HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Intia ja Pakistan lähempänä sotaa

(1/5) > >>

Pöllämystynyt:
Onko Intian ja Pakistanin välinen riita relevantti vaikutustekijä myös Euroopan kannalta? Ainakin Briteissä on paljon molempien maiden kansalaisia, jotka jo nyt vihoittelevat toisilleen. Vaikka sota syttyisi ja vaikka siinä käytettäisiin ydinaseita (mitä en pidä todennäköisenä), se ei vaikuta läheskään niin merkittävältä Euroopan kannalta, kuin Israelin ja muslimimaiden mukaan luettuna Iranin välinen mahdollinen sota. Siltikin minusta tämä sodanuhka on tekijä, joka tulee ottaa huomioon.

En aio väittää konfliktin perimmäiseksi syyksi rauhan uskontoa. Syynä on kuitenkin uskonnollinen ristiriita, jossa Islam on toinen osapuoli. Pakistan irtosi Intiasta, koska Islam ja muut uskonnot eivät tulleet keskenään toimeen samassa yhteiskunnassa. Sen jälkeenkin on Intiassa ollut paljon muslimien väkivallantekoja, joista viimeisimmät ovat osaltaan johdattaneet joukkojen keskittämiseen lähelle rajaa molemmilla puolilla. Perustavampi syy tilanteen kärjistymiseen, kuin Mumbain veriteot, on varmaankin Kashmirin alue, jonka kumpikin maa väittää omistavansa.

Jos Intian murheista ei mitään hyvää siellä koidu, niin ainakin voimme oppia siitä jotain. Ei kulunut kauan siitä kun muslimit saivat oman valtionsa, kun heitä alkoi jo virrata tynkä-Intian puolelle. Islam levittäytyy sielläkin uskomattoman tehokkaasti. Monet muut ryhmät ovat vähemmistöasemassa erityisen kuuliaisia ja varovaisia, jopa länsimaissa. Muslimit päin vastoin esiintyvät kaikkialla itsetietoisina ja provosoivasti. Islamistit eivät vaikuta pelkäävän edes sitä, että valtaväestöt voisivat kostaa muille muslimeille heidän väkivaltaisuutensa. Onkohan jopa tarkoituksena, että kaikki muslimit pakotetaan tällä tavalla osapuoliksi? En tiedä mitään muuta ryhmää (kuin islamistit), joka välittäisi näin vähän oman uskontokuntansa edustajien maineesta ja turvallisuudesta.

Sen vielä ymmärtää, että islamistit länsimaissa tekevät silmitöntä väkivaltaa ja käyttäytyvät kuin siat pellossa, koska suvaitsevat länsimaalaiset ovat muslimien perinteisen patriarkaalisen ajattelutavan mukaan heikkoja antautujia, jollaisia pitääkin kohdella huonosti. Mutta että tappavat ylpeän ja perinteisen maan kuten Intian alkuperäiskansojen jäseniä. Muslimit ovat tappaneet satoja intialaisia viime vuosien aikana. Kerjäävätkö he verta nenästään?

Ernst:
Kerjäävät!

Ernst:

--- Lainaus käyttäjältä: M - 26.12.2008, 17:50:17 ---Kerjäävät!

--- Lainaus päättyy ---

Jatkan hiukan ajatusta.

En näe mitään muuta mahdollisuutta suitsia islamia ja saada se jotenkin tolkulliselle uralle kuin laajamittainen ja brutaali musulmaanien teurastus.

Älkää hätkähtäkö, vaikka tuo asiayhteydestään irrotettuna kuulostaa hurjalta ja sivistymättömältä. Verrataan vaikka Japanin käytökseen 1900-luvun alkupuolella. Japani toimi piittaamattomasti ja täysin muita kansoja alistavalla tavalla. Ei toimi enää kahden ydinpommin jälkeen. Japanista tuli kansainvälisen yhteisön rakentava jäsen ainakin valtaosaltaan. Jos pakistanilaisia, jotka ovat melkein kaiken länsimaihin kohdistuvan tuhoisan toiminnan takana, pommitettaisiin alueittain kivikauteen, sielläkin voisi järjen valo syttyä.

En pidä väkivaltaa tavoiteltavana asiana, mutta joskus se on välttämätön keino. Islamistit itse ajattelevat samoin...

Ylläpito huomauttaa, että ydinaseen käyttö olisi käytännössä viattomien ihmisten joukkomurha ja aivan äärimmäistä väkivaltaa. Teki sen sitten kuka tahansa. Homma ei myöskään tue kenenkään brutaalia teurastusta, näin uskaltaisin väittää.

weekendsoldier:
No Intia ja Pakistanhan ovat sotineet ennenkin ja molemmat maat on täynnä kuumakalleja, joten uuden sodan todennäköisyys on aika korkea. Mitä tulee ydinaseen käyttöön, niin en pidä sitä kovin todennäköisenä.

Miniluv:

--- Lainaus ---En näe mitään muuta mahdollisuutta suitsia islamia ja saada se jotenkin tolkulliselle uralle kuin laajamittainen ja brutaali musulmaanien teurastus.
--- Lainaus päättyy ---

[sarkasmi]Ristiretkethän onnistuivat tässä niin mainiosti...[/sarkasmi]

Jos meidän pitää ruveta psykopaateiksi pelastaaksemme länsimaisen elämänmenon, se on jo menetetty.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta