Kirjoittaja Aihe: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun  (Luettu 229159 kertaa)

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2899
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #30 : 04.10.2011, 10:49:41 »
Nim. Kaaoskeisari,

Ay -aktiivit nyt ainakin hyvin aktiivisesti politiikkaa seuraavat.

Tällä poikkeuksellisen keskitetyllä tupokierroksella vaan pannaan ay liikkeen "ulkopuoliset tahot" (eläkeläiset, sairaat, lapset ja työttömät) maksamaan työssä käyvien ay -liittojen jäsenten palkankorotukset. Miksi nyt EK:n mielestäkin hallitusta tarvittaisiin osapuoleksi keskitettyyn tupopöytään, jonka piti olla jo muutama vuosi sitten heitetty historian roskakoriin?

Kaikella on yleensä aina hintansa. Tällä kertaa hintalappu oli tällainen.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 611
 • Liked: 49167
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #31 : 04.10.2011, 10:52:00 »
Ymmärsin aikaisemmin, että näiden vakuuksien vaatimisen ei pitänyt olla ainutkertainen juttu, vaan sen piti olla normi aina, kun Suomi jatkossa kaataa rahaa tähän kriisiin.

Miten jatkossa toimitaan?  Käydäänkö muodolliset neuvottelut aina uudestaan, vai isketäänkö Suomelle suoraan eteen nyt annetut vaihtoedot?  Jos jälkimmäinen vaihtoehto, niin eiköhän tämä ollut viimeinen kerta, kun Suomi vakuuksia vaatii.  


Niinhän Urpilainen sanoi, että ILMAN TÄYSIÄ VAKUUKSIA Suomesta ei rahaa lähde ulos!

Vaalilupaukset 6.4.2011 (MTV3:n vaalikeskustelusta)

http://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4&feature=related

Loppupuolella Kiviniemi ja Urpilainen kaksinkamppailevat (en tarkalleen muista sanamuotoja tässä keskustelussa), mutta on Urpilainen lukemattomissa  keskusteluissa sanonut että täydet vakuudet aina tai muuten ei rahaa anneta.

Muutoin en osaa kysymykseesi vastata, ei mahda Urpilainenkaan tietää miten jatkossa toimitaan  ;D Huojentuneena vain rämpii päivästä toiseen ja illalla huokaisee syvään kun on edelleen valtiovarainministeri ja hengissä...Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #32 : 04.10.2011, 10:56:28 »
Ei tämä tähän jää. Puolen vuoden kuluttua ovat kinuamassa lisää rahaa. Onhan se ihan päivänselvää että ei ratkaise itse ongelmaa. Velkaa kun ei velalla pois hoideta. Pitäisi vain osata sanoa jossain vaiheessa jyrkkä EI, niin kuin entinen impi, kun jatkuvastti vongataan.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #33 : 04.10.2011, 11:05:16 »
Ei tämä tähän jää. Puolen vuoden kuluttua ovat kinuamassa lisää rahaa. Onhan se ihan päivänselvää että ei ratkaise itse ongelmaa. Velkaa kun ei velalla pois hoideta. Pitäisi vain osata sanoa jossain vaiheessa jyrkkä EI, niin kuin entinen impi, kun jatkuvastti vongataan.
Ei se rahan vinkuminen ole pahin mahdollisuus, vaan se, etteivät joudu maksamaan velkojaan takaisin muutenkaan. Tätähän on jo väläytelty muutenkin.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 353
 • Liked: 9578
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #34 : 04.10.2011, 11:07:36 »
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/suomen_vakuusvaatimuksista_paastiin_sopuun_2920644.html

Lainaus
Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun


Jotta Suomi saa vakuudet, sen tulee maksaa osuutensa 1,4 miljardia euroa Euroopan pysyvässä vakuusrahastossa (ESM) yhdellä kerralla vuonna 2013. Muut maat maksavat osuutensa viidessä erässä viiden vuoden aikana. Lisäksi Suomen saama korko lainalleen on alhaisempi kuin muilla mailla.
Siinä tapauksessa, että Suomen vakuudet realisoituvat, varat on jäädytetty siihen saakka kun väliaikaisen kriisirahaston ERVV:n laina-aika menee umpeen, eli käytännössä 15 - 30 vuodeksi.
Vakuuksien neljäs ja viimeinen ehto on, että ne saavat olla maksimissaan 20 prosenttia lainatakauksen arvosta.

Herranjumala sentään, se ei ollut aprillia. Olisikohan syytä tarkistaa julkisen sanan neuvostosta onko edeltävä vihapuhe kiihotuksessaan enää laillinen.

Suomi saa surkeimmat ehdot ja antaa rahankin heti, muut 5v maksuaikaa. Siis Kreikan edeltävien lainojen alkuperäistä vastaavia maksuaikojakin parempi heille. Samalla meiltä karsitaan kokonaisia kuntia ja hätäkeskuksia säästöpaniikissa.

Toivoin Urpilaisen vedättävän aikaa Suomen puolesta mutta hän osoittikin olevansa juuri niin aivoton blondi kuin verkkosukkakuvasta saattoi arvella.


Lainaus
kukaan muu ei aio tarttua mahdollisuuteen kuin Suomi, sillä vakuuksilla on hintansa.
Mikä yllätys. On suomalaista taas päättäjillä siunattu, voi helvata.

Mikäli vaihtoehtojen joukkoon ei voi enää laskea koko paketista vetäytymistä, Suomelle jää enää yksi vaihtoehto taakkansa keventämiseen. Suomen on yksinkertaisesti luovuttava vaatimasta vakuuksia ja aloitettava sama maksuviivyttely kuin muillakin kun vielä ehditään. Vaikka se tuntuu järjettömältä, takaperoisesti paras jäljelle oleva vaihtoehto on maksaa edes mahdollisimman hitaasti ulospäin. Elossa olevat suomalaiset ei näitä rahoja tule koskaan näkemään kuitenkaan, tuskin heidän jälkeläisetkään. Raha on pois tulevien vuosien lonkkaleikkauksista ja katujen kunnossapidosta alkaen NYT. Joka kerta kun kuulet sanan yhteiskuntarakenteen tiivistämistarve tai virasto X:n tehostamissuunnitelma lähivuosina, sillä on kiinteä yhteys tähän pakettiin.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Octavius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 253
 • Liked: 117
 • Kiljuhuuruinen maallikko (via tyhmyri)
  • Octavius
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #35 : 04.10.2011, 11:09:41 »
Tehty vakuussopimus on äärimmäisen monimutkainen.

- Kreikka ilmeisesti laskee liikkeelle uusia velkakirjoja.
- Ne myydään kreikkalaisille pankeille, joilla on suurin osa nykyisestä Kreikan valtion velasta.
- Pankit antavat velkakirjat edelleen välittäjälle, joka myy ne markkinoilla.
- Velkakirjoista saatavat tuotot sijoitetaan AAA-luokiteltuihin (ilmeisesti valtioiden) velkakirjoihin.
- Kun Kreikka menee konkurssiin, Suomi joutuu maksamaan takaamansa lainat.
- Vakuudet Suomi saa vasta sinä päivänä, kun Kreikan velkakirjat saavuttavat maturiteettinsa. Maksimissaan tähän menee 30 vuotta.
- Suomen vakuudet on junioriasemassa, eli muut velkojat saavat etusijan kun konkurssipesää jaetaan.
- Suomi joutuu lainaamaan rahat, jotka se lainaa edelleen, joten kuluja syntyy korkojen muodossa. Samaan aikaan Suomi luopuu mahdollisista tuotoista. Lisäksi on jo nyt varmaa, että velkataakan kasvaessa Suomen oma luottoluokitus tulee tippumaan.

Tässä herää nopeasti asiaan tutustuneena ainakin kymmenen kysymystä.

1) Suomi saa vakuudet korkeintaan viidesosalle pääomasta. Oletuksena lienee, että velkakirjat saadaan myytyä oletettuun hintaan jälkimarkkinoille. Eli pelkästään tähän sisältyy jo riski. Miten tämä riski on otettu huomioon?

2) Jos olettaa EU-alueella olevan normaalin noin kolmen prosentin inflaation, vakuuksien arvo tippuu luonnollisesti viidesosasta murto-osaan. Onkohan Jutta tai VM:n virkamiehet koskaan kuulleet käsitteestä inflaatio?

3) Kun Kreikka menee maksukyvyttömäksi, alkuperäiset velkakirjat käytännössä mitätöityvät. Niiden vakuutena olevien AAA-velkakirjojen luulisi olevan vaikka heti realisoitavissa riippumatta maturiteettiajan pituudesta.

4) Onkohan velkakirjojen vakuuksien välittäjänä Kreikan valtiovarainministerin serkku Giorgios Kleptopopoulos?

5) Miten voi olla mahdollista, että vielä käsittääkseni ainakin osittain suvereeni valtio voi hyväksyä korkealta EU-tason virkamieheltä (Juncker) tiedotustilaisuudessa kuullun tasoista vittuilua?

6) Miten voi olla mahdollista, että Suomen kansalainen talouskomissaari Olli Rehn alentuu samantasoiseen vittuiluun omaa maataan ja oman maansa ministereitä kohtaan?

7) Ymmärtääkö Jutta Urpilainen tai Jyrki Katainen sopimastaan vakuusjärjestelystä yhtään mitään? Kysymys on tietenkin retorinen, koska kaikki ymmärtävät vastauksen olevan ei.

'8) Miten valtavan suurten valheiden annetaan suomalaisessa mediakentässä mennä lävitse? Urpilainen mainosti vakuusjärjestelyä sanoilla, että Suomi voi tienata tällä. Tämähän on kaikissa vaihtoehdoissa täysin poissuljettu mahdollisuus.

9) Onko sopimuksesta tehty täysin tarkoituksella niin monimutkainen, että sen vaikutusten kuvaaminen olisi mahdollisimman vaikeaa? Yritetäänkö tällä vain peittää esim. sitä, että Suomihan lisää velkavastuitaan jatkuvasti EKP:n kautta ilman mitään vakuuksia?

10) Onko VM:n virkakoneisto laskenut auki eri vaihtoehtojen kustannukset ja jos on, missä nämä laskelmat ovat? Mikä on esim. Suomen tulevan luottoluokituksen tippumisen taloudellinen vaikutus?

Yhteenvetona voin todeta ensivaikutelmasta, että olemme todistamassa aivan ylimaallista kusetusta. Tämä jää historiaan.
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 730
 • Liked: 11248
 • Слава Україні!
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #36 : 04.10.2011, 11:17:37 »
Onnea Suomi! Jos tämän jälkeen ei hallitus hajoa niin se kyllä kestää maailman tappiin. Helvetin tunarit.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 882
 • Liked: 22912
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #37 : 04.10.2011, 11:18:58 »
Nyt ainakin tiedetään, että Suomi on Euroopan varakkain maa. Muilla ei rahkeet riitä vakuuksien saamiseen, on se niin kallista puuhaa. Tarvitaan lisää rikastajia, muuten emme selviä. Haloo Lieksa, paljonko on jo pottiin laitettavaa. Muuten on lainattava.
Tilanne on hiukan kuin 90-luvun alussa, lainasimme valuuttaa pari kolme miljoonaa (markoissa) firman kehitykseen. Siinä kävi sitten niinkuin kävi monelle rehelliselle, jos olisin tiennyt (ymmärtänyt) etukäteen kyseessä olevan kusetuksen, olisin lainannut viisi miljoonaa ja pannut hiukan sukan varteen. Niin pitäisi nyt Suomenkin tehdä.

Kirjoitin tämän ennen Octaviuksen viestiä, samoilla sumeilla vesillä soudetaan.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Sami Aario

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 593
 • Liked: 365
 • Pundit
  • Kiva Lending Team Homma^^^
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #38 : 04.10.2011, 11:21:39 »
Kauppalehti: Suomen vakuuskiista ratkesi

Lainaus
Talouskomissaari Olli Rehn oli valmis myöntämään vakuusmallin kehittäjälle Klaus Reglingille Nobelin taloustieteen palkinnon tai vähintäänkin rauhanpalkinnon ratkaisun löytymisestä.

Kepu pettää aina.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 12:59:46 kirjoittanut Sami Aario »

Hermit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 663
 • Liked: 1271
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #39 : 04.10.2011, 11:29:49 »
Mutta mitä tekee oppositio, olisiko nyt tuhannen taalan paikka tehdä välikysymys ja hetipaikalla?
Anta caickien cuckien cuckia waan.
- Ganander

kale vale

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 110
 • n(eg)atiivi
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #40 : 04.10.2011, 11:44:02 »
5) Miten voi olla mahdollista, että vielä käsittääkseni ainakin osittain suvereeni valtio voi hyväksyä korkealta EU-tason virkamieheltä (Juncker) tiedotustilaisuudessa kuullun tasoista vittuilua?


Tuohon yksityiskohtaan puuttuen>> "osittain suvereeni valtio"

oma käsitykseni aiheesta on kokenut totaalisen,, epäuskoisen pettymyksen asioiden nykytilasta.

Suomen suvereenius on enää kovapalkkaisten näyttelijöiden ylläpitämää B-tason elokuvaa
kauhufilmi kategoriassa.
suomalaistaustainen

Rapsakka Rapu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 572
 • Liked: 156
 • Lisääntyy taas
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #41 : 04.10.2011, 11:44:31 »
Nyt sen tietää jo Iltasanomatkin.

Kreikka-vakuudet tulevat Suomelle kalliiksi

Lainaus
Jos Kreikka menee vararikkoon, Suomi saa vakuutensa myöhäisimmillään 30 vuoden päästä.
Kreikka-vakuuksista päästiin sopuun viime yönä euromaiden valtiovarainministerien kokouksessa.

Suomi on valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan luultavasti ainoa euromaa, joka vakuudet ottaa.

Suomi joutuu esimerkiksi maksamaan osuutensa vuonna 2013 toimintansa aloittavassa pysyvässä vakausmekanismissa yhdessä erässä heti aloitusvuonna viiden vuoden maksuajan sijaan.

Myös Suomen väliaikaisesta vakausrahastosta mahdollisesti saamia tuottoja leikataan.

Tähän väliin muistutan mitä Urpilainen sanoi aamulla:

Suomi sai hyvät vakuudet Luxemburgissa

Lainaus
- Suomi sai hyvät vakuudet. Näillä vakuuksilla rajataan suomalaisten veronmaksajien riskiä. Se on ollut koko meidän vakuusvaatimuksemme idea, Urpilainen sanoi Luxemburgissa euroryhmän kokouksen jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 11:47:06 kirjoittanut Rapsakka Rapu »
Jos [youtubevideon] nimessä lukee 'matunainen' niin eihän sitä kukaan ei-rasisti katso

Tähtitoimittaja Mari Pudas (twiitti poistettu)

Jakerp

 • Vieras
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #42 : 04.10.2011, 11:59:44 »
Ei poliitikot tätä kriisiä ratkaise millään muullakaan tavalla, koska poliitikkojen ja finanssipiirien välit ovat läheiset. Se mikä on pankeille hyväksi on hyväksi koko kansakunnalle siitä lähdetään kaikissa ratkaisuvaihtoehdoissa.

Näin yksinkertaista se on.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 698
 • Liked: 12592
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #43 : 04.10.2011, 12:01:34 »
Olisi mukava nähdä laskelmia kahdesta vaiheesta:

1) Lisäkustannukset (tai korkojen menetykset) muihin AAA-maihin verrattuna ennen Kreikan velkasaneerausta.

2) Edut muihin AAA-maihin verrattuna Kreikan velkasaneerauksen jälkeen

Voiko vaihe 2 missään skenaariossa kompensoida vaihetta 1?

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 611
 • Liked: 49167
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #44 : 04.10.2011, 12:06:47 »
Onnea Suomi! Jos tämän jälkeen ei hallitus hajoa niin se kyllä kestää maailman tappiin. Helvetin tunarit.


Kyllä hallitus koossa pysyy, koska kansa on sellaista että sen voimakkain kuviteltavissa oleva protesti harjoitettuun maanpetolliseen politiikkaan on kutsua päättäjiään "helvetin tunareiksi"!

Enkä tarkoita sanoa tätä henkilökohtaisesti kenellekään täällä, vaan yleisesti koskien itseänikin.

Sellaisia lapsellisia ajatuksia puskee päähän Suomen tuhon kynnyksellä , eikö joukkovoimalla voi mitään muuttaa? Protesteilla? Lakoilla? Miksi New Yorkissakin osoitetaan mieltä viikosta toiseen, meillä ei?

HELVETIN TUNARIT!


L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 171
 • Liked: 8337
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #45 : 04.10.2011, 12:10:45 »
Vakuuspaketti tulee repiä kunnolla auki julkisesti, keskustelut hallituksen ja erityisesti ministeri Urpilaisen mahdollisuudesta jatkaa nykyisessä virassaan on aloitettava välittömästi.

Odotetaan nyt vakuuspaketista tulevaa tarkempaa tietoa, mutta ensivaikutelma on, että se vaan huonontaa suomalaisten veronmaksajien asemaa. Suomi maksaa oman pottinsa kerralla yhdessä erässä. Tämäkö ei muka ole kalliimpaa kuin pudotella maksuja tulevien vuosien aikana? No odotellaan lisätietoja.

Vaikka halveksin sosialisteja, olen silti muutaman kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että Urpilaiselle vittuilu tiedotustilaisuudessa oli törkeää ja kertoo esittäjistään aika paljon.

LBVarautumisen suurvalta

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #46 : 04.10.2011, 12:15:16 »
Kyllä hallitus pysyy kasassa, sillä demarit ja vassarit eivät uskalla nyt keikuttaa venettä kun tietävät itse tippuvansa sieltä ensimmäisenä.

Toisin sanoen: Uudet vaalit nyt olisivat vasemmistopuolueille katastrofi. Parempi istua Audin takapenkillä vaalikausi loppuun ja toivoa, että jotain kyetään korjaamaan ennen seuraavia vaaleja.

hummaaja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 29
 • Liked: 0
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #47 : 04.10.2011, 12:26:52 »
Tarinan opetus on selvä: Ensi kerralla kun pankit tahtovat rahaa, niin parasta olla vain hiljaa ja maksaa. Empiirisesti voidaan todeta, että kokonaan maksamatta jättäminen ei jostakin syystä tule kysymykseen.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 882
 • Liked: 22912
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #48 : 04.10.2011, 12:32:40 »
Tämä on nähtävä pitkän aikavälin sijoituksena. Vuonna 2040 jälkeläisten jälkeläiset ylistävät vuoden 2011 poliitikkoja kaukonäköisyydestä, kun tilille napsahtaa  miljoonatolkulla arvokkaita, harvinaisia numismaatikkojen arvostamia keräilyeuroja.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 97
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #49 : 04.10.2011, 12:33:31 »
Yksi juttu tästä vakuuskeskustelusta taitaa puuttua.

Tässä verrataan Suomen antamaa takausta (100%) ja sen 20% alkuperäisestä takaussummastaolevaa vastavakuutta keskenään. Noiden 20%:n riittävyys riippuu käsittääkseni siitä, ylittääkö joltakin velallismaalta lopulta perityksi saatava (maan defaultin vuoksi pienempi kuin 100%) prosenttiosuus nuo (vasta riskin realisoitumisen yhteydessä?) saatavat 20% vastavakuudet. Tällä hetkellä ei kieltämättä esim. Kreikan kohdalla hyvältä näytä.

ERVV:lle piti muistaakseni antaa ylitakaustakin, puhutaankohan näissä 20 prosentissa takauksen summa kohdalla Suomen ylitakauksineen antamasta takauksesta, jolloin tuo 20% voisi olla edes vähän suuremmasta luvusta?

Eli paljonko realisoituu todella, ja mitä tarkoittaa se, että vastavakuuden enimmäismäärä voi olla tuo 20%? Voiko se olla pienempikin?

Jännityksellä odotetaan sopimuksen yksityiskohtien tuomista eduskuntaan... ei voi kuin toivoa esityksen hylkäämistä eduskunnassa, vaikka kai turha sekin toivo lienee.
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 611
 • Liked: 49167
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #50 : 04.10.2011, 12:40:59 »
Nyt on viimeikin vedenpitävästi osoitettu, että ainutlaatuinen suomalainen kulttuuri on kuin onkin olemassa. Mistään ei löydy toista kansakuntaa, joka suhtautuisi sopimuksiin samalla tavalla kuin suomalaiset. Vaikka koko muu maailma pyyhkisi sopimuksilla ahteriaan, luopuvat suomalaiset miinoistaan, maksavat osuutensa ja sotakorvauksensa ja hoitavat siinä sivussa vielä muidenkin maiden vastuut jos niin ollaan satuttu sopimaan. Onko tämä peräti geneettinen erityispiirre?

On varmaan geneettinen erityispiirre, säilynyt eristyksissä ihmeen pitkään.
Mutta kyllä näistä geeneistä maailma eroon pääsee, vahvemmat ja elinvoimaisemmat kulttuurit ovat jo saapuneet keskuuteemme. Elätämme heitä alkuun hetken ja sitten vain häviämme ääneti.

akinuusin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 52
 • Liked: 1
 • Suomi on täysivaltainen tasavalta.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #51 : 04.10.2011, 12:41:34 »
Lainaus
Tarinan opetus on selvä: Ensi kerralla kun pankit tahtovat rahaa, niin parasta olla vain hiljaa ja maksaa. Empiirisesti voidaan todeta, että kokonaan maksamatta jättäminen ei jostakin syystä tule kysymykseen.

Vaihtoehto; Koska olemme hoitaneet lamamme kustannukset itse ilman EU-paketteja ja kalliilla korolla valtion omaisuutta realisoiden koko 90-luvun, emme katso olevamme vastuussa muiden EU-maiden veloista. Sitoutumisemme EU:n kaikkiin Suomen valtion solmimiin  sopimuksiin päättyy siis tällä päivämäärällä.
Aki Mönkkönen

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #52 : 04.10.2011, 12:47:42 »
Anteeksi, mutta olenko ymmärtänyt tästä sopimuksessa jotain täysin väärin.  
Uutisissa puhutaan tästä tulevasta 2013 "avattavasta"  pysyvästä vakausmekanismista.  

Entäs tänä syksynä hyväksyttävä Kreikka II ?  Onko siinäkin jotain vakuutta  vai nekö nyt meneekin ilman vakuuksia "maksuun".  Ja tässä on yli vuosi aikaa, mitäs jos Italia ja Espanjakin kupsahtaa sinä aikana.   Olen luuluut olevani tässä farssissa  hivenen hajulla, mutta  viime yönä on tapahtunut niin paljon.

Oli miten oli  niin  aamun uutisissa Juncer nauratti  Suomen kustannuksella toimittajia. Tyyliin että kaikki valtionvarainministerit jotka ymmärsivät sopimuksen  sanoivat että me ei oteta vakuuksia, niiin tarkoitettiinko sillä että Suomen Jutta oli ainoa joka ei ymmärtänyt mitään ? ;)
 Se ei tosin ollut vitsi, ihan faktaa!

 Ei voi muuta kuin nauraa,   kun Jutan mielestä 20%:ia 1,4 miljardista on 800 miljoonaa.  Ilmeisesti se ei mene  maanpetoksen vaan pelkän tyhmyyden piikkiin jos ajateltaisiin että mikä "rikos" tapahtui. ;)
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 12:49:49 kirjoittanut ukkometso »
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

TheJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 943
 • Liked: 1195
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #53 : 04.10.2011, 12:50:35 »
Tämän taikatempun salaisuutena on ERVV:n perustama erillisyhtiö, joka on tuttua tavaraa investointipankkiireille kuten ERVV:n johtajalle Klaus Reglingille, joka on yllätys, yllätys, entinen investointipankkiiri.

1. Kreikkalaiset pankit ostavat Kreikan valtiolta erääntyviltä saamisiltaan uutta pitkäaikaista valtionvelkaa ns. rollover.

2. Uudet pitkäaikaiset (30-vuotta?) Kreikan velkapaperit myydään erillisyhtiölle.

3. ERVV ostaa erillisyhtiöltä Kreikan valtion lainapaperit.

4. Erillisyhtiö ostaa AAA-velkakirjoja Suomen saamisten vakuudeksi.

Tämän vuoksi Suomi joutuu maksamaan etuajassa osuutensa ERVV:n pääomasta, jotta ERVV voisi suomalaisten veronmaksajien rahoilla antaa vakuudet suomalaisten veronmaksajien rahoille. Tämä ei ole mitään muuta kuin silmänkääntötemppu, jolla yritetään pelastaa EU:n ja Suomen hallituksen kasvot sekä samanaikaisesti pissiä äänestäjiä silmään.

Suomella on ERVV:n (myöhemmin EVM) kautta yli 14 miljardin euron vastuut ja nämä vastuut eivät muuksi muutu, vaikka Kreikan roskalainoja kuinka veivattaisiin.


Ah, mutta tällä tavalla välissä on useampaankin kertaan joku pankki järjestelemässä papereita ja ottamassa, yllätys yllätys, pienen palkkion...

Hallitus vaihtoon nyt heti.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 611
 • Liked: 49167

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 611
 • Liked: 49167
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #55 : 04.10.2011, 13:01:10 »
...

Sixpackin pienet puolueet apuun. Vasurit ja Kristilliset ainakin pitäisi saada myöntämään, että täysiä vakuuksia ei tullut. Jos hallitus alkaa hajota sisältä käsin, voi isojen puolueidenkin linja hieman muuttua. Lisää case Toimi Kankaanniemiä!

...

-i-

Voisiko tästä olla kankaanniemeksi?

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/merikukka_forsius_erosi_ryhmastaan_vihdin_valtuustossa/


ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #56 : 04.10.2011, 13:01:20 »
http://www.hs.fi/talous/Soini+Vakuussopimus+poliittinen+temppu/a1305546482341

Lainaus
Soini: Vakuussopimus poliittinen temppu

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmää Suomen neuvotteleman vakuussopimuksen.

"Tulos ei todellakaan ole mikään menestystarina. Kyse ei ole mistään turvaavasta vakuudesta – senhän pitäisi olla koko summa. Jos vakuuden realisoimista pitää odottaa 15–30 vuotta, niin siinä kurki kuolee ennen kuin suo sulaa", Soini sanoi aamulla.

"Tämä on poliittinen temppu, jolla Sdp ja vasemmistoliitto haluavat selittää sen että takki on kääntynyt. Nehän vastustivat aiemmin sekä Kreikan että Irlannin lainoja. "

Soini kyseenalaisti myös hallituksen valtuudet vakuussopimuksen neuvottelussa.

"Millä valtuuksilla Suomi on luvannut maksaa sen 1,44 miljardia euroa? Eduskunta ei ole EVM:ää edes käsitellyt."

Tulipa ihmettelyyni  joku selitys. Ilmankos  tämä on mennyt ohi korvien kun eduskuntakin on ohitettu. Alkaa menna jo todella  sumeaksi tämä Suomen Jallituksen (en käytä enää sanaa hallitus) ;)  touhu. 

Kohta saa ottaa jo  käsiin  Perustuslaki jokakotiin -opus

Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

John

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 343
 • Liked: 1123
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #57 : 04.10.2011, 13:18:07 »
On kyllä ihan naurettavat nämä "vakuudet". Nyt vain nopeasti välikysymystä kehiin, vettä myllyyn, asia esille ja hallitus kumoon. Ehkä toiveajattelua, mutta nyt pitäisi oikeasti kyseenalaistaa tämä vakuusteatteri oikein todenteolla.

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 97
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #58 : 04.10.2011, 13:21:53 »
Joku paremmin tietävä voisi valistaa meitä hommailijoita Suomea sitovien sopimusten synnysta EU-oloissa ja korjata omaa ymmärrystäni, joka on tämäntyylinen...

Noista jallituksen valtuuksista sen verran, että hallitus käsittääkseni sopii yleensä asioista EU:ssa parlamenttivarauksella, eli sopimus ei astu voimaan ennen kuin eduskunta (ja muidenkin jäsenmaiden parlamentit) on kumileimannut sen.

Vakuuksien ehdoista päästiin yhteisymmärrykseen, joten tämän jälkeen ne ovat Suomen kannalta ota tai jätä.

Ja ymmärtääkseni EU-asiossa pitää hakea neuvotteluvaltuuksia eduskunnan suurelta valiokunnalta ennakkoon. Mahtoiko tämä olla se, mihin Soini puuttui?
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #59 : 04.10.2011, 13:30:55 »
Eipä vissiin Katainenkaan ole ihan kartalla, nyt puhutaan jo että Kreikka sijoittaa ne rahat, pelaa siis lainarahalla vai?  Eikö se olekkaan hätäapua mitä Kreikka saa?

 Mielestäni  vakausmekanismi (eu), joka niitä rahoja hallitsee, siis sitä 1,4 miljardia? Ei kait  sekään sitten enää päde?
Katainen Suomen vakuuksista: "Jäljen se jättää"

Lainaus
Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on kehunut Suomen saamia lainavakuuksia.
- Järjestely on hyvä. Se on avoin kaikille maille ja kaikkien hyväksyttävissä. Kreikka tallettaa pankkiensa kautta AAA-papereiin rahaa kasvamaan korkoa, Katainen sanoi tiistaina.
- Pitää olla todella tyytyväinen, että valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) pystyi sopimuksen saamaan. Se on nyt pois päiväjärjestyksestä ja nyt voidaan vapauttaa Euroopassa henkisiä resursseja muuhun.
Katainen ei osannut sanoa, minkälaisen poliittisen hinnan Suomi joutuu EU:ssa vakuuskiistaastaan maksamaan.
- Vaikea sanoa, jäljen se jättää. En pidä mitenkään fataalina.
Moni kollega on kiitellyt, että olemme saaneet paketteja hyväksyttyä.
He pelkäsivät, että Suomi ei pysty ratifioimaan näitä päätöksiä.
- Meillä hallituksessa on eurooppamyönteinen ote, ja vakuusasia on ollut oma juttunsa, Katainen sanoi.
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

Tagit: