UmmaGumma

Äänestys

Saako sinut ympärileikata sinulta lupaa kysymättä?

Kyllä
Ei

Kirjoittaja Aihe: Ympärileikkausketju!  (Luettu 126490 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 035
 • Liked: 15951
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #630 : 10.06.2020, 13:10:24 »
Suomessa syntyneistä ympärileikkauskysymykseen vastanneista tytöistä, joiden vanhemmat ovat myös Suomessa syntyneitä, lukiossa 27 (0,1 %) ja ammatillisessa oppilaitoksessa 16 (0,2 %) kertoi olevansa ympärileikattu.

Tarkemmin raporttia lukematta herää kysymys, että mikä on se joukko mistä tämä 0,1 % ympärileikattuja lukiossa esimerkiksi on laskettu? Jos 27 on 0,1 prosenttia, niin 100 prosenttia on noin 27000 tyttöä. Sompputyttöjä tuskin on lukioissa 27000 henkeä. Onko edes muslimitaustaisia noin paljon? Mikä siis on tämä noin 27000 tytön joukko mistä tuo raportin luku oikein on laskettu?

Tuo 27000 on kohtuullisen lähellä yhden vuoden aikana koko Suomessa syntyneiden tyttöjön määrää. Ja jos näistä arvioisi vaikka puolen päätyvän lukioon ja lukion kestävän kolme vuotta, niin silloin lukiossa olisi koko Suomessa noin 40000 tyttöä. Näistä varmaankin toistaiseksi hyvin suuri osa on kantasuomalaisia.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 397
 • Liked: 4789
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #631 : 10.06.2020, 13:37:30 »
Tarkemmin raporttia lukematta herää kysymys, että mikä on se joukko mistä tämä 0,1 % ympärileikattuja lukiossa esimerkiksi on laskettu?

Todennäköisesti kyselyyn vastanneiden määrästä:

Lainaus
26 241 lukiossa ensimmäistä ja toista vuotta opiskelevaa tyttöä ja 9 363 ammatillisessa oppilaitoksessa ensimmäistä ja toista vuotta opiskelevaa tyttöä.

Kansainvälisissä tutkimuksissa on tunnistettu, että pieni osa nuorista antaa epätodennäköisiä tai epäjohdonmukaisia vastauksia kyselytutkimuksissa. Aineistosta on pyritty tunnistamaan ja poistamaan näitä epätodennäköisiä vastauksia.

Epätodennäköisiä vastausvaihtoehtoja antaneiden vastaajien poistamisen jälkeen lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevia tyttöjä oli aineistossa 35 543. Ympärileikkaukseen liittyvät tulokset on analysoitu käyttäen tätä osajoukkoa. Lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista ympärileikkauskysymykseen vastanneista tytöistä 343 ei ilmoittanut omaa syntymämaataan. Kun tarkastellaan vastaajien vanhempien syntymämaata, käytetään niiden tyttöjen muodostamaa joukkoa, jossa ovat mukana ympärileikkaus- ja syntymämaakysymyksiin vastanneet (n=34 851).

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 514
 • Liked: 3143
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #632 : 10.06.2020, 15:03:48 »

Hirveintä tässä on se, että Suomen suvaitsevaisto hiljaisesti hyväksyy näiden kunniakansalaisen statuksen saaneiden hirviömäiset silpomiset. Ja mikä hulluinta, niin äärisuvaitsevaiset naisetkaan eivät nosta sormeaankaan lopettaakseen nämä kauheudet.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 287
 • Liked: 43525
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #633 : 11.06.2020, 16:44:48 »
Pitkä juttu Seurassa, tässä lähinnä THL:ään liittyviä lainauksia.

Lainaus
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/nain-thl-haivytti-uutisen-laajasta-ihmisoikeusloukkauksesta/
10.06.2020 13.44
Näin THL häivytti uutisen laajasta ihmisoikeusloukkauksesta – Vain harva media kertonut kymmenistä laittomista Suomessa asuvien tyttöjen ympärileikkauksista

Suomalaiset mediat ovat ruotineet seikkaperäisesti mustan miehen väkivaltaista kuolemaa Yhdysvalloissa, mutta vain harva on kertonut täällä asuvien tyttöjen laittomista silpomisista. THL julkisti tästä tiedon viime viikolla, mutta kätki sen raporttinsa sisäsivuille.
...
Viranomaiset julkistivat viime perjantaina ensimmäistä kertaa tiedon, että täällä asuvien tyttöjen sukuelimiä on silvottu laittomasti. Eikä siinä kaikki. Ilmeni, että uhreja on kymmeniä, jopa satoja.
...
Kirjoitin asiasta uutisen, joka julkaistiin Seurassa 5. kesäkuuta. Siihen ovat reagoineet muun muassa Suomen Gynekologiyhdistys ja lukuisat somevaikuttajat, mutta kesti neljä vuorokautta ennen kuin yksikään toinen suomalainen media kertoi asiasta.

Pelkään pahoin, että tähän on vaikuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viestintäoperaatio, joka onnistui varsin hyvin.
...
THL:n asiantuntija Mimmi Koukkula vähätteli jutussa oman laitoksensa samana vuonna julkaisemaa arviota siitä, että Suomessa on ympärileikkauksen uhan piirissä 650-3100 tyttöä. Hänen mukaansa suurin riski koskisi pikemminkin kymmeniä tyttöjä.
...
Samoihin aikoihin jätin valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen, sillä THL kieltäytyi luovuttamasta pyytämiäni tilastotietoja silvotuista synnyttäjistä. Oikeus katsoi, että tietoja ei saa salata ja velvoitti THL:n luovuttamaan ne.
...
THL:n lupaama raportti julkaistiin kaikille medioille samanaikaisesti viime perjantai-iltapäivänä.
...
Yksi media pääsi kuitenkin tutustumaan tietoihin etukäteen. Helsingin Sanomat julkaisi jutun raportista samalla hetkellä, kun THL nosti raportin ja sitä koskevan tiedotteen nettisivulleen. Jutussa kerrottiin, että 80 tyttöä, 0,2 prosenttia kyselyyn vastanneista oli ympärileikattu.

”Luvut ovat tosi pieniä, mikä vahvistaa meidän aiempaa käsitystä siitä, että ympärileikkaus ei ole enää niin yleinen asia edes somaliyhteisön keskuudessa kuin mitä se on ollut aiemmin”, THL:n tutkimuspäällikkö Reija Klemetti kommentoi HS:lle.

Jostain syystä Helsingin Sanomat ei kertonut sitä, että näistä tytöistä 51 ilmoitti syntyneensä Suomessa.
...
... THL:n tiedotteen kiteytys:

Ympärileikattujen tyttöjen ja naisten lukumäärä vaikuttaa Suomessa hyvin pieneltä.
...
Päivän varsinaista uutista THL ei maininnut tiedotteessaan eikä raporttinsa päälöydöksissä, vaan kätki sen raportin sisäsivuille. Vaikuttaa siltä, että tiedotteen perjantai-iltapäivän kiireessä eteensä saaneet toimittajat eivät yksinkertaisesti ehtineet lukea tutkimusraporttia.
...
... kyselyn ulkopuolelle jäivät ne 16-17-vuotiaat, jotka eivät jatkaneet opintojaan peruskoulun jälkeen – eli juuri se ryhmä, joihin kohdistuu suurin ympärileikkauksen uhka.

Kattava otos kokonaisesta ikäluokasta olisi saatu, jos asiasta olisi kysytty myös peruskoulun 8- ja 9-luokkalaisilta.

Kysyin Reija Klemetiltä, miksi näin ei tehty. Hän kertoi THL:n keskustelleen asiasta Ihmisoikeusliiton kanssa ja päätyneensä siihen, että kysymys on parempi olla esittämättä peruskoululaisille, sillä he voisivat ymmärtää sen väärin.
...
... THL aikoo poistaa kysymyksen seuraavasta kouluterveyskyselystä, Klemetin mukaan siksi, että prosentit olivat nyt niin pieniä. Olen sanaton. Vaikuttaa siltä, että viranomaiset eivät edes halua tietää, kuinka laaja ongelma oikeasti on.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 130
 • Liked: 674
 • Nuivana syntynyt
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #634 : 05.07.2020, 08:15:37 »
Demareiden, Vasemmistoliiton ja Vihreiden naispoliitikkoja, feministijärjestöjä ja oikeuslaitosta ei kiinnosta, koska heille tämä on sitä parempaa monikulttuuria.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006561219.html

Lainaus
Silpomista kuitenkin tapahtuu – suomalaisillekin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2019 valmistuneen arvion mukaan Suomessa elää ympärileikkauksen uhan piirissä 650–3 100 tyttöä. Raportin tekijöiden mukaan oikea arvio saattaa kuitenkin liikkua vain kymmenissä. Vuonna 2017 sairaaloissa alettiin tilastoida ympärileikattujen synnyttäjien määrää. Kahtena peräkkäisenä vuotena ympärileikattuja synnyttäjiä oli yhteensä 285. Heistä 26:lle oli tehty ympärileikkauksen avausleikkaus. HUS-alueen luvut puuttuvat tiedoista.

Asiasta kysyttiin ensimmäistä kertaa myös viime vuoden Kouluterveys­kyselyssä. 35 000 vastanneista toisen asteen opiskelijoista 80, eli 0,2 prosenttia, ilmoitti olevansa ympärileikattuja. Heistä 51 oli Suomessa syntyneitä. Lisäksi 135 tyttöä ilmoittivat, etteivät osaa sanoa, onko heitä ympärileikattu.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 509
 • Liked: 2054
 • Pimeä voima
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #635 : 05.07.2020, 09:05:52 »
Ilta-Sanomat 5.7.2020 jatkaa vastuumedian poluilla: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006561219.html

Tyttöyden hinta – ”9-vuotias tyttö lähtee kesälomalla matkalle ja syksyllä istuu pulpetin ääreen silvottuna” – Suomessa on tyttöjä, joita uhkaa sukuelinten silpominen tälläkin hetkellä.

Miksi karhun nimeä ei saa sanoa? Pelättiinkö karhua? Onko meillä nykyään olemassa sanoja, joita ei saa sanoa?  Siltä näyttää.

Lainaus
Tyttöjen  ja naisten ympärileikkaus eli sukuelinten silpominen on ikivanha perinne.
(…)
Tänä päivänä silpomista esiintyy lähinnä Afrikassa sekä jonkin verran Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa.
(…)
Mikään uskonto ei vaadi tyttöjen sukuelinten silpomista. Perinteen taustalla vaikuttavat syyt vaihtelevat alueiden ja kulttuurien välillä.
(…)
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja maailman terveysjärjestö WHO.

Wikipedia uskaltaa (toistaiseksi) sanoa "karhu" :  https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen

Lainaus
kaikki islamin suuret lakikoulukunnat pitävät naisten ympärileikkausta joko suositeltavana tai pakollisena. Näitä ovat malakilainen, hanbalilainen ja shiialainen koulukunta. Hanafilainen koulukunta pitää sitä suositeltavana tai luvallisena eli islamin kannalta neutraalina. Shafi'ilaisessa koulukunnassa klitotriksen poistaminen on pakollista (mm. Somalia ja Etiopia). Mikään koulukunta ei pidä tyttöjen ympärileikkausta islamia loukkaavana tai kiellettynä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen

Ei saa sanoa karhu. Muuten se tulee ja syö.  Pitää sanoa ”Otso Mesikämmen” ja ”Ikivanha Perinnetapa”.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2020, 09:23:09 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 514
 • Liked: 3143
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #636 : 05.07.2020, 20:14:14 »

Suomi on täynnä ulkomaalaisia tyttöjä ja naisia, joilta ulkoiset sukuelimet on leikattu hirviömäisesti. Virallinen "suvaitseva" Suomi ei silti tee mitään tämän mielettömyyden poistamiseksi. Puolueena Vihreät ovat vastaan kaikkea tähän liittyvää arvostelua. Mikään ei olisi helpompaa kuin se, että koulun terveystarkastaja kurkkaa tyttölasten pöksyihin ja toteaa, onko siellä käynyt lasinpala, partaveitsi tai muu vastaava. Mutta kun se ei vaan käy vihervasemmistolle! Pienten tyttölasten elämä ja kehittyminen naiseksi tuhotaan ennen kuin se on edes kunnolla päässyt alkamaan. Monikulttuurisen ihanuuden nimissä! Vihreiden ja vasemmiston toimesta!

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 746
 • Liked: 4894
 • Kiiltomato loistaa
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #637 : 05.07.2020, 20:30:11 »

Suomi on täynnä ulkomaalaisia tyttöjä ja naisia, joilta ulkoiset sukuelimet on leikattu hirviömäisesti. Virallinen "suvaitseva" Suomi ei silti tee mitään tämän mielettömyyden poistamiseksi. Puolueena Vihreät ovat vastaan kaikkea tähän liittyvää arvostelua. Mikään ei olisi helpompaa kuin se, että koulun terveystarkastaja kurkkaa tyttölasten pöksyihin ja toteaa, onko siellä käynyt lasinpala, partaveitsi tai muu vastaava. Mutta kun se ei vaan käy vihervasemmistolle! Pienten tyttölasten elämä ja kehittyminen naiseksi tuhotaan ennen kuin se on edes kunnolla päässyt alkamaan. Monikulttuurisen ihanuuden nimissä! Vihreiden ja vasemmiston toimesta!

Noh noh, Taponenhan sanoi, että tytöt käyvät ikään kuin mummolassa, niinkuin suomalaislapsetkin ovat aina käyneet. Eli lehtijutun pitää olla täyttä paskaa, sillä kuinka monta kantasuomalaista tyttölasta tiedät, jotka olisi silvottu mummolassa? Mitä!?  :'(
Auringonvalo tappoi virukset?

Suomityttö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 55
 • Liked: 183
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #638 : 06.07.2020, 05:06:59 »

Suomi on täynnä ulkomaalaisia tyttöjä ja naisia, joilta ulkoiset sukuelimet on leikattu hirviömäisesti. Virallinen "suvaitseva" Suomi ei silti tee mitään tämän mielettömyyden poistamiseksi. Puolueena Vihreät ovat vastaan kaikkea tähän liittyvää arvostelua. Mikään ei olisi helpompaa kuin se, että koulun terveystarkastaja kurkkaa tyttölasten pöksyihin ja toteaa, onko siellä käynyt lasinpala, partaveitsi tai muu vastaava. Mutta kun se ei vaan käy vihervasemmistolle! Pienten tyttölasten elämä ja kehittyminen naiseksi tuhotaan ennen kuin se on edes kunnolla päässyt alkamaan. Monikulttuurisen ihanuuden nimissä! Vihreiden ja vasemmiston toimesta!

Samaa olen ihmetellyt, että MIKSI maahanmuuttajataustaisille tytöille jotka tulevat riskimaista ei määrätä laissa pakolliseksi säännöllisiä tarkastuksia alapäähän?

Toki siis naispuolisen kouluterveydenhoitajan/lääkärin toimesta?

Kumpi on tytölle suurempi trauma, se että suomalainen nainen kurkkaa pöksyihin vai brutaali loppuelämän pilaava silvonta?

Niin ja toki jokaisesta silvotusta tytöstä rikosilmoitus, pakkohuostaanotto ja jokainen asiaan millään tavoin myötävaikuttanut taho kuten vanhemmat/sukulaiset ulos maasta.

Siitäkin huolimatta, että rikos oisi tehty ulkomailla.

Veikkaanpa, että pakolliset (huom pakolliset) tarkistukset asian tiimoilta ja siitä koituvat seuraukset asiaan vaikuttaneille vähentäisivät tyttöjen riskiä joutua silvotuiksi huomattavasti.

Sama homma vielä esim synnärille, eli pakollinen rikosilmoituksen teko jokaisesta silvotusta äidistä, varsinkin jos suomessa syntynyt.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 097
 • Liked: 8171
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #639 : 07.07.2020, 01:21:09 »
Lainaus
Silpomista kuitenkin tapahtuu – suomalaisillekin.

No jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin ei silpomisia tapahdu suomalaisille. Suomen passin omaaville, joo, mutta eivät nuo ole suomalaisia, etnisesti eivätkä varsinkaan kulttuurisesti.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?