Kirjoittaja Aihe: Piraattipuolue ja Homma  (Luettu 38149 kertaa)

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 981
 • Liked: 1361
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #30 : 22.06.2009, 17:47:40 »
Mikanter, olet väärässä. Asiaan liittyy aika paljon muutakin kuin vain oman edun tavoittelu, vaikka asian esitteleminen sen syvempien implikaatiodien osalta onkin erittäin haastavaa.
Toki "kommarianarkistihippejäkin" varmasti on. Ja suvaitsemattomuutesi on toki oma valintasi ja jopa oikeutesi.

Siinä taas voit hyvin olla oikeassa että Homma:n ja Piraattien välillä ei ole mitään pakottavaa tai yhteen ohjaavaa linkkiä. Itse pidän sananvapautta ja läpinäkyvää politiikkaa hieman sellaisena, mutta luultavasti ei tarpeeksi vahvana liikkeiden yhdistämiseen.

EDIT tarkennusta viimeiseen kappaleeseen.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

domokun

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 385
 • Liked: 0
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #31 : 22.06.2009, 17:49:23 »

Mitä tekemistä on kommunismilla ja Piraattipuolueella? Piraattipuoluehan ajaa copyrightien poistamista/lieventämistä. Copyrightit ovat vain 1800-luvulla lainsäädännöllä annettu bonus taiteilijoille, kirjailijoille ym. Tämän bonuksen kumoamisella ei ole mitään tekemistä kommunismin kanssa. Eikä "varastamisen", joka on toinen lempi"argumentti" Piraattipuolueen vastustajien käsissä.

Tekijänoikeuksien pitkien suoja-aikojen naurettavuuden tajuaa, jos kuvittelee, että jollekin aineelliselle keksinnölle annettaisiin samanlainen suoja: esimerkiksi jos keksin polttomoottorin, joka kuluttaa litran bensiiniä satasella, niin sitä saisivat muut valmistaa vasta 70 vuotta kuolemani jälkeen.


Jos se ei saisi olla 70-vuotta, niin mikä olisi mielestäsi oikea suoja-aika?

Jos joku keksisi polttomoottorin, joka kuluttaa litran satasella, niin hänelle kuuluisi kunnollinen palkkio. Näin innovatiivinen markkinoihin perustuva yhteiskunta toimii. Ja se toimii paremmin kuin kommunismi. Vaihtoehtoja on enemmän, kuin että kukaan muu ei saa valmistaa, tai saavat valmistaa vapaasti. Paras vaihtoehto on lisensoida tuo polttomoottori ja muut valmistajat näin maksavat royalteja keksijälle. Kaikki voittavat: systeemi rohkaisee innovoimaan, innovoija saa korvauksen työstään, keksinnöstään ja ottamistaan riskeistä, sekä kuluttajat säästävät rahaa ja maailma öljyä. Mikä tässä olisi huonoa? Kommunistisessa järjestelmässä kukaan ei vaivautuisi keksimään tuollaista moottoria.

PP on protesti terveen järjen puutetta vastaan tekijänoikeus ja patentti lainsäädännössä.

Patentointi on mahdollista myös jos ei ole itse keksinyt patentoitavaa asiaa. Se että myös luonnolliselle elämänmuodolle voi hakea patenttia kertoo missä mennään. Patentteja käytetään myös muuhunkin kuin uusien tuotteiden kehittämiseen, yritykset ostavat kilpailijoita pois kilpailemasta. Tästä hyväesimerkkejä löytyy auto- ja oljyteollisuudesta, öljyteollisuus on hankkinut esim. akkuja kehittäneitä yrityksiä (ja niiden patentit) ainoastaan estääkseen teknologian käytön muiden toimesta omaamatta itse halua kehittää tai markkinoida ko. tekniikkaa.

Esim. lääketeollisuudessa tutkimus rahoitus keskittyy paljon elintaso sairauksien oireiden hoitoon sen sijaan että sairauksia itsessään pyrittäisiin hoitamaan. Toinen hyvä esimerkki on sairaudet jotka oikeasti tappavat ihmisiä suurina määrinä kuten malaria, suurin osa ns. "kehitysmaa sairauksien" hoidosta länsimaissa on valtioiden rahoittamaa. Lääketeollisuuden tavoite ei ole pelastaa ihmishenkiä vaan tuottaa voittoa?, joten neekerit saavat kuolla Afrikassa sairauksiin koska niiden parantamisesta ei olisi odotettavissa yhtäpaljon voittoa kuin kolesteroli arvojen laskemisesta lännessä.

Kyllä ne kommaritkin innovaatioita tekivät, esim mannertenvälisen kantaman omaavat ohjukset ja vetypommi löytyivät rakkaiden naapureidemme käytöstä ennen demokratisia kapitalisteja. Samoin radioaaltojen heijastumisen ennustamiseen tarvittavat laskentamenetelmät taidettiin keksiä kommareiden toimesta, vaikka punakoneen johtoporras ei asiasta kiinnostunutkaan.

Toinen osa PP:n asia listasta on yksilönvapauksien puolustaminen.

Buzer

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 39
 • Liked: 0
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #32 : 22.06.2009, 18:01:07 »
Voi olla, että olen ymmärtänyt jotain väärin, joten jos joku asiaan vihkiytynyt korjaa, niin hienoa. Jos kyseessä on ensisijaisesti jonkun muun kuin laittoman musiikin ja elokuvien lataamisen edistäminen, niin sitten pojat (ja tytöt?) ovat valinneet kyllä todella huonon nimen puolueelleen.
Aivan alussa kyse oli pääsääntöisesti tuosta, mutta ainakin oman näkemykseni mukaan nyt lähivuosien tapahtumien seurauksena agenda on alkanut painottumaan enemmän sähköisten oikeuksien & sananvapauden puolustamiseen, mutta tekijänoikeuslakien supistaminen on myös olellinen osa.

Esimerkinnä mainittakoon nyt vaikka Ruotsin FRA-laki. Kyseinen laki antaa maan armeejalle (tarkemmin armeejan radiovastaavalle, FRA:lle) oikeuden seurata kaikkea maan rajojen yli menevää sähköistä viestintää (fyi, suurin osa Suomesta ulkomaille menevästä liikenteestä kulkee Ruotsin kautta). Myös salattuja viestejä pyritään purkamaan; tosin aika laajalti käytössä olevia AES256/RSA-salauksia on aika turha edes yrittää purkaa.

Tietenkin kyseistä lakia perustellaan sillä, että vain rikollisilla on salattavaa, mutta kuinka mielelläsi antaisit jonkun lukea kaikki postisi ja seurata olkapään takaa, että mitä teet netissä?

Tietenkin pahimmat ongelmat kyseisestä järjestelmästä tulevat esille siinä vaiheessa kun valtaan tulee erinäiset ääriryhmät (olkoot se sitten äärioikeisto, -vasemmisto, -muslimit tai jokin muu). Tällöin voidaan helposti seurata väärinajattelijoita. Kyllä Kiina olisi kateelinen :)

Arvaatko mitkä muut tahot ovat osoittaneet kiinostusta kyseistä järjestelmää kohtaan?

Mutta tämän tyyppiset keinot ovat myös ainoita tapoja seurata enemmän tai vähemmän luotetettavasti ihmisten tekijänoikeusrikkomuksia verkossa (anonymisoivat teknikaan tekevän parhaillaan tuloa jolloin tämä vaikeutuu).

Sitten vielä tekijänoikeuksiin. Klassinen esimerkki:
Disney tienasti todella paljon tekemällä public domain alla olevasta materiaalista elokuvia. Tuskin kukaan kieltää, etteikö tämä olisi ollut hyvä teko jo ihan kultturinkin puolesta. Nyt kun olisi Mikki Hiiren vuoro siirtyä yleiseen jakeluun, niin Disney pyrkii estämään tämän kaikin tavoin ja täten estämään sitä, että joku muu käyttäisi Mikki Hiirtä kultuurin edelleen kehittämiseen ja omaan tienaamiseen.

Suoja-ajoista ei ole täyttä yksimielisyyttä edes puolueen sisällä, mutta ainakin oman käsitykseni mukaan kaikki kannattavat niiden lyhentämistä. Toki sivustolta löytyy virallainen kanta, mutta kyllä sitä varmasti ollaan valmiitta muuttamaan suuntaan tai toiseen jos perustelut ovat hyviä.

Monista muista tekijänoikeuksiin liittyvistä asioista löytyynee hyvin materiaalia Piraattipuolueen verkkosivuilta. Jos kysymyksiä tai kommenteja herää, niin foorumit sekä IRC ovat hyviä keskustelukanavia.

En ole itse misään suoranaisissa tekemisissä Piraattipuolueen kanssa, mutta sähköiset oikeudet ovat omalla kohdallani tarpeeksi hyvä syy antaa oma ääneni Piraattipuolueelle Homman sijaan. Tietysti jos Homman puolue allekirjoitaisi edes ne vaikka ei ottaisi kantaa tekijänoikeuksiin, niin ääneni menisi tänne.

[EDIT] Noh, joku ehtikin vastata. Ei viitsi kuitenkaan heittää viestiä hukkaan :)

mikanter

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 129
 • Liked: 0
 • In hoc signo...
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #33 : 22.06.2009, 18:02:09 »
[--] asian esitteleminen sen syvempien implikaatiodien osalta onkin erittäin haastavaa.
Epäilemättä. ;D
"La Constitution de 1795, tout comme ses aînées, est faite pour l'homme. Or, il n'y a point d'homme dans le monde. J'ai vu, dans ma vie, des Francois, des Italiens, des Russes, etc. [--] mais quant à l'homme, je déclare ne l'avoir rencontré de ma vie." - Joseph de Maistre -

Antti Tulonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 133
 • Liked: 133
  • US:n Puheenvuoro-blogi
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #34 : 22.06.2009, 18:18:39 »
No ei Homman ja Piraattipuolueen ainakaan yhdistyä pidä. Jotain yhteistyötä ne voisivat kyllä joskus tehdä.

Aiheuttaako Piraattipuolue muuten pullamössöytymistä?  :)
« Viimeksi muokattu: 22.06.2009, 20:53:28 kirjoittanut Dogah »
"Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta." -Tarja Halonen, 2005

Porari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 63
 • Liked: 6
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #35 : 22.06.2009, 18:33:10 »
En ole itse misään suoranaisissa tekemisissä Piraattipuolueen kanssa, mutta sähköiset oikeudet ovat omalla kohdallani tarpeeksi hyvä syy antaa oma ääneni Piraattipuolueelle Homman sijaan. Tietysti jos Homman puolue allekirjoitaisi edes ne vaikka ei ottaisi kantaa tekijänoikeuksiin, niin ääneni menisi tänne.

Ihan aivan tarkalleen juuri samaa mieltä asiasta. Mainiosti sanottu!

Dirre

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 000
 • Liked: 124
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #36 : 22.06.2009, 18:41:13 »
kovasti piratismii yhdistetään ekana musiikki....kukaan ajatellut niitä tv sarjoja mitä ei suomessa tule tai tulee 5 vuoden viiveellä, joko suomessa tullu telkkarista vaikka tähtiportin kaikki kaudet tai muodon vuoksi tai jericho loppuun asti.

pakko myöntää että helvetin tylsiä iltoja olisi tullut ilman waretusta

esim kattoisko jonkun jimin dokkarin tai jostain ulkomaisesta sarjasta jakson joka ei suomessa näy eikä myydä suomi teksteillä

pari painallusta ja siinä


ja en pidä tv ohjelmien waretusta rikollisena toisin ku esim musiikin ja leffojen piraattien eteenpäin myymistä kuten useimmat muutkin
« Viimeksi muokattu: 22.06.2009, 18:47:02 kirjoittanut Dirre »

citizen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 164
 • Liked: 7
 • Herman & Muammar, old drinking buddies?
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #37 : 22.06.2009, 19:02:55 »
Mokutus ja piraattipuolue ovat saman taudin oireita. Sitä voisi kutsua vaikka "ruotsintaudiksi". Ruotsissa on kaikki ollut liian hyvin liian pitkään. On unohdettu mihin hyvinvointi alunperin perustuukaan. Vasemmistopopulistit haluavat kieltää kaiken ikävän ja kaiken kivan olevan ilmaista. Haluavat oikeudet ilman velvollisuuksia. Piraattipuolue syö Vihreiden ja J. Kasvin ääniä, joten sinänsä positiivinen ilmiö.

Ruotsalaista ajattelua:

 • Lakkautetaan armeija, koska Suomihan meitä puolustaa
 • Lakkautetaan tekijänoikeudet, koska muu maailma tuottaa meille viihdettä
 • Tuodaan maa täyteen muslimeja, koska  ??? (...ai niin, rasisteille ei tarvistse perustella)
 • Vihitään homot kirkossa, koska  ??? (uskiksille ja homofoobeille ei tarvitse perustella)
« Viimeksi muokattu: 22.06.2009, 21:15:09 kirjoittanut citizen »
"In the emerging world of ethnic conflict and civilizational clash, Western belief in the universality of Western culture suffers three problems: it is false; it is immoral; and it is dangerous." – Samuel P. Huntington
Multiculturalism--A Cult of Ignorance http://www.youtube.com/watch?v=H-eNXWtXRQI

stubing

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 374
 • Liked: 0
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #38 : 22.06.2009, 19:12:49 »
Asia ei ole musiikinkaan kanssa niin mustavalkoinen, kuin teoston kaltaiset toimijat mielellään kertovat. Tunnen paljon musiikin suurkuluttajia, jotka haluavat konkreettisesti omistaa kuuntelemansa musiikin jossain muussa formaatissa kuin kovalevytallenteena, mutta eivät halua ostaa sikaa säkissä, joten warettavat levyn ja kuuntelevat sen ennen mahdollista ostoa. Uskoisin kuitenkin, että suuri osa kertakäyttöpopin kuluttajista ei näin toimi ja heistähän koostuukin se suurin rahasampo levy-yhtiöille.

En tosin keksi kovinkaan montaa yhteistä asiaa, joita Hommalla ja PP:llä voisi olla. Sananvapaus ja nettisensuuri eivät välttämättä ole ihan tarpeeksi. Uskon kuitenkin, että piraattipuolue tulee viemään keskivertoa enemmän ääniä vihreiltä, kuin muilta puolueilta, joten hyötyä saattaakin olla enemmän näitä liikkeitä yhdistämättä.

Fatman

 • Vieras
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #39 : 22.06.2009, 19:22:41 »
Voisiko näitä kansanliikkeitä yhdistää?

Liity Somalian piraattipuolueeseen. Reipasta veneilyä, aurinkoa, kalashnikoveja ja isoja lunnaita. Pienet riskit, isot voitot. Tulevaisuudessa rosvous kannattaa suomessakin, tulevassa monikulttuurionnelassa. Piraattipuolue on yksi pieni askel tässä prosessissa.

A.S.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 104
 • Liked: 1
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #40 : 22.06.2009, 19:45:53 »
Fiilikseni tätä ketjua lukiessa on hyvin samankaltainen, kuin aikoinaan törmättyäni Scriptaan. Toiset huutaa rasisteista, toiset kommareista.

Daemonic

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 39
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #41 : 22.06.2009, 19:55:09 »
En ole itse misään suoranaisissa tekemisissä Piraattipuolueen kanssa, mutta sähköiset oikeudet ovat omalla kohdallani tarpeeksi hyvä syy antaa oma ääneni Piraattipuolueelle Homman sijaan. Tietysti jos Homman puolue allekirjoitaisi edes ne vaikka ei ottaisi kantaa tekijänoikeuksiin, niin ääneni menisi tänne.

Ihan aivan tarkalleen juuri samaa mieltä asiasta. Mainiosti sanottu!

Samat sanat. Näyttää kyllä hyvin kapeakatseiselta Homman yleismielipide tästä(kin) asiasta. Ilmiselvästi asia ei kiinnosta niin paljoa, että siitä ottaisi selvää, mutta silti omataan vahvat mielipiteet vastaan. Juuri sellaista normaalia poliittista asennoitumista, jota näkee kansanedustajilla ihan yleisesti, eli sellaista mitä Homman kaltaisen pienen "kapinallis"puolueen ei pitäisi mennä tekemään.
Ihan asiallisia perusteluitahan noilla piraateilla näyttäisi olevan. En pidä noista tekijänoikeusasioista luopumista mitenkään realistisena, ainakaan lyhyellä aikavälillä, mutta ei nykykäytäntö ole kiveenkirjoitettu ja muuttumaton. Aikansa elänyt se sensijaan tuntuu monen fiksunkin mielestä olevan (noita lueskelin)
EIT: "sananvapaus ei koske pelkästään sellaisia "tietoja" tai "ajatuksia", joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät."

Rutja

 • Vieras
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #42 : 22.06.2009, 19:57:57 »
Muutamat tässä ketjussa näyttävät ainakin puolivakavissaan olevan sitä mieltä, että tuo piraattipaska ja Homma^^^ olisivat jollakin tasolla yhteensopivia. Jos näin on, en ole ilmeisesti ymmärtänyt Hommasta yhtään mitään.     
Minä ainakin olen täysin vakavissani Piraattien puolella. Oman näkemyksesi perusteluista kertoo kaiken se, että olet ilmeisen inkompetentti vastaamaan sinua edellisen kirjoittajan argumentteihin.
   En näe yhtään syytä suvaita mokomaa ilmiötä
 
Sitä mokomaa ilmiötä kutsutaan demokratiaksi. Koita tottua siihen.

Timoteus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 428
 • Liked: 201
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #43 : 22.06.2009, 20:48:43 »
Näyttää kyllä hyvin kapeakatseiselta Homman yleismielipide tästä(kin) asiasta. Ilmiselvästi asia ei kiinnosta niin paljoa, että siitä ottaisi selvää, mutta silti omataan vahvat mielipiteet vastaan. Juuri sellaista normaalia poliittista asennoitumista, jota näkee kansanedustajilla ihan yleisesti, eli sellaista mitä Homman kaltaisen pienen "kapinallis"puolueen ei pitäisi mennä tekemään.

Samaa ihmettelen. Olin jotenkin ajatellut, että hommaforumilaiset ovat keskivertokansalaista vähemmän auktoriteettiuskoisia ja etevämpiä tunnistamaan onton propagandan. Ehkä näin ei sitten olekaan, kun tekijänoikeusjärjestöjen ja mediayhtiöiden propaganda menee moneen täydestä samoin kuin Lex Nokian ynnä nettisensuurilain perustelut.

MokuMan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 576
 • Liked: 0
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #44 : 22.06.2009, 22:20:13 »
Fiilikseni tätä ketjua lukiessa on hyvin samankaltainen, kuin aikoinaan törmättyäni Scriptaan. Toiset huutaa rasisteista, toiset kommareista.

Tuli sama mieleen, mutta ehdit ensin. Kommarikortin heiluttelu Piraattipuolueelle on täysin analogista sen kanssa, että heilutetaan rasistikorttia Hommalle:

- ei tarvitse perustella mitään
- ja vertauksessa ei ole päätä eikä häntää
- ... mutta vastustaja saadaan demonisoitua ja hölmöläiset uskovat kyseenalaistamatta.

Kysynkin, mitä olennaista tästä maailmasta häviää, jos tekijänoikeuksien suoja-aikaa lyhennetään ja epäkaupallinen kopiointi laillistetaan?

Juuso

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 357
 • Liked: 0
 • YEEAAAH!
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #45 : 22.06.2009, 22:38:30 »
Miksi musiikintuottajien tai levy-yhtiöiden ei ole sallittu tienata? Jos he tienaavat paljon, niin sehän on vain osoitus siitä, että he tuottavat paljon lisäarvoa maailmaan.

Heidän tuottamansa lisäarvo syntyi alunperin siitä, että he toivat artistien musiikkia sisältävät tallenteet massojen ulottuville kotikäyttäjän kannalta kohtuulliseen hintaan.

Sitten tulivat tietokoneet ja Internet. Ihmiset pääsivät käsiksi teknologiaan, jonka avulla voi lähettää ja vastaanottaa gigatavukaupalla dataa uhraamalla mitättömän määrän aikaa, vaivaa ja rahaa.

Onko mikään ihme, että monet ihmiset valitsevat tämän uuden jakelukanavan vanhan sijasta? Entä pitäisikö heitä estää käyttämästä tätä uutta teknologiaa, että levy-yhtiöiden bisnekset eivät kärsisi? Olisiko autot ja puhelimet pitänyt aikanaan kieltää, että hevosmiehet ja sähköttäjät eivät olisi jääneet työttömiksi?

Mitä tulee varsinaiseen asiaan, en kannata Homman ja PP:n yhdistämistä. Vaaliliitto saattaisi tulla kysymykseen, jos se olisi strateginen (mallia PS+KD). Hommalla ja PP:llä on kuitenkin internetin sananvapauden saralla hyvinkin yhteneväiset intressit (levy-yhtiöt haluavat ihmisiä tuomiolle bittien jakamisesta, suvaitsevaisto blogikirjoittelusta).
"Mä oon soittanu Vuvuzelaa"
"Mitä oot soittanu?"
"Vu-vuvuzelaa!"
"Niin sitä torvia.."

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 981
 • Liked: 1361
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #46 : 24.06.2009, 17:22:49 »
[--] asian esitteleminen sen syvempien implikaatiodien osalta onkin erittäin haastavaa.
Epäilemättä. ;D
:-)

Jos luet nuo antamani linkit ensin, ja tulet sitten tänne hymyilemään!
Ne voivat kuulostaa abstrakteilta haihatteluilta, mutta mieleeni ei tule juuri mitään muuta suuntausta/lakia joka olisi viimeaikoina ollut esillä jolla voisi olla suuremmat vaikutukset yhteiskuntaan.
Ehkä jos perusteellisiin ihmisoikeuksiin puututtaisiin, liikkumisvapauteen ja kokoontumisvapauteen, niin sitten oltaisiin ehkä ylitse sähköisten oikeuksien rajoittamisen halun.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #47 : 24.06.2009, 17:41:32 »
You wouldn't download a car!
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

ttw

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 734
 • Liked: 11
 • Hompanzee
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #48 : 24.06.2009, 17:44:55 »
Piraattiliikkeen asia on paljon isompi kuin pelkkä vaikka se kulttuurin jakamisen laillistaminen. Sähköisten oikeuksien puolustaminen on tärkeää. Eikä kaikki ole rikollisia vaikka vastustaakin kaikenlaista valvontaa ja holhousta. Ja pakollinen

(¯`·.¸¸.-™Sharing.is.Caring™-.¸¸.·´¯)   ;D
Uutisia naapurista-> http://rahmispossu.net

Rutja

 • Vieras
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #49 : 24.06.2009, 18:03:52 »
You wouldn't download a car!
Yes, I would - just in case that you could copy one.

ttw

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 734
 • Liked: 11
 • Hompanzee
Uutisia naapurista-> http://rahmispossu.net

nnnrsk

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 328
 • Liked: 57
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #51 : 24.06.2009, 21:13:07 »
Kokemuksesta voin sanoa, että niissä piireissä, joissa piraatteja kannatetaan, esiintyy yhä lisääntyvässä määrin myös nuivuutta. Mokuttajien suhteen on hiljaista. Tällaista henkilötason kehitystä pidän positiivisena, mutta laajemmin en lähtisi näitä liikkeitä yhdistämään, vaikka yhteisiä tavoitteita (sananvapaus yms.) voidaankin löytää. Vaaliliitto on siinä rajoilla, voisi noin teoriassa jopa toimia.

Rutja

 • Vieras
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #52 : 24.06.2009, 21:38:42 »
Kokemuksesta voin sanoa, että niissä piireissä, joissa piraatteja kannatetaan, esiintyy yhä lisääntyvässä määrin myös nuivuutta. Mokuttajien suhteen on hiljaista. Tällaista henkilötason kehitystä pidän positiivisena, mutta laajemmin en lähtisi näitä liikkeitä yhdistämään, vaikka yhteisiä tavoitteita (sananvapaus yms.) voidaankin löytää. Vaaliliitto on siinä rajoilla, voisi noin teoriassa jopa toimia.
Eihän mitään liikkeitä noin lähtökohtaisestikaan kannata yhdistää. Eihän siinä ole mitään järkeä, eikä sillä saada etuja. Päin vastoin normaalia, tervettä kehitystä on se, että liikeet yleensä erkaantuvat erilaisiin katsantokantoihin ja painotuksiin, eikä tässä ole mitään ongelmaa - ellei sitten vain halua koota ympärilleen valtavaa (muka) samanmielisten selkääntaputtajien kerhoa.

Kaikenlainen luonnollisen diversiteetin sumputtaminen samaan kasaan on vähän kuin pitäisi lajien kehitystä huonona asiana ja haluaisi risteyttää ne takaisin alkulimaksi.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 506
 • Liked: 4159
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #53 : 24.06.2009, 23:04:29 »
En tosin keksi kovinkaan montaa yhteistä asiaa, joita Hommalla ja PP:llä voisi olla. Sananvapaus ja nettisensuuri eivät välttämättä ole ihan tarpeeksi. Uskon kuitenkin, että piraattipuolue tulee viemään keskivertoa enemmän ääniä vihreiltä, kuin muilta puolueilta, joten hyötyä saattaakin olla enemmän näitä liikkeitä yhdistämättä.
Tässä olisi syy vaaliliitolle Piraattipuolue voisi tuoda hommalle hörhöjen ääniä joita muuten olisi mahdoton saada. Jos homma+piraatit näyttää voittajilta niin on myös helpompi saada ääniä muualta (persut, vasl, sos dem, keskusta, rkp) sillä porukka hyppää voittajan kelkkaan, koska näin ääni ei mene hukkaan.
Piraatit on uskottavin puolue yhteistyökumppaneiksi sillä itsenäisyyspuolue ja konservatiivit eivät tule pärjäämään ja leimaavat homma puolueen.
Mitä tulee äänien poismenoon niin vihreitä äänestävät hörhöt äänestävät kaikkea mikä on kivaa, jos piraatit tuntuvat kivemmalta ja hörhömmältä, mitä vihreät ,niin piraatit vievät äänet. Homma puoluetta ei kukaan tosi hommalainen jätä piraattien takia äänestämättä. Edut ovat vaaliliitossa selvästi haittoja suuremmat.
Piraattitouhuista saa olla mitä mieltä lystää se ei ole relevanttia. Tärkeintä olisi saada mahdollisimman paljon ääniä. Tämän takia vaaliliittoa ja yhteistyötä kannattaisi tehdä.

Dirre

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 000
 • Liked: 124
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #54 : 25.06.2009, 12:12:23 »
Amerikkalaisia säveltäjiä, sanoittajia ja musiikkikustantajia edustava tekijänoikeusjärjestö ASCAP on haastanut telejätti AT&T:n oikeuteen, koska järjestön mielestä musikaalisia soittoääniä kännyköihinsä operaattorilta ostaneet ihmiset rikkovat tekijänoikeuslakia aina silloin, kun heidän kännykkänsä soi julkisella paikalla.

Tämän uutisen luettuani tuli mieleen, että onkohan piraattien varkaiksi nimittely jonkinlaista ironiaa?
siitäkin oli amerikassa et ku ihmiset autoilla jonotti "tullissa" osavaltioiden rajalla ja kuunteli musiikkia ikkuna auki.....

A.S.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 104
 • Liked: 1
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #55 : 25.06.2009, 17:10:19 »
Yksittäistapauksia.

Sitäpaitsi, linnutkaan eivät varasta.

Levyhyllystä löytyy n. 80 levyä ja lähes kaikki olen warettanut ennen ostopäätöstä. Sika säkissä -metodillakin ostan niiden bändien levyjä, joiden tuotantoon olen warettamalla tutustunut.

Vähintään vaaliliitto. Näen sekä Piraattipuolueen että Homman ajavan samanlaisilla autoilla, mutta (vielä) eri teillä kohti Arkadian sirkusta.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2009, 17:15:11 kirjoittanut A.S. »

stubing

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 374
 • Liked: 0
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #56 : 25.06.2009, 20:20:46 »
Olisikohan tässä sitten viimeinen niitti tälle keskustelulle?

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/06/ruotsin_piraatit_vihreisiin_826892.html?origin=rss

Rutja

 • Vieras
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #57 : 25.06.2009, 20:34:21 »
Olisikohan tässä sitten viimeinen niitti tälle keskustelulle?

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/06/ruotsin_piraatit_vihreisiin_826892.html?origin=rss
Kyse on eri puolueesta. Eihän Saksankaan SDP ole sama kuin Suomen SDP. Odotan mielenkiinnolla kotoisten piraattien kantaa asiaan.

ttw

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 734
 • Liked: 11
 • Hompanzee
Uutisia naapurista-> http://rahmispossu.net

Rutja

 • Vieras
Vs: Piraattipuolue ja Homma
« Vastaus #59 : 25.06.2009, 20:42:52 »
Tuossa myös juttua

http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/06/piratpartiet-liittyi-europarlamentin-vihreiden-ryhmaan

Kiitti.

Seuraavien vaalien jälkeen piraatit voivat taas vaihtaa ryhmittymää, jos joku muu puolue antaa paremman tarjouksen. Parempi tarjoushan sisältää enemmän sopimuksia äänestää piraattipuolueen kannan mukaisesti piraattiasioissa, tai mahdollisesti muilla tavoin antaa puolueelle enemmän omaa liikkumatilaa. Tällä tavalla tekemällä kauppaa muilla poliittisilla kysymyksillä piraattipuolue pystyy tehokkaimmin vaikuttamaan myös muiden puolueiden äänestyskäyttäytymiseen omissa ydinkysymyksissään.

Täysin oikea taktiikkaa, mikäli PP aikoo näin tehdä.

Tagit: