HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Suurempi, laajempi ja leikkaamaton ympärileikkausketju!

(1/141) > >>

Nuivanlinna:
Aloitin ketjun viitaten tähän:
 http://hommaforum.org/index.php/topic,58277.msg790871.html#msg790871Otan vastuun otsikosta/Miniiuv

Whomanoid:
Vastustan lasten silpomista millään verukkeella ja sen tulisi aina olla rangaistava teko. Onko joku eri mieltä? No jos ei, niin tämän ketjun voikin sitten sulkea.

Vöyri:
Minusta on kuitenkin olennaista ja informatiivista tehdä ero lähinnä symbolisen leikkauksen tai viillon kanssa ja sitten todellisen, reaalisen silpomisen ja toiminnallisen vamman tuottamisen kanssa.

Jos käytämme samaa termiä kummankin luokan tapahtumalle, olemme vaarassa trivialisoida vakavan vamman tuottamisen tai sitten ylidramatisoida melko vähämerkityksisen uskonnollisen perinteen.

Toki voimme vastustaa myös näitä lieviä muotoja, ja siihen on hyviä perusteluita, mutta tässä reaalimaailmassa voisi olla hyödyllisintä ensiksi hävittää maailmasta tuo vastenmmielinen todellinen silpominen (ja jopa ensivaiheessa siten, että voidaan yrittää siirtää sitä tuohon enemmänkin vertauskuvalliseen toimintaan).

Siitähän ei ole kahta sanaa, että autonomiaa loukataan, mutta on aika summittaista niputtaa hyvin erilaiset tapaukset saman termin alle.

Emo:
Vastustan lasten sukuelinten silpomisia.

Lisäksi vastustan sitä, että tyttöjen ja poikien ympärileikkaukset rinnastetaan ikäänkuin olisi kyse samantasoisesta silpomisesta ja vammauttamisesta. Ei ole.

Tyttöjen radikaaleimmat silpomiset ovat hengenvaarallisia jo toimenpidettä tehtäessä ja jälkitilat ovat erittäin invalidisoivia koko loppuelämän ajan. Niitä ei myöskään pystytä korjaamaan korjausleikkauksilla myöhemmin.

Mikäli poikien ympärileikkaukset uskonnollisista syistä kuitenkin sallitaan, niitä ei pidä tehtämän julkisen terveydenhuollon piikkiin. Hakeutukoot yksityiselle.

Tyttöjen ympärileikkauksia ei voida sallia ollenkaan.

Oami:
Olen sanonut tämän ennenkin, mutta uuden ketjun kunniaksi pistetään nyt toistona.

Jos aikuinen ihminen käpälöi pikkulapsen sukupuolielimiä vaikka vanhempien luvallakin (muista kuin lääketieteeseen tai hygieniaan liittymättömistä syistä) paljain käsin, niin tyrmäänhän siitä joutuu, ja jos tosiaan vanhemmat tähän touhuun olivat myötävaikuttaneet, niin huostaanottokin seuraa äkkiä.

Miksi tällaisen touhun pitäisi olla jotenkin vähemmän tuomittavaa, jos paljaiden käsien sijaan käytetäänkin teräasetta?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta