UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2011-10-19 Euroopan mustalaisvaltiot - Komsomolskaja Pravdan reportaasi  (Luettu 11446 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Komsomolskaja Pravdassa on pitkä kaksiosainen artikkeli, jossa kerrotaan Itä-Euroopan romanikysymyksistä. Tässä ensimmäinen osa. Artikkelista löytyy mielestäni mielenkiintoisia näkökulmia näihin romaniasioihin täälläkin. Syyllinenkin kaikkiin ilmiöihin näyttää artikkelissa löytyvän - se on demokratia!

Lainaus
EUROOPAN MUSTALAISVALTIOT

Komsomolskaja Pravda 19.10.2011 juttu venäjäksi

Onko EU imperiumi? Joo, säälittävä yritys …

Suositussa Sofialaisessa pubissa istuu nuoria ja kiihkeitä bulgarialaisia nationalisteja. He eivät kuulu kaljupäiden heimoon. Pikemminkin nuoria kunnon perheistä. Hyväkäytöksisiä, koulutettuja, siistejä nuoria, jotka osaavat useita kieliä. Heidän johtajansa on karismaattinen Angel Dzhambazki, joka on ehdolla Sofian pormestariksi …

- Jos minusta tulee pormestari, niin ensimmäiseksi työkseni jyrään Caterpillarilla laittomina asutuksina mustalaisten ghetot nurin. Kysyt, minne ihmiset laitetaan? He palaavat sinne, mistä tulivat. Takaisin historialliseen kotimaahansa Intiaan. Samoin Bulgariasta lennätettiin sosialismin romahduksen jälkeen vietnamilaisia. Usko minua, kuka tahansa bulgarialainen on valmis ostamaan menolipun gheton asukeille. Koko EU:n päätähän särkee nykyään, kun 12 miljoonaa mustalaista vaeltaa ympäri Eurooppaa, eikä kukaan tiedä, mitä tehdä heidän kanssaan.
(…)

Mitä mieltä olette norjalaisesta Breivikistä, joka tappoi yli 90 ihmistä?

Pitkä hiljaisuus ja sivuun luotuja katseita.

- Se oli epätoivosta kumpuava teko, - sanoo lopulta Angel Dzhambazki. - Henkilö menetti järkensä huomatessaan, kuinka maailma, jossa kasvoi muuttui toiseksi, eikä kuulunut enää hänelle. Breivik epäilemättä oli hullu, mutta hänestä tuli tunnus ja symboli monikulttuurisuuden ajanjakson protestille. Vähälapsinen vauras länsi-Eurooppa päästi sisään muslimimaahanmuuttajia, jotka toivat mukanaan vieraita uskonnollisia ja kulttuurisia arvoja, Itä-Eurooppa koki kiitos ”rautaesiripun” vain kommunismin ja pysäytti siten tulijat, mutta meilläkin on runsaasti etnisiä ongelmia. Teillä Venäjällä Putin rakentaa uutta imperiumia ja te voitte sallia itsellenne imperialistisen nationalismin ylellisyyden. Meidän maamme demografisine ongelmineen on pieni ja siten nationalismimme on kapeaa ja etnistä.
(...)

Miksi he tappoivat poikani?

Katunitsan kylä sijaitsee lähellä Plovdivia. Asukkaita on noin 3000. Atanas Petrov on vanha mies, jolla on sammunut katse ja surusta mustuneet kasvot, asettaa kukkia asfaltille. ”Juuri tällä paikalla 23.9. mustalaisparoni Kiril Rashkovin käskyläiset ruhjoivat kuoliaaksi poikani Angel Petrovin, - sanoo hän hiljaa. - Se oli harkittu murha, jonka voivat todistaa kymmenet muut kyläläiset. Seisoin itse parin askeleen päässä ja näin kuinka pikkubussi laahasi pitkin maata poikaani. Minulla ei ole mitään mustalaisia vastaan – kylässämme asuu myös täysin kunnollisia mustalaisperheitä, jotka tekevät peltotöitä. Ei ole kyse etnisestä alkuperästä.

Kuitenkin monet bulgarialaiset ovat vakuuttuneita, että kyse on juuri siitä. 19-vuotiaan Angel Petrovin murha järisytti koko maata ja sai tuhansia kaduille. Yleinen mielipide nosti ensimmäiseksi esiin mustalaisten terrorin. Yli kymmenen vuotta ”tsaari Kiro” (alias mustalaisparoni Kiril Rashkov) piti pelossa päällepäin hyvinvoivan näköistä Katunitsaa. Poliisi, jota oli lahjottu runsaasti kullalla, sulki silmänsä kaikelta.
 
Hän rakensi 7 palatsia kylään, hankki parkkipaikallisen autoja ja aseistetut vartijat sulkivat katuja hänen toivomuksestaan – kertoo VMRO-puolueen johtaja Krasimir Karakachanov. - Keskelle kylää paroni pystytti laittoman alkoholitehtaan ja vielä rehvasteli televisiossa, että tuottaa väärennettyä alkoholia oman reseptinsä mukaan. Hän livahti kuin koira veräjästä kaikesta. Hän ei maksanut veroja, rekisteröi oman puolueen ja häntä pidettiin koskemattomana, koska avoimesti kannatti nykyistä hallitusta.

Mitä tapahtui 3 viikkoa sitten? ”Tsaari Kiro uhkaili nuorta poikaa, joka epätoivoissaan teki valituksen poliisille. Jo kahden tunnin kuluttua hänen luokseen ilmaantui paronin väkeä, jotka sanoivat, että leikkaavat häneltä pään irti. Oli selvää, että poliisit olivat heti ilmoittaneet hänelle kuka valituksen oli tehnyt. Seuraavana päivänä kylän kaduille alkoi kerääntyä vihaisia kyläläisiä. Plovdivista tuli paronille vieraita ja hänen autollaan tahallaan kaikkien nähden he ruhjoivat pojan. Sama auto törmäsi myös poliiseihin ja vahingoitti heitä. Jos paroni olisi heti pidätetty, niin kuohuntaa ei olisi tapahtunut. Neljä päivää häntä piiloteltiin ja poliisin suojeluksessa kuljetettiin kaupungista toiseen. Kolmantena päivän murhan jälkeen hän kaikessa rauhassa antoi suositulle lehdelle haastattelun, jossa ilmoitti: jokainen, joka nostaa päätään minua vastaan, voi heittää sille hyvästit – tulen leikkaaman sen irti. Mutta kun protestien aalto nousi kaikkialla Bulgariassa, paroni viimein pidätettiin. Kaksoisstandardin vastaisiin mielenosoituksiin eivät lähteneet vain ääriradikaalit, vaan myös tavalliset ihmiset joukossa myös äitejä lapsineen.

Jalkapallokannattajat Plovdivista järjestivät Katunitsassa ”barbeque-illan” hajottaen ja polttaen paronin palatseja. Pääosin kuitenkin mielenosoitukset olivat rauhanomaisia. 

- Toisin kuin Lontoossa, täällä ei rikottu liikkeitä ja poltettu autoja, - sanoo kansallisen puolueen ”Atakan” johtaja Volen Siderov. - Mielenosoituksissa ei ollut natseja ja skinheadeja, vaan tavallisia ihmisiä, jotka eivät halua asua mustalaisvaltiossa. Hallitus yrittää vähätellä protestien merkitystä ja ilmoittaa, että meillä ei ole mustalaisongelmaa. Mutta se on hölynpölyä. Mustalaiset terrorisoivat kokonaisia alueita maaseudulla. Hyökkäävät kylissä puolustuskyvyttömien vanhusten kimppuun. On taloja, joissa kiertolaissakki on tehnyt ryöstön jo satakin kertaa. Bulgarialaiset pakenevat peloissaan kylistä kaupunkien suojiin. Kaikkein traagisin tapaus sattui kaksi vuotta sitten Litakovon kylässä lähellä Sofiaa. Kolme mustalaista hyökkäsi juuri eläkkeensä saaneen vanhuksen kimppuun. Hänet raiskattiin, pää katkottiin kirveellä ja ruumis paloiteltiin. Yksi murhaajista sai 19 vuotta vankeutta, entä sitten? Istuu 8 vuotta, vapautuu ja alkaa uudelleen murhata. Mustalaisparonit käyttäytyvät kuin paikalliset kuninkaat: tulevat hakemaan sosiaalitukiaan kantapäästä kiireeseen kultaan sonnustautuneina ja kotona heillä on kolme lautasantennia. Alamaisiaan he tarkoituksellisesti pitävät slummeissa, noissa rikollisuuden hautomoissa, käyttäen hyväkseen tummia, lukutaidottomia ihmisiä varkauksiin, prostituutioon ja huumesalakuljetukseen. Näissä laittomissa ghetoissa jokaiseen hökkeliin rekisteröidään tuhat henkeä. He ovat kuin haamuihmisiä, joka eivät maksa vedestä, eivätkä sähköstä, eivätkä tiedä, mitä verot ovat. EU:ssa vallitsee tekopyhä suhtautuminen mustalaisiin. Olkaa hyvä, integroikaa te heidät omiin maihinne. Kun bulgarialaiset mustalaiset menivät Ranskaan, pystyttivät sinne leirinsä ja alkoivat varastaa, presidentti Sarkozy palautti heidät samantie meille takaisin ja rikkoi samalla käytännössä EU:n vapaan liikkuvuuden periaatetta. Heidät vain lastattiin lentokoneisiin ja lähetettiin takaisin.

”Mustalaisille lisäksi maksettiin 300 euroa – jotta vain lähtisivät Ranskasta, - tuhahtaa suuttuneena poliitikko Krasimir Karakachanov. - Rajan ylittämisestä on tullut hyvä bisnes. Mustalaiset palaavat Romaniaan ja Bulgariaan, pysyvät täällä leireissään kuukauden ja taas menevät Ranskaan, saadakseen matkarahat. EU on selittänyt bulgarialaisille 20 vuotta, että meidän pitää olla suvaitsevaisia ja kasvattaa mustalaisia. Miksi Ranska ei ota heitä kasvatettaviksi? Ja me katsomme, miten heiltä asia onnistuu!”

Mustalaisvastaiset asenteet ovat vallanneet koko Euroopan – Tshekki, Unkari, Romania, Portugali, Slovakia. Mustalaisia ajetaan pois kaikkialta kirousten saattelemina. ...


(http://kp.ru/f/4/image/70/60/466070.jpg)
Mustalaisten määrät Euroopan maissa Sisäministeriöiden tietojen mukaan.
*Venäjä luku vuodelta 2002. Maan romaniyhdistykset tosin väittävät, että heitä on yli miljoona.
 
Olemme villejä, ei meillä ole lakeja
 
(...)
 
Kylmän sodan aikana suurin osa Euroopan mustalaisista oli itäblokin puolella – NL:n, Romanian ja Bulgarian alueella, sosialismin ankaran, mutta kansakunnalle hyvää tekevän paineen alla. Kyllä, heidät pakotettiin töihin, rangaistiin loisimisesta ja irtolaisuudesta, mutta samalla taattiin uusi asunto, terveydenhuolto ja tärkeimpänä – mustalaisten lapset pantiin kouluun. Keppi ja porkkana politiikan ansiosta kiertolaiskansan tehokas integraatio yhteiskuntaa sujui – yli 90% mustalaisista asettui paikoilleen. Koulutustaso kasvoi nopeasti, musiikkikulttuuri kukoisti. Mustalaiset vieläkin muistelevat nostalgisesti sosialismin aikakautta.
 
- Kommunistisen hallinnon aikana romanikansan asema ei ollut niin huono kuin nykyisin, - sanoo bulgarialaisen mustalaispuolueen ”Drom” johtaja Ilya Iliev. - Romaneilla oli asunnot ja mitä tärkeintä, työtä tekstiiliteollisuudessa ja maataloudessa. Lapset saivat hyvän koulutuksen. Tuolloin vakavasti saattoi puhua integraation onnistumisesta.
 
- Sosialismin aikana mustalaiset pakotettiin työhön ja se oli positiivinen prosessi, - sanoo sosiologi Mihail Mirchev. - Syntyi mustalaisten keskiluokka, jolla oli tekninen koulutus. Bulgarian hallitus harjoitti hajauttamisen politiikkaa: oli erityinen ohjelma asuttaa vähemmistöjen jäseniä tavallisiin taloihin, joissa asuu bulgarialaisia. Vahva miliisikoneisto opetti mustalaisille lakien voimaa. Mutta demokratian tullessa alkoi yhteiskunnan kerroksiin hajautuminen ja mustalaiset päätyivät uudelleen takaisin 1800-luvun feodalismin aikaan. Gheton keskellä on feodaaliherran linna (mustalaisparonin 3-4 kerroksinen palatsi), ja ympärillä slummi, jossa epäinhimillisessä köyhyydessä kyhjöttävät tummat, sorretut ihmiset. 22 vuotta demokratiaa on täysin demoralisoinut mustalaisyhteisön.

Sosialistisen blokin romahtaminen toi suuria onnettomuuksia, jotka tuskin vahvistivat kansakuntaa. Kun hallituksen myötämielisyys ja ankara valvonta hävisi, mustalaiset villiintyivät nopeasti, ryhtyivät juopottelemaan, putosivat yhteiskunnan pohjalle ja uudelleen lyöttäytyivät laumoiksi. Rautaesirippu romahti ja mustalaiset lähtivät rajan yli Länsi-Eurooppaan etsimään elantoa, kuin luteet höyrytettävästä patjasta. Alkoi uusi Suuri Kansainvaellus, joka täysin muuttaa Euroopan etnisen kartan. Köyhyys sai mustalaiset palaamaan takaisin varasteluun, johon tulivat mukaan myös huumeet. Kansan moraaliseen rappioon vaikutti myös täysin uusi tekijä. Ensimmäistä kertaa etnisen ryhmän koko historian aikana poliitikkojen päähän pälkähti kyyninen ajatus. Mustalaiset eivät ole vain epämääräinen epämukava elementti eurooppalaisessa politiikassa. Mustalaiset – he ovat ennenkaikkea äänestäjiä.

Kommunismin palauttamisella siis romaniongelmat saataisiin kuriin.  ;D

EDIT pari typoa

EDIT2 lisäys: jatko-osa löytyy vähän alempaa ja myös tästä

Whomanoid

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 934
 • Liked: 390
 • Ihminen kriittisessä tilassa
Aikamoinen juttu, huh huh. Vielä kun tietäisi, mikä noista tarinoista on totta ja mikä ei. No joka tapauksessa Bulgaria ja Romania ovat sellaisia maita, joilla ei pitäisi olla mitään tekemistä EU:ssa.
Väärin liputettu!

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Aikamoinen juttu, huh huh. Vielä kun tietäisi, mikä noista tarinoista on totta ja mikä ei. No joka tapauksessa Bulgaria ja Romania ovat sellaisia maita, joilla ei pitäisi olla mitään tekemistä EU:ssa.

Oletettavasti jokainen haastateltu on vetänyt ainakin vähän "kotiin päin". Siksi kannattaakin näitä kertomuksia aina lukea tietyllä kriittisyydellä. Tosin valottuuhan jutussa samalla, miltä asia saattaa näyttää eri näkökulmista katsoen, joka taas tasapainottaa näkemyksiä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
... jutun jatko-osa.

Lainaus
EUROOPAN MUSTALAISVALTIOT, OSA 2

Komsomolskaja Pravda 20.10.2011 juttu venäjäksi

”Sorrettujen” aseman eduista

Nykypäiviin asti säilyneistä kolmesta muinaisesta kansasta – armenialaiset, juutalaiset ja mustalaiset, jotka säilyttivät täysin erityislaatuisen identiteettinsä, vain mustalaiset eivät tavoitelleet valtaa. Itseasiassa he ovat AINOA kansa maapallolla, joka ei koskaan ollut mukana politiikassa. … Tämän yhteiskunnallisista asioista piittaamattomuuden ja huolettomuuden takia he saivat paljon anteeksi. Mustalaisia ei kadehdittu, kuten juutalaisia ja armenialaisia, heidän rikkautensa ja poliittisen vaikutusvaltaansa tähden. Romanit ennenmuuta halusivat vapautta, ja vapaus ja politiikka ovat yhteensopimattomia asioita.

Viime vuosisadan loppu muutti kaiken. Mustalaisten lahjonta demokraattisissa vaaleissa osoittautui helpoksi, halvaksi ja erittäin tehokkaaksi keinoksi. Mustalaisparonit sovitusta summasta takasivat, että heidän heimolaisensa ilmaantuivat sataprosenttisesti vaalipaikalle ja äänestivät kuten oli sovittu. Ei ikäviä yllätyksiä. Kaikki pilkulleen, kuin pankissa.
 
- Helppo raha yksinkertaisesti turmeli mustalaiset, - sanoo sosiologi Mihail Mirchev. - Bulgariassa rikkaat henkilöt, jotka haluavat päästä pormestareiksi, organisoivat ns. ”bisnespuolueen”. Niiden ainoa mahdollisuus saada valtaa on tehdä sopimus mustalaisten kanssa ja he tietävät sen.
 
- Kyllä, äänten osto on suuri ongelma, - kertoo mustalaispuolue ”Euroroman” johtaja Tsvetelin Kynchev (Don Tsetse, kuten journalistin sanovat). - Puhun aina heimolaisilleni: kun poliitikko antaa teille äänestänne 20 levaa (noin 10 euroa), niin samalla hän varastaa tulevaisuudessa 20 miljoonaa lapsiltanne. Olen antanut ohjeet väellemme: ottakaa rahat, siinä ei ole mitään pahaan, mutta älkää äänestäkö.
 
Väestöräjähdys, joka johtuu varhaisella iällä aloitetuista leväperäisistä sukupuolisuhteista ja ehkäisyvälineiden puuttumisesta, on tehnyt bulgarialaisista mustalaisista varteenotettavan poliittisen voiman. Tosin bulgarialaiset, halutessaan näyttää ”paremmilta” läntisten kumppaneidensa silmissä, ilmoittavat, että mustalaisten määrä on vain 4% maan väestöstä. 
 
- Bulgaria pyrkii myös mukaan Schengen-alueeseen, mikä merkittävästi tulee laskemaan mustalaisten määrää maassa, - sanoo ”Euroroman” johtaja Tsvetelin Kynchev. - Virallinen luku on 325.000, mutta todellinen yli miljoona, ja EU:ssa (mustalaisten) lukumäärä nousee 16 miljoonaan.
 
- Mustalaisten määrä on jo yli 12% seitsemänmiljoonaisen Bulgarian väestöstä ja heidän lukumääränsä kasvaa hallitsemattomasti, - sanoo poliitikko Krasimir Karakachanov. - Mustalaisperheissä on 7-12 lasta ja bulgarialaisissa vain 1-2. Tytöt alkavat synnyttää 12-13 -vuotiaina ja joskus jopa 11 iässä. Mustalaiset sanovat, että heillä on sellainen traditio. He käyttävät valtavan osan sosiaalituista – yli 50% koko sosiaalibudjetista. He eivät mene virallisesti naimisiin ja siksi nuoria äitejä pidetään yksinhuoltajina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? 12-vuotias äiti saa lapsilisää, koska on vielä itsekin lapsi plus lapsilisän lapsestaan plus vielä yksinhuoltajan tuen. Kouluun hän ei tietenkään mene, samoin kuin ei myöskään suurin osa ghettojen lapsista. Hän varastelee, kerjää, harjoittaa prostituutiota, myy huumeita. Täysin lukutaidottomien mustalaislapsien määrä kasvaa rajusti. He eivät osaa laskea tai lukea, eivätkä osaa edes puhua bulgariaan. Vartuttuaan he eivät saa töitä ilman koulutusta, joten he päätyvät työttömiksi ja alkavat nostaa sosiaalitukia. Keskiverto mustalaisperhe saa noin 600 levaa (noin 300 euroa) sosiaalitukia. Isä juo, lapset varastelevat, äiti kerjää kadulla. Tuella ei saada mitään aikaan.
(…)
Mustalaispuolueen ”Drom” johtaja Ilija Iliev katsoo, että hallitus ei riittävästi kannusta lapsia koulunkäyntiä. - Jokainen lapsen ilmestyminen kadulle maksaa rahaa, - ilmoittaa herra Iliev. - Monilla romaneilla ei ole taloudellisesti varaa lähettää lapsia kouluun. Heillä eivät rahat riitä vaatteisiin.

- Mutta heillä on vaatteet, joissa voivat mennä kerjäämään asemille, - minä vastasin. - Monet bulgarialaiset ovat yhtä köyhiä, mutta heidän lapsensa silti käyvät koulussa. Bulgariassa koulutus, oppikirjat ja kouluruokailu ovat ilmaista. Ja on olemassa laki OPPIVELVOLLISUUDESTA. Vanhemmat ovat hallitukselle vastuussa siitä, että heidän lapsensa ilmaantuvat kouluun.

Lain olemassaolo sai herra Ilievin suuresti hämmentymään.

- Ei meillä ole sellaista lakia!
 
- Se on kirjattu teidän perustuslakiinne!
 
- Ette voi syyttää miljoonia mustalaisia siitä, että heidän lapsensa eivät käy koulussa. Syyllinen on hallitus, joka ei ole onnistunut luomaan edellytyksiä integraatiolle.

”Mustalaistuminen” ortodoksisissa maissa

Orlandovtsin kaupunginosa Sofiassa. Monikerroksinen talo Gradina-kadulla – raja, joka erottaa pääkaupungin säädyllisen ja siivon elämän siivottomasta mustalaisghetosta. Seison katolla yhdessä asukasaktivistien Kettin ja Bojkon kanssa.

Asumme rintamalinjalla, - naurahtaa Ketti katkerasti, osoittaen hökkelirykelmää, joka on kyhätty laudoista, pahvista ja vanerista. Savu nousee nuotioista. - TUONNE poliisikaan ei uskalla mennä.

Mustalaisghetto – rujo kasvain kaupungin kehossa, sairauksien ja rikollisuuden likakaivo. Roskakasoja tonkivat viinasta mustuneet miehet ja kulkukissan lailla likaiset, laihat naiset.

- Mustalaiset tulevat tänne kerjäämään ja varastelemaan, ja me pelkäämme heitä kuollaksemme, -  valittaa Ketti. - Välillä he öisin ajelevat hevosillaan kaupunginosassamme. He varastavat sähköä ja vettä, ja kaikki kulut tulevat meidän niskoillemme. Minä olen rehellinen veronmaksaja. Miksi minun pitää maksaa kaikesta?! 

(http://kp.ru/f/4/image/82/64/466482.jpg)
Kuvassa mustalaiset kuljettavat Sofian kadulla vanhaa neuvostoaikaista "Zaporozhets" autonromua.
 
- Bulgariassa 1,2:ta työssäkäyvää kohden on 1 ei-työssäkäyvä (lapsi, eläkeläinen tai työtön), - selittää poliitikko Krasimir Karakachanov. - Kaikki kulut mustalaisten ylläpidosta maksetaan bulgarialaisten pussista. Maamme on EU:n köyhimpiä ja nuoret, aktiiviset ja koulutetut bulgarialaiset matkustavat pois etsimään parempaa elämää. Vuodessa menetämme kokonaisen kaupungillisen – 50.000 henkeä. 10 vuoden kuluttua täällä ei ole enää väkeä, joka kykenisi elättämään sairaat ja eläkeläiset. Ennen liittymistä EU:hun bulgarialaisille luvattiin rikas elämä kuin paratiisissa. Meille luvattiin ulkomaisia investointeja, mutta ei kerrottu, minne ne menevät. Kaikki investoinnit menivät supermarketteihin – bulgarialaiset ostavat ulkomaisia tuotteita ja heidän rahansa virtaavat ulkomaille. Tuotanto pysähtyi, maa päätyi perikatoon. EU-virkamiehet osoittautuivat Kominternin virkailijoita pahemmiksi! Ollaan ajautumassa siihen, että bulgarialaiset ovat menettämässä oman maansa.

- Bulgaria on vaarassa menettää suuren osan alueestaan, - vahvistaa sosiologi Mihail Mirchev. - Historialliset maa-alueemme joko autioituvat tai siellä on hallitsevassa asemassa turkkilaisperäinen väestö, tai mustalaiset valtaavat maaseutualueita palauttaen ne takaisin keskiajalle. Ne ovat mustia läikkiä kartalla. Millä väellä me asutamme autiot alueet? Viimeinen toivomme ovat – englantilaiset, irlantilaiset tai hollantilaiset.
 
- Haluatteko antaa maan vuokralle englantilaisille eläkeläisille?!

- Onko meillä valinnanvaraa? Englantilaiset ovat dynaamista kansaa, synnynnäisiä kolonisteja. Ja juovat vain perjantaisin.

- Mutta eläkeläiset eivät synnytä! Mistä saatte väestöä?
 
- Aluksi eläkeläisiä, sitten tulevat heidän lapsensa. Maamme on ekologisesti puhdas, ilmasto suotuisa, alhaiset verot ja huvittavat kiinteistöjen hinnat. Jos pitää valita ”kotimaisten” mustalaisten ja ”ulkomaisten” eurooppalaisten välillä, niin minä valitsen eurooppalaiset.
 
Kansallisvaltion loppu?
 
Itä-Euroopan ”mustalaistuminen” herättää poliittisissa piireissä aikamoista hysteriaa ja synnyttää mitä ihmeellisimpiä ideoita. Äskettäin slovakialainen nationalisti Jan Slota ehdotti mustalaisvaltion perustamista EU:n raja-alueelle. Bulgarialainen nationalisti Volen Siderov taas suunnittelee mustalaisten lähettämistä kaukaisille saarille. 
 
- Bahama-saaret me ehkä hyväksyisimme, - naurahtaa mustalaispuolueen ”Euroroman” johtaja Tsvetelin Kynchev. - Mustalaisvaltio EU:n alueella – ei huono idea, kunhan se vain sisältää Ranskan rivieran, Unkarin Balatonin, Palma de Mallorcan ja Karlovy Varin. Jos puhutaan vakavasti, niin ajatus on täysin absurdi! Mikä maa suostuu antamaan osan omasta alueestaan?! Kyllä, mustalaisten kanssa on ongelmia, mutta ne pitää ratkaista. Mutta kaikki eurooppalaiset rahastot vähemmistöjen tukemiseksi – ne ovat vain rahanpesun välineitä. Nykyään EU jakaa mustalaisten integroimiseksi 26 miljardia euroa! Pystyttekö kuvittelemaan, mihin kaikkeen nuo rahat menevät? Kaiken lisäksi EU-virkamiehet hautovat ideaa ilmaisten asuntojen rakentamiseksi vähemmistöille. Mitä silloin köyhät bulgarialaiset tulevat ajattelemaan meistä? He alkavat vihaamaan meitä! Kansaa ei saa jakaa vähemmistöön ja enemmistöön.
 
- Eurooppa lähti kulkemaan Amerikan talutusnuorassa ottaessaan käyttöön monikulttuurin periaatteen, - sanoo sosiologi Mihail Mirchev. - EU antautui USA:n armoille ja eurooppalaisten on ollut vaikea myöntää, että amerikkalainen projekti kansallisuuksien kieltämiseksi ei ole vain kelvoton, vaan myös vahingollinen. Jos emme kykene puolustamaan vanhoja kansakuntia ja niiden traditioita, tulemme törmäämään uusfasismiin protestin muotona.
 
- Eurooppalainen projekti integroida mustalaiset ”pehmein” keinoin demokraattisten vaalien ja sosiaalisten etujen avulla on täydellisesti epäonnistunut, - olen minä havainnut. - Diktatuuri olisi tässä tapauksessa paljon menestyksekkäämpi. Tarkoittaako tämä, että on kansoja, jotka voidaan sivistää vain pakolla ja kurilla?
 
- Mielestäni, kyllä. On kansakunta-umpilisäkkeitä, jotka jäävät syrjään kehityksestä. Mustalaiset esimerkiksi eivät ole alkuunkaan integroitavissa etuoikeuksilla ja armopaloilla, jotka turmelevat heidät täysin.
 
- Mutta silloin päädymme shokeeraavaan ajatukseen, että kaikki ihmiset eivät ole tasavertaisia?
 
- Mutta se on totta! Demokratiassa kaikilla ihmisillä on samat oikeudet, mutta eivät he ole tasavertaisia! Ja yksilöllisiä oikeuksia voi käyttää vain niin, että siitä ei aiheudu vahinkoa muille. Oikeuksien rinnalla on olemassa myös niitä tasapainottava velvollisuuksien järjestelmä. Tämä on juuri se, mitä ”kotouttajat” eivät halua selvittää vähemmistöille! Amerikkalaisten keksimässä ns. ”avoimessa yhteiskunnassa” vähemmistö on vain poliittinen välinen enemmistön hallitsemiseksi, osa ”hajota ja hallitse”-politiikkaa. Mikä on tämän surullisen kuuluisan ”avoimen yhteiskunnan” ydin ja olemus? Se on järjestelmä, jossa kansallisvaltiota horjutetaan puhtaasti ideologisia tavoitteita omaavien kansalaisjärjestöjen ja säätiöiden kautta. Erinomainen esimerkki on Sorosin säätiö. Yhtäältä he valmentavat poliittisia johtajia vähemmistöjen lahjakkaista edustajista ja toisaalta ostavat paikallisia intellektuelleja, jotka propagoivat globalisaatiota, jonka pahin vihollinen taas on kansallisvaltio.

- Mikä ero on kansallisvaltiolla ja valtiolla?
 
- Tietenkin kansallinen luonne. Maailmanhallituksella on voimaa hallita mitä tahansa periferia-alueen valtiota, jos sillä on käytettävissä yksinkertainen hallintomekanismi, joka perustuu harmaaseen ja nöyrään hallintokoneistoon. Mutta tehtävä vaikeutuu, jos valtio pitää kiinni kansallisista, kulttuurisista ja uskonnollisista arvoistaan. Ja mikä tärkeintä, jos se kannattaa ajatusta taloudellisesta protektionismista ja kykenee puolustamaan kansallisia intressejään. Amerikkalaisen monikulttuuriprojektin tavoite on tehdä kansakunnat voimattomiksi ja alistaa ne maailmanhallituksen alaisuuteen. Jos Euroopasta ei löydy rohkeutta tunnustaa ”sulatusuuni”-ideologian konkurssia, niin siitä tullaan valuuttamaan veret pihalle ja se tuhoutuu.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 426
 • Liked: 6689
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Mustalaisten määrä on jo yli 12% seitsemänmiljoonaisen Bulgarian väestöstä
--
He käyttävät valtavan osan sosiaalituista – yli 50% koko sosiaalibudjetista.

1/8 väestöstä käyttää 1/2 sosiaalituista, eli edustus on nelinkertainen suhteessa väestöryhmän kokoon. Näitä jos alkaa tulla pysyvästi Suomeen niin ei hyvä heilu.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 181
 • Liked: 5474
Akez:lle kiitos mielenkiintoisen artikkelin kääntämisestä.

Rastafari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 979
 • Liked: 112
 • Hompancho Rasismos
Vetää sanattomaksi...
Rastafari ensimmäisessä polvessa
Rastafareille leimallisia piirteitä on myös haave mustien paluumuutosta Afrikkaan

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Vetää sanattomaksi...

Ei hätää. Suomessa ei voi mennä mikään pieleen, vaikka kaikki Euroopan 16 miljoonaa romania tulisi tänne. Meillä kaikki menee putkeen, tehdään mitä vaan, koska meillä on sellaista maasäteilyä (tai jotakin). Pystymme integroimaan vaikka kaikki hirundojen avulla, eikä maksa mitään.  :roll:

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6099
Kirjoitin toiseen ketjuun:

http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg980556.html#msg980556

Mainitaan vaimon lukutaidottomuus + 2 lasta.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Kirjoitin toiseen ketjuun:

http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg980556.html#msg980556

Mainitaan vaimon lukutaidottomuus + 2 lasta.

Jutussa mainitaan.

”Romanikulttuurissa uskomme, että jos hylkäät lapsesi, joudut helvettiin. Perheenjäsenet ovat kaikkein tärkein asia elämässä, tärkeämpi kuin raha tai mikään muu.”

Nyt vain sattuu olemaan niin, että lapsikauppa on esim. Bulgarian romanien keskuudessa yleistä. Linkki juttuun.

Joku puhuu nyt peetä ja se on Prince. Onkohan muuten sama Prince, joka mennä vuosina jäi Helsingissä kiinni nuoren tytön raiskauksesta, vai oliko tämä se linnaa saanut murtovaras? Jostakin rikoksesta tuon niminen muistaakseni jäi täällä kiinni ja tuomittiin, kuinkas ollakaan.

Sunt Lacrimae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 319
 • Liked: 2081
 • Kesän netsi kun oon, nuiva luonteeni on.
HS="Pravda",
Pravda= Objektiivinen tietolähde

Parodiahorisontti siirtyi jälleen.

Jumalauta, vuoden hyödyllisin viesti! Saanko tarjota kaljan?

Tässä ei sitten ollut yhtään sarkasmia mukana.
Play stupid games, win stupid prizes.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
HS="Pravda",
Pravda= Objektiivinen tietolähde

Parodiahorisontti siirtyi jälleen.

Et varmaan tiennyt, että Neuvostoliiton jäljiltä moni lehti Venäjällä säilytti vanhan nimensä, mutta ilmapiiri vapautui ja lehtien sisältö muuttui täysin, usein myös henkilöstökin. Objektiivisuutta ei kukaan ole täällä maininnut ennen sinua. Osoita toki, missä kohdin reportaasin objektiivisuus ei ole kohdallaan ja millä perustein, niin voidaan katsoa, miten heittoosi tulee suhtautua, niin ei asia jää vain puskista huuteluksi. Sinulla lienee paremmat lähteet tässä? Yleisesti voi todeta, että tämän päivän Komsomolskaja Pravda on parempi tietolähde, kuin Helsingin Pravda, joka yhä vielä pitää punatraditioita yllä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Jep jep.

Maan sisällä toinen Maa?
http://english.pravda.ru/society/anomal/06-06-2011/118121-parallel_world-0/

Evoluutio on roskaa:
http://english.pravda.ru/science/mysteries/19-03-2012/120819-squid_eyes-0/

Siperia eroamassa Venäjästä ja liittymässä USA:han.
http://english.pravda.ru/russia/politics/28-12-2011/120104-siberia_russia_usa-0/

Odottelemme tässä milloin Hesari pääsee tälle tasolle journalismissaan.

Ai jaa. Sulla on mennyt lehdet sekaisin. Pravda ei ole sama lehti kuin Komsomolskaja Pravda. Pravdaa en ole edes seurannut, joten siitä en osaa sanoa mitään. Voipi olla täyttä roskaa, en tiedä tarkemmin.

nuiv-or

 • Vieras
Jep jep.

Komsolmoskaja Pravda, ei Pravda eikä "Pravda".

Tajuatko ikinä mitään oikein?


Odottelemme tässä milloin Hesari pääsee tälle tasolle journalismissaan.

Sama kuin odottaisi sinun ymmärtävän asioita oikein, tai postaavan on topic -viestejä. Optimistinen arvio: pari sukupolvea kestänee.

Opettele käytöstapoja 14 päivää. Ei vittuilua muille kirjoittajille.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2012, 21:50:03 kirjoittanut junakohtaus »

JPU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 180
 • Liked: 69
 • Impiwaaralainen viha-ajattelija
Kommunismin palauttamisella siis romaniongelmat saataisiin kuriin.  ;D
Ei kommunismin vaan kurin palauttamisella. Kun kommunistinen järjestelmä romahti, kurin tilalle tuli tarjahaloslainen ymmärtäminen. Seuraukset ovat sen mukaiset. Jos kommunismissa on koskaan ollut mitään positiivista niin se on juuri tuo, eli laki ja seuraukset. Ääriliberaalissa demokratiassa heikkoutena on tuon vastakohta eli löperöt lait ja olemattomat seuraukset.
"– Kun tänne tulee ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja toimia, pukeutua ja puhua, he muuttavat meidän arkeamme. Muutoksen voi nähdä hyvänä tai huonona, mutta on järkevämpää nähdä se hyvänä, koska sille ei mitään mahda. Suomi ei voi umpioitua enää."

- Tiede-lehti, 9/2014

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.

****

Voi olla että mulla on mennyt lehdet sekaisin mutta se ei lainkaan vähennä sen tilanteen ironiaa että jengi joka solvaa Hesaria Pravdaksi nielee ilman sen kummempaa kritiikkiä Aidon ja Alkuperäisen Pravdan eli "Komsomolin Totuuden" jutun kunhan siinä vain bashataan romaneja.

Nyt kun sanot romaneja bashatun, varmaan myös osoitat, mikä jutussa oli väärää informaatiota? Olisi ikävä jäädä ihan pravdan varaan, tässä jutussa.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 024
 • Liked: 2607
 • Intelligent blue eyes!
Pravdan toimituksessa on joka päivä aprillipäivä. Vai haluaa Siperia USAn osavaltioksi..
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Voi olla että mulla on mennyt lehdet sekaisin mutta se ei lainkaan vähennä sen tilanteen ironiaa että jengi joka solvaa Hesaria Pravdaksi nielee ilman sen kummempaa kritiikkiä Aidon ja Alkuperäisen Pravdan eli "Komsomolin Totuuden" jutun kunhan siinä vain bashataan romaneja.

En usko, että edes teoriassa löytyy täysin "objektiivista juttua", koska sen koostaa aina toimittaja, jolla on omia näkemyksiä asiasta ja ne tulevat jotakin kautta aina juttuun mukaan. Siksi kannattaa kaikkiin juttuihin suhtautua tietyllä kriittisyydellä ja pyrkiä vertaamaan esitettyjä asioita muihin tietolähteisiin, ja muodostaa oma käsitys asioista.

Huomasit varmaan, että tässä jutussa haastateltiin useita henkilöitä, myös romanijärjestöjen johtajia, jolloin toimittajan liikkumavara kaventui. Toki toimittaja myös jutussa selkeästi ottaa itsekin kantaa asioihin.

Sinulla on muuten nyt oiva tilaisuus esittää kaipaamaasi kritiikkiä juttua kohtaan, jolloin voidaan keskustella kritiikistä ja katsoa mihin päädytään.

ajuha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 066
 • Liked: 15
 • S.Y.L.B
minulla meni 20 minuuttia, tuon alkuperäisen venäjän kielisen jutun lukemisessa, vaikka kohtuullisen hyvin venättä puhunkin,akez on tehnyt oivallista käännöstyötä.

km:n kommentointi on "mietoa", laita nyt jotain; eivät läheskään kaikki romanian romanit..., työn haussa vaan ovat... ei pidä tuomita koko porukkaa...vapaalta katolta lähti katto(kuparia), hermannissa... jne.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Joku symppaa nationalisteja, joku kommunistista internationaalia. Mielestäni suoranaisia  valeita tuossa jutussa ei kuitenkaan ollut, sillä tietämyksellä mikä käytettävissä on.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
No, jos juttu alkaa kuvauksella "mukavan oloisista nationalisteista" jotka ovat heti valmiina jyräämään paikallisten mustalaisten asumukset niin kyllähän siinä tietty "astian maku" on mukana. Juttu on kirjoitettu aivan piilottelematta tietyltä kannalta eikä jää epäselväksi mitä mieltä kirjoittaja on. Minusta oli erinomaisen hauskaa että Hesaria syytetään Pravdaksi koska se on muka propagandaa mutta oikean Pravdan avoin propaganda otetaan asiallisena journalismina.

Jaa toimittajahan siinä kuvaa, mitä näkee ja raportoi todentuntuisesti nationalistien johtajan näkemyksiä. Propagandaksi en sitä kutsuisi. Propagandaa olisi, jos toimittaja kertoisi totuudenvastaisesti kaljupäisten junttiskinien siellä ympärikännissä heittelevän vieteriukkotervehdyksiä Adolfin kuvan alla ja liittäisi siihen Dzhambazkin lausumat sanat keksien niihin vielä vähän lisää omiaan.

EDIT typo

JPU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 180
 • Liked: 69
 • Impiwaaralainen viha-ajattelija
En ymmärrä miksi kukaan missään olosuhteissa viitsii huomioida, saatika tuhlata energiaansa, kmruuskan kirjoituksiin. Miksi väki ei voi vain sivuuttaa niitä? Onko vetovoima muka niin suuri?
"– Kun tänne tulee ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja toimia, pukeutua ja puhua, he muuttavat meidän arkeamme. Muutoksen voi nähdä hyvänä tai huonona, mutta on järkevämpää nähdä se hyvänä, koska sille ei mitään mahda. Suomi ei voi umpioitua enää."

- Tiede-lehti, 9/2014

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
No, jos juttu alkaa kuvauksella "mukavan oloisista nationalisteista" jotka ovat heti valmiina jyräämään paikallisten mustalaisten asumukset niin kyllähän siinä tietty "astian maku" on mukana. Juttu on kirjoitettu aivan piilottelematta tietyltä kannalta eikä jää epäselväksi mitä mieltä kirjoittaja on. Minusta oli erinomaisen hauskaa että Hesaria syytetään Pravdaksi koska se on muka propagandaa mutta oikean Pravdan avoin propaganda otetaan asiallisena journalismina.

Jaa toimittajahan siinä kuvaa, mitä näkee ja raportoi todentuntuisesti nationalistien johtajan näkemyksiä. Propagandaksi en sitä kutsuisi. Propagandaa olisi, jos toimittaja kertoisi totuudenvastaisesti kaljupäisten junttiskinien siellä ympärikännissä heittelevän vieteriukkotervehdyksiä Adolfin kuvan alla ja liittäisi siihen Dzhambazkin lausumat sanat keksien niihin vielä vähän lisää omiaan.

EDIT typo

Heh. Jos juttu kuvailee jotain siten kuin sinä haluat asian olevan, on se "todentuntuista" ja propagandaa taas olisi jos jutussa kuvailtaisiin asiaa kuten et haluaisi sen olevan. Vai väitätkö olevasi niin hyvin ko. asiasta perillä että voit omiin kokemuksiisi pohjaten vahvistaa jutussa kerrotun olevan objektiivista totuutta?

Sinä sen sijaan tunnut olevan varma, että ei ole objektiivista totuutta. Valaise meitä harhaanjohdettuja viisaudellasi.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 751
 • Liked: 13352
 • Kuka jos en minä
Miten lie, jos korvaukseksi tähänastisista mamuista otetaan maana, ja tämä lahjoitetaan mustalaisille ja vielä kyytikin sinne? +toki pienempiä valtioita joissa pakolaiset+muut voivat aloittaa uudelleenrakennuksen? Tokihan turha elättää täällä jos voisi laittaa jotakin rakentamaan? Mutta aika epätodennäköistä, muutema liian korkean pallin omaava tienaa ihan liian hyvin kusemalla kaiken euroopan vaurauden pihalle.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 697
 • Liked: 9453
En ymmärrä miksi kukaan missään olosuhteissa viitsii huomioida, saatika tuhlata energiaansa, kmruuskan kirjoituksiin. Miksi väki ei voi vain sivuuttaa niitä? Onko vetovoima muka niin suuri?

Ruuska kehittää täällä taitojaan. Kun ne ovat riittävän korkealla tasolla, hän ryhtyy Hesarin kolumnistiksi. Täällä vietetty aika antaa pätevyyden kertoa mitä äärioikeistorasistin pienissä aivoissa kiertää, joten kolumnien aiheet eivät lopu ihan heti kesken.

Jonain päivänä, jos Allah suo, hänen annetaan kirjoittaa myös Hesarin pääkirjoituksia.

ajuha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 066
 • Liked: 15
 • S.Y.L.B
En ymmärrä miksi kukaan missään olosuhteissa viitsii huomioida, saatika tuhlata energiaansa, kmruuskan kirjoituksiin. Miksi väki ei voi vain sivuuttaa niitä? Onko vetovoima muka niin suuri?
Onhan km, tietynlainen vastavoima, ja sitkeä, kuin kuiva serla pysty-hymyssä, tulee välillä mieleen muinoinen Pirjo, tosin km:llä ei lieneen ole ns. mental illness, juttuja, ainakaan samoissa sfääreissä, kuin Pirjolla.
km:lle pojot sisukkuudesta, ehkä tulevaisuudessa liityt Suomen Sisuun?

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 329
 • Liked: 6717
 • Burn
Heh. Jos juttu kuvailee jotain siten kuin sinä haluat asian olevan, on se "todentuntuista" ja propagandaa taas olisi jos jutussa kuvailtaisiin asiaa kuten et haluaisi sen olevan. Vai väitätkö olevasi niin hyvin ko. asiasta perillä että voit omiin kokemuksiisi pohjaten vahvistaa jutussa kerrotun olevan objektiivista totuutta?

Sinä sen sijaan tunnut olevan varma, että ei ole objektiivista totuutta. Valaise meitä harhaanjohdettuja viisaudellasi.

... jutun jatko-osa.

Lainaus
EUROOPAN MUSTALAISVALTIOT, OSA 2

Komsomolskaja Pravda 20.10.2011 juttu venäjäksi
- Mustalaisten määrä on jo yli 12% seitsemänmiljoonaisen Bulgarian väestöstä ja heidän lukumääränsä kasvaa hallitsemattomasti, He käyttävät valtavan osan sosiaalituista – yli 50% koko sosiaalibudjetista.

En sitten tiedä, kuinka objektiivista totuutta Bulgarian sosiaalibudjetti edustaa, mutta ainakin väitteet 12% väestöstä ja >50% sosiaalibudjetista, ovat kvantitatiivisia ja periaatteessa falsifioitavissa. Toisaalta jos pitävät paikkansa, kertovat kyllä valtavan suuresta ongelmasta.

NOVUS ORDO HOMMARUM
”Perustavoitteemme on Suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa ja sen myötä huolenpito kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tämä kulkee kaiken muun edellä."

Kupletin juoni

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
***

Jonain päivänä, jos Allah suo, hänen annetaan kirjoittaa myös Hesarin pääkirjoituksia.

Minä kauheasti ihmettelen, mistä terävänoloinen ja muut kaltaisensa kehittävät sen avaruuttataivuttavan kykynsä nähdä realiteettien ohi ja ympäri?

Tai ehkä sitten vittuilu on vaan hauskempaa, luulisi tosin helpompiakin areenoita sille olevan.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Tässä on toinen artikkeli aiheesta jossa käydään läpi noita lukujakin. Jutussa mm. todetaan että tavallisilla bulgarialaisilla on harhakäsitys että hallitus käyttää mahdottoman paljon rahaa romanien auttamiseen vaikka ihan totta se ei taida olla. Tietty tämä ei sitten varmaan ole "totuudenoloista" kun se ei tue tiettyä ennakkokäsitystä.

http://www.balkaninsight.com/en/article/roma-decade-passes-bulgarian-roma-by

Ai sitä ennakkokäsitystä, että romani on tuolla omiensa orjuuttamana, käsi pitkällä tai varkaissa? Joo, sen myytin olet murtanut, lopullisesti, not.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2012, 00:39:23 kirjoittanut MW »

Pergolaattori

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 459
 • Liked: 254

Voi olla että mulla on mennyt lehdet sekaisin mutta se ei lainkaan vähennä sen tilanteen ironiaa että jengi joka solvaa Hesaria Pravdaksi nielee ilman sen kummempaa kritiikkiä Aidon ja Alkuperäisen Pravdan eli "Komsomolin Totuuden" jutun kunhan siinä vain bashataan romaneja.


Olen ymmärtänyt että täällä yleisesti käytetty Pravda-vertaus liittyy aikaan jolloin lehti toimi Neuvostoliiton kommunistisen puolueen kritiikittömänä äänenkannattajana. Jos tässä yhteydessä ainut yhdistävä tekijä on lehtien sama nimi, ironia jää melko laimeaksi.

Paralleeli Suomeen voisi olla se että kaikki muutkin lehdet joiden nimi päättyy sanaan 'sanomat' ovat kritiikittömiä omaa agendaa ajavia paskalehtiä? Ei kai sentään.


-

Tagit: