HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Suomalaista perhepolitiikkaa

(1/12) > >>

kertsu59:
Tässäpä sosiaalitanttojen käsitys perhepolitiikasta.http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/04/25/saako-homoseksuaali-varastaa-lapsen-hanen-omalta-vanhemmaltaan/#comment-4366

siipisupi:
Kyseisen lain myötä adoptio-oikeutta ei ole jos lapsella on jo kaksi virallista vanhempaa. Paitsi siinä tapauksessa, että isä luopuu vapaaehtoisesti virallisesta asemastaan lapsen huoltajana ja antaa sen äidin uudelle partnerille. Eli ihan samalla tavalla kuin nykyisessäkin lainsäädännössä heteroparien kohdalla.

Tuo Sveitsi-Suomi esimerkki ei liity millään tavalla tähän adoptio-oikeuteen, vaan on valitettava osoitus Suomen huonosta oikeuslaitoksesta.

Ajatellaanpa tilanne, jossa lapsen biologinen isä on kykenemätön ja haluton huolehtimaan lapsestaan. Tällöinhän on vain hyvä, että lapsen biologisen äidin uusi puoliso saa lapsen biologisen isän suostumuksella huoltajan oikeudet. Tällä taataa, että jos lapsen äiti kuolee, lapsella on edes yksi rakastava huoltaja jäljellä.

Uusi laki ei oikeuta ketään lesboa tai homoa varastamaan kenenkään lasta yhtään sen enempää kuin nykyinenkään laki oikeuttaa yhtään heteroa varastamaan kenenkään lasta. Jos tuota pelkää, niin silloin pitäisi loogisesti vastustaa myös heterojen perheen sisäistä adoptio-oikeutta. Yleensä vain näillä adoptio-oikeuden vastustajilla on ihan muut motiivit kuin lapsen hyvinvointi, valitettavasti.

Hoff:
Täytyy sanoa, että olen tässä asiassa Kullervon kanssa täysin eri mieltä. Kyllä lapsen on parempi olla homojen tai lesbojen kanssa, kuin huonojen heterovanhempien kanssa, tai yksin kurjuudessa. Ennen kuin joku pystyy selvästi osoittamaan, että eläminen homovanhempien kanssa on lapselle selvästi vahingollista, olen adoptio-oikeuden puolesta.

"Luonnollinen elinympäristö" ei enää tässä maailmassa kelpaa argumentiksi.

Martel:

--- Lainaus käyttäjältä: Hoff - 26.04.2009, 14:16:59 ---Ennen kuin joku pystyy selvästi osoittamaan, että eläminen homovanhempien kanssa on lapselle selvästi vahingollista, olen adoptio-oikeuden puolesta.
--- Lainaus päättyy ---

Asiasta tuskin on paljoa tilastotietoa, koska "homoadoption" suvaitseminen on vasta käynnissä.

Ainakin se ilmenee tilastoista, että perinteinen perhe jossa on isä ja äiti, on lapsen kannalta parempi kuin jos vanhemmat ovat eronneet, tai isää ei koskaan ole perheessä ollutkaan. Noita lukuja vilahteli mm. siinä Demographic Winter-dokumentissa, josta on tällä palstalla puhuttu. En yllättyisi, jos homopariskunnat eivät pärjäisi tässä vertailussa lasten kannalta.

Muualta luettuna muistelen, että homoparien kesken esiintyy huomattavasti enemmän väkivaltaa kuin heteroparien. Turvallinen kasvuympäristö lapselle? Etenkin kun Demographic Winter-dokumentissa mainittiin psykologisista tutkimuksista, joiden mukaan lapsi reagoi - ei niinkään siihen millainen suhde hänellä on vanhempiinsa - vaan siihen millainen suhde vanhemmilla on toisiinsa. Ainahan on yksittäistapauksia, mutta lähtökohtaisesti en usko homoperheen olevan kasvuympäristönä lapselle yhtä hyvä kuin ydinperhe.

Miniluv:
Pitää kyllä ihmetellä, miksi lainsäädäntöä pitää muuttaa, kun kerran Suomi-Sveitsi-esimerkistä päätellen nykyinen lainsäädäntökään ei näytä pidättelevän viranomaisia?

Lisää muutosesityksiä: aviomieheltä pois velvollisuus elättää vaimon synnyttämiä muiden miesten lapsia.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Isyys

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009/04/hs-mielipide.html

Kansanliikettä odotellessa... ;)


Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta