Kirjoittaja Aihe: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan  (Luettu 5737 kertaa)

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 474
 • Liked: 1052
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #30 : 08.07.2021, 13:41:28 »
Silmäilin hieman ylimalkaisesti HS:n juttua tästä casesta ja vasta katsoessani kommentteja allaolevasta, luin juttua tarkemmin uudestaan jossa oli seuraava hämmästyttävä asia:

Lainaus käyttäjältä: HS
...
Mies myös vakuutti korkeimmalle hallinto-oikeudelle muuttaneensa elämäntapaansa. Muutos tapahtui sen jälkeen, kun hän sai tiedon Maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksestä. Vuonna 2020 hän sai työtä nuoriso-ohjaajana.

Faktat eivät kuitenkaan tukeneet miehen väitettä nuhteettomasta elämästä, vaan häneen kohdistui prosessin aikana uusia rikosepäilyjä.
...
Miten ihmeessä tälläisen laatu-CV:n omaava yksilö saa työtä kaikista maailman töistä juuri nuoriso-ohjaajana, miten ihmeessä tämä on edes mahdollista?!

>:(

Linkki HS:n juttuun
.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 312
 • Liked: 91235
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #31 : 08.07.2021, 13:41:37 »
Jos kansainväliset sopimukset edellyttävät asyylinvonkaajalle ilmaista oikeusapua, tehtäköön vain minimi esimerkiksi siten, että asianajaja saa kerran auttaa hakijaa laatimaan hakemuksen, sen jälkeen hakija on omillaan.

Eivät edellytä. EU-maissakin oikeusapu voi olla kokonaan vapaaehtoisjärjestöjen varassa. Sopimukset eivät edellytä välttämättä edes turvapaikanhakijoiden majoittamista.

Tai että asianajajalle taataan vain esimerkiksi 300 euron könttäsumma turviksen asiassa, tehköön sillä summalla sitten niin paljon työtä kuin haluaa.

Sipilän hallituksen aikana saatiin edes tämä aikaan, mutta Marinin hallitus on palauttanut Suomen maailman ainoaksi maaksi, jossa korvauksilla ei ole ylärajaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 467
 • Liked: 5214
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #32 : 08.07.2021, 13:42:06 »
^^"Lisäksi Kelan lihapatojen ääreen pyrkivien asianajokulut pitää vähentää kehitysapubudjetista".
Tai määrätä, jos ei vapaaehtoisia löydy, henkilökohtainen takuuhenkilö joka vastaa kaikista kuluista sen ensimmäisen TP hakemuksen hylsyn jälkeen. Vaikkapa se ensimmäisen hakemuksen tehnyt ja avustanut henkilö.
Kyllä hakemukset tarkentuisivat ja huijarit karsiutuisivat heti alkajaisiksi kun ulosottomies pyörisi nurkissa hakemassa takuuhenkilön kuittausta omaisuuden myyntiin kulujen kattamiseksi. Asiahan on kuitenkin niin että häpeä ja vittuilu ei vaikuta mitään mutta rahasta kun puhutaan ja aletaan omaisuutta pakkomyydä niin jopa kirpaisee suvaitsevaistakin aivan toisella tavalla.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 371
 • Liked: 55731
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #33 : 08.07.2021, 14:30:24 »
Jos kansainväliset sopimukset edellyttävät asyylinvonkaajalle ilmaista oikeusapua, tehtäköön vain minimi ...

Jeps, mutta kansainvälinen sopimus ei tarkoita Suomessa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Suomi voi milloin tahansa yksipuolisesti irtisanoutua kansainvälisistä sopimuksista, joita jokainen tulkitsee nykyään ihan omien etujensa mukaisesti. Tai sitten Suomi liittyä tulkitsijoiden laajaan kööriin. :)

EDIT: Äärivasemmistolainen Sanna Marin on näköjään vuonna 2020 yrittänyt muuttaa lainsäädäntöä, turvapaikanhakijan eduksi ja suomalaisen haitaksi.
Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi ulkomaalaislain eräiden säännösten sekä oikeusapulain 17 a §:n kumoamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi lait ulkomaalaislain 9 §:n 2 momentin, 190 §:n 3 momentin, 196 §:n 3 momentin ja oikeusapulain 17 a §:n kumoamisesta. Esityksen tarkoituksena on vahvistaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa pääministeri Sanna Marinin hallituksen hallitusohjelman mukaisesti.

Ulkomaalaislakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että turvapaikanhakijalle turvapaikkapuhuttelussa annettavaa oikeusapua koskeva säännös ja päätöksien valitusaikaa koskevat säännökset kumottaisiin. Tästä seuraisi, että hakijalla voisi olla tarvittaessa julkisin varoin kustannettu avustaja myös turvapaikkapuhuttelussa. Valitusajat päätöksistä olisivat samat kuin muissakin hallinto-oikeudellisissa asioissa.

Oikeusapulakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että asiakohtaista palkkiota koskeva säännös kumottaisiin, mistä seuraa, että yksityiselle avustajalle maksettaisiin tarpeellisista toimenpiteistä tuntiperusteinen korvaus.

Jos nyt tuota lakimiesten kapulakieltä oikein tulkitsin tuosta nälkävuoden pituisesta kirjoituksesta, niin nuo muutokset ovat jo lainvoimaisia.

Asian järkevöittäminen vaatisi siis eduskunnalta lainmuutoksia.
« Viimeksi muokattu: 08.07.2021, 14:46:01 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Miksi yhteiskunnan pitäisi sietää vallankumousta vaativaa maailmanlopun kulttia, jonka keskeinen toimintaperiaate on lain rikkominen?”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Historioitsija Teemu Keskisarja

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 294
 • Liked: 21222
 • Blues for Allah
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #34 : 08.07.2021, 18:49:42 »
Mies on Somalian kansalainen, joka syntyi Suomessa ja sai vuonna 1993 ensimmäisen oleskelulupansa Suomeen. Hänen vanhempansa eivät hakeneet hänelle Suomen kansalaisuutta hänen ollessaan lapsi. Pysyvän oleskeluluvan Suomeen hän sai marraskuussa 1997. Hänellä on myös vuonna 2015 ja 2019 syntyneet lapset, jotka ovat Suomen kansalaisia.

Väestötietojärjestelmään miehen äidinkieleksi on merkitty somali, mutta hän ei kertomansa mukaan ole koskaan käynyt Somaliassa, eikä hänellä ole siellä myöskään turvaverkkoa.

Poliisi esitti miehen karkottamista Somaliaan rikoksiin syyllistymisen perusteella vuonna 2017. Maahanmuuttovirasto päätti vuonna 2019 karkottaa hänen Somaliaan ja määräsi hänet Schengen-aluetta koskevaan kolmen vuoden mittaiseen maahantulokieltoon, mistä valitettiin hallinto-oikeuteen. Sekä hallinto-oikeus että nyt korkein hallinto-oikeus hylkäsivät valitukset ja pitivät karkotuspäätöksen voimassa.

”Korkein hallinto-oikeus katsoi, ettei A:n karkottaminen Somaliaan ollut suhteellisuusperiaatteen eikä ihmisoikeussopimuksen 8 artiklassa edellytetyn välttämättömyys- ja oikeasuhtaisuusvaatimuksen vastaista. Kun otettiin huomioon A:n jatkuva rikollinen toiminta, joka oli ollut omiaan vaarantamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta ja joka oli edelleen jatkunut, maasta karkottamista puoltavia seikkoja oli pidettävä sitä vastaan olevia seikkoja painavampina”, KHO perustelee vuosikirjapäätöksessään.

”Lasten etu ei antanut aihetta arvioida asiaa toisin. Asiassa ei ollut myöskään arvioitava, että A olisi ulkomaalaislain 147 §:ssä tarkoitetun kohtelun vaarassa Somaliassa. Tämän vuoksi A oli voitu määrätä karkotettavaksi Somaliaan ja kolmen vuoden mittaiseen maahantulokieltoon.”
Rikokset jatkuvia sekä vakavia

Ratkaisussa käydään läpi miehen mittavaa rikoshistoriaa, joka on oikeuden kuvauksen mukaan ollut jatkuvaa sekä vakavaa.

Mies oli tuomittu ensimmäisen kerran vuonna 2010 ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdyistä 11 ryöstöstä, varkaudesta, pahoinpitelystä ja pakottamisesta. Täysi-ikäisenä hänet oli tuomittu ryöstöistä, varkauksista ja varkauden yrityksistä, pahoinpitelyistä, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta, vahingonteosta, lievästä vahingonteosta, laittomista uhkauksista, petoksista, maksuvälinepetoksista, väärän henkilötiedon antamisista, huumausaineen käyttörikoksista, törkeistä rattijuopumuksista, törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, liikenneturvallisuuden vaarantamisista sekä kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta.

Vuosien 2010–2017 välisenä aikana hänet oli tuomittu kaikkiaan kymmeneen eri vankeusrangaistukseen, joiden pituus oli vaihdellut 40 päivän mittaisesta vankeusrangaistuksesta yhden vuoden ja kuuden kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Maahanmuuttoviraston päätöksen aikaan mies oli rikoksesta epäiltynä vuosina 2017–2019 tapahtuneista kahdesta pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, maksuvälinepetoksesta, kahdesta varkaudesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta, identiteettivarkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.
Maahanmuuttoviraston päätöksen jälkeenkin hänet oli tuomittu muun muassa rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausainerikoksista.

Valituksessa vaatimusta karkotuksen perumisesta perusteltiin sillä, että rikostuomiot keskittyivät miehen nuoruusvuosiin ja että viimeisimmän, vuoden 2016 vankeustuomioon jälkeen tämän elämä oli kehittynyt parempaan suuntaan. Maahanmuuttoviraston tietojen mukaan rikollinen käyttäytyminen oli kuitenkin jatkunut vielä vuonna 2020, mikä ei tukenut kertomusta pyrkimyksestä nuhteettomaan elämään.

Perhe-elämän suoja puhui karkottamista vastaan, mutta puoltavat seikat painavampia

Korkein hallinto-oikeus katsoi, että ulkomaalaislaissa säädetyt edellytykset miehen karkottamiseksi täyttyivät. Koska mies oli syntynyt Suomessa ja asunut täällä koko ikänsä, karkottamisen tuli Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan olla poikkeuksellista ja karkottamisen puolesta puhuvien seikkojen hyvin painavia.

Karkottamisen puolesta puhuvien seikkojen lisäksi harkinnassa otettiin huomioon sitä vastaan puhuvat seikat, erityisesti perhe-elämän suoja ja miehen lasten etu. Mies on ollut molempien lastensa huoltaja ja oman kertomansa mukaan asunut toisen lapsen ja tämän äidin kanssa. Toinen lapsi on otettu huostaan, mutta mies on kertomansa mukaan tavannut tätä säännöllisesti.

Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukainen perhe-elämän suoja ei ole ehdoton, KHO tuo esiin, vaan siihen voidaan puuttua silloin, kun se on välttämätöntä muun muassa kansallisen ja yleisen turvallisuuden tai epäjärjestyksen tai rikollisuuden estämiseksi.
”Korkein hallinto-oikeus otti yhtäältä huomioon A:n vahvat siteet Suomeen sekä perhe-elämän suojan ja lasten edun ja toisaalta hänen yhteiskunnan turvallisuudelle aiheuttamansa pitkäaikaisen ja vakavan uhan, jonka ei voitu arvioida poistuneen ja joka toistuvuudellaan osoitti myös rikosten uusimisen vaaraa. Vaikka A:n rikokset olivat alkaneet nuoruusiässä ja rikoksiin liittyi merkittävällä tavalla A:n päihteidenkäyttö ja siitä seuraavat vaikeudet hallita elämää, rikosten jatkuvuus, määrä ja laatu osoittivat samalla puuttuvaa sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan”, oikeus perustelee.

Asiassa ei oikeuden mukaan ole ilmennyt seikkoja, joiden perustella olisi syytä epäillä kummankaan lapsen jäämistä ”Suomessa ilman hyvinvoinnilleen välttämätöntä huolenpitoa, vaikka muutoksenhakija ei oleskelisikaan Suomessa”.

KHO oli alkuvuodesta 2021 kieltänyt miehen maasta poistamisen täytäntöönpanon valituksen käsittelyn ajaksi, joten päätös toimeenpannaan KHO:n ratkaisun myötä.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/9539246a-1ec1-49e0-a741-7ff0774be33e?

Ei tule koskaan lähtemään Suomesta! >:(
« Viimeksi muokattu: 08.07.2021, 18:58:07 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 040
 • Liked: 35487
 • Easter Worshipper
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #35 : 08.07.2021, 20:07:53 »
"Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan"

Otsikko on taas tasoa "Espoolaisisä ammuttiin kylmäverisesti kadulle Somaliassa" (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000448267.html). Totuudenmukaisempi otsikko tilanteeseen nähden olisi ollut tämä:

"Ihme on tapahtunut! Sarjarikollinen somali karkoitettiin kotimaahansa!".

Minun mielestäni otsikko on loistava. Se saa tietyt piirit kiehumaan, kun oikein Suomessa syntynytkin, eikä siltikään pullerot kykene pitämään palleroa täällä keppostelemassa, vaan joutuu ikävään paikkaan. Isiensä maahan, jonka kieltä ja kulttuuria varmaan ymmärtää paremmin kuin meidän.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

M.K

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 122
 • Liked: 1122
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #36 : 08.07.2021, 20:19:54 »
^
Otsikko on silti täysin toiveajattelua. Se, että on päätetty karkottaa ei tarkoita sitä, että on jo karkotettu. Tässä tapauksessa tuskin onkaan, koska Somaliaan on vaikea palauttaa ketään, varsinkaan somalia, joka ei ole koskaan asunut tai edes käynyt siellä. Tämä tapaus on voitu karkottaa jo aiempien oikeusasteiden jälkeen, ellei ole hakenut täytäntöönpanokieltoa. Siitä ei ole mitään tietoa. Emme siis voi tietää, onko tämä somali yhä maassa. Hyvin todennäköistä on, että on yhä maassa. Sekin kyllä kertoo tästä maasta aika paljon.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 250
 • Liked: 11298
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #37 : 08.07.2021, 21:42:43 »
EDIT: Äärivasemmistolainen Sanna Marin on näköjään vuonna 2020 yrittänyt muuttaa lainsäädäntöä, turvapaikanhakijan eduksi ja suomalaisen haitaksi.
Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi ulkomaalaislain eräiden säännösten sekä oikeusapulain 17 a §:n kumoamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi lait ulkomaalaislain 9 §:n 2 momentin, 190 §:n 3 momentin, 196 §:n 3 momentin ja oikeusapulain 17 a §:n kumoamisesta. Esityksen tarkoituksena on vahvistaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa pääministeri Sanna Marinin hallituksen hallitusohjelman mukaisesti.

Ulkomaalaislakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että turvapaikanhakijalle turvapaikkapuhuttelussa annettavaa oikeusapua koskeva säännös ja päätöksien valitusaikaa koskevat säännökset kumottaisiin. Tästä seuraisi, että hakijalla voisi olla tarvittaessa julkisin varoin kustannettu avustaja myös turvapaikkapuhuttelussa. Valitusajat päätöksistä olisivat samat kuin muissakin hallinto-oikeudellisissa asioissa.

Oikeusapulakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että asiakohtaista palkkiota koskeva säännös kumottaisiin, mistä seuraa, että yksityiselle avustajalle maksettaisiin tarpeellisista toimenpiteistä tuntiperusteinen korvaus.

Jos nyt tuota lakimiesten kapulakieltä oikein tulkitsin tuosta nälkävuoden pituisesta kirjoituksesta, niin nuo muutokset ovat jo lainvoimaisia.

Asian järkevöittäminen vaatisi siis eduskunnalta lainmuutoksia.
Tuo ehdotus siis meni läpi, viimeisessä äänestyksessä juhannusta edeltävänä keskiviikkona luvuin
Jaa: 42, Ei: 11, Tyhjää: 1, Mökillä: 145
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_247+2020.aspx
 
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 823
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #38 : 09.07.2021, 01:44:35 »
Silmäilin hieman ylimalkaisesti HS:n juttua tästä casesta ja vasta katsoessani kommentteja allaolevasta, luin juttua tarkemmin uudestaan jossa oli seuraava hämmästyttävä asia:

Lainaus käyttäjältä: HS
...
Mies myös vakuutti korkeimmalle hallinto-oikeudelle muuttaneensa elämäntapaansa. Muutos tapahtui sen jälkeen, kun hän sai tiedon Maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksestä. Vuonna 2020 hän sai työtä nuoriso-ohjaajana.

Faktat eivät kuitenkaan tukeneet miehen väitettä nuhteettomasta elämästä, vaan häneen kohdistui prosessin aikana uusia rikosepäilyjä.
...
Miten ihmeessä tälläisen laatu-CV:n omaava yksilö saa työtä kaikista maailman töistä juuri nuoriso-ohjaajana, miten ihmeessä tämä on edes mahdollista?!

>:(

Linkki HS:n juttuun
.

Samaa ihmettelen?

Pari veikkausta:

Joko nuoret vääräuskoiset tytöt houkuttimena ja hölmölän sosiaalitantat tms heti palkkaamassa..

Tai sitten teki nuorisotyötä maahanmuuttajataustaisten nuorten parissa, joku päättänyt palkata näin "loistavan" esimerkin heille..

pectus3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 934
 • Liked: 7823
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #39 : 10.07.2021, 07:55:11 »
EI ole vielä karkotettu , sieltä tulee lakimies komppania vielä estämään karkoituksen  ,,

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 467
 • Liked: 5214
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #40 : 10.07.2021, 10:33:00 »
^^"Tai sitten teki nuorisotyötä maahanmuuttajataustaisten nuorten parissa, joku päättänyt palkata näin "loistavan" esimerkin heille..".
Varmaankin palkattu kokemusasiantuntijaksi, kertomaan kuinka selvitä vankeusrangaistuksista ja karkotusuhasta.

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 823
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #41 : 11.07.2021, 03:52:26 »
^^"Tai sitten teki nuorisotyötä maahanmuuttajataustaisten nuorten parissa, joku päättänyt palkata näin "loistavan" esimerkin heille..".
Varmaankin palkattu kokemusasiantuntijaksi, kertomaan kuinka selvitä vankeusrangaistuksista ja karkotusuhasta.

Tätä veikkaan itsekin, pitäähän maahanmuuttaja nuorillekin jokin esimerkki olla...

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 34 641
 • Liked: 31354
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #42 : 11.07.2021, 04:24:37 »
^^"Tai sitten teki nuorisotyötä maahanmuuttajataustaisten nuorten parissa, joku päättänyt palkata näin "loistavan" esimerkin heille..".
Varmaankin palkattu kokemusasiantuntijaksi, kertomaan kuinka selvitä vankeusrangaistuksista ja karkotusuhasta.

Tätä veikkaan itsekin, pitäähän maahanmuuttaja nuorillekin jokin esimerkki olla...

Tähän asti se on kyllä ollut:
 "On surullista, että maahanmuuttajat oppivat huonoille tavoille Suomessa." - Astrid Thors, RKP.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 841
 • Liked: 3467
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #43 : 11.07.2021, 04:42:50 »
Ei saatana, että oikein nuoriso-ohjaajaksi palkattiin taparikollinen. Tuli mieleen eräs shaved gorilla USAssa. Rikoksen uusijoista tehdään sankareita ja paskalakkikonstat puolustavat asiakkaitaan. ACAB.
Ja mikä perkeleen putka oikein palkkaa kriminaali-idiootin ohjaamaan nuorisoa rikoksiin. Vai oliko ohjaajalla ollut rötöstelyjen välissä aikaa opiskella jotain kehittävää. Epäilen.
No shit Sherlock!

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 915
 • Liked: 6162
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #44 : 11.07.2021, 14:34:02 »
Silmäilin hieman ylimalkaisesti HS:n juttua tästä casesta ja vasta katsoessani kommentteja allaolevasta, luin juttua tarkemmin uudestaan jossa oli seuraava hämmästyttävä asia:

Lainaus käyttäjältä: HS
...
Mies myös vakuutti korkeimmalle hallinto-oikeudelle muuttaneensa elämäntapaansa. Muutos tapahtui sen jälkeen, kun hän sai tiedon Maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksestä. Vuonna 2020 hän sai työtä nuoriso-ohjaajana.

Faktat eivät kuitenkaan tukeneet miehen väitettä nuhteettomasta elämästä, vaan häneen kohdistui prosessin aikana uusia rikosepäilyjä.
...
Miten ihmeessä tälläisen laatu-CV:n omaava yksilö saa työtä kaikista maailman töistä juuri nuoriso-ohjaajana, miten ihmeessä tämä on edes mahdollista?!

Olettaen, että duuni on saatu Häslingin kaupungilta, niin miehen rikollinen tausta ei ainakaan palkkauspäätöksen tekijöille ole voinut mikään üllatus olla koska aivan vakiona Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaajien työpaikkailmoituksissa lukee seuraava paragraaffi:

Lainaus
Tehtävän hoitaminen edellyttää, että valituksi tulleen henkilön tulee tarvittaessa toimittaa ennen työsuhteen vastaanottamista työnantajalle nähtäväksi rikosrekisterilain 6•:n 2. momentin mukaisesti rikosrekisteriote.

Lähde: Yksi todellinen Helsingin kaupungin työpaikkailmoitus https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/nuoriso-ohjaaja-shsel-13414616
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 378
 • Liked: 3013
 • Maanantaikappale
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #45 : 11.07.2021, 15:14:49 »
Eikös tuossa toimessa voisi olla kyse Vapaavuorenkin mainostamasta positiivisesta syrjinnästä? Semminkin kun oli vielä oikein vakuuttanut muuttaneensa elämäntapojaan?
"With all our faces dour, waiting for the judgment hour"

"Fight makes might; might makes right; fight for might; fight! fight! fight!"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 312
 • Liked: 91235
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #46 : 11.07.2021, 15:24:08 »
Lainaus
Mies myös vakuutti korkeimmalle hallinto-oikeudelle muuttaneensa elämäntapaansa. Muutos tapahtui sen jälkeen, kun hän sai tiedon Maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksestä. Vuonna 2020 hän sai työtä nuoriso-ohjaajana.

Olettaen, että duuni on saatu Häslingin kaupungilta, niin miehen rikollinen tausta ei ainakaan palkkauspäätöksen tekijöille ole voinut mikään üllatus olla koska aivan vakiona Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaajien työpaikkailmoituksissa lukee seuraava paragraaffi:

Helsingin kaupungin nuorisotoimen toimintaperiaatteet tietäen on ei vain mahdollista vaan todennäköistä, että työpaikka järjestettiin Suomeen jäämisen varmistamiseksi. Epäilyä tukee myös ajoitus eli väitettyä elämänmuutosta muka osoittavan työpaikan järjestyminen sen jälkeen, kun Maahanmuuttovirasto oli tehnyt karkotuspäätöksen. Muuten edelleen rikoksia tehtailleen somalirikollisen rekrytointia ei voi selittää.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 669
 • Liked: 31174
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #47 : 11.07.2021, 15:53:16 »
En ole varma mutta luulen että palkkauspäätökset menevät loppupelissä tuon mädätysorganisaation johtajalle joka on pahimman luokan mädättäjä.

Lainaus

Tommi Laitio (s. 1977)[1] on Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja lokakuusta 2012 lähtien.[2] Laitio on valmistunut valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta 2005 pääaineenaan yleinen valtio-oppi.[1] Opiskeluaikanaan hän toimi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana vuonna 2002[3] sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajana vuonna 2003[4].

Ennen valintaa Helsingin nuorisotoimenjohtajaksi Laitio on työskennellyt muun muassa tutkijana ajatushautomo Demos Helsingissä sekä toimittajana Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä.[2] Vuodesta 2005 vuoteen 2008 hän työskenteli European Cultural Foundationin palveluksessa Amsterdamissa.[4]

Tommi Laitio on kertonut julkisesti kuuluvansa seksuaalivähemmistöön.[5]


https://fi.wikipedia.org/wiki/Tommi_Laitio

Lainaus

Hyvinvointi yhteisöjen ajalla

Tommi Laition asiantuntijapuheenvuoro Väestöliiton Kodin Viikon seminaarissa 22.9.2009.

Demos Helsinki


https://www.slideshare.net/DemosHelsinki/hyvinvointi-yhteisjen-ajalla

Lainaus

Monikulttuurisuus on taito
Nuorisotoimenjohtaja Tommi Laition esitys empatiasta ja monikulttuurisuudesta Kassandran Interkult-seminaarissa 10.9.2015. Lisätietoja toiminnasta www.munstadi.fi.


https://www.slideshare.net/tommilaitio/monikulttuurisuus-on-taitoEino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 497
 • Liked: 23374
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #48 : 11.07.2021, 16:56:44 »
Laitio:

Lainaus
Monikulttuurisuus on taito

Totta.

Pimpinsilvonta, systerin viskaaminen parvekkeelta asfalttiin ja lasten kanssa naimisiin meno ei kyllä kaikilta onnistu.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 040
 • Liked: 35487
 • Easter Worshipper
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #49 : 11.07.2021, 17:06:30 »
Olettaen, että duuni on saatu Häslingin kaupungilta, niin miehen rikollinen tausta ei ainakaan palkkauspäätöksen tekijöille ole voinut mikään üllatus olla koska aivan vakiona Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaajien työpaikkailmoituksissa lukee seuraava paragraaffi:

Lainaus
Tehtävän hoitaminen edellyttää, että valituksi tulleen henkilön tulee tarvittaessa toimittaa ennen työsuhteen vastaanottamista työnantajalle nähtäväksi rikosrekisterilain 6•:n 2. momentin mukaisesti rikosrekisteriote.


Boldaus ja suurennus minun.

Tarveharkintaa voidaan tarvittaessa käyttää positiivisen syrjinnän hengessä...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 915
 • Liked: 6162
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #50 : 11.07.2021, 17:08:57 »
Lainaus
Mies myös vakuutti korkeimmalle hallinto-oikeudelle muuttaneensa elämäntapaansa. Muutos tapahtui sen jälkeen, kun hän sai tiedon Maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksestä. Vuonna 2020 hän sai työtä nuoriso-ohjaajana.

Olettaen, että duuni on saatu Häslingin kaupungilta, niin miehen rikollinen tausta ei ainakaan palkkauspäätöksen tekijöille ole voinut mikään üllatus olla koska aivan vakiona Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaajien työpaikkailmoituksissa lukee seuraava paragraaffi:

Helsingin kaupungin nuorisotoimen toimintaperiaatteet tietäen on ei vain mahdollista vaan todennäköistä, että työpaikka järjestettiin Suomeen jäämisen varmistamiseksi. Epäilyä tukee myös ajoitus eli väitettyä elämänmuutosta muka osoittavan työpaikan järjestyminen sen jälkeen, kun Maahanmuuttovirasto oli tehnyt karkotuspäätöksen. Muuten edelleen rikoksia tehtailleen somalirikollisen rekrytointia ei voi selittää.

Voisiko tuosta muuten tehdä jonkinlaisen hallintokantelun jonnekin? Ei kait ole ihan viimeisen päälle hyvää viranhoitoa, jos kaupungin nuorisotoimi palkkaa taparikollisia palvelukseensa?

Jan Vapaavuori on tietysti omanlaisensa rikosrekisteriä omaava konna hänkin - mutta käsittääkseni hän on myös ollut kohtalaisen vaativa virassaan Häslingin pormestarina virkamiehistöä kohtaan? Auttaisiko perseilyn saattaminen esim hänen tietoisuuteensa mitään?   Vai onko Jan jo virastapoistumismoodissa ja EVVK tämmöiset pikkuperseilyt?
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 414
 • Liked: 27770
 • Paalutetaan sananvapaus!
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #51 : 11.07.2021, 17:32:11 »
Helsingin kaupungin nuorisotoimen toimintaperiaatteet tietäen on ei vain mahdollista vaan todennäköistä, että työpaikka järjestettiin Suomeen jäämisen varmistamiseksi. Epäilyä tukee myös ajoitus eli väitettyä elämänmuutosta muka osoittavan työpaikan järjestyminen sen jälkeen, kun Maahanmuuttovirasto oli tehnyt karkotuspäätöksen. Muuten edelleen rikoksia tehtailleen somalirikollisen rekrytointia ei voi selittää.

Käsittääkseni Helsingissä, ja varmaan muissakin pääkaupunkiseudun kunnissa, pyritään muutenkin aktiivisesti palkkaamaan näitä mamuja erilaisiin ns. suojatyöpaikkoihin. Tosin sitä en tiennyt, että edes rikosrekisterillä ei ole merkitystä. Tuskinpa niin olisi kantasuomalaisen kohdalla.

Poliittinen ideologia on tässä selvästi taustalla.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 669
 • Liked: 31174
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #52 : 14.07.2021, 00:05:54 »
Lainaus
X

Sofia Hänninen
sofia.hanninen@iltalehti.fi
Tänään klo 22:01

Suomen linja karkotuksien suhteen on tiukentunut.
Suomi päätti juuri karkottaa Suomessa syntyneen miehen Somaliaan, vaikkei tämä ole koskaan maassa käynyt.
Karkotuspäätöksen voi saada helposti, vaikka karkotettavalla olisi lapsia ja perhettä Suomessa. Maahanmuuttoviraston mukaan heihin voi pitää yhteyttä älylaitteilla.
Suomessa karkotetuksi joutuu yhä lievemmistä syistä.

Paljon keskustelua on herättänyt Korkeimman hallinto-oikeuden päätös, jossa Suomessa syntynyt somalialainen päätettiin karkottaa Somaliaan rikoskierteen vuoksi. Hän ei ollut kertomansa mukaan koskaan käynyt Somaliassa. Tapauksesta uutisoi aikaisemmin Helsingin Sanomat.

Ulkomaalaisasioihin erikoistunut asianajaja Ville Punto kertoo huomanneensa, että Suomen linja on tiukentunut karkotuksien suhteen.

– Esimerkiksi huumausainetuomiot ovat sellaisia, ettei niiden tarvitse olla kummoisiakaan, että karkotus tulee helposti, Ville Punto kertoo.

Rikoksen ei Punton mukaan tarvitse olla välttämättä vakava tai väkivaltarikos, vaan karkotukseen johtavat rikokset voivat olla niin sanottuja uhrittomia

X

– Sille ei valitettavasti anneta paljoa painoarvoa, vaikka tapahtumista olisi vuosia ja henkilö olisi tämän jälkeen työllistynyt ja perustanut perheen.

– Tämä voi tarkoittaa sitä, että täysin suomalaistunut henkilö voi joutua takaisin maahan, johon hänellä ei ole minkäänlaisia siteitä tai edes muistikuvia, Punto kertoo.

Punton mielestä yleinen mielikuva siitä, että Suomi jotenkin hyysäisi rikollisia maahanmuuttajia, on täysin väärä.

X

Yksi Suomessa rikostuomioidensa vuoksi karkottamispäätöksen saaneista on 28-vuotias mies, joka muutti Gambiasta Suomeen ollessaan 14-vuotiaana isänsä ja sisarustensa kanssa. Iltalehti on nähnyt häntä koskevan maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksen sekä häntä koskevia rikostuomioita.

Mies istuu tällä hetkellä tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta Sörnäisten vankilassa tuotuaan rikoskumppaniensa kanssa maahan ison määrän amfetamiinia ja MDMA:ta levitystarkoituksessa. Hänellä on kontollaan myös aiempia ja lievempiä huume- sekä muita rikoksia. Tuomion suorittamisen jälkeen hänet karkotetaan takaisin Gambiaan.

Mies ottaa karkotukseensa kantaa sähköpostitse. Hän ei usko että suomen kansan tai muun maailman tietävän, miten suomen hallinto ja maahanmuuttovirasto toimivat maahanmuuttajia kohtaan.

X

Vaimon suurin huoli on se, miten hänen lastensa elämä tulee muuttumaan heidän isänsä karkotuksen myötä. Hänestä lapsilla on oikeus molempiin vanhempiin.

– Sanotaan aina, että Suomi on lasten oikeuksien puolella, mutta nyt meidän lapset tulevat menettämään toisen vanhempansa, hän sanoo.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/55dc5a42-e7b4-49fc-8e71-ae19c8648d1c

https://www.google.com/search?q=ville+punto&oq=ville+punto&aqs=chrome..69i57j69i59j0j0i22i30.4700j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

käpyQaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 533
 • Liked: 11174
 • Deus Vult!
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #53 : 14.07.2021, 00:43:09 »
Asianajaja Punto tienannee aika makeasti erikoistuessaan "ulkomaalaisasioihin". Siksi on helppoa ymmärtää Punton nihkeä suhtautuminen maastapoistamisiin.

Lainaus
– Esimerkiksi huumausainetuomiot ovat sellaisia, ettei niiden tarvitse olla kummoisiakaan, että karkotus tulee helposti, Ville Punto kertoo.

Rikoksen ei Punton mukaan tarvitse olla välttämättä vakava tai väkivaltarikos, vaan karkotukseen johtavat rikokset voivat olla niin sanottuja uhrittomia

Punto siis antaa ymmärtää, että aika mitättömistä jutuista ihmisiä karkotetaan. Vähän vetelee yhdysviivoja huumerikosten ja uhrittomien rikosten välille, että miksi pitää karkottaa jos kukaan ei kärsi..

No katsotaan gambialaisen tapausta samasta jutusta.

Lainaus
Yksi Suomessa rikostuomioidensa vuoksi karkottamispäätöksen saaneista on 28-vuotias mies, joka muutti Gambiasta Suomeen ollessaan 14-vuotiaana isänsä ja sisarustensa kanssa. Iltalehti on nähnyt häntä koskevan maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksen sekä häntä koskevia rikostuomioita.

Mies istuu tällä hetkellä tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta Sörnäisten vankilassa tuotuaan rikoskumppaniensa kanssa maahan ison määrän amfetamiinia ja MDMA:ta levitystarkoituksessa. Hänellä on kontollaan myös aiempia ja lievempiä huume- sekä muita rikoksia. Tuomion suorittamisen jälkeen hänet karkotetaan takaisin Gambiaan.

Iso määrä amfetamiinia ja MDMA:ta Suomeen levitystarkoituksessa tuskin on uhriton rikos. Sitten on vielä lievempiä huumerikoksia ja muita (?) rikoksia päälle. Voidaan siis puhua taparikollisesta, ellei jopa ammattirikollisesta. Koskeekohan Punton kommentti "esimerkiksi huumausainetuomiot ovat sellaisia, ettei niiden tarvitse olla kummoisiakaan, että karkotus tulee helposti" tätä gambialaisen tapausta?

Tuleeko kenellekään Demla mieleen?
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 250
 • Liked: 11298
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #54 : 14.07.2021, 01:18:22 »
Limitettynä hieman asianaja Punton kommentteja KHO:n päätökseen. Tokihan hän voi puhua jonkun muun tapauksen perusteella, mutta niitä ei ole tuotu julkisuuteen (vaikka oikeusjutun yksityisosapuoli niin voisi tehdä), ja toisaalta, se että KHO on tehnyt ketjun aloitustapauksesta vuosikirjapäätöksen tarkoittaa, että tulosta ei ole etukäteen pidetty päivänselvänä vaan tulevaa oikeuskäytäntöä ohjaavana. Tuntuu siis epäuskottavalta, että olisi tapauksia, jossa karkoitus olisi viime vuosina tehty tilanteessa, jossa syyt karkoitaa olisivat oleet olennaisesti vähäisemmät ja/tai syyt sallia maassa olon jatkaminen olennaisesti vahvemmat.

Lainaus käyttäjältä: Punto/IL
Rikoksen ei Punton mukaan tarvitse olla välttämättä vakava tai väkivaltarikos, vaan karkotukseen johtavat rikokset voivat olla niin sanottuja uhrittomia rikoksia.

– Yhdessä tapauksessa henkilöllä oli esimerkiksi ajoneuvon laitonta käyttöönottoa ja päihdetuomioita. Ei tämä henkilö tarvinnut siinä tapauksessa karkotusta, hän olisi tarvinnut päihdehoitoa, Punto sanoo.

Lainaus käyttäjältä: KHO
Vuosien 2010–2017 välisenä aikana A oli tuomittu kaikkiaan kymmeneen eri vankeusrangaistukseen, joiden pituus oli vaihdellut 40 päivän mittaisesta vankeusrangaistuksesta yhden vuoden ja kuuden kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen. A:lle oli määrätty vuosina 2016–2018 kaikkiaan kahdeksan sakkorangaistusta. Hän oli lisäksi ollut kiinniotettuna poliisilakiperusteisesti häiriökäyttämisen vuoksi.

Maahanmuuttoviraston päätöksen aikaan A oli rikoksesta epäiltynä vuosina 2017–2019 tapahtuneista kahdesta pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, maksuvälinepetoksesta, kahdesta varkaudesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta, identiteettivarkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Maahanmuuttoviraston päätöksen antamisen jälkeen A oli tuomittu vuonna 2018 tehdyistä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 40 päivän vankeusrangaistukseen, jonka sijaan hänelle oli määrätty 40 tuntia yhdyskuntapalvelua. Lisäksi A:lle oli määrätty sakkorangaistukset vuonna 2014–2015 tapahtuneista huumausainerikoksista ja vuosina 2019– 2020 tapahtuneista huumausaineen käyttörikoksesta, liikennerikkomuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta. Viimeisimmät rikosepäilyt liittyivät toukokuussa 2020 tapahtuneisiin huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Lainaus käyttäjältä: Punto/IL
Se on täyttä sanahelinää, että tapauksissa muka huomioitaisiin lapsen etu. Päätksissä on lopulta aina samat selitykset siitä, että lapsen etu ei edellytä karkotettavan vanhemman jäämistä Suomeen, hän kertoo.

Lainaus käyttäjältä: KHO
Hänen vuonna 2015 ja 2019 syntyneet lapsensa olivat Suomen kansalaisia. Lapsista vanhin oli otettu huostaan vuonna 2017.

Lainaus käyttäjältä: Punto/IL
Punto sanoo ettei ole juurikaan väliä, vaikka virheet olisi tehty nuoruudessa ja niistä jo otettu opikseen.

– Sille ei valitettavasti anneta paljoa painoarvoa, vaikka tapahtumista olisi vuosia ja henkilö olisi tämän jälkeen työllistynyt ja perustanut perheen.

Lainaus käyttäjältä: KHO
Maahanmuuttoviraston päätöksen jälkeen muutoksenhakija on 3.3.2020 tuomittu 9.–11.10.2018 tehdyistä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 40 päivän vankeusrangaistukseen, jonka sijasta hänelle on kuitenkin määrätty yhdyskuntapalvelua. Muutoksenhakijalle on lisäksi määrätty sakkorangaistuksia vuosina 2014–2015 sekä 3.5.2019, 28.5.2019 ja 10.1.2020 tehdyistä rikoksista. Lisäksi muutoksenhakija on epäiltynä 13.5.2020 tehdystä huumausaineen käyttörikoksesta.
(...)
Valittaja on esittänyt erään yrityksen kanssa 11.6.2019 solmimansa työsopimuksen. Valittaja ei ole esittänyt esimerkiksi palkkakuitteja työsuhteestaan.
 

Lainaus käyttäjältä: Punto/IL
Esimerkiksi huumausainetuomiot ovat sellaisia, ettei niiden tarvitse olla kummoisiakaan, että karkotus tulee helposti, Ville Punto kertoo.
sitten se mainittu esimerkki
Lainaus
[gambialainen]  istuu tällä hetkellä tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta Sörnäisten vankilassa tuotuaan rikoskumppaniensa kanssa maahan ison määrän amfetamiinia ja MDMA:ta levitystarkoituksessa.
Lähteenä siis:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/55dc5a42-e7b4-49fc-8e71-ae19c8648d1c
https://www.kho.fi/fi/index/paatokset/vuosikirjapaatokset/1625468210225.html
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 069
 • Liked: 1640
Vs: Suomessa syntynyt karkoitettiin Somaliaan
« Vastaus #55 : 14.07.2021, 04:17:28 »
Helsingin kaupungin nuorisotoimen toimintaperiaatteet tietäen on ei vain mahdollista vaan todennäköistä, että työpaikka järjestettiin Suomeen jäämisen varmistamiseksi. Epäilyä tukee myös ajoitus eli väitettyä elämänmuutosta muka osoittavan työpaikan järjestyminen sen jälkeen, kun Maahanmuuttovirasto oli tehnyt karkotuspäätöksen. Muuten edelleen rikoksia tehtailleen somalirikollisen rekrytointia ei voi selittää.

Käsittääkseni Helsingissä, ja varmaan muissakin pääkaupunkiseudun kunnissa, pyritään muutenkin aktiivisesti palkkaamaan näitä mamuja erilaisiin ns. suojatyöpaikkoihin. Tosin sitä en tiennyt, että edes rikosrekisterillä ei ole merkitystä. Tuskinpa niin olisi kantasuomalaisen kohdalla.

Poliittinen ideologia on tässä selvästi taustalla.
Tossa on se että että niitä ei olla vielä tuomittu oikeudessa mistään suomessa kunnes ne tekee jotain ja jää kiinni siitä joten niillä on ns "puhtaat paperit" joten niiden palkkaamista ei estä ainakaan mikään rikostuomio.Kyllä noi tarkistaa rikosrekisterin jos on lapsien kanssa tekemisessä.