Kirjoittaja Aihe: Kirkon karkeimmat mokutukset  (Luettu 773988 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 820
 • Liked: 27836
 • Easter Worshipper
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3630 : 25.11.2019, 21:56:22 »
Miten tämä lause tulisi ymmärtää?

"Olemmeko tulevaisuudessa osa Eurooppaa vai suhtaudummeko epäluuloisesti muualta tuleviin?"

Terve epäluulo muukalaisia kohtaan juontaa historiaan. Vieraisiin on suhtauduttu aina ja kaikkialla epäluuloisesti. Luonnollinen vieraanvaraisuus periytyy historiasta, jolloin kulkija ilman yösijaa jäi pakkasen tai petojen armoille. Epäluulosta huolimatta avun tarvitsijaa autettiin. Joskus sieltä tuli hurmuripoika, joka vei säästöt patjan sisältä ja tyttären. Yksi Shemeikka pilaa kaikkien kulkijoiden maineen.

Miten tämä eroaa nykypäivästä ja tänään vallitsevasta epäluulosta muualta tuleviin? Eikö voi olla osa Eurooppaa, ellei jaa taloaan ja rahojaan muukalaisille? Miten nuo kaksi lausetta a vai b sulkevat toisensa pois?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

newspeak

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3631 : 30.11.2019, 15:35:35 »
Suomen ortodoksisessa kirkossa oli valtuustovaalit marraskuussa.

Lainaus
Valtuustot valittu kaikkiin seurakuntiin

Vilkkaimmin äänestettiin Kuopion ja Karjalan hiippakunnassa, maahanmuuttajien osuus valtuutetuista kasvoi.

Kaikissa Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnissa toimitettiin valtuustovaalit 3.–17.11.2019 välisenä aikana. Kaikkien uusien valtuustojen kokoonpano löytyy tämän uutisen lopusta.

Kirkossa meneillään oleva hallinnonuudistus toi nyt toimitettuun vaaliin hieman välivaalien tuntua. Vuoden 2021 alusta toteutuvat seurakuntien yhdistymiset tuovat mukanaan uudet valtuustovaalit kaikkiin seurakuntiin Turun seurakuntaa lukuun ottamatta. Tämä on todennäköisesti vähentänyt yleistä intoa asettua ehdolle ja vaikuttanut negatiivisesti myös äänestysaktiivisuuteen.

Äänestysprosentit laskivat kautta maan edellisiin vaaleihin verrattuna, vaikka äänioikeutettujen piiriin kuuluivat nyt ensi kertaa myös 16 vuotta täyttäneet. Seurakuntien keskimääräinen äänestysprosentti laski tasan kaksi prosenttiyksikköä vuoteen 2015 verrattuna ollen nyt 7,5%.

...

Maahanmuuttajataustaisten valtuutettujen määrässä on havaittavissa pientä kasvua. Vuoden 2015 vaaleissa maahanmuuttajien edustus puuttui neljäntoista seurakunnan valtuustoista, nyt vastaava luku oli enää 11. Lisäksi muutamien seurakuntien valtuustoihin valittiin useampia maahanmuuttajataustaisia päättäjiä.

Ehdolle asetettiin kaikkiaan 316 ehdokasta, joista naisia oli 167 ja miehiä 149. Kaikkiaan 12:n seurakunnan valtuustoon valittiin naisenemmistö.
https://ort.fi/uutishuone/2019-11-19/valtuustot-valittu-kaikkiin-seurakuntiin

Suomen ortodoksiseen kirkkoon kuuluu noin prosentti maan väestöstä, joten etenkin venäläisten maahanmuutto näkyy herkästi siis seurakuntien toiminnassa.

Tiedotteen yhteydessä nimilistat valituiksi tulleista, jos joku haluaa katsoa, millaista väkeä paikallisesti on päättämässä. Mahdolliset sidonnaisuudet eivät näy listalla.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 239
 • Liked: 8481
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3632 : 01.12.2019, 23:19:36 »
Rap-artisti PastoriPikelle on myös oma ketjunsa, mutta laitan tämän tänne, koska seurakunnat asialla, niin sopii tänne enemmän. Adventtivirretkin tulee päivittää 2000-luvulle.

Lainaus
PastoriPike toi Hoosiannan ryminällä 2020-luvulle, ei meinannut uskaltaa tarttua suomalaisten rakastamaan virteen – "En olisi uskonut, että siitä tulee näin täydellinen"

Julkaistu 7 minuuttia sitten

Seurakuntien yhteinen Jouluradio aloitti Hoosiannalla kuten adventtiin perinteisesti kuuluu. Tosin Jouluradio teki sen omalla tyylillään.

– Kesällä mietin, että kyllä pitää jotakin erilaista keksiä, ja silloin tuli idea PastoriPiken pyytämisestä mukaan, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Jouluradion yhteydenotto oli PastoriPikelle yllätys ja vähän kauhistuskin.

– Mä olin ihan, että en mä voi tarttua tuohon. Se on suomalaisille rakas ja herkkä biisi, ja ajattelin, etten pysty näin isoa taakkaa ottamaan, kertoo rap-artisti PastoriPike.

Lopulta hän kuitenkin tarttui haasteeseen. Ainoa ohjeenaan Kalliorinteen sanat, että pilkata tai rienata ei saa. Kalliorinne on tyytyväinen, vaikka oli mielessään valmistautunut virren hurjempaankin käsittelyyn.

– Tämä on ihana, toteaa Kalliorinne, nostaa kädet ylös ja lipuu mukaan musiikkiin.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pastoripike-toi-hoosiannan-ryminalla-2020-luvulle-ei-meinannut-uskaltaa-tarttua-suomalaisten-rakastamaan-virteen-en-olisi-uskonut-etta-siita-tulee-nain-taydellinen/7645280


Lainaus
Jouluradion Hoosianna soi adventtiyönä ensimmäistä kertaa rap-sovituksena!

13.11.2019

Jouluradion Hoosianna-virsi kajahtaa tänä vuonna rap-artisti PastoriPiken versiona mahtipontisempana kuin koskaan! Tuttuun tapaan Jouluradion oma Hoosianna-sovitus saa ensiesityksensä Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 1.12. puoliltaöin.

– Hoosianna säilyy klassikkona ja nuorten huulilla, kun PastoriPike tuo sen nyt 2020-luvulle, sanoo uuden sovituksen tilannut Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne ylpeänä.

Ensimmäisen adventtina vuorokauden vaihtuessa julkaistava Hoosianna virittää suomalaiskodit joulunodotukseen, sillä Jouluradio on joka vuosi virallisesti alkanut Hoosiannalla. Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu esimerkiksi Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina, mutta nyt luvassa on jotain aivan uutta, sillä ensimmäistä kertaa virsi kuullaan rap-sovituksena. Nyt järjestyksessään kahdeksas Jouluradion Hoosianna on moderni ja rohkea toteutus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

--

– Tehtiin tästä biisistä nykyaikainen, mun tyylinen versio, jossa saan tuoda omalla tyylilläni esiin tärkeitä asioita. Kiitos Jouluradion upealle porukalle yhteistyöstä! Pike sanoo.

--

– On suuri ilo, että PastoriPike lähti sovittamaan Hoosianna-virttä. Hän on kiinnostava artisti ja häneen personoituu Jouluradion 17. tuotantokauden ajatus: Jouluradio trendaa, koska olemme monikulttuurinen ja rohkea joulumusiikkimedia kaikessa mitä teemme, arvioi Jouluradiota alusta asti tehnyt toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

--
https://www.jouluradio.fi/artikkelit/jouluradion-hoosianna-soi-adventtiyona-ensimmaista-kertaa-rap-sovituksena


Lisäksi, Jouluradion uutisartikkelin vieressä oli muita uutisotsikoita, ja yksi niistä oli tämä aiheeseen liittyvä lyhyt artikkeli:

Lainaus
Jouluradio soi tänä vuonna monikulttuurisemmin kuin koskaan – vinkkaa meille parhaat vieraskieliset joululaulut!

25.11.2019

Jouluradio soi tänä vuonna monikulttuurisemmin kuin koskaan – ole mukana vaikuttamassa miltä se kuulostaa!

Onko mielessäsi jokin erityisen tarttuva ja eksoottinen joululaulu, jonka haluaisit ehdottomasti soittolistoille? Vinkkaa siitä meille.

Toivomme lauluja ympäri maailman. Miltä joululaulut kuulostavat vaikkapa hindiksi? Soiko Jingle Bells yhtä soljuvasti karibialaisittain? Ole mukana vaikuttamassa monipuolisemman Jouluradion musiikkikattaukseen.

Vinkkaa ehdotuksesi suoraan osoitteeseen info@jouluradio.fi.
https://www.jouluradio.fi/artikkelit/jouluradio-soi-tana-vuonna-monikulttuurisemmin-kuin-koskaan-vinkkaa-meille-parhaat-vieraskieliset-joululaulutKirjoitusvirhe
« Viimeksi muokattu: 01.12.2019, 23:30:12 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

newspeak

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3633 : 02.12.2019, 15:47:30 »
^ Ihan tavallisia joululauluja ja jouluun liittyviä biisejähän Jouluradiosta tulee. PastoriPikeä en ole onnistunut kuuntelemaan, sillä kuuntelu loppuu välittömästi, kun alkaa tulemaan räppiä.

Onkohan rouva Kalliorinne nähnyt Die Hardia? Hänellä on ollut 31 vuotta aikaa katsoa se. Itse suhtaudun näihin pelleilyihin kuin John McClane, mutta ulkomaisten biisien soittaminen ei ole mitään monikulttuuria. Kansainvälisyys ja monikulttuuri eivät ole lainkaan sama asia.

Aika monessa maassa vietetään joulua. Joissakin rauhassa ja joissakin pelossa, mutta vietetään silti. Hyvä niin. Joulun sanoma ei ole monikulttuurinen, mutta kuuluu silti kaikille.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 070
 • Liked: 7962
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3634 : 03.12.2019, 20:31:45 »
Ruotsin evlutkirkko Malmössa on paljastanut ensimmäisen adventin kunniaksi uuden alttaritaulun. Siinä kuvataan Eedenin puutarha, jossa Aatamin ja Eevan sijaan seikkailevat interracial homoparit. Käärme on transu.

Lainaus
The openly lesbian artist, who has a history of blending religious imagery with pro-minority activism, said at the time that she wanted to test if the Church of Sweden was as gay-friendly as it claimed to be when it embraced same-sex marriage in 2009. The Skara Cathedral politely declined the gift, saying it was about political activism and not faith.

But over seven years have passed, and now Wallin has got her way, even if it isn’t in her home city. St. Paul’s Church in Malmo accepted the painting called “Paradise” as its new altarpiece and unveiled it on Sunday, the first day of Advent. Helena Myrstener, the pastor, said that “history was written” in the hanging of the “LGBT altarpiece” as she tweeted a photo of the painting.

https://www.rt.com/news/474813-church-sweden-lgbt-altarpiece/
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 138
 • Liked: 3447
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3635 : 03.12.2019, 21:11:27 »
Ei minun kirkkoni, enää.

newspeak

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3636 : 03.12.2019, 23:38:02 »
Hienoa, että syntiä pidetään kirkossa esillä, eikä siitä vaieta. Pirukin on kuvattu oikein.

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 985
 • Liked: 1371
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3637 : 04.12.2019, 09:34:04 »
Lyön kympin vetoa, että taulussa on taiteilijan seksuaalivähemmistökavereita naamoina. Pääsevät hihittelemään kuinka olivat kirkossa homostelemassa.

Ihmettelen kyllä, että miksikäs kuvassa on viikunanlehteä noinkin paljon, eikös tuon pitäisi olla paratiisi? Siis juuri ennen lankeamista ja rangaistusta?

Ihan puhutteleva työ, ja arvostaisin tuota vaikka taidenäyttelyssä tai homobaarin takaseinällä. Mutta että alttarilla. Vaihtaisin kirkkoa, vaikka en kirkkoon kuulukaan.

Lähetetty minun SM-G930F laitteesta Tapatalkilla

Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 524
 • Liked: 2124
 • Pimeä voima
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3638 : 06.12.2019, 15:53:35 »
Evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat ottaneet kantaa siihen, että koulujen joulujuhlat siirrettin pois kirkosta.

Lainaus
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat rohkaisevat kasvattajia kouluissa ja päiväkodeissa pitämään esillä kulttuuriperintöä. Piispat vetoavat koulujen rehtoreihin ja päiväkotien johtajiin...

Uskonnot ovat luonnollinen ja näkyvä osa suomalaista kulttuuria ja yhteisöllistä elämänmuotoa. ..

Moniarvoisessa yhteiskunnassa uskonnot kuuluvat julkiseen tilaan..

Pitkässä lausunnossa kristinusko mainitaan vain yhden kerran. Piispat puhuvat nyt uskonnoista yleensä. Myös islam kuuluu piispojen mielestä julkiseen tilaan.

Minareettien vastustajia ei tästä porukasta siis ainakaan löydy.
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 173
 • Liked: 2609
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3639 : 06.12.2019, 18:39:07 »
Lyön kympin vetoa, että taulussa on taiteilijan seksuaalivähemmistökavereita naamoina. Pääsevät hihittelemään kuinka olivat kirkossa homostelemassa.

Ihmettelen kyllä, että miksikäs kuvassa on viikunanlehteä noinkin paljon, eikös tuon pitäisi olla paratiisi? Siis juuri ennen lankeamista ja rangaistusta?

Ihan puhutteleva työ, ja arvostaisin tuota vaikka taidenäyttelyssä tai homobaarin takaseinällä. Mutta että alttarilla. Vaihtaisin kirkkoa, vaikka en kirkkoon kuulukaan.

Lähetetty minun SM-G930F laitteesta Tapatalkilla
Ihan ilman kannanottoja kristinuskon ja homoseksuaalisuuden suhteestakin voi tuon työn tyrmätä kirkkoympäristössä. Olettaen siis, että taiteilijalta on tilattu jokin raamatullinen aihe. Jos tarkoitus on kuvata paratiisia, niin kuvaushan on ihan pielessä. Mitä kuva esittää? Keitä kaikkia nuo ihmiset muka ovat? Taiteilija on säveltänyt ihan omiaan. Yhtä hyvin maalauksessa voisi olla kohtaus Kalevalasta tai Harry Potterista.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 795
 • Liked: 7544
 • "Iran-vastainen" rauhanpuolustaja
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3640 : 06.12.2019, 20:54:40 »

Ihan ilman kannanottoja kristinuskon ja homoseksuaalisuuden suhteestakin voi tuon työn tyrmätä kirkkoympäristössä. Olettaen siis, että taiteilijalta on tilattu jokin raamatullinen aihe. Jos tarkoitus on kuvata paratiisia, niin kuvaushan on ihan pielessä. Mitä kuva esittää? Keitä kaikkia nuo ihmiset muka ovat? Taiteilija on säveltänyt ihan omiaan. Yhtä hyvin maalauksessa voisi olla kohtaus Kalevalasta tai Harry Potterista.

No en tiedä, Jouko Turkan mielestä alttaritaulujen pitäisi kuvata pultsareita joita viedään mustaan maijaan. Puliukot ovat kuulemma lunastajiamme. Tuo Malmön alttaritaide saattaa sittenkin olla raamatullisesti paikkaansa pitävä riippuen siitä näkökulmasta, että katsotaanko sen sympatisoivan karkoitettavia vai karkoittajaa.
Only
Truth
Matters

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 173
 • Liked: 2609
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3641 : 06.12.2019, 21:57:27 »
Tuo Malmön alttaritaide saattaa sittenkin olla raamatullisesti paikkaansa pitävä riippuen siitä näkökulmasta, että katsotaanko sen sympatisoivan karkoitettavia vai karkoittajaa.
Heh, tuosta tuli mieleen että taiteilijaa voisi trollata pukkaamalla julkisuuteen vaihtoehtoista tulkintaa teoksesta;
"Alttaritaulussa paratiisissa tapahtunut syntiinlankeemus on kuvattu perinteisen hedelmään kajoamisen sijaan konkreettisempina, lihallisina tekoina. Uutuutta tavoitteleva teos sortuu kuitenkin stereotyyppiseen tapaan esittämään syntisyyden keskittyvän seksuaalisuuden ympärille."

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 514
 • Liked: 3260
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3642 : 08.12.2019, 14:58:27 »
Ei voi olla noin paljon porukkaa Paratiisissa. Paratiisista lähdön jälkeenkin ihmisiä oli vain kaksi, yksi kumpaakin sukupuolta joten ei voinut olla homoja tai lesboja, eri värisellä iholla tms.
Eläimiä sen sijaan varmaan pyöri jaloissa enemmänkin, koska henkilö A:lle tehtiin (häveliäisyys syistä, otaksun) juttukaveriksi henkilö E.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 770
 • Liked: 4999
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3643 : 08.12.2019, 20:23:36 »
Tässä Räsäskaustin löylyjen käydessä kiivaina, selailin Moskeija&Kaupunkia. Myönnän auliisti, että olen suorastaan hämmästynyt millaiselle laatujournalismin tasolle se on vajonnut. Itse tälläisenä agnostikkona, mutta hengellisistä aatteista ja kysymyksistä hyvinkin kiinnostuneelle, se vaikuttaa olevan suorastaan epäpyhän hengen vallassa.
...(klips)
...
Täytyy kyllä ihmetellä tälläistä omien kannnattajiensa ja seurakuntalaistensa päälle räkimistä, mitä K&K harrastaa. Arvoyhteisöstä ja sovittelevuudesta ei tietoakaan.


Laitan tähän tuon Kirkko&mokuttaa&Kaupunkia -tuotoksen vaikuttavuudesta yksilöiden/yhteiskunnan elämään (tämän K&K-painotuotteen aiheuttamista seurauksista keskustelu käydään Baltzar&ihmiskauppa-ketjussa).
Lainaus linkistä: https://www.rumba.fi/uutiset/rappaako-tassa-veijo-baltzarin-uhri-oikeuden-toteutumista-ja-totuuden-paljastumista-juhlitaan-lauantaina/ kertoo, että
Lainaus
Räppääkö tässä Veijo Baltzarin uhri?
...Viimeaikaisten Veijo Baltzariin kohdistuneiden ihmiskauppa- ja seksuaalirikosepäilyjen valossa...
...on näytellyt Veijo Baltzarin näytelmässä Jumala on suuri vuosina 2011–2012. Roine oli tuolloin 17–18-vuotias. Turkulainen-lehden haastattelussa... kertoo löytäneensä amatöörinäyttelijöitä hakevan ilmoituksen Kirkko & kaupunki -lehdestä.

Jotkut saattavat erheellisesti luottaa K&K-lehden toimituksen arviointikykyyn, etteivät he antaisi pahuuden työn ilmoittaa lehdessään. Että he jotenkin olisivat hyvän puolella.
Mokuttamaan pääsemisen lisäksi lienee K&K saanut noista ilmoituksista puhdasta rahaakin ja tällä työllään teki uuden kolhun kirkon kylkeen. Ehkä papisto ja K&K-lehdessä ovat suuresti yllättyneitä, että kaikkea tällaistako siitä seuraa, jos valitsee perinteisen Jeesuksesta puhumisen sijaan - rahan ja monikulttuurin palvonnan?

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 686
 • Liked: 24362
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3644 : 20.12.2019, 09:05:13 »
Lainaus
Isabella on pukeutunut uusiin nahkahousuihin. Ne on tehty kahdesta ilmapallosta.

– Näistä tuli tällaiset korkeavyötäröisemmät, mutta eihän navan aina tarvitse vilkkua, pastori Ilmari Syrjälä toteaa.

Ilmapalloista syntyy Barbielle kätevästi myös body. Syrjälä esittelee, kuinka kumipallon puhallusaukon reunasta saa kätevästi kiepautetuksi kapeat olkaimet. Materiaalina lateksi on Syrjälän mukaan inspiroiva, housut on helppo saada nuken yksilöllisiin muotoihin istuviksi, mutta ongelmana on kestävyys. Kumi hapertuu ajan myötä.

Täysikokoisia lateksivaatteita harrastavalta ystävältä on tullut onneksi hyvä vinkki. Ilmapallosta tehdyn vaatteen elinkaaren saa pidentymään silikonilla. Pintaa kiillotetaan aika ajoin samalla aineella, jolla hoidetaan autonovien kumitiivisteitä.

X
Lainaus
Syrjälä sanoo Barbie-harrastuksensa olevan myös kannanotto tasa-arvon puolesta. Lasten ja nuorten on hyvä nähdä monenlaisia malleja olla mies, nainen tai muunsukupuolinen.


Haluan osaltani edistää sitä, että kaikkien ihmisten, sukupuolesta riippumatta, pitää saada tarttua siihen, mikä tuntuu omalta ja mikä kiinnostaa.

Tiukoista sukupuolirooleista ja asioiden sukupuolittamisesta pitää Syrjälän mukaan pyrkiä eroon. Ne rajoittavat niin tyttöjen kuin poikienkin mahdollisuuksia kasvaa sellaisiksi kuin he itse haluavat.

– Myös nukkeharrastuksessani olen normikriittinen. Jokainen nukkeni on feminiininen omalla tavallaan, heijastellen samoja asioita, joita itse teen mieheksi identifioituvana. Ne harrastavat joukkoliikennettä, automatkailua, populaarimusiikkia ja sarjakuvia. Nuket valmistavat lempiruokiani, osoittavat mieltä tasa-arvon puolesta ja pukeutuvat värikkäästi.

Tuomarinkylän nuket esiintyvät mielellään sosiaalisessa mediassa. Ne eivät pelkästään poseeraa ja esittele vaatteitaan. Kuvissa pitää Syrjälän mukaan olla aina joku idea.

Nuket ovat valmiita toimimaan myös yhteiskunnallisina vaikuttajina. Ennen vaaleja tytöt ovat patistaneet kansalaisia äänestämään. Evelina on papin asussa vihkinyt Julietten ja Suen.

Suomen itsenäisyyden kunniaksi Allie on esiintynyt kahleista vapautuvana Suomi-neitona.

X


Lainaus
Kuka?

Ilmari Syrjälä

61 vuotta.

Työskentelee seurakuntapastorina Helsingin seurakuntayhtymän nuorisotyössä.

Asuu Paloheinässä vaimonsa kanssa.

Kolme aikuista poikaa.

On liberaalifeministi. Toimii aktiivisesti RKP:n naisjärjestön Sörnäisten osastossa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0ad2d00f-14e1-4291-9a98-885340f64a1a


Tuomionenkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 504
 • Liked: 3176
 • Äärivalkoinen etnonationalisti
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3645 : 13.01.2020, 23:47:34 »
Äärioikeistolaisuuden jättänyt Johannes Ahtola kertoo seurakuntalainen lehdessä, Viha oli voima joka piti minut liikkeessä.

Lainaus
Viha oli voima, joka piti minua liikkeessä. Se oli aluksi äärimmäisen voimaannuttava asia, mutta siihen jäin koukkuun ja mieli vaati sitä enemmän ja enemmän toimiakseen, Johannes sanoittaa.

Yöt kuluivat nettifoorumeilla, joissa puhuttiin muun muassa siitä, miten globaali eliitti väärinkäyttää ihmisiä pelinappuloinaan. Keskusteluissa vaahdottiin myös sillä, miten länsimaalaista kulttuuria ajetaan alas maahanmuutolla islamistisista maista. Samaan aikaan länsimainen arvomaailma sanottiin liberalisoituvan ja rappeutuvan

Lopulta tämän pimeiden voimien kanssa työskentely johti hänet tilanteeseen, jota hän kuvailee seuraavasti:
Lainaus
Lopulta vietin pitkiä aikoja kotona, koska ei ollut voimia käydä koulussa tai ihmisten ilmoilla, nuori mies kertoo.

Nykyisellään hän on vapautunut pimeyden voimien otteesta ja löytänyt lääkkeen maailmantuskaansa.
Tärkeintä lienee kuitenkin se, että hän on tajunnut puheiden globaalista eliitistä, islamin rappeuttavasta vaikutuksesta länsimaihin ja länsimaiden rappion olevan ainoastaan äärioikeistolaista valhetta.

Vieläkin synkemmissä vesissä on sukeltanut  Aki Heikkonen.
Hän on seurannut ja jopa osallistunut keskusteluihin Hommaforumilla

Lainaus
Vielä kuusi vuotta sitten Aki Heikkonen, 31, roikkui vastamedian keskustelupalstoilla. Hän seurasi ja osallistui keskusteluihin myös esimerkiksi Hommaforum-, Ylilauta-, 4chan-sivustoilla. Miksi?

– Olin kiinnostunut salaliittoteorioista ja salatieteistä ja etsin niihin kuuluvaa aineistoa. Viihdyin myös ”hörhöjen” johtavalla sivustolla Godlike Productions -keskustelufoorumilla, hän sanoo.

Tänään Heikkonen ajattelee, että nettikeskustelut johtavat herkästi kierteeseen, jossa nähdään kaiken olevan huonosti. Se myös vahvistaa ajattelua, että ”peli on menetetty”, emmekä voi tehdä mitään. Itsensä kiihdyttäminen raivoon ei ole rakentavaa. Pahimmillaan vihan ruokkiminen johtaa äärimmäisiin tekoihin.

Christchurchin moskeijaiskun tekijä oli tällainen länsimaalainen äärioikeistolainen nuori mies. Ampujan nettiin lataamilla videoilla näkyy, että esimerkiksi hänen aseensa oli täynnä äärioikeistolaisia meemejä juutalaisista. Yhteiskuntamme on polarisoitunut ja erilaiset ääriliikkeet uskovat olevansa oikeassa, ja juuri siksi ne ovat niin väärässä, Aki Heikkonen tiivistää.

Nykyisellään Aki on onnistuneesti jättänyt äärioikeistolaisuuden ja nationalismin pahuudet taakseen.
Tai no melkein, sillä:
Lainaus
Omassa lihallisessa mielessäni olen vieläkin tavallaan kiinnostunut niistä

Seurakuntalaisen artikkeli linkistä:
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/aarioikeistolaisuuden-jattanyt-viha-oli-voima-joka-piti-minut-liikkeessa/
AKS:n, Vihan veljien, Lapuan liikkeen, IKL:n ja Suojeluskuntien henkistä perintöä kunnioittaen.

Ei oikeutta maassa saa, Ken itse sit' ei hanki.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 722
 • Liked: 18183
 • White Lives Matter
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3646 : 14.01.2020, 00:30:38 »
^ Jos tuossa on hiukkaakaan totta, niin kaikenlaiset hullut ovatkin täällä pistäytyneet - ja lentäneet, siitä Allah olkoon kiitetty, pois. Tai pitäisikö maallisesti sanoa, vaikka ollaankin "kirkollisella" palstalla ja vaikka sellainen vallitsevan auktoriteetin kiittäminen ei kuulukkaan tapoihini: Herran enkelit, Modet, olkoot kiitettyjä ja ylistettyjä.

Kummallisia ja sairaita tunnustuksia, eivätkä istu Forumin profiiliin. Itse olen aina välttänyt vihaamasta ketään ihan pelkästään senkin takia, että viha sokaisee arvostelukyvyn (minkä Don Vitokin tiesi). Ja lähes minkälaiset tahansa salaliittoteoriat ovat mielestäni itsestään selvästi hyvin vähän vakavasti otettavia, koska salaliittoon tarvitaan yhtä useampi henkilö tai osapuoli, joten ne eivät pysy salassa kovinkaan pitkään. Ne ovat siis mitä julkisimpia kähmäilyjä, joita leimaa vain surkeat yritykset pitää toiminta salassa - siis eivät kelpaa "salaliittoteorioiden" sadunomaiseen joukkoon. Eli, sanoilla, jotka kirkko ja nämä sepitelmien tekijät ovat täysin unohtaneet: "totuus on tekevä teidät vapaaksi" (Joh. 8;32). Siis totuus, ja vain totuus, joka on Hommankin saarnojen aihe ja korkein tavoite. - Tai näin ateistin kannalta, kuten Jooseppi Mäkinen Moreenissa toteaa: "Vain toti on pytyväittä".
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 697
 • Liked: 12504
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3647 : 14.01.2020, 01:08:08 »

Haluan lainata erästä nimetöntä Suomi24-palstan käyttäjää:

"Ev-lut. kirkko on syvän pahuuden vallassa ja oksettavan mätä."

Naseva, tyhjentävä ja tarkka arvio.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

newspeak

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3648 : 14.01.2020, 08:13:24 »
Sehän on hyvä, että poikien elämät ovat menneet parempaan suuntaan. Seurakuntalaisen mukaan olivat pahan kerran tuuliajolla.

E: En jaksaisi pöyristyä siitä, että taas on jossain kerrottu äärioikeistolaisuuden olevan perseestä. Äärioikeistolaisuus onkin perseestä, mutta kaikki, mikä on perseestä, ei ole äärioikeistolaisuutta. Jos pojat ovat ottaneet asiakseen imuroida netin keskustelupalstoilta kaiken mahdollisen sonnan pääkoppaansa, kai sitä voi äärioikeistolaisuutena pitää. Helppoahan se on etenkin keskustelupalstoja valikoivasti lukemalla aivopestä itseään milloin mihinkin hulluuteen. Erittäin hyvä jos ovat lopulta huomanneet, ettei kaikki olekaan OK. Se ei ole hyvä lainkaan, jos muu elämä alkaa kärsimään kaiken maailman turhuudella nettiriippuvuudesta huumeriippuvuuteen.

Asiana erikseen sitten todellista valtaa omaavat poliittiset toimijat, vaikkei ollutkaan varsinaisesti Seurakuntalaisessa esillä. Ihan turhaa pöyristellä jostain Trumpeista ja persuista. Yhdysvaltain presidenttikin on monien mielestä aina perseestä riippumatta siitä, kuka tämä on ja mitä tekee. Ja kotimaisesta politiikasta ne muut kuin omat suosikkipuolueet ovat aina perseestä. Todella syvällistä keskustelua joo. Tai syvältä ainakin.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 09:32:59 kirjoittanut newspeak »

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 200
 • Liked: 6900
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3649 : 14.01.2020, 08:31:18 »
Ajatella. Vihervasemmistolaisesta vihasta ei ole ulospääsyä, koska he ovat vihansa voimassa jo hyvien puolella. Ei ole mitään mihin nämä voisi mennä luovuttamaan aseensa niin sanotusti. Pahuus on vain oikealla ja vihervasemmisto on hyvä, hyvyys ja pyhyys, vaikka (avuton) viha on siellä monta kertaluokkaa vahvempaa kuin koskaan esimerkiksi täällä Hommassa. Täällähän vain analysoidaan ja puhutaan järkeviä. Täysin vieraita käsitteitä nykyiselle ev.lut. kirkolle ja muulle vihavasemmistolle.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 299
 • Liked: 6795
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3650 : 14.01.2020, 08:38:28 »
^ Jos tuossa on hiukkaakaan totta, niin kaikenlaiset hullut ovatkin täällä pistäytyneet - ja lentäneet, siitä Allah olkoon kiitetty, pois.
Tai ovat häipyneet koska ei ole ollut argumentteja oman aatteen puolustamiseksi.

Mikäli cognitive dissonance - teoria pitää paikkansa, niin siitä johtuva stressi aiheuttaa sen, että henkilö huomatessaan olevansa väärässä, pitää entistä sisukkaammin kiinni vanhasta kannastaan. Ei haluta vaikuttaa hölmöiltä ja hönäytetyiltä.

P.S. Pakko hiipiä korjaamaan virheitä. Bussi hyppi ja pomppi kirjoittaessa niin pahasti, että sormet osui minne milloinkin.  :D
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 12:32:49 kirjoittanut Alabama »

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 919
 • Liked: 2431
 • ääärinuiva
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3651 : 14.01.2020, 11:22:39 »
Lainaus
Aki H:  Christchurchin moskeijaiskun tekijä oli tällainen länsimaalainen äärioikeistolainen nuori mies.

Aika kummallinen on "tälläinen äärioikeistolainen tekijä", jos kansakunta, jolla on lähimmät poliittiset ja sosiaaliset arvot, on Kiinan kansantasavalta. Tuomitsee konservatiivisuuden ja kapitalismin, ja media kutsui häntä Trump-kannattajaksi.
Missä ******i siellä ongelma.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 770
 • Liked: 4999
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3652 : 14.01.2020, 11:56:39 »
Se on hyvä asia, että miehet ovat päässeet eroon vihasta. Siihen sortuu turhaan ja yhtä helposti yhtälailla antifasisti, äärioikeistolainen, kommunisti kuin ekovihreäkin. Kuitenkin ihan asiapohjainen keskustelu ja tavallisen politiikan pitää riittää asioiden hoitoon.

Muutama kommentti ja korjaus silti itse "Seurakuntalainen"-lehden juttuun:
Lainaus
puhutaan totuuksista, joita muut eivät näe...pankkijärjestelmät...rikas juutalainen eliitti pyörittää...joiden mukaan holokaustia ei tapahtunut...globaali eliitti...levitti opiskelutovereilleen antisemitismin ”ilosanomaa”. Hän ihaili militaristista pukeutumista sekä väkeviä johtajia, kuten Pinochetiä ja Hitleriä.

miso­gynialle eli naisvihalle...vihaisia ja katkeria naisille...ahdisti kaiken hallitsemattomuus ja aatteellinen sekamelska...Juutalaisten suuri vaikutusvalta mediassa, liike-elämässä ja esimerkiksi Neuvostoliiton perustamisessa
ihastui erääseen tyttöön...lähetti tälle perusteluja, joiden mukaan holokaustia on liioiteltu...tytön torjuva reaktio...toisen potentiaalisen parisuhteen kaatuminen jälleen samaisiin syihin sai aikaan syyn tutkiskella itseäni.
Melkoinen aatteellinen sekamelska tosiaan, puuttuu vain ekofasistinen äärivihreä ilmastonmuutosvastaisuus. Mutta nuorelle miehelle sopivaa ovat jutussa mainitut ihastumiset asialliseen pukeutumiseen ja tyttöihin. Jatketaan:
Lainaus
Vielä kuusi vuotta sitten Aki...myös esimerkiksi Hommaforum...sivustoilla. Miksi?
...salaliittoteorioista ja salatieteistä...vahvistaa ajattelua, että ”peli on menetetty”, emmekä voi tehdä mitään...
Christchurchin moskeijaiskun tekijä oli tällainen länsimaalainen äärioikeistolainen nuori mies...aseensa oli täynnä äärioikeistolaisia meemejä juutalaisista...

...Mies seilasi poliittisissa ääripäissä...Dokasin kaksi viikkoa putkeen ja polttelin kannabista...luki Raamatun läpi, ja oppi arvostamaan Jeesusta...Totuuden auetessa Aki vihastui:Olin vihainen...totuus oli pimitetty minulta...Hakeuduin väittelyihin, vihasin itseäni ja muita ihmisiä. Poliittiset näkemykseni terävöityivät...viha oli kuluttavaa.

Sitten tuli mitta täyteen...luopui viinoistaan ja vei lasisen kannabispiipun jätteenkeräyspisteeseen. Hän luopui myös New Age -kirjallisuudesta
Akin elämään viha tuli siis Raamatusta - siitä, että Raamattu puhuu Jeesuksesta, mutta kirkko ja papit eivät - että kirkko salaa Jeesuksen ihmisiltä, vai onko se jotain häpeää, vai eikö se sovi nykykirkon poliittiseen agendaan tms? Onneksi hän selvisi "äärioikeistolaisuudestaan" = kannabispiipun polttelusta ja New Age-kirjoista ja muusta viherhippi-toiminnasta.

Ja korjataanpa tuo totuutta vääristävien fasisti-toimittajien valesepite tuosta jutusta: Christchurchin moskeijaiskun tekijän tausta löytyy vaikka täältä ja hänen elämänsä aatteellinen ketju on:
Lainaus
When he was young, he was “a communist, then an anarchist and finally a libertarian before coming to be an eco-fascist”
kommunisti - anarkisti - liberaali - ekofasisti
- Ja iskunsa hän teki ollessaan aatteellisesti ekofasisti = militantti-vihreä luonnonsuojelija joka taisteli ilmastonmuutosta vastaan tuhoamalla ihmisiä.
Tuon The Guardianin jutun mukaan oli muslimivastaisia meemejä, eikä juutalaisvastaisuudesta puhuta mitään. Lehden/toimittajan ei pitäisi hypettää "äärioikeistoa/natseja juutalaisia vastaan" keksimällä näihin juttuja omasta päästään, vaikka se heidän omaan poliittiseen ideologiaan sopisikin. Se ruokkii vain turhaan vihaa ja sekoittaa yhä pahemmin joidenkin aatteellisuudessaan sekavien päät.

ja kun tuo artikkeli vain sekoilee asioissa, niin yritän tässä auttaa ohjeistamalla: olet natsi, äärioikeistoa tai aatteellisesti sekoileva, niin autat asiaasi ja maatasi ja kaikkea parhaiten kun 1) et vihaa 2) et käytä päihteitä, liikut ja elät terveesti 3) pidät pääsi ja paketin kasassa 4) etsi tavallinen tyttö ja perusta perhe 5) hanki mahdollisimman paljon lapsia 6) leiki ja elä lastesi kanssa ja kasvata heitä ja kasva itse 7) tule vanhaksi.
Ei näitä poliittisia juttuja kannata liikaa miettiä. Tuon listan lisäksi elämästä pitää myös nauttia ja töitäkin saa toki tehdä, vaikkei se ketään tee vapaaksi. Riittää kun äänestät siten kuin parhaalta tuntuu ja sitten politiikka ratkaiskoon miten asiat menee. Ja samat sanat äärivasemmalle antifasisteille ja kommunisteille ja ekofasistisille vihreille, lopettakaa se vihaaminen.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 795
 • Liked: 7544
 • "Iran-vastainen" rauhanpuolustaja
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3653 : 14.01.2020, 12:33:32 »
Olikohan tuo nyt aivan tositarina?

"Juutalaisilla suuri vaikutus mediassa" -onkohan tuota kukaan täällä edes väittänyt? Kun Ben Shapiro on mennyt yliopistokampuksille puhumaan turvamiesjoukon saattelemana, sinne on yleensä joku äärivasemmistolainen metelöitsijäporukka tullut estelemään. Pinochetkaan tuskin lienee kovinkaan suuri nimi täälläpäin ja yleensä hitlerismi löytää nopeasti moden kosketuksen.

Ja se hippi-Jeesus taas, kaatamassa rahamiesten pöytiä ja taikomassa ilmaaset safkat porukoille. Ja toteuttamassa Vasemmistoliiton vaalilupaukset.
Only
Truth
Matters

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 299
 • Liked: 6795
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3654 : 14.01.2020, 12:40:39 »
Äärioikeistolaisuuden -nykyään tavallisen liberaalin oikeistolaisuudenkin nimitys- jättänyt J.A. ilmeisesti väsyi jatkuvasta vastavirtaan uimisesta ja siitä, että valtamedia ja hyvähyväihmiset pitävät pahana ihmisenä. Itseluottamuksen ja selkärangan puuttuminen johti siihen, että henkilö "muutti" kantaansa ja päätti elää helppoa elämää valtavirtahyviksenä .

newspeak

 • Vieras
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3655 : 14.01.2020, 13:19:02 »
Tuo Seurakuntalaisen kirjoitus näyttäisi olleen viime vuoden lokakuulta. Uudempaakin pöyristeltävää olisi tarjolla. Sattui somessa vastaan seuraavaa:
Teologian tohtori Kari Kuulan kirjoitus "Donald Trump helvetissä" (13.1.2020) on luettavissa myös Savon Sanomien sivuilta, mikäli kokee Twitterin kuvaupotuksen vaikeaksi lukea.

Minua on usein hieman häirinnyt perussuomalaisten tapa esiintyä julkisuudessa kristinuskon puolustajina ja samalla käyttää itse vihervasemmistolaista retoriikkaa kirkkoa vastaan. Kristillissosiaaliseksi julistautuva puolue saa hieman väestöpohjaa korkeampaa kannatusta kirkkoon kuuluvien piiristä, mutta syyttää samalla kirkkoa poikkeuksellisen rappeutuneeksi, vihervasemmistolaiseksi, vaikka vihervasemmistolaiset juuri ovat niitä, jotka eivät kuulu kirkkoon. Ristiriitaista ja räikeää kaksilla rattailla kulkemista uskonnollisissa kysymyksissä siis. Sanna Antikainen on tästä hyvä esimerkki kertoessaan Ylelle henkilöhaastattelussa ihailevansa Mannerheimia, Buddhaa, Jeesusta ja Pekka Haavistoa. Vapaa-ajattelijoille Antikainen kertoo kannattavansa koulun jumalanpalveluksia, mutta muuten vastustavansa kaikkea kirkon yhteiskunnallista toimintaa. Kuka niitä jumalanpalveluksia hänen mielestään sitten järjestäisi? Huhtasaaren adventistitausta nousee tunnetusti esille aina hänen ottaessaan näihin asioihin kantaa, joten siitä tarvinne erikseen sanoa mitään.

Entä sitten tämä Kari Kuulan kirjoitus? Antikaisen ja Huhtasaaren mielestä hänen kirjoituksensa on merkki kirkon rappiotilasta, koska hän on Kauniaisten seurakuntapastori. Hän on myös tietokirjailija ja Helsingin yliopiston dosentti, mutta jotenkin on erityisen leimallista olla seurakuntapastori, kuten nyt teologin yleisesti olettaisi olevan. "Kirkosta on tullut vihervasemmistolaisen politiikan jatke", julistaa Huhtasaari. Kuitenkin Kauniaisissa poliittisen vallan jakavat keskenään RKP ja Kokoomus. Kuula mainitsee suomalaisista poliitikoista kirjoituksessaan ainoastaan Sauli Niinistön, joten olisiko se Kuulan poliittinen taipumus kuitenkin Kokoomuksessa, persujen bestispuolueessa, eikä varsinaisessa vihervasemmistossa? Suomi on poliisesti hyvin jakautunut puoluepoliittisesti eikä ainutkaan puolue edusta enemmistöä. Miksi kirkon pitäisi sitten aivan erityisesti saarnata perussuomalaisuuden ilosanomaa?

Kuin kunnon vihervasemmistolainen, Antikainen tuomitse teologin puheet Helvetistä. Antikainen on löytänyt Kauniaisten seurakunnan sivuilta viittauksen armoon. Armon sanoma ei kuitenkaan ole ristiriidassa Helvetistä kertomisen kanssa. Kuula lähtee kirjoituksissaan Danten "Jumalaisesta näytelmästä" liikkeelle. Raamattuun ei suoraan viitata, mutta kielikuvat ovat selkeän kristilliset ja kirjoituksen punaisena lankana kristillinen opetus. Kirjoituksessa nimettömäksi jäänyt "mestari" ei ole Halla-aho vaan Jeesus itse. Päättäjien suurempi vastuu myös Jumalan edessä täysin kristinuskon mukainen käsite, vaikka poliittinen narratiivi kirjoituksessa onkin pelkistetty ja tahattoman ilmiselvästi valikoitu. Danten tuotannon valitseminen kirjoituksen pohjaksi Raamatun sijaan heijastanee Kuulan omaa tuotantoa tietokirjailijana mutta myös yliopistolla toimivana teologina. Danten kansallinen ja kulttuurillinen merkitys olisi hyvä muistaa. Hän on paitsi italian kielen perustajahenkilö ja populaari- ja korkakulttuurillinen kärkihahmo myös Eino Leinon käännöstyön ja elämän kautta suomalaisenkin nykykirjallisuuden suuria vaikuttajia. Kun lähtökohdaksi Helvetistä puhuttaessa otetaan Dante tuhannen vuoden takaa eikä Jeesus kahden vuosituhannen takaa, sanoma on pehmeämpi vähäisemmän auktoriteetin johdosta.

"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa", kertoo vanha sananlasku. En haluaisi persuilta näitä älähdyksiä joutuvani kuulemaan tai lukemaan. Piankos onkin taas muiden vuoro joutua synnintunnon herättelyn kohteeksi, sillä syntiähän ovat kaikki tehneet. Jopa Donald Trump.

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 504
 • Liked: 3176
 • Äärivalkoinen etnonationalisti
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3656 : 01.03.2020, 17:45:45 »
Kirkon karkeimmat mokutukset alkavat tuottaa odotettua, ja kaivattua, satoa:

Lainaus
Suomen verovelvollisista enää alle puolet maksaa kirkollisveroa, selviää verottajan perjantaina julkaisemista tiedoista. Vielä vuonna 2014 verotuspäätöksen saaneista suomalaisista 54 prosenttia maksoi kirkollisveroa, vuonna 2018 osuus oli pudonnut alle 50 prosenttiin.

Lainaus
Kirkkollisveron maksajien väheneminen tarkoittaa kirkolle pieneneviä tuloja. Salomäen mukaan monet seurakunnat ovat taloudellisissa vaikeuksissa. Ne joutuvat miettimään tilojen myyntiä, toiminnan ja henkilökunnan supistamista.

”Kyllä se tarkoittaa kirkon näkökulmasta sitä, että hyvin tarkasti pitää miettiä resurssien käyttöä ja säästökohteita etsitään kiivaasti tälläkin hetkellä joka puolilla maata. Uskoisin, että koko kirkko on tällä hetkellä aikalailla säästökuuriajatuksella.”

Linkki HS 1.3.2020 uutiseen:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006424132.html?ref=rss
 
Mikä loistava uutinen!
Evankelisluterilainen kirkko on kussut kansallismielistä kristittyä silmään jo usean vuoden ajan ja nyt
lasku lankeaa maksettavaksi.
AKS:n, Vihan veljien, Lapuan liikkeen, IKL:n ja Suojeluskuntien henkistä perintöä kunnioittaen.

Ei oikeutta maassa saa, Ken itse sit' ei hanki.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 795
 • Liked: 7544
 • "Iran-vastainen" rauhanpuolustaja
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3657 : 15.03.2020, 16:48:04 »
Tämän päivän Ilkka-Pohjalainen lehden printtiversiossa arkkipiispa Tapio Luoma jatkaa ennalta arvattavaa kompromettoitimistaan periksi antaen nykypäivän virtauksille, sanoen muun muassa että on vain ajan kysymys milloin samaa sukupuolta olevat parit vihitään kirkossa. Raamattu pois ja "humanistiset arvot" tilalle eikä siinä sitten ilmeisesti ole mitään teologista ongelmaa tai ainakaan arkkipiispa ei ryhdy puhumaan mistään ongelman asettelusta.

Natsismin ja fasismin pahuudesta sekä islamvastaisuudesta piispan pitää lisäksi erikseen muistuttaa, mutta äärivasemmiston trendeistä ei toki mitään mainintaa, saati Päivi Räsäsen syytteeseen asettamisesta. Lähimmäisen rakkautta vaan kukkaeuforiapöhnässä ja se hoitaa ilmeisesti kaiken. Kamalinta arkkipiispan mukaan näyttää olevan se, että ihmiset riitelevät eikä keskitietä löydetä.
Only
Truth
Matters

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 227
 • Liked: 2484
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3658 : 19.03.2020, 11:00:28 »
Tämän päivän Ilkka-Pohjalainen lehden printtiversiossa arkkipiispa Tapio Luoma jatkaa ennalta arvattavaa kompromettoitimistaan periksi antaen nykypäivän virtauksille, sanoen muun muassa että on vain ajan kysymys milloin samaa sukupuolta olevat parit vihitään kirkossa.


Sama juttu oli Turun Sanomissa. Arkkipiispa ei tajua, että hänen pitäisi olla kirkon päämies, eikä hänen pitäisi vain sanoa, että jokin asia tulee joskus tapahtumaan kirkossa, vaan hänen pitäisi sanoa, mikä on hänen oma linjansa ja kirkon virallinen linja.

Natsismin ja fasismin pahuudesta sekä islamvastaisuudesta piispan pitää lisäksi erikseen muistuttaa

Ja vieläpä moneen kertaan saman haastattelun aikana.

Ei sanaakaan islamilaisesta terrorismista tai kristittyjen vainoista. Tarkoitan tällä sekä Lähi-idässä että Suomessa tapahtuvaa kristittyjen vainoa.

Arkkipiispa Tapio Luoma on kirkkoon soluttautunut bolshevikki.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 686
 • Liked: 24362
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3659 : 20.05.2020, 16:24:49 »
Kaikki #430miljoonaa -kampanjaan osallistuvat järjestöt taitavat olla veronkiertäjiä mutta kyllä nuo fariseukset ovat härskeimpiä.

Lainaus

Suomen lähetysseuran hallitukselle
KESKUSKAUPPAKAMARIN ARVIO #430MILJOONAA -KAMPANJAN POLIITTISESTA
TAUSTASTA JA TAVOITTEISTA
Tiivistelmä
#430miljoonaa -kampanjan viesti on “Lopetetaan verovälttely”. Kampanjassa väitetään,
että Suomi menettää joka vuosi yli 430 miljoonaa euroa verotuloja verovälttelyn seurauksena.
Keskuskauppakamari ja suomalaiset yritykset kannattavat kansainvälistä verovälttelyä
estävää kansainvälistä työtä ja kansainvälisiä sopimuksia, joissa suhteellisuus ja oikeudenmukaisuus on otettu huomioon toimenpiteissä. “Lopetetaan verovälttely” -
kampanjan 430 miljoonan euron verotulojen lisäykset on kuitenkin laskettu suomalaisten yritysten ja yrittäjien verojen rajusta kiristämisestä, johon ei liity verovälttelyä.
Keskustelu aiheesta Suomessa on ollut korostetun puoluepoliittista. Onkin erikoista, että
järjestöjen kampanjan kolme muutosvaatimusta ovat käytännössä samat kuin SDP:n
verotavoitteista ja niistä eduskunnan vastalauseista, jotka SDP on valmistellut ja jättänyt viime vuosina verolakeja säädettäessä. Kampanjan 430 miljoonaa euroa ei siis kuvaa
mitään verovälttelyä, vaan erotusta niihin arvioituihin verotuloihin, jotka laskennallisesti tulisivat, jos nämä SDP:n ajamat yritysverotuksen kiristykset hyväksyttäisiin lakiin.
On erittäin kyseenalaista ja loukkaavaa, että veronsa lainmukaisesti ja huolella maksavat yritykset ja yrittäjät leimataan perusteetta verovälttelijöiksi. Kampanjassa ei ole
edes pyritty esittämään mitään näyttöä siitä, että yritykset ja omistajat kiertäisivät nykyistä verolainsäädäntöä. Kampanjan verovälttelyn lopettamiseen liittyvä viesti antaa
väärän kuvan kampanjan todellisista tavoitteista.
Kampanjan 430 miljoonassa ei siten ole kysymys verovelvoitteiden välttämisen tai aggressiivisen verosuunnittelun torjumisesta, vaan veronkiristysten avulla tavoitellaan verotulojen lisäämistä yleisesti. Se, mistä verotuloja kerätään, on luonnollisesti erittäin
puoluepoliittisesti latautunut kysymys. Onkin erikoista, että Suomen lähetysseura osallistuu kampanjaan, jossa käytännössä kritisoidaan eduskunnan enemmistön tietoisesti ja harkiten säätämää lainsäädäntöä, ja ottaa tässä puoluepoliittisen kannan.
Keskuskauppakamari myös pitää erittäin valitettavana, että kirkon lähetysjärjestö osallistuu kampanjaan, jossa esitetään nykyistä lainsäädäntöä noudattavat veronmaksajat verovälttelijöinä.

X

Suomen lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja Teemu Laajasalo on pyytänyt yksilöityjä näkökulmia #430miljoonaa -kampanjasta, jossa Suomen Lähetysseura on mukana.

X

Erikoinen tämä vaatimus on myös siinä mielessä, että Suomen Lähetysseura omistaa vuoden
2018 tilinpäätöksen mukaan noin 15 miljoonan euron arvosta taseeseen kirjatut osakkeet, mukaan lukien listaamattoman osakeyhtiön Kotimaa Oy:n osakkeet. Muiden osingonsaajien
lainmukaisen verotuksen kritisoiminen verovälttelynä ja kireämpien osinkoverosäännösten
vaatiminen näyttää kyseenalaiselta, kun Suomen Lähetysseura itse sai lähes miljoonan euron
suuruiset verovapaat tuotot sijoitustoiminnastaan. Kampanjassa vaadittu veronkiristys ei kohdistuisi Suomen Lähetysseuran saamien osinkojen verotukseen. Siinä niiden, jotka jo maksavat usein runsaastikin veroja, vaaditaan maksavan vielä enemmän. “Kuinka näet rikan, joka
on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi” (Luuk 6:41).

X


https://kauppakamari.fi/wp-content/uploads/2020/05/430miljoonaa-kampanjak3fin180520.pdf

https://430.fi/tietoa-kampanjasta/