Se on niin, että pelkureilla ei ole demokratiaa. Demokratia perustuu siihen, että kansalaiset tahtovat, että kansalaisilla on demokratia. Että kansalaiset ovat valmiita nousemaan taisteluun siitä, että järjestelmä on demokratia.
Tämäkin vuosisata, kuten edellinenkin, toi virtaa totalitarismille, kuten aina, kun tilanne on turbulentti. Kyllä se on selkeästi nähtävissä, että voimistunut totalitarismi pyrkii poistamaan demokratian. Jos demokratian puolustaminen pelottaa liikaa niin demokratia katoaa. Demokratia ei ole itsestäänselvyys. Aikakausien myrskyissä demokratia katosi Antiikin Kreikassakin.
Se on nähty, että kansalaisia, ja myös poliitikkoja, painostetaan erityisesti uutismediaksi kutsutun pelottelupalvelun suunnalta. Naamioidakseen toimintaansa ne sanoo sitä "sietokyvyn vahvistamiseksi". Se pelottelukokonaisuus on eräänlainen mafia.
Se, jolla on pyrkimys monopolisoida valtaansa, on verkostoitunut mafia (Suomessa käsite on hyvät veljet), jonka pyrkimys on säilyttää mahdollisuus muuttaa vaalitulosta (väärin äänestetyn vaalituloksen korjaamiseksi tarvittaessa) ja muutoinkin heikentää kansan tiedonsaantia kaikesta ja heikentää kansalaisten valtaa ja kansalaisten yhteyksiä demokratiaan.
Niiden pyrkimys on poistaa demokratia viemällä demokratialta uskottavuus.
Mielestäni se on niin, että erityisesti vaalisalaisuus tekee äänien väärentämisen helpommaksi: jäljentävä paperi äänestyslapun alla vaikeuttaisi äänien väärentämistä ja sitä kautta vaalitulosten muuttamista.
Äänestäjän kuitti on vapaaehtoinen. Äänestäjä voi irroittaa jäljentävän paperin äänestyslapun alta ennen äänestämistä. Vaalisalaisuutta saa ylläpitää edelleenkin, jos niin näkee parhaaksi.
Näkisin, että äänestäjän kuitti vahvistaisi edustajainstituutiota ja äänestäjiä ja edustuksellista demokratiaa. Äänestäjän kuitti toisi äänestäjille lisäarvoa ja sananvaltaa. Kun edustaja ja äänestäjät pitäisivät aktiivisesti yhteyttä toisiinsa niin se toisi tarvetta perustaa edustajalle toimisto ja henkilökuntaa, joka hoitaisi edustajan ja äänestäjien yhteydenpitoa, ja monia muitakin edustajan toimintaa tukevia toimia.
Se on tietenkin niin, että äänien ostamisesta kiinni jäänyt ehdokas menettää yksiselitteisesti kaikki vaaleissa saamansa äänet, että äänien ostamisesta ja myymisestä ei voi muodostua mikään bisnes siksi, että äänien ostaminen ja myyminen on rangaistava teko Suomen rikoslaissa.
14 luku (21.4.1995/578)
Rikoksista poliittisia oikeuksia vastaan
1 § (21.4.1995/578)
Vaalirikos
Joka väkivallalla tai uhkauksella vaikuttaa tai yrittää vaikuttaa toisen äänestämiseen tai ehdokkaaksi asettumiseen yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä, on tuomittava vaalirikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
2 § (21.4.1995/578)
Vaalilahjonta
Joka
1) lupaa, tarjoaa tai antaa toiselle palkkion tai muun edun taivuttaakseen toisen äänestämään yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä tietyllä tavalla tai jättämään äänestämättä taikka
2) vaatii palkkion tai muun edun äänestämisestä tai äänestämättä jättämisestä yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä,
on tuomittava vaalilahjonnasta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
3 § (21.4.1995/578)
Vilpillinen äänestäminen
Joka yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä äänestää ilman äänioikeutta, toisen nimissä tai useamman kuin yhden kerran, on tuomittava vilpillisestä äänestämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.
4 § (21.4.1995/578)
Vaalituloksen vääristäminen
Joka aiheuttaakseen sen, että yleisen vaalin tai yleisen äänestyksen tulos ei ole oikea tai että sitä ei saada selville,
1) laskee väärin ääniä,
2) hävittää, turmelee, piilottaa tai lisää äänestyslippuja tai muuttaa niihin tehtyjä merkintöjä taikka
3) muulla niihin rinnastettavalla tavalla puuttuu yleisen vaalin tai yleisen äänestyksen asianmukaiseen toimittamiseen,
on tuomittava vaalituloksen vääristämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L14
(Finlexissä on muitakin mielenkiintoisia lakeja, esimerkiksi laki valtiopetoksesta ja maanpetoksesta.)