Kirjoittaja Aihe: Kirkon karkeimmat mokutukset  (Luettu 665364 kertaa)

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 129
 • Liked: 545
 • 'Till things are brighter, I'm the Man In Black
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3360 : 17.03.2019, 00:20:00 »
Ymmärrän hyvin miksi olette eronneet kirkosta.. itse olen sinnitellyt kirkossa mukana ihan vaan sen takia että nämä kirkkoon soluttautuneet globaalikommunistit eivät saisi ihan kaikkia kirkosta karkotettua.. ja sillä tavalla kirkon sisältä käsin tuhottua..

Toisaalta on myöskin todella ahdistavaa elättää kirkollisveroakin maksamalla heitä.. tietäen että Jumala ei todellakaan heissä asu..

Evankelisluterialinen kirkko on itse asiassa jo itsensä tuhonnut, sisältä käsin, kuten mainitset.
Loppuhuipennus vain ottaa vielä oman aikansa.

Ehkäpä tuhkasta nousee jotain kauniimpaa, tätä ainakin toivon.

Tällä hetkellä henki on kirkon ja sen papiston, nuo palkkapaimenet, pääsääntöisesti jättänyt.
Kirkon pyyteettömistä vapaaehtoistyöntekijöistä sitä voi vielä mahdollisesti löytyä.

Liitän oheen raamatun lauseen, joka toivon vaikuttavan eropäätökseesi:

Ilmestyskirja 18:4 Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa
Be careful who you trust; Even the Devil was once an Angel.

Orjuus pois, taikka menköön henki.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 5003
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3361 : 17.03.2019, 00:31:05 »
En ole koskaan vakavissaan harkinnut kirkosta eroamista, enkä siis tule kirkosta koskaan eroamaan. Kun joka paikassa pitää minkä tahansa tekosyyn takia alkaa joidenkin ulisemaan omasta kirkosta eroamisestaan, tämä on ainoastaan vahvistanut päätöstäni kuulua kirkkoon ja pysyä sen jäsenenä. Kirkosta on erottu toinen toistaan vastenmielisempien syiden takia, enkä mitenkään halua olla osallisena niihin. Kirkon ulkopuolellahan se myrkky on ja sieltä se tulee myös kirkon sisälle.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 305
 • Liked: 18520
 • antikomintern
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3362 : 17.03.2019, 00:33:32 »
Ketjun otsikko kertoo tarpeellisen teemasta. Ei tarvitse erikseen mainostaa liittymään, jäämään tai eroamaan uskonollisiin/uskonnollisista yhdyskuntiin/yhdyskunnista.

Tämä kolmen kuukauden takainen ohje on edelleen voimassa. Eli palataan tuohon kirkon mokuttamiseen omien henkilökohtaisten eroamisten ja liittymisten sekä muiden lukijoiden noihin kehottamisten sijaan.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 027
 • Liked: 46287
 • Kui on must, näita ust!
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3363 : 17.03.2019, 15:54:16 »
Kirkko mainostaa nettisivuillaan rasisminvastaista päivää sekä RASMUS-sekopäitä ihan linkin kera :facepalm:

http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=content5df88f

Lainaus
Kansainvälinen rasismin vastainen päivä 21.3.

Kansainvälisenä rasismin vastaisena päivänä haastamme kaikkia kristittyjä rohkeasti tarkastelemaan omia asenteitaan, avartumaan erilaisuudelle ja vaikuttamaan suomalaiseen asenneilmastoon. Kansainväliset ja kansalliset järjestöt organisoivat vuosittain rasismin vastaisia tapahtumia ja kampanjoita mm. kansainvälisenä rasismin vastaisena päivänä 21.3. ja sitä edeltävällä viikolla.

Toimintaideat: Järjestetään erilaisia tapahtumia ja paikallisia tempauksia rasismista vapaan seurakunnan, naapuriston, koulun, työpaikan tai organisaation luomiseksi tai erilaisten pelisääntöjen tuottamiseksi em. yhteisöihin. Sovinnon ilta, maahanmuuttajamuusikkojen konsertti kirkossa. Kampanjat vihapuheen lopettamiseksi omalla alueella. Suunnittelussa maahanmuuttajat aktiivisesti mukana. Katso Rasismin ja muukalaispelon vastaisen verkoston (RASMUS) sivut.

Kansainvälisen rasismin vastaisen päivän hartaudet

Simo Peura

He selviytyvät – niin mekin


Monenlaiset pelkomme

Jotta voi iloita, on voitettava pelkonsa. Pelkoa on monenlaista: pelätä voi toista ihmistä, sairastumista, tulevaisuutta, kuolemaa, kilpailua, epäonnistumista ja jopa Jumalaa.

Jotkut keskuuteemme tulleista maahanmuuttajista ovat paenneet peloissaan, henkensä kaupalla. He ovat lähteneet asuinsijoiltaan toiseen maahan. Jos oleskelulupaa ei ole myönnetty, pelko on palannut. Se on saanut maahanmuuttajan etsimään turvaa kirkosta.

Tulijalle Suomi tapoineen voi olla outo maa, pelon aihe. Voiko tähän maahan koskaan sopeutua? Voiko täällä saada ystäviä muista kuin omaan kansallisuuteen kuuluvista?

Mutta pelkoa kokevat myös suomalaiset, kun he kohtaavat vieraasta maasta ja kulttuurista tulevan maahanmuuttajan. Heidän tapansa, pukeutumisensa ja usein myös uskontonsa ovat toisenlaisia. Erilaisuus mietityttää.

Ennakkoluulo

Yllättävällä tavalla pelko voi myös yhdistää. Jokainen ihminen tietää, mitä pelko on. Ihonväristä, koulutuksesta, sukupuolesta ja iästä riippumatta pelkääminen on perin inhimillistä. On aikoja, jolloin ihmisen on elettävä pelkojensa kanssa. Mutta miten meidän tulisi kohdata pelkomme?

Pelon taustalla on usein ennakkoluulo. Jos oma asenne on valmiiksi kielteinen, ihminen kuvittelee luulemansa olevan totta. Tietämättömyys saa tekemään virheellisiä päätelmiä. Ennakkoluuloinen pakenee vierasta tulijaa tai on välipitämätön. Toinen valitsee keinokseen vihan ja väkivallan.

(...)

Juha Malmisalo

Rasismin juurilla ja toisella puolen


Rasismia on helppo lähteä moittimaan julkisuudessa. Kauhistelun ja pahoittelun sijaan olisi hyödyllisempää koettaa pohtia, mistä johtuu, että toinen ihminen tai jokin ihmisryhmä saatetaan kokea vastenmielisenä, torjuttavana tai alempiarvoisena. Kysymystä voi lähestyä monesta näkökulmasta, joista tuskin mikään yksinään riittää selittämään kaikkia rasismin muotoja. On liian helppo ratkaisu ajatella, että ihmisessä olisi aina jokin sisäänrakennettu pelko tai hyljeksintä uutta ja erilaista kohtaan. Ihmiselle on tyypillistä uteliaisuus uuden edessä. – Miksi emme siis aina kohtaa kiinnostuneina uusia ihmisiä ja ihmisryhmiä, erilaisia piirteitä, kulttuureita ja tapoja?

Pelottava erilaisuus

Erilaisuus sinänsä voi olla yksi pelon juuri. Toisenlaisuus voidaan kokea uhkaavana ja omaa olemassaolon tapaa kyseenalaistavana. Mutta minkä tähden? Mikä ihmeessä saa kavahtamaan tai inhoamaan erilaista, toisenlaista, muukalaista? Reaktio tuo mieleen pienen lapsen, joka tietyssä ikävaiheessa pelkkää kuin vaistomaisesti vierasta ihmistä tai outoa ääntä. Mutta kuinka ja miksi aikuisessa kasvaa ärtymystä ja vihaa outoa ihmistä tai ihmisryhmiä kohtaan? Vierastaako aikuinen?

Ihmisyksilöt nähdään helposti pelkästään jonkin ryhmän tai luokan edustajina. Luokittelu voi tapahtua jonkin ulkoisen piirteen, kielen, vakaumuksen tai sitten jonkin kuvitteellisen seikan pohjalta. Luokitteleminen voi estää näkemästä ihmistä yksilönä, omana itsenään, ja tehdä ihmisestä vain jonkin ryhmän, kielen, ajattelutavan tai ominaisuuden edustajan ja henkilöitymän. Ihmiset kyllä edustavat mitä erilaisimpia ryhmiä, ja siihen on jokaisella myös luovuttamaton oikeus, mutta ihminen ei ole koskaan pelkästään jonkin luokan tai ryhmän edustaja. Ihmisyys on enemmän.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 946
 • Liked: 6086
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3364 : 17.03.2019, 16:00:01 »
Seuraavaksi varmaankin McDonalds toimittaa hampurilaiset rasmuksen illan istujaisiin...

Kirkon perusajatus on kyllä niin karmealla tavalla hukassa, että olisi aika aloittaa prosessi jossa se erotetaan valtiosta.
Tell me something, it's still "We the people," right ?

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 671
 • Liked: 18094
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3365 : 17.03.2019, 16:07:47 »
Seuraavaksi varmaankin McDonalds toimittaa hampurilaiset rasmuksen illan istujaisiin...

Kirkon perusajatus on kyllä niin karmealla tavalla hukassa, että olisi aika aloittaa prosessi jossa se erotetaan valtiosta.

Nykyään varmaan sosialistit, kommunistit ja vihreät alkaisivat huutaa jos kirkon ja valtion ero yritettäisiin toteuttaa tavalla joka mahdollistaisi kirkon automaattisen verotusoikeuden purkaantumisen ja siten poistaisi rahoituksen heidän omimalleen leikki- ja laulukerholle. Olikos se niin että vapaa-ajattelijatkin alkoivat vastustaa "kirkosta vääristä syistä eroamista" kun paljastui että esim. ulkomaalaisten rikollisten piilottelu oli yhtenä syynä erota kirkosta?

Aika tiukaksi tislattua moraalittomuutta on tarjolla tuossa vasemmistolaistuneessa valtiokirkossa. Kunhan oppi saadaan vaihdettua parta-Kallen järjestelmään tuleekin varmaan seuraavana eteen kansalaisten pakkojäsenyys...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 991
 • Liked: 18375
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3366 : 17.03.2019, 16:09:27 »
Mätäpaisekirkko ja iljettävä maanpetturi ovat kuin paita ja peppu.


Lainaus
Kuka Raamatun hahmoista voisi tänään olla Suomen kirkon poliittinen, ekologinen ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja? Kuka ylipäätään edes haluaisi olla idoli maailmassa, jossa ydinaseista ei puhuta pelotteena vaan avoimesti puhutaan jopa niiden käytöstä?
Kuka pystyisi luomaan keskinäistä kunnioitusta ja suvaitsevaisuutta uskonnollisten, kulttuuristen ja etnisten ryhmien välille?

Monille tulee mieleen tietenkin itse Jeesus, mutta pakolaisena hän tuskin saisi turvapaikkaa, vaan vaeltaisi paperittomana maasta toiseen.

Ponnistelujen jälkeen löysin Vanhasta testamentista Jaakobin pojan Joosefin, joka on edelleenkin laajasti tunnettu, sillä Joosefista kirjoitetaan niin Raamatussa, Koraanissa kuin juutalaisten Toorassakin.

Joosef oli aikaansa edellä. Tarina kertoo varhaisesta pyrkimyksestä integraatioon eli ihmisten hyvinvoinnin turvaamiseen yli kansallisten rajojen, mutta erityisesti ihmisen sisäisestä kypsymisestä ja kasvamisesta sekä vapautumisesta ihmisen heikkouksista kuten kateudesta.

Joosef oli aikaansa edellä. Tarina kertoo varhaisesta pyrkimyksestä integraatioon eli ihmisten hyvinvoinnin turvaamiseen yli kansallisten rajojen.

Joosefin tarinaa kerratessani palautui mieleeni John Rawlsin oikeudenmukaisuusteoria ja yhteiskuntasopimuksen käsite. Sen mukaan moraalisista, poliittisista ja uskonnollisista mielipiteistä huolimatta ihmiset voivat ja ihmisten pitää sopia oikeudenmukaisuuden periaatteista.

Rawlsin ja Joosefin mukaan kansakunnat, jotka edustavat erilaisia perinteitä ja arvoja, voivat päätyä sopimukseen siitä, miten niiden kanssakäyminen voidaan oikeudenmukaisesti järjestää. Tämä ajattelu on konkretisoitunut YK:ssa ja EU:ssa ja ilmenee ajatuksena sääntöihin perustuvasta maailmanjärjestyksestä, joka on nyt uhattuna.

Joosef oli myös visionääri ja talouspoliitikko. Hän näki unen ”talouden sykleistä” eli seitsemästä lihavasta ja seitsemästä laihasta vuodesta. Pitkän talouskasvun jälkeen maailmantalous on jälleen kerran hiipumassa.

Joosefin uni oli myös ekologinen hätähuuto. Ilmastonmuutos on dramaattinen seuraus lihavista vuosista, joiden päätepiste on näkynyt jo kauan. Ruotsin piispat varoittivat jo vuonna 1978, että maapallo ei kestä ruotsalaisten elintasoa eikä toista maapalloa ole saatavilla.

Joosefin visio talouden käänteistä oli käänteentekevä. Joosefin kyvyistä kertoo myös, että häneen uskottiin. Hän onnistui taivuttumaan aikalaisensa keräämään ja säästämään viljaa tulevan varalta.

Mitä Joosef tekisi tänään?
Ensimmäisenä hän komentaisi kirkkonsa tarttumaan maahanmuuttopolitiikkaan ja ennen kaikkea ihmiskauppaan, sillä ihmiskauppa on saavuttanut muinaista orjuuttakin laajemmat mittasuhteet. Jokainen päivä tuhansien tyttöjen ja naisten kohtalo on ihmiskauppiaiden käsissä. Ihmiskauppa ei kohdistu ainoastaan naisiin ja tyttöihin, myös miehiä rahdataan halpatyövoimaksi kurjiin olosuhteisiin.

Ihmisoikeuksistaan ylpeilevä Euroopan Unionikin joutuu Joosefin kirkon kriittiseen tarkasteluun. Hän ei sietäisi sitä saamattomuutta ja eripuraisuutta, jolla Eurooppa antautui Syyrian sodan aiheuttaman maahanmuuttokriisisin edessä.  Joosefin kirkko voisi myös auttaa Euroopasta tulevia romanikerjäläisiä.

Joosefin tarina voisi olla kenen tahansa ihmisen tarina.

Joosefin tarina voisi olla kenen tahansa ihmisen tarina.  Poikkeavaa Joosefissa kenties oli vain se, että hän pysyi uskollisena omalle sisäiselle äänelleen eikä antanut periksi houkutuksille, ei aineelliselle eikä henkiselle lahjonnalle.

Kansojen ja uskontojen väliset suhteet eivät paljon eroa ihmisten arkipäiväisestä kanssakäymisestä. Samat tunteet: viha, kateus, koston ilmapiiri ja valtataistelu ovat myös tänään jokapäiväistä leipää.

Joosefin tarinan vahvin viesti on anteeksiantamus. Joosef olisi voinut kostaa veljilleen, jotka möivät hänet, mutta antamalla heille anteeksi, hän herätti veljiensäkin omantunnon.

Kirjoitus on osa Maan suolan Kirjeitä kirkossa -sarjaa

https://www.maansuola.fi/joosefin-poliittinen-tarina/

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 5003
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3367 : 17.03.2019, 16:17:00 »
Huonosti mainostettu, kun pitää erikseen etsiä tuokin sivu.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 403
 • Liked: 1539
 • Somen sakeinta osastoa
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3368 : 17.03.2019, 17:30:07 »
Lainaus
Ponnistelujen jälkeen löysin Vanhasta testamentista Jaakobin pojan Joosefin, joka on edelleenkin laajasti tunnettu, sillä Joosefista kirjoitetaan niin Raamatussa, Koraanissa kuin juutalaisten Toorassakin.

https://www.maansuola.fi/joosefin-poliittinen-tarina/

Ei ollut uskonto Liisan vahvin aine koulussa. Muuten olisi tiennyt, että juutalaisten Toora sisältyy meidän kristittyjen Raamattuun, joten on selvää, että se mikä on Toorassa on saman tien Raamatussa.
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Eurooppa on muuttunut värikkäämmäksi. Menet minne vain ja tilaat taksin, niin saat pakistanilaisen kuskin.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 671
 • Liked: 18094
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3369 : 17.03.2019, 17:34:25 »
Lainaus
Ponnistelujen jälkeen löysin Vanhasta testamentista Jaakobin pojan Joosefin, joka on edelleenkin laajasti tunnettu, sillä Joosefista kirjoitetaan niin Raamatussa, Koraanissa kuin juutalaisten Toorassakin.

https://www.maansuola.fi/joosefin-poliittinen-tarina/

Ei ollut uskonto Liisan vahvin aine koulussa. Muuten olisi tiennyt, että juutalaisten Toora sisältyy meidän kristittyjen Raamattuun, joten on selvää, että se mikä on Toorassa on saman tien Raamatussa.

En olisi yllättynyt jos sosialidemokraattisen uskontotutkimuksen laitoksella näiden kaikkien tekstien huomattaisiin lainanneen Kommunistista manifestia...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Jori Mäntysalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 49
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3370 : 17.03.2019, 19:31:07 »
Nykyään varmaan sosialistit, kommunistit ja vihreät alkaisivat huutaa jos kirkon ja valtion ero yritettäisiin toteuttaa tavalla joka mahdollistaisi kirkon automaattisen verotusoikeuden purkaantumisen ja siten poistaisi rahoituksen heidän omimalleen leikki- ja laulukerholle. Olikos se niin että vapaa-ajattelijatkin alkoivat vastustaa "kirkosta vääristä syistä eroamista" kun paljastui että esim. ulkomaalaisten rikollisten piilottelu oli yhtenä syynä erota kirkosta?

Vaalikoneen perusteella vihreät ja kommunistit haluavat poistaa verotusoikeuden: https://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019/kysymyksittain.html#k3

Eroakirkosta.fi-palvelu ei ota kantaa eroamisten syihin, mutta raportoi niistä lain sallimissa rajoissa. (Osan julkaisu rikkoisi lakia kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.) Eroajiahan on myös vastakkaisista syistä: kun pappi siunaa samaa sukupuolta olevan parin, yksi eroaa koska siunattiin ja toinen eroaa koska vain siunattiin eikä vihitty.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 671
 • Liked: 18094
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3371 : 17.03.2019, 20:18:40 »
Nykyään varmaan sosialistit, kommunistit ja vihreät alkaisivat huutaa jos kirkon ja valtion ero yritettäisiin toteuttaa tavalla joka mahdollistaisi kirkon automaattisen verotusoikeuden purkaantumisen ja siten poistaisi rahoituksen heidän omimalleen leikki- ja laulukerholle. Olikos se niin että vapaa-ajattelijatkin alkoivat vastustaa "kirkosta vääristä syistä eroamista" kun paljastui että esim. ulkomaalaisten rikollisten piilottelu oli yhtenä syynä erota kirkosta?

Vaalikoneen perusteella vihreät ja kommunistit haluavat poistaa verotusoikeuden: https://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019/kysymyksittain.html#k3

Eroakirkosta.fi-palvelu ei ota kantaa eroamisten syihin, mutta raportoi niistä lain sallimissa rajoissa. (Osan julkaisu rikkoisi lakia kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.) Eroajiahan on myös vastakkaisista syistä: kun pappi siunaa samaa sukupuolta olevan parin, yksi eroaa koska siunattiin ja toinen eroaa koska vain siunattiin eikä vihitty.

Miksi vihreät ja muut kommunistit eivät pidä ääntä aiheesta? Valtiokirkon toiminta olemassaolo oli heille kuitenkin yksi suurimmista saatanista hyvinkin äskettäin.

En voi välttyä mielikuvalta jonka puitteissa vasemmiston maaninen kiinnostus erottaa kirkko valtiosta on tippunut Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen käytännössä sadasta prosentista nollaan. Miksi ihmeessä?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 174
 • Liked: 3901
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3372 : 17.03.2019, 20:31:08 »
Palataan ketjun aiheeseen. Itse kunkin henkilökohtaiset kirkostaeroamistarinat eivät kuulu tähän ketjuun.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 810
 • Liked: 5500
 • 白右
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3373 : 17.03.2019, 22:30:26 »
Lainaus
Kuka Raamatun hahmoista voisi tänään olla Suomen kirkon poliittinen, ekologinen ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja? Kuka ylipäätään edes haluaisi olla idoli maailmassa, jossa ydinaseista ei puhuta pelotteena vaan avoimesti puhutaan jopa niiden käytöstä?
Kuka pystyisi luomaan keskinäistä kunnioitusta ja suvaitsevaisuutta uskonnollisten, kulttuuristen ja etnisten ryhmien välille?

Monille tulee mieleen tietenkin itse Jeesus, mutta pakolaisena hän tuskin saisi turvapaikkaa, vaan vaeltaisi paperittomana maasta toiseen.


Tämä on niin vittumaista vääristelyä kuin ikinä voi olla. Jeesus ei ollut pakolainen. Evankeliumeissa sanotaan, että Jeesus aloitti toimintansa vasta kolmekymppisenä - pikkuveikkana oloa ei lasketa - eikä Jeesus lähtenyt pakoon vaan hän jäi odottamaan kiinniottajiaan.

Vasemmistoliittolainen hippikirkko toki toivoo sellaista Jeesusta joka vastaisi jokaiseen poliittseen kysymykseen, että vasemmistoliitto, ja siksi se aina kysyykin vain sellaisia kysymyksiä, joilla saisi tuon vastauksen.

Uustestamentti ei ole kovin pitkä kirja, sen täydellinen memorisoiminen ei ole liikaa vaadittu tehtävä. Se on lyhyempi kuin moni suosittu romaani, eikä kenenkään kirkkoasioista perillä olevan tulisi teeskennellä, ettei muka tietäisi sen sisältöä.


Ainoa oikea raamaattu on kontekstualisoitu raamattu ja ainoa oikea jeesus on se autenttinen historiallinen henkilö. Ja mitkä olivat hänen mielipiteensä, ne olivat niitä mitä hän tarkoitti sanoa - ei niitä mitä hän näennäisesti sanoi. Kirkko tarvitsee diskurssianalyysiä, ei demareita eikä muita hippejä.
"Bad times make great men, great men make good times, good times make weak men, weak men make bad times."
- joku

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 141
 • Liked: 696
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3374 : 17.03.2019, 23:57:49 »
Ainoa oikea raamaattu on kontekstualisoitu raamattu ja ainoa oikea jeesus on se autenttinen historiallinen henkilö. Ja mitkä olivat hänen mielipiteensä, ne olivat niitä mitä hän tarkoitti sanoa - ei niitä mitä hän näennäisesti sanoi. Kirkko tarvitsee diskurssianalyysiä, ei demareita eikä muita hippejä.

Anteeksi, mutta kontekstuaalinen teologia on juuri se teologia, jota käytetään mokuttamiseen sun muuhun hippitouhuun. Eli EI KIITOS, kontekstualisoitu Raamattu (kirjoitetaan muuten ISOLLA!), vaan ihan vaan Raamattu, sellaisenaan!


newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 5003
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3375 : 18.03.2019, 00:20:55 »
Jaakonsaari on omalla tavallaan oivaltava käsitellessään aiheita juuri Joosefin kautta. Mielestäni oikein hyvä valinta, mutta aihetta olisi lähestyä Joosefin elämään liittyvien vaiheiden kautta eli raamatullisemminkin, mikä olisi tuonut väriä tämän päivän ongelmien esittelyyn. Tämä mahdollisuus menetetään viimeistään siinä vaiheessa, kun aletaan puhumaan Joosefin unesta. Unenhan näki faarao ja Joosef tulkitsi unen. Kirjoitus suorastaan vilisee asiavirheitä ja uskonnolliset viittaukset jäävät epäselviksi.

Jeesus tietenkin halutaan nähdä ainoastaan pakolaisena jostain syystä näissä yhteyksissä.

Koraani ja sitä kautta islam halutaan mainita, mutta tätäkään kautta aihetta ei haluta käsitellä, vaikka hyvin jopa voisi kenenkään huomaamatta.

Se, mikä tietenkin puuttuu kirjoituksesta, on Jumala itse. Jumala on kirjoituksessa pakolainen, jota kukaan ei ota vastaan. Koska kirjoituksessa ei ole Jumalaa, ei Joosef ole myöskään mitään. Jumalan ennalta lähettämästä patriarkasta onkin tullut oman itsensä tiedostelija ja suorastaan hyökkäävä muiden kritisoija. Joosef ei siis olekaan se mitättömyydestä valtiaaksi noussut mies, joka pidätteli itkuaan veljensä nähdessään vaan jotain aivan muuta.

"Sillä kaikki paimenet ovat egyptiläisille kauhistus."

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 141
 • Liked: 696
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3376 : 18.03.2019, 00:22:48 »
Eroajiahan on myös vastakkaisista syistä: kun pappi siunaa samaa sukupuolta olevan parin, yksi eroaa koska siunattiin ja toinen eroaa koska vain siunattiin eikä vihitty.

Osaatko Jori sanoa, että kumpia on enemmän? Tämä kiinnostaisi kovasti, koska nämä molemmat eroajaryhmät kuitataan kirkon viralliselta taholta "heikosti kirkkoon sitoutuneet". Jos Eroakirkosta.fi:llä on hallussaan tarkempia tilastoja, ei niiden julkaiseminen mielestäni ole "kansanryhmää vastaan kiihottamista", koska yksilölliset syyt eivät kiinnosta, vaan se, onko eroaja "konservatiivi" vai "liberaali".

Kirkon liberaali siipi painottaa liberaaleja eroajia ja vastaavasti konservatiivisella puolella keskustellaan konservatiivieroajien syistä, mutta kukaan ei kerro, kumpi ryhmä on suurempi. Oma ymmärrykseni on, että liberaalien eroajien määrä on suurempi, koska kyse on henkilöistä, joille usko ei merkitse mitään, ja tämä porukka eroaa nyt ryminällä kirkosta ainakin pk-seudulla. Pienempi joukko eroajia on niitä, jotka vaihtavat kirkon muihin kristillisiin yhteisöihin, koska kirkko on liian maallistunut.

Jos on niin, että suurin osa eroajista on niitä, joita kirkko ei voisi vähempää kiinnostaa, trendihän on ihan terveellinen. Kuitenkin kirkon suunta on käytännössä toinen, eli yhä liberaalimpaan suuntaan ollaan menossa. Voisiko olla niin, että eroajien ja kirkon päätäntävaltaan pyrkivien välillä on tällainen ristiriita?

@Jori Mäntysalo   

Jori Mäntysalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 49
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3377 : 18.03.2019, 09:08:34 »
Meta-asia: Saisiko johonkin off-topic -alueelle avattua kirkkoketjun, kun moderointi nytkin huomautti tämän liukuvan ohi aiheen?

Asia-asia 1: Ylipäänsä kirkon ja valtion eroa ei pidä esityslistallaan kovin korkealla juuri kukaan. Muut asiat yksinkertaisesti jyräävät ohi. Lisäksi kirkko on liukunut vasemmalle, pilapiirroksen kypäräpappi on mennyttä maailmaa. Kirkon vankin tuki on nykyään Keskusta, Perussuomalaisten kanta ei näytä vakiintuneen vielä.

Asia-asia 2: Ehdottomasti suurempi ryhmä on se, jonka mielestä kirkko on liian konservatiivinen. Kun naispappeutta vastusta Jari Rankinen oli esillä, eropiikki oli iso. Kun Rankinen sai potkut, piikki oli pieni. Saman vahvistaa myös kirkon omat tutkimukset.

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 129
 • Liked: 545
 • 'Till things are brighter, I'm the Man In Black
Kirkko ja kaupunki mokuttaa kiihtyvällä tahdilla
« Vastaus #3378 : 27.03.2019, 14:03:15 »
Moskeija ja Kalifaatti jatkaa tyylilleen uskollisena suomalaisvihamielistä linjaansa tahdin vain kiihtyessä.
He ovat totisesti ja selkeästi toistuvasti ilmaisseet kenen joukoissa seisovat ja ketä vastaan.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suomen-uskontojohtajat-tuomitsevat-jyrkasti-uskon-nimissa-tehdyn-vakivallan-ja-vihapuheen-rasismi-ja-vakivalta-ovat-synti-ihmisyytta-vastaan-

Lainaus
– Viikko sitten kokouksessamme nousi suuri huoli suomalaisesta yhteiskuntarauhasta juuri nyt, Auvinen perustelee julkilausuman ajoitusta.

Oulun moskeija on joutunut ilkivallan kohteeksi yhdeksän kertaa vuoden 2017 jälkeen. Viimeksi helmikuussa Oulun keskustassa sijaitsevaan Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan moskeijaan heitettiin savukranaatti.

Helsingin Mellunmäessä sijaitseva moskeija on niin ikään joutunut ilkivallan kohteeksi. Moskeijan seinälle oli kirjoitettu solvauksia islaminuskosta ja muslimeista

Sekä:

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/tama-kolahti-kuinka-vihapuhe-muuttuu-terroriksi-kevaan-uutiset-osoittavat-patrioottien-maailman-pelottavan-ajankohtaisuuden

Lainaus
Ryhmän johtajan Carl Cederhjelmin keskeinen ajatus on, että Ruotsi kuuluu vain ruotsalaisille. Maa on hänen mielestään miehitetty, kun sinne on tullut turvapaikanhakijoita muslimimaista. Cederhjelm puhuu ”partalapsista”, vastustaa ”monikulttuurisuuden myrkkyä”, ”massamaahanmuuttoa” ja ”länsimaisen kulttuurin tuhoa”. Maahanmuuttajat ovat kaikki raiskaajia ja sossun elättejä.

Syyllisiä Ruotsin tilanteeseen ovat toimittajat, poliitikot ja muut maahanmuuttajia ymmärtävät kulttuurimarksistit.

Be careful who you trust; Even the Devil was once an Angel.

Orjuus pois, taikka menköön henki.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 090
 • Liked: 2093
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3379 : 27.03.2019, 14:28:44 »
Jyri Komulaisen twiiteissään esittämät sairaat ajatukset kertovat karua, joskin selkeää,  kieltään sekä Komulaisesta
että edustamastaan evankelisluterilaisesta kirkosta.

Evankelisluterilainen kirkko palvoo nykyään uutta herraa, tästä Komulainen on selkeä esimerkki.
Komulainenhan on jo Islam= alistunut.

Evankelisluterilainen kirkko on toimillaan toistuvasti osoittanut olevansa suomalaisen kansan ja kristityn "vihollinen".

Tämä sama Jyri Komulainen sanoi aiemmin Laura Huhtasaaresta näin:

Lainaus
Laura Huhtasaari ei kaiketi itse kuulu luterilaiseen kirkkoon ja b) puhui ilmeisen epäluterilaisella & jopa antikristillisellä moodilla luoden vastakkainasettelua uskontojen välille aikana jolloin tarvitsemme dialogia.

...kommenttina tähän Huhtasaaren repliikkiin:

Lainaus
Minä oikeasti toivon sitä, että kirkko rohkeasti puolustaa kristillisiä arvoja, kristittyjä, kristillistä perinnettä, koska muuten islam pyyhkii yli. Me tarvitsemme vahvan kristinuskon Suomeen. Sateenkaariaatetta, islamia ja maahanmuuttoa saa arvostella, niitä pitää arvostella. Jos ei ole sananvapautta, ei ole mitään vapautta. Me tarvitsemme nuorisoherätyksen. Haluan, että jokaiselle nuorelle olisi ilon aihe tulla kirkkoon, saisimme täytettyä tämän salin vielä teidän lisäksenne nuorilla. Haluan, että kirkot ovat täynnä Suomessa. Haluan, että tulee uusi herätys, jossa jokainen voi löytää Jeesuksen. Älkää alistuko tämän yhteiskunnan hegemonian edessä. Pitäkää Raamatusta kiinni. Pitäkää evankeliumista kiinni. Pitäkää Jumalan sanasta kiinni.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 810
 • Liked: 5500
 • 白右
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3380 : 27.03.2019, 16:22:25 »
Nooh, onhan kirkko puhdistettu monta kertaa historiansa aikana. Timo Vihavainen kysyikin kerran, että ketkä Jeesus ruoskisi pihalle isänsä huoneesta tänä päivänä. Samalla Vihavainen kyllä moittikin evankeliumia siitä, kun Jeesus ajoi pahat henget sikalaumaan, joka sitten syöksyi jyrkänteeltä alas.

Mutta ehkä sitä voi pitää osoituksena siitä, että Jeesus ei pitänyt pekonia syntinä ja tuskin muutenkaan olisi kannattanut eläinoikeuspuolueen aatemaailmaa.

Ainoa oikea raamaattu on kontekstualisoitu raamattu ja ainoa oikea jeesus on se autenttinen historiallinen henkilö. Ja mitkä olivat hänen mielipiteensä, ne olivat niitä mitä hän tarkoitti sanoa - ei niitä mitä hän näennäisesti sanoi. Kirkko tarvitsee diskurssianalyysiä, ei demareita eikä muita hippejä.

Anteeksi, mutta kontekstuaalinen teologia on juuri se teologia, jota käytetään mokuttamiseen sun muuhun hippitouhuun. Eli EI KIITOS, kontekstualisoitu Raamattu (kirjoitetaan muuten ISOLLA!), vaan ihan vaan Raamattu, sellaisenaan!Kyllä kuule sita asiayhteyksistään erotettua grammataa käytetään aivan hippitouhuihin myös, ynnä muuhun lahkoiluun. Myös 'Jeesus' kirjoitetaan isolla ainakin silloin kun sillä tarkoitetaan autenttista henkilöä. Kommunisti-jeesus, hippi-jeesus ym  ilman muuta pienellä muiden yleisnimien kanssa. Raamattua ei aina välttämättä tarvitse kirjoittaa isolla, sillä sehän tarkoittaa vain 'kirjoituksia' (grammata - kreikankielinen monikon neutri). Tiedetään kyllä että helluntailaiset ym muut karismaatikot välttelevät teologiaa ja kirkkohistoriaa, heille se jumala löytyy siitä pelkästä euforiasta ja fiiliksestä, mitä mm kveekarit keksivät tavoitella tärinällä.
"Bad times make great men, great men make good times, good times make weak men, weak men make bad times."
- joku

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 027
 • Liked: 46287
 • Kui on must, näita ust!
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3381 : 02.04.2019, 21:27:52 »
Melkoisen synkkää kirkon kannalta.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1113139030785323008


https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/keta-kirkko-aanestaisi-vaalikone-loysi-kirkolle-yllattavat-ehdokka-3 (2.4.2019)

Lainaus
Ketä kirkko äänestäisi? – Vaalikone löysi kirkolle yllättävät ehdokkaat

Kirkko ja kaupunki vastasi Ylen vaalikoneeseen kirkon virallisten kantojen perusteella. Kirkon arvoja parhaiten vastaavat ehdokkaat löytyivät vasemmistolaisista musliminaisista.

Eduskuntavaalit järjestetään kahden viikon kuluttua sunnuntaina ja suuri osa suomalaisista etsii vielä omaa ehdokastaan. Ketä kirkko äänestäisi? Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ”pääministeri”, Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna kieltäytyy vastaamasta.

– Me olemme aika varovaisia kertomaan, miten pitäisi äänestää. Luterilaiseen perinteiseen ei oikein sovi, että kirkko lähtisi poliitikkojen takuumieheksi, Huokuna korostaa.

Yleisen valtio-opin professori Hanna Wass Helsingin yliopistosta on samaa mieltä.

– Ei kirkko voi Suomessa asettua kenenkään poliitikon taakse. Yhdysvalloissa, missä uskonnollinen kenttä on paljon hajanaisempi, on ihan tavallista, että eri kirkot ottavat suoraan kantaa ehdokkaisiin. Suomessa se ei toimisi. Täällä kirkon on järkevääkin olla varovainen suhteessa valtioon, Wass sanoo.

Mikään ei kuitenkaan estä kirkkoa puhumasta politiikkaa. Viime vuosina poliitikot ovatkin usein saaneet kuunnella kirkosta neuvoja ja nuhteita. Arvotutkija, sosiaalipsykologi Anneli Portmanin mukaan kirkon pitääkin avata suunsa.

– Kirkon kielellä kaiken ytimessä on ajatus, että ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja että Jumala tykkää meistä. Jos tästä johdetaan kirkon arvoksi se, että lähimmäisiä pitää kohdella hyvin, sitten kirkko väkisinkin haastaa yhteiskuntaa. Yhteiskunta kun ei aina toimi tämän mukaan, sanoo Anneli Portman.

– Me kerromme päättäjille, mikä on tärkeää. Ja aika hyvin meitä kuunnellaankin, sanoo Pekka Huokuna.

Kirkolla ei ole kantaa ydinvoimaan

Kaksi kolmasosaa suomalaisista käyttää vaalikonetta ennen vaaleja. Kai kirkollekin voidaan etsiä sopivaa ehdokasta vaalikoneen avulla vaikka Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireistä? Pitää vain tietää, mitä mieltä kirkko olisi.

Tässä Pekka Huokuna osaa auttaa. Politiikan asiakysymyksiin kirkolla on tarjota yllättävän yksityiskohtaisia vastauksia. Siinä missä kirkolliskokous jumittaa suhtautumisessaan samaa sukupuolta olevien avioliittoon, laukoo Kirkkohallitus kirkon virallisia kantoja ilmastonmuutokseen, eutanasiaan ja kehitysyhteistyöhön.

(...)

Onko kirkko vasemmalle kallellaan?

Vaalikoneen ylälaidassa kirkolle sopivat ehdokkaat vaihtuvat toisiin vastausten mukaan. Väri sen sijaan näyttää jämähtävän punaiseksi.

Kirkkoa pidetään usein vanhoillisena ja oikeistolaisenakin. Toisaalta joskus keskustellaan siitä, onko kirkko liikkunut poliittisella kartalla kohti vasenta.

Hanna Wassin mukaan kristilliseltä pohjalta äänestävä voi tuntea hämmennystä kirkon perinteen ja puheiden välillä koetusta ristiriidasta. Kirkko on instituutiona ja esimerkiksi suhteessa avioliittoon konservatiivinen, mutta puhuu vasemmistolaisiksi mielletyistä arvoista, kuten tuloerojen kaventamisesta ja ihmisten yhtäläisistä oikeuksista.

– Kirkossa on vanhastaan vierastettu vasemmistoa, mutta se on selvästi vähentynyt viime aikoina, Wass sanoo. (no shit :roll:)

Kokonaan konservatiivisuus ei kirkosta ole karissut, ei sen arvoista eikä mielikuvista. Wass kertoo Johanna Kallion ja Hannu Lahtisen kanssa tehdystä tutkimuksesta, jossa on vertailtu kahta köyhyyden kanssa työskentelevää ryhmää, sosiaalityöntekijöitä ja diakoniatyöntekijöitä.

– Diakoniatyöntekijät olivat puoluekannatuksessaan sosiaalityöntekijöihin verrattuna varsin oikealla. Sosiaalityöntekijöillä suosituimmat puolueet olivat SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto, diakoniatyöntekijöillä Kristillisdemokraatit ja Keskusta.

Äänestyspäätöksessä ryhmäidentiteetti ratkaisee lopulta paljon.

– Äänestäjä valitsee, mihin porukkaan katsoo kuuluvansa tai mihin haluaa kuulua. Näkemykset yksittäisissä asiakysymyksissä seuraavat tarvittaessa perästä. Mielipidettä on helpompi muuttaa kuin samaistumisen kohdetta, selittää Wass.

Anneli Portmanin mukaan juuri oman ryhmän etujen edistäminen näyttäytyy yleensä moraalisesti hyvänä, omien arvojen mukaisena.

– Arvot eivät ole yksilön itsensä keksimiä. Ne syntyvät niiden ihmisten parissa, joiden kanssa me elämme. Ne tulevat perheestä, jossa kasvamme, koulusta, työpaikalta. Poliitikot ovat tässä samanlaisia, osa me-kokonaisuutta.

Ykkösehdokkaissa on paljon samaa

Kaikkiin kysymyksiin on nyt vastattu. Jännitys tiivistyy. Kuka on kirkon ehdokas? Yleisradion vaalikoneen mukaan kirkko on vasemmalle kallellaan. Puolueista vaalikonevastauksiin osuu parhaiten Feministinen puolue. Helsingissä ja Uudellamaalla vaalikone tarjoaa kirkolle ykkösehdokasta eduskuntapuolueista.

Vaalikoneen tarjoamissa ehdokkaissa on keskenään paljon samaa. Kummassakin vaalipiirissä lähimpänä kirkon vastauksia on huivipäinen nainen. Kumpikin edustaa vasemmistopuoluetta, molemmat ovat muslimeja ja molemmat ovat syntyjään Somaliasta.

Helsingissä vaalikoneen kirkolle tarjoama ehdokas on Vasemmistoliiton Zahra Abdullah, Uudellamaalla SDP:n Habiba Ali. Mitä tuloksesta ajattelee Pekka Huokuna?

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 129
 • Liked: 545
 • 'Till things are brighter, I'm the Man In Black
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3382 : 18.04.2019, 15:34:45 »
Kirkon karkeimmat mokutukset ja oman kansan hylkääminen kantavat jo hedelmää.

Alamäki kiihtyy ja nykymuotoisen rappioituneen evankelisluterilaisen kirkon loppu lähestyy.

Kirkkoherrankin silmät ovat avautuneet:
Lainaus
Kirkkoon kuuluvien jäsenmäärä putoaa pääkaupunkiseudulla kovaa vauhtia ja pian helsinkiläisistä enää alle puolet kuuluu kirkkoon. Kehitykselle ei ole tehtävissä mitään, sanoo helsinkiläinen kirkkoherra.

Linkissä koko artikkeli:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006076021.html

Tästä tuli hyvä pääsiäinen.
Be careful who you trust; Even the Devil was once an Angel.

Orjuus pois, taikka menköön henki.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 054
 • Liked: 12798
 • "Ich bin Jude"
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3383 : 18.04.2019, 18:27:47 »
Kirkon karkeimmat mokutukset ja oman kansan hylkääminen kantavat jo hedelmää.

Alamäki kiihtyy ja nykymuotoisen rappioituneen evankelisluterilaisen kirkon loppu lähestyy.

Kirkkoherrankin silmät ovat avautuneet:
Lainaus
Kirkkoon kuuluvien jäsenmäärä putoaa pääkaupunkiseudulla kovaa vauhtia ja pian helsinkiläisistä enää alle puolet kuuluu kirkkoon. Kehitykselle ei ole tehtävissä mitään, sanoo helsinkiläinen kirkkoherra.

Linkissä koko artikkeli:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006076021.html

Tästä tuli hyvä pääsiäinen.

Kirkolla ei tosiaan ole esittää mitään vetovoimatekijää. Sen sijaa paljon työntötekijöitä, kuten islamin avoin ihannoiminen, minkä ei pitäisi mitenkään kuulua kristillisen kirkon profiiliin. Jeesus tosin mainitaan Koraanissa ja islamin "pyhissä kirjoituksissa" Muhammadia pienempänä profeettana ja juutalaisten kuninkaana, mutta Muhammadia ei mainita Raamatussa.

Ottakoon nykyinen kirkkomme Muhammadin uudeksi Messiaaksi ja syököön paskaa, mutta selvää kai on, että suuri osa perinteisistä seurakuntalaisista lähtee kirkosta tämän seurauksena. Ja uusia tulijoita on paljon vähemmän. Varsinkin kun muslimeille kirkkoon liittyminen on vain lyhytaikainen taktinen veto kansalaisuuden saamiseksi.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 5003
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3384 : 18.04.2019, 20:44:45 »
Lainaus
”Kaikki ovat hienoja paikkoja, mutta en nyt suoraan näe mitään erityistä yhteyttä Kannelmäen, Mellunmäen ja Vuosaaren välillä. Jossain paikoissa on tullut paljon maahanmuuttajia, se varmaan näkyy näissä kirkon jäsenmäärissä myös.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006076021.html

Maahanmuutto on merkittävin väestörakennetta muuttava tekijä. Kirkon toiminta ei siis juurikaan vaikuta prosenttimääriin. Tekivät niin tai näin, maahanmuuttajien osuus kasvaa joka tapauksessa ja samalla kirkkoon kuuluvien osuus luonnollisesti laskee.

Samoin jos suomalaisperhe päättää hankkia vielä kolmannen lapsen, naapuriin muuttava muslimiperhe vaikuttaa väestöpohjaan enemmän kuin heidän makuuhuonetoimintansa.

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 301
 • Liked: 374
 • Larvatus prodeo
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3385 : 18.04.2019, 20:47:21 »
Kirkon karkeimmat mokutukset ja oman kansan hylkääminen kantavat jo hedelmää.

Alamäki kiihtyy ja nykymuotoisen rappioituneen evankelisluterilaisen kirkon loppu lähestyy.

Kirkkoherrankin silmät ovat avautuneet:
Lainaus
Kirkkoon kuuluvien jäsenmäärä putoaa pääkaupunkiseudulla kovaa vauhtia ja pian helsinkiläisistä enää alle puolet kuuluu kirkkoon. Kehitykselle ei ole tehtävissä mitään, sanoo helsinkiläinen kirkkoherra.

Linkissä koko artikkeli:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006076021.html

Tästä tuli hyvä pääsiäinen.

Nykyisen kaltainen kirkko suonpäineen ansaitseekin loppunsa.
"Lähi-idässä islamia ja sen poliittista suuntausta ollaan kritisoitu ja analysoitu ahkerasti." (Alan Salehzadeh)

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 981
 • Liked: 7765
 • Tecumseh
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3386 : 18.04.2019, 23:01:01 »
On jo aikaa, kun viimeksi kirjoitin tähän ketjuun.

Koko ikäni vierestä ev. lut. kirkon toimintaa seuranneena olen surullinen. Kotikirkkoni on kadottanut identiteettinsä ja minua käy se sääliksi. Kaikesta huolimatta se on kotini, äitini ja isäni minulle opettama ja niin poispäin. Paljon olen sitä kritisoinut ja myös jatkossa, mutta silti. Ehkä lähden kirkkopäiville Halla-ahoa kuuntelemaan.
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

"Sivistyksen ja ihmisyyden tulisikin velvoittaa kaikkia lukeneita ihmisiä ottamaan vastuuta älyllisen vaihtoehdon tarjoamisesta populismille." - Arvo Pohjalainen

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 391
 • Liked: 18198
 • Easter Worshipper
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3387 : 18.04.2019, 23:11:47 »
Helsingissä järjestettiin ev lut kirkon jumalanpalveluselämää pohtiva seminaari. Tähän seminaariin osallistui kirkon luottamushenkilöitä ympäri Suomen.

Mikä tässä nyt on niin epäilyttävää? Moskeija&kaupunki -lehteä julkaiseva helsingin seurakuntayhtymä ei osallistunut tuohon seminaariin. Heidän mukaansa Helsingin seurakuntayhtymän alueella jumalanpalveluselämä poikkeaa niin paljon muusta Suomesta, että muulla Suomella ei olisi Helsingin seurakuntayhtymälle mitään annettavaa. Näin päätti seurakuntayhtymän papisto ja seurakuntaneuvosto.

V***U mitä pellejä.

-i-

Lähde: Kotimaa-lehti paperiversio. Ehkä löytyy netistä, ehkä ei.
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 876
 • Liked: 4570
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3388 : 18.04.2019, 23:13:39 »
Mikähän on se alaraja, jonka alle kirkon jäsenmäärä ei mene, vaikka kirkko kreisibailaisi millä tahansa tavalla?

Hyvin iso osa ihmisistä kun on rakentanut oman maailmankuvansa kirkon jäsenyyden kautta. Väitän, että alle 50 % meno on hyvin vaikeaa. Erityisesti koska nuoriso tavoitetaan rippikouluissa käsittämättömän tehokkaalla tavalla. Jossain vaiheessa kirkosta eroaminen vähenee ja mahdottoman suuri osa eronneista palaa takaisin kirkon jäseneksi.

Toisaalta virolaiset ovat tiettävästi maailman uskonnottomin kansa, mutta tuleeko tämä vaikutus lahden takaa koskaan koskemaan Suomea? Epäilen.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 5003
Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Vastaus #3389 : 18.04.2019, 23:25:56 »
Helsingissä järjestettiin ev lut kirkon jumalanpalveluselämää pohtiva seminaari. Tähän seminaariin osallistui kirkon luottamushenkilöitä ympäri Suomen.

Mikä tässä nyt on niin epäilyttävää? Moskeija&kaupunki -lehteä julkaiseva helsingin seurakuntayhtymä ei osallistunut tuohon seminaariin. Heidän mukaansa Helsingin seurakuntayhtymän alueella jumalanpalveluselämä poikkeaa niin paljon muusta Suomesta, että muulla Suomella ei olisi Helsingin seurakuntayhtymälle mitään annettavaa. Näin päätti seurakuntayhtymän papisto ja seurakuntaneuvosto.

V***U mitä pellejä.

-i-

Lähde: Kotimaa-lehti paperiversio. Ehkä löytyy netistä, ehkä ei.

Helsinki on sairas paikka. Kotimaa24:ssä löytyi uutinen, jossa Vasemmistoliittoon kuuluva Hanna Mithiku ulisee Laajasalon päätöksestä kutsua Halla-aho keskustelemaan:

Lainaus
Hanna Mithiku arvostelee Teemu Laajasaloa Kirkkopäivien ohjelmasta – "Miksi kirkon pitää tehdä lisää tilaa Jussi Halla-aholle?"

Kirkkopäivien ohjelmassa oleva piispa Teemu Laajasalon ja puoluejohtaja Jussi Halla-ahon keskustelu herättää vastustusta osassa kirkon väkeä. Yksi kantansa ilmaisseista on Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku.

Mithiku arvostelee Laajasaloa siitä, että tämä on kutsunut perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon Kirkkopäivien ohjelmanumeroon keskustelemaan sananvapauden rajoista.

Kirkkopäivät järjestetään Jyväskylässä toukokuussa. Puheena olevassa tilaisuudessa Teemu Laajasalon, Jussi Halla-ahon ja koomikko Joonas Nordmanin on määrä keskustella sopivasta ja sopimattomasta puheesta sekä sananvapauden rajoista politiikassa, komediassa ja kirkossa.

Keskustelun otsikko on Mistä saa puhua, mille saa nauraa? Kotimaan uutisen asiasta voi lukea täältä ja Teemu Laajasalon haastattelun täältä.

Hanna Mithiku ihmettelee, mikä tilaisuuden sisältö on ja mitä sillä halutaan välittää.

– Kirkko haluaa viestittää, että se on kaikille turvallinen tila, tänne voi tulla kuka tahansa ja vähemmistöjen edustajille halutaan antaa paikka ja ääni. Sitten tehdään Kirkkopäiville turvaton tila. Kysymykseni on, eikö löytynyt ketään muuta keskustelijaa, hän sanoo.
https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/hanna-mithiku-arvostelee-teemu-laajasaloa-kirkkopaivien-ohjelmasta-miksi-kirkon-pitaa-tehda-lisaa/

Herra armahda! Älytöntä!