UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kirkon karkeimmat mokutukset  (Luettu 421100 kertaa)

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 110
 • Liked: 2084
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2250 : 20.03.2017, 22:41:27 »
Jumalanpalveluksissa pitäisi lukea vakuutusyhtiöiden mielivaltaisia hylkäyspäätöksiä. Esimerkiksi eilen maikkarin uutisissa kerrottu
Konginkankaan turman uhrin taistelu OP Pohjolan kanssa. Mutta ei kai sellainen kirkkoa hetkauta, tavallisen suomalaisen ahdinko ei ole ollenkaan niin mediaseksikästä arabiprinssin sosiaaliturvapaikan puolesta rukoileminen.

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 586
 • Liked: 444
 • Orwellilainen pupu
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2251 : 20.03.2017, 22:54:40 »
"Taustalla on tietysti kysymys siitä, onko ollut sellaisia turva­paik­ka­pää­töksiä, jotka on syytä nostaa yleisempään keskusteluun."
Yleisempään keskusteluun? Ymmärrän itse yksityisen ja yleisen keskustelun, mutta mitä on yleisempi keskustelu? Täyttä huutoa niin ettei vastapuoli saa puheenvuoroa, jolloin hänet (vastapuoli) on helppo häivyttää äänettömäksi...?
Köyhä ja kipeä. Kumpikin on parempi.

Jos jo pelkkä sukkiesi värisävy saa mielesi levottomaksi, soita psykiatrille!

Pärmi

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2252 : 21.03.2017, 00:40:08 »
Kansallisteatteri ottanut sitten monikulttuuristen siipiensä suojaan Turvis-teatterin: kantaesityksenä: "Paskaa ruokaa, Suomi kuuluu meille". YLE:n, SPR:n ja Kirkon taidekriitikoilta ylistävät arvosanat esitykselle. Milloin tapahtuu korkea-arvoisten entisten ja nykyisen valtiojohdon vierailu? Tomaattikeitto oli hyvä startteri, mitä kannetaan pöytään seuraavaksi? Kantaesitys voi venähtää pitkänlaiseksi, millainen  on Kansallisteatterin halal-menyy jatkoa ajatellen?

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 643
 • Liked: 6066
 • antikomintern
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2253 : 22.03.2017, 12:37:16 »
Suomen ex-luterilainen kirkko iskee jälleen.

Kun kirkon ulkomaanapu kerää rahaa, niin rahat menevät tietysti ulkomaalaisille, mutta kun kirkon kotimaanapu kerää rahaa, niin silloinkin rahat menevät ulkomaalaisille ja jopa laittomasti Suomessa oleskeleville käännytyspäätöksen saaneille ja näiden poliittisen toiminnan tukemiseen. Eli kun kysellään, mistä rahat arabi-afgaani-leirin ylläpitoon tulevat, niin tässä yksi pieni puro siitä isosta virrasta. Tämä sama keräys on tehty jo kertaalleen, jolloin saatiin kasaan tavoiteltu 2500 € ja ylikin, mutta taas ollaan suomalaisten kukkarolla laittomasti maassa oleskelevien hyväksi.

Pulska monikulttuurisuusorganisaatio syö paljon rahaa, jota pitää verojen lisäksi hankkia tällaisella anekaupalla.
Lainaus
Oikeus elää – keräys 2, turvapaikanhakijoiden tukemiseksi mielenilmauksen aikana

Turvapaikanhakijat ovat aloittaneet Kiasman edustalla mielenilmaisun 10.2.2017, ja se jatkuu toistaiseksi, siirrettynä Helsingin Rautatientorille. Mielenosoituksen tavoitteena on kiinnittää päättäjien huomio siihen, että turvapaikkakäsittelyt eivät tapahdu oikeudenmukaisesti, sekä siihen, että pakkopalautukset turvattomiin maihin tulisi lopettaa. He ovat myös huolissaan ihmisistä, joiden vastaanottokeskus palvelut päättyvät.
Mielenilmausta järjestämässä ovat irakilaiset ja afganistanilaiset turvapaikanhakijat. Heidän tuekseen on liittynyt joukko huolestuneita ihmisiä, instituutioita, järjestöjä ja yrityksiä eri puolilta Suomea. Mielenosoitus on väkivallattomuuteen, rauhaan ja rakkauteen sekä oikeudenmukaisuuden toteutumiseen sitoutunut turvapaikanhakijayhteisön voimainponnistus. Järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta tuesta.
Mielenilmaus tapahtuu ympärivuorokautisena Helsingin Rautatientorilla. Protestoivat turvapaikanhakijat päivystävät ulkosalla ja telttakatoksessa, vaatimattomissa oloissa. Mikäli haluat osoittaa mielenilmaukselle tukesi, voit tehdä sen tämän keräyksen kautta. Lahjoitusrahalla kustannetaan turvapaikanhakijoille mielenilmaisun aikana perustarpeita, kuten ruokaa, lämmittämiseen kaasua ja brikettejä, jätehuoltoa, ja lämpimiä vaatteita. Rahasta ei anneta henkilökohtaisia käteislahjoituksia.

Mikäli mielenilmaus päättyy ennen lahjoitusvarojen käyttämistä loppuun, jäljelle jääneet varat käytetään turvapaikanhakijoiden ja kielteisiä päätöksiä saaneiden perustarpeiden tukemiseen Helsingissä.

Keräyksen on 22.3.2017 perustanut Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakonian johtava diakonianviranhaltija Marita Nummelin (marita.nummelin@evl.fi).

https://www.lahjoitaapua.fi/kohde/oikeus_elaa_150_kerays_2_turvapaikanhakijoiden_tukemiseksi_mielenilmauksen_aikana
Kun allah saapuu kaupunkiin - Barcelonaan, Turkuun, Berliiniin, Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin, Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin, Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Sydämistynyt

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2254 : 22.03.2017, 12:43:54 »
Lainaus
Mikäli mielenilmaus päättyy ennen lahjoitusvarojen käyttämistä loppuun, jäljelle jääneet varat käytetään turvapaikanhakijoiden ja kielteisiä päätöksiä saaneiden perustarpeiden tukemiseen Helsingissä.

Mikä helv*in hinku kirkon ihmisillä on lykätä rahaa noihin lähi-idän arabirosvoihin?!  Kirkon tarvitsisi vain ja ainoastaan julistaa evankeliumia noillekin, jos yleensä tarvitsisi mitenkään reagoida laittomiin maassaolijoihin.

Niin nyt kerätään rahaa varalta yli tarpeidenkin, että saadaan hyysätä laittomasti maassaoleskelijoita kielteisten päätösten jälkeenkin.

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 545
 • Liked: 27706
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2255 : 23.03.2017, 18:43:59 »
Ylöjärvellä "äänekäs osa seurakuntalaisista" ei ole oikein lämmennyt tälle kirkon uusimmalle mokutustrendille eli kielteisten turvapaikkapäätösten lukemiselle kirkossa.

Tätä toimintaa kritisoiva kirkkovaltuutettu Jarmo Tahlo pelkää, että voimakkaasti ristiriitaisia tunteita herättävä tilanne johtaa jälleen tuhansien ihmisten eroon kirkosta.

http://ylojarvenuutiset.fi/2017/03/23/ei-vahaakaan-kirkon-asia/ (23.3.2017)

Lainaus
”Ei vähääkään kirkon asia”

Kielteisten turvapaikkapäätösten lukeminen jumalanpalveluksissa jakaa seurakuntalaisia Ylöjärvellä. Kirkkoherran mielestä kielteisten päätösten lukeminen ei ole maahanmuuttopoliittinen kannanotto, mutta äänekäs osa seurakuntalaisista on toista mieltä ja sanoo, ettei Maahanmuuttoviraston päätöksiä kuulu lukea saarnastuolista.

Ylöjärven seurakunta osallistuu haastekampanjaan, jossa kirkossa luetaan ääneen Maahanmuuttoviraston tekemiä kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Päätöksiä tai osia niistä luetaan joko saarnan yhteydessä tai esirukouspyyntönä.

– Ajatuksena on antaa ääni niille, jotka eivät muuten saa asiaansa kuuluviin. Moniko meistä on koskaan lukenut turvapaikkapäätöksiä ja tietää, millaisista tilanteista niissä on kyse? Koen, että näiden ihmisten elämäntilanteet pitäisi saada valtakunnallisesti laajempaan tietoisuuteen, kirkkoherra Kimmo Reinikainen sanoo.


– Emme ota kantaa siihen, ovatko nämä kielteiset päätökset oikeita vai vääriä. En myöskään koe, että tämä olisi niinkään yhteiskunnallista kritiikkiä kuin yksilöiden tarinoiden kertomista.

Kirkkoherra kertoo, että esirukouksissa rukoillaan tavallisesti esivallan, päättäjien ja piispojen sekä vaikkapa sairaudesta, aviokriisistä, päihderiippuvuudesta tai muusta vaikeasta elämäntilanteesta kärsivien puolesta.

– Kristinuskoon kuuluu asettua kenen tahansa heikoilla olevan puolelle, kirkkoherra muistuttaa.

Kirkoissa luetaan turvapaikanhakijoiden saamia autenttisia päätöksiä ilman henkilöiden nimiä.

Ensimmäisen kerran kielteisiä turvapaikkapäätöksiä kuultiin jumalanpalveluksessa puolitoista viikkoa sitten esirukouspyyntöjen yhteydessä. Päätöksiä luetaan jumalanpalveluksissa erityisesti kärsimysten sunnuntaina toinen huhtikuuta.

”Kirkon ovet käyvät ulospäin”

Läheskään kaikki seurakuntalaiset eivät hyväksy turvapaikkapäätösten lukukampanjaa. Ensimmäisen jumalanpalveluksen jälkeen Ylöjärven Uutisiin tuli useita yhteydenottoja, joissa asiaa hämmästeltiin ja paheksuttiin.

Kaikki eivät kirkkoherran tavoin ajattele, että pelkästään kielteisten turvapaikkapäätösten lukeminen ei ole kannanotto siihen, onko päätös oikea vai väärä.

– Maahanmuuttoviranomaisten päätösten arvosteleminen ei missään tapauksessa sovi saarnastuoliin tai alttarille. Yhteiskunnassamme on oma järjestelmänsä näille asioille. Kirkko voi toki ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, mutta ei jumalanpalveluksissa. Ne pitäisi pyhittää hengelliselle hiljentymiselle, kirkkovaltuutettu Jarmo Tahlo ärähtää.

Kirkkovaltuutettu pelkää, että voimakkaasti ristiriitaisia tunteita herättävä tilanne johtaa taas tuhansien ihmisten eroon kirkosta.


– Uusia jäseniä seurakuntaan ei tällaisella toiminnalla saa, vaikka päätöksiä luettaisiin kirkossa kaiket päivät. Toiseen suuntaan vaikutus on tehokas.

Tahlo hämmästelee kirkkoherran tietämättömyyttä seurakuntalaistensa mielipiteistä. Siinä missä kirkkoherra on kuullut kampanjasta vain myönteistä palautetta, kirkkovaltuutettu Jarmo Tahlo ei ole kuullut kenenkään sanovan hyväksyvänsä turvapaikkapäätösten lukemisen. Hän uskoo, että asiasta tullaan vielä keskustelemaan kirkkovaltuustossakin.

Myös Maahanmuuttovirasto Migri on reagoinut We see you, Migri -kampanjaan, jossa kielteisiä turvapaikkapäätöksiä on luettu ensin teattereissa ja sittemmin kirkoissa. Tiedotteessaan Migri huomauttaa, että kun luetaan pelkkiä päätöksiä ilman niiden perusteluja, ne saatetaan ymmärtää puutteellisesti. Usein juuri perusteluista ilmenisi, miksi Maahanmuuttovirasto arvioi, että ihminen ei ole oikeutettu turvapaikkaan.

– Päätöstä lukiessa kannattaa lukea myös perustelut. Jos julkaistussa päätöksessä lopputulos vaikuttaa epäloogiselta, julkaisija on voinut jättää tekstistä pois jotain olennaista, Migrin tiedotteessa sanotaan.

Esirukous on kirkon arkea

Kirkkoherra Kimmo Reinikaisen mielestä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden puolesta rukoileminen on kirkossa arkipäiväistä toimintaa, eikä hän usko sen herättävän Ylöjärvellä erityistä kohua. Myös kirkkovaltuutettu Veli-Matti Antila sanoo, ettei päätösten lukeminen herättänyt keskustelua ainakaan heti jumalanpalveluksen jälkeen.

– Olin itse paikalla jumalanpalveluksessa, jossa ensimmäisen kerran esirukouksen yhteydessä luettiin tällainen päätös, eikä se minun nähdäkseni herättänyt mitään erityisiä reaktioita. Jumalanpalveluksen jälkeen oli vielä kirkkokahvit, eikä sielläkään syntynyt keskustelua aiheesta, Antila toteaa.

Hän myöntää, että pelkästään kielteisten turvapaikkapäätösten lukemisen voisi jossain yhteydessä tulkita maahanmuuttoviranomaisten toiminnan arvosteluksi, mutta kirkossa se on vain yksi esirukouksen aihe.

– Päätösten taustalla on todella järkyttäviäkin ihmiskohtaloita, ja minusta on hyvä, että kirkko herättelee ihmisiä pohtimaan näiden ihmisten tarinoita. Meidän on tärkeää muistaa, että pakolaiset ja maahanmuuttajat eivät ole kaikki samasta puusta, vaan heillä on hyvin erilaisia elämäntilanteita, Veli-Matti Antila sanoo.

Kirkko on osa yhteiskuntaa

Vaikka kirkkoherra Kimmo Reinikainen korostaa, ettei kampanjalla tehdä maahanmuuttopolitiikkaa vaan nostetaan esiin yksilöiden kärsimystä, hän myöntää, että kirkko on viime aikoina ollut paljon esillä yhteiskunnallisissa keskusteluissa.

– Osittain kyse on ehkä siitä, että sosiaalisen median kautta seurakunnatkin saavat äänensä suoremmin kuuluviin. Aiemmin kirkon piti ensin saada tiedostusvälineet kiinnostumaan kannanotoistaan, kirkkoherra pohtii.

Hän muistuttaa, ettei kirkko ole tähänkään asti ollut irrallaan yhteiskunnallisista kysymyksistä.


– Diakoniatyö on jakanut ruoka-apua 1990-luvulta asti. Kolme vuotta sitten Yhteisvastuukeräyksen teemana oli saattohoito, ja nyt aiheesta on tekeillä merkittäviä lakimuutoksia. Tänä vuonna Yhteisvastuun teema on ihmiskauppa. Sukupuolineutraalin avioliittolain yhteydessä kirkon rooli on puhuttanut koko alkuvuoden. Kirkko on kyllä aktiivinen yhteiskunnallisissa kysymyksissä, mutta ihan ongelmatonta se ei ole, Reinikainen myöntää.

Ylöjärven seurakunnan lisäksi kampanjaan on osallistunut yli kolmekymmentä seurakuntaa muun muassa Tampereella ja Pirkkalassa.
"Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön." - Timo Soini, 3.6.2017

We all float down here...

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 488
 • Liked: 4950
 • Oulu- Uleåborg
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2256 : 23.03.2017, 18:47:25 »
Eipä ole kirkko lukenut saarnastuolista suomalaisille Kelalta tai vakuutusyhtiöistä tulleitä hylkäyspäätöksiä. Sellaisia saa varmaan jokainen suomalainen joskus elämässään, ellei ole jo saanut niin saa tulevaisuudessa.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 271
 • Liked: 3450
 • Sitoudun levittämään vihapuhetta
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2257 : 23.03.2017, 19:56:06 »
Kirkko ja kaupunki on hupaisa lehti. Meille tulee se koska eukko on jostain syystä vielä kirkon jäsen. Uusimmassa pääkirjoituksessa Heinimäki kysyy mitä Jeesus tekisi. Joko arvaatte?

Aivan. Jeesus menisi matuleiriin viemään voikkareita ja kukkasia kaikkein haavoittuvimmille, ellei peräti kyyhöttäisi itse leirissä hylsy taskussa.

Kirkko - matujen asialla, Suomea vastaan.
Li Andersson: Ikätestit loukkaavat turvapaikanhakijoita.
Petteri Orpo: Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.
Alexander Stubb: Monikulttuurisuus on rikkaus.
Husu Hussein: He ovat käveleviä pommeja.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 470
 • Liked: 2620
 • Qualis deus suwacius pereo!
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2258 : 23.03.2017, 21:06:36 »
Kirkko ja kaupunki on hupaisa lehti. Meille tulee se koska eukko on jostain syystä vielä kirkon jäsen. Uusimmassa pääkirjoituksessa Heinimäki kysyy mitä Jeesus tekisi. Joko arvaatte?

Aivan. Jeesus menisi matuleiriin viemään voikkareita ja kukkasia kaikkein haavoittuvimmille, ellei peräti kyyhöttäisi itse leirissä hylsy taskussa.

Kirkko - matujen asialla, Suomea vastaan.

Kyseistä lehteä en pääse lukemaan, mutta vastinetta Heinimäelle voisin grammatan pohjalta jonkin verran muotoilla. Jeesus ei itse ensinnäkään olisi koskaan lähtenyt pakolaiseksi. Tuomion saaneena Jeesus odotti vangitsijoitaan ja sanoi että "kaikkien on kannettava oma ristinsä". Jeesus tuskin myöskään olisi ollut matuleirissä, vaan päinvastoin hän olisi ollut "syntisten leirissä" eli Suomi-Maidanissa aivan kuin silloin, kun hän ruokaili publikaanien seurassa ja opetuslapset moittivat häntä asiasta. Jeesus lisäksi tuomitsi tekopyhät synagogissa ja toreilla, joissa nämä olivat profetoimassa vain siksi "että heidät nähtäisiin" -aivan kuten siellä koko entinen Stasi-kattaus on jo ollutkin. Jeesus lisäksi varoitteli turmion iljetyksestä temppelissä, ja ennusti temppelin tuhoutuvan niin että siihen ei jäisi kiveä kivenpäälle.
Totta vai taqiyyaa?

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 545
 • Liked: 27706
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2259 : 23.03.2017, 21:14:41 »
^ Meillä on täällä eteläisessä Suomessa ainakin nykyään käytössä tällainen uusinta uutta oleva härpäke nimeltään internet, jonka uumenista tuo kyseinen kirjoitus löytyi ;)

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/paakirjoitus-jeesustelua (14.3.2017)

Lainaus
Pääkirjoitus: Jeesustelun pitäisi olla kaukana hurskastelusta

Oikea jeesustelu on vihollisen rakastamista ja hänen parhaansa toivomista.

Mitä Jeesus tekisi? Takavuosina tuli varsinkin nuorten amerikkalaisten konservatiivikristittyjen parissa muotiin pukeutua kirjainyhdistelmällä WWJD varustettuihin t-paitoihin ja riipuksiin, jopa pikkuhousuihin. Kirjaimet viittasivat sanoihin what would Jesus do, mitä Jeesus tekisi.

Jeesuksen esimerkin miettimisen ajateltiin helpottavan päätöksentekoa elämän monenlaisissa moraaliongelmissa: kun isot pojat tarjoavat viinaa ja tupakkaa, mieti mitä Jeesus siinä tilanteessa tekisi.

Usein WWJD-kristillisyydessä on vähän moralistinen ja pikkusievä sävy.

Ajatus Kristuksen matkimisesta, Imitatio Christi, ei silti ole amerikkalaisten eikä edes erityisten konservatiivisten kristittyjen keksintöä. Jo keskiajan radikaalit munkit ja nunnat korostivat Jeesuksen elämän ja hänen opetustensa sisäistämistä mietiskelyn avulla.

Jeesuksen seuraaminen ei ole pelkkää perässähiihtoa, se on myös maailman näkemistä hänen vinkkelistään ja hänen esimerkkinsä noudattamista.

Jeesustelulla tarkoitetaan yleensä tekopyhää hurskastelua. Termi on siinä mielessä epäonnistunut, että jos Jeesus jotakin sydämensä pohjasta inhosi, niin tekopyhää hurskastelua. Oikea jeesustelu, Jeesuksen jäljittely, merkitsee jotakin aivan muuta. Oikea jeesustelu on rakkauden tekoja silloinkin, ja varsinkin silloin, kun itse joutuu vaaraan ja epäsuosioon. Oikea jeesustelu on vihollisen rakastamista ja hänen parhaansa toivomista. Oikea jeesustelu on paratiisin portin raottamista keskellä kadotuksen kauhuja.

Mitä Jeesus tekisi turvapaikanhakijoiden mielenosoitusleirissä? Hän veisi sinne voipaperiin käärimiään juustovoileipiä ja villasukkia. Hän istuisi turvapaikanhakijoiden kanssa ja yrittäisi pitää tilannetta rauhallisena. Siis siinä tapauksessa, että hän ei itse värjöttelisi peloissaan kielteinen turvapaikkapäätös takataskussaan.

Ainakaan Jeesus ei ilkkuisi internetin vihasivustoilla turvapaikanhakijan itsemurhayritykselle. Jeesus olisi pikemminkin se epätoivonsa lannistama itsemurhakandidaatti. Yksi vähimmistä veljistä ja sisarista.
"Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön." - Timo Soini, 3.6.2017

We all float down here...

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 360
 • Liked: 3764
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2260 : 23.03.2017, 21:23:58 »
Jeesus voisi tehdä musulle voikkarin, mutta toteaisi varmasti samalla, että sinä palvot Saatanaa ja palat vielä helvetin liekeissä ellet kadu ja seuraa tästälähin minua.
The stranger within my gate, he may be true or kind. 
  But he does not talk my talk: I cannot feel his mind.
I see the face and the eyes and the mouth,
  But not the soul behind.

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 043
 • Liked: 6126
 • Haittamaahanmuuttoasiantuntija
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2261 : 23.03.2017, 21:29:15 »
Mitäköhän Heinimäen Jeesus olisi tehnyt Lontoossa ihmisiä autolla murhanneen muslimin kohdalla? Toiminut kartanlukijana?
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 947
 • Liked: 26706
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2262 : 23.03.2017, 21:39:04 »
Heinimäen kaltaisista jeesustelijoista Suomen ja koko Euroopan olisi syytä päästä eroon kiireen vilkkaan.

Nämä tekopyhät jeesustelijat eivät näe metsää puilta, saatikka vihollisia omiensa joukoista. Olemme pitkällä 2000-luvulla ja nämä pöntöt kelaavat asioita jonkin uskon asian varassa. Kyllä tyhmyys tiivistyy ja sen myötä Eurooppa luhistuu etten sanoisi. Ja sanonhan minä.

Menkööt nämä jeesustelijat kääntelemään poskiansa sinne ählämeiden luo paskastanioihin.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele!

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 223
 • Liked: 1034
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2263 : 23.03.2017, 21:56:33 »
Lainaus
Ainakaan Jeesus ei ilkkuisi internetin vihasivustoilla turvapaikanhakijan itsemurhayritykselle. Jeesus olisi pikemminkin se epätoivonsa lannistama itsemurhakandidaatti. Yksi vähimmistä veljistä ja sisarista.

Kyllä on paksua puhetta heinimäeltä, Jeesus itsemurhakanditaattina. Ei heru Suomalaisille itsemurhan tehneille ymmärrystä muuta kuin eri uskoisten uhriutujien puolelle. Heinimäki hakee toiseudesta ymmärrystä ja haluaa olla suvis ajanhermon mukana.

Kirkon miehen mielistelyä musuille.

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 043
 • Liked: 6126
 • Haittamaahanmuuttoasiantuntija
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2264 : 23.03.2017, 22:13:54 »
Miksi Jeesus olisi tehnyt itsemurhan?

Heinimäki on kyllä ihan jumalattoman pahasti kujalla. Olisiko Jeesus murhannut itsensä kapinoidakseen Isänsä tahtoa vastaan? Aikaistaakseen kotiinpaluuta?

Heinimäeltä kynä ja läppäri pois, ja saikulle!
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 664
 • Liked: 12951
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2265 : 23.03.2017, 22:18:52 »
Eelihän sen laaman sabaktani. Ev. lut. voisi riisua viittansa, ja yhtyä jihadiin. Vieläpä silleen perätilassa, tiedättehän.

Pärmi

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2266 : 23.03.2017, 22:43:22 »
Heinimäen kaltaisista jeesustelijoista Suomen ja koko Euroopan olisi syytä päästä eroon kiireen vilkkaan.

Nämä tekopyhät jeesustelijat eivät näe metsää puilta, saatikka vihollisia omiensa joukoista. Olemme pitkällä 2000-luvulla ja nämä pöntöt kelaavat asioita jonkin uskon asian varassa. Kyllä tyhmyys tiivistyy ja sen myötä Eurooppa luhistuu etten sanoisi. Ja sanonhan minä.

Menkööt nämä jeesustelijat kääntelemään poskiansa sinne ählämeiden luo paskastanioihin.
Kun kristittynä lukee kaupunkijamoskeijajakodin-tekstin ja Kim E.:n kommentin, voi vain todeta: "Herra Jeesus, armahda meitä."

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 540
 • Liked: 9584
 • #kivapuhuja
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2267 : 23.03.2017, 22:50:45 »
Kristiina Huotari, Marjaana Toiviainen, Irja Askola...

Liian monessa uutisessa naispappi. Pitäisiköhän vaihtaa Luther-säätiöön.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 043
 • Liked: 6126
 • Haittamaahanmuuttoasiantuntija
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2268 : 23.03.2017, 22:54:10 »
Kristiina Huotari, Marjaana Toiviainen, Irja Askola...

Liian monessa uutisessa naispappi. Pitäisiköhän vaihtaa Luther-säätiöön.

-i-

Toiviainen vaikuttaa Oulunkylässä. Muistaakseni sen porukan kymmenestä papista kolme oli miehiä. Ylipappikin oli nainen.

Ei mitään naisvihamielistä, kunhan mainitsin.

Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 645
 • Liked: 736
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Profiili
  • Sound System-blogi
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2269 : 24.03.2017, 12:05:30 »
Kirkko ja kaupunki:

Lainaus
Muutama viikko sitten olin viisivuotiaan lapseni kanssa taidegalleria Hippolytessä katsomassa Jouko Lehtolan valokuvia. Kyseessä oli Some Girls -sarja, joka käsittelee transsukupuolisia ruskeita naisia, ammatiltaan seksityöntekijöitä.

Suomen ev. lut. kirkko siis tukee prostituutiota ja pitää transseksuaalisuutta normaalina ja katsoo transseksuaalipornon esittämisen 5-vuotiaille lapsille olevan hyväksyttävää.

Ja kirjoittajahan oli Koko Hubara, jonka koko mediapresenssi perustuu siihen, että hän sanoo olevansa "ruskea" ja vastustavansa "rasismia".
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Sydämistynyt

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2270 : 30.03.2017, 08:32:57 »
Oulun tuomioseurakunta lykkää veronmaksajiensa rahoja Suomen lainmukaisia päätöksiä vastustavien vierasmaalaisten teltan sähköistykseen.

Lainaus
Seurakunta ja yksityiset ihmiset avustavat

Turvapaikanhakijoiden tarkoituksena on jatkaa leirin pitämistä ainakin toistaiseksi. He ovat saaneet teltan ylläpitoa varten rahallista avustusta esimerkiksi Oulun tuomiokirkkoseurakunnalta ja yksittäisiltä ihmisiltä.

Tuomiokirkkoseurakunnan lähetyssihteeri Anneli Niemisen mukaan seurakunnan avustus on ollut noin tuhat euroa .

– Seurakunnan varoilla on katettu muun muassa sähkökuluja ja ostettu sähkösuojia telttaan.
http://yle.fi/uutiset/3-9536826

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 321
 • Liked: 4861
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2271 : 30.03.2017, 08:34:59 »
Mun käsittääkseni nämä leirit ovat nimenomaan evankelisluterilaisen kirkon järjestämiä ja huoltamia.
qui non est mecum adversum me est

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 687
 • Liked: 5691
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2272 : 01.04.2017, 04:47:43 »
Suomalaiset ovat erittäin rikkaita ihmisiä. Miksi moista väitän? No siksi tietenkin, että peräti 72% väestöstä yhä edelleen on valmis heittämään vuosituloistaan 1-1,5% kankkulan kaivoon mm maksamaan piispojen palkkoja ym bullshittiä mitä kirkko edustaa.

Jos itse ajattelen 1-1,5% omista vuosituloistani ja mietin että pidänkö tuon rahan itse vai maksanko esim Irja Askolan palkkaa niin ei ole vaikea valita kumpaan vaihtoehtoon päädyn mutta kenties muilla suomalaisilla on paljon suurempi sydän ja ajattelevat että miten se Irja-parka piispakavereineen pärjää jos viettää esim ylimääräisen loman ulkomailla sen sijaan että antaa saman rahan Irjalle.

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 545
 • Liked: 27706
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2273 : 02.04.2017, 19:24:02 »
Näistä kielteisten turvapaikkapäätösten lukemisista on ollut täällä jo useampaan otteeseen juttua, mutta laitetaas silti vielä tämäkin, kun ehkä Suomen tunnetuimmassa kirkossa sekä muissa Helsingin kirkoissa mokutettiin tänään täysillä.

Tuomiokirkossa oli näköjään myös joku karmea rasisti huutelemassa välissä, mutta kukaan muu ei yhtynyt hänen mielipiteisiinsä.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005153328.html (2.4.2017)

Lainaus
Helsingin Tuomiokirkossa luettiin ääneen kielteisiä turvapaikkapäätöksiä – ”Pelkosi ei ole perusteltua”

Kirkoissa luettiin ääneen kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Tuomiokirkossa rukoiltiin myös päättäjille viisautta ja kuultiin välihuuto.

”Maahanmuuttovirasto on hyväksynyt tosiseikaksi kertomuksesi siitä, että henkesi on uhattuna kotialueellasi kotialueesi ihmisten ja talebanien taholta. Maantiedon perusteella Afganistanin viranomaiset eivät ole kykeneväisiä tarjoamaan sinulle suojelua Parvanin maakunnassa. Kaikki turvapaikan myöntämisen edellytykset täyttyvät kohdallasi.”

Seurakuntapastori Mari Kanerva luki ääneen Maahanmuuttoviraston eräälle afganistanilaiselle turvapaikanhakijalle antamaa päätöstä sunnuntaina Helsingin tuomiokirkon messussa. Jatko saattoi yllättää: ”Ja näin ollen Maahanmuuttovirasto katsoo, että turvapaikka voidaan jättää sinulle antamatta.”

Kärsimyksen sunnuntain esirukouksiin turvapaikkapäätösten tiimoilta osallistui 15 kirkkoa Helsingissä. Kielteisiä päätöksiä luettiin esirukouksina. Heti messun aluksi kirkkokansalle ilmoitettiin, ettei tarkoitus ole arvostella maahanmuuttoviranomaisia, vaan kristittyinä kuulla ihmisten hätää.


Tuomiokirkossa oli noin sata kuulijaa. Yhtä heistä hätä ei koskettanut: ”Eivät kuulu kirkkoon!” mies huusi penkistään kirkkosalin keskivaiheilta. Jatkoa yhdenmiehen agitaatiolle ei kuitenkaan tullut.

Alussa kerrottua päätöstään Migri perusteli sillä, että kyseisellä henkilöllä ”on Afganistaniin palatessa mahdollisuus paeta talebaneja ja kotialueensa ihmisten aiheuttamaa uhkaa siirtymällä olemaan Kabuliin.”

Pastori Kanerva luki kolme päätöstä. Niissä kaikissa kuvattiin henkilön kokemaa väkivaltaa ennen pakoon lähtöä kotimaasta. Yksi oli kertonut maahanmuuttoviranomaisten kuulustelussa tulleensa päälle ajetuksi ja siepatuksi, ja toinen myös sieppauksen aikaisesta kidutuksestaan.

Edellisen tapauksen päälleajoyritystä Migri ei uskonut tarkoitusperältään poliittiseksi. ”Olet kertonut, että isääsi on kiristetty, uhkailtu ja ammuttu, koska hän on työskennellyt yhteistyössä Yhdysvaltojen ja Nato-joukkojen kanssa. Olet kertonut, että olet pyöräillessäsi joutunut auton kumoon ajamaksi ja kaappausyrityksen kohteeksi”, päätöksen teksti kuului.

”Maahanmuuttovirasto ei hyväksy tosiseikkana, että kyseessä olisi ollut kaappausyritys. - - Pelkosi ei ole objektiivisesti perusteltua. Maahanmuuttovirasto katsoo, että sinut voidaan käännyttää Irakiin.”

Toisen tapauksen kertomukseen kidutuksesta maahanmuuttoviranomainen on uskonut. Mutta että kidutus Irakissa jatkuisi, sen Migri on katsonut epätodennäköiseksi: ”Maahanmuuttovirasto hyväksyy tosiseikkana, että sinut on siepattu, ja olet saanut vammoja kasvoihin ja muualle kehoon”, Migrin päätöksessä lukee.

”Maahanmuuttovirasto katsoo kuitenkin, että sieppauksella ei ole suoraa yhteyttä siihen, että ravintolassanne on ollut amerikkalaisia. Satunnaisesta, tuntemattomien henkilöiden taholta tapahtuneesta sieppauksesta huolimatta on epäuskottavaa, että sinua uhattaisiin enää kotimaassasi.”


On epätodennäköistä, että kirjoitusten laatijat ovat ajatelleet niiden tulevan julkisuuteen. Sinuttelumuoto onkin yllättävän tehokas – kuuntelen päätöstä ikään kuin se olisi päätös minusta, eikä jostakusta tuosta tai siitä jossain siellä.

Kirkon mukaan tekstien luku jumalanpalveluksessa ei ole kannanotto viranomaisten päätöksiin. Se on kannanotto inhimillisyyden puolesta. Eikä rukousta viranomaistenkaan puolesta unohdettu.

Pastori Juhana Kuusniemi luki päätösten väliin rukouksia: ”Rukoilemme ihmisten puolesta, jotka kokevat vainoa uskonnon, kansallisuuden, poliittisen mielipiteen tai sukupuolen perusteella. Jumala, opeta meille empatian kykyä, jotta osaisimme kohdata kärsivän lähimmäisemme. Opeta viisautta, ettemme loisi liikaa vastakkainasetteluja.”

Ja: ”Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka kohtaavat työssään, eri tehtävissä ja eri tahoilla turvapaikanhakijoita. Rukoilemme yhteiskuntamme päättäjien puolesta, anna viisautta turvapaikanhakijoita koskeviin päätöksiin.”
"Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön." - Timo Soini, 3.6.2017

We all float down here...

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 467
 • Liked: 3670
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2274 : 02.04.2017, 22:24:56 »
^ Siinä vaiheessa kun kun omassa seurakunnassa ruvetaan tähän, meidän perhe poistuu kirkon kirjoista!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 043
 • Liked: 6126
 • Haittamaahanmuuttoasiantuntija
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2275 : 02.04.2017, 22:43:00 »
Lainaus
Kirkon mukaan tekstien luku jumalanpalveluksessa ei ole kannanotto viranomaisten päätöksiin. Se on kannanotto inhimillisyyden puolesta. Eikä rukousta viranomaistenkaan puolesta unohdettu.

No totta munassa se on kannanotto!  :facepalm:  Voi Luoja, ota minut jo pois täältä!!


"Eikä rukousta viranomaistenkaan puolesta unohdettu", koska ovat sortuneet vääryyden tielle hylätessään perusteettomia turvapaikkahakemuksia? Että ymmärtäisivät kaikkien arabimuslimien olevan rikkaus ja voimavara? Mutta ei tässä mitään kantaa olla otettu mihinkään suuntaan!

Ensi sunnuntaina sitten luetaan hylättyjä kantasuomalaisten toimeentulotukihakemuksia??
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 046
 • Liked: 1485
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2276 : 02.04.2017, 22:48:47 »
^ Siinä vaiheessa kun kun omassa seurakunnassa ruvetaan tähän, meidän perhe poistuu kirkon kirjoista!

Oletko käynyt itse jokaisessa seurakunnan tilaisuudessa toteamassa sen, ettei tuollaista toimintaa ole harjoitettu? Muutoin ei voi olla varma siitä, että tuollaista ei ole tapahtunut.

Kirkoissa tapahtuu nykyään jopa jumalanpalveluksissa vanhoillisesta näkökulmasta tarkasteltuna aivan uskomattomia asioita. Monet tapauskovaiset eivät välttämättä tiedä tai käsitä sitä, miten paljon kirkko on muuttunut viimeisten 20 vuoden aikana.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 788
 • Liked: 11697
 • I just want my money.
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2277 : 02.04.2017, 22:50:39 »
Minä ymmärrän sen jotenkin, että hurahtaa hädänalaisten auttamiseen oman perheensä ja oman kansansa kustannuksella.

Mutta en ymmärrä miten joku voi hurahtaa tekohädänalaisten paapomiseen, se on vaan liikaa.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 947
 • Liked: 26706
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2278 : 02.04.2017, 22:58:57 »
.. hurahtaa hädänalaisten auttamiseen oman perheensä ja oman kansansa kustannuksella.

Oman perheensä kustannuksella voin vielä sietää, mutta oman kansansa kustannuksella on sellainen teko, mistä pitäisi seurata armottomat sanktiot. Se että joku taho tai organisaatio leikkii jotakin Jeesusta ja vieläpä muiden rahoilla, on tervan ja höyhenien sekä kuritushuoneen arvoinen suoritus. Jokainen kirkon venkoilu maksaa rahaa Suomen kansalaisille. Ei löydy ymmärrystä, ei vähääkään. Mädättäjälaitos pahimmasta päästä.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele!

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 746
 • Liked: 3863
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
  • Profiili
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #2279 : 02.04.2017, 23:04:25 »
^ Siinä vaiheessa kun kun omassa seurakunnassa ruvetaan tähän, meidän perhe poistuu kirkon kirjoista!

Ei kannattaisi odotella sitä päivää, jolloin metsäpalo on jo omalla tontilla ja takapihalla.

Sekin päivä on toki todennäköinen.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen