Kirjoittaja Aihe: Suuri osakesijoittaminen -ketju  (Luettu 102517 kertaa)

Marko M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 269
 • Nigga Amos
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #270 : 04.10.2012, 17:24:19 »
Lainaus
Biohit Oyj
Pörssitiedote

Kazakstanin tasavallan Presidentin kanslian lääketieteellinen keskus ja Biohit Oyj solmivat lääketieteellistä tutkimusta ja terveydenhoitoa koskevan yhteistyösopimuksen

Main Market, 2012-10-04 12:50 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Biohit Oyj, Pörssitiedote 4 Lokakuuta 2012, klo 13:50

Mahalaukun syöpä on eräs yleisimmistä syöpätyypeistä, erityisesti Kazakstanissa. Hoidon ennuste on hyvin huono ja ainoa tehokas keino on aikainen diagnosointi ja syöpäpesäkkeiden kirurginen poisto.

Biohit Oyj:n ja Kazakstanin tasavallan Presidentin kanslian lääketieteellisen keskuksen välisen yhteistyön tarkoitus on mahalaukun syöpäriskin mahdollisimman varhainen löytäminen seulontatutkimusten avulla. ”Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus suorittaa pilotti-tutkimus, jossa 900:lle potilaalle suoritettavan Biohit Oyj:n GastroPanel-tutkimuksen avulla pyritään saamaan lisätietoa ja löytämään mahalaukun syövän riskiryhmät”, toteaa  Biohit Oyj:n toimitusjohtaja Semi Korpela. GastroPanel on innovatiivinen ja käyttäjäystävällinen potilaan verinäytteestä tehtävä laboratoriotutkimus.

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=524048&lang=fi

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #271 : 07.10.2012, 00:10:24 »
Minulla on aika voimakas dejavuu kauppalehden sivuilla vuosisatoja jo velloneista keskusteluista. Kilvan siellä kehutaan tai haukutaan jotain firmaa. Kehujat eivät kuitenkaan ilmeisesti ole vakavasti laajentamassa osakesalkkuaan kehutun firman suhteen. Tuskin sitä on järkeä kehua, kun tavoite on saada sitä halvalla.

Eli summa summaarum. Laita rahasi puheiden suuntaan tai puheillasi ei ole uskottavuutta. Puheet taas eivät ole järkeviä jos tähtää puheiden suuntaan. Ikuinen dilemma, joka näissä sijoitusvinkkikeskusteluissa nousee esiin.

Nåh..

.

Salkkuani on tankattu elisalla, orionilla, sagalla ja muilla satunnaisilla, 2n peruspalkkaorjan vuosituloilla.
Olen katsellut biohittiä, vielä ei sitä ole salkussa. Tääkai on se jolla on epäilttävä p/e:1 ja osinkotuotto luokkaa 50%.. pitäisi tutkia onko tämä pidemmän ajan trendi jolloin voisi myydä kämpän asua teltassa ja ostaa uuden kämpän ja maksella velkaa osingoilla :p

hittiä olisi pitänyt ostaa jo viimevuonna, ja myydä pääomapalautusten jälkeen pois.

Marko M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 269
 • Nigga Amos
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #272 : 17.10.2012, 18:36:12 »
Lainaus
Julkaistu: 2012-10-16 17:00:00 CEST

Biohit Oyj
Pörssitiedote

Biohit Oyj:lle on myönnetty USA:ssa patentti keksinnöstä syöpää aiheuttavan asetaldehydin sitomiseksi ruoansulatuskanavassa ja ravinnossa

Helsinki Stock Exchange, 2012-10-16 17:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Biohit Oyj, Pörssi- ja lehdistötiedote 16.10.2012, klo 18:00

Biohit Oyj:lle on myönnetty US patentti 8,227,513 B2, joka on voimassa 3.4.2026 saakka. BioFood-keksintö käsittää elintarvikekoostumuksen, joka sisältää asetaldehydiä sitovan ainesosan. Tämän innovaation tarkoituksena on vähentää haitallisen asetaldehydin pitoisuutta suun-, nielun-, ruokatorven-, mahalaukun- sekä ohut- ja paksusuolen alueella ja tätä kautta pienentää kyseisten alueiden syöpäriskiä.

Kaikkia I luokan karsinogeeneja, kuten asetaldehydi, asbesti, bentseeni ja formaldehydi, lähteestä riippumatta, koskee yhteneväinen kansainvälinen periaate. Niille altistumista on pyrittävä kaikin tavoin vähentämään. Asetaldehydialtistuksen on osoitettu olevan merkittävin tekijä nimenomaan yläruonsulatuskanavan (suu-, nielu-, ruokatorvi- ja mahalaukku) syöpien synnyssä.  Maailmanlaajuisesti näihin syöpiin menehtyy vuosittain lähes puolitoistamiljoonaa ihmistä eli ne ovat merkittävin syöpäkuolemien aiheuttaja. Lisäksi näiden syöpien ennuste on poikkeuksellisen huono, joten tärkeintä on niiden ennaltaehkäiseminen ja toteaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Biohit Oyj:n kehittämällä BioFood-menetelmällä pyritään vähentämään ravinnon välityksellä tapahtuvaa altistumista asetaldehydille. Toisaalta Biohit Oyj:n kehittämällä GastroPanel-tutkimuksella pyritään löytämään ruokatorvi- ja mahasyövän tärkeimmät riskiryhmät, joille asetaldehydin välttäminen on erityisen aiheellista (www.biohit.fi/Laboratoriopalvelut, www.acetium/testi paljastaa asetaldehydialtistuksen).

 

 

Biohit Oyj

Semi Korpela, toimitusjohtaja

Tel. +358 9 773 86 333

semi.korpela@biohit.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa

 

Olisi toivottavaa, että esim. maitotuotteiden (mm. jogurtit) ja vauvanruokien sekä alkoholi- ja virvokejuomien pakkauksissa olisi tieto tuotteiden asetaldehydipitoisuudesta.

Tällä lisättäisiin asetaldehyditietoisuutta ja kuluttajalla olisi mahdollisuus valita tuotteita, joissa on vain vähän tai ei ollenkaan syöpää aiheuttavaa asetaldehydiä.

Biohit Oyj:n palvelulaboratorio tarjoaa alkoholin ja asetaldehydin pitoisuuksien määrityspalveluita mm. ravintoaineista ja alkoholipitoisista juomista. Tämä palvelu sopii niin elintarviketeollisuudelle, tutkimuslaitoksille ja valvontaviranomaisille kuin tavallisille kuluttajillekin (www.biohit.fi/ Laboratoriopalvelut, www.acetium/testi paljastaa asetaldehydialtistuksen.

Biohit Oyj:n kehittämälle Acetiumille on myönnetty eurooppalainen patentti. Tämä merkitsee, että Acetiumille on laaja patenttisuoja Euroopassa (www.biohithealthcare.com / Sijoittajat / Pörssi- ja lehdistötiedotteet 20.7.2012: Biohit Oyj:n Acetiumille on myönnetty eurooppalainen patentti). Patentteja on haettu myös Euroopan ulkopuolella.

Acetium-kapseleista mahanesteessä hitaasti liukeneva L-kysteiini sitoo (neutraloi) tehokkaasti hapottomassa mahassa syntyvää syöpää aiheuttavaa asetaldehydiä ja voi siten ehkäistä maha- ja ruokatorvisyöpiä. Näiden syöpien hoitoennuste on erityisen huono niiden liian myöhäisen toteamisen vuoksi.

Acetium-innovaatiolla on vahva tieteellinen perusta ja suuri tarve. Spesifisen syöpää aiheuttavan aineen löytäminen on syövän ehkäisyssä avainasemassa. Pistemutaatiosta johtuva puutteellinen kyky hävittää asetaldehydiä tarjoaa asetaldehydialtistuksen ihmismallin, joka johtaa alkoholin käyttäjillä monikertaiseen yläruoansulatuskanavan syöpien esiintymiseen. Tästä mallista saatujen yhteneväisten epidemiologisten ja biokemiallisten tulosten perusteella WHO:n alainen kansainvälinen Syövän tutkimuslaitos (IARC, International Agency for Research on Cancer) luokitteli lokakuussa 2009 alkoholijuomissa olevan ja alkoholista sisäsyntyisesti muodostuvan asetaldehydin I-luokan karsinogeeniksi ihmiselle eli yhtä syöpävaaralliseksi kuin esimerkiksi asbestin, formaldehydin ja bentseenin. Kaikkia I- luokan karsinogeeneja koskee yhtenäinen periaate. Niille altistumista on pyrittävä kaikin mahdollisin tavoin vähentämään.  Asetaldehydialtistus liittyy maailmanlaajuisesti vuosittain yli kolmeen miljoonaan ruoansulatuskanavan uuteen syöpätapaukseen eli noin 25 prosenttiin kaikista syövistä (www.acetium.fi/testi paljastaa asetaldehydialtistuksen).

Acetium-kapseli on ainoa valmiste maailmassa, jonka on osoitettu vähentävän altistumista asetaldehydille.  Acetium-kapseli on tarkoitettu mm. henkilöille, joilla on mahalaukun limakalvon vaurion ja toimintahäiriön (atrofisen gastriitin) aiheuttama hapoton maha. Hapoton maha on sekä maha- että ruokatorvisyövän merkittävin tunnettu riskitekijä. Näitä riskiryhmään kuuluvia ihmisiä, ilman että ovat siitä tietoisia, on maailmassa noin 500 miljoonaa. Yksinkertaisin tapa todeta atrofisen gastriitin aiheuttama hapoton maha on verestä tehtävä GastroPanel-biomerkkiainetutkimus, jonka Biohit Oyj on myös kehittänyt.

Acetium- ja GastroPanel-innovaatiot avaavat uusia mahdollisuuksia turvallisen ja kustannustehokkaan terveydenhuollon kehittämiseen ja sen myötä suurten ja voimakkaasti kasvavien markkinoiden hyödyntämiseen yhteistyössä koti- ja ulkomaisten alan yritysten ja tutkijoiden kanssa (kts www.biohithealthcare.com / ”State of the art GastroPanel and Acetium innovations for the unmet need” ja GastroPanel biomarkers).

Acetium-kapseleita, joita saa ilman reseptiä apteekeista, suositellaan henkilöille joilla on  1. pitkäaikainen mahahapon (HCl) määrää alentava lääkitys (PPI-lääkkeet ja H2- salpaajat), joita käyttää ajoittain tai jatkuvasti 5-10 % länsimaisesta väestöstä ja Suomessa mahdollisesti jo yli 500 000 henkilöä,  2.helikobakteeri-infektion tai autoimmuunitaudin aiheuttamasta atrofisesta gastriitista johtuva hapoton tai matalahappoinen maha, jonka GastroPanel löytää (noin 500 miljoonaa ihmistä maailmassa),  3. hoitamaton krooninen helikobakteeri-infektio, josta luotettavan diagnoosin antaa GastroPanel (yli 500 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti),  4. mahaleikkauksen jälkitila (yli miljoona ihmistä maailmanlaajuisesti),  5. asetaldehydin aineenvaihduntaan liittyvä geenivirhe: 30 – 50 %:lla aasialaisista on vajavainen ALDH2-toiminta.

Vaikka vielä ei ole tietoa siitä, että kuinka paljon (tehokkaasti) Acetium estää maha- ja ruokatorvisyöpää, niin kiistaton tieteellinen näyttö on mm. siitä, että I-luokan karsinogeeni, asetaldehydi aiheuttaa syöpää ja sitä syntyy hapottomassa mahassa, joka on tunnetuin maha- ja ruokatorvisyövän riskitekijä. Asetaldehydialtistus liittyy maailmanlaajuisesti vuosittain yli kolmeen miljoonaan ruoansulatuskanavan uuteen syöpätapaukseen eli noin 25 prosenttiin kaikista syövistä.

Acetium- ja GastroPanel-innovaatiot täydentävät toisiaan. GastroPanel-biomerkkiainetutkimus löytää korpuksen limakalvon vaikean vaurion ja toimintahäiriön (atrofisen gastriitin), joka johtaa hapottomaan mahaan ja tämä toimintahäiriö riskeineen useimmiten jää loppuiäksi. Kuten edellä esitetään, hapottomaan mahaan liittyvää maha- ja ruokatorvensyövän riskiä saattaa olla mahdollista vähentää aterioiden ja alkoholin käytön yhteydessä otetuilla Acetium-kapseleilla.

GastroPanel-biomerkkiainetestit, toisin kuin vielä käytössä olevat helikobakteeritestit (13C ureahengitystesti ja ulosteen antigeenitesti) dyspepsian (eri tyyppisten ylävatsavaivojen) ja helikobakteeri-infektion diagnostiikassa, löytävät luotettavasti helikobakteeri-infektion ja paljastavat atrofisen gastriitin sekä siihen liittyviä syöpä- ym. riskejä.

Länsimaisesta väestöstä 20-40%:lla esiintyy dyspepsiaa, joka koululääketiedettä noudattaen vaatii gastroskopia-tutkimuksen. Tähän ei ole resursseja eikä tarvettakaan, samoin kuin ei riskipitoisiin koelääkityksiinkään, koska GastroPanel-biomerkkiainetesteillä voidaan valita sairaita ja riskipotilaita gastroskopiaan ja ajoissa parantavaan hoitoon. Näin voidaan lisätä potilasturvallisuutta ja säästää 40-70% niukasta ja kallista endoskopiakapasiteetista erityisesti kolonoskopioihin paksusuolisyövän varhaisdiagnostiikkaan ja ennaltaehkäisyyn. Erityisesti vanhemmalla väestönosalla dyspepsiavaivat hyvin usein ovat paksusuoliperäisiä. Siksi dyspepsiapotilaan GastroPanelia on edullista täydentää ColonView-tutkimuksella valikoimaan riskipotilaita kolonoskopiaan (www.biohit.fi: Diagnostiikka / Tuote-esitteet).

Kansainvälinen helikobakteeritutkijaryhmä (Helicobacter Pylori Study Group) totesi Maastricht IV konsensuskokouksestaan laaditussa julkaisussaan huhtikuussa 2012, että verinäytteen biomerkkiainetestit ovat luotettava tapa todeta ja seuloa mahalaukun sairauksia ja niiden riskitiloja.

Tutkijat suosittelevat biomerkkiainetestejä vatsavaivoista kärsivien helikobakteeri-infektion ja erityisesti atrofisen gastriitin aiheuttaman hapottoman mahan toteamiseen ja seurantaan sekä oireettomien seulontaan (www.biohit.fi: Sijoittajat /Pörssi- ja lehdistötiedotteet/ 08/06/2012).

Samoihin johtopäätöksiin ja suosituksiin päätyivät myös Kansainvälisen Terve maha-organisaation (HSI, Healthy Stomach Initiative) 16 ruuansulatuskanavan sairauksien asiantuntijaa 12 maasta (www.hsinitiative.org). Biomerkkiainetestit soveltuvat sekä oireettoman että vatsavaivoista kärsivän potilaan atrofisen gastriitin ja siitä johtuvien mahasyöpä- ym. riskien diagnostiikkaan ja seulontaan (www.biohithealthcare.com: Sijoittajat/ Pörssi- ja lehdistötiedotteet: 17/02/2012 Biohit Oyj:n GastroPanel-biomerkkiainetutkimusta suositellaan vatsavaivoista kärsivien ja oireettomien potilaiden mahalaukun toiminnan ja riskitilojen ensisijaiseksi tutkimukseksi).

Moderniin, runsaasti tietoa antavaan, turvalliseen ja kustannustehokkaaseen GastroPanel-biomerrkiainetutkimukseen dyspepsian (eri tyyppisten ylävatsavaivojen) ja helikobakteeri-infektion diagnostiikassa ei liity seuraavia ongelmia:

 

• 13C ureahengitystestillä (UBT), ulosteen antigeenitestillä ja vasta-ainetesteillä ei saada diagnoosia helikobakteeri-infektion tai autoimmuunitaudin aiheuttamasta mahalaukun runko-osan (korpuksen) atrofisesta gastriitista eikä helikobakteeri-infektion aiheuttamasta mahalaukun alaosan ( antrumin) atrofisesta gastriitista. Atrofinen gastriitti on lähes aina oireeton ja useimmiten parantumaton.

• Toteamaton korpuksen atrofinen gastriitti (hapoton maha) voi johtaa maha- ja ruokatorvisyöpään sekä B12 vitamiinin, raudan, magnesiumin, kalsiumin ja eräiden lääkeaineiden imeytymishäiriöihin.

• Kalsiumin vaje aiheuttaa osteoporoosia. B12-vitamiinin vaje voi johtaa pernisiöösi anemiaan, dementiaan, depressioon ja ääreishermostovaurioihin • Monien lääkeaineiden kuten dipyridamolin, joidenkin rautavalmisteiden ja sienilääkkeiden (fluconazoli, itraconazoli), tyroksiinin ja atatsanoviirin imeytyminen on alentunut hapottomassa mahassa. Varsinkin seniori-ikäisillä vakavien suolistoinfektioiden (esim. giardiaasi, malaria, Clostridium difficile ja E. coli EHEC) riski voi lisääntyä.

• Antrumin atrofinen gastriitti lisää peptisen haavataudin ja mahasyövän riskiä. Samanaikainen korpuksen ja antrumin atrofinen gastriitti on suurin tunnettu mahasyövän riskitila. Osa mahasyövistä voi seurata suoraan helikobakteeri-gastriitista. Perinnöllistä mahasyöpää esiintyy alle 1%:lla väestöstä.

• Mikään kyseisestä kolmesta helikobakteeritestistä ei anna tietoa mahalaukun runsaasta haponerityksestäkään, mikä ruokatorven refluksitautia sairastavalla saattaa aiheuttaa tämän taudin usein oireettomia komplikaatioita. Näitä ovat haavainen ruokatorventulehdus ja Barrett'in ruokatorvi, jotka ilman hoitoa saattavat johtaa ruokatorvisyöpään. Runsaan haponerityksen vuoksi epäily ruokatorven refluksitaudin komplikaatiosta, atrofinen gastriitti ja oireileva helikobakteeri-infektio edellyttävät gastroskopiatutkimusta syöpä- ym. riskien poissulkemiseksi.

• Edellä esitetyn lisäksi 13C ureahengitystesti ja ulosteen antigeenitesti voivat antaa jopa 40% vääriä negatiivisia tuloksia helikobakteeri-infektiosta, eli tämä infektio syöpä- ym. riskeineen jää diagnosoimatta, silloin kun potilaalla on atrofinen gastriitti, MALT lymfooma tai vuotava peptinen haavatauti tai potilas saa parhaillaan antibiootti- tai PPI-hoitoa.

 

Hoitovirheiden, turhien kustannusten ja jopa turhien syöpäkuolemien välttämiseksi on suositeltavaa korvata vielä käytössä olevat helikobakteeritestit GastroPanel-biomerkkiainetutkimuksella. Koska GastroPanel-tutkimus on helposti tehtävissä ja saatavilla, ei ole suositeltavaa lääkitä vatsavaivoista kärsiviä ilman tarkempaa diagnoosia. Vatsavaivojen riskipitoisilla itsehoidoilla saatetaan viivästyttää esim. mahasyövän esiasteen diagnoosia parantavan hoidon ulottumattomiin. Suomessa vatsavaivoja esiintyy noin kolmanneksella väestöstä ja näistä kymmeniä tuhansia potilaita saa happopumpunesto (PPI)-lääkkeitä tai käyttää ilman reseptiä saatavia mahahappoa vähentäviä PPI- ym. lääkkeitä siitä huolimatta, että potilaalla on atrofisen gastriitin aiheuttama hapoton maha ja siitä johtuvat syöpä- ym. riskejä.

 

 Sekä lääkärin määräämistä että ilman reseptiä saatavista happopumpunesto (PPI)-lääkkeistä varoitetaan seuraavasti: ”Jos potilaalla on hälyttäviä oireita (esim. merkittävää selittämätöntä painon laskua, toistuvaa oksentelua, nielemishäiriöitä, verioksennuksia tai veriulosteita) ja epäilty tai todettu mahahaava, pahanlaatuisen sairauden mahdollisuus on suljettava pois, koska PPI- hoito voi lievittää oireita ja viivästyttää diagnoosia.” Tämä varoitus on aiheellinen, mutta ei riittävä vähentämään erittäin korkeaa kuolleisuutta maha- ja ruokatorvisyöpään, koska ”hälyttävien oireiden” ilmaannuttua syöpä on useimmiten jo edennyt parantavan hoidon ulottumattomiin. Tästä varoituksesta huolimatta ja ilman atrofisen gastriitin (hapoton maha) poissulkua vatsavaivoja hoidetaan hyvin usein mahahappoa vähentävillä PPI- ym. lääkkeillä. Lisäksi sekä helikobakteeri-infektion että autoimmuunisairauden aiheuttama atrofinen gastriitti syöpä- ym. riskeineen on vähäoireinen tai useimmiten oireeton.

 

Väestön ikääntyessä jo kansantaudeiksi tulleiden osteoporoosin ja B12-vitaminin puutoksesta johtuvien tautien taustalla saattaa olla diagnosoimaton atrofinen gastriitti. Autoimmuuniperäistä korpuksen atrofista gastriittia sairastavalla saattaa olla samanaikaisesti toinenkin autoimmuunitauti, kuten kilpirauhasen tulehdus, keliakia, reuma ja tyypin 1 diabetes, tai päinvastoin, esim. kilpirauhasen tulehdusta ja tyypin 1 diabetestä sairastavilla on usein autoimmuuniperäinen oireeton atrofinen gastriitti ja sen aiheuttamana maha- ja ruokatorvisyövän riski sekä mm. B12-vitamiinin puutos. GastroPanel auttaa valitsemaan riskipotilaita ajoissa gastroskopiatutkimuksiin ja parantavaan hoitoon.

 

Acetiumiin ja asetaldehydiin liittyvää kirjallisuutta

 

1. Salaspuro V, Hietala J, Kaihovaara P, Pihlajarinne H, Marvola M, Salaspuro M. Removal of acetaldehyde from saliva by a slow-release buccal tablet of L-cysteine. Int J Cancer 2002;97:361-4.

3. Salaspuro VJ, Hietala JM, Marvola ML, Salaspuro MP. Eliminating carcinogenic acetaldehyde by cysteine from saliva during smoking. Cancer Epid Biomark Prev 2006;15:146-9.

4. Kartal A, Hietala J, Laakso I, Kaihovaara P, Salaspuro V, Sakkinen M, et al. Formulation and in vivo evaluation of L-cysteine chewing gums for binding carcinogenic acetaldehyde in the saliva during smoking. J Pharm Pharmacol.   2007;59:1353-8.

5. Linderborg K, Marvola T, Marvola M, Salaspuro M, Färkkilä M, Väkeväinen S. Reducing carcinogenic acetaldehyde exposure in the achlorhydric stomach with cysteine. Alcoholicm Clin Exp Res, 2011;35:1-7.

 

GastroPaneliin liittyvää kirjallisuutta

 

1.Malfertheiner ym. Management of Helicobacter pylori infection. the Maastricht IV/ Florence Consensus Report. gut-bmj.com on May 18, 2012. European Helicobacter Pylori Study Group, ESPSG  2.Agreus ym. Rationale in diagnosis and screening of atrophic gastritis with stomach-specific plasma biomarkers, Scandinavian Journal of Gastroenterology 2012; 47: 136 – 147)  3.WHO. http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2009/pdfs/pr196_E.pdf 2011

 

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=525489&lang=fi

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #273 : 17.10.2012, 21:28:42 »
Itse myisin biohittini pois jos omistaisin. Tämän acetiumin kaupallistaminen on hyvin kyseenalaista. Tuote on varmaan hyvä, mutta onko siitä bisnekseksi.


PaulR

 • Vieras
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #275 : 22.10.2012, 16:18:49 »
Itse myisin biohittini pois jos omistaisin. Tämän acetiumin kaupallistaminen on hyvin kyseenalaista. Tuote on varmaan hyvä, mutta onko siitä bisnekseksi.

Taitaa olla enää kymppi tililä Loput metalleissa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #276 : 07.11.2012, 23:28:16 »
"If it's written on a piece of paper, it's worth the paper it's written on." -Isot pojat

Noin muuten ostaisin kaivososakkeita, jos olisi vielä löysää rahaa.

Talvivaarasta kannatta kuitenkin pysyä erossa. Niillä on niin paljon sotkuja meneillään, että osakkeen tulevaisuus on kyseenalainen. Lisää lienee tulossa kunhan ympäristövyyhti purkautuu kunnolla.

Eikö se näy jo osakekurssissa?

Vaikea sanoa.

Talvivaaralla on ollut yllättävä paljon sotkuja. Se antaisi olettaa, että johtio ei piittaa säädöksistä tai ymmärrä niitä. Siitä taas voi vetää johtopäätöksen, että lisää ruumiita voi olla kaapissa. Sillä olettamalla, kurssi voi saada lisää iskuja. Talvivaaran trendi on ollut laskusuuntainen viimmeisen vuoden ajan.

Se miksi en itse sijoittaisi Talvivaaraan on epävarmuus. Vain yrityksen johto voi tietää mitä sotkuja vielä voi tulla ja sellainen ei povaa hyvää sijoitajille. Talvivara on jonkinlainen musta laatikko tällä hetkellä.

Haluan nopeasti nostaa esille tämän talvivaaraongelman, joka nyt konkretisoitui jälleen kerran. Viime päivinä on jälleen uusi ekosotku meneillään Talvivaarassa. Vastuuhenkilöistä ei juurikaan ole näkynyt mitään vaan kameroien eteen on passitettu keskitason johtajia selittelemään allasvuotoja.

Talvivaara voidaan pitää erittäin huonosti johdettuna firmana ja vastuunpakoilun kulttuuri näyttäisi olevan vallallaan. Olen hämmästynyt jos Talvivaaralle vielä myönnettäisiin uraanin louhintalupa. Se kuullostaa lähinnä katastrofin reseptiltä nykyjohdon puitteissa.

Tästä osakkeesta kannattaa edelleen pysyä erossa.

Eikös kyseessä ole lupa erotella uraania jo murskatusta jätekivestä? Toki pistäisin itsekin osakkeet myyntiin lähinnä matalan nikkelin hinnan takia.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #277 : 11.12.2012, 10:00:24 »
Mä aattelin tyjätä heti aamulla salkkuni.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

..
No en vaiskaan. Tänään tällainen tiedote, ja perjantaina toisenlainen.
Saas nährä mitä kurssi on ensi viikolla.
http://www.ts.fi/uutiset/talous/425329/Alkoholismilaakkeella+ratkaisun+hetki++turkulaiskeksinto+laakeviraston+kasittelyssa

0,55 eur hintaan pistetty pieni ostotoimari sisään. Tällä voisi tehdä jouluksi pienet joulurahat.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2012, 10:15:50 kirjoittanut Jani Rantala »

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4850
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #278 : 11.12.2012, 10:09:24 »
Tänään tällainen tiedote, ja perjantaina toisenlainen.

Pitihän se arvata. Heti, kun Biotie mainitaan, hämeenlinnalainen rakennusmies on haukkana paikalla.

Muistathan kuitenkin sisäpiirisäännöt: vaikka tiedätkin, mitä perjantaina ollaan julkistamassa, et saa puolella sanallakaan vihjata siihen esimerkiksi tällä foorumilla. Muuten tulee poliisisetä ja laittaa käsiraudat ranteisiin, eikä salkkusi arvo riitä kaikkien asiasta koituvien seuraamusten maksamiseen.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #279 : 11.12.2012, 10:17:39 »
Tänään tällainen tiedote, ja perjantaina toisenlainen.

Pitihän se arvata. Heti, kun Biotie mainitaan, hämeenlinnalainen rakennusmies on haukkana paikalla.

Muistathan kuitenkin sisäpiirisäännöt: vaikka tiedätkin, mitä perjantaina ollaan julkistamassa, et saa puolella sanallakaan vihjata siihen esimerkiksi tällä foorumilla. Muuten tulee poliisisetä ja laittaa käsiraudat ranteisiin, eikä salkkusi arvo riitä kaikkien asiasta koituvien seuraamusten maksamiseen.

Ootsä ny ihan tosissasi??
Jos oot niin tämä oli kyllä typerin kirjoitus ikinä.

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4850
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #280 : 11.12.2012, 10:23:01 »
Niin muuten, Rantala tai joku muu voisi vähän valaista: kuka Biotien osake-enemmistön nykyään omistaa? Hallituksessa näyttäisi olevan vain yksi suomalainen viiden ulkomaalaisen seurana.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #281 : 11.12.2012, 10:28:19 »
Niin muuten, Rantala tai joku muu voisi vähän valaista: kuka Biotien osake-enemmistön nykyään omistaa? Hallituksessa näyttäisi olevan vain yksi suomalainen viiden ulkomaalaisen seurana.

http://www.invesco.com/portal/site/global
Tämä suurin omistaja
Toiseksi suurin UCB joka omistaa lisenssin tämän päivän tiedotteen lääkkeeseen.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #282 : 11.12.2012, 12:49:05 »
Avaan salkun provosoivasti ottamalla siihen ajankohtaisen Talvivaaran.

17.11.2011: noin 2,40€
11.12.2012: noin 1,17€

Yli puolet pois. Sen siitä saa kun uskoo valtion johdon virallista totuutta ikuisesta nousukaudesta. Tyhmiltä rahat pois on ihan oikein.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #283 : 11.12.2012, 16:48:56 »
Avaan salkun provosoivasti ottamalla siihen ajankohtaisen Talvivaaran.

17.11.2011: noin 2,40€
11.12.2012: noin 1,17€

Yli puolet pois. Sen siitä saa kun uskoo valtion johdon virallista totuutta ikuisesta nousukaudesta. Tyhmiltä rahat pois on ihan oikein.

Nyky kurssistakin lähtee puolet pois kunhan anti tulee ja nikkelin maailmanmarkkinahinnan kohoamista odotellessa.

Marko M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 269
 • Nigga Amos
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #284 : 14.12.2012, 14:32:59 »
EMA antoi suosituksen Selincron hyväksymiseksi. Biotien tulevaisuus näyttää hyvältä.

Lainaus
European Medicines Agency recommends approval of medicine for reduction of alcohol consumption

http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/news_and_events/news/2012/12/news_detail_001675.jsp&mid=WC0b01ac058004d5c1

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4850
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #285 : 14.12.2012, 14:35:23 »
EMA antoi suosituksen Selincron hyväksymiseksi.

Eivät ne voi mitään muuta suositella, koska kyseessä on jo nelisenkymmentä vuotta sitten kehitetty lääkeaine, joka ei ole tähänkään asti aiheuttanut mitään ongelmia.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #286 : 14.12.2012, 15:04:05 »
EMA antoi suosituksen Selincron hyväksymiseksi.

Eivät ne voi mitään muuta suositella, koska kyseessä on jo nelisenkymmentä vuotta sitten kehitetty lääkeaine, joka ei ole tähänkään asti aiheuttanut mitään ongelmia.

Sulla tuo kyky ajatella ei lienee ole paras mahdollinen. Myyntilupaa ei tule ihan sillä perusteella että tuote ei eroa placebosta. Nalmen turvallisuus on ollut itsestäänselvyys. Se mitä on tutkittu niin on ollut teho ilman psykososiaalista paapomista . Tämän kaiken olisi normaali täyspäinen pystynyt ihan itse päättelemään.

Tässä lisää aiheesta.
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/historiallinen+paiva+biotielle/201212322649

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4850
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #287 : 14.12.2012, 15:08:28 »
^ On se kuitenkin hyvä, että maltoit olla möläyttämättä tietoa julkisuuteen ennen aikojaan. Ks. keskustelu tässä samassa ketjussa pari päivää sitten.

Biotien julkisessa sisäpiirirekisterissä ei ole ketään Rantalaa, joten ilmeisesti saat tietosi jonkun sukulaisen, tuttavan tai muun kontaktin kautta. Tällä kertaa teit kuitenkin todella viisaasti, kun et ainakaan tällä foorumilla julkistanut mitään etukäteen.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #288 : 14.12.2012, 15:28:02 »
^ On se kuitenkin hyvä, että maltoit olla möläyttämättä tietoa julkisuuteen ennen aikojaan. Ks. keskustelu tässä samassa ketjussa pari päivää sitten.

Biotien julkisessa sisäpiirirekisterissä ei ole ketään Rantalaa, joten ilmeisesti saat tietosi jonkun sukulaisen, tuttavan tai muun kontaktin kautta. Tällä kertaa teit kuitenkin todella viisaasti, kun et ainakaan tällä foorumilla julkistanut mitään etukäteen.

No sä se sitten jaksat aina ylättää. Sulla on kerrassaan ihmeellinen tapa trollata. Pistää muuten miettimään että oletko nero vaiko ihan täys pöljä.

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4850
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #289 : 14.12.2012, 15:37:20 »
No sä se sitten jaksat aina ylättää. Sulla on kerrassaan ihmeellinen tapa trollata. Pistää muuten miettimään että oletko nero vaiko ihan täys pöljä.

Työttömän rakennusmiehen näkökulmasta olen varmastikin täysi pöljä. Syytöstä trollauksesta en niele, koska en ole koskaan kosiskellut suuren yleisön reaktioita tahallisen provosoivilla postauksilla, olen ainoastaan kettuillut sinulle, useimmiten oikaisemalla vääriä käsityksiäsi ihan aiheesta.

Jospa lopetettaisiin tämä "yllättäminen" tähän. Muista maksaa jäsenmaksusi.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #290 : 14.12.2012, 15:42:09 »
No sä se sitten jaksat aina ylättää. Sulla on kerrassaan ihmeellinen tapa trollata. Pistää muuten miettimään että oletko nero vaiko ihan täys pöljä.

Työttömän rakennusmiehen näkökulmasta olen varmastikin täysi pöljä. Syytöstä trollauksesta en niele, koska en ole koskaan kosiskellut suuren yleisön reaktioita tahallisen provosoivilla postauksilla, olen ainoastaan kettuillut sinulle, useimmiten oikaisemalla vääriä käsityksiäsi ihan aiheesta.

Jospa lopetettaisiin tämä "yllättäminen" tähän. Muista maksaa jäsenmaksusi.

Jos et trollaile niin muuten vaan kirjoittelet täysin pimeitä. Ja kun mielestäni jotain oikaistaan niin sillon korjataan väärää tietoa, eikä anneta sitä itse, tai niin minä olen asian käsittänyt.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #291 : 14.12.2012, 15:50:51 »
^ On se kuitenkin hyvä, että maltoit olla möläyttämättä tietoa julkisuuteen ennen aikojaan. Ks. keskustelu tässä samassa ketjussa pari päivää sitten.

Biotien julkisessa sisäpiirirekisterissä ei ole ketään Rantalaa, joten ilmeisesti saat tietosi jonkun sukulaisen, tuttavan tai muun kontaktin kautta. Tällä kertaa teit kuitenkin todella viisaasti, kun et ainakaan tällä foorumilla julkistanut mitään etukäteen.

Tai sitten ihan lukemalla lehdestä, ja firman tiedotteista. ;D

Marko M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 269
 • Nigga Amos
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #292 : 20.12.2012, 17:25:48 »
Lainaus
Biohit julkistaa asetaldehydimittausten tuloksia

Biohit Oyj on toteuttanut mittauksia karsinogeenisen asetaldehydin pitoisuuksista ravintoaineissa ja alkoholipitoisissa juomissa. Asetaldehydi on yleisesti käytetty ja luonnossa runsaana esiintyvä omenalta tuoksuva syöpää aiheuttava aine. Sitä valmistetaan teollisuuden käyttöön satoja tuhansia tonneja vuosittain. Asetaldehydiä esiintyy erityisen runsaasti elintarvikkeissa, joiden valmistamiseen liittyy käymisprosessi kuten esimerkiksi alkoholijuomissa, etikassa ja meijerituotteissa.

Tutkimuksessa asetaldehydipitoisuutta mitattiin teollisvalmisteisista juomista, joista osa sisälsi alkoholia ja osa oli alkoholittomia. Otos sisälsi 119 eri kaupallista valmistetta, joita on saatavilla päivittäistavaraliikkeistä.

Tutkimusotoksen alkoholijuomissa pitoisuudet olivat yleisesti korkeita ja osassa näytteistä asetaldehydipitoisuuden ns. turvaraja 100 µM ylitettiin 5-kertaisesti. Miedoissa teollisissa alkoholijuomissa (oluissa) pitoisuudet vaihtelivat tuoteryhmän sisällä huomattavasti. Pitoisuudet vaihtelivat voimakkaasti myös glögi-tyyppisten juomien kohdalla.

Kansanterveydellisesti huomionarvoista on myös se, että virallinen luokitus alkoholijuomaksi vaatii 2,8% alkoholipitoisuuden. Monet kotitekoiset juomat ja ravintovalmisteet, kuten kotikalja tai soijatuotteet, sisältävät myös käymisteitse syntyvää alkoholia. Yläruoansulatuskanavan alueella matalakin alkoholipitoisuus toimii tehokkaana paikallisena asetaldehydilähteenä.

Toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj: ”Elintarvike- ja alkoholiteollisuus kuten myös elintarviketeollisuutta valvova virasto myöntävät asetaldehydin olemassaolon. Asetaldehydin haitallisuus ja sille altistuminen on saatava tietoisuuteen. Kuluttajien tulee saada tietoa jokapäiväisiin turvallisina pidettyihin kulutustuotteisiin liittyvästä riskistä.”

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=535108&lang=fi

http://news.yahoo.com/biohit-announces-results-acetaldehyde-measurements-094548545.html

http://www.evira.fi/portal/fi/evira/esittely/toiminta/tieteellinen_tutkimus/hankkeet/kaynnissa_/asetaldehydi_elintarvikkeissa/

http://www.evira.fi/portal/fi/evira/asiakokonaisuudet/vierasaineet/tietoa_vierasaineista/asetaldehydi

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #293 : 22.01.2013, 00:50:53 »
Ilmainen sijoitusvinkki: ei kannata sijoittaa seuraavan kuun vuokrarahojaan minkään Bio-alkuisen yhtiön osakkeisiin. :)

Paska vinkki
Itse olen liki 1000€ tuollaisella tempulla voitolla

No eipä näköjään tarvinnut kauaa odotella, että keinottelija tarttuu täkyyn... :)

Kerroppa paljonko olisin tappiolla jos olisin ostanut kaikilla rahoilla  hittiä??

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 323
 • Liked: 3565
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #294 : 22.01.2013, 03:27:02 »
Asiantuntijoilta ehdotuksia Hommasalkkuun vrt. Timon lista. Sijoitushorisontti useampi vuosi, ei päiväkauppaa.
10-15 osaketta. Avaan salkun provosoivasti ottamalla siihen ajankohtaisen Talvivaaran. Sitten lisää osakkeita kiitos, tuolla ei vielä pitkälle päästä ;)

Fortum. hyvä osinkotuotto ja saksan luopuminen ydinvoimasta
Toinen ydinvoimafirma elikkä UPM Nanosellu ja tämä puumuovikuitu lisäksi
Kolmanneksi Stonesoft Jos tästä joskus tulee jotakin niin kurrsi voi nousta pirusti.
Neljänneksi  biotie huikean tuottopotentiaalin takia.
viides biohit samoiten huikean potentiaalin takia.

Rantalan sijoituskirjoituksista voi olla montaa mieltä - ja pääasiassa olen niistä aika samaa mieltä kuin Junkkari, mutta tämä Rantalan sijoitussuositusviesti on syytä nostaa esille. Sitten suosituksen Stonesoftin kurssi on lähes kolminkertaistunut, Biohitin hieman yli kaksinkertaistunut ja UPM (osingot huomioiden) on noussut noin neljänneksen. Fortum on osingot huomioiden tuottanut pientä tappiota kuten myös Biotie. Tuollaisella salkulla olisi peitottu indeksit mennen tullen.
Homma is the new black.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #295 : 22.01.2013, 23:42:18 »
Asiantuntijoilta ehdotuksia Hommasalkkuun vrt. Timon lista. Sijoitushorisontti useampi vuosi, ei päiväkauppaa.
10-15 osaketta. Avaan salkun provosoivasti ottamalla siihen ajankohtaisen Talvivaaran. Sitten lisää osakkeita kiitos, tuolla ei vielä pitkälle päästä ;)

Fortum. hyvä osinkotuotto ja saksan luopuminen ydinvoimasta
Toinen ydinvoimafirma elikkä UPM Nanosellu ja tämä puumuovikuitu lisäksi
Kolmanneksi Stonesoft Jos tästä joskus tulee jotakin niin kurrsi voi nousta pirusti.
Neljänneksi  biotie huikean tuottopotentiaalin takia.
viides biohit samoiten huikean potentiaalin takia.

Rantalan sijoituskirjoituksista voi olla montaa mieltä - ja pääasiassa olen niistä aika samaa mieltä kuin Junkkari, mutta tämä Rantalan sijoitussuositusviesti on syytä nostaa esille. Sitten suosituksen Stonesoftin kurssi on lähes kolminkertaistunut, Biohitin hieman yli kaksinkertaistunut ja UPM (osingot huomioiden) on noussut noin neljänneksen. Fortum on osingot huomioiden tuottanut pientä tappiota kuten myös Biotie. Tuollaisella salkulla olisi peitottu indeksit mennen tullen.

Ja sitten uusi ennustus

Biotie + 100% ennen juhannusta. Nyt laidat 0-43-0.44 €

Marko M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 269
 • Nigga Amos
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #296 : 25.01.2013, 18:30:48 »
Ei kannata uskoa mutta Bt,Bh ja eQ saattavat olla raketteja.

Professori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 488
 • Liked: 2726
  • Professorin ajatuksia
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #297 : 26.01.2013, 16:48:35 »
Itse myisin biohittini pois jos omistaisin. Tämän acetiumin kaupallistaminen on hyvin kyseenalaista. Tuote on varmaan hyvä, mutta onko siitä bisnekseksi.

Acetium näytti olevan apteekissa tänään lopussa. Ilmeisesti kauppa käy, toimitusvaikeudet rassaavat tai hyllyn täyttäjä oli laiskotellut. En ostanut enkä kysynyt.

Kirjoituksesi ajankohdan jälkeen Biohitin osake on noussut yli 100%. Vaikeaa on siis osakekurssien ennustaminen ja muiden neuvominen. Itse kuitenkin uskon Biohitiin erittäin paljon. Perusteluksi esitän, että Acetiumin lisäksi sillä on myös muuta hyvää tarjolla. Ja lisäksi se on jo yhden kerran noussut, tosin kapealla sektorilla, maailman johtavaksi tekijäksi - tällaista kokemusta ei Suomessa ole kovin monella muulla yrityksellä.

Lisää Biohit-näkemyksistäni kiinnostuneille löytyy täältä noin viikko sitten kirjoitettuna: http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2013/01/biohit-suomen-seuraava-menestystarina.html
Niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus.
Lisää ajatuksia: http://professorinajatuksia.blogspot.com/

ikki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 009
 • Liked: 347
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #298 : 26.01.2013, 17:06:11 »
Jännempi osake just nyt on kyl saaga. Osingot ja p/e edelleen huipussa, hinnankehityskin ollut sitä luokkaa että kuvittelisi kovan kasvun nahkojen välityksessä jatkuneen.

Marko M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 269
 • Nigga Amos
Vs: Suuri osakesijoittaminen -ketju
« Vastaus #299 : 26.01.2013, 17:13:08 »
Biohitillä on paljon muutakin kuin Acetium.

http://www.biohithealthcare.com/fi/tuotteet

Aasialaiset kärsivät asetaldehydista geeniperimänsä vuoksi ja ovat alttiita mahasyövälle ja jos GrandPharma saa Acetiumin markkinoitua hyvin Kiinassa ovat tuotot erittäin suuret.

http://www.biohithealthcare.com/fi/feed/news/115/biohit-ja-grandpharma-solmineet-lisensointisopimuksen
« Viimeksi muokattu: 26.01.2013, 17:15:34 kirjoittanut Marko M »

Tagit: