Kirjoittaja Aihe: Miten määritellä "suomalainen"?  (Luettu 373608 kertaa)

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 3093
 • Puolinuiva
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1470 : 30.01.2019, 09:47:18 »
Suomen kansalaisuudella ei tosiaan ole mitään tekemistä suomalaisuuden kanssa.  Valitettavasti.  Jos kansaisuuden ehtona olisi vähintään 8 vuoden rikkeetön maassa asuminen, kielitaito ja itsensä elättäminen, niin sitten olisin valmis kutsumaan henkilöä suomalaiseksi - edellyttäen, että hän itsekin kokee olevansa ensisijassa suomalainen.
Kaikki nuohan nimenomaan ovat ehtoina kansalaisuuden saamiselle.  :facepalm: Asumisehto tosin on 5 vuotta yhtäjaksoisesti, ei 8.

Turvapaikan saaneille ei ole kuin neljä vuotta. Suomi lukee itsensä elatukseen myös sosiaalitukia.

https://migri.fi/asumisaika
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 615
 • Liked: 998
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1471 : 10.02.2019, 14:39:09 »
Julkaisin tänään 10.2.2019 blogikirjoituksen otsikolla "Mielipiteet eivät säilytä suomalaisuutta". Se liittyy tämän ketjun aiheeseen, vaikka kirjoitankin suomalaisista yleisellä tasolla eli en pyri yksityiskohtaisen tarkkaan ja kertakaikkiseen määrittelyyn. Liitän blogikirjoitukseni kokonaisuudessaan tähän:

Lainaus
Mielipiteet eivät säilytä suomalaisuutta

Kansalaisuus ja kansallisuus eivät ole synonyymejä toisilleen. Suomen kansalaisuus voidaan myöntää myös ei-suomalaiselle henkilölle. Se riippuu lainsäädännöstä.

Kun sanon ihmisille, että suomalaisuus kansallisuutena sisältää erityispiirteitä ja että Suomen passin omistaminen, suomen kielen opetteleminen, Suomen lakien noudattaminen ja verojen maksaminen Suomeen eivät tee maahanmuuttajasta kansallisuudeltaan suomalaista, on saamani reaktio usein jotakin tällaista: "Ettäs kehtaat sanoa noin! Minulla on [puoliso/kollega/naapuri/ystävä/sukulainen], joka on maahanmuuttaja ja hän on Suomelle hyödyllinen ja tekee ahkerasti töitä ja on sopeutunut tähän yhteiskuntaan. Kyllä hän on ihan yhtä suomalainen kuin sinäkin!"

Tuollainen reaktio implikoi, että suomalaisuutta pidetään jonkinlaisena saavutuksena, elämäntapavalintana tai pelkkänä identiteettinä. Työperäinen maahanmuuttaja tai humanitaarinen maahanmuuttaja voi tietyillä edellytyksillä saada Suomen kansalaisuuden, mutta suomalaisuus kansallisuutena ei tule passin kylkiäisenä.

Kun sanon vaikkapa, että Afrikassa varttuneet ja Afrikasta Suomeen aikuisina muuttaneet vieraskieliset tummaihoiset maahanmuuttajat eivät ole suomalaisia, tarkoitukseni ei ole loukata eikä vähätellä heitä. Maahanmuuttajan kutsuminen ulkomaalaiseksi ei ole loukkaus. Henkilön kutsuminen suomalaiseksi ei ole kohteliaisuus. Suomalaisten joukkoon kuuluminen ei tee yksilöstä arvokkaampaa kuin vaikkapa zulujen joukkoon kuuluminen.

En ylpeile suomalaisuudellani. Suomalaisuuteni ei edes ole oma saavutukseni. Ihmisen kansallisuus ei ole meriitti, joka kirjoitetaan saavutuksena CV:hen.

Se, että en pidä suomalaisuutta valintana enkä saavutuksena, ei tarkoita sitä, että kaikkien kansallisuudeltaan ei-suomalaisten pitäisi mielestäni muuttaa pois Suomesta. En näe kategorisesti ongelmallisena sitä, että Suomessa asuu pieninä vähemmistöinä muita kuin suomalaisia. Historiasta ja nykyhetkestä löytyy esimerkkejä vähemmistöistä, joiden eläminen Suomessa suomalaisten kanssa on sujunut hyvin. Suomessa pitkään eläneet vähemmistöt ovat osa sitä historiallista jatkumoa, joka on johtanut tänä päivänä tuntemaamme Suomeen.

Ongelmana pidän sitä, jos väestörakenne muuttuu siten, että etnisesti suomalaiset menettävät selvän enemmistöaseman Suomessa.

Nationalistina eli kansallismielisenä näen, että maailman kansat ovat kuin taidemaalarin väripaletti, jossa jokainen väri on omalla tavallaan kaunis. Jos värit eli kansat sekoitetaan toisiinsa, saadaan aikaan mahdollisesti sellainen sekasotku, josta paletin aiemmat värit eivät enää ole havaittavissa. Joku voi pitää sitä hyvänä asiana, mutta minusta se tekisi maailmasta vähemmän mielenkiintoisen paikan ja köyhdyttäisi ihmiskuntaa henkisesti. Se, että hahmotan koko ihmiskunnan kokonaisuutena, on yksi niistä syistä, joiden takia olen kansallismielinen. Ihmiskunnan "väripaletissa" ei yksikään väri ole toista parempi. Jokainen kansa on omalla tavallaan arvokas osa ihmiskuntaa.

"Väripaletin" sekasotkun ohella toinen mahdollinen tulos kansojen sekoittumisesta on monikulttuurinen "mosaiikki". En kannata sitä Suomessa, koska monta yhtä vaikutusvaltaista kulttuuria samassa valtiossa on kuin monta persoonaa samassa kehossa.

Emme pysty merkitsemään eri kansoja arvokkuusjärjestykseen millään puolueettomalla tavalla. Mittareiden valitseminen kertoisi mittareiden valitsijasta vähintään yhtä paljon kuin mitattavasta. Jokainen jollakin yhdellä alueella hyvin pitkään elänyt ihmisryhmä on omalla tavallaan sopeutunut elinalueensa olosuhteisiin. Kulttuuri on pitkälti reaktio elinympäristöön ja sopeutumista tapahtuu myös ruumiillisesti.

Suomalaisuus on biologinen, kulttuurinen, kielellinen ja historiallinen kokonaisuus. Myös suomalaisten ryhmäidentiteetti voidaan laskea osaksi suomalaisuutta. On kuitenkin aiheellista todeta, että ihmisen identiteetit voivat muuttua hyvinkin useita kertoja elämän aikana.

Aikomukseni ei ole vähätellä identiteettiä. Identiteetti on tärkeä asia yhteisöllisyyden kannalta. Toisaalta jos identiteetti olisi kansaan kuulumisen välttämätön ja riittävä ehto, kansallismielisen ajattelun taustalla ei olisi kansallisen tiedostavuuden herääminen vaan kansojen keksiminen.

Jos Suomen passin omistaminen on suomalaisuuden välttämätön ja riittävä ehto, suomalaisia on ollut olemassa vasta siitä lähtien kun Suomen passeja alettiin myöntää ihmisille. Sellainen ajatus on järjetön ja historiallisesti virheellinen.

Identiteetin vähittäinen muuttuminen tai tietoinen vaihtaminen ei vaihda ihmisen kansallisuutta. Vaikka minä vilpittömästi uskoisin olevani kiinalainen, opettelisin mandariinikiinaa, muuttaisin asumaan Kiinaan ja ryhtyisin elämään kiinalaisten tapojen ja perinteiden mukaisesti, en muuttuisi suomalaisesta kiinalaiseksi.

Suomalaisen ei ole pakko saunoa, katsella jääkiekko-otteluita eikä juoda kahvia ollakseen suomalainen. Suomalaisuus ei ole suoritus. Mikään yksittäinen tapa tai asia ei ole suomalaisuuden ydin eikä pienin yhteinen nimittäjä.

Ihmiseen ei ole asennettu yksinkertaista kansallisuuskytkintä (kansaan kuulumisen pienintä yhteistä nimittäjää), joka on joko päällä tai pois päältä. Jos jokaisessa ihmisessä olisi sellaisia kytkimiä, kansallisuuden esittäminen onnistuisi hyvin helposti binäärijärjestelmässä. Todellisuus on toisenlainen. Ihminen voi olla vaikkapa suomalais–turkkilainen.

Suomeen muuttaneen ulkomaalaisen ei tarvitse pyrkiä muuttumaan suomalaiseksi, vaikka hän eläisi vuosia tai jopa loppuelämänsä Suomessa. Tietysti Suomessa pitää noudattaa Suomen lakia ja suomen kieltä kannattaa opetella, mutta eivät tuollaiset asiat muuta ei-suomalaista maahanmuuttajaa kansallisuudeltaan suomalaiseksi. Kotouttamisen tarkoitus on antaa maahanmuuttajalle valmiuksia tasavertaiseen kansalaisuuteen kantaväestön rinnalla.

Jotkut suomalaiset vastustavat suurten ihmisjoukkojen massamaahanmuuttoa siksi, että kaikkien siirtolaisten taustoja ei tiedetä, osa heistä syyllistyy Suomessa rikoksiin ja osa tulijoista rasittaa julkista taloutta. Minun linjani on erilainen, koska olen hyvin ideologinen nationalisti ja tarkastelen aihetta ideologisesti. Minä vastustan väestönvaihdosta myös siinä tapauksessa, että kaikkien siirtolaisten taustat tiedetään, he kaikki ovat lainkuuliaisia ja he eivät heikennä julkista taloutta Suomessa.

Väestönvaihdoksen estäminen ei edellytä sitä, että Suomessa laillisesti tällä hetkellä asuvat maahanmuuttajat järjestetään pois Suomesta. Väestönvaihdoksen estäminen ei myöskään edellytä kaikenlaisen maahanmuuton kertakaikkista pysäyttämistä. Maahanmuuttopolitiikan ei tarvitse olla mustavalkoista.

Jotkut pitävät suomalaisuutta pelkkänä mielipideasiana. Mielipiteet eivät säilytä suomalaisuutta. Tulevien sukupolvien suomalaisia ei ole mahdollista tuoda Suomeen ei-suomalaisten joukoista vaan suomalaisten on tehtävä heidät itse. Suomalaisten olemassaolon jatkuminen ei kuitenkaan edellytä sitä, että kaikki suomalaiset tekevät lapsen tai lapsia toisen suomalaisen kanssa tai lisääntyvät lainkaan. Suomalaisten määrän ei tarvitse jatkuvasti kasvaa. Sitä paitsi Suomeen ja koko planeetalle mahtuu vain rajallinen määrä ihmisiä.

Kansallisuuden ja kansalaisuuden eron ymmärtäminen on tärkeää. Jos suomalaiset eivät ajattele näitä asioita eivätkä välitä niistä, Suomi on altis väestönvaihdokselle.

Tässä kirjoituksessa en ole pyrkinyt yksityiskohtaisen tarkkaan suomalaisuuden määrittelemiseen. Toistaiseksi en ole edes vakuuttunut täysin kattavan määrittelyurakan tarpeellisuudesta. Maailmankatsomuksen kannalta oleellisempi kysymys on se, onko suomalaisuus ensisijaisesti erityispiirteitä, elämäntapavalinta, koettu identiteetti vai ansaittavissa oleva arvo.

Alkuperäisen julkaisun URL:
http://tuomastahti.wordpress.com/2019/02/10/mielipiteet-eivat-sailyta-suomalaisuutta/ (10.2.2019)

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 069
 • Liked: 3268
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1472 : 10.02.2019, 18:53:11 »
Hyvä kansallismielisyys on kuin omakotiasumista. Ei se naapuri vihollinen ole, mutta ei myöskään määrää, kuin omasta pihastaan. Itselläkään ei ole tarvetta puuttua naapuripihan asioihin, ongelmista toki voidaan yhteistyössä keskustella, vaikkapa miten piha-aita hoidetaan tai rajalla kasvavan puun oksia karsitaan, yhteisymmärryksessä, molemminpuolisessa kunnioituksessa toisen pihaa kohtaan.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 256
 • Liked: 2314
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1473 : 10.02.2019, 19:20:34 »
Jos sukupuustani löytyisi alkulähde, eli henkilö joka on tullut Suomeen syntyen ensin vaikka Somaliassa niin en ehkä pitäisi itseäni täysin suomalaisena. On täysin yhdentekevää lähteä penkomaan geenejä ja löytää sieltä hippusia Afrikasta kun ne geenit on melkein hengitysilmasta tarttuneet. Jos sille tielle lähdetään niin pitäisi ensin tietää tarkasti miten ihminen on alkunsa saanut.

Suurin ongelma on identiteetin varastaminen ihmisiltä, jotka eivät juuristaan löydä kuin Suomea. Mihin identiteettiin suomalainen enää itsensä liittää kun suomalaisuus on helposti hankittavissa itselle ja jälkipolville?

Jos muuttaisin perheineni vaikka Ranskaan niin aika monta sukupolvea menisi, että tulevat jälkipolvet kadottaisivat tiedon alkuperästään. Jos geenit menisivät ranskalaisten kanssa mahdollisimman hyvin sekaisin niin ehkä siellä tulevaisuudessa olisi ranskalaisia, mutta kuitenkin tiedossa mistä juuria löytyy. Ehkä he olisivat jopa ylpeitä suomalaisista juuristaan.

Tällä kaikella ei tietysti ole mitään tekemistä toisen polven somalin kanssa, jota nyppii kun häntä ei pidetä täysin suomalaisena.

Edit. Onkohan koskaan tehty esimerkiksi somalille geenitutkimusta ja löydetty 100% somaliaa vai onko lipsahtanut joukkoon vähän Perua ja Meksikoa?
« Viimeksi muokattu: 10.02.2019, 19:34:06 kirjoittanut Kapseli »

pesi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 10
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1474 : 30.04.2019, 00:46:36 »
"Tampereen Tesomalla alaikäinen tyttö oli sopinut sosiaalisen median kautta tapaamisen epäillyn tekijän kanssa huhtikuun alussa. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan epäilty on täysi-ikäinen ja kantasuomalainen. Teko on poliisin mukaan tapahtunut metsäisellä alueella."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7136c8dc-74ad-4298-a8d5-07f9bfeb1092

Tämä kommentti oli alunperin omana ketjunaan ja otsikossa kysyttiin, kuka oikein on kantasuomalainen. Yhdistetty tähän ketjuun.
« Viimeksi muokattu: 30.04.2019, 00:51:57 kirjoittanut Pullervo »

Profeetta Kekikkad

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 101
 • Liked: 330
 • Sargoninen liberalisti ja ylpeä kekistanilainen
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1475 : 05.05.2019, 17:19:27 »
Tämä kysymyshän nousee useimmiten esille, kun menee livauttamaan jonkin vaatimuksen muodossa: "Asia X kuuluu vain suomalaisille." Hyvä esimerkki oli Sebastian Tynkkysen vaalimainoslause - Suomi on suomalaisten edunvalvontajärjestö.

Tässä kontekstissa puhuttaessa, suomalaisuuden määrittelyssä pitää pystyä pysymään mahdollisimman yksinkertaisissa peukalosäännöissä. Siksi määrittelen itse suomalaiseksi sellaiset henkilöt, joiden vanhemmat ovat suomalaisia ja jotka puhuvat sujuvaa suomea.

Peruslogiikka on sama kuin suomenruotsalaisten kanssa - suomenruotsalaisella on toinen vanhempi ruotsalaistaustainen ja toinen suomalainen. Silloin lopputulos on suomenruotsalainen lapsi. Samalla logiikalla meidän pitäisi pystyä puhumaan somalin ja suomalaisen (tai valitse oma etninen lempiryhmäsi) lapsista rehdisti suomensomaleina.

Jatkaakseni logiikkaa - jos suomenruotsalainen avioituu suomalaisen kanssa ja hankkii suomea puhuvan mukulan, niin lapsihan on suomalainen. Samalla logiikalla jos suomenarabi hankkii suomea puhuvan lapsen suomalaisen kanssa, on lapsi laskettava suomalaiseksi.

Elämme kuitenkin Suomessa, missä PK-seudun maahanmuuttajaväestö on kymmenkertaistunut viimeisen 25 vuoden aikana ja on luonnollista, että ulkomaalaistaustaisille on syntynyt lapsia keskenään, jotka ovat asuneet koko ikänsä Suomessa, vaikkei geeniperimässä ole häivähdystäkään suomalaisuudesta. Nämä henkilöt eivät ole suomalaisia, vaikka ovatkin Suomen kansalaisia. Heidän on mahdollista toki saada suomen-entinentaustatähän syntyisiä lapsia, joiden jälkeläisistä aikanaan voi tulla suomalaisia.

Yksinkertainen peukalosääntö mahdollistaa keskustelun paaluttamisen järkevälle keskustelupohjalle. Tätä peukalosääntöä käyttäessä ei pidä lähteä määrittelemään erikoistapauksien erikoistapauksia, koska keskustelu kimpoaa silloin näihin erikoistapausten määrittelyyn, mikä ei rakenna mitään.

Paras tapa sivuuttaa asia on todeta, että säännössä on toki paljon aukkoja - esimerkiksi miten suhtaudumme vaikka ranskalaisen ja saksalaisen henkilön lapseen, joka on syntynyt Suomessa ja puhuu sujuvaa suomea? Tai miten lasketaan lapsi, joka syntyy suomenruotsalaiselle ja suomensomalille?

Peukalosääntönä henkilön vanhempien katsominen toimii. Se rajaa suomalaisuuden järkevästi, jättää mahdollisuuden maahanmuuttajien jälkeläisille tulla suomalaisiksi mutta ei mahdollista ilmoitusluontoista suomalaistumista.

Tällä määrittelyllä päästään myös erottelemaan suomalaiset Suomen kansalaisista. Samalla voi hyvin nostaa keskustelua Suomen kansalaisuusvaatimusten tiukennuksista vedoten juuri tähän perustason määritelmään.

TL;DR - suomalaiseksi synnytään suomalaisista vanhemmista. Suomalaisiksi vanhemmiksi lasketaan myös sellaiset, joilla toinen vanhempi on suomalainen.

---

Valitan, jos tämä idea on esitetty aiemminkin. 50-sivuinen lanka on melkoinen työ perattavaksi...
Shadilay, veljet!
Ylistetty olkoon Kek, sillä hänen meeminsä ovat moninaisia ja alati sopimattomia!

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 221
 • Liked: 2472
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1476 : 06.05.2019, 16:48:29 »
Peruslogiikka on sama kuin suomenruotsalaisten kanssa - suomenruotsalaisella on toinen vanhempi ruotsalaistaustainen ja toinen suomalainen.

Mitä ihmettä höpiset?!
 
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Sator Arepo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 609
 • Liked: 2446
 • No Lives Matter
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1477 : 22.05.2019, 17:49:38 »
Noissa lainaamissani tutkimuksissa ei puhuttu suoraan geneettisestä monimuotoisuudesta, mutta ei toisaalta eritelty muutenkaan, mitä se etninen monimuotoisuus tarkalleen ottaen on. Oletatko että tuo etnisen monimuotoisuuden aiheuttama sosiaalisen koheesion heikkeneminen johtuu kaikista muista etnisyyteen liitetyistä ominaisuuksista, mutta ei ollenkaan syntyperästä tai rodusta? Esim. valkoisen paon ilmiö antaa viitteitä siitä, että rodulla on kuin onkin väliä ihan tavallisille ihmisille:

Pääpiirteittäin kyllä, joskin tuossa on ne kaksi mainitsemaani poikkeusta. Erilainen fenotyyppi voi tosiaan toimia merkkinä erilaisesta kulttuurista, identiteetistä ja sosioekonomisesta asemasta, ja jos ei pidä asuinalueellesi saapuvan ryhmän noista ominaisuuksista, valkoinen pako on ihan luonnollinen reaktio. Tästä asiasta väittelyä tietysti hankaloittaa se, että osa tavallisista ihmisistä näkee näiden asioiden välisen korrelaation yhtäsuuruusmerkkinä. Tosin, jos näiltä kysyy, että mikä vaikka somaleissa mättää, vastaus ei ole oman kokemukseni mukaan mitään "Suomen kansan veriyhteyden vahingoittamisen" tapaista, vaan noihin mainitsemani juttuihin liittyviä (ilmaisutapa tosin vähän eri kuin minulla). Toinen poikkeus on sitten se, että yhteiskunta voi kyllä tehdä rodusta jutun itselleen, jos haluaa. Tosin asioita, joiden takia joku yhteiskunta jossain välissä historiaa on vetänyt itsensä umpisolmuun, on pitkä lista.

Lainaus
Vaikka valkoinen pako ei varmasti johdu pelkästään siitä, niin se käy kuitenkin yksiin sen kanssa, mitä aiemmin sanoin ihmisten biologiaan perustuvasta luontaisesta vaistosta suosia ihmisiä, jotka ovat fenotyypiltään samankaltaisia kuin he itse. Se on kaikkein luonnollisin selitys, ja USA:ssa tämä näkyy hyvin paljon myös yliopistoissa, joissa käytännössä kaikki puhuvat englantia joko äidinkielenään tai muuten sujuvasti - eli löytyy yhteinen kieli (ja yhteisiä mielenkiinnonkohteita) - mutta opiskelijat silti harjoittavat itse-erottelua, eli valkoistet hakeutuvat yleensä enimmäkseen valkoisten seuraan, mustat mustien, aasialaiset aasialaisten jne.

Yhdysvallat on kulttuurillisesti varsin hajanainen maa, ja kukaan ei varmaan väitä, että valkoisten ja mustien opiskelijoiden välillä ei olisi monenlaisia eroja. Jos rodun vaikutusta haluttaisiin etsiä, pitäisi varmaan katsoa, missä määrin Afrikasta tulleet opiskelijat hakeutuvat afrikkalaisamerikkalaisten seuraan, kiinalaiset vaihto-opiskelijat 1800-luvulla jenkkeihin muuttaneiden kavereiksi, ja niin edelleen. Tosin tätäkin sotkee tietoisesti ajettu identiteettipolitiikka, joka on vahvoilla etenkin yliopistoissa. Jos porukka jaotellaan karkeiden rotukategorioiden mukaan, ja jankutetaan, että tässä on sinun identiteettisi ja luontainen ryhmäsi, niin kyllä jotkut aina nielevät sen syötin koukkuineen. Jos jenkkien yliopistot jotain minun silmissäni ovat, niin esimerkkejä paikoista, jotka ovat tehneet itselleen rodusta jutun.
Kansa on pettänyt hallituksen luottamuksen ja voisi sen voittaa takaisin vain kahta suuremmalla uurastuksella. Eikö olisi kaikille helpompaa, että hallitus hajoittaisi kansan ja valitsisi uuden?

possu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 118
 • Liked: 389
 • Valkoinen tulevaisuus
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1478 : 22.05.2019, 19:31:27 »
Paha mennä määrittelemään.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 01:52:54 kirjoittanut possu »
Mitä useampi nakki sen parempi soppa.
--Riku Karvakuono

Voileipä ilman voita on kuin kukkaruukku ilman kukkaa.
--possu

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 3093
 • Puolinuiva
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1479 : 22.05.2019, 22:34:32 »
Rotunationalisteille kysymys: Ovatko länsi-suomalaiset vai itä-suomalaiset suomalaisia? Jos kummatkin ovat suomalaisia, kuuluvatko britit ja saksalaiset sitten samaan kansaan?

https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/uusimmat/suomessa_asuu_kaksi_kansaa
Lainaus
Itä- ja länsisuomalaiset eroavat geeneiltään enemmän kuin britit ja saksalaiset.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 016
 • Liked: 8895
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1480 : 22.05.2019, 22:56:31 »
Minulle itä-ja länsisuomalaiset ovat suomalaisia

Britit ja saksalaiset ovat sukulaiskansoja. Kansainvaellusten aikaan 1500 vuotta sitten nykyisen Saksan alueelta tuli sakseja Britanniaan ja korvasivat sen aiemmat asukkaat ja kielen. Tapahtui kansanvaihto.

Eli ei ole kummallista jos saksalaiset ja britit ovat geneettisesti lähellä toisiaan.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 3093
 • Puolinuiva
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1481 : 22.05.2019, 23:34:44 »
Minulle itä-ja länsisuomalaiset ovat suomalaisia

Britit ja saksalaiset ovat sukulaiskansoja. Kansainvaellusten aikaan 1500 vuotta sitten nykyisen Saksan alueelta tuli sakseja Britanniaan ja korvasivat sen aiemmat asukkaat ja kielen. Tapahtui kansanvaihto.

Eli ei ole kummallista jos saksalaiset ja britit ovat geneettisesti lähellä toisiaan.

Et vastannut itse kysymykseen. Eli jos "verilinja" määrittää kansan, niin onko sitten britit ja saksalaiset yksi kansa?
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 101
 • Liked: 6149
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1482 : 22.05.2019, 23:36:45 »
Minulle itä-ja länsisuomalaiset ovat suomalaisia

Britit ja saksalaiset ovat sukulaiskansoja. Kansainvaellusten aikaan 1500 vuotta sitten nykyisen Saksan alueelta tuli sakseja Britanniaan ja korvasivat sen aiemmat asukkaat ja kielen. Tapahtui kansanvaihto.

Eli ei ole kummallista jos saksalaiset ja britit ovat geneettisesti lähellä toisiaan.

Et vastannut itse kysymykseen. Eli jos "verilinja" määrittää kansan, niin onko sitten britit ja saksalaiset yksi kansa?

EU:n liittovaltion kannattajat vastaisivat aivan varmasti myöntävästi. (Tämä vain ohiheittona.)

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 1895
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1483 : 23.05.2019, 01:03:40 »
Jos monivuotisen vääntämisen jälkeen saataisiin aikaan mahdollisimman monen hyväksymä määritelmä siitä, kuka on suomalainen, niin mitä sitten? Mitä "suomalaisuus" käytännössä merkitsisi?

En moiti sitä, että näitä asioita mietitään ja niistä keskustellaan. Aihe on mielenkiintoinen. Kokonaan eri asia on, mitä merkitystä keskusteluilla ja määrittelyillä on käytännön kannalta. 99 prosenttia ihmisistä ei välitä näistä asioista tai paheksuu niistä puhumista. Se yksi prosentti, jota asia kiinnostaa, ei pysty vaikuttamaan mihinkään ja kaikkein vähiten yleiseen mielipiteeseen. Pahimmassa tapauksessa edessä on vain käräjäreissu.

Itse myönnän kuuluvani tappiomielialan lietsojiin eli näen tilanteen niin Euroopan kuin Suomenkin kannalta täysin toivottomana. Geneettisesti alkuperäiset eurooppalaiset tulevat häviämään parin sadan vuoden kuluessa ja sulautumaan tänne vaeltavien uudisasukkaiden, ennen kaikkea afrikkalaisten, massoihin. Mitä kaikkea siitä seuraa, siitä en viitsi maalailla kuvaa yöunille mennessä.

Miksi noin tulee tapahtumaan? Siksi, että eurooppalaiset jäävät lukumääräisesti yhä pienemmäksi vähemmistöksi väestönkasvun riehuessa Euroopan ulkopuolella voimalla ja volyymilla, jollaista harvoin on nähty. Kaiken tämän lisäksi ilmastonmuutos tulee aiheuttamaan sen, että eräillä runsasväkisillä alueilla ei voi enää elää, ja tästä syystä miljoonia ihmisiä alkaa tunkeutua Eurooppaan, jolla ei ole historiallisista ja filosofisista syistä minkäänlaista vastustuskykyä torjua väestönsä perimän vaihtumista. Täällä suorastaan halutaan sitä. Eurooppalaiset naiset hankkivat lapsia tänne tulevien afrikkalaisten siirtolaismiesten kanssa, ja tätä kautta sekä suoran maahanmuuton kautta eurooppalaisten perimä muuttuu vähitellen afrikkalaiseksi sekä osittain myös muista maanosista peräisin olevaksi. Euroopan valkoihoiset kuolevat vähitellen sukupuuttoon, jos tällaista karkeaa ilmaisua voi käyttää. Tässä suuressa kokonaiskuvassa sillä, kuka on suomalainen, ei taida olla kovin suurta merkitystä.

Tiedän, että tämän tyyppisestä kauhukuvien esittämisestä ei pidetä vaan sanotaan, että ei pidä lietsoa pessimismiä ja tappiomielialaa, sillä kansa nousee kyllä puolustamaan ikiaikaista perimäänsä ja aitoa suomalaisuuttaan ja eurooppalaisuuttaan, kunhan tietoisuus lisääntyy.

Katsotaan, miten käy, mutta minä en usko tuohon. Toistaiseksi näitä perimän puolustajia on nollapilkkujotain prosenttia ihmisistä. Yksikään olemassa oleva puolue ei voi ottaa etnistä suomalaisuuden määrittelemistä ja suomalaisen etnisyyden puolustamista ohjelmaansa. Ei yksikään. Eivät perussuomalaiset eikä kukaan muukaan. Natsien - saako tätä nimeä edes sanoa - jäljet pelottavat, mikä on ymmärrettävää. Hehän veivät ajatuksen kansasta ja etnisyydestä niin pitkälle kuin mahdollista tunnetuin seurauksin. Ei tällainen ole enää mahdollista, ja ehkä hyvä niin.

Sillä, mitä ihmiset yksityisesti ajattelevat, ei ole suurta merkitystä niin kauan kuin se ei johda muuhun kuin omien ajatusten julkiseen kieltämiseen.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 014
 • Liked: 2212
 • Mankuva rasitin.
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1484 : 23.05.2019, 02:50:33 »
Britit ja saksalaiset ovat sukulaiskansoja. Kansainvaellusten aikaan 1500 vuotta sitten nykyisen Saksan alueelta tuli sakseja Britanniaan ja korvasivat sen aiemmat asukkaat ja kielen. Tapahtui kansanvaihto.

Eli ei ole kummallista jos saksalaiset ja britit ovat geneettisesti lähellä toisiaan.

Saksit toki tappoivat Britannian angleja ja kelttejä mutta mitään kansanvaihtoa kansanmurhamerkityksessä ei tapahtunut. Valloittajat vain ottivat parhaat tilukset haltuunsa ja böndet maksoivat veronsa uusille isännille. Myöhemmin normannit toivat oman kerroksensa kieleen, kulttuuriin ja genetiikkaan.

Indoeurooppalaisia kieliä puhuvat Länsi-Eurooppalaiset kansat olivat joka tavalla valmiiksi sukua ennen näitä valloituskerrostumia. Nyt käynnissä oleva kansanvaihto on jotain ihan muuta.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 196
 • Liked: 8758
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1485 : 23.05.2019, 03:19:13 »
Jos monivuotisen vääntämisen jälkeen saataisiin aikaan mahdollisimman monen hyväksymä määritelmä siitä, kuka on suomalainen, niin mitä sitten? Mitä "suomalaisuus" käytännössä merkitsisi?

En moiti sitä, että näitä asioita mietitään ja niistä keskustellaan. Aihe on mielenkiintoinen. Kokonaan eri asia on, mitä merkitystä keskusteluilla ja määrittelyillä on käytännön kannalta. 99 prosenttia ihmisistä ei välitä näistä asioista tai paheksuu niistä puhumista. Se yksi prosentti, jota asia kiinnostaa, ei pysty vaikuttamaan mihinkään ja kaikkein vähiten yleiseen mielipiteeseen. Pahimmassa tapauksessa edessä on vain käräjäreissu.

Itse myönnän kuuluvani tappiomielialan lietsojiin eli näen tilanteen niin Euroopan kuin Suomenkin kannalta täysin toivottomana. Geneettisesti alkuperäiset eurooppalaiset tulevat häviämään parin sadan vuoden kuluessa ja sulautumaan tänne vaeltavien uudisasukkaiden, ennen kaikkea afrikkalaisten, massoihin. Mitä kaikkea siitä seuraa, siitä en viitsi maalailla kuvaa yöunille mennessä.

Miksi noin tulee tapahtumaan? Siksi, että eurooppalaiset jäävät lukumääräisesti yhä pienemmäksi vähemmistöksi väestönkasvun riehuessa Euroopan ulkopuolella voimalla ja volyymilla, jollaista harvoin on nähty. Kaiken tämän lisäksi ilmastonmuutos tulee aiheuttamaan sen, että eräillä runsasväkisillä alueilla ei voi enää elää, ja tästä syystä miljoonia ihmisiä alkaa tunkeutua Eurooppaan, jolla ei ole historiallisista ja filosofisista syistä minkäänlaista vastustuskykyä torjua väestönsä perimän vaihtumista. Täällä suorastaan halutaan sitä. Eurooppalaiset naiset hankkivat lapsia tänne tulevien afrikkalaisten siirtolaismiesten kanssa, ja tätä kautta sekä suoran maahanmuuton kautta eurooppalaisten perimä muuttuu vähitellen afrikkalaiseksi sekä osittain myös muista maanosista peräisin olevaksi. Euroopan valkoihoiset kuolevat vähitellen sukupuuttoon, jos tällaista karkeaa ilmaisua voi käyttää. Tässä suuressa kokonaiskuvassa sillä, kuka on suomalainen, ei taida olla kovin suurta merkitystä.

Tiedän, että tämän tyyppisestä kauhukuvien esittämisestä ei pidetä vaan sanotaan, että ei pidä lietsoa pessimismiä ja tappiomielialaa, sillä kansa nousee kyllä puolustamaan ikiaikaista perimäänsä ja aitoa suomalaisuuttaan ja eurooppalaisuuttaan, kunhan tietoisuus lisääntyy.

Katsotaan, miten käy, mutta minä en usko tuohon. Toistaiseksi näitä perimän puolustajia on nollapilkkujotain prosenttia ihmisistä. Yksikään olemassa oleva puolue ei voi ottaa etnistä suomalaisuuden määrittelemistä ja suomalaisen etnisyyden puolustamista ohjelmaansa. Ei yksikään. Eivät perussuomalaiset eikä kukaan muukaan. Natsien - saako tätä nimeä edes sanoa - jäljet pelottavat, mikä on ymmärrettävää. Hehän veivät ajatuksen kansasta ja etnisyydestä niin pitkälle kuin mahdollista tunnetuin seurauksin. Ei tällainen ole enää mahdollista, ja ehkä hyvä niin.

Sillä, mitä ihmiset yksityisesti ajattelevat, ei ole suurta merkitystä niin kauan kuin se ei johda muuhun kuin omien ajatusten julkiseen kieltämiseen.
Voihan se olla, että arabit, kurdit, turkkilaiset ym nousee enemmistöksi joissain maissa ja islamisoi maan ja laittaa sitten rajat kiinni Afrikkalaisilta -noin geneettisessä mielessä muutos ei olisi kovin suuri ja tuskin yhteiskunnallisessa mielessäkään. Jonkun Saksan ja Ruotsin kaltaisten kulttuurillisesti heikkojen maiden totta puhuen kannattaisi kutsua kaikki syyrialaiset ja turkkilaiset maahansa ja kääntyä itse Islamiin, ja sitten laittaa rajat kiinni. Turkkilaiset ja arabit on kuitenkin kohtuu fiksua porukkaa eikä eroa geneettisesti juurikaan Eurooppalaisista. Todellinen väestöpommi muhii subsahara Afrikassa jossa lisäännytään kuin viimeistä päivää, ja mustat tunnetusti ei pysty pyörittämään kovin kehittynyttä yhteiskuntaa ja he eroaa merkittävästi Eurooppalaisista geneettisesti toisin kuin vaikka turkkilaiset, joten heidän massatulonsa Eurooppaan olisi negatiivinen asia.

Suomikin on kulttuurillisesti heikko puolustautumaan väestönvaihdolta, olisi varmaan parasta, jos Venäjä valloittaisi meidät, jos haluttaisiin säilyttää valkoihoiset enemmistönä. Taloudellisessa ja hyvinvoinnillesessa ym mielessä se olisi tietenkin karmeaa, ei siinä.

« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 03:24:13 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Mika Salminen: 19.03.2020
"Emme totta puhuen ymmärrä WHO:n linjausta testaamisessa.
SUOMEN strategia tähtää epidemian pysäyttämisen sijaan sen hidastamiseen ja taudin jo sairastanut väestö alkaa toimia suojana mahdollisen uuden aallon iskiessä.

Oami

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 644
 • Liked: 4060
  • Oamin sivu
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1486 : 23.05.2019, 17:22:26 »
Tämän valkoisen väestöpohjan eroosion kannalta on äärimmäisen tärkeää määritellä tarkasti
- Ketkä lukeutuvat "meihin"
- Ketkä jäävät "meidän" ulkopuolelle
- Miten näihin ulkopuolisiin pitäisi reagoida

Määrittele toki, odotan mielenkiinnolla.
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

Tuukka Kuru

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 178
 • Liked: 596
 • Pohjoisen obskuuri grobiaani
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1487 : 23.05.2019, 18:12:12 »
Tämän valkoisen väestöpohjan eroosion kannalta on äärimmäisen tärkeää määritellä tarkasti
- Ketkä lukeutuvat "meihin"
- Ketkä jäävät "meidän" ulkopuolelle
- Miten näihin ulkopuolisiin pitäisi reagoida

Määrittele toki, odotan mielenkiinnolla.


1. Keitä ovat "me"

Me olemme suomalaisia, eli eurooppalaiseen (valkoiseen) rotuun lukeutuva kansa, joka käyttää äidinkielenään ja pääasiallisessa kommunikaatiossaan kyseiselle kansalle ominaista kieltä, suomea. Suomalaisten kansallinen koti sijaitsee pohjoisessa Euroopassa, ja sitä kutsutaan sitä asuttavan kansansa perusteella Suomeksi. Suurin osa suomalaisista kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon, jolla on instituutiona ollut merkittävä panos suomalaisen kielen ja kirjallisuuden, kollektiivisen jumalanpalveluselämän ja kulttuurin kehittymisessä. Tämän lisäksi luterilaisen opin rinnalla vaikuttaa esikristilliset tavat ja perinteet kuten loitsut, joiden parhaana esimerkkinä voidaan pitää Kalevalaa. Kristillisellä ja esikristillisellä traditiolla on ollut suuri merkitys suomalaisen identiteetin syntymisessä, joka nähtiin erottuvan sen muista naapurikansoista.

Syntyperältään suomalaiset ovat muinaisten Euroopasta ja idästä saapuneiden heimojen yhteensulautuma, joka puhuu kantauralista kehittynyttä kieltä. Suomessa puhuttavan kantakielen saapumisen ajoittaminen on vaikeaa, mutta sitä pidetään mahdollisesti idästä saapuneen muuttaja-aallon kielenä, joka levitti kyseisen kielen myös muille alueilla asuneilla väestöryhmille. Muinaisista muuttoaalloista merkittävimmät olivat haploryhmistä todettavat I ja N, joista I on skandinaavinen ja N itäinen haploryhmä. Jakaantuminen haploryhmissä näkyy Suomessa myös selvänä geneettisenä jakona läntisten ja itäisten heimojen välillä. Tästä itäisestä vaikutuksesta johtuen suomalaisten perimästä edelleen noin 10% tulee Aasiasta, pitoisuuden ollessa korkeampi idässä ja vähäisempi lännessä. Geneettisestä etäisyydestä huolimatta länsisuomalaiset ovat itäsuomalaisten lähimpiä geneettisiä sukulaisia.

Suomensukuisten kielten saapumisen jälkeen suurin osa muuttoliikkeistä ovat olleet maan sisäisiä, ei niinkään Suomen ulkopuolelta Suomeen. Nämä sisäiset muuttoaallot selittävät myös sen, miksi alunperin Etelä-Suomessa muodostunut populaatio levisi joka puolelle Suomea.

Suurin osa nykyisistä suomalaisista on näiden muinaisten muuttoaaltojen jäsenten suoria jälkeläisiä.

Ihmisten elinpiiri on kautta historian ollut suhteellisen suppea, mikä tarkoittaa sitä että ihmiset ovat syntyneet, eläneet ja kuolleet suhteellisen lähellä omia vanhempiaan. Suomessa asuva ihminen, jonka molemman puolen isovanhemmat ovat Suomessa syntyneitä, on hyvin varmasti puhdas suomalainen, ainakin siinä merkityksessä joka on poliittisesti oleellista. 

2. Ketkä jäävät ulkopuolelle

Suomalaiset ovat historian saatossa halunneet erottua niistä naapurikansoista, jotka ovat jakaneet sen kanssa yhteisen ulkonäön (valkoisuus) ja uskonnon (Ruotsi, osittain Venäjä), mutta jotka eroavat heistä kielen, kansanluonteen ja kulttuurin osalta. Suomalaisuus on siten määritelmältään tiukempaa kuin eurooppalaisuus tai valkoisuus, mutta ei näistä riippumaton. Suomalaiset ovat valkoisia, mutta suurin osa valkoisista ei ole suomalaisia. Suomalaisten valkoisuus johtuu siitä, että he periytyvät muinaisista eurooppalaisista heimoista.

Suomalaisuuden ulkopuolelle jäävät siten ne valkoiset kansat jotka eivät puhu suomea, eivät koe sen kulttuuria ja perintöä omanaan, eivätkä siten pysty samaistamaan itseänsä suomalaisiin.

Näiden lisäksi suomalaisuuden ulkopuolelle jäävät kaikki ne kansat, jotka eivät ole lainkaan eurooppalaisia.

Suomi, jonka väestö koostuisi enemmistöltään muista kuin suomea puhuvista olisi enemmistöltään ei-suomalainen, vaikka asukkaat olisivat kaikki valkoisia.

Suomi, jonka väestö koostuisi enemmistöltään muista kuin valkoisista, olisi enemmistöltään ei-valkoinen JA ei-suomalainen. 

3. Mitä tehdä niille jotka eivät ole suomalaisia


Mikäli maa halutaan pitää suomalaisena myös jatkossa, ainoa mahdollisuus on maahantulon estäminen ja nykyisin maassa asuvien ei-suomalaisten kotiuttaminen.


BONUS: Entä ne joilla x% perimästä tulee muualta kuin suomalaisista heimoista. Entä jos isomummu on saksalainen? Entä jos äiti on unkarilainen mutta isä vesihevonen jne.

Pääryhmien väliin putoavat hybridit ovat aina vaikeita sijoitettavia, ja he ovat sitä jokaisessa yhteiskunnassa. Tilanne, missä suomalaiseksi hyväksytään ne, joilla ei ole mahdollisuutta suomalaisuudesta poikkeaviin kansallisiin tai rodullisiin rinnakkaisidentiteetteihin on usein riittävä.   
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 18:16:38 kirjoittanut Elohim »
“Racial identity can be condemned, fought, ignored, or cultivated, but it is unrealistic for a society to pretend it does not exist.”
- Jared Taylor

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 475
 • Liked: 1508
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1488 : 23.05.2019, 19:58:25 »
Lainaus
Tilanne, missä suomalaiseksi hyväksytään ne, joilla ei ole mahdollisuutta suomalaisuudesta poikkeaviin kansallisiin tai rodullisiin rinnakkaisidentiteetteihin on usein riittävä. 
Kuka sen sitten päättää onko yksilöllä mahdollisuus rinnakkaisidentiteettiin, ja miten tästä seuraava pakollinen luopuminen suomalaisuudesta toteutetaan?

Juoni

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 466
 • Liked: 292
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1489 : 23.05.2019, 20:03:20 »
Rotunationalisteille kysymys: Ovatko länsi-suomalaiset vai itä-suomalaiset suomalaisia?


Jos jäljitetään itämerensuomalaisten kielten puhujien geenejä ajassa taaksepäin, niin tietysti itäsuomalaiset ovat paljon aidompia suomalaisia, kuin germaaneihin sekoittuneet länsisuomalaiset. Itselläni kelpaavat molemmat sillä äitini on Etelä-Karjalasta ja isäni Ala-Satakunnasta.


Lainaus
Jos kummatkin ovat suomalaisia, kuuluvatko britit ja saksalaiset sitten samaan kansaan?


Eivät koska eivät koe kuuluvansa.

Sitä paitsi kuten Mangustin tuossa yllä totesi eivät anglosaksit ja vielä vähemmän viikingit tai normannit korvanneet Britannian tai edes Englannin väestöä, vaan muistaakseni n. 70% maan geeniperimästä on edelleen kelttiläistä, kuten naamasta ja persoonasta näkyy. Britit ml. englantilaiset näyttävät selkeästi enemmän irlantilaisilta kuin saksalaisilta.Voihan se olla, että arabit, kurdit, turkkilaiset ym nousee enemmistöksi joissain maissa ja islamisoi maan ja laittaa sitten rajat kiinni Afrikkalaisilta -noin geneettisessä mielessä muutos ei olisi kovin suuri ja tuskin yhteiskunnallisessa mielessäkään. Jonkun Saksan ja Ruotsin kaltaisten kulttuurillisesti heikkojen maiden totta puhuen kannattaisi kutsua kaikki syyrialaiset ja turkkilaiset maahansa ja kääntyä itse Islamiin, ja sitten laittaa rajat kiinni. Turkkilaiset ja arabit on kuitenkin kohtuu fiksua porukkaa eikä eroa geneettisesti juurikaan Eurooppalaisista.


Kohtuufiksua maailmanmittakaavassa kyllä, mutta edelleenkän eivät ole saaneet ilman länkkäreiden öljyä varsinaista ensimmäisen maailman valtiota luotua ja tuskin tulevat koskaan saamaankaan. Vai osaako joku luetella arabien ja turkkilaisten vientituotteita ja tuotemerkkejä?

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 486
 • Liked: 8755
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1490 : 23.05.2019, 20:37:03 »
Tuo määritelmä on ihan hyvä, mutta se on historiallinen ja muodostunut orgaanisesti ajan saatossa ja pääosin aikana, jolloin kukaan ei tehnyt tuollaisia määritelmiä. Ylhäältäpäin määrittelyssä on aina omat suuret vaaransa. Ei mikään kansa voi, eikä sen pidäkään, toteuttaa jotain poliittista suunnitelmaa, sen pitää elää.
qui non est mecum adversum me est

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 486
 • Liked: 8755
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1491 : 23.05.2019, 21:05:33 »
Itseäni on aina häirinnyt se, kun puhutaan maahanmuuton laadusta. Pitäisi puhua maahanmuuton määristä. Kun ulkomaalaisia tulee niin paljon, että heidän ei tarvitse sopeutua maahan ja oppia sen kieltä ja tapoja se on aina ongelma. Suomessa on tälläkin hetkellä ulkomaalaisia aivan liikaa. Ja sillä on ollut epäsuotuisaa vaikutusta suomalaiseen kulttuuriin. Esimerksi lehtimiehet eivät enää osaa kirjoittaa suomea, eivätkä radiojuontajat puhua sitä. Vielä muutama kymmenen vuotta sitten nämä olivat kyseisissä ammateissa kunnia-asioita, joista ei joustettu. Nykyisin nettipalstoilla ihmiset kirjoittavat paremmin kuin sanomalehtien toimittajat, mikä antaa toivoa siitä, että suomalaisuus kyllä säilyy myös sivistyksellisessä mielessä, kunhan joku katastrofi taas pyyhkii hörhöilevän intelligentsijan ideat taivaan tuuliin.

Paljon tärkeämpää kuin määritellä suomalaisuutta on rajoittaa radikaalisti maahanmuuttoa. Sen pitää aina olla tasolla, että muuttajat assimiloituvat osaksi suomalaisuutta. Tämä ei ole rotukysymys oikeastaan millään tavoin, koska rodullisestikin liuennutaan aikaa myöten. Kyse on siitä haluammeko me, että maailmassa on erilaisia kulttuureja ja kansoja ja haluammeko suomalaisuuden olevan osa tätä kulttuurien kirjoa.
qui non est mecum adversum me est

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 016
 • Liked: 8895
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1492 : 23.05.2019, 22:02:57 »
Jep, suomenruotsalaisuus on jännä juttu. Minä olen Suomessa asuva Ruotsin kansalainen mutta en ole suomenruotsalainen. Toisaalta Ruotsissa asuva ruotsinkielinen Suomen kansalainen ei ole ruotsinsuomalainen. Eikä myöskään muuttaessaan esim Amerikkaan ole amerikansuomalainen vaan amerikanruotsalainen.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 196
 • Liked: 8758
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1493 : 23.05.2019, 22:16:06 »
Lainaus
Kohtuufiksua maailmanmittakaavassa kyllä, mutta edelleenkän eivät ole saaneet ilman länkkäreiden öljyä varsinaista ensimmäisen maailman valtiota luotua ja tuskin tulevat koskaan saamaankaan. Vai osaako joku luetella arabien ja turkkilaisten vientituotteita ja tuotemerkkejä?
Lähitulevaisuudessa kuitenkin yleistynee geenien muokkaus, joka lisää älykkyyttä kuten Kiinassa jo tapahtui ja tämä yhdistettynä robottien, automaation kehittymiseen niin en paljon siitä huolehtisi. Sitäpaitsi Turkki ja jotkut arabimaat nyt on monellakin mittarilla joitain Euroopan valtioita edellä jo nyt. Mukavaa olisi ihan nostalgia syistä, että eurooppalaiset näyttäisi suht Eurooppalaisilta vielä 1000v päästäkin, eikä kiinalaisilta tai negrideiltä.
Mika Salminen: 19.03.2020
"Emme totta puhuen ymmärrä WHO:n linjausta testaamisessa.
SUOMEN strategia tähtää epidemian pysäyttämisen sijaan sen hidastamiseen ja taudin jo sairastanut väestö alkaa toimia suojana mahdollisen uuden aallon iskiessä.

Juoni

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 466
 • Liked: 292
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1494 : 23.05.2019, 22:32:37 »

Paljon tärkeämpää kuin määritellä suomalaisuutta on rajoittaa radikaalisti maahanmuuttoa. Sen pitää aina olla tasolla, että muuttajat assimiloituvat osaksi suomalaisuutta. Tämä ei ole rotukysymys oikeastaan millään tavoin, koska rodullisestikin liuennutaan aikaa myöten. Kyse on siitä haluammeko me, että maailmassa on erilaisia kulttuureja ja kansoja ja haluammeko suomalaisuuden olevan osa tätä kulttuurien kirjoa.

No totta helvetissä tämä on rotukysymys ja viimekädessä vain ja ainoastaan rotukysymys. Suomessa on vallalla kummallinen kulttuurieetterikäsitys, jossa kulttuuria tulee jostain ja kulttuuri itsessään tekee jotain, vaikka todellisuudessa kaikki kulttuuri on joidenkin ihmisten luomaa, vaikkakaan ei useinkaan tietoisesti.Lähitulevaisuudessa kuitenkin yleistynee geenien muokkaus, joka lisää älykkyyttä kuten Kiinassa jo tapahtui ja tämä yhdistettynä robottien, automaation kehittymiseen niin en paljon siitä huolehtisi.

Ketkä noita asioita kehittävät? Vastaus: Riittävän älykkäät ja kyvykkäät ihmiset.


Lainaus
Sitäpaitsi Turkki ja jotkut arabimaat nyt on monellakin mittarilla joitain Euroopan valtioita edellä jo nyt.

Juu toki, mutta Lännen kärkimaat kuten Saksa ja Usa ovat edelleen niitä jotka asioita kehittävät, eivät arabit.


Jep, suomenruotsalaisuus on jännä juttu. Minä olen Suomessa asuva Ruotsin kansalainen mutta en ole suomenruotsalainen. Toisaalta Ruotsissa asuva ruotsinkielinen Suomen kansalainen ei ole ruotsinsuomalainen. Eikä myöskään muuttaessaan esim Amerikkaan ole amerikansuomalainen vaan amerikanruotsalainen.

Suomenruotsalaisuus on etniteetti siinä kuin saamelaisuus tai navajous.

Ei Suomen tai Norjan passin omaava saamelainen sano Usa:ssa ollessaan olevansa suomalainen tai norjalainen vaan saamelainen. Vastaavasti navajo-intiaani tuskin stetsoni päässä mainostaa olevansa amerikkalainen, koska nykyinen Yhdysvaltain valtio on eurooppalaisten maahantunkeutujien luomus, ei intiaanien.

Muoks: Katsoin mitä enkku-wiki sanoo suomenruotsalaisesta Linus Torvaldsista:

is a Finnish–American[2][6] software engineer who is the creator and, historically, the principal developer of the Linux kernel,
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 22:45:10 kirjoittanut Juoni »

pesi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 10
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1495 : 23.05.2019, 22:46:32 »
Isoäitini syntyi Odessassa ja saapui ennen vallankumousta suomeen vauvana. Tultuaan aikuiseksi avioitui suomenruotsalaisen insinöörin kanssa. He saivat neljä lasta joista myöhemmin menettivät talvisodassa vanhimman poikansa.

Olen aina kuvitellut olevani suomalainen. Joudun nyt asemoimaan kansallisuuteni kai uudelleen.
"Suomalaiset ovat historian saatossa halunneet erottua niistä naapurikansoista, jotka ovat jakaneet sen kanssa yhteisen ulkonäön (valkoisuus) ja uskonnon (Ruotsi, osittain Venäjä), mutta jotka eroavat heistä kielen, kansanluonteen ja kulttuurin osalta. Suomalaisuus on siten määritelmältään tiukempaa kuin eurooppalaisuus tai valkoisuus, mutta ei näistä riippumaton. Suomalaiset ovat valkoisia, mutta suurin osa valkoisista ei ole suomalaisia. Suomalaisten valkoisuus johtuu siitä, että he periytyvät muinaisista eurooppalaisista heimoista.

Suomalaisuuden ulkopuolelle jäävät siten ne valkoiset kansat jotka eivät puhu suomea, eivät koe sen kulttuuria ja perintöä omanaan, eivätkä siten pysty samaistamaan itseänsä suomalaisiin."
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 22:50:44 kirjoittanut pesi »

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 211
 • Liked: 2496
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1496 : 23.05.2019, 23:21:04 »
Isoäitini syntyi Odessassa ja saapui ennen vallankumousta suomeen vauvana. Tultuaan aikuiseksi avioitui suomenruotsalaisen insinöörin kanssa. ...

Olen aina kuvitellut olevani suomalainen. Joudun nyt asemoimaan kansallisuuteni kai uudelleen.

Oma identiteettisi sen määrää. Juoni tossa ylempänä selvitti esimerkillä saamelainen USA:ssa. Itse lisään romanin Suomessa.

U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 107
 • Liked: 591
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1497 : 23.05.2019, 23:24:16 »
Muutama kysymys etnonationalismiin selvästi perehtyneelle Elohimille hänen yläpuolen kirjoituksesta. Poimin kysymyksiä herättäneet kohdat alle.


1. Keitä ovat "me"

Syntyperältään suomalaiset ovat muinaisten Euroopasta ja idästä saapuneiden heimojen yhteensulautuma, joka puhuu kantauralista kehittynyttä kieltä. [...] Muinaisista muuttoaalloista merkittävimmät olivat haploryhmistä todettavat I ja N, joista I on skandinaavinen ja N itäinen haploryhmä. [...] Geneettisestä etäisyydestä huolimatta länsisuomalaiset ovat itäsuomalaisten lähimpiä geneettisiä sukulaisia.

Suomensukuisten kielten saapumisen jälkeen suurin osa muuttoliikkeistä ovat olleet maan sisäisiä, ei niinkään Suomen ulkopuolelta Suomeen. [...]

Nykyisin Suomessa asuvat ihmiset ovat etnonationalistien mukaan kehittyneet useampien eri ihmisryhmien yhteensulautumisten seurauksena. Heidän jälkeläiset ovat puolestaan luoneet yhteisen kielen ja kulttuurin, jotka ovat ajan saatossa jalostuneet nykyiseen muotoonsa. Kuinka paljon tähän geneettisesti jo valmiiksi heterogeeniseen ryhmään saisi etnonationalistien mielestä assimiloitua uutta geenimateriaalia uusista tulokkaista? Onko tavoitteena pysäyttää ihmisrotujen välinen perimätiedon vaihtaminen ja edistää näin ihmisryhmien välistä lajiutumista?

Ihmispopulaatioiden geenipoolit muuttuvat jatkuvasti jo pelkästään mutaatioiden välityksellä, joten yhdenkään rodun geenipoolia ei voi "jäädyttää" mihinkään tilaan.

[...] Suomessa asuva ihminen, jonka molemman puolen isovanhemmat ovat Suomessa syntyneitä, on hyvin varmasti puhdas suomalainen, ainakin siinä merkityksessä joka on poliittisesti oleellista. 
...
Suomalaisuuden ulkopuolelle jäävät siten ne valkoiset kansat jotka eivät puhu suomea, eivät koe sen kulttuuria ja perintöä omanaan, eivätkä siten pysty samaistamaan itseänsä suomalaisiin.

Näiden lisäksi suomalaisuuden ulkopuolelle jäävät kaikki ne kansat, jotka eivät ole lainkaan eurooppalaisia.
...
Mikäli maa halutaan pitää suomalaisena myös jatkossa, ainoa mahdollisuus on maahantulon estäminen ja nykyisin maassa asuvien ei-suomalaisten kotiuttaminen.
...
Pääryhmien väliin putoavat hybridit ovat aina vaikeita sijoitettavia, ja he ovat sitä jokaisessa yhteiskunnassa. Tilanne, missä suomalaiseksi hyväksytään ne, joilla ei ole mahdollisuutta suomalaisuudesta poikkeaviin kansallisiin tai rodullisiin rinnakkaisidentiteetteihin on usein riittävä.

Suomenruotsalaisia on asunut Suomessa jo useita vuosisatoja eli takana on pitkä sukupolvien ketju Suomessa syntyneitä ihmisiä. Äidinkieltä lukuun ottamatta he käyttäytyvät erittäin pitkälti samoin kuin suomalaiset, vaikka he usein korostavat suomenruotsalaisuuttaan. Yläpuolen kirjoituksen perusteella suomenruotsalaiset eivät selvästi ole suomalaisia. Myös etnonationalistiksi ilmoittautunut PS-nuorten Johannes Sipola ei pidä heitä suomalaisina (HS 12.1.2019, maksumuurin takana, sitaatti täällä).

Ovatko suomenruotsalaiset etnonationalisteille suomalaisten tavoin riittävän ainutlaatuinen ryhmä, jolla olisi oikeus olemassaolonsa jatkamiseen? Jos kyllä, niin missä? Jos ei, niin mitä heille tehtäisiin?

"Ei-suomalaisten maahantulon estäminen" kuulostaa varsin ehdottomalta kiellolta. Ihmettelen jälleen, onko etnonationalistien tarkoituksena pyrkiä ihmisryhmien väliseen lajiutumiseen useiden sukupolvien aikajänteellä? Voisivatko suomalaiset kuitenkin muuttaa Suomesta toisiin valtioihin ja perustaa siellä perheitä paikallisten ihmisten kanssa?

"Ihmishybridien" arvottaminen maasta poistettaviin ja erityisluvalla maahan jääviin yksilöihin kuulostaa erityisen vaaralliselta: Miten suomalaiset etnonationalistit luulevat voivansa pakottaa jotain muuta valtiota ottamaan vastaan Suomeen kelpaamattomia "ihmishybridejä"? Kuinka "ihmishybridit" voisivat edes kelvata toisen valtion etnonationalisteille? Pitäisikö kenellekään kelpaamattomat "hybridit" esim. steriloida?

Miksi esi-isiemme aikana tapahtunut ihmisryhmien välinen assimilaatio olisi yllättäen täysin sopimatonta nyky-Suomessa? Suomalaiset kyllä kestävät assimilaation kautta tapahtuvan geenipoolin laajenemisen ja muovautumisen ajan saatossa. Tärkeintä on hallita tulijavirtaa, jotta uudet tulijat muuttuisivat suomalaisiksi aluksi kulttuurin ja lopulta seka-avioliittojen kautta.

Vastinetta toivoen,
U-käännös

[Edit: pari kirjoitusvirhettä]
« Viimeksi muokattu: 24.05.2019, 08:27:12 kirjoittanut U-käännös »

pesi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 10
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1498 : 23.05.2019, 23:26:08 »
Isoäitini syntyi Odessassa ja saapui ennen vallankumousta suomeen vauvana. Tultuaan aikuiseksi avioitui suomenruotsalaisen insinöörin kanssa. ...

Olen aina kuvitellut olevani suomalainen. Joudun nyt asemoimaan kansallisuuteni kai uudelleen.

Oma identiteettisi sen määrää. Juoni tossa ylempänä selvitti esimerkillä saamelainen USA:ssa. Itse lisään romanin Suomessa.

OK. Yksilön identiteetti määrää. Kiitos.

Farnesius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 149
 • Liked: 465
Vs: Miten määritellä "suomalainen"?
« Vastaus #1499 : 23.05.2019, 23:55:31 »
Suomenruotsalaisten geeniperimästä ei kovin paljon ainakaan nopealla haulla löydy tietoa, mutta wikipediassa siitä on lyhyesti:

Lainaus
Vuonna 2008 julkaistiin ensimmäinen genomin seulontaan perustuva suomalais-ruotsalainen vertailututkimus. Suomenruotsalaisten eri ryhmistä tutkimuksessa oli edustettuna Pohjanmaan ruotsinkielinen väestö. Tutkimuksen mukaan Pohjanmaan ruotsinkieliset muodostavat geeniklusterin ruotsalaisten kanssa.[9] Vuonna 2008 julkaistun tutkimuksen mukaan Pohjanmaan ruotsinkieliset erosivat muusta tutkitusta länsisuomalaisesta väestöstä vain, kun Ruotsi otettiin tutkimuksen vertailuryhmään mukaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenruotsalaiset

Mutta eikös suomenruotsalaiset ole muuten geneettisesti pääosin käytännössä samaa porukkaa kuin länsisuomalaiset, kieli vain on eri?