Kirjoittaja Aihe: 2019-02-19 Ranskalaisfilosofi Finkielkraut: "Wir schaffen das!" oli täyttä soopa  (Luettu 1871 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 819
 • Liked: 21246
Die Weltissä on pitkä ranskalaisfilosofi Alain Finkielkrautin haastattelu. Hän oli äskettäin median huomion kohteena Ranskan keltaliivien solvausten takia. Nyt hän analysoi myös sitä selkkausta. Haastattelun aiheina mm. maahanmuutto, juutalaisvastaisuus, EU ja Merkel. Ohessa keskeisimpiä kohtia jutusta.

Lainaus
Filosofi Alain Finkielkraut

"Wir schaffen das!" oli täyttä soopaa


Keltaliivit solvasivat juutalaisvastaisesti ranskalaisfilosofi Alain Finkielkrautia. Hän sanoo juutalaisvastaisuuden olevan marginaaliongelma, jos ei olisi monikulttuurista yhteiskuntaa. Myös Merkel joutuu vastuuseen tästä.

Die Welt 19.2.2019 juttu saksaksi

Filosofi Alain Finkielkraut, 69, puolalaisen maahanmuuttajan poika ja Ranskan Akatemian jäsen ottaa meidät vastaan asunnossaan Luxembourgin puiston lähellä. Hän ei vastaa enää puhelimeen median jatkuvien yhteydenottojen vuoksi, sen jälkeen kun hän joutui lauantaina keltaliivien mielenosoituksessa juutalaisvastaisten solvausten kohteeksi. Finkielkraut halua saada eurooppalaiset havaitsemaan tämän uuden antisemitismin, jossa radikaalivasemmisto ja muslimit ovat liittoutuneet keskenään juutalaisia vastaan.

WELT: Mitä lauantaina tarkalleen ottaen tapahtui?

Alain Finkielkraut: Nousin taksista saattaakseni anoppini tämän kotiin lounaan jälkeen. En odottanut törmääväni keltaliiveihin, koska olin vähän aiemmin tv:ssä nähnyt heidän olevan vielä Champs-Élysées'llä. Olin utelias nähdessäni heidät. Se mitä sitten tapahtui ylitti kuitenkin kaikkein hurjimmatkin kuvitelmani. Tyrmistyin siitä tyhmyydestä, vihasta ja valmiudesta väkivaltaan. Jos välissä ei olisi ollut poliiseja, niin he olisivat varmasti yrittäneet lyödä. Odotin itse, että tämä tapaus jäisi huomiotta. Sitten se sai kuitenkin kansallisen ja lopulta kansainväliset mittasuhteet.

WELT: Mikä rooli keltaliiveillä on, minkälaisesta antisemitismistä oli kyse?

Finkielkraut: Meille yritetään nyt vakuutella, että kyse oli vanhojen nationalististen ja juutalaisvastaisten taisteluhuutojen uudesta noususta. Sellaisia ovat mm. "Ranska kuuluu meille" ja "Ranska ranskalaisille". Kuitenkin se henkilö, joka huusi noin, se kaikista aggressiivisin, hän oli salafisti. Hän esitteli palestiinalaispäähinettään ja -huiviaan. Jos sellainen henkilö sanoo, että Ranska kuuluu meille, niin se tarkoittaa, että Ranskan kohtalo on päätyä islamilaiseksi maaksi. Hän oli mitä ilmeisimmin erityisen fanaattinen kansanvaihto-aatteen kannattaja.

Ei ole syytä pitää häntä kaikkien puhemiehenä, mutta tämän solvauksen tulisi varoittaa meitä. Ei ole perusteltua verrata kaikkea 30-lukuun. Kaikki siteeraavat nyt Bertolt Brechtiä, joka sanoi: "Kohtu, josta se ryömi ulos on yhä hedelmällinen"[1]. Olio on kyllä vastenmielinen, mutta kyse ei ole samasta kohdusta.

WELT: Te olette jo vuosien ajan varoittaneet tästä vastenmielisestä oliosta. Onko kyse uudesta oliosta, jota kukaan ei halua nähdä?

Finkielkraut: Tietenkin kyse on uudesta oliosta. Myös silloin, kun kyseessä ovat kierrätetyt juutalaisvastaisuudet. Tämä on nähtävissä pakkomielteisessä Macronin ja Rothchildin assosioimisessa yhteen. Minua vastaan hyökännyt henkilö nimitteli minua rasistiksi ja sionistiksi. Nämä molemmat termit tarkoittavat näille ihmisille samaa asiaa. Jo 20 vuoden ajan osa intellektuelleista on puhunut minusta juuri näitä samoja sanoja käyttäen.

Väitetään keltaliivien olevan sivistymätöntä ja turhautunutta väkeä, ja siten otollista maaperää harhaluuloille ja salaliittoteorioille. Voi olla näin. Tämä kohtaamani vihainen sakki välitti solvauksissaan ja murhauhkailuissaan juuri sitä mitä olen pannaan julistettuna intellektuellina kuullut jo vuosikausien ajan eräiden vasemmistointellektuellien taholta. Tunnistin heidän sanoistaan ja puheistaan äärivasemmistolaisuuden. He eivät olleet äärioikeistoa.

WELT: Keltaliivit ovat vain pelkkä välikappale?

Finkielkraut: Joka tapauksessa he eivät ole sivistymätöntä väkeä, joka ei olisi enää hallitavissa. Minä olen saanut kulkea vuosikymmenien ajan hylkiön leima otsassani. Mutta ei ole syytä antaa tälle liikaa painoa. En ole sankari, enkä uhri. En halua, että tapaustani paisutellaan. Haluan vain osoittaa, että vihaa on olemassa. Vihaajat ovat vähemmistöä, mutta he ovat olemassa. Se mitä koin Nuit debout -keskustelun [vasemmiston protestiliike, toim. huom.] aikana oli vielä pahempaa ja vielä traumaattisempaa. Tuon liikkeen älykköguru Frédéric Lordon julisti, sen jälkeen kun päälleni oli syljetty ja minut oli ajettu ulos, että se oli minulle aivan oikein. Olenhan tunnetuin rasistisen ja identitäärisen väkivallan edustaja. Hän puhui kuten keltaliivit. Puhetapa oli aivan sama.

WELT: Sanokaapa nyt sitten aivan selvästi, minkä osalta te kritisoitte Ranskan muslimiväestöä?

Finkielkraut: En halua kritisoida Ranskan muslimeja. Olen vakuuttunut, että suuri osa heistä haluaa elää kaikessa rauhassa ja uskontoaan harjoittaen. Heillä ei ole mitään juutalaisia vastaan. Totean vain, että massamaahanmuutto Ranskaan ja muualle Eurooppaan on muuttanut jotakin radikaalilla tavalla.

WELT: Mitä tarkalleen ottaen?

Finkielkraut: Ajatellaanpa vaikka pelkästään Malmön juutalaisia. Malmö on "juutalaisista puhdistettu" kaupunki. Tämä ei johdu siitä, että ruotsalaiset eräänä päivänä heräsivät ja ryhtyivät juutalaisvastaisiksi. Ranskassa sisäministeri puhui myös jo sisäisestä Alijasta (karkotuksesta, toim. huom.). Se tarkoittaa, että juutalaiset lähtisivät eräiltä alueilta ja kaupungeista, koska elämästä on muodostunut heille siellä yhtä helvettiä. En puhu nyt yksittäistapauksista, vaan laajasta ja massiivisesta ilmiötä, joka on tunnettu jo kauan.

Kun Georges Bensoussan julkaisi vuonna 2002 kirjansa "Tasavallan menetetyt alueet", niin hän oli havainnut kolme seikkaa ns. ongelma-alueilla: Seksismi, juutalaisvastaisuus ja viha Ranskaa kohtaan. On syytä tietää, että eräillä alueilla yleisimmät solvaukset ovat nykyään "juutalaispaska" ja "ranskalaispaska".

WELT: Ja teidän mukaanne radikaalivasemmisto puuhailee nyt jotakin lähiöiden arabitaustaisen nuorison kanssa?
 
Finkielkraut: Sanoisin tähän, että Ranskan näkymät ovat muuttuneet, samoin yhteiskunta. Minusta vaikuttaa siltä, että lähiönuorison ja radikaalivasemmiston välille on syntynyt yhteys, joka on mielestäni huolestuttavaa. Sillä jos oikeiston ja vasemmiston välisessä taistelussa syntyisi jokin liittouma, niin silloin juutalaiset ovat ensimmäisiä uhreja.
(...)

WELT: Te torjutte silti vertailun 30-lukuun, jota kaikki tuovat nyt esiin. Miksi se on väärin, kun silti niin moni vastaavuus on havaittavissa: juutalaisvastaisuus, parlamentarisminvastaisuus?

Finkielkraut: Koska olen vakuuttunut, että juutalaisvastaisuus olisi marginaali-ilmiö Ranskassa ja Euroopassa, jos yhteiskuntiamme ei olisi muokattu monikulttuurisiksi vastoin niiden tahtoa. Huolestuttavaa populismia on patologinen reagointi tähän demografiseen muutokseen.

Eurooppa ei halunnut tätä. Hallitukset eivät suhtautuneet vakavasti siihen, mitä yhteiskunnissa koettiin ja ajateltiin, ja nyt he joutuvat maksamaan siitä kalliisti. Brexitiä ei olisi tapahtunut ilman Angela Merkelin "Wir schaffen das'ia!" ja miljoonaa maahantulijaa, jotka Saksa otti vastaan vuonna 2015.

WELT: Aiheuttiko Merkel Brexitin?

Finkielkraut: Sitä en tiedä, onko hän siitä vastuussa. Kysyn vain itseltäni olisiko Brexitiä tapahtunut, jos Euroopassa ei olisi ollut tätä rajojen avaamisen aiheuttamaa suurta huolta. Euroopan halki kulki silloin shokkiaalto. Eurooppalaisilta ei kysytty mitään, vaikka eurooppalainen sivilisaatio haluaa säilyttää olemuksensa. Myös kansakunnat haluavat samaa. Kaikki tulee olemaan nyt vaikeampaa.

Eurooppa on olemassa myös suojellakseen eurooppalaisia. Jos Eurooppa on vain läjä sääntöjä ja proseduureja, niin silloin se muuttuu tyhjäksi rakenteeksi, juuri sellaiseksi jota Jürgen Habermas ajaa. Herra Habermasin avulla emme pelasta Eurooppaa. 

WELT: Mitä Merkelin olisi pitänyt tehdä silloin?

Finkielkraut: En tiedä, mutta "Wir schaffen das!" oli täyttä roskaa. Te näette sen jo itsekin: Ei se toimi. Tämä äärimoralismin ja taloudellisten intressien sekoitus on kuvottavaa. Saksalaiset halusivat tällä lunastaa itsensä ja päästä lopultakin takaisin moraalisesti moitteettomien ihmisten joukkoon. Se tapahtui kuitenkin juutalaisten kustannuksella. He ovat ensimmäisiä uhreja aina kun maahan lasketaan lisää maahanmuuttajia. Herra Habermasin olisi syytä joskus hieman pohtia tätä. …
(...)

---

[1] "Der Schoß ist fruchtbar noch, aus dem das kroch." - Epilogi Bertolt Brechtin näytelmästä "Der aufhaltsame Aufstieg des Arturo Ui", vuodelta 1958 - [tällä kohdalla tarkoitettiin fasismia] (Lähde: wikiquote).

Lihavoinnit mun.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 819
 • Liked: 21246
HS:n juttu. Siitä ei selviä keitä Finkielkrautin ahdistelijat olivat. Edes jutun videolta sitä ei välttämättä huomaa kovin helposti. 

Lainaus
Juutalainen akateemikko Alain Finkielkraut joutui rasistien kynsiin Pariisissa, Macron tulistui twitterissä

Kohu juutalaisvastaisuudesta jatkui Ranskassa.


HS 17.2.2019

Ranskan presidentti Emmanuel Macron tuomitsi juutalaisvastaiset teot ja loukkaukset sunnuntaina sen jälkeen, kun filosofi ja Ranskan akatemian jäsen Alain Finkielkraut, 69, oli joutunut herjausten kohteeksi mielenosoituksessa Pariisissa.

Presidenttiä vastustavien niin sanottujen keltaliivien mielenosoitukset täyttivät tässä viikonvaihteessa kolme kuukautta. Pariisissa mellakoitiin jälleen lauantaina, ja poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoituksen hajottamiseen.

Finkielkraut seurasi mielenosoitusta, kun osanottajat ryhtyivät jakelemaan hänelle solvauksia tyyliin ”likainen sionisti”, ”mene takaisin Tel Aviviin”, ”me olemme kansa” ja ”Ranska on meidän”.
(…)

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006004729.html

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 819
 • Liked: 21246
Kansalainen-lehden juttu solvaustapauksesta (20.2.2019).

Lainaus
Juutalainen akateemikko joutui juutalaisvastaisen solvauksen uhriksi keltaisten liivien mielenosoituksessa Pariisissa

Juutalaista akateemikkoa solvattiin keltaisten liivien mielenosoituksessa Pariisissa viime lauantaina. Monet johtavat poliitikot ja media ovat esittäneet tyrmistyksensä tapauksen johdosta. Ranskan turvallisuuspalvelu on tunnistanut pahimman solvaajan salafistimuslimiksi.

Muun liberaalilehdistön lailla Helsingin Sanomat kirjoitti 17.2 juutalaisesta akateemikosta Alain Finkielkrautista, joka oli joutunut rasistien kynsiin Pariisissa keltaisten liivien mielenosoituksessa.

HS kertoo, kuinka Alain Finkielkraut seurasi mielenosoitusta, kun osanottajat ryhtyivät jakelemaan hänelle solvauksia tyyliin ”likainen sionisti”, ”mene takaisin Tel Aviviin” ja ”Ranska on meidän”.
(…)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 819
 • Liked: 21246
... hän oli salafisti. Hän esitteli palestiinalaispäähinettään ja -huiviaan. Jos sellainen henkilö sanoo, että Ranska kuuluu meille, niin se tarkoittaa, että Ranskan kohtalo on päätyä islamilaiseksi maaksi. Hän oli mitä ilmeisimmin erityisen fanaattinen kansanvaihto-aatteen kannattaja.

Tuosta kohdasta tulee mieleen Matti Vanhanen ja hänen hallituksensa. Mitä kummaa lie olleet puuhailemassa?

Lainaus
Pääministeri Matti Vanhasen II hallituksen ohjelma (PDF) Valtioneuvosto. 2007-04-19. Viitattu 2016-08-31. Lainaus: "Suomi kuuluu jokaiselle asuinpaikasta, elämäntilanteesta, äidinkielestä tai etni­sestä taustasta riippumatta."

https://wiki.hommaforum.org/wiki/Suomi_kuuluu_kaikille

CDU:n uusi puheenjohtaja Annegret Kramp-Karrenbauer on muuten ottanut jo etäisyyttä Merkelin puuhiin ja liekö aivan sattumalta myös Kokoomus esittelee nykyään varsin uudenlaista maahanmuuttopoliittista ohjelmaa? Tosin se, joka ongelman aiheutti, ei ole oikea taho sitä korjaamaan.

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 900
 • Liked: 964
Vastuullinen media alkaa varovasti nostaa päätään.
Juttu maksumuurin takana, mutta kopioin tähän pari oleellista kohtaa:
”Alan Finkielkraut sanoo saksalainen Die Zeit-lehden haastattelussa ihmetelleensä erityisesti muslimihuivilla päänsä peittäneen naisen kovaäänistä huutoa että ”Ranska kuulu meille”. Siis muslimeille.
Finkielkrautin solvaamisesta ja uhkaamisesta  on pidätetty yksi mies, joka on koillisranskalaisessa Mulhousessa asuva islamisti. ”
Onhan tarkkuudeltaan ihan eri luokan journalismia kuin hesarissa.
Joko alkavat toimittajakunnassa laput putoilla silmiltä ?

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/tvsta-tuttu-ranskalaisfilosofi-joutui-juutalaisvihan-kohteeksi-596079

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 334
 • Liked: 3157
Vastuullinen media alkaa varovasti nostaa päätään.
Juttu maksumuurin takana, mutta kopioin tähän pari oleellista kohtaa:
”Alan Finkielkraut sanoo saksalainen Die Zeit-lehden haastattelussa ihmetelleensä erityisesti muslimihuivilla päänsä peittäneen naisen kovaäänistä huutoa että ”Ranska kuulu meille”. Siis muslimeille.
Finkielkrautin solvaamisesta ja uhkaamisesta  on pidätetty yksi mies, joka on koillisranskalaisessa Mulhousessa asuva islamisti. ”
Onhan tarkkuudeltaan ihan eri luokan journalismia kuin hesarissa.
Joko alkavat toimittajakunnassa laput putoilla silmiltä ?

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/tvsta-tuttu-ranskalaisfilosofi-joutui-juutalaisvihan-kohteeksi-596079

Lainaus
Islam-Konvertit hetzte gegen Finkielkraut

Während in Deutschland so genannte Experten die Rechte für den massiven Anstieg der antisemitischen Vorfälle in Frankreich verantwortlich machen, sehen die Fakten wieder einmal ganz anders aus, zuletzt bei den Angriffen auf Alain Finkielkraut in Paris. Anführer der Pöbler, die den Philosophen auf offener Straße beschimpften, war ein 36-jähriger Telefonverkäufer namens Benjamin W. aus dem elsässischen Mulhouse. Rechte Umtriebe lassen sich dem Mann leider schlecht unterschieben, er ist zum Islam konvertiert und als Unterstützer der örtlichen Salafisten einschlägig bekannt. 

https://www.achgut.com/artikel/fundstueck_islam_konvertit_hetzte_gegen_finkielkraut

Oikeistolaisia vastaan suuntaunut kiihotus ei tietenkään ole viharikollisuutta, mutta -kuten kaikki jo tiedämme- muslimeihin kohdistuva solvaus on sitä.

Hysssss!

Saksassa ns. expertit syyttävät oikeistoa Ranskan massiivisesta antisemitististen rikosten lisääntymisestä. Faktat kuitenkin kertovat jotakin ihan muuta. Viimeksi Alain Finkielkrautiin kohdistuneissa hyökkäyksissä Pariisissa. Kadulla Finkielkrautiin suunnistuneen agression johtohahmo oli 36-vuotias puhelinmyyjä Benjamin W. Elsassin Mulhousesta. Miestä on vaikea syyttää oikeistolaisuudesta, sillä hän on kääntynyt Islamin kannattajaksi ja tunnettu paikallisten salafistien tukijana.

"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 819
 • Liked: 21246
”Alan Finkielkraut sanoo saksalainen Die Zeit-lehden haastattelussa ihmetelleensä erityisesti muslimihuivilla päänsä peittäneen naisen kovaäänistä huutoa että ”Ranska kuulu meille”. Siis muslimeille.
Finkielkrautin solvaamisesta ja uhkaamisesta  on pidätetty yksi mies, joka on koillisranskalaisessa Mulhousessa asuva islamisti. ”

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/tvsta-tuttu-ranskalaisfilosofi-joutui-juutalaisvihan-kohteeksi-596079

Siinä vaiheessa kun alkaa ilmetä tällaisia seikkoja, niin silloin media vaikenee täällä ja tapausta aletaan jemmata pois näkyvistä. Sinne palstojen pohjille ja arkiston puolelle.

Jännää muuten, että Saksassa kerrotaan huomattavasti paremmin ja tarkemmin noista sattumuksista kuin täällä - ainakin jotkut lehdet. Ilmoittelevatko viranomaiset siellä noista jutuista herkemmin, vain kyseleekö media enemmän, vain onko poliittisen ohjauksen ote siellä kirpoamassa?

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 334
 • Liked: 3157
”Alan Finkielkraut sanoo saksalainen Die Zeit-lehden haastattelussa ihmetelleensä erityisesti muslimihuivilla päänsä peittäneen naisen kovaäänistä huutoa että ”Ranska kuulu meille”. Siis muslimeille.
Finkielkrautin solvaamisesta ja uhkaamisesta  on pidätetty yksi mies, joka on koillisranskalaisessa Mulhousessa asuva islamisti. ”

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/tvsta-tuttu-ranskalaisfilosofi-joutui-juutalaisvihan-kohteeksi-596079

Siinä vaiheessa kun alkaa ilmetä tällaisia seikkoja, niin silloin media vaikenee täällä ja tapausta aletaan jemmata pois näkyvistä. Sinne palstojen pohjille ja arkiston puolelle.

Jännää muuten, että Saksassa kerrotaan huomattavasti paremmin ja tarkemmin noista sattumuksista kuin täällä - ainakin jotkut lehdet. Ilmoittelevatko viranomaiset siellä noista jutuista herkemmin, vain kyseleekö media enemmän, vain onko poliittisen ohjauksen ote siellä kirpoamassa?

Lainaus
Die ARD-Chefs haben sich beraten lassen, wie sie dafür sorgen können, dass die Deutschen positiver über den öffentlich-rechtlichen Rundfunk denken. Ein Vorschlag lautet: Nicht so viel über Fakten und Daten sprechen und mehr auf "moralische Argumente" setzen.
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/framing-manual-warum-die-ard-nicht-mehr-von-bezahlen-reden-moechte-a-1253172.html


Saksan valtion televisiokanavan ARD:n johtoporras on antanut neuvoa itseään siinä, miten parantaa imagoaan saksalaisten silmissä. Neuvonnan tuloksena on henkilökunnalle on jaettu ns. "framing manual", jossa neuvotaan mm. kirjoittamaan vähemmän faktoista ja käyttämään ennemminkin "moraalisia argumentteja". Ehkä tällaisia manipulatiivisia käsikirjoja on jaettu Suomenkin mediaa tekeville ja mitä ilmeisimmin kansan aivopesua varten on tehty Suomessakin samankaltaisia strategioita. Saksassa se nyt vain sattui vuotamaan julkisuuteen.

Silloin tällöin järkeviä ja faktapitoisia juttua kirjoittavan Welt-lehden journalisteista on 80 % vasemmistolaisia. Suomen mediaväen keskuudessa prosenttiluku tuntuu olevan vieläkin suurempi. Ehkä siksi jutut ovat kaikki kuin samasta muotista valettuja.
« Viimeksi muokattu: 23.02.2019, 11:29:13 kirjoittanut Alabama »
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 819
 • Liked: 21246
HS ei edelleenkään saa mitään selvää antisemitismin lisääntymisestä Euroopassa ja siitä, mistä se johtuu. Kysyisi vaikka Finkielkrautilta, niin jopa alkaisi selvitä.

HS 1.3.2019:

Miksi juutalais­vastaisuus nostaa päätään ympäri Eurooppaa? ”Tällaista määrää vihaa ei ole kohdattu toisen maailmansodan jälkeen”, sanoo tutkija

Veikkaisin, että vika on tutkijassa tai toimittajassa, tai molemmissa, jos ei ole taaskaan saatu mitään selville. Muut voivat lukea sillä aikaa ketjun aloitusjutusta miten se nyt taas nyt menikään.

Tagit: