HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Kuinka moni hommalainen kannattaa EU:ta? (äänestys)

(1/8) > >>

do.ut.des:
Itse pidän EU:ta Eurostoliittona ja en katso hyvällä Yhdistyneitä Kansakuntiakaan. Jos olisin Suomen itsevaltias, eroasin molemmista.

Mutta nyt hyvät herrat ja naiset, lattia on teidän.Edit: maininta äänestyksestä otsikkoon.

ämpee:
Valitsin sen keskimmäisen vaihtoehdon, eli "näin on hyvä".
Talousliitto vielä menettelee, mutta kaavailtu Lissabonin "sopimuksen" ajama Eurostoliitto ei enää menettele.

Olisin myös äänestänyt sen mahdollisuuden eroamiseen puolesta, jos kahta kohtaa voisi äänestää.

Vasarahammer:
EU on pakkoavioliitto, josta eroamisella olisi hintansa. Suomen yksipuolinen ero EU:sta haittaisi Suomea taloudellisesti.

Omasta mielestäni tietynlainen eurooppalainen yhteistyö on perusteltua. Minusta taloudellinen liitto riittää ja poliittisesta unionista pitäisi päästä eroon.

Nykymuotoinen Euroopan Unioni johtaa vallan keskittymiseen ja kansallisvaltioiden päätäntävallan hitaaseen mutta varmaan vähenemiseen.

escobar:
Aika epäsopivat vaihtoehdot henk.koht. koska jo nyt ollaan menty liian pitkälle, ja mitä väliä jollain teoreettisella irtaantumis optiolla tekee? EU:n pitäisi olla talousliitto ei mitään muuta.

J:
Euro, tavaroiden ja palveluiden vapaa liikkuvuus jne talousnäkökohdat kallistavat vaa'an EU:n kannalle. Unohtaa ei pidä myöskään länsi-integraatiota ja (heikohkoja) turvallisuustakuita. Minusta Martti Ahtisaarella on hyvä pointti sanoessaan että Suomen tulee liittyä kaikkiin länsimaisiin liittoumiin.

Toki EU:ssa on paljon turhaa ja suorastaan vahingollista toimintaa/päätöksiä, joka olisi ilman muuta karsittava. Suomen pitäisi esiintyä EU:ssa jämäkämmällä otteella, ei aina tarvitse olla se mallioppilas, nyrkkiäkin voi joskus iskeä pöytään. Esim sokerijuurikkaan viljelykiistassa taisimme ottaa turpaan 6-0 aivan ihmeellisillä perusteluilla.

Sitten erikseen pitää vielä mainita nekin asiat, jotka muka ovat EU:n vika, mutta jotka käytännössä on ryssitty ihan kotimaisin voimin. Kansalle perusteluksi käy aina sama selitys: EU vaatii, EU:n harmonisointi edellyttää jne. Näistä hyviä esimerkkejä ovat vaikka susien suojelu/lukumäärä Suomessa tai uusi ulkomaalaislaki.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta