HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Miten määritellä "suomalainen"?

<< < (386/387) > >>

Niobium:

--- Lainaus käyttäjältä: Mäntymetsä - 08.12.2023, 04:52:44 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Niobium - 08.12.2023, 04:27:16 ---Suomalainen on, jos voidaan laittaa metsään puukko vyöllä ja tikkuaski taskussa. Palaa 24 tunnin kuluttua takaisin ehjänä ja hengissä.

Veikkaan, että väkiluku pienenee aika paljon.

--- Lainaus päättyy ---

Väittäisin, että sopii melkoisen hyvin laajaan joukkoon alkuperäiskansoja ympäri maailman. Tuskin mikään suomalainen erityispiirre.

--- Lainaus päättyy ---

Lokalisaatio. Jos teleportattaisiin nenetsien seuduille, niin ehkä kymmenen vuoden jälkeen löydettäisiin jäännökset. Aavikolla kestäisin ehkä pari päivää, että olisi förbi. Viidakossa kompastuisin myrkkysammakkoon, ja se olisi vähintään parin päivän hallusinaatiotrippi.

Vastaavasti Suomessa on kamelinpaska aika
harvinaisuus poltettavaksi jäisessä räntäsateessa.

Vedetään nyt vielä vappuhuuruissa pidempää pohdintaa, jos sopii.

Suomalaisuus on sitä, että voidaan tarvittaessa herätä aamulla keskellä korpea kylmästä mökistä ja ajatella, että "pitäis varmaan tehdä jotain."

Radio:

--- Lainaus käyttäjältä: Nikolas - 07.08.2023, 16:04:44 ---Keksin joskus taannoin tällaisen määritelmän:

Suomalainen on henkilö, joka täyttää kokonaan kriteerit 1 ja 2, sekä näiden lisäksi vähintään toisen kriteereistä 3 tai 4.
* Hän on Suomen kansalainen, mutta ei minkään muun maan kuin Suomen kansalainen.
* Hän on identiteetiltään kokonaan suomalainen, eikä hän ole eläessään tunnustanut kuulumistaan mihinkään muuhun kansakuntaan.
* Hän on ollut Suomen kansalainen jonakin ajankohtana 1. tammikuuta 1918 ja 31. joulukuuta 1947 välisenä aikana.
* Hän on suomalaisten vanhempien yhteinen (geneettisesti) biologinen jälkeläinen siten, että molemmat hänen (geneettisesti) biologisista vanhemmistaan ovat tai olivat suomalaisia.Havaitsette varmaankin pian että tuollainen määrittely on aivan liian jähmeä ja joustamaton, ja tuolla tavoin määriteltyjen suomalaisten lukumäärä todennäköisesti pienenee. Mutta, tarkoitus ei olisikaan käyttää tuota suomalaisen määritelmää sellaisenaan, vaan tuolla tapaa varsin tarkasti määriteltyä suomalaisten joukkoa voitaisiin käyttää maahanmuuttopolitiikassa.

Edellä määriteltyä suomalaisten joukkoa voitaisiin hyödyntää esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa seuraavasti: Jokaisen maahanmuuttajan pitäisi olla henkisiltä ominaisuuksiltaan vähintään keskiverto suomalaisen tasoa. Keskiverto suomalainen on keinotekoinen käsite, ja tarkoittaa kuvitteellista henkilöä, joka edustaa suomalaisten tilastollista mediaania psykometrisissä testeissä. Keskiverto suomalainen on vertailukohta, joka voidaan selvittää kun tiedetään edellä määritelty suomalaisten joukko.

--- Lainaus päättyy ---YEES, täytän kaikki 4 kriteeriä, jopa kolmosen. Määritelmä sopii Minulle kuin satula s(h)ialle. Suostun mielelläni suomalaisen malliksi.

Nykyään kaikkien vähänkin tärkeiden asioiden kriteerit, kaikki häpy ja etenkin huumori/itseironia on kielletty kansainvälisin YYA-sopimuksin.
Onko kukaan nähnyt nauravaa muhamettia tai kommunistia viime aikoina?

Radio:
Puukko(ja) mulla on aina mukana ja zippo taskussa jointin varalle.
Kyl maar mää metässä viihyn, stadissa myös. Ku mää olin snadi, oli stadikin mettää, ainaski Itä-Helsinki. Hiihin  kanskouluu talvella ja pitkät keslomat maalaiserkkujen orjina eli lapsityövoimana böndellä.
Nykyäänkin on skutsissa kivaa, varsinkin omassa. Voi ajella mönkkärillä ja lantikalla jokamiehiä ja ulkomaalaisia turisteja kiusaamassa. Saanhan mie vähän ammuskella eli metsästääkkin ihan laillisesti.
Ravustus on muuten laitonta ilman rannan omistajan lupaa. Merrat katoaa kyllä, kun "harhaluodilla" heittää vesileipää yöllä heiluvien taskulamppujen valojen suuntaan. Ei toki tuliasein. Ritsakin käy ja, tai sitten cal. 68 40 joulen paintball.
Kaikki em. ei ole väkivaltafantasiaa, vaan esimerkkinä huonosta truefinn-huumorista. Kyllä kansa tietää. Katsottuani Joonas Nordman shown tuntuu, että millään räävittömyyksillä ei enää ole ala(pää)rajaa. Kai tämäkin sitten käy sananvapauden ja tasa-arvon nimissä. O Tempora, O Mores.

Analyysi7:
Edit

Lalli IsoTalo:
Jos muslimi Suomessa ei julkisesti luovu islamista, hän ei ole suomalainen vaan vallankaappauksen yrittäjä, joka pitää pikaisesti heittää ulos maasta. Kristinuskoon ei tarvitse kääntyä.

Suomalainen ei voi olla muslimi. Muslimi eläköön muslimimaassa, siten kuin muslimit muslimimaissa elävät.

Ehdotukseni ykköseksi:

"Suomi on täysivaltainen tasavalta, jossa islam on kielletty uskonto."

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta