Kirjoittaja Aihe: 2011-10-11 TE: Suomen PISA-tulokset johtuvat mamujen vähyydestä  (Luettu 150580 kertaa)

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 367
 • Liked: 340
Tässä muuten tämä Kokoomuksen linjaus. Kokoomus tarjoaa turvapaikanhakijoille kieliopintoja, mutta työntekijöille ja tutkijoille ne eivät ole tarpeen. Ymmärrän hyvin tämän näkemyksen.

"Pohjoismaisten esimerkkien mukaisesti pysyvä oleskelulupa tulee kytkeä suomen tai ruotsin kielen oppimiseen. Työntekijä tai tutkija voi toki saada syyperusteisen oleskelu­luvan jatkossakin ilman kieliopintoja."

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008162684.html
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 578
 • Liked: 5367
 • Understanding is a three-edged sword.
Katsellaanpa taas ensin ketjun otsikkoa, ennen kuin kirjoitetaan yhtään mitään. Eikä se, että joku on onnistunut viemään keskustelun aika kauas ketjun aiheesta, mitenkään velvoita toisia jatkamaan samalla linjalla.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 665
 • Liked: 22461
Ei v*ttu nyt. Tässä on jauhettu ainakin minun ja nimimerkin Totin toimesta mitä valtakielen osaaminen merkitsee. Sinä puhut nyt sitten, että on ulkopuolinen jonkun silmissä:facepalm:
Suomessa voi elää oikein mukavaa elämää vaikkei olisikaan suomalainen.

Minusta tuntuu, että ajattelet maahanmuuttoa vain ulkomaalaisen näkökannalta etkä huomioi / kiinnosta mitä se tarkoittaa isäntäyhteiskunnalle.

On selvä, että mamu voi elää hyvin Suomessa ihan samalla lailla kun minä suomalaisena voisin elää mukavasti Espanjan aurinkorannikoilla. Mutta tämä on yksipuolinen näkökulma, jossa maahanmuuton hyvyys mitattaan lähinnä sillä miten se hyödyntää mamua.

Pien maahanmuutto tuskin on ongelma missään, mutta kun maahanmuutosta tulee suurta ja systemaattista, oli veruke mikä tahansa, se muuttaa isäntäyhteiskunnan luonteen ja käytännössä aina kantaväestön haitaksi.

Näin ollen muutaman mamun vastaanottaminen tuskin vaikuttaa suuremmin suomalaisen yhteiskunnan, mutta kun otetaan niitä tuhansia, muutos on dramaattinen ellei nämä assimiloidu suomalaisuuteen.

Muutokset voivat esim. olla työpaikkojen uudelleenjako, sosiaaliturvan, asumisen ja infrastruktuurin ylikuormittuminen sekä haitalliset kulttuuriset tavat. Nämä ongelmat voidaan torjua jos mamu assimiloituu isäntäyhteiskuntaan ts. hän omaksuu sen arvot, oppii elämään sen sisällä opettamalla kielen, suoriutuu kantaväestön tavoin jne.

Käytännössä assimilaatio on hyvin vaikeasti totutettavissa ns. hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa vaatimustaso suorittamiselle on hyvin alhainen ja sen takia maahanmuutosta on aina käytännössä tullut ongelma kantaväestölle.

Tämä tarkoittaa, että jos halutaan suurta maahanmuuttoa, on pakko myös saada aikaan assimilaatiota, jossa edellytyksiä on mm. kieliosaaminen. Jos assimilaatio eri toteudu kun edellytykset puuttuvat, suuri maahanmuutto tulee johtamaan yhteiskunnan suureen muutokseen ja jopa sen luhistumiseen.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Hjuu Hefnöö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 678
 • Liked: 2663
 • Nyt tarvitaan mestaria......... Ei muu auta.

OK. No hän eli ties kuinka pitkään Kiinassa vaikkei puhu kiinaa juuri yhtään, eikä takuulla ole ainoa laowai Kiinassa joka ei osaa kiinaa. Maahanmuuttajat jotka eivät puhu paikallisia kieliä eivät siis ole vain Pohjoismaiden erityispiirre.

Jostain syystä muistelin sinun katsoneen hänen videoitaan.

Muutaman videon olen kaverilta katsonut, joten en nyt kovin syvällistä tietoa omaa, mutta heittäisin kuitenkin että kyllä hänen kiinan taitonsa on varmaan lähempänä sujuvaa kuin sinun luonnehtimaa "ei puhu juuri yhtään kiinaa".

9 vuotta sitten hän itse luonnehtii kiinan osaamistaan "solid intermediate" tasoiseksi.
Lähde: https://www.youtube.com/watch?v=aLflkSzpDPs (China, How it is - Learning Chinese)

Tuoreemmalla seitsemän kuukautta sitten julkaistulla videolla hän sanoo, että kiinan osaaminen on välttämätöntä, jos haluaa olla yhtään perillä mitä ympärillä tapahtuu. Samalla videolla hän mainitsee myös, että mms. opiskeli kiinaa puolitoista vuotta Shenzenin yliopiston täyspäiväisellä kurssilla ja suoritti Beginner ja Intermediate tasot luokan kärkipäässä.
Lähde: https://www.youtube.com/watch?v=TAhTeH5Xjpc (You CAN'T understand China if you CAN'T understand Chinese!)

Uskaltaisin väittää, että serpentzan kiinankieli on varsin hyvällä tasolla ja ainakin hyvin kaukana "ei puhu juuri yhtään kiinaa" luonnehdinnasta. Käsittääkseni kaveri on myös naimisissa kanta kiinalaisen naisen kanssa ja heillä on lapsikin.
En usko hänen puhuvan hyvää kiinaa.

Mandariinikiinassa intermediate taso ei yleensä viittaa samaan tasoon kuin eurooppalaisissa kielissä. Kiina on eurooppalaisia kieliä vaikeampi kieli ja fluentin tason saavuttaminen vaatii paljon enemmän aikaa kuin eurooppalaisia kieliä opiskellessa. Intermediate voi tällöin viitata oppimiseen käytettyyn aikaan, muttei se kerro kielitaidosta, koska kiina vaatii enemmän aikaa kuin eurooppalaisten kielten oppiminen. Tätä ei välttämättä tiedä jos ei ole tutustunut kiinaan tai opiskellut kieltä itse. Se, että serpentza kuvailee kiinaansa intermediate tasolle vahvistaa käsitystäni ettei hän puhu sujuvaa kieltä.

Kaikki minun tuntemani kiinalaiset osaavat englantia. Parisuhde kiinalaisen kanssa ei tarkoita että osaa kiinaa.

Joka tapauksessa Pohjoismaat eivät ole ainoita maita, missä asuu maahanmuuttajia jotka eivät puhu paikallisia kieliä.

Ei nyt oikein natsaa nää jutut. Sanot, että "Se, että serpentza kuvailee kiinaansa intermediate tasolle vahvistaa käsitystäni ettei hän puhu sujuvaa kieltä.", mutta sinun käsityshän ei ollut tuo vaan melkein päinvastainen eli että hän ei "puhu kiinaa juuri yhtään".

Ei kukaan ole väittänytkään että sen kiinan taito on "fluent" tai natiivin tasolla, mutta mieti nyt jos tyyppi on 9 vuotta sitten intermediate tasolla ja siis sen jälkeen asuu melkein 100% kiinankielisessä ympäristössä vielä 7 tai 8 vuotta, tai mitä nyt olikaan ennenkuin lähti, niin kyllä siinä nyt aika hyvin puhuu kiinaa. Lisäksi sehän sanoi että oli vielä opiskellut kiinaa Shenzenin yliopiston kursseilla puoltoista vuotta kokopäiväisesti ja pisteet oli kurssin kärkikastia eli ei tunneillakaan vaan parannellut darraa. Mitkäköhän ne näytöt nyt on sille että tyyppi ei "puhu kiinaa juuri yhtään", kun päinvastaista näyttöä löytyy aika paljon?

Jos on naimisiin tähtäävä parisuhde kiinalaisen kanssa ja vieläpä asuu kiinassa, niin onhan siinä nyt aika reppana, jos ei pysty kommunikoimaan yhtään tulevan vaimon vanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Mieti että sun vaimon ystävät tulee kerran viikossa tai parissa syömään, menette juhlapyhinä sukulaisia tapaamaan ja välillä hänen vanhempia auttamaan ja sä et osaa muuta sanoa kuin moro, kiitos ja näkemiin. Onhan se nyt sen verran noloa, että jo pelkästään se pakottaa opettelemaan kielen. Lisäksi ilman kieltä et käytännössä tajua mitä ympärillä yhteiskunnassa tapahtuu etkä saavuta pintaa syvempää ymmärrystä yhteiskunnasta, kulttuurista ja ihmisistä.

Tottakai täällä on expatteja, jotka ei puhu yhtään suomea, niin kuin kaikkialla muuallakin. Heillä ei ole tarkoituskaan jäädä tänne vaan he ovat täällä tasan niin kauan kunnes parempi paikka ilmaantuu jostain muualta. Tämä on täysin ok. Jos nyt on täällä ollut kokeilemassa elämää muutaman vuoden ja menee vaikka suomalaisen kanssa naimisiin ja suunnitelmana on jäädä pitempään tai vaikka näyttää siltä että lapset käyvät täällä koulunsa niin kyllä siinä vaiheessa varmaan kannattaisi alkaa kieltä opettelemaan vähän vakavammin. Tottakai löytyy sitten myös yksittäisiä janttereita jotka haluavat silti vetää pelkällä englannilla ja sekin on tietty sallittua, mutta siihen liittyvät riskit saa sitten itse kantaa.

Yleisesti ei ole mitään syytä kustantaa rakenteita ja palveluita jotka mahdollistaa että suomessa suomenkielen opettelu ei ole oleellista. Jäätävää että suomessa tarvitsee katella kymmenien tuhansien mamupopulaatioita jotka oleilevat omissa oloissaan tukien varassa puhuen pelkkää somalia tms. Ja vaikka ne eläisivät omalla palkallaan ilman tukia, niin en siltikään näe järkevänä kannustaa suhteellisen isojen erillisten kieli enklaavien syntyä Suomeen oli ne sitten englanninkielisiä tai vaikka somaliankielisiä enklaaveja.
Vastuu siirtyy kuulijalle.

Åbo Akademin historian professori Holger Weiss: Suomellakin on kolonialistinen historia

”Jos Pohjanmaa oli maailman suurin tervantuottaja 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa, mihin sitä terva käytettiin? Niiden laivojen tiivistämiseen, jotka hakivat orjia siirtomaista”, Weiss

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 367
 • Liked: 340
Tulipa taas tavattua Suomessa työskentelevä korkeasti koulutettu maahanmuuttaja joka ei puhu suomea. Kyseessä on viisi vuotta Suomessa asunut pakistanilainen. Ei osaa suomea eikä sitä arjessaan tarvitse. Aikoo kuitenkin opiskella suomea. Miksi? Juurihan sanoin, ettei hän tarvitse kieltä, joten miksi hän vaivautuisi opettelemaan suomea? Kansalaisuuden takia. Sittenkun on Suomen passi taskussa voikin hän unohtaa suomen kielen.

Minusta tuntuu, että ajattelet maahanmuuttoa vain ulkomaalaisen näkökannalta etkä huomioi / kiinnosta mitä se tarkoittaa isäntäyhteiskunnalle.
Tämä tunteesi menee täysin metsään.  Mitäpä luulet miksi suhtaudun kriittisesti humanitaariseen maahanmuuttoon? Entä miksi korostin maahanmuuttajien lakien noudattamista ja työntekoa osoituksena riittävästä integroitumisesta?

Muutokset voivat esim. olla työpaikkojen uudelleenjako, sosiaaliturvan, asumisen ja infrastruktuurin ylikuormittuminen sekä haitalliset kulttuuriset tavat.
Eihän suomen osaaminen vaikuta näihin asioihin.

Osaaja voi työskennellä Suomessa vaikkei osaakkaan suomea. Toisaalta jos suomen osaaminen parantaa hänen työmarkkina-asemaansa, niin sehän vain pahentaa tilannettasi sinun kannalta, sillä olit huolissasi siitä että mamut "vievät suomalaisten työpaikat".

Suomen osaaminen pikemminkin voi edesauttaa mamun päätymistä sosiaaliturvan pysyväksi asiakkaaksi, sillä suomen avulla saa kansalaisuuden.

Haitallisiin kulttuurillisiin tapoihin kielitaito ei juuri vaikuta.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2021, 04:28:25 kirjoittanut Hae-won »
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 367
 • Liked: 340
Ylipäätään tälläinen suomen kielen epätoivoinen tuputtaminen on ongelmallista paremman maahanmuuttopolitiikan kannalta. Tämä on turhaa taistelua. Suomessa tulee jatkossakin asumaan ulkomaalaisia osaajia jotka eivät vaivaudu opettelemaan suomea. Kannattaisi keskittyä niihin todellisiin ongelmiin eli humanitaariseen maahanmuuttoon liittyviin ongelmiin - rikollisuuteen, työttömyyteen ja ongelmien peritymiseen.

Ei nyt oikein natsaa nää jutut. Sanot, että "Se, että serpentza kuvailee kiinaansa intermediate tasolle vahvistaa käsitystäni ettei hän puhu sujuvaa kieltä.", mutta sinun käsityshän ei ollut tuo vaan melkein päinvastainen eli että hän ei "puhu kiinaa juuri yhtään".

Ei kukaan ole väittänytkään että sen kiinan taito on "fluent" tai natiivin tasolla, mutta mieti nyt jos tyyppi on 9 vuotta sitten intermediate tasolla ja siis sen jälkeen asuu melkein 100% kiinankielisessä ympäristössä vielä 7 tai 8 vuotta, tai mitä nyt olikaan ennenkuin lähti, niin kyllä siinä nyt aika hyvin puhuu kiinaa. Lisäksi sehän sanoi että oli vielä opiskellut kiinaa Shenzenin yliopiston kursseilla puoltoista vuotta kokopäiväisesti ja pisteet oli kurssin kärkikastia eli ei tunneillakaan vaan parannellut darraa. Mitkäköhän ne näytöt nyt on sille että tyyppi ei "puhu kiinaa juuri yhtään", kun päinvastaista näyttöä löytyy aika paljon?
Voi olla, että hän puhuu kiinaa enemmän kuin vain muutaman sanan, joten saatoin muistaa väärin, mutten todellakaan usko hänen puhuvan fluentia kiinaa. Mandariinikiina on hyvin vaikea kieli ja intermediate ei ole vielä lähelläkään sujuvaa kiinaa. Vaikuttaa siltä, ettet ymmärrä kuinka vaikea kieli mandariinikiina on. Kyse ei todellakaan ole mistään englannista tai espanjasta, vaan toonisesta kielestä jonka kirjoitusjärjestelmä on täysin erilainen kuin englannissa.

Joka tapauksessa Pohjoismaat eivät todellakaan ole ainoita maita, joissa asuu paikallisia kieliä puhumattomia maahanmuuttajia. Heitä asuu Pohjoismaiden lisäksi muun muassa Kiinassa.

Mieti että sun vaimon ystävät tulee kerran viikossa tai parissa syömään, menette juhlapyhinä sukulaisia tapaamaan ja välillä hänen vanhempia auttamaan ja sä et osaa muuta sanoa kuin moro, kiitos ja näkemiin. Onhan se nyt sen verran noloa, että jo pelkästään se pakottaa opettelemaan kielen.
Ei siinä ole mitään noloa. Tämä on suomalaisille tyypillistä "mitä ne nyt meistä ajattelee" -ajattelua. Itse en kyllä opettelisi kieltä vain siksi, että kumppanini sukulaiset sitä puhuvat.

Tottakai löytyy sitten myös yksittäisiä janttereita jotka haluavat silti vetää pelkällä englannilla ja sekin on tietty sallittua, mutta siihen liittyvät riskit saa sitten itse kantaa.
Heidän määränsä lienee niin suuri, ettei voida puhua yksittäisistä ihmisistä.

Yleisesti ei ole mitään syytä kustantaa rakenteita ja palveluita jotka mahdollistaa että suomessa suomenkielen opettelu ei ole oleellista. Jäätävää että suomessa tarvitsee katella kymmenien tuhansien mamupopulaatioita jotka oleilevat omissa oloissaan tukien varassa puhuen pelkkää somalia tms. Ja vaikka ne eläisivät omalla palkallaan ilman tukia, niin en siltikään näe järkevänä kannustaa suhteellisen isojen erillisten kieli enklaavien syntyä Suomeen oli ne sitten englanninkielisiä tai vaikka somaliankielisiä enklaaveja.
Suomalaisten hyvän englannin osaamisen vuoksi Suomessa suomen osaaminen ei ole pakollista. Tämä on hyvä asia. Koska suomalaiset osaavat englantia ei suomen puhumattomuus ei tarkoita maahanmuuttajien elävän omissa oloissaan. Esimerkiksi itse kantasuomalaisena olen englantia puhuvien mamujen kanssa tekemisissä, joten nämä tuntemani suomea osaamattomat maahanmuuttajat eivät elä irrallaan kantasuomalaisista.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2021, 09:36:04 kirjoittanut Hae-won »
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 944
 • Liked: 4605
 • Hamster supremacy
Nähtävästi Suomen englannin oppiminen on aiheuttanut tuollaisen niin sanotun kollektiivisen baby sitter skenaarion väestölle X, joka ei ainakaan Leeviä tule laulamaan karaokessa. Olen ulkomaalaisia vieraita vienyt Suomessa lomailemaan enkuksi. Ei kyllä tulisi mieleenkään jatkaa kymmeniä vuosia samaa. Pitäisiköhän opetella kiina fluent levelille, muuttaa Kiinan maaseudulle ja liittyä Kiinan kommunistiseen puolueeseen, niin ei vahingossakaan tule kieli cuckittua.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Utopi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 235
Joku aina silloin tällöin on väläytellyt, että älylaitteiden käyttäminen sulattaa aivot. Siitä tuli mieleen, että tätä Traficomin uuden jutun pylväsdiagrammia voisi verrata Pisa -tuloksiin.
Suomi edelleen pohjolan ykkönen mobiilidatan käytössä, muut Pohjoismaat kirivät edellä kiinteän verkon rakentamisessa

Mutta onko tämä nyt sitten taas sarjassamme aivan utopi kysymys: Mitkä ne Suomen pisa -tulokset sitten oikein ovat? Olen kahlannut tätä ketjua ja paukuttanut hakukonetta mutta en löydä yhtään diagrammia, jossa olisi esimerkiksi pohjoismaisten pisa-tulokset pistetty pylväinä rinnakkain.

Mitä järkeä on tehdä näitä tutkimuksia, jos niitä ei analysoi kukaan?

Onko tämä parasta mitä suomeksi saa: IS juttu: Karut luvut paljastavat, että jotain on nyt pielessä – mitä tapahtui Suomen kouluille? 30.8. 6:30

Sielläkin se sanotaan:
Lainaus
Ammattikoulussa englantia opettava Tuomas Kaukoranta sanoo, ettei voi olla nostamatta esiin digitalisaation vaikutusta oppilaiden jaksamiseen – varsinkin, kun on kyse isommista lapsista. Kaukoranta on nähnyt oppitunneillaan liian monia haukotuksia, jotka johtuvat yksinomaan päätteiden parissa vietetyistä öistä.

– Älypuhelimet ja yöaikaan pelaaminen heikentävät unta ja huonontavat keskittymistä, lyhytkestoista muistia ja impulssikontrollia. Toki opetuksen digiratkaisut rikastavat koulunkäyntiä, mutta puhelinten ja pelien haitat on otettava tosissaan, Kaukoranta summaa.

Mutta en saa tutkimustani suoritettua loppuun. Apua. Nyyh.  :'(

Tässä se Traficomin kuva vielä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 919
 • Liked: 57272
 • Välimallin jätkä
Se on selvä, että huonosti kotoutuvat maahanmuuttajat tulevat tekemään Suomesta vähemmän houkuttelevan kohteen hyvin sopeutuville maahanmuuttajille.

Juuri näin. Mädät kultamunat karkoittavat arvokkaat kultamunat, sekä pisatuloksia parantamasta, että työelämästä. Ja meille tulee enimmäkseen vain niitä mätiä kultamunia.

Logiikka on sama kuin rahassa: "huono raha karkoittaa markkinoilta hyvän rahan". Tämä sääntö toimi siihen aikaan, kun rahat olivat arvometallikolikoita, ja mitä vähemmän kolikoihin laitettiin esim. kultaa, sitä enemmän niitä ei pantu kiertoon, vaan jemmattiin.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2021, 18:08:31 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 990
 • Liked: 3738
Suomessa kukot kaappasivat PISA-tunkion. Kaiken maailman ideologista paskaa kuten opiskelua ikkunalaudalla maaten ja alakoululaisen vastuuta työnsä johtamisesta. Unohtui vain se, ettei PISA-menestys tullut niillä keinoin vaan perinteisellä koulunkäynnillä. Nyt on luovuttu käsinkirjoituksesta, jolla olisi suorin hermolinkki aivoon. Voin vain kuvitella seuraavan matematiikan laskujen tasonlaskun.

Odottivatko että hyvät tulokset ovat taatut paskoi koulut miten vain? No eivät ne ole.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 120
 • Liked: 5553
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vielä kun joku joskus sanoisi että hyvät pisatulokset ei pitäisi olla itseisarvo vaan paljon tärkeämpää olisi saada huonoilla pistuloksilla muuten parempi kokonaistulos, kuten Ruotsissa on onnistuttu tekemään.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 919
 • Liked: 57272
 • Välimallin jätkä
Odottivatko että hyvät tulokset ovat taatut paskoi koulut miten vain? No eivät ne ole.

Eihän tämän pitäisi paljon lohduttaa, eikä se lohdutukaan, mutta olen ymmärtänyt, että USAn paremmatkin yliopistot wokepaskotaan ja kiintiöpilataan. Lisäksi hyödytöntä ja haitallista alaa opiskelleet wokepätevät mokuttajat eivät löydä koulutusta vastaavaa työtä, ja lukukausimaksuihin pelkästään voi mennä $100 000. Länsimaat ovat vetämässä itseään wc-pöntöstä alas kiihtyvällä vauhdilla.

According to FinAid.org, the average cost of master's degree for students is between $30,000 and $120,000. The cost varies depending on the university and the master's program itself
« Viimeksi muokattu: 13.09.2021, 18:29:00 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 944
 • Liked: 4605
 • Hamster supremacy
Vielä kun joku joskus sanoisi että hyvät pisatulokset ei pitäisi olla itseisarvo vaan paljon tärkeämpää olisi saada huonoilla pistuloksilla muuten parempi kokonaistulos, kuten Ruotsissa on onnistuttu tekemään.

Yleensä kovimmat aikaansaajat koulun ulkopuolella on miehiä, jotka on mennyt mistä on aita matalin läpi ja löytäneet motivaation siihen mitä ne nyt ikinä tekeekään.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

pörrö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 239
 • Liked: 1631
Kirjoitamme yhä vähemmän käsin. Tietokoneella kirjoittaminen on korvannut käsinkirjoituksen jopa siinä määrin, että kouluissa ollaan luovuttu sidosteisen käsialakirjoituksen (kaunokirjoitus) opettamisesta. Nykyään siis joko hakataan näppäimistöä, tai jos on aivan pakko käyttää vanhaa "pänna och papper" -tyyliä, niin väkisin ähistellään tikkukirjaimia.

Muistan itse kansakoulusta kaunokirjoitustunnit (ihan totta, sellaisiakin on ollut!), joilla ensin väkerrettiin vihkoseen lyijykynällä, ja sitten kieli keskellä suuta mustekynällä. Välillä oli mustetta käsissä, ja naamassakin.

Tutkimuksissa on kuitenkin osoitettu, että käden ja silmien yhteispelin kautta tieto "tallentuu" paremmin pääkopan muistilevylle. En suinkaan vastusta digitalisointia, mutta ollaankohan siinä menty liian pitkälle?

Toinen asia, mikä minua huolettaa, on lukemisen jyrkkä väheneminen. Jos ainoat tekstit, mitä nykyään luetaan ovat Netflixin käännöstekstit, somepäivitykset ja muut somehömpät niin ei ole ihme, että kaunokirjallinen opus putoaa nopeasti käpälistä vienon haukotuksen kera. En myöskään ole äänikirjojen fani.

Luokkakoot ovat aivan liian isot, ja inkluusiosta en vaivaudu edes väittelemään.

Tähän yhdistettynä vielä puolikieliset mamut, niin a vot! Saadaan oppilaita, jotka eivät kykene ymmärtämään lukemistaan, tekemään siitä johtopäätöksiä, ja ylipäätään mittarimadon keskittymiskyvyllä varustettuja "aikuisia".

OMG ja LOL.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2021, 19:35:01 kirjoittanut pörrö »

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 120
 • Liked: 5553
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vielä kun joku joskus sanoisi että hyvät pisatulokset ei pitäisi olla itseisarvo vaan paljon tärkeämpää olisi saada huonoilla pistuloksilla muuten parempi kokonaistulos, kuten Ruotsissa on onnistuttu tekemään.

Yleensä kovimmat aikaansaajat koulun ulkopuolella on miehiä, jotka on mennyt mistä on aita matalin läpi ja löytäneet motivaation siihen mitä ne nyt ikinä tekeekään.
Sen lisäksi Ruotsin pörssiin on listattu iso määrä korkean teknologian firmoja. Toivottavasti meilläkin osakesäästötilien tuoma boomi ei hyydy ja saadaan muuta eurooppaa talouskasvussa kiinni.

Utopi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 235
Ajattelin vielä selventää aiempaa viestiäni. Koska maahanmuuttoa ei ilmeisesti voida ilmiönä poistaa, eli luoda utopialaa, jossa ei olisi kyseistä ongelmaa olemassakaan, vaikutukset yhteiskunnassa olisi minimoitava.

Joku aina silloin tällöin on väläytellyt, että älylaitteiden käyttäminen sulattaa aivot. Siitä tuli mieleen, että tätä Traficomin uuden jutun pylväsdiagrammia voisi verrata Pisa -tuloksiin.
Suomi edelleen pohjolan ykkönen mobiilidatan käytössä, muut Pohjoismaat kirivät edellä kiinteän verkon rakentamisessa

Ei ole yhtään sellaista monikuttuurisen koulun käytävillä pyörivää tuttua, että voisin kysyä, mutta onko mamuilla kännyköitä yhtälailla kun kantaväestölläkin? Ainakin äitinsä ovat aina pälisemässä huivin sisälle kieputettuun luuriin.

Selitänpäs nyt sitten miksi näen että tämä asia on tärkeä. Oletan, että Suomen valtava mobiililiikenteen data korreloi päätelaitteiden määrän kanssa. Oletan, että lähes jokaisella koululaisella on puhelin, myös maahanmuuttajien lapsilla. Ennen ei ollut kenelläkään ja nyt on kaikilla.

Kantaväestön suomea puhuva lapsi leikkii mieluummin välitunnilla kantaväestön lapsien tai puhelimensa kanssa kuin ei niin hyvin suomea puhuvien maahanmuuttajalapsien kanssa, jotka myös leikkii mieluummin toistensa tai puhelimiensa kanssa. Niin kauan, kun lapsilla on muuta mielekästä tekemistä, kuten puhelimet, he eivät hakeudu toistensa seuraan. Kulttuurierot pysyvät ennallaan, maahanmuuttajien kielen ja kulttuurin oppiminen hidastuu, eikä yhteistyötä synny leikkienkään avulla. Heidän kodeissaan koulun ulkopuolella puhutaan yleensä varmaankin pääsääntöisesti omia kieliä, ja puhelimet ovat niillä kielillä joita lapset ja heidän vanhempansa ovat opettaneet heitä puhumaan. Vapaa-ajan leikit ovat erilaisia eri kulttuuriryhmissä. Voitte korjata mieluusti jos arvaan tässä nyt väärin.

Ennen välitunneilla leikittiin mustaa miestä ja kapteeni käskee. En tiedä näiden leikkien korjattuja nimiä, mutta voisin kuvitella että olisi kuitenkin mahdollista pelata palloa tai viirinryöstöä tai mitä niitä normaaleja lasten pihapelejä olikaan. Se aika, mikä pitäisi käyttää yhteisymmärryksen löytymiseen, menee kännykällä pelaamiseen, selfieihin ja muuhun sometteluun. Olenko väärässä?

Teoria: Jos siis lapset olisivat enemmän tekemisissä toistensa kanssa sen sijaan että keskittyisivät puhelimiinsa, maahanmuuttajien kielellinen kehitys paranisi ja lapsien yhteistyökyky voisi parantua. Voisi pilotoida muutaman kuukauden verran, jossain koulussa, missä on monen taustaista väkeä, että lapset jättäisivät puhelimet sivuun kokonaan koulupäivän ajaksi. Olisiko silloin opettajilla paremmat mahdollisuudet keskittyä itse asiaan, eli opettamiseen?