Kirjoittaja Aihe: 2012-01-19 HS: Suomalaistutkija toimitti materiaalia Stasin vakoojalle  (Luettu 8563 kertaa)

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 695
Lainaus
Suomalaistutkija toimitti materiaalia Stasin vakoojalle
Helsinkiläisprofessori kiistää tienneensä, että vastaanottaja työskenteli DDR:n tiedustelulle.
Katarina Baer

HELSINGIN SANOMAT

Berliini. Suomalaistutkija toimitti materiaalia Stasin vakoilijalle parin vuoden ajan 1980-luvun alussa toistuvasti. Hän kiistää tienneensä, että materiaalin vastaanottaja oli Stasin vakooja.
Saksalaisdokumentti paljasti keskiviikkoiltana, että nykyinen Helsingin yliopiston professori oli yhteyksissä Stasin kanssa 1980-luvulla.
Henkilön nimi ei ole aiemmin ollut julkisuudessa Stasi-yhteyksissä.

Professori kertoi keskiviikkoiltana Helsingin Sanomille lähettäneensä oman alansa materiaalia DDR:ään tutkijaystävälleen. Hän kiisti tienneensä, että tutkijakumppani työskenteli Stasille.
Saksalainen tutkijakumppani myönsi dokumentissa olleensa Stasin vakoilija. Hänen mukaansa hänen vakoojauransa keskittyi pelkästään tiedon hankintaan suomalaiskumppanilta.
Saksalaisdokumentin mukaan suomalaistutkija oli myös tehnyt sopimuksen Stasin kanssa. Suomalainen kiisti senkin HS:lle.
Hän myönsi vastaanottaneensa matkarahaa itäsaksalaisilta, joita ei tarkemmin tuntenut ja katuvansa sitä.

Itä-Saksan kommunistihallinnon DDR:n vakoilukoneisto Stasi kaappasi jopa kymmenientuhansien länsisaksalaisten identiteettejä ja käytti niitä vakoiluoperaatioissa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, saksalaisen ARD-tv-kanavan tutkivan journalismin ohjelma Klartext väitti niin ikään keskiviikkoiltana.
Professori on ainoa suomalainen, jota ohjelmassa väitettiin Stasin vakoojaksi.

"Stasi kopioi 60 000 länsisaksalaisen passit vakoojien tarpeisiin. Lähdemme siitä, että Suomessa toimi paljon enemmän vakoojia kuin tämä yksi pari", Ralph Guhlke ARD:ltä sanoi HS:lle.

http://www.hs.fi/verkkolehti/ulkomaat/artikkeli/Suomalaistutkija+toimitti+materiaalia+Stasin+vakoojalle/1135270218993
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

nuiv-or

 • Vieras
Jouko Jokisalo on kyllä ollut vesapuurosesta tutussa Itä-Suomen yliopistossa ja Oulun yliopistossa, mutta Helsingin yhteyksistä en tiennytkään.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2012, 09:00:03 kirjoittanut Junes Lokka »

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Jouko Jokisalo on kyllä ollut vesapuurosesta tutussa Itä-Suomen yliopistossa ja Oulun yliopistossa, mutta Helsingin yhteyksistä en tiennytkään.

Ilmeisestikään Itäs-Suomen yliopiston lehtori, jonka stasiyhteydet tunnetaan, ei ole "Helsingin yliopiston professori", jonka yhteydet "eivät ole olleet aikaisemmin julkisuudessa".

Yritin pikaisesti etsiä. Näytti siltä, että miehen nimeä ei ollut mainittu myöskään saksalaisissa uutisissa.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17595
 • covfefe
Ns rasimitutkijasta paljastuu itsestään tolkuton vakoilija sekä rasisti. On tärkeämpää ymmärtää Jokisalon ajatusmaailmaa lähinnä tieteelliseltä kannalta koska kyseessä oleva ihminen on täysin moraaliton, arvostelukyvytön ja täynnä poliittisia valheita. Tasolla joka sumentaa hänen arvostelukykynsä.

Tämä sumentuneen arvostelukyvyn taso on lähtökohta hänen keksimälleen loistavalle akateemiselle valheelle. Eli oman valheellisen elämän peittäminen uudella, mutta tällä kertaa rastisyytöksin naamioidulle, akateemiselle valehtelulle. Jokisalo ei suinkaan ole yksin tai ainutlaatuinen kommunistista murhakoneistoa auttanut akateeminen valehtelija. Näitä on paljon ja tekemiensä rikosten vähättely sekä peittely toisten syyttelyllä on olennainen osa heidän poliittista toimintaansa. 

Hyvin tärkeää olisi ymmärtää esimerkiksi oikeuslaitoksen valtionsyyttäjätoimistoon livahtaneet vastaavat akateemiset rasistisyyttelijät joiden arvostelukyky on täysin yhtenevä Jokisalon petollisen ajatusmaailman kanssa. Onkin perusteltua olettaa että poliittisen valtiosyyttäjälaitoksen kirjoilla on vastaavia epärehellisiä ja täysin poliittisia toimijoita. Sillä valitsijansa sattui olemaan Jokisalon aatetoveri.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

nuiv-or

 • Vieras
Niin, siis tämä hesarin stasiagentti ei ole Jouko, mutta kunhan toin tämän esille muistin virkistämiseksi. Jokisalo on lisäksi Halla-ahoon ja Euroopan äärioikeistolaisiin puolueisiin erikoistunut vihaluennoitsija.

http://hommaforum.org/index.php/topic,59952.msg810711.html#msg810711

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 393
 • Liked: 1088
 • Kollaa Kestää
Tuskinpa nämä Stasin agentit ovat ainoita. Eiköhän Suomessa ole tällähetkellä ehkäpä satoja vieraiden valtioiden vakoilijoita.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 284
 • Liked: 12317
 • "Yhdessä eteenpäin"
Kaikki yliopistoiden "tutkijat" tulisi nyt kaivaa esiin koloistaan ja nostaa tikunnokkaan tutkinnan kohteiksi. Pääseekö tällaiseen suojatyöpaikkaan yleensä edes ilman vihervasemmiston jäsenkirjaa ja "oikeaa" maailmankatsomusta?
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 695
Lainaus
Vakoilijaksi epäilty puolustautuu
Stasi-arkistosta vahvistettiin helsinkiläisprofessorin yhteydet vakoiluun.
Katarina Baer

HELSINGIN SANOMAT

"Saitte 2 400 markkaa [Budapestin] matkaa varten. Pitääkö se paikkansa?" RBB:n toimittaja Gabi Probst kysyi Lassi Päivärinnalta saksalaisessa tv-dokumentissa torstai-iltana. "En halunnut sitä rahaa", Päivärinta vastasi. "Mutta piditte sen kuitenkin? Tässä [Stasin asiakirjoissa] lukee niin." "Totta", Päivärinta vastasi.

Berliini. Helsinkiläisestä huippututkijasta on Berliinissä mapillinen asiakirjoja, joiden mukaan hän toimi aikoinaan DDR:n tiedustelupalvelun Stasin epävirallisena yhteystoimintahenkilönä eli vakoojana.
Asia varmistettiin Helsingin Sanomille Stasin arkistoja valvovasta virastosta BSTU:sta torstaina. Kyse on Helsingin yliopiston matematiikan professorista Lassi Päivärinnasta. Viraston asiakirjojen mukaan hänen koodinimensä oli Larsen.
Tapauksen paljasti saksalaisten televisiokanavien ARD:n ja RBB:n dokumentti, joka näytettiin kokonaisuudessaan torstai-iltana. Dokumentissa haastateltiin Päivärintaa.
Päivärinta kiistää Helsingin Sanomille toimineensa Stasille. "Se on hölynpölyä."

Stasin epävirallisten yhteystoimintahenkilöiden tehtävänä oli välittää Stasille tietoa. Yleensä  heille maksettiin siitä.
Päivärinta kertoo lähettäneensä vuosina 1980–1981 toistuvasti tieteellisiä julkaisuja ystävilleen Jenan yliopiston matematiikan laitokselle. Päivärinta asui Jenassa edeltävinä vuosina 1978–1979 ja teki väitöskirjaansa siellä.
"Tutkijat sieltä pyysivät, eikä ollut missään tapauksessa Suomen lakien vastaista lähettää sinne normaalia kirjastoista löytyvää julkaistua materiaalia."

Päivärinnan mukaan julkaistun tutkimusmateriaalin kopioiminen itäblokin kollegoille oli yleistä. "Se oli heille ainoa tapa pysyä mukana tieteellisessä kehityksessä. Länsisaksalaisen tieteellisen lehden tilaus piti maksaa D-markoissa, eikä heillä ollut kuin DDR:n markkoja tai ruplia."
Saksan tv-dokumentin mukaan Päivärinnan ystävä tuolta ajalta, nykyinen Jenan yliopiston professori Thomas Runst, oli myös Stasin vakooja ja Stasin yhteyshenkilö Päivärintaa varten. Runst myöntää asian dokumentissa.
Runst oli yksi Päivärinnalta tutkimusmateriaalia pyytäneistä.
"En tiennyt, että hänellä oli mitään yhteyksiä Stasiin", Päivärinta sanoo.

Päivärinta kertoo vastaanottaneensa yhden epäilyttävän maksun vuonna 1981. Hän oli edellisenä vuonna tavannut Runstin kotona kaksi miestä, jotka Runst hänen mukaansa esitteli optiikkayhtiö Carl Zeissin edustajiksi. Myös he halusivat tutkimustietoa Suomesta, Päivärinta kertoo.
Miehet maksoivat hänen lomamatkansa Budapestiin. Päivärinta matkusti sinne silloisen vaimonsa kanssa lomaillakseen Runstin ja tämän vaimon kanssa. Hänellä oli mukana materiaaleja, joita Runst oli häneltä pyytänyt.
"Yhtäkkiä nämä tyypit ilmestyivät sinne ja sanoivat, että he haluavat maksaa matkani. Se oli se raha, jonka otin. Silloin ajattelin, että no, toin nämä materiaalit, ja olin köyhä opiskelija."
"Se oli virhe", Päivärinta sanoo.
Toisaalta hän toteaa: "Se että joku maksaa matkojani, ei kai siinä ole mitään laitonta. Varsinkin, kun en tiennyt, kuka maksaja oli. Kuvittelin, että se oli Jenan yliopisto."

Supo kuulusteli Päivärintaa 1990-luvun alussa.
"Niissä todettiin, etten ole syyllistynyt mihinkään lainvastaiseen. Minulla oli Supon silloisen johtajan [Eero] Kekomäen lausunto, että en ole syyllistynyt mihinkään lainvastaiseen toimintaan."
Päivärinnalla ei ole lausuntoa tallella.

http://www.hs.fi/verkkolehti/kotimaa/artikkeli/Vakoilijaksi+ep%C3%A4ilty+puolustautuu/1135270226404

Lainaus
Suojelupoliisille tuttu tohtori
Tuomo Pietiläinen

HELSINGIN SANOMAT

Filosofian tohtori Lassi Päivärinta alias "Larsen" on suojelupoliisille tuttu nimi. Supo puhutti häntä muutamia kertoja 1990-luvun alussa, mutta syytettä mahdollisesta vakoilusta ei koskaan nostettu.
Jos vakoilua on syytä epäillä, Supon pitää käynnistää esitutkinta. Jos esitutkinnassa tulee esiin todennäköisiä syitä, syyttäjän pitää nostaa syyte.
Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, joten ainakaan 1990-luvun alun tietojen valossa Päivärinta ei ollut syyllistynyt vakoiluun.

Stasin perintöä hoitavasta virastosta tulee kuitenkin koko ajan lisää tietoa, kun Stasin silppuamien paperien palapelit valmistuvat. Lisää tietoa saattaa tulla myös Päivärinnasta.
Jos peitenimi Larsen on syyllistynyt laittomaan vakoiluun tai tiedusteluun, aika armahtaa hänet viimeistään nyt: tavallinen vakoilurikos vanhenee 20 vuodessa. Törkeä vakoilu ei vanhene koskaan, mutta siihen syyllistyäkseen on pitänyt aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa Suomelle.

Suomen Suojelupoliisissa pidetään todennäköisenä, että silpusta koottavista papereista paljastuu myös uusia suomalaisnimiä. Samalla Supo pitää todennäköisenä, että paljastukset eivät enää johda esitutkintaan. DDR:n hajoamisesta ja mahdollisista vakoilurikoksista on jo kulunut yli 20 vuotta.

Aika on armahtanut syytteiltä jo muutamia Stasin arkistosta paljastuneita suomalaisia. Kymmenen vuotta sitten julkisuuteen tulivat Päivärinnan kollega Oulun yliopiston lehtori alias "Boris" ja etujärjestön tiedottaja alias "Kati".
"Boris" työskenteli DDR:n turvallisuuspalvelun Stasin elektronisen tiedustelun ja vastavakoilun hyväksi 1978–1987. Hän myös teki arvioita ystävistään ja tuttavistaan sekä osallistui värväystoimintaan.
"Kati" teki töitä samalle Stasin pääosastolle 1979–85. Molemmat olivat Stasin epävirallisia työtovereita saksaksi Inoffizieller Mitarbeiter (IM).

http://www.hs.fi/verkkolehti/kotimaa/artikkeli/Suojelupoliisille+tuttu+tohtori/1135270226388
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Vörå

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 139
 • Liked: 931
  • Botanist on Alp
Tavallaan tämä antaa myös aseet käsiin noiden organisaatioiden mahdollisille jatkajille (etenkin tietysti Venäjällä): ihan viatonkin henkilö on voitu määritellä kollaboraattoriksi ilman että olisi edes ollut tietoinen, että on ollut yhteydessä ulkomaiseen tiedustelupalveluun tai että olisi edes tehnyt mitään kovin varomatonta. Se esimerkiksi, että Kekkonen on kirjattu yhteistoiminta-agentiksi ei tarkoita sitä, että Kekkonen olisi sellainen ollut (olennaisesti hän oli suomalainen patriootti, toki turhan vallanhimoinen sellainen), ja tälläisen käsityksen leviäminen olisi myös Suomen kansallisen edun vastaista. Meidän on pidettävä näiden asioiden tutkinta omissa käsissä - mutta tämä ei muuta sitä tarvetta, että olisi ihan oikeasti ja kiihkottomasti viimeinkin käytävä läpi tuota monessa suhteessa melkoisen korruptoitunutta aikaa.

Jukka Wallin

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 361
 • Liked: 1446
 • Si vis pacem, para bellum Suomidemokraatit
  • Jukka Wallin
Tuskinpa nämä Stasin agentit ovat ainoita. Eiköhän Suomessa ole tällähetkellä ehkäpä satoja vieraiden valtioiden vakoilijoita.

Kumma vaan että astetta vakavimmista yhteyksistä KGB:hen ei olla ainakaan julkisuudessa puhuttu mitään. Stasi oli kuitenkin huomattavasti painoarvoltaa  kevyvempi kuin sen isoveli Neuvostoliitossa..
Tue Suomidemokraatit puolueeksi allekirjoittamalla kannattajakorttimme ja lähettämällä se meille.

Lauttasaaren Emiiri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 833
 • Liked: 125
 • Nuivahko poroporvari
No näin jälkijättöisesti on helppo tuomita, koska nykyään tiedämme että lähes kaikki DDR:n asukkaat olivat mahdollisia Stasin agentteja. Ja lisäksi tässä kohtaa pitää mainita että ko. DDR:n agentti olisi voinut koska tahansa käppäillä yliopiston kirjastoon ja kopioida ko. teokset. Jo alunperin ihmettelin, mitä TOP SECRET-materiaalia muka matematiikan laitoksella on?

Mut enivei, kerran stallari, aina stallari (paitsi Nalle)
Onko falskia sitten sanoa, että edustan suomalaisia, jos en kuitenkaan halua puhua sellaisten puolesta, jotka elämästä vieraantuneina ajattelevat vain omaa napaansa, täyttävät vatsansa teollisesti kasvatetulla lihalla ja katsovat maailmaa televisiosta ja autonsa ratin takaa mukavasti istuen?
- Kimmo Helistö

AuggieWren

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 619
 • Liked: 1558
Tämä suomalaisten toimittajien omituinen pakkomielle juuri Stasi-yhteyksiin pistää epäilemään vähän laajemmankin konseksuksen olemassaoloa siitä, että niitä tärkeämpiä eli KGB-yhteyksiä ei tutkita eikä hutkita. Niin vähän on itänaapurin hyväksi vakoilua riepoteltu mediassa Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. Rautakallionkin tutkimukset on vaiettu kuoliaaksi lukuun ottamatta hyvin lyhytkestoista kohuilua julkaisuhetken aikaan.

Voisiko olla niin, että ollutta ja mennyttä eli Stasi-yhteyksiä hutkitaan täysillä ja että KGB-yhteydet jatkuvat vielä nykypäivänäkin?
Kaikki ongelmat johtuvat rasismista ja kantaväestön asenteista.


skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 695
2012-01-26 HS: Vakoilun epäillään jatkuneen vuosia
« Vastaus #13 : 27.01.2012, 13:57:42 »
Lainaus
HS - Kotimaa - 26.1.2012 - 3698 merkkiä - 1. painos

Vakoilun epäillään jatkuneen vuosia
Saksan viranomaisten mukaan Lassi Päivärinta toimitti DDR:lle 29 tutkimusraporttia, joista iso osa oli turvallisuuden kannalta herkkiä.

KATARINA BAER HS

Berliini. DDR-vakoojaksi epäilty suomalainen "Larsen" hankki tietoja kommunistidiktatuuri DDR:lle halki 1980-luvun aina valtion romahtamiseen asti. Vakoilujakso kattoi vuodet 1982-1989.
Helsingin Sanomat sai keskiviikkona kopion Larsenia koskevista asiakirjoista, joita Saksan Stasi-arkistoja valvova viranomainen Bstu valvoo.
Bstu:n mukaan Larsen oli Lassi Päivärinta, Helsingin yliopiston nykyinen matematiikan professori.

Viranomaisen mukaan raskaimmat näytöt siitä ovat Stasi-upseerien kirjoittamat, kymmeniä sivuja pitkät värväysasiakirjat. Päivärinnan nimi ja syntymäaika löytyy niistä.
"Ei ole mitään epäilystä, että hän se oli", sanoo Stasi-arkistojen tutkija ja Stasin ulkomaanvakoiluun perehtynyt Helmut Müller-Engbergs.
Stasi oli DDR:n tiedustelupalvelu, joka vakoili laajasti paitsi ulkomaita, myös omia kansalaisiaan. Larsen oli salainen koodinimi, jollaisia Stasi käytti epävirallisista työntekijöistään eli vakoojista.
Müller-Engbergs on tutkinut Stasin vakooja-asiakirjoja 20 vuotta. Hän toimi asiantuntijana, kun Alpo Rusi vapautettiin Stasi-epäilyistä.

Päivärinnan ja Stasin välistä allekirjoitettua sopimusta ei monisatasivuisessa paperinivaskassa kuitenkaan ole.
"On vain ajan kysymys, milloin se ilmaantuu", Müller-Engbergs sanoo.

Larsenin paperit löytyivät roskasäkeistä, joihin Stasin työntekijät silppusivat vakoiludokumentteja DDR:n romahtaessa. Stasi-viranomainen kokoaa silppua yhä asiakirjoiksi.
Päivärinnan tapaus tuli esiin saksalaisessa tv-dokumentissa. Tv-kanava Rbb:llä esitettiin keskiviikkona jatkodokumentti Ostspione im Hohen Norden, eli itävakoilua kaukana pohjoisessa.

Päivärinta myönsi keskiviikon haastattelussa tavanneensa Stasin upseerit värväysiltana. "Ajattelin, että kyse oli turvallisuuspalvelusta", Päivärinta sanoi haastattelussa. "Siitä [allekirjoittamisesta] minulla ei ole muistikuvaa. Siellä Gerassa joimme paljon, tarkkaan en muista", hän sanoi.
Helsingin Sanomille Päivärinta on kiistänyt olleensa Stasin vakooja.
Stasi-upseerien värväysraportin mukaan Larsen "vaalii syviä, ystävällisiä ja poliittisia sympatioita DDR:n sosialistisesta kehityksestä".

Stasi-asiakirjojen mukaan Larsen toimitti DDR:n tiedustelupalvelulle 29 tieteellistä selontekoa, joista noin puolet oli julkaisemattomia tutkimusraportteja. Larsen tapasi Stasi-yhteyshenkilönsä lähes 20 kertaa ja teki kahdeksan ulkomaanmatkaa Stasin laskuun. Hän otti rahaa useasti vastaan lähinnä matkakulujen kattamiseksi. Rahasummat liikkuivat 400 ja 2400 D-markan välillä.
Larsen oli Müller-Engbergsin mukaan vakoojana "hieman keskiarvon yläpuolella". Hänen mukaansa Larsenin arvoa nosti se, että tämä operoi turvallisuuden kannalta herkillä alueilla.
"DDR halusi hänen kauttaan tietoa Eiscatista, eikä se ollut pikkujuttu, vaan sillä oli sotilaallista merkitystä."
Stasi-upseerien kirjoittamien raporttien mukaan Eiscat oli Naton salainen tutkimushanke. Hanke on yhä käynnissä.
"1980-luvun alussa vallitsi sodan uhka, joten kaikki sotilaallisuudesta saatava tieto oli äärettömän arvokasta."
Noin puolet Larsenin lähettämistä raporteista koski Eiscatia. Raportit ovat tuhoutuneet, mutta Bstu:lla on niistä lista.

http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Vakoilun+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+jatkuneen+vuosia/HS20120126SI1YO053ir?free=Vakoilu &date=20111227&advancedSearch=&
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4850
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Vs: 2012-01-26 HS: Vakoilun epäillään jatkuneen vuosia
« Vastaus #14 : 27.01.2012, 14:08:23 »
Lainaus
"DDR halusi hänen kauttaan tietoa Eiscatista, eikä se ollut pikkujuttu, vaan sillä oli sotilaallista merkitystä."
Stasi-upseerien kirjoittamien raporttien mukaan Eiscat oli Naton salainen tutkimushanke. Hanke on yhä käynnissä.

EISCATilla ei ole mitään tekemistä sotilasasioiden kanssa, se on (ja on aina ollut) siviilipuolen tieteellinen tutkimushanke.

http://fi.wikipedia.org/wiki/EISCAT
http://en.wikipedia.org/wiki/EISCAT
http://www.eiscat.se/

Idän tiedustelupalveluita hanke kiinnosti 1980-luvulla siksi, että se käyttää osin samoja radiotaajuuksia kuin tietyt neuvostoliittolaiset sotilasjärjestelmät.

Juttelin pari päivää sitten tästä asiasta ystäväni kanssa, joka on tieteellisesti pätevä, ja hänen käsityksensä mukaan kyse on ollut lähinnä sellaisten Länsi-Saksassa kustannettujen, länsiyliopistojen kirjastoista helposti löytyvien tieteellisten julkaisuiden toimittamisesta Itä-Saksaan, joita oli sinne ilman välikäsiä vaikea, mahdoton tai ainakin kallis saada.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5264
Tuo 2400 markkaa saattaa tuntua merkityksettömältä mutta muistettakoon että kyse on Saksan markoista ja 1981 tuo summa vastasi parhaimmillaan noin 5000 Suomen markkaa.

Jos en nyt ihan väärin muista niin kuukausipalkkani oli tuolloin jotain 1300-1500 mk ja joku opettajan palkka taisi olla jossain 2500 mk kantturoissa.
Eli tuon stasimiehen(pelkästään tuo  maksu) vastasi kaiketi noin 2,5 kuukauden keskipalkkaa ja ei todellakaan ollut siten "Vain" 2400 markkaa Budabestin reissuun.
Päivärinta, älä vähättele "ansioitasi" :roll:
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

HaH

 • Helsingin Kokoomus
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 444
 • Liked: 71
 • Paavi Matias II Pyhä
Punanuolenta ei ole synti Suomessa, mutta verohuijaus on.

Al Caponekin pääsi kiven sisään vain ja juurikin verottajaa huijamalla.

Vero-setä, herätys!!!
Homma^^^ ei voi tarjota leipää, mutta sirkushuveja sitäkin enemmän.