinnissa ei mainita, mutta ehdotusta vastustaneista (Unkari, Puola) ja äänestämättä jättäneistä (Itävalta, Tsekki, Slovakia) maista voi päätellä, että Suomi kannatti innoissaan historiallista CEAS-askelta.

Lainaus
Historic EU deal reached on how to manage sudden rise in asylum seekers

In event of war, natural disaster or climate emergency, rules will allow frontline states to move people swiftly to other EU countries

The EU has reached a historic agreement on how member states will deal with a sudden increase in the number of people seeking asylum in the event of war, natural disaster or climate emergency.

The new rules will allow frontline states to fast-track asylum applications and move people swiftly to other countries in Europe, avoiding a repeat of 2015 when 1 million refugees came to the EU from Syria and beyond, and some countries accepted far more than others.

[...]

The main aim of the deal was to share the burden of migration across the entire EU, with frontline states “able to request solidarity and support measures from the EU and its member states”, said Fernando Grande-Marlaska Gómez, the acting Spanish minister for home affairs.

There will also be an accelerated registration process for asylum seekers in a crisis situation, giving member states just four weeks to do the initial paperwork before asking other countries to accommodate people.

The supporting member state would then take over the responsibility to examine asylum claims, which can often take years.
The Guardian 4.10.2023

Tämä on niin älyttömän hullua, että vuoden 2015 kriisissä ongelma olikin muka siinä, että EU:n ulkorajamaat eivät saaneet lähetettyä alueelleen tulleita laittomia siirtolaisia tarpeeksi nopeasti muihin EU-maihin. Nyt kun siihen tulee olemaan virallisestikin Dublin-säännön romuttava mekanismi, niin mitä oikein odotetaan tapahtuvan jos ei jotain vielä paljon pahempaa kuin vuonna 2015?

Ilmeisesti tässä tähdätään jonkinlaiseen EU-maiden kiihdytettyyn joukkoitsemurhaan, johon kaikkien on välttämättä osallistuttava "solidaarisuuden" nimissä.
« Viimeksi muokattu: 05.10.2023, 10:53:50 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 660
 • Liked: 61732
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2644 : 05.10.2023, 12:09:48 »
Lyö itseäsi vasaralla päähän, ettei kukaan muu ehdi lyödä sinua vasaralla päähän.

Tuolla Svenska Ylellä sama kuin jossain muuallakin oli.

Laki halutaan läpi ennen EU-vaaleja, jotta niistä ei tule maahanmuuttovaalit.
No, paska maahanmuuttopolitiikka ajetaan maaliin juuri ennen vaaleja. Mikähän on vaalien pääteema? Lisää tätä, ei enempää tätä, perukaa tämä? No mikä? No maahanmuuttopolitiikkaahan se on. Siltä ei voi välttyä leimaamalla joku direktiivi x päivää ennen vaaleja. Paitsi jos siitä keskusteleminen kielletään rangaistuksen uhalla. Orwell.

Päivä päivältä enemmän toivon EU:n kaatuvan tai muuttuvan kauppaliitoksi. Mieluummin eläisin köyhyydessä EU:n ulkopuolella kuin vauraana EU:ssa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2645 : 06.10.2023, 21:59:41 »
Unkarin pääministeri Viktor Orbanin mukaan EU raiskasi Puolan ja Unkarin, kun se teki päätöksen EU:n yhteisestä turvapaikkajärjestelmästä määräenemmistöllä maiden kannat sivuuttaen, vaikka alunperin päätöksen piti perustua yksimielisyyteen.

Suomen pääministeri Petteri Orpoa eivät pikku raiskaukset hetkauta, vaan tärkeintä on liike.

Lainaus
Maahanmuutto kuumensi tunteita EU-johtajien kokouksessa – Unkarin Orban: "Lakiteknisesti meidät on raiskattu"

EU:n poliittiset johtajat aloittivat tänään Espanjan Granadassa keskustelun EU:n mahdollisuudesta laajentua, mutta kokouksen kuumimmaksi kysymykseksi nousi silti maahanmuutto.

Asiasta alkoi näkyä merkkejä jo poliittisten johtajien tullessa paikalle epäviralliseen huippukokoukseen, kun pääministerit Viktor Orban Unkarista ja Mateusz Morawiecki Puolasta tuulettivat tuntojaan toimittajille kovasanaisesti.

– Lakiteknisesti meidät on – kuinka sen sanoisi – raiskattu, Orban sanoi saapuessaan paikalle.

Orban viittasi kommentillaan EU:n valtavaan maahanmuuttouudistukseen, josta jäsenmaat muodostivat aiemmin määräenemmistöllä yhteisen kannan ilman Puolan ja Unkarin hyväksyntää.

Suomen pääministeri Petteri Orpo (kok.) piti kokouksen jälkeen hyvänä, että valmisteilla oleva maahanmuuttouudistus pääsee joka tapauksessa etenemään. Sen lopulliseen hyväksyntään tarvitaan yhä yhteinen näkemys Euroopan parlamentin, jäsenmaiden ja EU-komission neuvotteluissa.

EU-lausuma maahanmuutosta uupuu

Erimielisyydet maahanmuutosta näkyivät myös siinä, että EU-maat eivät saaneet kirjattua yhteiseen julkilausumaansa kantaa maahanmuutosta. Sen sijaan tuo osuus annettiin pelkästään Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin nimissä.

Michel kuitenkin kiitteli kokouksen päättävässä tiedotustilaisuudessa etenemistä erilaisiin maahanmuuttoon liittyvissä asioissa.

– Oli hyvin vaikea liikkua eteenpäin, koska meillä oli vastakkaisia asemia, hän kuvaili kokousta edeltänyttä työtä sääntelypaketin kanssa.
MTV 6.10.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 070
 • Liked: 40057
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2646 : 06.10.2023, 22:52:21 »
Unkarin pääministeri Viktor Orbanin mukaan EU raiskasi Puolan ja Unkarin, kun se teki päätöksen EU:n yhteisestä turvapaikkajärjestelmästä määräenemmistöllä maiden kannat sivuuttaen, vaikka alunperin päätöksen piti perustua yksimielisyyteen.

Suomen pääministeri Petteri Orpoa eivät pikku raiskaukset hetkauta, vaan tärkeintä on liike.

Lainaus
Maahanmuutto kuumensi tunteita EU-johtajien kokouksessa – Unkarin Orban: "Lakiteknisesti meidät on raiskattu"

...
Suomen pääministeri Petteri Orpo (kok.) piti kokouksen jälkeen hyvänä, että valmisteilla oleva maahanmuuttouudistus pääsee joka tapauksessa etenemään. Sen lopulliseen hyväksyntään tarvitaan yhä yhteinen näkemys Euroopan parlamentin, jäsenmaiden ja EU-komission neuvotteluissa.
...

Bernsteinilaisen sosialidemokratian prinsiippi on, että tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike. Ex-presidentti Koivisto edusti tuota suuntausta omien puheidensa mukaan. Orpo näyttää olevan vahvasti samalla asialla. Vaan miten on mahdollista, että tuolla ideologialla voi toimia kokoomuksen puheenjohtajana? Mistä sosialismi hiipi kokoomukseen? Toki tiedämme jo entuudestaan kenen naruissa hän ja puolueensa sätkii.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 258
 • Liked: 88825
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2647 : 06.10.2023, 22:57:45 »
YK:n ongelma - eliitin kannalta - on ollut se, että on pitänyt loputtomasti etisiä kaikkia mielleyttäviä kompromisseja. Se ei toiminut.

EU:ssa meininki on nykyään helpompaa. Entinen yksimielisyyden periaate on viety montun reunalle, ja ammuttu sille kuula takaraivoon.

EUsta on tullut  enemmistön diktatuuri. Kun jäsenvaltioita on liikaa, direktoraatin junttapäätöksiä ei voi saada läpi yksimielisesti.  Yksimielisyys on vaihtunut saneludiktatuuriin, jossa pakko on vapaaehtoista.

Ja sitten tämä kädenlämpöinen tiskilapanen, Orpo, on sitä mieltä, että lisää jäseniä pitää saada vielä lisää.

Islamistinen Turkki, josta tullee EU:n suurin jäsen (82 miljoonaa asukasta), aiheuttanee kuoliniskun eurooppalaiseiselle yhteistyölle. EU tulee hajoamaan tähän laajentumiskiimaansa.
« Viimeksi muokattu: 06.10.2023, 23:04:03 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 258
 • Liked: 88825
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2648 : 06.10.2023, 23:19:36 »
EU:n yhteisen pakolaispolitiikan (CEAS) tavoite näyttää olevan täyttää Eurooppa muslimeilla. Joten islamistisen Turkin ottaminen mukaan suurimmaksi jäsenvaltioksi olisi ihan linjassa EU:n tavoitteiden kanssa.

Joka tavoite on Euroopan tuhoaminen.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

mmm

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 187
 • Liked: 953
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2649 : 09.10.2023, 22:22:07 »
Islamistinen Turkki, josta tullee EU:n suurin jäsen (82 miljoonaa asukasta), aiheuttanee kuoliniskun eurooppalaiseiselle yhteistyölle. EU tulee hajoamaan tähän laajentumiskiimaansa.
En osaa sanoa, onko olemassa jotain sellaista jalustalle nostamisen arvoista eurooppalaista yhteistyötä, joka ei olisi toteutunut EU:sta huolimatta, mutta näkemykseni laajenemisesta poikkeavat hieman ketjussakin kenties vallalla olevasta.

EU:n ei mielestäni tarvitse laajentua saadakseen ulkorajojen sisäpuolelle lisää muslimeja ja yhteiskunnallisen koheesion-rikkojia, sillä niitähän tulee reippaasti jo nykyäänkin, vaan saadakseen uusia ihmisiä ylläpitääkseen setelirahoituksen nimellä kulkevaan pyramidihuijaukseen.

Covid akuutissa vaiheessaan osoitti varsin mallikkaasti niin täällä kuin muuallakin, että jos nomenklatuuralle annetaan mahdollisuus varastaa ihmisten omaisuutta painamalla pää märkänä uutta rahaa, se tekee sen. Ilmeisesti EU:n sisäiset himmelit ovat tulleet tiensä päähän, ja tilanne on niin huono kuin voisi kuvitellakin. Periferiavaltiot ovat kupattu tyhjäksi, ja tietoisuus EU:n totalitaristisesta ja fasistisesta luonteesta on tullut tavalla tai toisella selväksi yhä useammalle tolkun ihmiselle.

Mikäli uusi Covidin -kaltainen katastrofi ei hetikohta ilmaannu, seuraavaksi paras vaihtoehto on haalia uusia jäseniä erityisesti rahaliittoon, ja toissijaisesti EU:n. Turkkihan oli tämän tästä tapetilla asian suhteen viime vuosikymmenellä, ehkä myös siksi ettei muitakaan jotenkuten kansalle myytävissä vaihtoehtoja ollut enää tarjolla. Pohjois-Afrikan tai Kaukasuksen valtiot olisivat ihan yhtä loogisia vaihtoehtoja, mutta niitä ei kai kukaan ole vielä ehdottanut.

Vaikka uusi jäsenvaltio ei liittyisikään samalla hetkellä rahaliittoon(joskus käytettiin sanaa kelpoisuus, ts. kelpaako EMU:n vai ei), toiseksi paras metodi on haalia ulkorajojen reunoilta kaikki mahdolliset paskavaltiot, jotta puhallus jatkuu jatkumistaan, Brysselin päätösvalta vahvistuu, ja kansa kaikkialla EU:n alueella köyhtyy.
Tällä ajatuksellahan Balkanin maatkin saivat luvan tulla mukaan onnellaan, ja veikkaan että sama henki oli kabineteissa myös Baltian ja itä-Euroopan maiden kohdalla, vaikka uskonkin geopoliittisen ulottuvuuden (ts. Bryssel halusi itäblokin maat mielummin omiksi vasalleikseen kuin että olisivat ajautuneet takaisin NL:n piiriin) olevan suurempi motivaattori niiden osalta.

Koko euroopan, ja samalla myös kansallisvaltioden pelastus tulee minun kristallipallon perusteella nimenomaan itäblokista, sillä toisin kuin Suomessa, vieraan valtion miehitys opettaa kyllä ajattelemaan nationalistisesti ja rationaalisesti. Ei ole mitään syytä olettaa, että EU:n ylivalta olisi siellä suunnallta yhtään sen mieluisampaa kuin neukkujenkaan ylivalta, ja tästähän on jo ollutkin viitteitä.
Eläköön Suomi ja Åland ja Sulo ja
brr..brr..brr...bruttokansantulo.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 258
 • Liked: 88825
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2650 : 12.10.2023, 12:24:45 »

Lainaus
Illegal immigration into the EU increased 64% from last year, and the majority were Islamic men from North Africa, Afghanistan, Syria & West Africa

Only 10% were women and only 9% were kids

81% of illegals who entered into the EU this year were young fighting military-aged men
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Reino Rivimies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 472
 • Liked: 1626
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2651 : 12.10.2023, 12:54:25 »
Aika vähän kuuluu siitä että etenkin kuluvana vuonna Kanariansaarilla on maahanmuuttokriisi. Luulisi suomalaisia turisteja kiinnostavan että afrikkalaisia miehiä kelluu saarille sellaista tahtia että nyt lokakuussakin on jo ehtinyt tulla yli 5000 afrikkalaista ja koko vuonna yli 20 000. Paikalliset ovat tilanteeseen täysin tuohtuneita. Saarten vankiloiden "asiakkaista" esim Gran Canarialla yli puolet afrikkalaisia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2652 : 14.10.2023, 17:22:24 »
Lainaus
Tämä uudistus suitsii hurjaa pakolaisvyöryä – Kukaan ei halua enää vuotta 2015

Euroopan unioni pääsi sopuun historiallisesta uudistuksesta.
Iltalehti 7.10.2023

Lainaus käyttäjältä: Jari Himanen, IL
Euroopan unioni on etsinyt ratkaisua laittoman maahanmuuton kitkemiseksi. Keskiviikkona unioni pääsi sopuun vuosia väännetystä maahanmuutto- ja turvapaikkauudistuksesta.

Historiallinen uudistus määrittelee, kuinka jäsenmaat hoitavat jatkossa tilanteen, jossa turvapaikkaa hakevien ihmisten määrä kasvaa räjähdysmäisesti esimerkiksi sodan, luonnontuhon tai ilmastohätätilan vuoksi.

Uudistus sallii muun muassa etulinjassa olevien valtioiden nopeuttaa turvapaikkahakemusten käsittelyprosessia ja siirtää turvapaikanhakijoita sukkelammin muihin Euroopan maihin.

Yksi syy uudistukselle on pyrkimys välttää vuoden 2015 tilanne, jolloin Eurooppaan saapui miljoona pakolaista Syyriasta ja muun muassa Irakista, Afganistanista ja Pakistanista. Tuolloin osa EU-maista otti vastaan selvästi muita enemmän pakolaisia.

Ihanko oikeasti toimittaja päätyi johtopäätökseen, että uudistus vähentää Eurooppaan pyrkivien määrää, vai onko ohjeet tällaiseen eriskummalliseen tulkintaan ("hurjan pakolaisvyöryn suitsiminen", "laittoman maahanmuuton kitkeminen") saatu ylemmältä taholta?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 145
 • Liked: 23941
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2653 : 15.10.2023, 13:05:07 »
Tänään on Suomen, Euroopan ja eurooppalaisen maailman kannalta jännä paikka.

Puolan parlamenttivaaleissa ratkeaa syveneekö "EU:n yhteinen pakolaispolitiikka" vai ei. Opposition voitolla syvenee, hallituksen torjuntavoitolla saattaa Eurooppalainen elämänmuoto saada lisävuosia.

Tässä hieman lisätietoa:
https://tvpworld.com/tag?tag=polish+elections
https://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-12627965/Things-know-Polands-parliamentary-election-whats-stake.html

Soroslaisempia juttuja tässä:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009913177.html
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009924481.html
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2654 : 15.10.2023, 16:48:48 »
Yli miljoonakaan turvapaikanhakijaa vuodessa ei ole enää ongelma eikä mikään, kun EU:lla on "mekanismit" ja Suomella "keinot reagoida tilanteeseen".

Takavuosien höpinä "laillisista reiteistä" on sekin toteutunut ilman suurempaa melua tai näkyviä poliittisia päätöksiä. Yhä suurempi osa turvapaikanhakijoista on päästetty Eurooppaan laillisesti ja hakee vasta sitten turvapaikkaa, kun pitäisi palata kotiin viisumin umpeutuessa.

Lainaus
Uusi pakolaiskriisi? Yli miljoona ihmistä saattaa hakea tänä vuonna turvapaikkaa Euroopasta

Vajaat kymmenen vuotta sitten Euroopan unionin alueelle saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Suuri osa heistä tuli salakuljettajien täyteen ahtamilla veneillä Välimeren yli. Pakolaiskriisiksi kutsuttu ajanjakso ravisteli EU:n järjestelmiä ja poliittista kenttää.

Tänä vuonna EU:sta, Norjasta ja Sveitsistä turvapaikkaa hakevien määrän uskotaan nousevan jälleen yli miljoonan – ensimmäisen kerran sitten vuoden 2016 ja pakolaiskriisin. Asiantuntijoiden mukaan tilanne eroaa kuitenkin vuosista 2014–2016 useastakin syystä.

– Välimeren on ylittänyt tänä vuonna noin 190  000 ihmistä, mikä on vielä paljon vähemmän kuin vuonna 2015, huomauttaa Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n Brysselin aluetoimiston tiedottaja Ryan Schroeder STT:n haastattelussa.

Lisäksi EU on hänen mukaansa paljon paremmin varautunut tilanteeseen kuin pakolaiskriisin aikaan.

– Mekanismit ovat käytössä, ja tilanne hoidetaan paljon järjestelmällisemmin.

Myöskään Maahanmuuttoviraston oikeus- ja maatietoyksikön tulosalueen johtajan Rafael Bärlundin mukaan tilanne ei ole samanlainen kuin EU:n siirtolaiskriisin aikaan, jolloin pelkästään vuonna 2015 EU:sta, Norjasta ja Sveitsistä haki turvapaikkaa ennätykselliset 1,3 miljoonaa ihmistä. Bärlundin mukaan täytyy myös ottaa huomioon, että Eurooppa on satojen miljoonien ihmisen maanosa.

– En ollenkaan sano, että miljoona turvapaikanhakijaa ei olisi suuri määrä, mutta Eurooppa on pystynyt kantamaan tällaisen määrän. Hetkellisesti tästä aiheutuu järjestelmille ongelmia, mutta suuremmassa mittakaavassa tilanne pystytään hoitamaan. Pitkittyessään ja jos määrät vielä nousevat voimakkaasti, niin voidaan toki olla eri tilanteen edessä, Bärlund sanoo.

[...]

EU:n turvapaikkaviraston tietojen mukaan turvapaikkaa EU-maista, Norjasta ja Sveitsistä haki kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla 519  000 ihmistä, mikä on 28 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Virasto on myös arvioinut, että nykyisellä tahdilla turvapaikanhakijoiden määrä ylittää tänä vuonna miljoonan.

[...]

– Puhutaan isoista määristä (turvapaikanhakijoita), ja monissa EU-maissa vastaanottokapasiteetti on kovilla. Se on fakta. Lisäksi, kun otetaan huomioon Ukrainan sota ja sieltä tulevat, tilapäistä suojelua hakevat ihmiset, niin tilanne on hankala useissa maissa.

Mikäli Suomeen alkaisi tulla huomattavasti nykyistä enemmän turvapaikkahakemuksia, on viranomaisilla Bärlundin mukaan keinot reagoida tilanteeseen.

– Suomella on hyvät valmius- ja varautumissuunnitelmat. Vuodesta 2015 on opittu.

Bärlund kuitenkin painottaa olevan tärkeää, että EU ratkoo tilannetta yhteisenä rintamana. Hän pitää positiivisena merkkinä EU:n jäsenmaiden lokakuun alkupuolella saavuttamaa sopua maahanmuuttouudistuksen kriisiasetuksesta.

Bärlund kuitenkin myös huomauttaa, että vaikka vuosia 2015 ja 2016 on laajasti kuvattu siirtolaiskriisin ajaksi EU:ssa, on jälkikäteen myös arvioitu, että puhe oli tilanteeseen nähden dramatisoivaa.

[...]

Vuonna 2015 pakolaiskriisin aikaan Välimeren yli EU:hun tuli yli miljoona ihmistä.

Schroederin näkemyksen mukaan tänä vuonna Välimeren yli saapuneiden ihmisten määrän perusteella ei voidakaan puhua samanlaisesta kriisistä kuin vuonna 2015. Välimerellä on kuitenkin hänen mukaansa humanitaarinen kriisi.

– Välimerellä on tänä vuonna hukkunut tai kadonnut jo reilusti yli 2 000 ihmistä. Tämä on se kriisi. Meidän täytyy pärjätä paremmin, antaa näille ihmisille mahdollisuus valita toisin, ei hypätä veneisiin ja antaa henkensä salakuljettajien käsiin.

[...]

Mistä kautta osa turvapaikanhakijoista sitten saapuu EU-alueelle?


IOM:n Schroederin mukaan tähän kysymykseen vastausta haettaessa täytyy katsoa maahanmuuttotilannetta kokonaisuudessaan.

– Joka vuosi laillinen ja turvallinen maahanmuutto EU:hun lisääntyy. Osa laillisesti saapuvista toki sitten jää EU:n alueelle viisumin umpeutumisen jälkeen ja hakee turvapaikkaa.

Näiden ihmisten hakemukset yhdessä laittomasti EU:hun saapuvien hakemusten kanssa ovat Schroederin mukaan syy kasvaneeseen turvapaikkahakemusten määrään ja järjestelmän kuormittumiseen.

– Tässä on tapahtunut iso muutos aikaisempiin vuosiin verrattuna, ja turvapaikkajärjestelmä on monissa maissa kuormittunut.

Lisäksi Schroederinkin mukaan kokonaiskuvaan on vaikuttanut EU:hun saapuneiden, tilapäistä suojelua hakeneiden ukrainalaisten määrä.

– Uskon, että tämä tilanne on vaikuttanut siihen, että Välimeren yli saapuneiden määrä voi tuntua kriisiltä. Kun näemme suuria määriä ihmisiä saapuvan, se aiheuttaa paniikkia. Mutta jos katsoo isompaa kuvaa, en näe, että kyseessä on kriisi lukujen valossa.
MTV/STT 15.10.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2655 : 15.10.2023, 17:32:26 »
Tämänpäiväisten Puolan parlamenttivaalien yhteydessä järjestetään kansanäänestys muun muassa EU:n määräämien turvapaikanhakijasiirtojen hyväksynnästä. Politico paheksuu "oppositiota vahingoittavaksi tarkoitettua" kansanäänestystä, jolla "ei ole mitään tekemistä todellisen politiikan kanssa". Ai, ei vai?

Lainaus
6 key questions ahead of Poland’s election

[...]

Finally, the government has put forward a referendum with four questions that are designed to harm the opposition and don’t actually reflect any real policies. The one on migration reads: “Do you support the admission of thousands of illegal immigrants from the Middle East and Africa, according to the forced relocation mechanism imposed by European bureaucracy?”
Politico 14.10.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 678
 • Liked: 4880
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2656 : 15.10.2023, 18:38:36 »
Lainaus käyttäjältä: Maahanmuuttoviraston oikeus- ja maatietoyksikön tulosalueen johtaja Rafael Bärlund
– Joka vuosi laillinen ja turvallinen maahanmuutto EU:hun lisääntyy. Osa laillisesti saapuvista toki sitten jää EU:n alueelle viisumin umpeutumisen jälkeen ja hakee turvapaikkaa.

Tullaan turistina, jäädään turviksena. Tilanne on siis paljon parempi kuin 2015!
Kukahan siellä maahanmuuttobyroossa muuten on haittamaahanmuuton tulosalueen johtajana?
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5399
 • Merirosvoradio
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2657 : 15.10.2023, 23:22:30 »
Afrikan hukkaputket porsivat vuosittain 40-50 miljoonaa afroa lisää potentiaalisia Eurooppaan tulijoita. Iirakit ym lähi-idän arabit pukkaavat myös lisää täydennystä jihadsoturien armeijaan.
Muualla maailmassa on väestönräjähdys saatu lähes kuriin, ei kuitenkaan muslimivaltioissa.
Mitä on Rafaelin lisääntyvä laillinen ja turvallinen maahanmuutto? Ettei vaan olisi kyseessä JIHAD.
Miljoonat asekuntoiset nuoret miehet esiintyvät "pakolaisina", joista jokainen on muka saanut kokea kotimaassaan niin vakavaa henkilökohtaista vainoa, että on lähdettävä kotoa karkuun. Pakolaisstatuksen saamisen perusteena ei ole tarkoitettu olemaan sota, nälänhätä, luonnonkatastrofi tai muu vastaava. Ne kas kun eivät ole henkilöön kohdistuvaa vainoa. YK ei ole määritellyt vainoa, sen saa kukin kaikenkarvaisiin kansainvälisiin sopimuksiin sitoutuneet valtiot itse päättää kunkin turvapaikanhakijan kohdalla..
https://u24.gov.ua/
Pojat, kansan urhokkaan,
Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
Viel' on Suomi voimissaan,
Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 145
 • Liked: 23941
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2658 : 15.10.2023, 23:43:35 »
Kun ja jos PiS häviää Puolan vaalit ja jos puolalaiset päättävät kansanäänestyksessä mukautua Sorosin ja Schwabin linjoille, niin kiitorata on auki Suomeen. Unkarin ei luulisi yksin pystyvän mutavyöryn estoon. Tuskin voitto Puolassa on ilman muuta Saksalle carte blanche Pohjoismaiden suhteen.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

JiM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 847
 • Liked: 2501
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2659 : 23.10.2023, 11:30:44 »

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 504
 • Liked: 65674
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2660 : 23.10.2023, 14:06:55 »
^ Mun mielestä kaikki kotouttamisesta länkyttävät tahot "pitäisi lukita johonkin tyrmään autiolle saarelle- ja heittää avaimet välimereen".

On kerrassaan mielenvikaista raijata tuota vajakkisakkia ympäri Eurooppaa- ja puhua samassa yhteydessä kotouttamisen tärkeydestä. Tuo aines on yhtä kaukana kotouttamisen onnistumisesta- kuin kuu auringosta. Kaikki vähänkään älyltään oikeustoimikelpoiset ymmärtävät- että tämän sakin kulttuuriset/uskonnolliset taustat tekevät jo lähtökohtaisesti isossa kuvassa tehtävästä mahdottoman.

Eurooppa on itsemurhaamassa oman kulttuurisen perintönsä. Minkä tähden? Kun katsoo näitä vajakkilaumojen edesottamuksia- ei voi kuin ihmetellä tätä vajakkilaumojen edessä ryömintää- joka muka perustuu ihmisoikeuksiin. Kissan paskat mistään ihmisoikeuksista- jos niiden lopputulema on vanhan mantereen perikato. Saatanan tunarit- ja oman pesän paskojat!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2661 : 04.11.2023, 19:31:32 »
Näinkin sen voisi tehdä...

Lainaus
Itävalta pohtii mallia, jossa turva­paikan­hakijat passitetaan kolmanteen maahan, kertoo The Guardian

Britanniassa korkein oikeus päättänee joulukuussa, voiko turvapaikanhakijoita passittaa Ruandaan. Myös Tanska on sopinut ihmisten siirtämisestä Ruandaan.

ITÄVALTA on solminut Britannian kanssa sopimuksen, jonka myötä se pyrkii myöhemmin siirtämään turvapaikanhakijoita kolmansiin maihin odottelemaan päätöksiä hakemuksilleen, kertoo brittilehti The Guardian.

Itävallan sisäministeri Gerhard Karner ja Britannian sisäministeri Suella Braverman allekirjoittivat torstaina ”muuttoliikkeeseen ja turvallisuuteen” liittyvän yhteistyösopimuksen. Itävaltaa kiinnostaa oppia Britannialta niin sanotusta ”Ruanda-mallista” turvapaikanhakijoiden käsittelyyn.

BRITANNIA solmi keväällä 2022 keskiafrikkalaisen Ruandan kanssa sopimuksen, jossa Ruanda lupasi noin 140 miljoonan euron pakettimaksua vastaan ottaa Britanniasta joitakin turvapaikkaa hakeneita ihmisiä. Britannian mallissa ideana on antaa turvapaikanhakijoille ”menolippu” Afrikkaan: heidän hakemuksensa käsitellään Ruandassa ja heidän odotetaan myös jäävän sinne.

[...]

ITÄVALTA puolestaan pohtii mallia, jossa turvapaikanhakijat passitettaisiin kolmanteen maahan odottamaan turvapaikkakäsittelyä. Jos hakemus saa hyväksynnän, henkilö siirrettäisiin takaisin Itävaltaan, The Guardian kertoo.

Lehden mukaan Itävalta on ensimmäinen EU-maa, joka on tehnyt Britannian kanssa yhteistyösopimuksen turvapaikkamallista. Itävalta on yrittänyt markkinoida ”Ruanda-mallia” myös muille EU-jäsenmaille.

MONET muutkin maat ovat pohtineet keinoja hillitä muuttoliikettä ja ulkoistaa turvapaikkaprosessejaan. Esimerkiksi Tanska hyväksyi vuonna 2021 lain, jonka nojalla se voi lennättää turvapaikanhakijoita EU-alueen ulkopuolelle odottamaan hakemusten käsittelyä.

[...]

EU-MAISSA tehtyjen turvapaikkahakemusten määrä nousi 28 prosentilla tämän vuoden ensipuoliskolla viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoi Euroopan unionin turvapaikkavirasto EUAA syyskuussa.

Virasto arvioi, että hakemusten määrä voisi nousta yli miljoonaan vuoden loppuun mennessä.

Alkuvuoden trendi tarkoittaisi jatkuessaan korkeimpia lukemia sitten vuosien 2015 ja 2016 muuttoliikekriisin, jolloin EU-maihin saapui kumpanakin vuonna noin 1,3 miljoonaa ihmistä.
Helsingin Sanomat 3.11.2023

... mutta Ison-Britannian, Tanskan ja Itävallan hankkeet tullaan takuuvarmasti torppaamaan tavalla tai toisella, kun EU-tasolla on viimein päätetty "taakanjaosta".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 660
 • Liked: 61732
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2662 : 05.11.2023, 11:46:56 »
Näinkin sen voisi tehdä...

Lainaus
Itävalta pohtii mallia, jossa turva­paikan­hakijat passitetaan kolmanteen maahan, kertoo The Guardian
Helsingin Sanomat 3.11.2023

... mutta Ison-Britannian, Tanskan ja Itävallan hankkeet tullaan takuuvarmasti torppaamaan tavalla tai toisella, kun EU-tasolla on viimein päätetty "taakanjaosta".

Mutta koska Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Itävallassa on ihmisiä, jotka ajattelevat omaa maataan, he varmaan löytävät keinot kiertää EU-ohjausta tässä tapauksessa.

Sen sijaan hölmölässä laitetaan imuria suuremmalle, koska "EU velvoittaa".

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2663 : 07.11.2023, 11:07:37 »
Eilisissä Ylen iltauutisissa toimittaja Anna Karismo antoi raportissaan ymmärtää, että Saksa ja Ranska ovat tekemässä täyskäännöksen turvapaikkapolitiikassaan. Oikeasti kaikki viittaa samanlaiseen sisäpoliittiseen näytökseen äänestäjien rauhoittamiseksi (muslimien viimeaikainen mellakointi ympäri Eurooppaa) kuin Saksassa viitisen vuotta sitten (mm. sisäministeri Seehofer).

Lainaus
Saksa ja Ranska tiukentavat maahanmuuttopolitiikkaa – kumpikin maa aikoo palauttaa turvapaikanhakijoita aiempaa enemmän

Isojen EU-maiden päättäjät käsittelivät maanantaina kovempaa siirtolaispolitiikkaa. Gazan sodan heijastuminen Eurooppaan lisää poliitikkojen paineita.
Yle 7.11.2023

On syytä erottaa puheet maahanmuuttopolitiikan tiukentamisesta teoista ja oikeasti vaikuttavat teot pelkistä eleistä. Toistaiseksi mikään olennainen ei ole muuttunut, eikä ole muuttumassa. Sen sijaan molempien maiden tukema CEAS kyllä etenee, eikä sen hyväksymistä haluta vieläkään alistaa äänestäjille.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Sekä Saksan että Ranskan johtajat kokoontuivat maanantaina käsittelemään maahanmuuttoa, josta on nopeasti tullut kummassakin maassa politiikan kuumin peruna. Kummassakin maassa päättäjät ovat pahasti sukset ristissä siitä, mitä pitäisi tehdä.

Saksassa kunnat vaativat liittovaltiolta ja osavaltioilta lisää rahaa pärjätäkseen nopeasti kasvaneiden tulijamäärien kanssa. Majoituspaikkoja ei ole tarpeeksi, koulu- tai päiväkotipaikoista puhumattakaan. Tulijoiden määrä on yllättänyt kaikki tänä vuonna.

Ranskassa taas senaatti käsittelee tämän viikon kuluessa pääministeri Elisabeth Bornen erittäin ristiriitaista lakimuutosta, josta ovat takajaloillaan sekä oppositiossa olevat oikeistopuolueet että vasemmistopuolueet.

Saksa tekee lähes täyskäännöksen

Ennen maanantai-illan tapaamista liittokansleri Olaf Scholzin kanssa etenkin suurimman oppositiopuolueen kristillisdemokraattien CDU:n johtamat osavaltiot vaativat, että jatkossa turvapaikkahakemukset käsiteltäisiin Euroopan rajojen ulkopuolella.

Samaa on vaatinut gallupeissa toiseksi suurimmaksi kivunnut Vaihtoehto Saksalle -laitaoikeistopuolue. Myös jotkut vihreät tukevat ideaa, että hakemukset käsiteltäisiin vastaisuudessa lähempänä turvapaikanhakijoiden kotimaita.

Uutiset ovat hieman epäselviä (luultavasti tarkoituksella), mutta turvapaikkahakemusten käsittely Euroopan rajojen ulkopuolella ei ilmeisesti tarkoittaisi tiukempaa vaan vieläkin löysempää politiikkaa, kun turvapaikkaa voisi hakea jo Euroopan ulkopuolelta. Lisäksi kahdenkeskiset sopimukset kumppanimaiden kanssa on tarkoitus ostaa helpottamalla laillista haittamaahanmuuttoa.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Kaukana ovat ajat, jolloin Saksa noudatti käytännössä avoimien ovien politiikkaa Lähi-idän kriisialueilta tulevien turvapaikanhakijoiden suhteen. Euroopan siirtolaiskriisin huippuvuosina 2015 ja 2016 tuolloisen liittokanslerin Angela Merkelin Saksa otti vastaan yli miljoona esimerkiksi Syyriasta ja Irakista paennutta siirtolaista.

Vain kahdeksan vuotta myöhemmin ilmapiiri on muuttunut täysin. Poliittiset puolueet kilvoittelevat siitä, kuka keksii tehokkaampia keinoja laittomien rajanylitysten hillitsemiseksi.

Puhutaan sekä turvapaikanhakijoiden etuuksien leikkaamisesta että heidän määränsä vähentämisestä. Valvontaa Puolan, Tšekin ja Sveitsin rajoilla on jo lisätty.

Kovasti puhetta ja käsien heiluttelua, mutta ei sellaisia konkreettisia tekoja, joilla turvapaikanhakijoiden määrää vähennettäisiin nopeasti. Tarkempia suunnitelmia turvapaikkahakemusten käsittelyn ulkoistamisesta saataisiin vasta joskus myöhemmin, mihin mennessä keskustelun voi olettaa taas hiipuvan.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Ranskassa senaatti aloitti erittäin riidellyn maahanmuuttolain käsittelyn maanantaina.

Vasemmisto syyttää presidentti Emmanuel Macronia äärioikeiston liehittelystä ja turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksien vaarantamisesta.

Lakiesityksen mukaan turvapaikanhakijoiden valitusoikeus heitä koskevista päätöksistä ja hallinnon toimista heikkenisi. Oleskelulupa voitaisiin perua tai jättää uusimatta sellaiselta, joka ”ei noudata tasavallan periaatteita”.

Turvapaikan saanut voitaisiin poistaa Ranskasta, vaikka tämä nykyisen lain perusteella olisi suojan tarpeessa. Esimerkiksi alle 13-vuotiaana Ranskaan saapuneita tai pitkäänkin siellä asuneita voitaisiin karkottaa, jos ulkomaalaisen käyttäytymistä pidetään ”vakavana uhkana yleiselle järjestykselle”.

Hyvä, mutta eihän tämä vaikuta enää mitenkään suureen kuvaan, jos vain sellaisista päästään eroon, jotka todetaan erikseen jollain byrokraattisella proseduurilla uhkaksi. Ja mikä estää jäämästä Ranskaan ja Eurooppaan ilman oleskelulupaa kuten nykyisinkin jäädään?

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Toisaalta Ranska on antamassa laillisen aseman sellaisille paperittomille työntekijöille, jotka työskentelevät työvoimapulasta kärsivillä aloilla. Äärioikeisto on vastustanut tätä.

Eli tiukennukset kompensoidaan tässäkin tapauksessa helpottamalla ja houkuttelemalla lisää sitä muuta käytännössä ihan samaa haittamaahanmuuttoa, minkä vuoksi lopputulos on lähinnä plusmiinusnolla.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Kummassakin maassa levottomuutta kaduilla on lisännyt Gazan sota. Yhteiskunnallinen ilmapiiri on selvästi kiristynyt, kun konflikti on siirtynyt myös Eurooppaan.

Palestiinaa tukevissa mielenosoituksissa ovat näkyneet ja kuuluneet ennen kaikkea muslimitaustaiset maahanmuuttajat. Antisemitismi eli juutalaisvastaisuus on lisääntynyt.

Se aiheuttaa yhteiskunnan jakautumista leireihin, ja on saanut osan Saksan hiljaista enemmistöäkin huolestumaan tilanteesta.

Joten muutama kuukausi jatketaan näytelmää, ja EU-vaalien jälkeen havaitaan, että muslimimaahanmuutolle ei ole taaskaan tehty mitään, eikä asiasta enää puhuta.

Miten kävikään muutaman vuoden takaisille suunnitelmille Euroopan ulkopuolisista "maihinnousukeskuksista", joilla ongelmat piti ratkaista?

Edit:
Samaan aikaan kun toimittaja Karismo horisee pelkkien puheiden perusteella "Saksan täyskäännöksestä", Saksan hallitus on juuri esittänyt turvapaikanhakijoiden ja kielteisen päätöksen saaneiden työssäkäynnin helpottamista. Niin sanottu vetotekijä, kun niistä pitäisi päästä eroon.

Lainaus
Germany plans easing asylum-seekers' access to labor market

Germany's Cabinet on Wednesday approved legislation that would allow asylum-seekers to start working sooner, along with plans to stiffen sentences for smugglers.

Interior Minister Nancy Faeser said asylum-seekers would be allowed to work after three or six months after arrival, down from the nine-month mark currently in place. The legislation still requires parliamentary approval.

[...]

People whose asylum applications have failed but for various reasons, such as illness, cannot be deported will be given permission to work in the future, Faeser said.
Deutsche Welle 1.11.2023
« Viimeksi muokattu: 07.11.2023, 11:19:43 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 406
 • Liked: 27080
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2664 : 07.11.2023, 11:22:41 »
Sen sijaan, että €Uroopassa käärittäisiin hihat ja aloitettaisiin tekemään jotain, täällä pelkästään puhutaan hihojen käärimisen aloittamisen suunnitelmista.
Taustalla ehkä on toive äänestäjien mahdollisimman lyhyestä poliittisesta muistista jolloin samaa teatteria voidaan tyrkyttää näytös toisensa jälkeen loputtomasti.

Äänestäjät saavat sellaiset johtajat kuin ovat ansainneetkin
, tavallaan se on oikeudenmukaista mutta lohduttomalta vaikuttavaa sellaisen mielestä joka ei halua peruuttamattomia virheitä omille lapsilleen elinikäiseksi rasitteeksi.
Ihmiskunnan historia näyttää aaltoliikkeltä jossa perikadosta noustaan rikkauteen vain ennen uutta syöksyä perikatoon.
Mistään ei näytetä mitään opittavan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 302
 • Liked: 8922
 • Dirty white boy
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2665 : 15.11.2023, 15:12:09 »
YLE julistaa jo taistelun hävityksi. Ans kattoo…

Lainaus
Britannia ei saa lähettää turvapaikanhakijoita Ruandaan

Britannian hallitus hävisi oikeustaistelunsa maahan pyrkivien turvapaikanhakijoiden lähettämisestä Ruandaan. Pääministeri Rishi Sunak ei aio luopua suunnitelmasta.

LONTOO Britannian korkein oikeus julisti laittomaksi hallituksen suunnitelman lähettää turvapaikanhakijat lentokoneella Ruandaan. Korkeimman oikeuden mukaan Ruanda ei ole turvallinen kolmas maa turvapaikanhakijoille maan huonon ihmisoikeustilanteen takia.

Viidestä tuomarista koostuva raati totesi yksimielisesti, että hallituksen esitys olisi vaarantanut turvapaikanhakijoiden oikeudet merkittävästi. Ruandaan päätyneitä voisi uhata palautus lähtömaahansa. Korkeimman oikeuden mukaan päätös perustui todisteisiin.

——

Hallitus ei aio kuitenkaan luopua Ruanda-suunnitelmasta korkeimman oikeuden päätöksen takia. Pääministeri Rishi Sunak sanoi parlamentissa, että korkein oikeus piti periaatetta laillisena, joten hallitus tekee muutoksia Ruanda-sopimukseen.

Jos uutta sopimusta ei hyväksytä, ”hallitus on valmis muuttamaan lakeja ja harkita kansainvälisiä sopimuksiaan”, Sunak uhkasi.

Hän sanoi, että korkeimman oikeuden päätös ei ollut toivottu, mutta hallitus on varautunut vaihtoehtoisiin suunnitelmiin veneiden pysäyttämiseksi.

– Meidän täytyy pysäyttää laiton maahanmuutto. Teemme mitä tahansa se vaatiikin, Sunak sanoi.

——

Sisäministeri James Cleverly sanoo, että muut Euroopan maat ovat myös kiinnostuneita Britannian suunnitelmasta.

– Tällaiseen konseptiin on mielenkiintoa. Laiton maahanmuutto kasvaa ympäri Eurooppaa. Italia, Saksa ja Itävalta tutkivat samanlaisia malleja kuin Britannian yhteistyö Ruandan kanssa, Cleverly sanoi.

——
yle.fi 15.11.2023

Siinä vähän asennetta Suomenkin päättäjille itärajan suuntaan, jos tuo nyt ei jää pelkäksi sanahelinäksi.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2666 : 25.11.2023, 13:49:14 »
Lainaus
Mitä tehdä, jos Venäjä työntää rajalle valtavasti turvapaikan­hakijoita? Näin presidentti­ehdokkaat vastaavat

[...]

Jutta Urpilainen: EU:n maahanmuuttopolitiikan uudistamisella on kiire

SDP:N presidenttiehdokas Jutta Urpilainen kertoo Ilta-Sanomille toimivansa vielä marraskuun ajan EU-komissaarin tehtävässään ja kommentoivansa raja-asiaa ainoastaan komissaarina. Urpilainen totesi viestipalvelu X:ssä keskiviikkona, että itäraja on EU:n ulkoraja.

– Suomi ei ole yksin. Kuten kollegani Ylva Johansson eilen kertoi, komissio seuraa tilannetta.

Urpilainen kertoi myös, että Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexilta on tulossa tukea Suomen Rajavartiolaitokselle.

– EU:n maahanmuuttopolitiikan uudistamisella on kiire, jotta ilmiöihin, kuten välineellistämiseen, voidaan puuttua.
Ilta-Sanomat 25.11.2023

Urpilainen viittaa EU:n maahanmuuttopolitiikan kiireellisellä uudistamisella EU:n maahanmuuttopaktin kiireelliseen hyväksymiseen jäsenmaissa, jotta aiheesta ei tulisi teemaa EU-vaaleihin. Sopimuksessa ei torjuta maahanmuuton välineellistämistä vaan antaudutaan sille betonoimalla EU:n maahanmuuttopolitiikan ytimeen turvapaikanhakijoiden lennättäminen ulkorajoilta jäsenmaihin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2667 : 06.12.2023, 02:41:13 »
Lainaus
Rantanen sanoo ehdottaneensa komissiolle turva­paikan­haun keskeytystä, jos ihmisten tuloa käytetään välineenä

Erityisesti EU-sääntely on tiukka turvapaikkaoikeuden toteutumisessa.
Helsingin Sanomat 5.12.2023

Lainaus käyttäjältä: STT
SISÄMINISTERI Mari Rantanen (ps) kertoo jättäneensä Brysselissä komissiolle osoitetun kirjeen, jossa hän ehdottaa, että välineellistetyn maahanmuuton tilanteessa EU sääntelisi mahdollisuuden keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanottaminen.

Rantanen kertoi asiasta STT:lle puhelimitse tiistaina alkuillasta Suomen aikaa.

”Se työkalu saataisiin sen käyttäjän eli vihamielisen toimijan käsistä pois”, Rantanen sanoo.

Miksei tätä ehdotettu ja vaadittu ennen EU:n maahanmuuttopaketin hyväksymistä? Miksei Suomi tukenut Puolaa ja Unkaria, jotka ainoina vastustivat sopimusta ja vaativat jäsenmaille oikeutta rajojensa suojelemiseen?

Lainaus käyttäjältä: STT
Rantanen briiffasi EU:n sisäministerien kokouksessa tiistaina kollegoitansa Suomen tekemistä ratkaisuista itärajalla. Oikeuskansleri on ylimpänä laillisuusvalvojana Suomessa nähnyt hallituksen toimet laillisina, joskin hän asiasta hallitukselle viestiessään viittasi ratkaisujen jännitteisyyteen suhteessa kansainvälisiin sopimuksiin.

Erityisesti EU-sääntely on tiukka turvapaikkaoikeuden toteutumisessa. Rantasen mukaan hänen korviinsa ei kuitenkaan tullut kysymyksiä Suomen päätösten jännitteisestä suhteesta oikeuteen hakea turvapaikkaa.

”Ei. Kyllä Suomi tukea sai tässä asiassansa. Eli tämä ei noussut kyllä laisinkaan esiin”, Rantanen sanoo.

Suomi sai siis kokouksessa muilta EU-mailta tukea sitä kautta, että rajaongelma vaiettiin kuoliaaksi, ettei se nousisi puheenaiheeksi. Järjenvastaiseen EU-sääntelyyn ei aiota puuttua, eikä ongelmaa edes myönnetä.

Lainaus käyttäjältä: STT
TURVAPAIKANHAKU ei puhuta tällä hetkellä Euroopassa ainoastaan Suomessa. Uusintahakemukset mukaan luettuna EU-alueella lähestytään tänä vuonna miljoonaa turvapaikanhakijaa, minkä lisäksi suurta osaa kielteisen turvapaikkahakemuksen saaneista ei pystytä palauttamaan.

”Aika kovat luvut turvapaikkahakemuksia tulee sisään, mutta sen sijaan palautukset ovat kovin alhaisella tasolla vielä”, Rantanen sanoo.

Euroopan parlamentti, jäsenmaat ja komissio neuvottelevat parhaillaan myös mittavasta maahanmuuttopaketista, jolla politiikkaa on määrä uudistaa.

”Ei se tätä tilannetta ratkaise millään lailla. Sitten täytyy kyllä kiivaasti tähyillä muita ratkaisuja ja nimenomaan ne löytyvät varmasti sieltä kolmansista maista.”

EU:n maahanmuuttopaketti ei tosiaankaan ratkaise eurooppalaista turvapaikanhakijatilannetta vaan pahentaa sitä ratkaisevasti betonoimalla tulevaisuuden ratkaisumalliksi turvapaikanhakijasiirrot EU:n ulkorajalta jäsenmaihin ja tällaisen mallin pakollisen tukemisen. Suomi on antanut moneen kertaan hyväksyntänsä paketille. Viimeksi pari kuukautta sitten.

Lainaus käyttäjältä: STT
Rantanen haluaisi, että turvapaikanhakua voitaisiin tehdä myös turvallisista kolmansista maista käsin ja sen voisi saada myös muualta kuin Euroopasta.

Britannia on yrittänyt saada Ruandan kanssa sopimusta, jonka pohjalta olisi lähetetty turvapaikanhakijoita Ruandaan odottamaan hakemuksen käsittelyä. Britannian korkein oikeus on katsonut, että turvapaikanhakijoilla olisi riski tulla lähetetyksi Ruandasta kotimaihinsa ja joutua vainon kohteeksi.

EU:n komissio ja tärkeimmät jäsenmaat ovat tehneet selväksi jo maahanmuuttopaketin valmistelussa, että ne eivät tule hyväksymään turvapaikanhakijoiden lähettämistä Euroopan ulkopuolelle, tuskin EU-oikeuskaan. Sisäministeri Rantasen on siksi täysin turha kirjoitella EU:n suuntaan.

Suomen täytyy joko ryhtyä tekemään omia ratkaisuja kuten äskettäin rajan sulkemisessa tai sitten mennään kiltisti virran mukana ja annetaan EU:n täyttää maata hiljalleen turvapaikanhakijoilla, sillä sitähän EU:n linjaukset tarkoittavat.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2668 : 08.12.2023, 12:36:36 »
Rantasen kirje EU:lle ei ollutkaan ihan turha, sillä se sai aikaan reaktion muualta.

MTV: Ministeri Rantanen ehdottaa turvapaikanhaun keskeyttämistä tietyissä tilanteissa kokonaan 8.12.2023

Lainaus käyttäjältä: MTV
Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori, akateemikko Martti Koskenniemi pitää tyrmistyttävänä ja käsittämättömänä sisäministeri Mari Rantasen (ps.) EU-komissiolle toimittamaa kirjettä.

Sisäministeri Rantanen kertoi jo aiemmin tällä viikolla STT:lle, että hän on jättänyt komissiolle osoitetun kirjeen, jossa ehdottaa, että välineellistetyn maahanmuuton tilanteessa EU sääntelisi mahdollisuuden keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanottaminen.

Myös STT:llä on komissiolle jätetty kirje. Kirjeessä ei mainita kertaakaan sanaa pakolainen.

Koskenniemi sanoo olevansa tyrmistynyt siitä, että nyt näytetään ehdotettavan, että EU-maat kollektiivisesti jättäisivät noudattamatta kansainvälisoikeudelliset velvoitteensa pakolaisia kohtaan.

Kuten Koskenniemi juristina tietysti tietää, Suomen itärajalle ei tule määritelmällisesti pakolaisia vaan laittomia siirtolaisia, joista osa hakee turvapaikkaa, ja näistä taas osa saatetaan todeta turvapaikkaprosessin päätteeksi pakolaisiksi.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Koskenniemen mukaan vallitsee yhteisymmärrys siitä, että välineellistetyn maahanmuuton tilanteissa tulee löytää tasapaino kansallisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien välillä.

Hän lisää, että on merkillistä, ettei kirjeessä tunnisteta lainkaan sitä ongelmaa, että ihminen joutuu pakolaiseksi.

– Koko tämän järjestelmän tarkoituksena on suojella hädänalaisia ihmisiä, ja ministeri haluaa hyökätä tätä järjestelmää vastaan sanomatta lainkaan, mikä tämän järjestelmän tarkoitus on.

Kirjeessä lisäksi vedotaan tarpeeseen säilyttää "yhteiset arvomme" (common values).

– Ikään kuin heikommassa asemassa olevien suojaaminen ja velvoitteiden kunnioittaminen eivät kuuluisi niihin, Koskenniemi sanoo.

Kansainvälisten ihmisoikeussopimusten fundamentalistiseen tulkintaan perustuva EU-lainsäädäntö ei tunne käsitettä "tasapaino". Koskenniemi ei ole etsimässä uudenlaisiin olosuhteisiin paremmin sopivaa uudenlaista tasapainoa vaan tarkoittaa sanoa, että fundamentalistista tulkintaa ja lainsäädäntöä ei saa muuttaa.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Koskenniemi sanoo, että Suomen perustuslaissa todetaan, että poikkeusoloissa perusoikeuksista voidaan poiketa kansainvälisiä ihmisoikeuksia kunnioittaen. Suomessa ei ole tällä hetkellä voimassa poikkeusoloja.

– On aika ihmeellistä, lievästi sanoakseni, että suomalainen ministeri tuosta Suomen perustuslain kirjauksesta huolimatta on menossa ehdottamaan, että kollektiivisesti rikottaisiin ihmisoikeussopimuksia EU:ssa, Koskenniemi sanoo.

Miten Koskenniemi sitten purkaisi EU:n itärajan nykyisen mahdottoman tilanteen, jollaista ihmisoikeussopimuksiin sitouduttaessa ei ole osattu kuvitellakaan?

Ai niin, mutta eihän Koskenniemellä ole mitään halua purkaa sitä, koska hänen mielestään ongelma ei ole maahanmuutto vaan maahanmuuton rajoittaminen.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Koskenniemi huomauttaa, että kirje on osoitettu väärälle taholle. Sisäministeri Rantasen allekirjoittamassa kirjeessä ehdotetaan, että ministeritasolla aloitettaisiin neuvottelut EU-mekanismista, joka vahvistaisi jäsenmaiden kykyä vastata tilanteisiin, joissa suvereenia valtiota uhataan (maahanmuuton) välineellistämisellä.

Kirjeen mukaan tämä mahdollistaisi sen, että turvapaikkahakemusprosessit voitaisiin väliaikaisesti keskeyttää laajamittaisen laittoman maahantulon tilanteessa tai jos muuttoliike välineellistetään tilanteessa, jossa suvereeni valtio on vihamielisen toiminnan takia uhattuna.

– Sehän tarkoittaisi YK:n pakolaissopimuksen rikkomista. EU ei tietenkään voi sellaiseen lähteä. Jos halutaan, että pakolaisjärjestelmää pitää uudistaa, silloin se kirje pitää lähettää YK:n pakolaisasiain pääkomissaarille, joka hallinnoi tätä pakolaissopimusta ja sillä perustettua järjestelmää. EU ei sitä voi tehdä, Koskenniemi sanoo.

Kiitos tästä lausunnosta, sillä sehän tarkoittaa, että EU on hirttäytynyt peruuttamattomasti "itsemurhasopimukseen", joten Suomen on välttämättä lähdettävä EU:n talutusnuorasta omalle tielleen tekemään omia valintoja, kuten kaikki muutkin EU:n itärajan valtiot ovat tehneet.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Koskenniemi sanoo, että kirjeessä korostetaan vain kansallisen turvallisuuden arvoa. Hänen mukaansa tämänkin arvon korostaminen on pielessä.

– Eurooppaan on tullut muuttoliikkeen kautta epänormaaleja teitä tämän alkuvuoden aikana 250  000 ihmistä. Maailmassa on muuttoliikkeessä 104 miljoonaa ihmistä irregulaarisessa muuttoliikkeessä tällä hetkellä, joista 35 miljoonaa on pakolaisia.

Hän sanoo, että Eurooppaan tulleiden ihmisten määrä ei edusta minkäänlaista turvallisuusuhkaa.

– Suurin osa maailman valtioista kantaa tavattomasti suuremman taakan kuin nämä rikkaat Euroopan valtiot. On tekopyhää puhua siitä, että tämä on meille jokin turvallisuusuhka, Koskenniemi sanoo.

Koskenniemi mitätöi suomalaisten turvallisuuden tutusti 60-lukulaisten lasiensa läpi niin, että rikkaiden Euroopan valtioiden pitääkin kärsiä enemmän. Edes sillä ei ole mitään merkitystä Koskenniemelle, että Euroopan rajalle lähetettyjen ihmismassojen takana on sotaa käyvän Venäjän pahantahtoisuus.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 783
 • Liked: 129741
Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Vastaus #2669 : 09.12.2023, 00:01:46 »
Rantasen kirje EU:lle ei ollutkaan ihan turha, sillä se sai aikaan reaktion muualta.

Lisää reaktioita:

Lainaus
Eva Biaudet’lta suorat sanat sisäministeri Mari Rantasen kirjeestä

Rantanen on jättänyt komissiolle osoitetun kirjeen, jossa ehdottaa, että välineellistetyn maahanmuuton tilanteessa EU sääntelisi mahdollisuuden keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanottaminen.

[...]

SDP:N ruotsinkielisen piirin puheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen Dimitri Qvintus on kysynyt viestipalvelu X:ssä RKP:n puheenjohtajalta Anna-Maja Henrikssonilta ja puolueelta, hyväksyykö se ”käsi sydämellä” Rantasen kirjeen.

– Oletteko näiden ”yhteisten arvojemme” takana, joista Rantanen kirjoittaa? Qvintus kysyy viitaten STT:n uutisessa Koskenniemen esittämään kritiikkiin muun muassa ihmisoikeuksista piittaamattomuudesta.

Qvintukselle vastaa RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet, joka antaa ymmärtää, ettei RKP:ssä ole tukea kirjeen muotoiluille.

Biaudet painottaa voimakkaasti kansainvälisten sopimusten merkitystä, jotka suojaavat pakolaisia.

– Ministeri Rantanen toimii jopa ohi hallitusohjelman kovienkin kirjausten, Biaudet kirjoittaa.

Qvintuksen ja Biaudet’n keskustelusta kertoi ensimmäisenä Hufvudstadsbladet.
Demokraatti 8.12.2023

Kai kaikki huomaavat, kuinka keskustelua kammetaan perussuomalaisiin siitä, että hallituksen rajapäätös oli jo olennaisilta osin sitä, mitä sisäministeri Rantanen ehdotti EU:n mahdollistavan lainsäädännössään?

On samantekevää, mitä mieltä Rkp:n tai Sdp:nkään johto on Rantasen kirjeestä, kun viime viikon rajapäätöksellä on jo Rkp:n ja Sdp:n ja siis myös Biaudet’n ja Qvintuksen tuki, elleivät he ilmaise vastalausetta omalle puolueelleen esimerkiksi eroamalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset