HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

2009-05-07 EU-vaaliehdokas Kai Pöntisen (kok) vaalitenttiketju

(1/18) > >>

Hommaforum Admin:
(http://hommaforum.org/kuvia/misc/pontinen_mainos.jpg)

EHDOKKAAN ESITTELY

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Kai Pöntinen. 46-vuotias yrittäjä, perhesuhteet: vaimo Tuula Maija, kaksospojat Samuel ja Johannes 16v, tytärpuoli Soile 28 jolla poika Aapo 1v. Asumme Lapuan Haapakoskella omakotitalossa.

Lapuan kaupunginvaltuustossa alkoi viides valtuustokausi, kolmatta kautta valtuuston 1. vpj. kokoomuksen valtuustoryhmän pj, Kokoomuksen Lapuan kunnallisjärjestön pj, Lapuan kokoomuksen vpj. Etelä-Pohjanmaan maakuntahallituksen 1. vpj ja maakuntavaltuuston jäsen.


KESKEISET VAALITEEMAT

Maahanmuutto, yrittäjyys, maanviljely/maaseudulla asuminen, metsästys, seniorikansalaiset


VAALITENTIN ALUSTUSKYSYMYKSET

Omat perusarvosi. Näkemyksesi Suomesta ja suomalaisuudesta.
Suomen keskustelukulttuuri on jämähtänyt jonnekin Kekkosen aikaan, olemme edelleen suomettuneita, pahasti rähmällämme itään. Emme käytä tai emme uskalla käyttää sananvapauttamme  ja muita perusoikeuksiamme itsenäiselle maalle kuuluvaan tapaan. Presidentti Halonen teki pohjanoteerauksen itäisen kollegansa vierailun tiedotustilaisuudessa kun toimittajat ottivat esiin suomalaisten mahdollisuuden ostaa maata Venäjältä. Kaikenmaailman Johan Bäckmanit kyllä käyttävät vapaan demokratian (lue ei sosialistisen/kommunistisen) suomia mahdollisuuksia sananvapauden osalta rohkeasti hyväkseen. Hänen aihepiirinsä ei tosin aiheuta ristiriitaa rähmälläänoloon idän suuntaan.

Kantasi Suomen tämänhetkiseen maahanmuuttopolitiikkaan sekä uuteen
ulkomaalaislakiin.
Laki on nykyisellään liian löysä ja uusi ei tuo mitään uutta järkevää.

Onko oman puolueenne maahanmuuttopoliittinen kanta sama kuin omasi? Jos ei, mitkä ovat keskeiset poikkeamat?
Kokoomuksen maahanmuuttopoliittinen kanta ei ole niin jyrkkä kuin omani. Sen sijaan Kokoomus on ajanut avoimen keskustelun sallimista ilman, että kriittinen keskustelija leimattaisiin rasistiksi.

Oletko aiemmin ottanut julkisesti kantaa monikulttuurisuuden ja/tai maahanmuuton haittavaikutuksiin?
En näin painokkaasti.

Onko maahanmuutosta mahdollista saada Suomea hyödyttävä ilmiö? Millä toimenpiteillä ja millaisella politiikalla tämä voitaisiin toteuttaa?
Työperäinen maahanmuutto on perusteltua jos oma työvoimamme ei riitä tai kansalaisillamme ei ole työhaluja. Kummastakin on noususuhdanteesta näyttöjä. Nyt tilanne on toinen.

Tulisiko Suomen houkutella korkeakoulutettuja ulkomaalaisia töihin? Jos pitäisi, millä heidän muuttohalukkuutta Suomeen voitaisiin kasvattaa?
Jos osaajat eivät omasta maasta riitä, silloin tarvitaan. En usko että houkuttelemiseen tarvitaan mitään hokkuspokkus -konsteja.

Kannatatko Suomen liittymistä Natoon?
Kun suomalaiset haluavat Natoon, meidän on syytä mennä. EU ei anna mitään turvatakeita.

Kantasi Turkin mahdolliseen EU-jäsenyyteen?
Ehdottoman kielteinen. Jos Rehn vääntää Turkin unionin jäseneksi, Eurooppa ja Suomi sen mukana muuttuu muslimimaanosaksi- ja valtioksi
 
Miten pitäisi suhtautua humanitääriseen pakolaiseen joka syyllistyy useisiin omaisuus- tai väkivaltarikoksiin?
Laki on tietysti kaikille suomalaisille sama. Pakolaisen status ei saa luoda mitään erityisoikeuksia.

Yhdysvalloissa havaittiin, että yli 80 % perheiden yhdistämistä biologisen sukulaisuuden perusteella hakevista henkilöistä ei DNA-testin mukaan ollut sukulaisia toisilleen. Havainnon jälkeen Yhdysvallat luopui perheenyhdistämiskäytännöstä. Tulisiko Suomen tehdä samoin?
Kyllä.

Miten näet EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan uhat ja hyödyt? Kannattaako Suomen tavoitella vai vastustaa sitä?
Kannatan EU:n yhteistä turvapaikkapolitiikan luomista jos sen ehdot ovat merkittävästi tiukemmat kuin Suomen.

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät syyt siihen, että EU:n alueella turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut parin viime vuoden aikana eniten juuri Suomessa ja voimmeko vaikuttaa niihin?
Löysä turvapaikkapolitiikkamme on yksi ja toinen on turvapaikkapäätösten pitkä käsittelyaika antaa mahdollisuuden sosiaaliturvan härskiin hyväksikäyttöön. Myös euron vahvuus verrattuna esimerkiksi kruunuun tuo ostovoiman takia tulijoita Suomeen.

Millä konkreettisilla toimilla sinä ja puolueesi aiotte estää Suomeen suuntautuvan, uuden ulkomaalaislain mahdollistaman "humanitaarisen suojelun" perusteella tapahtuvan maahanmuuton moninkertaistumisen?
Turvapaikkahakemusten käsittelyn huomattava nopeuttaminen, pikakäännytykset, DNA-testit, suomenkielen taito ja työvelvoite. Lisäksi mittava tiedotuskampanja pahimpiin tulomaihin, huomattavasti tiukentuneesta lainsäädännöstä torjuu tulijoita jo ennalta.

Hommaforum Admin:


TÄMÄ KETJU AVAUTUU KLO 18:00 JA SULKEUTUU KLO 20:00

Katso keskusteluohjeet etusivulta.


Matias Turkkila:
Tervetuloa Kaitsu Hommaforumin ensimmäiseen koskaan järjestämään vaalitenttiin. Illan tarkoituksena on tutustuttaa sinua Hommaan ja hommalaisiin sekä luonnollisesti tutustuttaa meitä sinuun.

Ja luonnollisesti etukäteiset kiitokset myös kaikille paikallaolijoille. Kysytään, kommentoidaan, otetaan selkoa niin ehdokkaan kuin hänen edustamansa puolueen vaikuttimista ja taustoista. Juuri nyt siihen on aivan erinomaiset mahdollisuudet, joten käytetään tilaisuutta hyväksi.

Odotan itse mielenkiinnolla, miten keskustelu kehittyy.

PekkaÖ:
Kai Pöntiselle kysymys:
Mitä mieltä olet EU-liittovaltiokehityksestä?

Kai Pöntinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Matias Turkkila - 07.05.2009, 18:01:42 ---Tervetuloa Kaitsu Hommaforumin ensimmäiseen koskaan järjestämään vaalitenttiin. Illan tarkoituksena on tutustuttaa sinua Hommaan ja hommalaisiin sekä luonnollisesti tutustuttaa meitä sinuun.

Ja luonnollisesti etukäteiset kiitokset myös kaikille paikallaolijoille. Kysytään, kommentoidaan, otetaan selkoa niin ehdokkaan kuin hänen edustamansa puolueen vaikuttimista ja taustoista. Juuri nyt siihen on aivan erinomaiset mahdollisuudet, joten käytetään tilaisuutta hyväksi.

Odotan itse mielenkiinnolla, miten keskustelu kehittyy.

--- Lainaus päättyy ---


Heippa!
Täällä ollaan valmiina. Kiitos että sain tulla vastaamaan kysymyksiin, toivotaan vilkasta iltaa!
kaitsu

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta