Kirjoittaja Aihe: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun  (Luettu 229175 kertaa)

John

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 343
 • Liked: 1123
Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« : 04.10.2011, 02:00:50 »
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011100414506884_ul.shtml

"Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoo, että kiistassa Suomen Kreikalta vaatimista vakuuksista on löydetty ratkaisu. EU:n talouskomissaari Olli Rehn kommentoi, että ratkaisu on reilu ja asia on loppuunkäsitelty."

Joo-ho. Mitäköhän paskaa Suomi saa, kun noin Rehniä ja Junckeriakin miellyttää asia. Tais Jutta haukata kasan paskaa noilla "vakuuksillaan".

EDIT:
"Vakuuksien neljäs ja viimeinen ehto on, että ne saavat olla maksimissaan 20 prosenttia lainatakauksen arvosta."


[img]http://www.apokalauta.org/a/src/129347597845.png]Kuva
« Viimeksi muokattu: 05.10.2011, 09:28:31 kirjoittanut Hommaforum Admin »

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 586
 • Liked: 1091
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #1 : 04.10.2011, 04:30:21 »
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/suomen_vakuusvaatimuksista_paastiin_sopuun_2920644.html

Lainaus
Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun

julkaistu tänään klo 02:32, päivitetty tänään klo 03:01

Euromaiden valtiovarainministerit ovat päässeet sopuun Suomen vaatimista vakuuksista Kreikan uudessa lainapaketissa ja EU:n pysyvässä kriisirahastossa Luxemburgissa. Myös muut euromaat saisivat halutessaan vakuudet, mutta kukaan muu ei aio tarttua mahdollisuuteen kuin Suomi, sillä vakuuksilla on hintansa.

Jotta Suomi saa vakuudet, sen tulee maksaa osuutensa 1,4 miljardia euroa Euroopan pysyvässä vakuusrahastossa (ESM) yhdellä kerralla vuonna 2013. Muut maat maksavat osuutensa viidessä erässä viiden vuoden aikana. Lisäksi Suomen saama korko lainalleen on alhaisempi kuin muilla mailla.
Siinä tapauksessa, että Suomen vakuudet realisoituvat, varat on jäädytetty siihen saakka kun väliaikaisen kriisirahaston ERVV:n laina-aika menee umpeen, eli käytännössä 15 - 30 vuodeksi.
Vakuuksien neljäs ja viimeinen ehto on, että ne saavat olla maksimissaan 20 prosenttia lainatakauksen arvosta.

Nyt on syytä Ollin, Jutan & Jyrkin hymyillä; saatiin vakuudet.

Tällä diilillä olisi pitänyt saada ainakin 10 kertaiset vakuudet, tähän diiliin verrattuna. (Jo pelkäskästään nykyarvo/inflaatioon + suuri korko, riskiin suhteutettana, todella suuri korko.) Todennäköisesti vakuuksien maksajaa ei enää ole 2040.

Voisiko juuri huonompia "vakuuksia" keksiä?

Käy kysymässä lainaa pankista näillä ehdoilla...
Mutkia suoraksi vedettynä.
Ylivelkaantunut ihminen menee pankkiin kysymään lainaa.
Voisitko lainata 1,44 miljoonaa? Ajattelin ostaa 5 asuntoa. Saat yhden asunnon vakuudeksi, jos selviän veloista saat yhden kämpän arvon vakuudeksi 15-30 vuoden kuluttua. Pienimmällä korolla.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 04:45:37 kirjoittanut FadeAway »
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Petri_Petri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 606
 • Liked: 426
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #2 : 04.10.2011, 05:56:43 »
Nuo vakuusehdothan ovat täysin järjettömät.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20111095509

Lainaus
- Suomi saa hyvät vakuudet. Olen hyvin tyytyväinen tähän lopputulokseen, Urpilainen sanoi kokouksen jälkeen.

Lopputuloshan on täysin järjetön.

Lainaus
Euroryhmä sopi tiistaita vasten yöllä erittäin monimutkaisesta vakuusmallista.
Ensinnäkin jokainen euromaa voi saada vakuudet, jos maksaa pääomaosuutensa kerralla EU:n pysyvään kriisirahastoon. Muille on annettu viisi vuotta maksuaikaa..
Suomen osalta se tarkoittaa 1,4 miljardin pääomaosuuden maksamista kerralla.

Pysyvään kriisirahastoon maksettaville rahoille ei takuita tule vaan ainoastaan väliaikaiseen. Pelkästään tuo ehto osoittaa, että Suomenkaan ei kannata vakuusmallia hyväksyä.  Kauppalehti käyttää termiä "pysyvä kriisirahasto" eikä "pysyvä vakausrahasto".

Lainaus
Toiseksi vakuuksien haluaja ei saa yhtä paljon voitto-osuuksia EU:n kriisirahastosta kuin muut.
- Käytännössä emme luovu juuri mistään, koska voittoja ei tule kertymään, Urpilainen sanoo.

Se siis on "kriisirahasto". Kun tässä on Suomea vedätetty, niin luultavasti nuo "voitto-osuudet" tarkoittavat myös mahdollisia pääoman takaisin maksamisia (tai takaisinlainoitusta maksajille), jolloin Suomi saisi pääomansa viimeisenä takaisin.

Lainaus
Kolmanneksi vakuudet on jäädytetty pitkäksi aikaa. Niitä ei voi lunastaa 15-30 vuoteen, vaikka kriisimaa menisi vararikkoon.

Edellisessä (hylätyssä) vakuusluonnoksessahan pankkitakuu ei olisi kasvanut korkoa eikä kai tässäkään, joten inflaatio ne söisi. Käsittämätöntä tuo lunastusajan pituus ja vielä järjettömämpää aikaskaalan epämääräisyys. Ja Suomihan ei suoraan lainaa Kreikalle vaan takaa lainat, joten tappiota ei Suomelle tule JOS Kreikka ei mene vararikkoon.

Ai tuossa sanottiinkin "kriisimaa" eikä Kreikka. Koskevatko vakuudet sittenkin myös pysyvää vakausrahastoa taikka ainakin Portugalia ja Irlantia.

Lainaus
Neljänneksi vakuudet voi saada vain noin viidesosalle takauksia.

Pysyvään rahastoon maksetaan rahaa pääomana, väliaikaisessa annetaan takaus. Vakuudet ei siten tietenkään koske pysyvää rahastoa. On tämä kyllä vaikeatajuista. Miten Urpilainen voi sanoa olevansa "hyvin tyytyväinen tähän lopputulokseen", etenkin kun vain viideosaan takauksista voi saada vakuudet.

Lainaus
Itse vakuudet on järjestetty yhtä kiemuraisesti. Mutkikkaan rahoitusjärjestelyn ja välikäsien kautta Kreikan valtionlainoista saadut rahat sijoitetaan AAA-maiden lainoihin, jotka toimivat vakuuksina.
Urpilaisen mukaan Suomi saa Kreikalta 880 miljoonan euron vakuudet. AAA-maiden lainoihin sijoitettuna Suomen riskit Kreikan rahoitusavusta jäävät siten olemattomiksi.

Välikäsien kautta? Mitä edes teoreettisia rahoja voi Kreikalle lainatuista lainoista saada, jotta ne sijoitetaan AAA-maiden (otettaviin) lainoihin vakuuksina?

Jos hiffasin tuon oikein, niin se tarkoittaa sitä, että Suomi ottaa lainaa ja lainaa ne edelleen Kreikalle. Kreikan takaisinmaksut ovat Suomen ottamien lainojen vakuuksina, joten ne menevät sitten käytännössä suoraan alkuperäisille lainoittajille. Eli jos Kreikka pystyy jotain maksamaan takaisin, niin niitäkään ei tilitetä Suomelle tai alkuperäisille velkojille vaan LAINATAAN takaisin Suomelle ja muille AAA-maille, jolloin saadaan vakuudet. Suomi sitten maksaa korkoja ja lyhennyksiä 15-30 vuotta saadakseen 20 % vakuuksista. Tämä on täysin järjetöntä.

Suomi takaa Kreikan ottamat lainat ja Kreikka sijoittaa ne AAA-maiden lainoihin, jolloin riskiä Kreikan takuista ei tule. Tämä siis koskee vain väliaikaista rahastoa. Tämä siis koskee vain 20 % takuista. Tämä osa saadaan takaisin 15-30 vuodessa. Tämä siis on Urpilaisen mielestä riskitöntä, ja hän on tähän tyytyväinen.

Tuossa Urpilainen puhuu Kreikasta eikä "kriisimaista". Tuossa kyllä mainitaan "rahoitusapu", joten eikö kyse olekaan enää vain takauksista.

Tämähän on täysin järjetöntä. Tilanne on muutenkin jo täysin sekamelskaa, joten ei pitäisi enempää tehdä "kiemuraiseksi", "mutkikkaaksi" eikä "käyttää välikäsiä".

Lainaus
Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) johtajan Klaus Reglingin mukaan vakuusmallista tuli monimutkainen, koska siinä piti ottaa huomioon niin monta näkökohtaa. Se ei saanut pahentaa Kreikan vajeita, se ei saanut pitää sisällään suoria käteissiirtoja Kreikalta Suomelle eikä se saanut loukata Kreikan valtionlainoihin sisältyvää klausuulia, jonka mukaan sijoittajia ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan.

Kreikan kohdallahan kyse on Suomen lainatakuista eikä sijoituksista. Sijoituksina näitä ei ole pitänyt kuin Stubb ja Katainen, joiden mukaan Suomi tienaa tällä.

Eikö sijoittajat ole silloinkin eriarvoisessa asemassa, kun uusille lainoille maksetaan parempaa korkoa.

Kun puhutaan klausuuleista, niin voisihan silloin mainita myös Lissabonin sopimuksen 125 artiklan no bail out -klausuulin.

Toivottavasti hallituspuolueiden kansanedustajat kieltäytyvät äänestämästä tuollaisen järjettömyyden puolesta.

Yleensä vaikeatkin asiat tulevat ymmärrettäväksi, kun ne jakaa pienempiin osiin. Tässä se ei kuitenkaan onnistu. Ilmeisesti siksi, että sopimuksen tarkoitus onkin, ettei siitä saa tolkkua, jolloin kansanedustajat eivät uskalla edes kysyä mitä tuo tarkoittaa.

Lainaus
Talouskomissaari Olli Rehn oli valmis myöntämään vakuusmallin kehittäjälle Klaus Reglingille Nobelin taloustieteen palkinnon tai vähintäänkin rauhanpalkinnon ratkaisun löytymisestä.

Järjetön ratkaisu kyllä kuvaa EU:n taloustieteen tasoa.


Marko Parkkola

 • Vieras
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #3 : 04.10.2011, 07:50:36 »
Lainaus
Talouskomissaari Olli Rehn oli valmis myöntämään vakuusmallin kehittäjälle Klaus Reglingille Nobelin taloustieteen palkinnon tai vähintäänkin rauhanpalkinnon ratkaisun löytymisestä.

Järjetön ratkaisu kyllä kuvaa EU:n taloustieteen tasoa.

Siis Suomen kannalta järjetön, mutta veikkaan sopimuksen olevan erittäin järjellinen joidenkin Olli Rehnin sidosryhmien kannalta. EU:n taloustieto saattaa olla paikoittain varsin hyvääkin, mutta edunsaajana ei suinkaan ole koko EU, vaan muutamat kansalaiset.

Siltä tämä touhu on haissut jo pitkään.

Sivusta seuraaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 899
 • Liked: 222
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #4 : 04.10.2011, 08:03:23 »
http://www.talouselama.fi/uutiset/yle+suomi+voisi+saada+vakuutensa+2040luvulla/a697051

Lainaus
Suomi on päässyt sopuun EU-maiden kanssa Kreikka-lainojen vakuuksista, valtiovarainministeriö tiedotti viime yönä.

"Nyt sovittu malli muistuttaa Suomen ja Kreikan aiempaa kahdenvälistä vakuusmallia. Vakuus muodostetaan asteittain tallettamalla erilliselle tilille, jossa se on sijoitettuna kokonaisuudessaan turvallisiin AAA-luottoluokituksen omaaviin joukkovelkakirjoihin", VM kertoo tiedotteessaan.

Vakuuksiin kuitenkin liittyy tiukkoja ehtoja, kertoo Yle Uutiset. Ehdot ovat seuraavat.

    Vakuudet saadakseen Suomen tulee maksaa osuutensa 1,4 miljardia euroa Euroopan pysyvässä vakuusrahastossa yhdellä kerralla vuonna 2013, kun taas muut maat maksavat osuutensa viiden vuoden aikana.
    Suomen saama korko lainalleen on alhaisempi kuin muilla mailla.
    Jos Suomen vakuudet realisoituvat, varat on jäädytetty, kunnes väliaikaisen kriisirahaston ERVV:n laina-aika menee umpeen. Tämä tarkoittaa 15-30 vuotta, eli vakuuksien saaminen voi mennä 2040-luvulle.
    Vakuudet saavat olla maksimissaan 20 prosenttia lainatakauksen arvosta.

Näistä ehdoista viimeinen tarkoittaa, että suurin osa lainatakauksesta jää joka tapauksessa ilman vakuuksia.

Fantastista. Tämän himmelin keksimisestä tulisi ehdottomasti antaa joko taloustieteen tai rauhan Nobel-palkinto. Kiitos Jutta, kiitos Olli.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #5 : 04.10.2011, 08:04:50 »
Ei juma...
 :facepalm:
Jos tästä jotain iloa voi repiä, niin varmaan sen, että demarit syöksyvät tämän jälkeen...

http://www.hs.fi/talous/Muut+maat+eiv%C3%A4t+halua+Suomen+saamia+Kreikka-vakuuksia/a1305546427292

Lainaus
Muut maat eivät halua Suomen saamia Kreikka-vakuuksia
3.10.2011 19:17  |  Päivitetty 4.10.2011 6:00  |  9 | A A Virve Kähkönen
Helsingin Sanomat


Valtiovarainministeri Jutta Urpilainensanoi olevansa tyytyväinen kuukausia kestäneen vakuusväännön lopputulokseen.

”Suomi saa hyvät vakuudet. Näillä vakuuksilla rajataan suomalaisten veronmaksajien riskiä, ja se on ollut koko meidän vakuusvaatimuksen idea”, väsyneen oloinen Urpilainen sanoi kokouksen päätyttyä.

Suomi oli ilmoittanut osallistuvansa kriisimaiden lisätukemiseen vain, jos se saa antamilleen lainatakauksille vakuudet.

Vakuusmalli tehtiin tarkoituksella niin kalliiksi, että mikään muu euromaa ei tule Suomen lisäksi vakuuksia vaatimaan.

”Kun kysyin että kyllä vai ei, haluaako joku muu maa vakuuksia, vastaus oli ei”, euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Junckersanoi.

Talouskomissaari Olli Rehnvitsaili tiedotustilaisuudessa, että väliaikaisen vakausrahaston ERVV:n johtaja Klaus Reglingansaitsisi Nobelin rauhanpalkinnon vakuussopimuksen välittämisestä.

Hän myös kutsui mallia tasapainoiseksi ja reiluksi. ”Olen tyytyväinen, että tämä asia on nyt pois päiväjärjestyksestä”, Rehn sanoi.

Ilmaisia vakuudet eivät tule Suomelle olemaan, vaan niihin liittyy ehtoja.
Ensinnäkin Suomen on maksettava kerralla koko oma osuutensa pysyvän vakausmekanismin eli EVM:n alkupääomasta, kun vakausmekanismi otetaan käyttöön. Muut euromaat maksavat osuutensa viidessä erässä.

Suomen osuus on 1,44 miljardia euroa. Päätöksiä mekanismin käyttöönotosta ei ole vielä tehty, mutta alustavan suunnitelman mukaan sen pitäisi aloittaa toimintansa vuonna 2013.
Toinen ehto on, että Suomi joutuu myös luopumaan ainakin osasta niistä voitoista, joita se voisi ERVV:n kautta saada.

Urpilaisen mukaan Suomen arvio on, että ERVV:stä ei joka tapauksessa juurikaan tule kertymään voittoa.

”Käytännössä me emme luovu juuri mistään.”

Kolmannen ehdon mukaan Suomi saa vakuudet itselleen vasta 15–30 vuoden päästä, jos Kreikka ajautuu maksukyvyttömäksi.
Neljänneksi vakuudet voi saada korkeintaan 20 prosentille Suomen antamista lainatakauksista.

Suomi saa Kreikalta 880 miljoonan euron suuruiset vakuudet.
Vakuudet muodostetaan monimutkaisen mallin kautta Kreikan valtion joukkovelkakirjoista, jotka lainataan kreikkalaisille pankeille.

Kreikan pankit siirtävät nämä lainat asianhoitajalle, joka myy velkakirjat ja sijoittaa niistä saadut voitot AAA-luottoluokituksen joukkolainoihin.
Nämä AAA-joukkolainat toimivat siis vakuuksina.

Urpilainen selitteli muiden maiden haluttomuutta vakuuksien vaatimiseen sillä, että ne tulisivat liian kalliiksi muille kuin parhaan luottoluokituksen maille.

Toisaalta myöskään muut AAA-luokkaan kuuluvat maat eivät vakuuksia halua.

”Uskon, että yksi syy siihen on se, että kaikilla mailla ei taloudellisesti ole mahdollisuuksia maksaa omaa osuuttaan pysyvään mekanismiin (EVM) yhdellä kertaa.”

Myös Suomi joutuu ottamaan lainaa rahoittaakseen kertamaksunsa EVM:ään. Urpilaisen mukaan lainanotosta aiheutuvat kulut saadaan kuitenkin kuitattua EVM:stä saatavilla osingoilla.
Vakuuskiista on osaltaan hidastanut euromaiden yhteisen sävelen löytämistä velkakriisin taltuttamisessa. Muut euromaat ovat ihmetelleet Suomen ehdotonta kantaa.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 699
 • Liked: 12594
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #6 : 04.10.2011, 08:08:17 »
Eipä Demari (lehti) juurikaan hehkuta vakuussopimuksesta.  Demarit (puolue) ilmeisesti valmistautuvat paskamyrskyyn.

Mato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 387
 • Liked: 219
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #7 : 04.10.2011, 08:11:53 »
SDP:lle on ihan sama, minkälainen velkahimmeli perustetaan, koska se haluaa joka tapauksessa osallistua muiden internationaalien kanssa pelastusoperaatioon. Jos se ei olisi vaaleissa ilmoittanut takuusvaatimuksista, niin kaikki maksut olisi jo maksettu. Nyt on yritetty vääntää puolueen edun nimissä sellainen himmeli, että media saavat kirjoittaa SDP:n onnistuneen takuista.

Tuossa ei ole kysymys Suomen edusta, vaan puolueen julkikuvasta.

Jos eri mediat kirjoittavat auki tuon takuuasian, niin joko SDP hylkää esityksen tai sen kannatus tippuu vielä kepunkin alle. Persut kuittaavat ja varsinkin Kokoomus pitää kannatuksen viisaasti takaoikealla olemisesta. SDP pelaa pelin suoraan Kataisen syliin ihan itse.

Kun otetaan vielä huomioon tasaverotuksen lisääntyminen, niin SDP on epäonnistunut kaikissa tavoitteissaan hallituksessa, ja vasemmistoliitto komppaa.

Oi kun kansa tietäisi, kuinka vähällä järjellä maata johdetaan...

- Mato

mikkoR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 674
 • Liked: 1220
 • uskonto pyhittää nai.. tytön iän
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #8 : 04.10.2011, 08:37:34 »
Jos tämä on kerran pysyvä rahasto niin eihän sieltä silloin saada ikinä rahoja takaisin?

Katsoinpa MTV3 huomenta Suomi ohjelmaa jossa oli Arja Saijonmaa jonka mies on Kreikkalainen ja täti höpisi että ne Kreikkalaiset nyt on sellaisia huolettomia latinoja sekä onhan huijareita ja korruptiota kaikissa euroopan maissa, meistä ei oikein tykätä jos ei anneta paljon rahaa sinne.

Kyllä ihmiset osaa olla tyhmiä kerrassaan ei voi muuta enää sanoa.
Paras tapa päästä eroon laittomista aseista on toki luoda riittävä määrä väyliä laillisille aseille.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #9 : 04.10.2011, 08:41:49 »
Hälytyskellojen pitäisi jo soida viimeistään siinä kohtaa kun nämä "hyvät ehdot" eivät kiinnostaneet ketään muuta kuin meidän edustajia. Aiemmin siellä oli koko joukko maita jonossa kinuamassa samaa takausmeininkiä meidän kanssa silloin kun oli vielä puhe rahavastineesta. Koskahan ne seuraavat vaalit mahtaa olla, tämä kusetus ei tule menemään millään läpi, vaikka Jutta ja Jyrki kuinka leuhkisivat tämän olevan "hyvä bisnes".

Vähän jänskättää että vieläköhän olen hengissä kun näitä lainoja saadaan takaisin (jos saadaan). Voi sitten vanhainkodissa tuulettaa, että kyllä olivat oikeassa! Tämä oli hyvä bisnes! :roll:
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 08:45:51 kirjoittanut kekkeruusi »

Jakerp

 • Vieras
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #10 : 04.10.2011, 08:48:00 »
Summat, joista puhutaan EU:n ja USA:n velkojen yhteydessä, ovat valtavia. Velan ja rahan summa on kuitenkin suljetussa (maailma) mittakaavassa aina vakio. Kenellä nämä triljoonat ja fantastiljoonat oikein ovat? Jonkun on pakko olla ns. SikaRikas ??

Tuloerot kasvavat ja omaisuuden omistaminen keskittyy yhä harvempien käsiin jenkeissä keskiluokka ja sitä köyhemmät alkavat olla suhteellisesti yhtä köyhää kuin 60-luvulla.

Tietyt tahot tässä maailmassa ovat onnistuneet valjastamaan koko talousjärjestelmän toimimaan siten, että he voivat tienata itselleen lähes verotusoikeutta vastaavalla oikeudella. Järjestelmän todellinen toimivuus on piilotettu mystisten kaavojen, talousteorioiden ja monimutkaisten johdannaistuotteiden taakse.

Jos ei ymmärrä tulevansa ryöstetyksi ei ryöstetyksi tuleminen haittaa. Eliitin harmiksi entistä useampi on alkanut ymmärtää tulevansa ryöstetyksi. Loput ihmiset eivät vain käsitä miten äärettömän itsekkäiden tahojen varassa nykyinen talousjärjestelmä pyörii tai sitten väärin ymmärtäminen on tarkoituksellista, koska ovat itse päässeet hyötyjien puolelle ja pääsevät siten elämässä paljon helpommalla kuin me muut. Kyllä kommunismillakin oli kannattajansa, jotka todistivat loppuun saakka järjestelmän täydellisyyttä ja hyvyyttä kaikille.

Poliitikot eivät korjaa ongelmaa, koska he ovat itse osa ongelmaa läheine suhteineen finanssi eliittiin.

Rapsakka Rapu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 572
 • Liked: 156
 • Lisääntyy taas
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #11 : 04.10.2011, 09:06:56 »
Eipä Demari (lehti) juurikaan hehkuta vakuussopimuksesta.  Demarit (puolue) ilmeisesti valmistautuvat paskamyrskyyn.

Paskamyrskyä ei tule. Ongelmat vaietaan kuoliaaksi ja heikkoudet esitellään vahvuuksina.
Jos [youtubevideon] nimessä lukee 'matunainen' niin eihän sitä kukaan ei-rasisti katso

Tähtitoimittaja Mari Pudas (twiitti poistettu)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 282
 • Liked: 88928
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #12 : 04.10.2011, 09:15:57 »
Hälytyskellojen pitäisi jo soida viimeistään siinä kohtaa kun nämä "hyvät ehdot" eivät kiinnostaneet ketään muuta kuin meidän edustajia.

Pitääkö tässä nyt siis alkaa kampanjoimaan Hommassa "hyvien ehtojen" hyväksymistä vastaan? Kenellä niistä on valtuus päättää? Keneen pitää yrittää vaikuttaa?

Perustuslaki, 82 §, Valtion lainanotto ja valtion antamat vakuudet:

Lainaus
Valtion lainanoton tulee perustua eduskunnan suostumukseen, josta ilmenee uuden lainanoton tai valtionvelan enimmäismäärä.

Valtiontakaus ja valtiontakuu voidaan antaa eduskunnan suostumuksen nojalla.
-- http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Meneekö tämä sen aiemman äänestyksen piikkiin, vai pitääkö järjestää uusi?

Oliskos se juuri äsken YLE1:n aamutelkkarissa Liisa Jaakonsaari (Sosialistien ja demokraattien ryhmä (SDP)) joka sanoi jotain siihen suuntaan, että kyllä tämän jälkeen Kataista ja Urpilaista kuunnellaan EU:ssa. Konstruktoin rivien välistä sellaista ajatusta, että näiden idioottien tavoitteena on ylläpitää BKN:n hintaista illuusiuota siitä, että joku kuuntelisi heidän sanojaan EU:n kovassa ytimessä, ja että niillä olisi jotain merkitystä. Jos jonkinlaista dialogia käydään, se voidaan tiivistää näin:

EU: - Maksatteko?

Suomi: - Kyllä! Sopisiko Teille määrällisesti rajaamaton maksusitoumus tästä hetkestä ikuisuuteen?
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 679
 • Liked: 61817
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #13 : 04.10.2011, 09:44:07 »
Ei SAAKELI, tämä on silkkaa vittuilua Suomea kohtaan.

Katselin aamuteeveestä, kun Juncker ja Rehn avoimesti vittuilivat Suomelle ja naurattivat vielä yleisöä kertoessaan kuinka kukaan muu ei halua näitä Suomelle räätälöityjä "saivat mitä halusivat" -takuita.

Tuli ihan sellainen olo, kun katselisi koulun pihaa välitunnilla. Pieni ja koulukiusattu nyhvelö nimeltään Suomi haluaa isojen EUropoikien mukaan jalkapallomatsiin. Suomi otetaan virnuillen mukaan peliin, ja juuri kun tämä on saamaisillaan pallon, pieni Suomi kaadetaan rähmälleen kuralammikkoon ja isot pojat kerääntyvät rinkiin nauramaan ja potkimaan lisää lokaa päälle, jotta nyhvelö tajuaisi oman paikkansa, ja edelleenkin tekisi niin kuin isot pojat käskee.

Jos suomi ei nyt sano koko paskalle EI, niin Suomesta ja Urpilaisesta tulee koko EU:n pikkuvauva, joka kontatessaan nuolee herrojen kengänpohjatkin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Hessu

 • Vieras
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #14 : 04.10.2011, 09:51:53 »
Lainaus
Oliskos se juuri äsken YLE1:n aamutelkkarissa Liisa Jaakonsaari (Sosialistien ja demokraattien ryhmä (SDP)) joka sanoi jotain siihen suuntaan, että kyllä tämän jälkeen Kataista ja Urpilaista kuunnellaan EU:ssa.

Kyseessä oli Ulpu Iivari, sosialidemokraattinen sorsalainen talousnero.

Herra jumala mitä potaskaa Jälkipörssissä jauhettiin. Ainoa keskustelija, jonka puheissa oli edes jotain järkeä, oli Jussi Hyöty.

Toimittaja Jukka Niva oli tapansa mukaan hyvin asiallinen, vaikka olin kyllä havaitsevinani hänellä olevan ajoittain vaikeuksia säilyttää pokeriaan. Fiksuna miehenä Jukka Niva ymmärsi varmasti, että nyt hallitus ja eritoten Sdp astui sellaiseen rapakkoon, jonne uppoaa kaulaansa myöten.

Kuka kehtaa tämän jälkeen tunnustaa olevansa demari?

Uutislähetyksessä esiintyneiden EU-juippien (mm. Olli Rehn) habitus kertoi suuren huijauksen onnistumisesta.  

Demarit ovat aina huolissaan siitä, että mitä muut ajattelevat meistä.

Tällä hetkellä koko Eurooppa nauraa suomalaisille poliittisille päättäjille! Kameroiden edessä tietysti kiitellään ja pyritään säilyttämään edes jonkinlainen arvokkuus.

Olisi ollut mukava nähdä, kuinka paljon vakuuksien laatijaa on naurattanut, kun hän on heittänyt hatusta, että pannaan vaikka 30 vuotta rajaksi, jota ennen mahdollisia 20 prosentin vakuuksia ei makseta.

Urpilainen totesi aamun uutisissa ykskantaan, että Suomi sai juuri sitä mitä oli tullut hakemaan. Voi jumalan pyssyt tätä järjen lentoa.

Jutta Urpilaisen ja hallituksen puuhastelu ei voi jättää ketään kylmäksi.Itku ja nauru ovat parhaita tapoja purkaa sisään jämähtäneitä tunnemöykkyjä.
Kannattaa katsoa Ylen uutiset Areenasta ja Jälkipörssi heti perään. Jos ei tuon session jälkeen  vuoron perään itketä ja naurata, varaa aika kallonkutistajalle.
Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 621
 • Liked: 49193
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #15 : 04.10.2011, 09:59:17 »
Hälytyskellojen pitäisi jo soida viimeistään siinä kohtaa kun nämä "hyvät ehdot" eivät kiinnostaneet ketään muuta kuin meidän edustajia...

Vähän jänskättää että vieläköhän olen hengissä kun näitä lainoja saadaan takaisin (jos saadaan). Voi sitten vanhainkodissa tuulettaa, että kyllä olivat oikeassa! Tämä oli hyvä bisnes! :roll:

Järkyttyneenä luin aamun uutisen Urpilaisen "täysistä vakuuksista", jotka nyt niin täydet eivät sitten olekaan. Kuten pitkään on tiedettykin etteivät tule olemaan. Siinä on petetty sekin "vaalilupaus".

Oikein rohkaisevaa myös, että nämä vastaavat vakuudet eivät kelpaa muille maille, jotka kuitenkin meidän terävälle kansankynttilällemme kelpaavat.
Kun tietää, miten idioottimaisiin sopimuksiin EU-ministerit ja muut EU-johtajat tuon tuosta nimensä alle pistävät, ja nyt on löytynyt jotain NIIN KUSIPÄISTÄ mitä sekään liete ei allekirjoita, niin tämän vakuusjutun pitää oikeasti olla "todella hyvä bisnes"!

Mielestäni nyt on maahanmuuttokriitikoiden korkea aika ottaa EU- ja tukipakettikritiikki ihan siihen maahanmuuton rinnalle ykkösasiakseen, ehkä jopa vähäksi aikaa ohikin.

Mitä me kansalaiset voimme tehdä? Täällä ON minua kyvykkäämpiä ihmisiä selvittämään ja kertomaan, mitä me nyt tässä tilanteessa voimme tehdä!? KERTOKAA!

Jotain on tehtävä pian! Tämän hulluuden on loputtava! Nuo pirunriivaamat psykopaatit joita ministereiksikin kutsutaan, heidän toimintansa on pysäytettävä! Heidät on saatava syrjään ja uudet kyvykkäämmät ja rehellisemmät ihmiset tilalle! Ei riitä, että me vain odottelemme vuoden 2015 ek-vaaleja ja sitten taas äänestelemme toista  Jytkyä !! Vai riittääkö se teidän muiden mielestä? Se ei riitä!!

(korjattu kaksi kirjoitusvirhettä)
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 10:03:44 kirjoittanut Emo »

Red_Blue

 • Vieras
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #16 : 04.10.2011, 10:00:34 »
Lainaus käyttäjältä: Taloussanomat
Jos Kreikka ei selviä velvoitteistaan ja Suomen vakuudet realisoituvat, varat on jäädytetty siihen saakka kunnes nykyisin käytössä olevan väliaikaisen vakausrahaston ERVV:n laina-aika menee umpeen. Käytännössä tämä tarkoittaa 15-30 vuotta.

Tämä on mielestäni tärkein ja ratkaisevin heikkous koko järjestelyssä. Tuollaisien vakuuksien arvo ns. ”vapailla markkinoilla” lähentelee nollaa, koska ERVV:n perillisten (EMV jne.) tai koko eurojärjestelmän säilyminen edes 15 vuotta on niin epävarmaa.

Toisin sanoen, jos Kreikka ei selviä velvoitteistaan, ERVV:n lainat vakuuksineen on suuremmalla todennäköisyydellä ”järjestelty” olemattomiin 15 vuoden päästä, eikä vakuuksista ole mitään Suomelle palautettavaa jäljellä.

Mielenkiintoinen kontrasti tosiaan, että Suomi lupautui maksamaan 2013 EVM:hen 1,4 miljardia heti könttäsummana, mutta ERVV:n 880 miljoonan vakuuksia jouduttaisiin odottamaan takaisin vähintään 15 vuotta.

Ei voi muuta sanoa kuin että harvinaisen paska diili!
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 10:09:00 kirjoittanut Red_Blue »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 679
 • Liked: 61817
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #17 : 04.10.2011, 10:05:25 »
Mitä me kansalaiset voimme tehdä? Täällä ON minua kyvykkäämpiä ihmisiä selvittämään ja kertomaan, mitä me nyt tässä tilanteessa voimme tehdä!? KERTOKAA!

Jotain on tehtävä pian! Tämän hulluuden on loputtava! Nuo pirunriivaamat psykopaatit joita ministereiksikin kutsutaan, heidän toimintansa on pysäytettävä! Heidät on saatava syrjään ja uudet kyvykkäämmät ja rehellisemmät ihmiset tilalle! Ei riitä, että me vain odottelemme vuoden 2015 ek-vaaleja ja sitten taas äänestelemme toista  Jytkyä !! Vai riittääkö se teidän muiden mielestänne? Se ei riitä!!

Sixpackin pienet puolueet apuun. Vasurit ja Kristilliset ainakin pitäisi saada myöntämään, että täysiä vakuuksia ei tullut. Jos hallitus alkaa hajota sisältä käsin, voi isojen puolueidenkin linja hieman muuttua. Lisää case Toimi Kankaanniemiä!

Samoin demariedustajille pitää tehdä selväksi, että tämä oli viimeinen kerta kun heitä äänestetään, jos jopa 30 vuotta jäissä olevat 20% vakuudet ovat heistä ne "täysvakuudet", mitä oli lupailtu.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #18 : 04.10.2011, 10:07:20 »
Hälytyskellojen pitäisi jo soida viimeistään siinä kohtaa kun nämä "hyvät ehdot" eivät kiinnostaneet ketään muuta kuin meidän edustajia...

Vähän jänskättää että vieläköhän olen hengissä kun näitä lainoja saadaan takaisin (jos saadaan). Voi sitten vanhainkodissa tuulettaa, että kyllä olivat oikeassa! Tämä oli hyvä bisnes! :roll:

Järkyttyneenä luin aamun uutisen Urpilaisen "täysistä vakuuksista", jotka nyt niin täydet eivät sitten olekaan. Kuten pitkään on tiedettykin etteivät tule olemaan. Siinä on petetty sekin "vaalilupaus".

Oikein rohkaisevaa myös, että nämä vastaavat vakuudet eivät kelpaa muille maille, jotka kuitenkin meidän terävälle kansankynttilällemme kelpaavat.
Kun tietää, miten idioottimaisiin sopimuksiin EU-ministerit ja muut EU-johtajat tuon tuosta nimensä alle pistävät, ja nyt on löytynyt jotain NIIN KUSIPÄISTÄ mitä sekään liete ei allekirjoita, niin tämän vakuusjutun pitää oikeasti olla "todella hyvä bisnes"!

Mielestäni nyt on maahanmuuttokriitikoiden korkea aika ottaa EU- ja tukipakettikritiikki ihan siihen maahanmuuton rinnalle ykkösasiakseen, ehkä jopa vähäksi aikaa ohikin.

Mitä me kansalaiset voimme tehdä? Täällä ON minua kyvykkäämpiä ihmisiä selvittämään ja kertomaan, mitä me nyt tässä tilanteessa voimme tehdä!? KERTOKAA!

Jotain on tehtävä pian! Tämän hulluuden on loputtava! Nuo pirunriivaamat psykopaatit joita ministereiksikin kutsutaan, heidän toimintansa on pysäytettävä! Heidät on saatava syrjään ja uudet kyvykkäämmät ja rehellisemmät ihmiset tilalle! Ei riitä, että me vain odottelemme vuoden 2015 ek-vaaleja ja sitten taas äänestelemme toista  Jytkyä !! Vai riittääkö se teidän muiden mielestä? Se ei riitä!!

(korjattu kaksi kirjoitusvirhettä)

Minun ehdotukseni on että valtiosihteeri Raimo Sailas kokoaa virkamieshallituksen. Ei tähän muuten mitään tolkkua tule. Kaikki on vain poliittista kikkailua ja silmänlumetta.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 282
 • Liked: 88928
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #19 : 04.10.2011, 10:10:16 »
Ei SAAKELI, tämä on silkkaa vittuilua Suomea kohtaan.

Katselin aamuteeveestä, kun Juncker ja Rehn avoimesti vittuilivat Suomelle ja naurattivat vielä yleisöä kertoessaan kuinka kukaan muu ei halua näitä Suomelle räätälöityjä "saivat mitä halusivat" -takuita.

Tuli ihan sellainen olo, kun katselisi koulun pihaa välitunnilla.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 621
 • Liked: 49193
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #20 : 04.10.2011, 10:11:13 »
Mitä me kansalaiset voimme tehdä? Täällä ON minua kyvykkäämpiä ihmisiä selvittämään ja kertomaan, mitä me nyt tässä tilanteessa voimme tehdä!? KERTOKAA!

Jotain on tehtävä pian! Tämän hulluuden on loputtava! Nuo pirunriivaamat psykopaatit joita ministereiksikin kutsutaan, heidän toimintansa on pysäytettävä! Heidät on saatava syrjään ja uudet kyvykkäämmät ja rehellisemmät ihmiset tilalle! Ei riitä, että me vain odottelemme vuoden 2015 ek-vaaleja ja sitten taas äänestelemme toista  Jytkyä !! Vai riittääkö se teidän muiden mielestänne? Se ei riitä!!

Sixpackin pienet puolueet apuun. Vasurit ja Kristilliset ainakin pitäisi saada myöntämään, että täysiä vakuuksia ei tullut. Jos hallitus alkaa hajota sisältä käsin, voi isojen puolueidenkin linja hieman muuttua. Lisää case Toimi Kankaanniemiä!

Samoin demariedustajille pitää tehdä selväksi, että tämä oli viimeinen kerta kun heitä äänestetään, jos jopa 30 vuotta jäissä olevat 20% vakuudet ovat heistä ne "täysvakuudet", mitä oli lupailtu.

-i-

Eli siis sähköposteja eduskuntaan Vasemmistoliiton, Kristillisten ja miksei Vihreidenkin kansanedustajille, vaikkei näissä puolueissa oma edustaja istukaan!!

Mitä muuta!?


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 282
 • Liked: 88928
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #21 : 04.10.2011, 10:13:07 »
Lainaus käyttäjältä: Lalli
Oliskos se juuri äsken YLE1:n aamutelkkarissa Liisa Jaakonsaari ...

Kyseessä oli Ulpu Iivari, sosialidemokraattinen sorsalainen talousnero ...

Kiitos.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 621
 • Liked: 49193
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #22 : 04.10.2011, 10:13:56 »
Hälytyskellojen pitäisi jo soida viimeistään siinä kohtaa kun nämä "hyvät ehdot" eivät kiinnostaneet ketään muuta kuin meidän edustajia...

Vähän jänskättää että vieläköhän olen hengissä kun näitä lainoja saadaan takaisin (jos saadaan). Voi sitten vanhainkodissa tuulettaa, että kyllä olivat oikeassa! Tämä oli hyvä bisnes! :roll:

Järkyttyneenä luin aamun uutisen Urpilaisen "täysistä vakuuksista", jotka nyt niin täydet eivät sitten olekaan. Kuten pitkään on tiedettykin etteivät tule olemaan. Siinä on petetty sekin "vaalilupaus".

Oikein rohkaisevaa myös, että nämä vastaavat vakuudet eivät kelpaa muille maille, jotka kuitenkin meidän terävälle kansankynttilällemme kelpaavat.
Kun tietää, miten idioottimaisiin sopimuksiin EU-ministerit ja muut EU-johtajat tuon tuosta nimensä alle pistävät, ja nyt on löytynyt jotain NIIN KUSIPÄISTÄ mitä sekään liete ei allekirjoita, niin tämän vakuusjutun pitää oikeasti olla "todella hyvä bisnes"!

Mielestäni nyt on maahanmuuttokriitikoiden korkea aika ottaa EU- ja tukipakettikritiikki ihan siihen maahanmuuton rinnalle ykkösasiakseen, ehkä jopa vähäksi aikaa ohikin.

Mitä me kansalaiset voimme tehdä? Täällä ON minua kyvykkäämpiä ihmisiä selvittämään ja kertomaan, mitä me nyt tässä tilanteessa voimme tehdä!? KERTOKAA!

Jotain on tehtävä pian! Tämän hulluuden on loputtava! Nuo pirunriivaamat psykopaatit joita ministereiksikin kutsutaan, heidän toimintansa on pysäytettävä! Heidät on saatava syrjään ja uudet kyvykkäämmät ja rehellisemmät ihmiset tilalle! Ei riitä, että me vain odottelemme vuoden 2015 ek-vaaleja ja sitten taas äänestelemme toista  Jytkyä !! Vai riittääkö se teidän muiden mielestä? Se ei riitä!!

(korjattu kaksi kirjoitusvirhettä)

Minun ehdotukseni on että valtiosihteeri Raimo Sailas kokoaa virkamieshallituksen. Ei tähän muuten mitään tolkkua tule. Kaikki on vain poliittista kikkailua ja silmänlumetta.

Vois olla ihan hyvä! Mutta miten Sailas saadaan kokoamaan se virkamieshallitus!!?

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #23 : 04.10.2011, 10:16:19 »
Lainaus
Vois olla ihan hyvä! Mutta miten Sailas saadaan kokoamaan se virkamieshallitus!!?

Sitten kun koko homma laukeaa reisille ja on pakko perustaa uusi hallitus.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Rauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 564
 • Liked: 339
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #24 : 04.10.2011, 10:21:46 »
Nyt on kyllä pakko pyytää Homman minua älykkäämmiltä jäseniltä apua näiden "vakuuksien" ymmärtämiseen.

Lainaus
1. Suomi saa Kreikalta 880 miljoonan euron suuruiset vakuudet.

...voi saada korkeintaan 20 prosentille Suomen antamista lainatakauksista.

Onko Suomi siis lainannut Kreikalle jo 4,4 mrd€ vai tuleeko Suomi lainaamaan? Miksi ERVV on kytkytetty kahden valtion väliseen sopimukseen?

Lainaus
2. Vakuudet muodostetaan monimutkaisen mallin kautta Kreikan valtion joukkovelkakirjoista, jotka lainataan kreikkalaisille pankeille.

Millä rahalla kreikkalaiset pankit ovat ostamassa Kreikan valtion velkakirjoja, koska pankit ovat talletuspaon partaalla? Kuka vapaassa markkinataloudessa ikinä lainaisi (ilman vakuuksia ;)) konkurssikypsälle firmalle?

Lainaus
3. Kreikan pankit siirtävät nämä lainat asianhoitajalle

Kuka on tämä asianhoitaja? ERVV? Perustetaanko taas erillisyhtiö (special purpose vehicle), johon tämä roska parkeerataan? Onko tässä kyseessä ainoastaan operaatio, jossa kreikkalaisten pankkien hallussapitämät lainat vaihdetaan pidemmän maturiteettiajan omaaviin Kreikan valtion lainoihin, ns. rollover? Pankit maksavat (vaihtavat) vanhoilla veloilla uutta velkaa?

Lainaus
4. ...joka myy velkakirjat ja sijoittaa niistä saadut voitot AAA-luottoluokituksen joukkolainoihin.

Edelleen, kuka on valmis ostamaan Kreikan valtion lainapapereja?

Minulla on arvaukseni millainen silmänkääntötemppu on menossa, mutta olen kiinnostunut foorumilaisten mielipiteistä. 
"No one among us can complain about his death, for whoever joined our ranks put on the shirt of Nessus. A man's moral worth is established only at the point where he is ready to give up his life in defense of his convictions." - Henning von Tresckow, 21.07.1944

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 621
 • Liked: 49193
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #25 : 04.10.2011, 10:26:05 »
Lainaus
Vois olla ihan hyvä! Mutta miten Sailas saadaan kokoamaan se virkamieshallitus!!?

Sitten kun koko homma laukeaa reisille ja on pakko perustaa uusi hallitus.


Tässä se heikkous juuri onkin! Meidän pitää passiivisena vain odotella!!!

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 699
 • Liked: 12594
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #26 : 04.10.2011, 10:29:51 »
Ymmärsin aikaisemmin, että näiden vakuuksien vaatimisen ei pitänyt olla ainutkertainen juttu, vaan sen piti olla normi aina, kun Suomi jatkossa kaataa rahaa tähän kriisiin.

Miten jatkossa toimitaan?  Käydäänkö muodolliset neuvottelut aina uudestaan, vai isketäänkö Suomelle suoraan eteen nyt annetut vaihtoedot?  Jos jälkimmäinen vaihtoehto, niin eiköhän tämä ollut viimeinen kerta, kun Suomi vakuuksia vaatii.  

Kaaoskeisari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 389
 • Liked: 767
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #27 : 04.10.2011, 10:39:21 »
SDP:n äänestäjät eivät voi seurata politiikkaa aktiivisesti. Ei tässä muuten mitään järkeä ole.

Voiko myötähäpeään kuolla? Todella toivon ettei noita ''vakuuksia'' hyväksytä ja kaadetaan koko paska, vaikka tietäähän sen että läpi menee kaikki ja suurena voittona tuuletetaan.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #28 : 04.10.2011, 10:46:19 »
Jutta taisi luvata meille 100% takaukset, saatiin 20% aivan p*skimmilla ehdoilla koko Euroopassa. Tämä on meille hyvä bisnes, kertoi Jyrki. :facepalm:

Rauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 564
 • Liked: 339
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #29 : 04.10.2011, 10:48:36 »
Tämän taikatempun salaisuutena on ERVV:n perustama erillisyhtiö, joka on tuttua tavaraa investointipankkiireille kuten ERVV:n johtajalle Klaus Reglingille, joka on yllätys, yllätys, entinen investointipankkiiri.

1. Kreikkalaiset pankit ostavat Kreikan valtiolta erääntyviltä saamisiltaan uutta pitkäaikaista valtionvelkaa ns. rollover.

2. Uudet pitkäaikaiset (30-vuotta?) Kreikan velkapaperit myydään erillisyhtiölle.

3. ERVV ostaa erillisyhtiöltä Kreikan valtion lainapaperit.

4. Erillisyhtiö ostaa AAA-velkakirjoja Suomen saamisten vakuudeksi.

Tämän vuoksi Suomi joutuu maksamaan etuajassa osuutensa ERVV:n pääomasta, jotta ERVV voisi suomalaisten veronmaksajien rahoilla antaa vakuudet suomalaisten veronmaksajien rahoille. Tämä ei ole mitään muuta kuin silmänkääntötemppu, jolla yritetään pelastaa EU:n ja Suomen hallituksen kasvot sekä samanaikaisesti pissiä äänestäjiä silmään.

Suomella on ERVV:n (myöhemmin EVM) kautta yli 14 miljardin euron vastuut ja nämä vastuut eivät muuksi muutu, vaikka Kreikan roskalainoja kuinka veivattaisiin.
"No one among us can complain about his death, for whoever joined our ranks put on the shirt of Nessus. A man's moral worth is established only at the point where he is ready to give up his life in defense of his convictions." - Henning von Tresckow, 21.07.1944

Tagit: