HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Satu Hassi: Voitto netin sananvapaudelle europarlamentissa

(1/1)

Vasarahammer:
Satu Hassi kirjoittaa viimeisimmän internet-oikeuksia koskevan direktiivin kohtalosta europarlamentissa.

http://satuhassi.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/06/voitto-netin-sananvapaudelle-europarlamentissa/

Toki Hassi yrittää nostaa omaa häntäänsä, mutta kirjoituksessa annettu kuva Suomen hallituksen ja suomalaisten virkamiesten toiminnasta ei yllätä mutta silti järkyttää. Artikkelin lopusta:

"Suomalaisten kannalta asian käsittelyyn liittyy mielenkiintoinen erityispiirre. Ne liikenne- ja viestintäministeriön virkamiehet, jotka ovat käyneet asiantuntijatason neuvotteluja Brysselissä Suomen hallituksen puolesta, eivät ajoissa kertoneet hallituksellemme ja eduskunnallemme yhtään mitään koko tästä kiistasta parlamentin ja ministerineuvoston välillä. Sen takia Suomen hallitus sai tietää asiasta vasta viime tipassa, vihreiden nostettua asian esille. Viime viikolla laatimassaan muistiossa nämä virkamiehet keskittyivät selittelemään, miksi olivat siihen asti pimittäneet tietoa.

Minun mielestäni Brysselissä Suomen edustajina neuvottelevat virkamiehet laiminlöivät selkeästi velvollisuutensa tiedottaa poliittisille päättäjille keskeisistä poliittisista kiistoista.

Olisikohan Suomen hallituksen jo aika pitää ministeriöiden virkamiehille koulutustilaisuus, jossa kerrottaisiin että Europarlamentti on jo monta vuotta ollut lainsäätäjä eikä pelkkä lausuntoautomaatti?

Tässä vaiheessa voi vain arvailla, olisiko koko sotku voitu välttää jos myös Suomen hallitus olisi ajoissa saanut tiedon kiistasta. Silloin hallituksemme olisi voinut osallistua sellaisen rakentavan kompromissin muotoiluun, jossa netin käyttäjien oikeudet olisi turvattu tyydyttävällä tavalla. Nyt Suomen hallitus vain peesasi äärilinjaa ajavaa Ranskan Sarkozya ja päätöksen tästä tekivät virkamiehet."

Hessu:
Mielenkiintoinen on myös tuon blogin kommenttiosuus. Varsinkin Eija-Riitta Korholan kiemurtelu omasta toiminnastaan on varsin kiintoisaa. Olinko paikalla? Painoinko nappia? Vai kummittelenko itselleni? Kannattaa lukea koko ketju, koska totuus valkenee hiljalleen loppua kohden. Loukkaantumisesta anteeksipyyntöön ja selityksiin. Odottaisin MEPiltä aika tavalla ammattimaisempaa toimintaa. Satu Hassi on "unohtanut" kokonaan Lasse Lehtisen!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta