Äänestys

Saako sinut ympärileikata sinulta lupaa kysymättä?

Kyllä
Ei

Kirjoittaja Aihe: Suurempi, laajempi ja leikkaamaton ympärileikkausketju!  (Luettu 167479 kertaa)

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 623
 • Liked: 3872
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #630 : 10.06.2020, 15:03:48 »

Hirveintä tässä on se, että Suomen suvaitsevaisto hiljaisesti hyväksyy näiden kunniakansalaisen statuksen saaneiden hirviömäiset silpomiset. Ja mikä hulluinta, niin äärisuvaitsevaiset naisetkaan eivät nosta sormeaankaan lopettaakseen nämä kauheudet.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 42 523
 • Liked: 67771
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Bloomeri.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #631 : 11.06.2020, 16:44:48 »
Pitkä juttu Seurassa, tässä lähinnä THL:ään liittyviä lainauksia.

Lainaus
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/nain-thl-haivytti-uutisen-laajasta-ihmisoikeusloukkauksesta/
10.06.2020 13.44
Näin THL häivytti uutisen laajasta ihmisoikeusloukkauksesta – Vain harva media kertonut kymmenistä laittomista Suomessa asuvien tyttöjen ympärileikkauksista

Suomalaiset mediat ovat ruotineet seikkaperäisesti mustan miehen väkivaltaista kuolemaa Yhdysvalloissa, mutta vain harva on kertonut täällä asuvien tyttöjen laittomista silpomisista. THL julkisti tästä tiedon viime viikolla, mutta kätki sen raporttinsa sisäsivuille.
...
Viranomaiset julkistivat viime perjantaina ensimmäistä kertaa tiedon, että täällä asuvien tyttöjen sukuelimiä on silvottu laittomasti. Eikä siinä kaikki. Ilmeni, että uhreja on kymmeniä, jopa satoja.
...
Kirjoitin asiasta uutisen, joka julkaistiin Seurassa 5. kesäkuuta. Siihen ovat reagoineet muun muassa Suomen Gynekologiyhdistys ja lukuisat somevaikuttajat, mutta kesti neljä vuorokautta ennen kuin yksikään toinen suomalainen media kertoi asiasta.

Pelkään pahoin, että tähän on vaikuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viestintäoperaatio, joka onnistui varsin hyvin.
...
THL:n asiantuntija Mimmi Koukkula vähätteli jutussa oman laitoksensa samana vuonna julkaisemaa arviota siitä, että Suomessa on ympärileikkauksen uhan piirissä 650-3100 tyttöä. Hänen mukaansa suurin riski koskisi pikemminkin kymmeniä tyttöjä.
...
Samoihin aikoihin jätin valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen, sillä THL kieltäytyi luovuttamasta pyytämiäni tilastotietoja silvotuista synnyttäjistä. Oikeus katsoi, että tietoja ei saa salata ja velvoitti THL:n luovuttamaan ne.
...
THL:n lupaama raportti julkaistiin kaikille medioille samanaikaisesti viime perjantai-iltapäivänä.
...
Yksi media pääsi kuitenkin tutustumaan tietoihin etukäteen. Helsingin Sanomat julkaisi jutun raportista samalla hetkellä, kun THL nosti raportin ja sitä koskevan tiedotteen nettisivulleen. Jutussa kerrottiin, että 80 tyttöä, 0,2 prosenttia kyselyyn vastanneista oli ympärileikattu.

”Luvut ovat tosi pieniä, mikä vahvistaa meidän aiempaa käsitystä siitä, että ympärileikkaus ei ole enää niin yleinen asia edes somaliyhteisön keskuudessa kuin mitä se on ollut aiemmin”, THL:n tutkimuspäällikkö Reija Klemetti kommentoi HS:lle.

Jostain syystä Helsingin Sanomat ei kertonut sitä, että näistä tytöistä 51 ilmoitti syntyneensä Suomessa.
...
... THL:n tiedotteen kiteytys:

Ympärileikattujen tyttöjen ja naisten lukumäärä vaikuttaa Suomessa hyvin pieneltä.
...
Päivän varsinaista uutista THL ei maininnut tiedotteessaan eikä raporttinsa päälöydöksissä, vaan kätki sen raportin sisäsivuille. Vaikuttaa siltä, että tiedotteen perjantai-iltapäivän kiireessä eteensä saaneet toimittajat eivät yksinkertaisesti ehtineet lukea tutkimusraporttia.
...
... kyselyn ulkopuolelle jäivät ne 16-17-vuotiaat, jotka eivät jatkaneet opintojaan peruskoulun jälkeen – eli juuri se ryhmä, joihin kohdistuu suurin ympärileikkauksen uhka.

Kattava otos kokonaisesta ikäluokasta olisi saatu, jos asiasta olisi kysytty myös peruskoulun 8- ja 9-luokkalaisilta.

Kysyin Reija Klemetiltä, miksi näin ei tehty. Hän kertoi THL:n keskustelleen asiasta Ihmisoikeusliiton kanssa ja päätyneensä siihen, että kysymys on parempi olla esittämättä peruskoululaisille, sillä he voisivat ymmärtää sen väärin.
...
... THL aikoo poistaa kysymyksen seuraavasta kouluterveyskyselystä, Klemetin mukaan siksi, että prosentit olivat nyt niin pieniä. Olen sanaton. Vaikuttaa siltä, että viranomaiset eivät edes halua tietää, kuinka laaja ongelma oikeasti on.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen on perusoikeus joka menee kaiken muun edelle.”
— Sisäministeri Ohisalo, Vihreät

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Sisäministeri Krista Mikkonen, Vihreät

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 347
 • Liked: 955
 • Nuivana syntynyt
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #632 : 05.07.2020, 08:15:37 »
Demareiden, Vasemmistoliiton ja Vihreiden naispoliitikkoja, feministijärjestöjä ja oikeuslaitosta ei kiinnosta, koska heille tämä on sitä parempaa monikulttuuria.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006561219.html

Lainaus
Silpomista kuitenkin tapahtuu – suomalaisillekin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2019 valmistuneen arvion mukaan Suomessa elää ympärileikkauksen uhan piirissä 650–3 100 tyttöä. Raportin tekijöiden mukaan oikea arvio saattaa kuitenkin liikkua vain kymmenissä. Vuonna 2017 sairaaloissa alettiin tilastoida ympärileikattujen synnyttäjien määrää. Kahtena peräkkäisenä vuotena ympärileikattuja synnyttäjiä oli yhteensä 285. Heistä 26:lle oli tehty ympärileikkauksen avausleikkaus. HUS-alueen luvut puuttuvat tiedoista.

Asiasta kysyttiin ensimmäistä kertaa myös viime vuoden Kouluterveys­kyselyssä. 35 000 vastanneista toisen asteen opiskelijoista 80, eli 0,2 prosenttia, ilmoitti olevansa ympärileikattuja. Heistä 51 oli Suomessa syntyneitä. Lisäksi 135 tyttöä ilmoittivat, etteivät osaa sanoa, onko heitä ympärileikattu.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 667
 • Liked: 3115
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #633 : 05.07.2020, 09:05:52 »
Ilta-Sanomat 5.7.2020 jatkaa vastuumedian poluilla: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006561219.html

Tyttöyden hinta – ”9-vuotias tyttö lähtee kesälomalla matkalle ja syksyllä istuu pulpetin ääreen silvottuna” – Suomessa on tyttöjä, joita uhkaa sukuelinten silpominen tälläkin hetkellä.

Miksi karhun nimeä ei saa sanoa? Pelättiinkö karhua? Onko meillä nykyään olemassa sanoja, joita ei saa sanoa?  Siltä näyttää.

Lainaus
Tyttöjen  ja naisten ympärileikkaus eli sukuelinten silpominen on ikivanha perinne.
(…)
Tänä päivänä silpomista esiintyy lähinnä Afrikassa sekä jonkin verran Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa.
(…)
Mikään uskonto ei vaadi tyttöjen sukuelinten silpomista. Perinteen taustalla vaikuttavat syyt vaihtelevat alueiden ja kulttuurien välillä.
(…)
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja maailman terveysjärjestö WHO.

Wikipedia uskaltaa (toistaiseksi) sanoa "karhu" :  https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen

Lainaus
kaikki islamin suuret lakikoulukunnat pitävät naisten ympärileikkausta joko suositeltavana tai pakollisena. Näitä ovat malakilainen, hanbalilainen ja shiialainen koulukunta. Hanafilainen koulukunta pitää sitä suositeltavana tai luvallisena eli islamin kannalta neutraalina. Shafi'ilaisessa koulukunnassa klitotriksen poistaminen on pakollista (mm. Somalia ja Etiopia). Mikään koulukunta ei pidä tyttöjen ympärileikkausta islamia loukkaavana tai kiellettynä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen

Ei saa sanoa karhu. Muuten se tulee ja syö.  Pitää sanoa ”Otso Mesikämmen” ja ”Ikivanha Perinnetapa”.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2020, 09:23:09 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 623
 • Liked: 3872
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #634 : 05.07.2020, 20:14:14 »

Suomi on täynnä ulkomaalaisia tyttöjä ja naisia, joilta ulkoiset sukuelimet on leikattu hirviömäisesti. Virallinen "suvaitseva" Suomi ei silti tee mitään tämän mielettömyyden poistamiseksi. Puolueena Vihreät ovat vastaan kaikkea tähän liittyvää arvostelua. Mikään ei olisi helpompaa kuin se, että koulun terveystarkastaja kurkkaa tyttölasten pöksyihin ja toteaa, onko siellä käynyt lasinpala, partaveitsi tai muu vastaava. Mutta kun se ei vaan käy vihervasemmistolle! Pienten tyttölasten elämä ja kehittyminen naiseksi tuhotaan ennen kuin se on edes kunnolla päässyt alkamaan. Monikulttuurisen ihanuuden nimissä! Vihreiden ja vasemmiston toimesta!

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 357
 • Liked: 8540
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #635 : 05.07.2020, 20:30:11 »

Suomi on täynnä ulkomaalaisia tyttöjä ja naisia, joilta ulkoiset sukuelimet on leikattu hirviömäisesti. Virallinen "suvaitseva" Suomi ei silti tee mitään tämän mielettömyyden poistamiseksi. Puolueena Vihreät ovat vastaan kaikkea tähän liittyvää arvostelua. Mikään ei olisi helpompaa kuin se, että koulun terveystarkastaja kurkkaa tyttölasten pöksyihin ja toteaa, onko siellä käynyt lasinpala, partaveitsi tai muu vastaava. Mutta kun se ei vaan käy vihervasemmistolle! Pienten tyttölasten elämä ja kehittyminen naiseksi tuhotaan ennen kuin se on edes kunnolla päässyt alkamaan. Monikulttuurisen ihanuuden nimissä! Vihreiden ja vasemmiston toimesta!

Noh noh, Taponenhan sanoi, että tytöt käyvät ikään kuin mummolassa, niinkuin suomalaislapsetkin ovat aina käyneet. Eli lehtijutun pitää olla täyttä paskaa, sillä kuinka monta kantasuomalaista tyttölasta tiedät, jotka olisi silvottu mummolassa? Mitä!?  :'(
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Suomityttö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 417
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #636 : 06.07.2020, 05:06:59 »

Suomi on täynnä ulkomaalaisia tyttöjä ja naisia, joilta ulkoiset sukuelimet on leikattu hirviömäisesti. Virallinen "suvaitseva" Suomi ei silti tee mitään tämän mielettömyyden poistamiseksi. Puolueena Vihreät ovat vastaan kaikkea tähän liittyvää arvostelua. Mikään ei olisi helpompaa kuin se, että koulun terveystarkastaja kurkkaa tyttölasten pöksyihin ja toteaa, onko siellä käynyt lasinpala, partaveitsi tai muu vastaava. Mutta kun se ei vaan käy vihervasemmistolle! Pienten tyttölasten elämä ja kehittyminen naiseksi tuhotaan ennen kuin se on edes kunnolla päässyt alkamaan. Monikulttuurisen ihanuuden nimissä! Vihreiden ja vasemmiston toimesta!

Samaa olen ihmetellyt, että MIKSI maahanmuuttajataustaisille tytöille jotka tulevat riskimaista ei määrätä laissa pakolliseksi säännöllisiä tarkastuksia alapäähän?

Toki siis naispuolisen kouluterveydenhoitajan/lääkärin toimesta?

Kumpi on tytölle suurempi trauma, se että suomalainen nainen kurkkaa pöksyihin vai brutaali loppuelämän pilaava silvonta?

Niin ja toki jokaisesta silvotusta tytöstä rikosilmoitus, pakkohuostaanotto ja jokainen asiaan millään tavoin myötävaikuttanut taho kuten vanhemmat/sukulaiset ulos maasta.

Siitäkin huolimatta, että rikos oisi tehty ulkomailla.

Veikkaanpa, että pakolliset (huom pakolliset) tarkistukset asian tiimoilta ja siitä koituvat seuraukset asiaan vaikuttaneille vähentäisivät tyttöjen riskiä joutua silvotuiksi huomattavasti.

Sama homma vielä esim synnärille, eli pakollinen rikosilmoituksen teko jokaisesta silvotusta äidistä, varsinkin jos suomessa syntynyt.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 801
 • Liked: 12380
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #637 : 07.07.2020, 01:21:09 »
Lainaus
Silpomista kuitenkin tapahtuu – suomalaisillekin.

No jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin ei silpomisia tapahdu suomalaisille. Suomen passin omaaville, joo, mutta eivät nuo ole suomalaisia, etnisesti eivätkä varsinkaan kulttuurisesti.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 705
 • Liked: 4781
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #638 : 29.07.2020, 19:15:13 »
Lainaus käyttäjältä: Kulttuuriykkönen@Twitter
Silvottujen tyttöjen vanhemmat eivät ole hirviöitä vaan haluavat lastensa parasta. Suomessa sukuelinten silpomisperinnettä vastaan pitäisi taistella viranomaisvoimin ja asia ottaa kouluissa vakavasti, linjasivat UjuniAhmed ja atimdiarra https://areena.yle.fi/audio/1-50566222


Olen typertyneen sanaton.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2020, 19:17:09 kirjoittanut Echidna »

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 667
 • Liked: 3115
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #639 : 29.07.2020, 19:54:44 »
Jos kerran uskonnolla ei ole mitään tekemistä silpomisen kanssa, eikö olisi hyvä idea saada islamilaiset imaamit mukaan valistustyöhön?

Ohjelmassa sanotaan , ettei saa puhua tyttöjen sukupuolielinten vaan sukuelinten silpomisesta, koska sukupuoli on sosiaalinen konstruktio. Liioin ei saa sanoa ympärileikkaua vaan silpominen. Ehdottaisin vielä, että ei puhuttaisi tyttöjen silpomisesta vaan lasten silpomisesta.

Mutta onko tämä liian radikaali ehdotus?
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 667
 • Liked: 3115
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #640 : 29.07.2020, 20:19:21 »
Jos kerran uskonnolla ei ole mitään tekemistä silpomisen kanssa, eikö olisi hyvä idea saada islamilaiset imaamit mukaan valistustyöhön? Vai onko niin, ettei sitä tarvita, koska asia ei mienkään liity islamiin?

Ohjelmassa sanotaan , ettei saa puhua tyttöjen sukupuolielinten vaan sukuelinten silpomisesta, koska sukupuoli on sosiaalinen konstruktio. Liioin ei saa sanoa ympärileikkaua vaan silpominen. Ehdottaisin vielä, että ei puhuttaisi tyttöjen silpomisesta vaan lasten silpomisesta.

Mutta onko tämä liian radikaali ehdotus?
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 916
 • Liked: 48288
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #641 : 29.07.2020, 20:21:29 »
Kun 650-1300 muslimiäitiä silpoo tyttärensä, virallinen totuus muuttaa luvuksi ehkä 80.

Kun 80 suomalaismiestä raiskaa vaimonsa, virallinen totuus muuttaa luvuksi tuhansia ilmoittamattomia tapauksia.

Vihervasemmistolainen nainen viittaa kintaalla tilastoille ja tutkimuksille. Hän tietää. Hänen tietonsa on totuus.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 801
 • Liked: 12380
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #642 : 29.07.2020, 21:26:40 »
Lainaus käyttäjältä: Kulttuuriykkönen@Twitter
Silvottujen tyttöjen vanhemmat eivät ole hirviöitä vaan haluavat lastensa parasta. Suomessa sukuelinten silpomisperinnettä vastaan pitäisi taistella viranomaisvoimin ja asia ottaa kouluissa vakavasti, linjasivat UjuniAhmed ja atimdiarra https://areena.yle.fi/audio/1-50566222

Pakolliset alapäätarkastukset kaikille lapsille, sillähän se "otetaan vakavasti" eikä mitään stigmaakaan pääse syntymään kun se kerran kaikille sama. 5 minuuttia/lapsi, kahdesti vuodessa. Eiks vaan?

Erityisplussana kun kantaväestönkin lapset tarkastetaan jatkuvasti niin ehkä kotona mietitään kaksi kertaa että mitä ihmettä mä olen äänestänyt viimeiset 30 vuotta?
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Suomityttö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 417
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #643 : 29.07.2020, 21:35:32 »
Jos kerran uskonnolla ei ole mitään tekemistä silpomisen kanssa, eikö olisi hyvä idea saada islamilaiset imaamit mukaan valistustyöhön?

Ohjelmassa sanotaan , ettei saa puhua tyttöjen sukupuolielinten vaan sukuelinten silpomisesta, koska sukupuoli on sosiaalinen konstruktio. Liioin ei saa sanoa ympärileikkaua vaan silpominen. Ehdottaisin vielä, että ei puhuttaisi tyttöjen silpomisesta vaan lasten silpomisesta.

Mutta onko tämä liian radikaali ehdotus?

Ehkäpä tässä on erittäin hyvä juttuvinkki suomen valtamedioille?

Nimittäin siis haastatella/pyytää kannanottoja suomalaisilta imaameilta noihin lasten silpomisiin?

Oisi ihan mielenkiintoista nähdä vastauksia sellaisiin (eikä toki anneta mahdollisuuksia kierrellä) kysymyksiin kuin sallitko lasten silvonnan islamin nimissä vai et?

- Miksi näin?

Ja kuuluuko silpominen (erityisesti tyttöjen) islamiin?

- Jos kuuluu, niin perustelut, jos ei niin kannatatko islamin vahvaa irtisanoutumista asiasta...

Imaameiltahan asiasta oisi luonnollista kysyä sinänsä, että ovat uskonnollisia johtajia.

Sitä päivää vaan ei taida tulla, että suomalaiset toimittajat moista tenttaamista harrastaisivat, kun pitää suvaita....

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 276
 • Liked: 23480
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #644 : 14.09.2020, 12:01:23 »
Pitäisikö tyttöjen sukuelinten silpominen kieltää erikseen?
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006633214.html

Lainaus
Kun Nadia oli lapsi, hänet vietiin ulkomaille silvottavaksi. Suomen lain mukaan kyseessä on törkeä pahoinpitely. Nyt kiistellään siitä, pitäisikö silpominen kieltää erillislailla.
...
Nadia on syntynyt ja kasvanut Etelä-Suomessa. Hänen vanhempansa muuttivat Suomeen eräästä Afrikan maasta, mutta Nadia ei halua, että vanhempien kotimaa mainitaan tässä jutussa. Nadia ei ole hänen oikea nimensä, eikä hän myöskään halua valokuviin. Hän pelkää lähipiirinsä reaktiota, jos käy ilmi, että hän on puhunut asiasta julkisesti.
...
NADIA oli alakouluikäinen, kun perhe lähti kesälomamatkalle. Se suuntautui arabimaahan, jossa vanhemmilla oli tuttavia.

Toimenpide tehtiin yksityisasunnossa. Nadian käskettiin maata sängyllä ja levittää jalkansa. Aikuiset sanoivat, että lääkäri tulee pian. Nadia muistelee saaneensa ruiskeen, joka sisälsi luultavasti jotakin kipulääkettä tai rauhoittavaa lääkettä.

”En tiennyt lainkaan, mitä tapahtuu. Tiesin vain, että minuun sattui todella, todella paljon.”
...
Terveysjärjestö WHO:n arvion mukaan maailmassa on noin 200 miljoonaa silvottua naista. Lievemmissä muodoissa klitorikseen tehdään ehkä vain viilto tai pistohaava tai siitä voidaan leikata pala pois. Vakavimmissa muodoissa ulkoiset sukuelimet poistetaan osittain tai kokonaan ja jäljelle jäänyt iho ommellaan kiinni pientä aukkoa lukuunottamatta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on arvioinut, että Suomessa asuu 10 000 naista, joiden sukuelimet on silvottu. Yleensä silpominen on tapahtunut ennen Suomeen tuloa. Heidän lisäkseen 650–3 000 Suomessa asuvaa tyttöä voi olla vaarassa joutua silvotuksi. Luvut ovat karkeita arvioita, ja ne perustuvat siihen, kuinka paljon Suomessa elää tyttöjä, joiden vanhempien lähtömaissa silpomisperinne elää vahvana.

Silpomisen yleisyyttä yritettiin selvittää uusimmassa kouluterveyskyselyssä. Siinä toisen asteen opiskelijoilta kysyttiin ensimmäisen kerran, onko heidät ympärileikattu. 80 opiskelijaa vastasi kyllä. Heistä 51 kertoi syntyneensä Suomessa. THL kuitenkin totesi, että tulos on epäluotettava, koska vastauksissa oli epäloogisuutta.

Muistaakseni THL ilmoittikin, ettei jatkossa aio tilastoida tai ainakaan julkaista tyttöjen ympärileikkausasioita.

Lainaus
Tietoa silpomisesta on alettu kerätä myös synnytysten yhteydessä. Toistaiseksi niiden pohjalta on vaikea sanoa kovinkaan paljon, varsinkaan kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) tiedot eivät vielä ole mukana.
...
Vaikka Nadia ei tiennyt, että silpominen on Suomessa rikos, hänelle oli käynyt selväksi, että asiasta ei voinut puhua ulkopuolisille. Tieto olisi järkyttänyt hänen valtaväestöön kuuluvia ystäviään.

”Jotenkin ymmärsin pienestä asti, että tällaisista asioista ei puhuta ihmisten kanssa, jotka tulevat eri taustasta”, hän sanoo.

Saman taustan jakavien kavereiden kanssa asia saatettiin mainita, mutta Nadian mukaan heidän parissaan ympärileikkausta pidettiin siihen aikaan niin normaalina perinteenä, ettei siitä ollut tarpeen puhua.
...
Nadia on mukana kansalaisjärjestö Fenix Helsingin vuonna 2017 julkaisemassa selvityksessä. Siinä on haastateltu neljää Suomessa syntynyttä nuorta naista, jotka on viety ulkomaille silvottavaksi. Selvitys sai paljon huomiota.
...
Erillislakia vaativa kansalaisaloite jätettiin eduskunnalle viime vuonna. Sen kävivät luovuttamassa Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Annette Gothóni, Fenix Helsingin toiminnanjohtaja Ujuni Ahmed sekä Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila. Aloitteeseen kerättiin nimiä Finlaysonin myymälöissä. Tekstiiliyritys on viime vuosina tehnyt yhteiskunnallisia mainoskampanjoita.

Käytännössä on todennäköistä, että kokonaan uuden lain sijaan nykyiseen rikoslakiin lisättäisiin silpomisen kieltävä pykälä. Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Sofia Vikman ovat tehneet asiasta lakialoitteen.

Aloitteessa ehdotetaan, että lakiin lisätään rikosnimike ”naisen sukuelimen silpominen”. Samalla kiristettäisiin rangaistuksia ja täsmennettäisiin ammattilaisten ilmoitusvelvollisuutta.

Tyttöjen sukuelinten silpominen täyttää jo nyt Suomen rikoslain pahoinpitelyn tai törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkit. Laki kattaa myös ulkomailla tehdyt rikokset. Toistaiseksi Suomessa ei ole kuitenkaan annettu tyttöjen sukuelinten silpomisesta yhtään tuomiota.

Erillislain kannattajien mielestä silpomisen kieltäminen selkeyttäisi viestiä siitä, että se on rikos. Siten laki toimisi välineenä ehkäisytyössä. Sen kannattajat muistuttavat, että Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa ei ole silpomisen kieltävää erillistä lakia.
...
Esimerkiksi pitkään silpomisen vastaista työtä tehnyt Ihmisoikeusliitto ei ollut mukana kansalaisaloitteessa.

Järjestön mukaan ongelma Suomessa ei ole niinkään lainsäädäntö, vaan se, että esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset eivät aina ota tyttöjen sukuelinten silpomista puheeksi. Ihmisoikeusliitto pitää kuitenkin hyvänä, että lakiasia selvitetään perusteellisesti.

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäälliköllä Reija Klemetillä on selvä näkemys siitä, miksi lain tarpeellisuus jakaa mielipiteet.

”Yksi asia on tietämättömyys. Suuri yleisö, joka on allekirjoittanut kansalaisaloitteen, ei ole tiennyt, mitä se on allekirjoittanut”, hän sanoo.
...
On paljon muutakin, mitä ihmiset eivät Klemetin mukaan tiedä.

”Suuri yleisö ei tiedä, mitä silpomisen estämisen eteen on tehty. Eikä tiedä, mitä muuta voidaan tehdä sen ehkäisemiseksi”, hän sanoo.

”Eikä suuri yleisö tiedä, mitä kriminalisoinnista voi seurata. Siitä ei seuraa välttämättä pelkästään hyvää.”
...
”Kansainvälisessä keskustelussa on pohdittu, leimataanko jotkut niin, että apua tarvitsevat eivät uskalla sitä pyytää.”

Klemetti on ollut tekemässä THL:n laatimaa silpomisen estämisen toimintaohjelmaa. Hän epäilee erillislain hyötyjä. Klemetin mielestä ongelma ei ole laki vaan se, että mahdolliset tapaukset eivät tule viranomaisten tietoon.

THL taas haraamassa vastaan - kuinka yllättävää...

Lainaus
IKRAAM ABDI ja Khadra Sugulle ovat espoolaisia terveydenhoitajia. Abdi muutti Suomeen lapsena Somaliasta, Sugulle on syntynyt Suomessa. He ovat olleet aktiivisia silpomisen vastaisessa työssä ja esimerkiksi järjestäneet THL:n kanssa keskustelutilaisuuksia.

Joitakin vuosia sitten he kokivat, ettei julkinen keskustelu vastannut heidän kohtaamaansa todellisuutta. Heidän mielestään silpomisongelmaa on paisuteltu.
...
”Lähes kaikki naiset tietävät valmiiksi, että silpominen on Euroopassa kielletty. He tietävät, että se on rikos, vaikka heillä ei olisi tarkkaa tietoa juuri Suomen lainsäädännöstä”, Abdi sanoo.

Hänen mukaansa naiset pelkäävät menettävänsä lapsensa, jos he tekevät näille jotain kiellettyä.

Hän ei usko, että erillislaki toisi mitään uutta käytännön ehkäisytyöhön. Hänen mukaansa nykyinen laki riittää pelotteeksi.
...
”Ihmisillä on älypuhelimia ja enemmän tietoa kaikkialla. Usein naiset sanovat, että he eivät aio tehdä tyttärelleen sitä vääryyttä, mikä heille on tehty.”

Hän ei sulje pois sitä, että jotkut tytöt saattavat olla vaarassa joutua silvotuksi.
...
Vajaat kymmenen vuotta sitten Sugulle kävi perheensä kanssa Somalimaassa tapaamassa sukulaisia. Perhe koki, että heihin suhtauduttiin Suomessa niin kuin matkan tarkoitus olisi ollut tyttöjen ympärileikkaus.

”Jälkikäteen selvisi, että kouluterveydenhoitajat ja muut olivat huolestuneet matkasta. Minulta kysyttiin koulussa aika kömpelösti, että tiedätkö, onko sinut silvottu.”

Hän pelkää, että erillislaki lisäisi vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää ja ennakkoluuloja terveydenhuollossa. Ruotsissa on siitä kokemuksia. Ruotsi kielsi silpomisen erillisellä lailla jo vuonna 1982. Erään tutkimuksen mukaan maahanmuuttajatyttöjen sukuelimiä on tarkastettu vastoin näiden tahtoa, ja jossain tapauksessa lapsi on otettu turhaan huostaan.

Erillislaista huolimatta Ruotsissa on annettu vain pari tuomiota tyttöjen sukuelinten silpomisesta. Jos tapauksia onkin edennyt oikeuteen, ongelmaksi on voinut muodostua näyttö.

Laki on saattanut pienestä määrästä oikeuteen viemisiä huolimatta auttaa vähentämään tehtyjä ympärileikkauksia, joten pelkästään pienestä määrästä oikeuteen viemisiä ei voi paljoa päätellä.

Lainaus
MITÄ silpomisesta oikeastaan Suomen osalta tiedetään? Poliisin ja lastensuojelun tietoon tulleet ilmoitukset ovat yksittäisiä. Epäilyt koskevat yleensä sitä, että lapsi ollaan viemässä silvottavaksi ulkomaille. On myös paljon huhuja, joita on vaikea varmistaa.
...
Uutiskanava Al-Jazeera kertoi maaliskuussa, että Keniassa toimii klinikoita, joihin eurooppalaiset perheet tuovat tyttöjään silvottavaksi. Jutun mukaan asiakkaina on perheitä esimerkiksi Britanniasta, Ruotsista ja Norjasta.
...
Suomen erillislakia ajavat ihmiset ajattelevat, että sen avulla olisi mahdollisuus lähettää vahva viesti perheille, joissa harkitaan tyttöjen silpomista.

Yksi näin ajattelevista on kansalaisaktivisti ja Fenix Helsingin toiminnanjohtaja Ujuni Ahmed. Hän on syntynyt Somaliassa ja muuttanut Suomeen kolmevuotiaana. Hän on puhunut julkisuudessa naisen asemasta ja valtarakenteista maahanmuuttajayhteisöissä. Hän on kertonut joutuneensa itse silvotuksi jo ennen Suomeen tuloaan.
...
Hänen mielestään Suomessa on viime vuosina tehty silpomisen estämiseksi hyviä asioita, kun esimerkiksi tietoa on alettu kerätä järjestelmällisemmin. Kouluttaminen on hänestä silti yhä liikaa kansalaisjärjestöjen harteilla eikä asiaa vieläkään aina oteta puheeksi vaikkapa neuvolassa.

”Ongelma ei tule katoamaan, sillä tänne muuttaa uusia ihmisiä riskialueilta. Meidän täytyy suojella kaikkia tyttöjä siitä huolimatta, että emme tiedä tarkkaa lukua.”

Hän sanoo, että perinnettä harjoittavissa maissa silpomisen lievää muotoa ei välttämättä edes mielletä ympärileikkaukseksi. Esimerkiksi Somaliassa ja Sudanissa silpomiseksi ei katsota sunnaa, jossa klitorikseen tehdään mahdollisesti vain viilto tai pistohaava. Termi sunna merkitsee profeetta Muhammedin elämäntapaa. Tarkkaa määritelmää sunna-leikkaukselle ei ole.
...
Suomalaisten musliminaisten keskustelupalstoilta käy silti ilmi, että myös jotkut kantasuomalaiset muslimit pitävät sunna-leikkausta sallittuna.
...
Hän kertoo saaneensa kansalaisaloitteen myötä arvostelua etenkin uskonnollisilta ja konservatiivisilta suomensomaleilta, jotka suhtautuvat sallivasti sunna-leikkaukseen. Osa somalitaustaisista terveydenhuollon ammattilaisista on kritisoinut hänen lausuntojaan.

”Minuun on myös otettu yhteyttä ja pelätty, että somalityttöjen sukuelimiä aletaan tarkistaa kouluissa. Minua on koetettu painostaa vaikenemaan asiasta julkisuudessa”, Ahmed sanoo.

Maahanmuuttajataustaisten naisten Facebook-ryhmissä on oltu huolissaan siitä, että Ahmedin antamat haastattelut leimaavat vähemmistöryhmiä ja pilaavat niiden maineen. Joissain kommenteissa kehotetaan lähettämään palautetta mediaan ja sanotaan, että häneltä pitää ”viedä joukolla näkyvyys”.
...
Uskontotieteilijä ja seksuaaliterapeutti Tiina Alakärppä on tutkinut työn alla olevaa väitöskirjaansa varten Suomessa asuvien somalitaustaisten naisten suhtautumista tyttöjen sukuelinten silpomiseen.
...
Kaikki tutkimukseen haastatellut suhtautuivat kielteisesti silpomisen vakavimpaan muotoon eli niin sanottuun faraoniseen leikkaukseen. Sitä pidettiin rikoksena ja islamin vastaisena.

”Osa mainitsi erikseen, että myös sunna on kielletty. Toiset kuitenkin puhuivat siitä myönteisemmin ja pitivät sitä uskonnon sallimana. Osa piti sitä harmittomana, varsinkin verrattuna faraoniseen leikkaukseen”, Alakärppä sanoo.
...
Haastateltujen mukaan Suomessa yhteisöt eivät painosta silpomiseen, mutta vanhempien kotimaassa on toisin. Osa naisista kertoi, että vanhempien synnyinmaassa vieraillessa paine on ollut valtava.

”He sanoivat, että koko perheen on täytynyt pitää yhtä ja valehdella, että meidän tytöt ovat jo läpikäyneet silpomisen. Kaikki eivät kuitenkaan olleet kohdanneet tällaista”, Alakärppä sanoo.
...
Nadian tapaus kuvastaa luultavasti hyvin sitä, miksi silpomiset päätyvät niin harvoin oikeuteen. Uhrit eivät halua kääntyä omaa perhettään vastaan. Jos uhri ei puhu ja yhteisössä vaietaan, viranomaiset eivät yleensä saa tietää silpomisesta.

Nadia kannattaa siitä huolimatta tyttöjen sukuelinten silpomisen kriminalisoimista laissa erikseen. Jos muutamakin tyttö joutuu silvotuksi, laki ei ole hänestä tarpeeksi vahva.

”Kun ihmiset ymmärtävät, että teolla on vakavia seurauksia, he eivät tee sitä niin helposti. He miettivät kaksi kertaa.”
...
Ei liene ihme, että lakivaliokunnalle jätetyissä lausunnoissa imaamit eivät pidä erillislakia tarpeellisena. Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvosto korostaa, että tyttöjen ympärileikkaus on jo rikollista. Vastauksissa näkyy huoli siitä, että tyttöjen sukuelinten silpominen rinnastetaan poikien ympärileikkaukseen.

Vaikka näissä ympärileikkausasioissa on tapana kiertää kuin kissa kuumaa puuroa uskonnollisia ulottuvuuksia, osittain punavihreän mielipidepoliisin, osittain valtakunnansyyttäjättären mielipidevainon pelossa, niin väkisinkin tämä uskonnollinen ulottuvuus taas nostaa päätään. Esimerkiksi osa kantasuomalaisista muslimeistakin suhtautuu sallivasti tyttöjen silpomiseen ja sekä imaamit, että juutalaisten seurakuntien keskusneuvosto suhtautuvat vähintäänkin nihkeästi ajatukseen kieltää uudella lailla tällaista silvontaa.

Lainaus
Vaikka tyttöjen silpominen on jo nyt kielletty, herää kysymys, miten voidaan tehdä erikseen laki, joka turvaa vain tyttöjen koskemattomuuden.
...
Poikien ympärileikkaus on poliittisesti paljon vaikeampi asia. Siinä perussuomalaiset ja vihreät ovat yllättäen lähellä toisiaan. Perussuomalaisissa olisi valmiutta kieltää myös poikien ympärileikkaus. Vihreät taas on linjannut jo vuonna 2014, että puolue haluaa kieltää kaikki lasten ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset.

Tyttöjen sukuelinten silpomista koskevan lakialoitteen tekijä Sofia Vikman ei haluaisi niputtaa asioita.

”En halua antaa vaikutelmaa, että erityisesti vastustaisimme poikien ympärileikkauksen kieltämistä. Ongelma on akuutein tyttöjen kohdalla, ja siinä on edettävä viipymättä”, hän sanoo.

Eihän se punavihreiden piirien kohdalla ole ennenkään ollut mikään ongelma tehdä sukupuolisyrjivää lainsäädäntöä naisten hyväksi. Väittäisin kyllä ongelman olevan vähintään siinä mielessä akuutimpi poikien kohdalla, missä lähes kaikki muslimi- tai juutalaisvanhempien lapsille syntyvät pojat ympärileikataan, kun taas tytöistä ympärileikataan vain osa. Lisäksi tyttöjen ympärileikkauksista osa on lievempia (ja osa toki radikaalimpia) kuin tyypilliset poikien ympärileikkaukset.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2020, 12:17:18 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 193
 • Liked: 7583
 • Je suis Charlie
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #645 : 14.09.2020, 12:54:29 »
Joitakin aikoja sitten keskustelin pitkään erään henkilön kanssa, joka on nähnyt enemmän tai vähemmän paljon afrikkalaista ympärileikkausperinnettä. Hänen mukaan eräissä afrikan maissa, joissa ympärileikkaukset on virallisesti kielletty, niitä tehdään erityisesti koulujen loma-aikoina, jotta koulujen henkilökunta ei tulisi tietoiseksi niistä. Olin ihan positiivisesti yllättynyt siitä että kyseinen henkilö oli hyvin vahvasti myös poikien ympärileikkausta vastaan. Hänen kertomansa mukaan teini-ikäisten poikien silpomisia tehdään myös heiluttelemalla likaisia veitsiä jossain "tanssiaisissa", joissa teini-ikäiset tytöt varmistavat silpomista auttavan erektion olemassaolon omilla keinoillaan.
What Russian Army's Z insignia means? Zлобный Zанудный Zасранец Zалупался, Zаебал Zапад, и Zа это ему Zащемили Zалупу, Zасунули Zонтик в Zадницу, Zабрали в Zоопарк и Zаперли на Zамок с Zубром.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 667
 • Liked: 3115
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #646 : 14.09.2020, 14:06:15 »
Skeptikko kirjoitti:

Lainaus
Väittäisin kyllä ongelman olevan vähintään siinä mielessä akuutimpi poikien kohdalla, missä lähes kaikki muslimi- tai juutalaisvanhempien lapsille syntyvät pojat ympärileikataan, kun taas tytöistä ympärileikataan vain osa. Lisäksi tyttöjen ympärileikkauksista osa on lievempia (ja osa toki radikaalimpia) kuin tyypilliset poikien ympärileikkaukset.

Siinä on kaksi perustelua, joita ei näy koskaan niin sanotun totuusmedian sivuiila. Rajoittuminen vain tyttöihin on tässä asiassa suorastaan käsittämätöntä.  Jos tytöille tehdään erillislaki, se heittää pojat entistä vapaammin näille pedoille. Sen takia erillislakia ei pidä säätää.

Silpomista on myös vaikea vastustaa, kun ei tunne vastustajaa. Sitkeä yritys irrottaa silpominen islamista vaikeuttaa silpomisen vastustamista. Jos yhteys tunnustettaisiin, voitaisiin painostaa suomalaisia imaameja asiassa. Painostuskeinoihin voisi lisätä myös taloudellisen tuen epäämiseen. Juutalaisia seurakuntia tulisi yhtä lailla painostaa.

Esimerkiksi pitkä vaikeneminen katolisten pedofiilipappien touhuista osoittaa, miten vaikeaa tavallisille ihmisille on käydä uskontoa vastaan vaikka toisella puolella ovat lasten edut.

Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 281
 • Liked: 6593
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #647 : 14.09.2020, 15:03:29 »
Lainaus
Pääkaupunkiseudulla asuvien somalimiesten asenteet tyttöjen sukuelinten silpomiseen pääosin kielteisiä, riski kuitenkin olemassa

14.9.2020

Pääkaupunkiseudulla asuvat somalitaustaiset miehet suhtautuvat tyttöjen sukuelinten silpomiseen pääosin kielteisesti. Heidän asenteensa tyttöjen sukuelinten silpomista kohtaan ovat muuttuneet huomattavasti kielteisemmiksi Suomessa asumisen aikana. Tämä käy ilmi Ihmisoikeusliiton selvityksestä, johon haastateltiin 29 pääkaupunkiseudulla asuvaa somalitaustaista miestä. Riski tyttöjen sukuelinten silpomisesta on kuitenkin olemassa ja ennaltaehkäisevää työtä tarvitaan kaikkien tyttöjen sukuelinten silpomisen muotojen torjumiseksi.

Selvitys keskittyi miesten asenteisiin Suomen somalien keskuudessa. Somalitaustaiset ihmiset ovat Suomessa suurin, vaikkei ainoa, yhteisö, jota asia saattaa koskea, sillä Somaliassa tyttöjen sukuelinten silpominen on hyvin yleistä.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki selvitykseen haastatellut miehet tiesivät, että tyttöjen sukuelinten silpominen on laitonta Suomessa. Aikuisena Suomeen muuttaneet miehet kertoivat asenteidensa muuttuneen kielteisimmiksi Suomessa heidän saatuaan tietoa tyttöjen sukuelinten silpomisen haitallisuudesta.

Miehillä tärkeä rooli tyttöjen sukuelinten silpomisen torjumisessa

Aiemmissa kansainvälisissä selvityksissä on todettu miesten käsitykset ja mielipiteet merkityksellisiksi tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä. Suurin osa Ihmisoikeusliiton selvitykseen osallistuneista miehistä oli sitä mieltä, että naisten ohella myös miehillä on tärkeä rooli tyttöjen sukuelinten silpomisen torjumisessa. Monet miehet olivat tehneet vaimonsa kanssa yhdessä päätöksen olla leikkaamatta tyttäriään ja kertoneet myös ulkomailla asuville sukulaisilleen tyttöjen sukuelinten silpomisen haitoista.

Suomessa kasvaneille naimattomille nuorille miehille tyttöjen sukuelinten silpominen on selvityksen perusteella vieras asia, johon he eivät elämänsä aikana juuri ole törmänneet. Asia tulee usein ajankohtaiseksi vasta avioitumisen yhteydessä. Lähtökohtaisesti miehet toivoivat, että mahdollinen tuleva vaimo ei olisi joutunut lapsuudessaan leikatuksi.

Haastatellut olivat yleisesti tietoisia sukuelinten silpomisen tytöille ja naisille aiheutuvista terveys- ja muista ongelmista ja suhtautuivat niihin ymmärtävästi.

Asenteet pääosin kielteisiä, mutta riski yhä olemassa

Kansainvälinen terveysjärjestö WHO jakaa tyttöjen sukuelinten silpomiseen neljään eri muotoon. Suurin osa selvitykseen haastatelluista miehistä kertoi vastustavansa kaikkia tyttöjen sukuelinten silpomisen muotoja.

Muutamat haastateltavat olivat epävarmoja siitä, mikä on heidän uskontonsa, islamin, kanta tiettyihin tyttöjen sukuelinten silpomisen muotoihin. Näihin muotoihin osallistujat viittasivat sanalla sunna. Sunnaa osallistujat kuvasivat yleisimmin niin, että siinä tehdään pieni pisto tytön sukuelinten alueelle. Käytännössä sunnalla kuitenkin voidaan viitata monenlaisiin leikkauksiin.

Muutama osallistuja kertoi suhtautuvansa sunna-muotoon myönteisesti. Heillä ei ollut Suomessa syntyneitä tyttäriä.

Selvitys nostaa esiin vakavan huolen siitä, että jotkut Suomessa asuvat tytöt saattavat olla riskissä joutua erityisesti sunna-tyyppisen sukuelinten silpomisen uhriksi.

Ennaltaehkäisevää työtä tyttöjen sukuelinten silpomisen torjumiseksi vahvistettava

Selvitys osoittaa, että tyttöjen sukuelinten silpomisen kaikkien muotojen ehkäisemistä ja tunnistamista on vahvistettava Suomessa.

Kaikilla viranomaisilla ja muilla ammattilaisilla, kuten lastensuojelun, poliisin, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan ammattilaisilla, on oltava riittävästi osaamista kysyä asiasta asiakkailtaan niin, että kaikki tyttöjen sukuelinten silpomisen tyypit nousevat vastauksissa esiin.

Tämä selvitys keskittyi somalitaustaisiin ihmisiin, mutta Suomeen muuttaa ihmisiä lukuisista maista, joissa tyttöjen sukuelinten silpominen on yleistä. Siksi on erittäin tärkeää tehdä ennaltaehkäisevää työtä erityisesti sellaisten henkilöiden parissa, jotka ovat hiljattain muuttaneet Suomeen maasta, joissa tyttöjen sukuelinten silpomista esiintyy.

Selvitys sisältää lukuisia suosituksia viranomaisille ja eri alojen ammattilaisille tyttöjen ruumiillisen koskemattomuuden turvaamiseksi ja kaikkien tyttöjen suojelemiseksi sukuelinten silpomiselta. 

Linkki selvityksen suomenkieliseen tiivistelmään ja suosituksiin viranomaisille ja muille ammattilaisille: https://ihmisoikeusliitto.fi/wp-content/uploads/2020/09/Tiivistelm%C3%A4-FGM-selvitys.pdf

Linkki koko selvitykseen: https://ihmisoikeusliitto.fi/wp-content/uploads/2020/09/FGM-Awareness-and-perceptions-of-Somali-men-in-the-Helsinki-region.pdf
https://ihmisoikeusliitto.fi/somalimiesten-asenteet-tyttojen-sukuelinten-silpomiseen-paaosin-kielteisia/
« Viimeksi muokattu: 14.09.2020, 15:11:10 kirjoittanut Riukulehto »
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 007
 • Liked: 8114
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #648 : 14.09.2020, 15:43:16 »
Hieman aiheen sivusta: muistan takavuosilta miten joku ihan tunnettu suvaitsija puolusteli tyttöjen ympärileikkauksia hygieniaperusteilla. Operaatio tehdään siksi, ettei pöpöt / tulehdukset iskisi värkkiin niin helposti tjsp.

Ihan näin järjettömiä perusteluja emme taida kuulla enää tänä päivänä. Toisaalta, enpä ole hetkeen lukenut mitä vihreät on asiasta mieltä. Olisi mielenkiintoista kuulla vaikkapa Emma Karin kanta aiheeseen.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2020, 15:46:22 kirjoittanut justustr »

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 484
 • Liked: 2053
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #649 : 14.09.2020, 15:59:25 »
^

"Kriminalisoidaan pakkoavioliitot ja kielletään kaikki lapsiavioliitot. Kielletään kaikki lasten ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset."

https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/ohjelmat/vihreiden-poliittinen-tavoiteohjelma-2019-2023

Löytyykö miltään puolueelta suorempaa kantaa?
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 276
 • Liked: 23480
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #650 : 14.09.2020, 16:07:43 »
^https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/ohjelmat/vihreiden-poliittinen-tavoiteohjelma-2019-2023

Pöytäkirjan asiakohta PTK 6/2016 vp
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_6+2016+6.aspx

Lainaus
Täysistunto
...
6 Lakialoite laiksi rikoslain 21 luvun muuttamisesta

Lakialoite LA 52/2015 vp
Vesa-Matti Saarakkala ps ym.
...
21.03 Vesa-Matti Saarakkala ps (esittelypuheenvuoro)
Arvoisa rouva puhemies! Aloitteessa laiksi rikoslain 21 luvun muuttamisesta ehdotetaan lainmuutosta, joka kieltäisi poikalasten ympärileikkaamisen ilman lääketieteellistä perustetta. Ehdotetun lain sisältö on, että ympärileikkauksen järjestämisestä tai suorittamisesta 18:aa vuotta nuoremmalle poikalapselle muista kuin lääketieteellisistä syistä tuomittaisiin sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta. Myös yritys on rangaistava.
Nykyisessä tilanteessa uskonnollisista syistä tehdyt poikalasten ympärileikkaukset ovat laillisia, huolimatta siitä, että tunnusmerkistöltään teko rikkoo Suomen perustuslakia, rikoslakia, Euroopan ihmisoikeussopimuksen artiklaa henkilökohtaisesta koskemattomuudesta sekä asettaa tyttö- ja poikalapset sukupuolen perusteella eriarvoiseen asemaan ja ylläpitää julkisin varoin tapahtuvaa uskonnollisten erivapauksien tukemista.
Edellä mainituista syistä tulisi ympärileikkauksen tekeminen alle 18-vuotiaalle henkilölle ilman lääketieteellisiä perusteita säätää laittomaksi.
...
Arvoisa puhemies! Tyttölasten ympärileikkaus tulkitaan sitä vastoin Suomen rikoslain 21 luvun 6 §:n mukaan törkeäksi pahoinpitelyksi, kuten myös korkeimman oikeuden ratkaisu KKO:2008:93 osoittaa. On juridisesti kestämätöntä, että poika- ja tyttölapset asetetaan oikeudellisessa tarkastelussa eriarvoiseen asemaan heille suoritetun ympärileikkauksen lainmukaisuutta arvioitaessa.
...
21.09 Olli Immonen ps
Arvoisa rouva puhemies! Suomen perustuslain 7 § takaa jokaiselle henkilölle oikeuden henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. Tästä huolimatta Suomesta löytyy kuitenkin ennakkotapauksia, joissa suomalainen oikeuslaitos on katsonut poikalapsille uskonnollisin perustein suoritettuja ympärileikkauksia läpi sormien. Suomessa ei ole myöskään haluttu jostain syystä lähteä erikseen kieltämään lailla ei-lääketieteellisin perustein suoritettuja ympärileikkauksia, vaikka tiedetään, että hallitsemattoman maahanmuuton myötä kyseiset tapaukset tulevat vain lisääntymään tulevaisuudessa.
...
Nyt kuitenkin vaikuttaa vahvasti siltä, että uskonnon ja kulttuurin nimissä joillekin aikuisille ihmisille halutaan suoda etuoikeus kiertää yhteiskuntamme tärkeitä arvoja, joista yksi on yksilön oikeus ruumiillisen koskemattomuuteen. On todella vastuutonta ja väärin asettaa osa lapsista täällä Suomessakin heikompaan asemaan muihin lapsiin nähden siksi, että he ovat sattuneet syntymään meille suomalaisille vieraaseen uskontoon ja kulttuuriin.
...
Arvoisa puhemies! Poikalasten ei-lääketieteellisin perustein suoritettu ympärileikkaus on selkeää ja tahallista väkivaltaa. Kaikille lapsiin kohdistuville pahoinpitelyille on oltava Suomessa puhdas nollatoleranssi, ja jokaista pahoinpitelyyn syyllistynyttä ja osallistunutta tulee rangaista. Ketään pahoinpitelijää ei saa asettaa erityissuojeluun ja erityisasemaan esimerkiksi hänen kulttuurisista taustoistaan johtuen. Kannatankin tätä edustaja Saarakkalan tekemää lakialoitetta, jolla pyritään kriminalisoimaan ei-lääketieteellisin perustein suoritetut lasten ympärileikkaukset. On äärimmäisen tärkeää, että me täällä eduskunnassa pyrimme kaikin keinoin puolustamaan ja suojelemaan niitä, jotka eivät itse kykene puolustamaan itseään.
...
21.14 Mika Raatikainen ps
Arvoisa rouva puhemies! Edustaja Saarakkalan tekemä lakialoite edustaa nykyaikaa. Elämme Suomessa vuotta 2016, ja on mielestäni täysin käsittämätöntä, että joidenkin vanhojen uskonnollisten menojen, riittien tai uskomusten vuoksi poikalapsia silvotaan, tyttölapsista puhumattakaan.
...
21.15 Jari Ronkainen ps
Arvoisa rouva puhemies! Käsittääkseni eduskunnan tulee säätää lait niin, että ne koskettavat kaikkia Suomen kansalaisia mahdollisimman tasapuolisesti. Tämä nyt lähetekeskustelussa oleva erittäin kannatettava lakialoite korjaisi epäkohdan, jotta poikia ja tyttölapsia kohdeltaisiin tasapuolisesti. Tyttölasten sukupuolielinten silpominen on kriminalisoitu jo aikanaan, hyvä niin. Nyt on korkea aika kieltää ympärileik-kaukset myös poikalasten osalta.
...
21.16 Kari Kulmala ps
Arvoisa rouva puhemies! Tässä lakiesityksessä ehdotetaan lainmuutosta, joka kieltäisi poikalasten ympärileikkaamisen ilman lääketieteellistä perustetta. Pidän aloitetta erittäin tärkeänä ja myös ajankohtaisena. Voisi jopa ajatella, että miksei tällainen laki ole jo voimassa sivistysmaassa nimeltä Suomi. Nykytilanteessa uskonnollisista syistä tehdyt poikalasten ympärileikkaukset ovat laillisia huolimatta siitä, että tunnusmerkistöltään teko rikkoo muun muassa rikoslakia. Kyse on pienen pojan henkilökohtaisesta koskemattomuudesta ja tekotapa ylittää selvästi vähintään pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Meidän aikuisten tulee suojella pieniä lapsia eikä olla suosimassa heidän silpomista, kuuluupa silpominen johonkin uskontoon tai sitten ei.
...
Tämä nyt lähetekeskustelussa oleva lakimuutos pitää saada pikaisesti Suomen lainsäädäntöön ja sen rikkoja on tuomittava asianmukaisesti. Tästä lakimuutoksesta ovat tässä lähetekeskustelussa pitämässä puheita vain perussuomalaiset miehet
...
21.19 Olli-Poika Parviainen vihr
Arvoisa rouva puhemies! Kyllä varmasti lasten terveys huolestuttaa kaikkia. Nyt me keskustelemme poikien ei-lääketieteellisistä syistä tehtävistä ympärileikkauksista, joista edustaja Saarakkala on tehnyt lakialoitteen. Vihreiden kanta kysymykseen on, että me toivomme ja me olemme puoluekokouksessa vuonna 2012 linjanneet, että ei-lääketieteellisistä syistä tehtävistä poikien ympärileikkauksista pitää päästä eroon ensisijaisesti neuvonnan keinoin. Jos ympärileikkaukset eivät lopu valistuksella, niiden kieltämistä on puoluekokouksemme mukaan harkittava lailla. Sen sijaan aloite siitä, että ympärileikkauksen kieltoa pitäisi ajaa välittömästi, kaatui äänestyksessä tuolloin 2012.
Toisin sanoen odotan mielenkiinnolla, mihin tämä keskustelu johtaa, ja kyllä tämä huoli on tiedostettu muissakin puolueissa.

Keskustelu päättyi.

Lakialoitteen puolesta puhui siis joukko perussuomalaisia. Sen lisäksi vihreiden Olli-Poika Parviainen sanoi keskustelussa vihreiden kannasta, että: "olemme puoluekokouksessa vuonna 2012 linjanneet, että ei-lääketieteellisistä syistä tehtävistä poikien ympärileikkauksista pitää päästä eroon ensisijaisesti neuvonnan keinoin. Jos ympärileikkaukset eivät lopu valistuksella, niiden kieltämistä on puoluekokouksemme mukaan harkittava lailla. Sen sijaan aloite siitä, että ympärileikkauksen kieltoa pitäisi ajaa välittömästi, kaatui äänestyksessä tuolloin 2012."
« Viimeksi muokattu: 14.09.2020, 16:21:56 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 440
 • Liked: 3912
 • Mankuva rasitin.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #651 : 14.09.2020, 17:04:28 »
World Visionin/ Fenix Helsingin/ Finlaysonin lakialoite on sikäli pielessä, että se on muotoiltu "naisen sukuelinten silpomisen" kieltäväksi. Tarkoitus ei varmaankaan pitäisi olla aikuisten vapaaehtoisten bodymodausten kriminalisoiminen.

Maailman väkirikkaimmassa muslimimaassa Indonesiassa on jo (ainakin kaupungeissa) käytäntönä, että tyttö saa 18v synttärilahjaksi ympärileikkauksen, johon siis menee vapaaehtoisesti. Sama Malesiassa ja Singaporessa. Klitoriksen hupun kärjen poistaminen on sukuelinten toiminnan kannalta paljon lievempi toimenpide kuin miehillä esinahan poisto, eikä miestenkään ympärileikkauksessa ole mitään moraalista ongelmaa jos se tehdään omasta tahdosta täysi-ikäiselle.

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 484
 • Liked: 2053
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #652 : 14.09.2020, 17:15:33 »
^Tossa eduskuntakeskustelussa on kyse yksittäisten kansanedustajien kannoista asiaan. Mutta 2019 Vihreiden puolueohjelmassa sekä tyttö että poikalasten ympärileikkauksen kielto on konkreettisesti mainittu tavoite.

Löytyykö PS ohjelmasta esimerkiksi tuollaista? Tai kokoomuksen, KD:n jne.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 801
 • Liked: 12380
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #653 : 14.09.2020, 18:03:15 »
Joitakin aikoja sitten keskustelin pitkään erään henkilön kanssa, joka on nähnyt enemmän tai vähemmän paljon afrikkalaista ympärileikkausperinnettä. Hänen mukaan eräissä afrikan maissa, joissa ympärileikkaukset on virallisesti kielletty, niitä tehdään erityisesti koulujen loma-aikoina, jotta koulujen henkilökunta ei tulisi tietoiseksi niistä. Olin ihan positiivisesti yllättynyt siitä että kyseinen henkilö oli hyvin vahvasti myös poikien ympärileikkausta vastaan. Hänen kertomansa mukaan teini-ikäisten poikien silpomisia tehdään myös heiluttelemalla likaisia veitsiä jossain "tanssiaisissa", joissa teini-ikäiset tytöt varmistavat silpomista auttavan erektion olemassaolon omilla keinoillaan.

Tyttölapset (nuoret mutta alaikäiset) otetaan aktiivisesti mukaan poikalasten (nuorten mutta alaikäisten) silpomiseen, se on sitä parempaa kulttuuria.

Samallahan tuossa muuten opetetaan lapsille myös sukupuoliroolejakin: tytön/naisen osana on kiihottaa, ja pojan/miehen osana on kiihottua. Tässäkin mielessä siis oikein kiva aikuistumisriitti, sekä tytöt että pojat oppivat mikä on oikein ja normaalia. Esinahan menetys ehkä harmittaa poikia mutta muu osa aikuistumisriitistä ei sitten niin harmitakkaan. Heistä tulee yhteisön silmissä aikuisia, ja aikuisella on aikuisen oikeudet.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 440
 • Liked: 3912
 • Mankuva rasitin.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #654 : 14.09.2020, 18:30:32 »
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Uunsi

Aina oppii uutta. Leikkelyn lisäksi somalikulttuuriin kuuluu pimpin savustaminen. Naimisissa olevilla naisilla on tapana laittaa uunsi-nimistä suitsuketta palamaan dabqaad-nimiseen pieneen suitsutusastiaan somalimekkonsa alle. Se kuulemma puhdistaa ja raikastaa paikat.

Afrikassa ja Koreassa on tapana höyryttää pimppiä, tarkoitus on tehdä siitä tiukempi, mikä maalaisjärjellä ajateltuna saattaa onnistua: kun oikein kuumalla höyryllä polttaa niin elastisuus häviää. Varmaan huono juttu synnytystä ajatellen. Koreassa on nykyään muotia kahvilla höyrytys, kun kofeiini silmänympärysvoiteessa kerta kiinteyttää ihoa niin mikä ettei toisessakin päässä...?

Gwyneth Paltrow'n firma on yonikristallien lisäksi kaupallistanut "Yoni Steaming" hoidot yrttisekoituksilla. Vaarallista puoskarointia ja pahimmillaan höyryllä polttaminen täyttää sukuelinten silpomisen tunnusmerkit. Pienemmällä lämmöllä varmaan vaaratonta. Joku voisi silti informoida näitä hippejä siitä, että emätin on lihas jota voi treenata.

https://rationalwiki.org/wiki/Vagina_steaming

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 369
 • Liked: 108994
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #655 : 14.09.2020, 19:19:54 »
^Tossa eduskuntakeskustelussa on kyse yksittäisten kansanedustajien kannoista asiaan. Mutta 2019 Vihreiden puolueohjelmassa sekä tyttö että poikalasten ympärileikkauksen kielto on konkreettisesti mainittu tavoite.

Vihreiden kaksinaamaisuus tässä asiassa on kestänyt jo ainakin kymmenen vuotta. Näyttää hyvältä vastustaa puolueena ympärileikkauksia, mutta tosipaikan tullen piiloudutaan milloin minkäkin tekosyyn taakse, ettei ympärileikkauksiin puututa rankaisemalla tai edes valvomalla.

Sama kuin pakkoruotsissa. Vihreissä halutaan liberaaleina toitottaa valinnanvapauden periaatteen puolesta, mutta käytännössä ratkaisut ovat kaikkea muuta.

Vihreiden kielipoliittiset linjaukset 3.10.2010

Vihreiden virallinen kanta pakkoruotsiin on näköjään itse asiassa se, että jo parin vuoden pakollinen opiskelu riittäisi (nykyisin peruskoulussa neljä + lukiossa kolme + korkeakoulussa yksi), mutta esimerkiksi itärajalla pakollisuudesta voitaisiin luopua kokonaan, kunhan ruotsi olisi edelleen tarjolla kaikille vapaaehtoisena kielenä. Lukion pakolliseen ruotsin opetukseen ei kieliohjelmassa oteta suoraan kantaa, mutta sen lopettamiseen viittaa peruskouluopetuksen supistamisen ohella korkeakoulujen pakollisen ns. virkamiesruotsin lakkauttaminen.

Kahdeksan vihreää kymmenestä äänesti siis oman puolueensa kieliohjelman vastaisesti vastustaessaan kolme viikkoa sitten pontta, jonka mukaan selvitettäisiin "lainsäädännölliset edellytykset alueellisiin kokeiluihin kielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 484
 • Liked: 2053
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #656 : 14.09.2020, 19:22:13 »
^Tossa eduskuntakeskustelussa on kyse yksittäisten kansanedustajien kannoista asiaan. Mutta 2019 Vihreiden puolueohjelmassa sekä tyttö että poikalasten ympärileikkauksen kielto on konkreettisesti mainittu tavoite.

Vihreiden kaksinaamaisuus tässä asiassa on kestänyt jo ainakin kymmenen vuotta. Näyttää hyvältä vastustaa puolueena ympärileikkauksia, mutta tosipaikan tullen piiloudutaan milloin minkäkin tekosyyn taakse, ettei ympärileikkauksiin puututa rankaisemalla tai edes valvomalla.


No oikeastaan kyselin sen perään että mites muut puolueet on kirjanneet ton ohjelmaansa? Tai miten vaikka PS johto suhtautuu tohon ympärileikkausjuttuun? Huhtasaari?
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 369
 • Liked: 108994
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #657 : 14.09.2020, 20:25:58 »
No oikeastaan kyselin sen perään että mites muut puolueet on kirjanneet ton ohjelmaansa? Tai miten vaikka PS johto suhtautuu tohon ympärileikkausjuttuun? Huhtasaari?

Ei taida olla ollut muiden puolueiden ohjelmissa, mutta nythän Kokoomus esitti uudessa tavoiteohjelmassaan tämän:

Lainaus
o Meidän on tunnistettava ja estettävä niin sanottu kunniaan liittyvä väkivalta sekä tyttöjen sukuelinten silpominen.
o Poikien ei-lääketieteellisen ympärileikkauksen edellytykseksi on asetettava pojan itsensä antama suostumus.

Tulisi mahtava show, kun muslimit ja juutalaiset ja heitä tukevat kristityt hyökkäisivät yhtenä miehenä lakihanketta vastaan, mutta eipä taida toteutua.

PS on jo Soinin aikaan ajanut eduskunnassa ympärileikkausten kriminalisointia ja erillislakia. Aloitteet vain jäävät jonnekin jumiin, vaikka eduskuntakeskusteluissa muista puolueista nyökkäillään muodon vuoksi. Vasemmistoliiton ja Vihreiden peitelty tapa vastustaa ympärileikkauksiin puuttumista on vaatia yhä uusia selvityksiä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23825
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Suurempi, laajempi ja leikkaamaton ympärileikkausketju!
« Vastaus #658 : 15.09.2020, 17:13:21 »
On täysin käsittämätöntä ja alkeellisenkin oikeustajun vastaista, että tähän asiaan ei voi ottaa yksiselitteistä ja jyrkkää kantaa. Alaikäisen silpominen ilman lääketieteellistä perustetta on alaikäisen silpomista. Siis törkeä väkivaltarikos. Vähimmässäkään määrin valistuneessa oikeusvaltiossa siihen puututtaisiin voimakkaasti. Tämän pitäisi olla itsestään selvää.

Aikuiset silpokoon omasta tahdostaan itseään miten haluavat. Kuten tekevätkin. Hankkivat lävistyksiä sinne ja tänne, muttereita nenään ja paljon sen alapuolelle. Leikkauttavat jopa mulkkunsa pois, kun katsovat sen ylimääräiseksi henkiseksi rasitukseksi. Omapa on asiansa, niin kauan kuin murjovat omaa ruumistaan, mutta lapset kuuluvat lastensuojelun piiriin.

Vihreät on hallituksessa. Miksi asia ei etene?
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 238
 • Liked: 971
 • Kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti.
Vs: Ympärileikkausketju!
« Vastaus #659 : 15.09.2020, 18:09:40 »
Tai miten vaikka PS johto suhtautuu tohon ympärileikkausjuttuun? Huhtasaari?

Halla-aho vastustaa, ja kirjoitti jo 2007 varsin perusteellisesti Scriptaan asiasta: https://www.halla-aho.com/scripta/ymparileikkauksista.html

Samoin vastustavat Purra ja Huhtasaari (joka ei puolueen johtoon tällä hetkellä tosin kuulu) ainakin näiden 2019 vaalikonevastausten perusteella.

Purra: https://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019/riikka_purra_uusimaa.html

Huhtasaari: https://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019/laura_huhtasaari_satakunta.html
If they want a new war, this time we will kill them all.