HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun

<< < (125/127) > >>

thinkingmind:

--- Lainaus käyttäjältä: hattiwatti - 21.10.2011, 20:23:04 ---
--- Lainaus käyttäjältä: thinkingmind - 20.10.2011, 17:28:50 ---
--- Lainaus käyttäjältä: tyhmyri - 20.10.2011, 16:04:48 ---
--- Lainaus käyttäjältä: thinkingmind - 20.10.2011, 15:54:09 ---Velkakuplan aiheuttama kulutuskupla/kysyntäkupla puhkeaa 1-2 vuoden sisään)

--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Kuplan ylläpitäminen onnistuu vain entistä suuremmalla lainamäärällä joka imee entistä enemmän rahaa reaalitaloudesta pankkisektorille eli kasvattaa tulevaa romahdusta.
Ilman kuplien jatkuvaa puhaltamista olisi 2000-luvun alussa ollut pikku-lama, 2001-2011 velkakuplan jälkeen nyt on tuloillaan lama mutta jos poliitikot ja pankkiirit onnistuvat vielä pinoamaan riskiä riskin päälle ja kasvattamaan velkakuplaa entisestään niin sitten parin vuoden päästä menee siemenperunatkin kun Jyrki Katainen on tuhonnut ensin suomen valtiontalouden.

Eihän velkamäärä ja kysyntä tietenkään mene yksi yhteen koska osa ihmisistä toimii rationaalisesti eli säästää enemmän nähdessään asioiden menevän jatkuvasti enemmän päin helvettiä poliitikkojen ja pankkiirien toimesta ja tuntee työttömäksi jääneen ystävän jne.
Lisäksi viranomaisten sallimien mark-to-model kirjanpitoväärennysten takia joita erityisesti jenkkipankeissa harrastetaan velan määrä on vääristynyt.

--- Lainaus päättyy ---

Tässä viestissä on mielestäni hyvä analyysi miksi velka voi kuitenkin olla huono vaihtoehto tässä tilanteessa:
http://hommaforum.org/index.php/topic,2626.msg814721.html#msg814721

Eli varallisuus on hyvin keskittynyttä, ja jos luodaan löysää rahaa keskittyy varallisuus aina vaan enemmän. Tässä on ongelma.

--- Lainaus päättyy ---

Olen samaa mieltä Jakerp:n kanssa siitä että suurinpiirtein noin liiallinen velkaantuminen aiheuttaa ongelmia.(olen yllättynyt siitä ettei tämä ollut selvinnyt sinulle aikaisemmista viesteistäni).

Jos lainaa saa helpommin niin kysyntä ja tarjonta nostavat asuntojen hinnat ja pankkiirien puhaltama lainakupla leviää asunnoista muuhun talouteen nostaen esim. huonekaluvalmistajia,huonekalukauppoja ja kaikkea muuta asumiseen liittyvää. Kaikki on hyvin eli pankkiirit,kiinteistövälittäjät ja huonekalukauppiaat jne. voivat paksusti niinkauan kuin lainakupla laajenee mutta jossain vaiheessa lainakupla ei voi enää laajentua velanmaksukyvyn vähentyessä yli-velkaisuuden tai huonontuneen taloustilanteen takia ja silloin pankeissa aletaan huolestua koska jos lainakupla ei jatka laajenemistaan niin asuntojen hinnat lähtevät laskuun ja tämä pienentää pankkien voittoja ja leviää aikanaan muuhunkin talouteen.
Silloin kun pankit ovat huolissaan niin käytetään erilaisia strategioita jotta saataisiin imettyä lisää ostajia markkinoille.

Suomessa pankkien strategiana on ollut kailottaa kaikissa talouslehdissä että "nostamme muutaman kuukauden päästä marginaaleja" jotta ihmiset menisivät hakemaan lainaa nyt ja kuplan laajentuminen pysyisi käynnissä.
Sitten pankit unohtavat marginaalien korottamisen tai sanovat mediassa että marginaalit jäävät ennalleen tiukan kilpailutilanteen takia.
Jos lainamäärän kasvu uhkaa hidastua uudestaan niin sama "marginaalin korotus ihan kohta" pelleily tehdään uudestaan.

Väärät signaalit yrityksille lainakuplan kasvun aikana kysynnän määrän noustua korkeammaksi lainakuplan johdosta johtavat virheinvestointeihin mutta vielä haitallisempi on se että pankkisektorin koon bkt:sta kasvaessa niin pankkien voitot kasvavat koko ajan suuremmiksi ja sen johdosta suuri osa älykkäimmistä ihmisistä päätyy pankkisektorille sen sijaan että he päätyisivät miettimään reaalitalouden tuotekehitystä pankeissa tapahtuvan lainavivuttamisen ja lainasijoitusinstrumenttien paketoimisen sijaan.

Ideaalitilanne olisi täydellinen asuntoluottoja myöntävien pankkien erotus liikepankeista ja samantasoinen sääntely jatkuvasti ilman löysennyksiä (jenkeissä clinton kuohitsi glass-steagallin viimeisimpinä töinään ja vivutusrajat poistettiin bushin kaudella 2004 ja lisäksi Basel-suositukset jotka ovat yksiä helvetin kuinka-rakennat-kuplan suosituksia maailmanlaajuisesti ovat syyllisiä asuntokuplaan ja pankkikuplaan) ja tasainen korkotaso (jatkuva korkojen alentamisen politiikka alan greenspanin ja trichetin ollessa kupla-arkkitehtejä oli täysin idioottimaista).

Tosin jakerp on väärässä siinä että jenkeissä olisi ollut kymmenen vuotta 0% korot! greenspan pisti koron alimmillaan 1% noin vuodeksi ja vasta Bernanke toi 0% pari vuotta sitten asuntokuplan räjähdettyä naamalle.
Jenkkien asuntokuplan suurimpia syyllisiä olivat finanssi-innovaatiot kuten no-money-down eli ei yhtään omaa rahaa asunnon ostamiseen ja jotkut pankit antoivat yli 100% lainoja eli asunnon oston verotkin maksettiin lainalla.
Sitten jenkeillä oli muutamia pankkeja jotka lihottivat itsensä jättiläisiksi lainoilla joista ei tarvinnut maksaa edes korkoja vaan korot lisättiin pääomaan (golden west, countrywide, washington mutual jne.), lisäksi oli stated income lainat joissa lainanottaja kertoi itse kuinka paljon tienaa ilman mitään tarkistuksia tai dokumentteja ja joista kaikkein hulluimmassa tapauksessa laittomasti jenkeissä oleva englanninkieltä osaamaton mansikanpoimija joka tienasi 12 000- 14 000 dollaria vuodessa sai 500 000 taalan asuntolainan.
Lisäksi pankkiireilta pitäisi vaatia hyvien tulojen vastineeksi vastaamaan omaisuudellaan myöntämistään lainoista Brasilian malliin.

ukkometso:
Katainen  sanoi Ykkösaamussa  että Suomi ei hyväksy ervv:n kasvattamista 440 miljardista. Aikamoista höpinää kun sehän juuri  jo korotettu Eduskunnan päätöksellä 780 miljardiin?   Pitäisikö  lopettaa koko aijän  kuuntelemenin alkaa tulla jakomielinen olo. ???

Katainen odottaa isoja ratkaisuja viikonlopun EU-kokouksilta

--- Lainaus ---Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei halua arvioida, kuinka suuri osa Kreikan veloista pitäisi mitätöidä. Katainen on erittäin huolissaan teknologiateollisuuden jumiutuneista neuvotteluista, ja niiden vaikutuksesta Suomen talouden näkymiin. Hän vetosi jälleen kerran työmarkkinajärjestöihin, jotta neuvotteluja jatketaan.
Ylen TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Katainen odottaa silti viikonlopun EU -kokouksilta isoja ratkaisuja.
Kataisen mukaan kokouksissa pitää ratkaista ainakin se tapa, miten jäsenmaissa hoidetaan pankkien pääomittaminen. Myös väliaikaisen rahoitusvakausvälineen ERVV:n kykyä tukea valtioita pitäisi vahvistaa, mutta ei rahastoa kasvattamalla.
- 440 miljardia ei voida kasvattaa, mutta se voidaan käyttää toisella tavalla.
--- Lainaus päättyy ---

Ja sitten muutama viikko takaperin Eduskunnassa "sattunutta":

Eduskunta hyväksyi ERVV-sopimuksen muutosesityksen sisällön

--- Lainaus ---Käsiteltävänä olevan ERVV-puitesopimuksen muuttamisella pyritään vahvistamaan väliaikaisen vakausmekanismin tehokkuutta. Rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle annettavien takausten kokonaismäärää korotetaan 440 miljardista eurosta 780 miljardiin euroon. Tästä 726 miljardia euroa on käytettävissä olevia takauksia, koska Kreikka, Irlanti ja Portugali väistyvinä takaajina eivät anna takauksia. Takausten määräytymistapa muuttuu kokonaistakauksesta taattavan velan pääoman nimellisarvolle annettavaksi takaukseksi.
--- Lainaus päättyy ---

Ja tuossahan tuo korko"kömmähdyskin" viimeisenä mukana. Eduskunta siis on päättänyt velan pääoman nimellisarvosta ilman korkoja (14 mrd). Ja ennen oli kokonaistakuu, johon kuului korot.(7 mrd)!!!  Tuon olisi pitäinyt jokaisen edustajan hoksata, jopa kepulaisten.

Olisi kiva saada puolueeton vahvistus kumpiko on sekaisin minä vai Käteinen?  Vai onko tässä taas joku "kirjanpidollinen" asia vai pikku kömmähdys joita sattuu joka päivä? :D

Viimeinen suomalainen:
(http://188.138.95.82/screen/ae/22/ae22ed0525635332/0/808165.jpg)
http://naurunappula.com/808165/mrbillion-kateinen.jpg

Rauli:
Minua kummastuttaa VVM:n alivaltiosihteeri Martti Hetemäen tekemiset näissä kahdessa viimeisimmässä €uroon liittyvässä sotkussa. Hetemäki oli se, joka valtiovarainministeriön puolesta oli neuvottelemassa näitä Urpilaisen surullisenkuuluisia "takuutuksia" Kreikka-lainoille. Sopimushan on paljastunut paitsi äärimmäisen epäedulliseksi Suomelle myös lähestulkoon petokseksi - kaupanpäälle kovin työ oli ulkoistettu kovalla rahalla brittiläiselle investointipankille.

Hetemäki on myös viime kädessä vastuussa tästä onnettomasta tekeleestä, jonka perusteella osa kansanedustajista luuli, että ERVV vastuut olisivat maksimissaan 14 miljardia €uroa, vaikka todellisuudessa edes 28 mrd€ ei riitä, koska halutessaan ERVV voi vaatia lisätakauksia niin paljon kuin ikinä haluavat. Riittääkö edes äärettömyys takauksien määrässä ERVV:lle?

Tulee pakosta mieleen työskenteleekö VVM:n alivaltiosihteeri Suomen hallitukselle vai EU:n komissiolle – sitä verta huonoja sopimuksia hän on neuvotellut. Kenties hän odottaa saavansa tulevaisuudessa korkean viran suunnitteilla olevasta EU-valtiovarainministeriöstä?

Joka tapauksessa, nyt olisi eduskunnan suuren tai talousvaliokunnan tehtävä pakottaa Hetemäki tulemaan selvittämään, että mitä helvettiä hän siellä valtiovarainministeriössä puuhaa >:( Samalla on parasta kysyä, että minkä maan kansalainen hän on ja minkä maan etuja hän mielestään ajaa.

Se nyt on aivan selvää, että Katainen ja Urpilainen on tehtävistään niin ulkona, että VVM:n virkamiehet (yhdessä EU-kollegojensa kanssa) vievät noita kahta kuin pässejä narulla teuraaksi :facepalm:

Kalevi Aronen:

--- Lainaus käyttäjältä: slobovorsk - 21.10.2011, 13:13:40 ---Minusta tämän sickpack-hallituksen olisi jo syytä tehdä johtopäätökset ja erota.

--- Lainaus päättyy ---
Kukahan sen vastuun sitten kantaisi, eikös ne PS:n porukkakin jäänyt oppositioon korkoa kasvamaan, vaikka olisi hallituspaikkakin ollut tarjolla. Kato joku aina tekee ja loput arvostelee, vaikka oppositiosta. Näinhän se menee.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta