Kirjoittaja Aihe: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan  (Luettu 83071 kertaa)

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5264
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #60 : 03.10.2011, 11:14:49 »
Luulenpa että näitä tämän kaltaisia tulee lisää,ei välttämättä asetta siinä mukana mutta väkivaltaa.

Monen suomalaisen toimesta julkisuudessa annetaan ymmärtää että monikin toiminta on rasismia vaikka siinä näin ei ole,eli kouhkataan tuon rasismipeikon kanssa ja siihen malliin että kaikkien tulee tehdä kaikensa jotta pahat rasistit saavat ansioidensa mukaan.
Samaan aikaan oikeuslaitos antaa ehdollisilla väkivaltatuomioillaan signaalia yhteiskuntaa/lakeja/tapoja tuntemattomille ja näiden kantilta katsottuna että väkivalta on ratkaisu ongelmiin.

Tuloksena tästäkin keitoksesta sitten alkaa syntymään suvisten luomia "Mini-me Breivikejä" jotka luulevat olevan hyväksyttyä,jopa suotavaa, kutsua ihmisiä aina rasisteiksi jos itsestä siltä tuntuu ja olettavat että tekevät jopa yhteiskunanlle palveluksen väkivallallaan.
Veikkaisinpa että yksikään suvis ei asioita tältä kantilta pähkäillyt koska saattavat itse pitää väkivallattomuutta itsestään selviönä...se vaan ei auta ja niinpä kuin ohimennen hyvää tarkoittaen luovat sinne tänne liikkuvia aikapommeja.

 
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 027
 • Liked: 18256
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #61 : 03.10.2011, 11:26:44 »

älkää nyt tehkö päivilipposia kun tekijästä ei kerran ole varmuutta.

"mannefalseflag"

 :flowerhat:
that's a bingo!

Adolf Stege

 • Vieras
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #62 : 03.10.2011, 11:53:59 »
Kyllähän, jos jollain "Hatsanilla" ampuu vaikkakin 4,5mm "luoti" ja lähtönopeus 600m/s niin se on henki pois, jos pahasti sattuu.

Puhuneet, että luvanvaraiseksi nuokin "impat"?

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 433
 • Liked: 11650
 • Mullaki o kissa
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #63 : 03.10.2011, 12:07:57 »
Mitä väliä tekijän etnisellä taustalla on, paitsi että rasisti-korttia on heiluteltu, joten joku muu kuin isänmaallinen suomalainen on ollut tekijänä.

Toisaalta, jos kyseesä on ollut somalijengi, niin huhhuh! Äkkiäpäs se eteni tähän. Ensin oli se kun "skinit yrittivät antaa turpaan sellaisille, jotka antoivatkin takaisin", jossa suomalainen tyttö sai pahasti "turpiin", sitten oli se Ajankohtaisen Kakkosen "spermanaama"-haastattelu. Nyt sitten tämä?
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #64 : 03.10.2011, 12:25:40 »
Minusta tekijän etnistä taustaa olennaisempaa on, että uutisen perusteella vaikuttaa motiivi olleen uhrin "rasistisuus". Tämä on ihan suoraa seurausta rasisminviljelystä, jota suvaitsevaisto on jauhanut vuosia. Sillä vihapuheella on luotu pohjaa ja oikeutusta tällaisille teoille.

edit. Alkup postauksessa ei muuten ollut otettu uutista talteen. Otetaas.

Lainaus
Kuolema milleistä kiinni
Maanantai 3.10.2011 klo 03.04 (päivitetty klo 08.40)

Mies huomautti metelöinnistä - ammuttiin hengenvaarallisesti rintaan.Uhriksi joutunutta 38-vuotiasta miestä ammuttiin autosta kadulta. (JUSSI MUSTIKKAMAA)

Varastokadulla Vaasassa tapahtui perjantai-iltana episodi, jonka lopuksi 38-vuotias vaasalaismies sai rintaansa vaarallisen ampumahaavan.

Tapahtumasarja alkoi siitä, kun mies oli huomauttanut korttelissa autolla ajelleelle ja rellestäneelle joukolle asuintalonsa pihamaalle virtsaamisesta. Mies oli iltakymmeneltä huutanut joukkiolle, että menisivät muualle riehumaan, jotta lapset saavat nukkua.

- Porukka lähti ajamaan poispäin, ammutun miehen ystävä kertoi sunnuntaina Iltalehdelle.

38-vuotias mies lähti puoli yhdentoista aikaan ulkoiluttamaan koiraansa. Samainen punaisella Volkswagen-henkilöautolla liikkeellä ollut joukko näki koiraa ulkoiluttamassa olleen miehen. Nuoret haukkuivat miestä rasistiksi ja uhkasivat ajaa autolla miehen koiran yli.

Puolen yön aikaan miehen koti-ikkunaan alkoi lennellä kiviä, ja kun mies meni katsomaan, mistä on kyse, Volkswagenin suunnasta ammuttiin miestä kohti tehokkaalla ilmakiväärillä. Ampumisen jälkeen auto kaahasi renkaat vinkuen pakoon.

Mies haavoittui vakavasti.

- Ambulanssi ja kymmenen luotiliivein varustettua poliisia saapui puolen tunnin kuluttua paikalle, ystävä kertoo.

Millien päässä

Uhri leikattiin viikonloppuna Vaasan keskussairaalassa ja hänen tilansa on vakaa, mutta ystävän mukaan hengen lähtö oli lähellä.

- Muutamasta millistä oli kiinni, että kaveri ei kuollut, ase oli todella tehokas, ystävä sanoo järkyttynenä.

Sunnuntai-iltana talon pihassa ampumistapahtumaa ihmettelee talossa toimivan isänmaallisen kerhon nuori. Hän arvelee, että ampujat olivat siinä luulossa, että 38-vuotias mies olisi heidän kerholaisiaan. Näin ei kuitenkaan ole.

- On aika outoa, että ammutaan ihmistä, jota ei tunneta, kerhon jäsen pohtii ja samalla harmittelee sitä, että täysin ulkopuolinen henkilö loukkaantui ampumisessa.

Nuoren vaasalaismiehen mukaan kerholla ei ole tapahtunut mitään sellaista, miksi kerhotalon pihaan pitäisi mennä riehumaan.

- Pelaamme biljardia ja juomme kaljaa, mies kuvailee kerhotoimintaa.

Hän ihmettelee spray-maalauksia, joita on ilmestynyt pihamaalle viimeisen vuoden aikana. Maalauksissa ilmaistaan vihaa natseja kohtaan.

- Emme ole fasisteja, emmekä uusnatseja, vaan joukko isänmaallisia vaasalaisia nuoria, mies vakuuttaa.

Poliisi tutkii ampumista tapon yrityksenä. Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Eero Välimäki tiedottaa ampumisesta lisää maanantaina.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 12:41:52 kirjoittanut wekkuli »

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 405
 • Liked: 43097
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #65 : 03.10.2011, 12:34:14 »
Vaasa, Suomen valkoinen päämajakaupunki, on rikastunut. Mölisevä työvoimapula saatiin keinotekoisesti paikalle. Rasismi on kasvussa ja tuotu pysyvästi häiriköidäkseen rauhassa elävää pientä verottajan kurittamaa kansaa. Kauanko kestää kamelin selkä, entä kanan?

Irtisanoudun voimakkaasti kaikenlaisista roskasakeista. Niin pitäisi Suomenkin aivan virallisesti tehdä ennenkuin koston kierre karkaa käsistä. Jos ei joku ymmärtänyt niin selkeästi:
Vahingolliset ulkomailta saapuneet/tuodut ainekset olisi korjattava pikaisesti pois ja lähetettävä takaisin sinne mistä ovat saapuneetkin. Kyse ei ole todellakaan työperäisestä eikä turvapaikasta. Muussa tapauksessa saamme vielä todistaa ns. jengisotaa kun alkuasukkaiden mitta täyttyy. Istumme ruutitynnyrillä.

Ja mitä viranomainen tekee? Perustaa komitean ja tutkintaryhmän. Puoli vuotta tutkittuaan komitea toteaa 300 sivuisessa muistiossa suomalaisten olevan suvaitsemattomia. Ilma-aseet tulee asettaa luvanvaraisiksi koska ne ovat "oikeita aseita". Maahanmuuttoa on lisättävä. Suvaitkaa. Opetelkaa uimaan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

JR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 765
 • Liked: 106
 • psykopaatti
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #66 : 03.10.2011, 12:45:30 »
En minä kyllä ymmärrä, miten ilmakiväärillä saa ihmisen hengiltä muuten, kuin silmään osumalla. Ei minun Feinwerkbaulla ainakaan. Toki tiedän, että tehokkaita ilma-aseita on olemassa, mutta en ole koskaan sellaista nähnyt.
Nuorena miehenä tunsin muutamia tosikovia tappelijoita. Eivät olisi tuollaisiin haastatteluihin menneet, mutta eivät olisi menneet heidän vastustajansakaan. Toisaalta parempi kertarutina, kuin ainainen kitinä. En ymmärrä tuollaisia jengitappeluja, ennen oli mies miestä vastaan ja asia selvitettiin loppuun saakka, eikä vihoiteltu loppuelämää. Ehkäpä tässä olisi meillä suomalaisilla opittavaa....

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 681
 • Liked: 7293
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #67 : 03.10.2011, 12:48:20 »
Vahingolliset ulkomailta saapuneet/tuodut ainekset olisi korjattava pikaisesti pois ja lähetettävä takaisin sinne mistä ovat saapuneetkin. Kyse ei ole todellakaan työperäisestä eikä turvapaikasta. Muussa tapauksessa saamme vielä todistaa ns. jengisotaa kun alkuasukkaiden mitta täyttyy. Istumme ruutitynnyrillä.

Jos Suomen mamuttaminen etenee niin määrällisesti kuin laadullisesti nykyisellä linjalla, on muutaman vuosikymmenen päässä häämöttävä tulevaisuudenkuva todella huolestuttava. Jokainen valtava maastopalo on ollut aluksi vain pieni pesäke.

Koskela Suomesta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 545
 • Liked: 163
 • isänmaallis-viher-oikeisto-realisti
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #68 : 03.10.2011, 12:49:36 »
ilmakiväärillä ikkunan läpi ja sairaalaan?

Uutisesta puuttuu monen muun tiedon lisäksi ilmakiväärin tiedot. Tiedoksi, niitä saa puolituumaisiakin, jenkeissä metsästävät mm. kauriita niillä. Jos oli perinteinen 4,5mm värkki niin teho on tosiaankin vaatimaton.

Äläpäs puhu täyttä höpöä ihan kuin tietäisit jotain asiasta. Tavallinen nykyaikainen 4,5 mm 250€ Gamo-ilmakivääri ampuu kahdestakymmenestä metristä sujuvasti läpi tuuman lastulevystä. Tuli meikäläiselle todellisena yllätyksenä kun tein  pojille ampumapaikkaa ilmakiväärille. Em. suurikaliiberisemmat ja vahvemmat mm. CO2-aseet sitten vielä paljon tehokkaampia, mutta mikäs ihme se on kun lähtönopeudet on näillä nykyään samoja kuin pistooleissa ja konepistooleissa eli 300-350 m/s.

Tänä päivänä jos joku osoittelee minua "vain" ilmakiväärillä lähietäisyydeltä (alle 50m) niin se on melkolailla sama jos osoittelisi oikealla pistoolilla tai vastaavalla. Luodin energia ei ole sen painosta johtuen yhtä suuri, mutta eroa ei ole niin paljoa että olisi väliä jos lähitetäisyydeltä ammutaan. Pitkiltä matkalta (yli 50-100m) luoti menettää sitten niin paljon energiaansa että tilanne on toinen.
'That's not an argument. THAT's an argument.' Daily Mail 15.12.2011

Eksternaalinen kausaali atribuutio.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #69 : 03.10.2011, 12:52:43 »
Samahan se on mistä se luodin energia tulee, ruudista vai pakatusta ilmasta, luodin saama liike-energiahan se ratkaisee tappavuuden.

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 121
 • Liked: 2766
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #70 : 03.10.2011, 12:55:14 »
Samahan se on mistä se luodin energia tulee, ruudista vai pakatusta ilmasta, luodin saama liike-energiahan se ratkaisee tappavuuden.

Ilmakiväärin luoti on aika kevyt, mutta sen mahdollinen tappavuus voisi hyvinkin perustua tuohon läpäisyyn. Suuri lähtönopeus + pieni kaliiperi ~= suuri läpäisykyky.

"Pysäyttävä voima" ilmakiväärissä lienee kohtalaisen vähäinen.
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

JR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 765
 • Liked: 106
 • psykopaatti
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #71 : 03.10.2011, 12:56:21 »
Itselläni on ollut usampia ilmakivääreitä, mutta yksikään niistä ei ole upottanut luotia lastulevyyn milliäkään, edes läheltä ammuttuna. Ilmapyssyn luoti on epätarkka liian suurella lähtönopeudella, eikä sitämyötä hommassa ole mitään järkeä.

Koskela Suomesta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 545
 • Liked: 163
 • isänmaallis-viher-oikeisto-realisti
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #72 : 03.10.2011, 13:00:32 »
En minä kyllä ymmärrä, miten ilmakiväärillä saa ihmisen hengiltä muuten, kuin silmään osumalla. Ei minun Feinwerkbaulla ainakaan. Toki tiedän, että tehokkaita ilma-aseita on olemassa, mutta en ole koskaan sellaista nähnyt.

Minullakin oli Feinwerkbau joskus parikymmentä vuotta sitten. Hieno laite, maksaisi varmaan tuhannen erkkiä tänä päivänä. Eikä sillä ketään olisi tapettu. Ehkä jos painaa piipun silmään ja laukaisee.

Mutta kuten edellä postasin, niin nämä nykyiset ilmakiväärit ovat aivan eri eläimiä. Teho on vähintään pianoiskiväärin luokkaa, mutta eivät vain käytä ruutia. Tuli minulle täytenä yllätyksenä kun viime kesänä asiaan tutustuin. Ostin tehottomimman näistä laadukkaista (tarkemmista) ja sekin on aivan liian tehokas, ei meinaa mikään kestää sen ampumapaikan taustalevynä. Tuumainen vanha pöytätaso silppuuntuu aivan päreiksi jos joku ampuu ohi metallisesta luodinkerääjästä. Ja se luodinkerääjäkin on aivan kuhmuilla vaikka siinä luoti osuu metalliin 45 asteen kulmassa. Huh huh...
'That's not an argument. THAT's an argument.' Daily Mail 15.12.2011

Eksternaalinen kausaali atribuutio.

Koskela Suomesta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 545
 • Liked: 163
 • isänmaallis-viher-oikeisto-realisti
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #73 : 03.10.2011, 13:06:42 »
Itselläni on ollut usampia ilmakivääreitä, mutta yksikään niistä ei ole upottanut luotia lastulevyyn milliäkään, edes läheltä ammuttuna. Ilmapyssyn luoti on epätarkka liian suurella lähtönopeudella, eikä sitämyötä hommassa ole mitään järkeä.

50e kiinalaisten kohdalla tämä ehkä vielä pitää paikkansa, ne on samanlaisia kuin ilmakiväärit takavuosina. Tutustupa oikeasti näihin uusiin. En tiedä milloin näitä tuli markkinoille, mutta nyt niitä heikkotehoisia ei enää juurikaan myydä. Näin kertoi minulle yksi asekauppias ja parikin marketin ilma-asepuolen myyjää.

Tuo epätarkkuus suuurilla nopeuksilla on kyllä legendaa. Nämä 300-400 m/s lähtönopeuksiset ovat täysin tarkkoja tuonne lähemmäs 50 m matkoja. Kevyen luodin rata on hyvin laaka tuon matkaa. Puhun kokemuksesta, ammuttu on. Ja en ole ihan pelkkä mökkiampuja. Minut nämä uudet täysin ilman lupaa saatavat ilma-aseet kyllä hätkäyttivät. Hassua että niiden laukaisuäänikin on kuin samanlainen kuin pienoiskiväärin, metelin puolesta voisi ampua silläkin.
'That's not an argument. THAT's an argument.' Daily Mail 15.12.2011

Eksternaalinen kausaali atribuutio.

Klasu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 42
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #74 : 03.10.2011, 13:08:53 »
Onhan noita ilmakivääri nimikkeen alla jos jonkinmoisia vehkeitä nykyään.

En nyt väitä että tuolla olisi käytetty näin tehokkaita kivääreitä, mutta mahdollista se kuitenkin on. Hinnat on aika kovia jo noilla 9mm ja 12.7mm kivääreillä. Tonnin korvilla pyöritään.


http://www.youtube.com/watch?v=XlxcFSq5k8c

http://www.youtube.com/watch?v=M_nuW2hxUAI


EDIT: .50cal nopeus jää kyllä reilusti alle 300m/s mutta kun luoti painaa 250grainia, niin joulet on kohdallaan ilmakivääriksi.
Those who melt their guns into plows will plow for those who don't

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #75 : 03.10.2011, 13:18:08 »
Onhan ilmakoilla ihmisiä ammuttu jo kauan sitten. Ensimmäiset ilma-aseet taidettiin kehittää Napoleonin aikoihin ja niitä käytettiin nimenomaan takka-ampujien toimesta vastustajien tappamiseen. Muistelisin, että ranskalaiset ilmakivääriampujat olivat erityisen vihattuja tuohon aikaan, he kun napsivat ilmakoillaan vastustajien upseereita, mikä oli tuon ajan sodan sääntöjen vastaista. Vangeiksi saadut ilmakkomiehet kärsivät ylensä hitaan ja tuskallisen kuoleman. Tämä näin aiheen vierestä, mutta asiaa valaisten. Kyllä se metallin pala ihmiseen uppoaa, jos vain riittävästi liike-energiaa on. Ei siihen ruutia tarvita.

Marko Parkkola

 • Vieras
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #76 : 03.10.2011, 13:27:33 »
En minä kyllä ymmärrä, miten ilmakiväärillä saa ihmisen hengiltä muuten, kuin silmään osumalla. Ei minun Feinwerkbaulla ainakaan. Toki tiedän, että tehokkaita ilma-aseita on olemassa, mutta en ole koskaan sellaista nähnyt.

Ei .22LR hirveäkään kaada, mutta .308 Win onkin jo eri asia ;)

Snuiva

 • Vieras
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #77 : 03.10.2011, 13:30:32 »
Terminaaliballistiikasta sen verran että kaliberilla tahi ajoaineella ei ole niinkään väliä vaan osumakohdalla.

Sitten asiaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011100314499933_uu.shtml

Lainaus
Mies huomautti metelöinnistä - ammuttiin hengenvaarallisesti rintaan.
...
mies oli huomauttanut korttelissa autolla ajelleelle ja rellestäneelle joukolle asuintalonsa pihamaalle virtsaamisesta. Mies oli iltakymmeneltä huutanut joukkiolle, että menisivät muualle riehumaan, jotta lapset saavat nukkua.
...
mies lähti puoli yhdentoista aikaan ulkoiluttamaan koiraansa. Samainen punaisella Volkswagen-henkilöautolla liikkeellä ollut joukko näki koiraa ulkoiluttamassa olleen miehen. Nuoret haukkuivat miestä rasistiksi ja uhkasivat ajaa autolla miehen koiran yli.
 
Puolen yön aikaan miehen koti-ikkunaan alkoi lennellä kiviä, ja kun mies meni katsomaan, mistä on kyse, Volkswagenin suunnasta ammuttiin miestä kohti tehokkaalla ilmakiväärillä. Ampumisen jälkeen auto kaahasi renkaat vinkuen pakoon.
 
Mies haavoittui vakavasti.
 
- Ambulanssi ja kymmenen luotiliivein varustettua poliisia saapui puolen tunnin kuluttua paikalle

Aika selvä tapaus, poliisi suojeli tehokkasti kansalaista joka ei ole tajunnut etnistyvän yhteiskunnan pelisääntöjä.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 027
 • Liked: 18256
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #78 : 03.10.2011, 13:53:32 »

onkohan tuo kymmenen luotiliivipoliisin rempan kasaaminen kestänyt tuon puolituntia ja ambulanssi ei ole uskaltautunut paikalle ilman niitä ?
järkyttävän pitkä aika kun kyseessä on ymmärtääkseni kaupunkialue. poliisilla lienee ollut ennakkoaavistus "porukan" potentiaalista...that's a bingo!

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 040
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #79 : 03.10.2011, 13:56:10 »
Iltasanomien jutusta lainaus:
Lainaus
- Siinä on ollut riitaa aikaisemmin illalla, ja porukka on tullut takaisin, vahvistaa IS:lle tutkinnanjohtaja, Pohjanmaan poliisin rikoskomisario
Eero Välimäki.
Välimäen mukaan miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.
- Sanotaan näin, että autoporukka oli väärässä paikassa väärään aikaan. On ollut tuuria matkassa, että ilmakiväärillä ei osuttu sydämeen vaan vähän ohi.

Mitä tuo väärässä paikassa väärään aikaan vertaus tarkoittaa.
Eli  ampumisen uhri on  syypää ja kenties jopa  painoi itse liipasinta?  

Ennemminkin kyllä UHRI oli  vahingokseen väärässä paikassa väärään aikaan.   Ei mahdu mun päähän, ehkä tässä on taustalla joku  "hyvä selitys" poliisin mielestä.  


Asian vierestä, mutta tiedotuslinjassa on mielenkiintoista hiljaisuutta mediassa:

Esimerkiksi sanomalehti Pohjalaisessa ei ole sanaakaan tästä ampumisjutusta, eilen oli pieni "juttu" etusivun yläläaidassa.  Miksiköhän  lehti vaikenee, yleensä siellä rikosjutut  selostetaan  todella tarkkain, lähes Alibin tyyliin :roll: 


« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 14:03:57 kirjoittanut ukkometso »
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 315
 • Tampere
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #80 : 03.10.2011, 14:54:22 »
http://www.poliisi.fi/poliisi/pohjanmaa/home.nsf/pfbd/CBF12D5D8AC624C5C225791E004018C8?opendocument
Lainaus
Poliisi on ottanut kiinni kolme miestä epäiltyinä osallisuudesta Vaasan Klemettilässä tapahtuneeseen ilmakiväärillä ampumiseen, jossa on loukkaantunut vakavasti vaasalainen nelikymppinen mies.

Alkutilanteessa on asianomistajan pihapiiriin ajettu autolla, josta on noussut miehiä talon lähistölle ja aiheuttanut häiriötä. Metelin takia on talossa asuva mies mennyt ulos häätämään häiriötä aiheuttanutta porukkaa. Häiriötä aiheuttaneet miehet ovat poistuneet paikalta autollaan sananvaihdon päätteeksi.

Saman illan aikana sama porukka oli tullut autollaan uudelleen talon edustalle haastamaan riitaa. Talossa asuva mies oli tuolloin tullut asuntonsa avoimeen ikkunaan. Tuossa vaiheessa oli autosta ammuttu ilmakiväärillä. Talon avoimessa ikkunassa seisoneeseen mieheen oli tuolloin osunut rintaan yksi luoti.

Ampumisesta vamman saanut mies on leikattu eilen Vaasan keskussairaalassa. Ampumavamma on ollut erittäin vakava ja se on ollut potentiaalisti hengenvaarallinen. Miehen tila on poliisin saaman tiedon mukaan vakaa.

Ampumistapausta pidetään pääpiirteittäin selvitettynä. Kuulusteluita jatketaan. Ampumiseen käytettyä ilmakivääriä voidaan luonnehtia voimakastehoiseksi. Poliisi tulee vaatimaan tapauksessa vangittavaksi kahta 19-vuotiasta miestä tapon yrityksestä. Kaikki kiinniotetut miehet ovat kantasuomalaisia vaasalaisia. Tapauksessa uhri ja epäillyt tekijät eivät ole tiettävästi olleet keskenään tuttuja.

Eli vihervasemmisto on aloittanut vihollisuudet vääriä mielipiteitä omaavia tai mahdollisia vääriä mielipiteitä omaavia kohteita vastaan.

"Mieleeni tulee 30-luku".
« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 14:57:43 kirjoittanut Veli Karimies »

Rauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 564
 • Liked: 339
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #81 : 03.10.2011, 14:57:22 »
Poliisi olisi voinut jättää Varastokadulla käynnin väliin ja tehdä suosiolla rynnäkön Olympiakortteliin syyllisten kiinnisaamiseksi. No, ei se pitkä poikkeama ollut.

Sivuhuomautuksena sanottakoon, että mitä ihmettä kukaan tekee Varastokadulla öisin? Eihän siellä ole muuta kuin pienyrityksiä ja liikkeitä, jotka ovat tavanneet olla öisin kiinni. Murtomiehet voivat tulevaisuudessa perustella, että se sorkkarauta povitaskussa oli ainoastaan itsepuolustukseksi mukana ;D
"No one among us can complain about his death, for whoever joined our ranks put on the shirt of Nessus. A man's moral worth is established only at the point where he is ready to give up his life in defense of his convictions." - Henning von Tresckow, 21.07.1944

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #82 : 03.10.2011, 14:57:38 »
Miksi ne siis rasistiksi haukkuivat? Hä?

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 315
 • Tampere
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #83 : 03.10.2011, 14:58:38 »
Miksi ne siis rasistiksi haukkuivat? Hä?

Olettivat miehen olevan isänmaallinen(eli rasisti).

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 864
 • Liked: 25208
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #84 : 03.10.2011, 15:04:05 »
Iltasanomien jutusta lainaus:
Lainaus
- Siinä on ollut riitaa aikaisemmin illalla, ja porukka on tullut takaisin, vahvistaa IS:lle tutkinnanjohtaja, Pohjanmaan poliisin rikoskomisario
Eero Välimäki.
Välimäen mukaan miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.
- Sanotaan näin, että autoporukka oli väärässä paikassa väärään aikaan. On ollut tuuria matkassa, että ilmakiväärillä ei osuttu sydämeen vaan vähän ohi.

Mitä tuo väärässä paikassa väärään aikaan vertaus tarkoittaa.
Eli  ampumisen uhri on  syypää ja kenties jopa  painoi itse liipasinta?  

Ennemminkin kyllä UHRI oli  vahingokseen väärässä paikassa väärään aikaan.   Ei mahdu mun päähän, ehkä tässä on taustalla joku  "hyvä selitys" poliisin mielestä.  


Asian vierestä, mutta tiedotuslinjassa on mielenkiintoista hiljaisuutta mediassa:

Esimerkiksi sanomalehti Pohjalaisessa ei ole sanaakaan tästä ampumisjutusta, eilen oli pieni "juttu" etusivun yläläaidassa.  Miksiköhän  lehti vaikenee, yleensä siellä rikosjutut  selostetaan  todella tarkkain, lähes Alibin tyyliin :roll:
Nämä polisipäälliköt P-Karjalassa ja Pohjanmaalla vaikuttavat olevan aika paaperoita viimeaikaisten ulostulojensa valossa?

Tosiaan kukaan "ei ole väärässä paikassa" , jos porukka menee aseistautuneena heittelemään tarkalleen valitsemaansa ikkunaan pikkukiviä, jotta uhriksi haluttu tulisi ikkunaan - jotta häntä voitaisiin ampua lajauttaa.

Kyllä tuo ihan suunnitelmallista on ja koko tapahtumakulusta on "vahinko ja vääräpaikka" kaukana ja ihmetyttää, miksi ei puhuta murhayrityksestä? Miten poliisi virkatehtävässään voi puhua ihan ssitä itseään - paskaa? Mahtaa kenttäpoliiseja ihmetyttää näiden pöytäpoliisien jutut? Eihän sitä muuten komissaarioksi pääsisikään - kuin viljasten ja halosten pebaa ja vinoa maailmankuvaa nuolemalla?

Ja tosiaan kuten joku osuvasti kuvasi. Kaksoisstandardi näkyy selvästi. Jos tosiaan olisi ollut mamu se huomauttaja, ja sen jälkeen olisi häntä haukuttu, uhattu tappaa koira ja sitten hankittu ikkunaan ammuttavaksi ja tekijät olisivat kanta-asukkaita, niin huuto olisi valtava presidenttiä myöden. Nyt kun tekijät ovat "hyvän puolella" - kyse on yksittäistapauksesta, poliisin mukaan tietoinen murhayritys on - pojat olivat vahingossa väärässä paikassa yms. peittelevää sontaa..

« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 15:08:32 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 315
 • Tampere
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #85 : 03.10.2011, 15:13:54 »
Ja tosiaan kuten joku osuvasti kuvasi. Kaksoisstandardi näkyy selvästi. Jos tosiaan olisi ollut mamu se huomauttaja, ja sen jälkeen olisi häntä haukuttu, uhattu tappaa koira ja sitten hankittu ikkunaan ammuttavaksi ja tekijät olisivat kanta-asukkaita, niin huuto olisi valtava presidenttiä myöden. Nyt kun tekijät ovat "hyvän puolella" - kyse on yksittäistapauksesta, poliisin mukaan tietoinen murhayritys on - pojat olivat vahingossa väärässä paikassa yms. peittelevää sontaa..

Osaan kuvitella, miten SDP, Vasemmistoliitto, Lipposet, eräs Järvisen Jami ja ylipäätään jokainen huutaisi kurkku suorana "mitäs minä sanoin, mitäs minä sanoin", jos tekijät olisivat olleet oikeistoradikaaleja ja ampuneet ihmistä, koska olettivat tämän olevan suvis.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 15:35:07 kirjoittanut Veli Karimies »

SSampsa

 • Vieras
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #86 : 03.10.2011, 15:28:21 »
Lainaus
Kaikki kiinniotetut miehet ovat kantasuomalaisia vaasalaisia.
:o Joudunkin syömään sanani. Viherpiiperöhipit ei yleensä kanna aseita mukana saatika ammu niillä ketään... Mielenkiintoinen tapaus.


riposti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 282
 • Liked: 219
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #87 : 03.10.2011, 15:30:13 »
Mitenkä tuo Iltalehden kysely liittyy tapahtuneeseen? Naapureiden?

Lainaus
Oletko joutunut puuttumaan naapureiden häiriköintiin?

Oletko joutunut huomauttamaan, kun naapurissa on metelöity? Tai oletko joutunut puuttumaan muuhun häiritsevään käytökseen? Mitä tapahtui? Kuinka tilanne ratkesi? Kerro tarinasi alla olevan lomakkeen avulla. Voit halutessasi jättää myös yhteystietosi mahdollista haastattelua varten.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011100314499933_uu.shtml

Rauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 564
 • Liked: 339
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #88 : 03.10.2011, 15:33:58 »
Minä myös perun pahat puheeni.
"No one among us can complain about his death, for whoever joined our ranks put on the shirt of Nessus. A man's moral worth is established only at the point where he is ready to give up his life in defense of his convictions." - Henning von Tresckow, 21.07.1944

Snuiva

 • Vieras
Vs: 2011-10-03 Vaasa: Haukuttiin rasistiksi, ammuttiin rintaan
« Vastaus #89 : 03.10.2011, 15:34:21 »
Olemme siis saavuttaneet uuden tason rasismin ja fasismin vastaisessa taistelussa. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tapahtuma on todellisen multikulttuurisen yhteiskunnan mittari. Olemme viimeinkin salonkikelpoisia ruotsin tapaan.

http://halla-aho.com/scripta/rasismin_kitkentaa_vaasassa.html

Lainaus
Haluaisin tiedustella rasismin juurimista, kitkemistä, tuhoamista ja poistamista ponnekkaimmin vaatineilta päättäjiltämme, kuten ulkoministeri Erkki Tuomiojalta, sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backmanilta, sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungnerilta ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaarelta, allekirjoittavatko he tavan, jolla kansakunnan parhaat voimat ovat Vaasassa ryhtyneet toteuttamaan heidän vetoomuksiaan.

Mikäli he eivät allekirjoita vaasalaista nollatoleranssia, haluaisin kuulla, kokevatko he olevansa minkäänkokoisessa, edes pikkuriikkisessä, vastuussa siitä, että rasismia on nyt heidän toiveidensa mukaisesti alettu panna halki ja pinoon.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 15:36:37 kirjoittanut Snuiva »

Tagit: