UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: "Migratory values" näyttely, Galleria Rajatilassa Tampereella 19.11.2011 asti  (Luettu 1455 kertaa)

b78

  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 1
  • Liked: 0


Backlight Photo Festival,
Migratory Values:
JP Kaljonen ja Sebastian Lindberg
BACKLIGHT-VALOKUVATAPAHTUMAN PÄÄNÄYTTELYT Tampereella ovat keränneet tähän mennessä yli 5000 katsojaa.TR1 Taidehallissa Siirtolaisuus ja nomadi elämäntapa -näyttelyn viimeinen avoinna olo päivä on sunnuntai 30.10. ja Tampereen taidemuseossa esillä oleva Kaipuuta kohti – venäläistä nykyvalokuvaa päättyy 3.11. Backlight 2011 päättyy lokakuun lopussa avautuvaan uuteen näyttelyyn:
Galleria Rajatilaan on kutsuttu kaksi suomalaista nykytaiteilijaa: JP Kaljonen (s. 1976) ja Sebastian Lindberg (s. 1978). Molemmat ovat käsitelleet eri kulttuurien vuorovaikutukseen liittyviä teemoja. Migratory values (Kantavia arvoja) -näyttely kartoittaa Backlight 2011 teemaa Siirtolaisuus ja liikkuva elämäntapa laajalta maantieteelliseltä alalta: teoksissa sivutaan niin Venäjän vähemmistökulttuurien asemaa, Euroopan Unionin alueelle saapuvien turvapaikanhakijoiden asemaa sekä kapitalismia Kiinassa.
JP Kaljosen Europa on kuvattu keväällä 2011 Kreikassa. Patran ja Ateenan siirtolaisleireillä toteutetussa valokuvasarjassa Eurooppaan saapuneet turvapaikanhakijat esiintyvät kantaen ilmapalloja, lippuja ja muita Euroopan Unionin symboleja. Valokuvissa fani- ja kampanjakuvista lainatut kannatusmateriaalit rinnastetaan epäinhimillisiin olosuhteisiin, jotka monet turvapaikanhakijat kohtaavat saapuessaan EU:n rajavaltioihin demokraattisen yhteisön edustamien ideologisten arvojen perässä.
JP Kaljosen valokuvasarja Integraatioita käsittelee Venäjän vähemmistökulttuureiden suhdetta Venäjän tämänhetkiseen keskusvaltaan. Teokseen on koottu viime vuosien aikana säädettyjä Venäjän kansalliseen yhtenäistämiseen ja vallan keskittämiseen tähtääviä lakeja. Seurauksena monet näistä laeista ovat heikentäneet Venäjän vähemmistökulttuureiden kielelliskulttuurista asemaa. Valokuvasarja on toteutettu vuonna 2006 Venäjän uralilaisilla alueilla: Marimaalla, Udmurtiassa, Mordvassa, Komissa, Permin Komissa, Jamalin Nenetsiassa, Nenetsiassa ja Hanti-Mansiassa yhteistyössä paikallisten asukkaiden kanssa.
Sebastian Lindbergin State of Mind on videoinstallaatio, jota on kuvattu Etelä-Kiinassa, Guangzhoussa, Shenzhenissä sekä Hong Kongissa vuonna 2008. Alueella, joka on keskellä valtavaa rakennemuutosta. Teos kertoo sumenevista, konkreettisista sekä mentaalisista rajoista: eteläkiinalaiset ovat ennätysvauhdilla omaksuneet länsimaalaisia tuotteita, länsimaalaista viihdettä sekä länsimaalaista kapitalismia. Samalla myöskin kapitalismia tukevia arvoja, mielentiloja ja ihanteita. Teos on kuvattu muun muassa kiinalaisessa Ikeassa sekä McDonaldsissa.
Näyttelyn järjestää Valokuvakeskus Nykyaika ry,

www.backlight.fi

Tagit: