HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Intia ja Pakistan lähempänä sotaa

<< < (5/5)

abdullah:
Huomioikaa että molemmat maat tärkeitä ovat USA:n liittolaisia terrorismin vastaisessa taistelussa. Eli ovat periaatteessa samalla puolella vaikka huonoissa väleissä, täysi sota hyödyttäisi lähinnä terroristeja.

Martel:

--- Lainaus käyttäjältä: abdullah - 28.12.2008, 10:20:52 ---Huomioikaa että molemmat maat tärkeitä ovat USA:n liittolaisia terrorismin vastaisessa taistelussa. Eli ovat periaatteessa samalla puolella vaikka huonoissa väleissä, täysi sota hyödyttäisi lähinnä terroristeja.
--- Lainaus päättyy ---

Yhtä paljon totta on, että Pakistan on terrorismin tuottaja ja Intia yrittää taistella sitä vastaan. Pakistanin tiedustelupalvelu (ISI) ja armeija ovat pahasti talebaniin, lashkar-e-taibaan jne. kallellaan. Pakistanin johto ei tämän vuoksi edes kykene (tai halua) puhdistaa maataan terroristeista.

Sota ei Intian ja Pakistanin tapauksessa hyödytä muita kuin asevalmistajia - paitsi siinä tapauksessa, että pakistanilaiset saisivat sodan vuoksi tarpeeksi lashkarista, talebanista jne. ja järjestäisivät maassaan kunnon kevätsiivouksen. Tällainen on hyvin epätodennäköistä edes siinä (melko todennäköisessä) tapauksessa että sota syttyy.

LW:
Pakistan on niin sisäisesti hajanainen tällä hetkellä, ettei sillä ole yhtä linjaa mihinkään. Hyvä esimerkki tästä on se, että maan armeija käy tällä hetkellä sotaa Talebania vastaan läntisissä provinsseissa. Tämä siitä huolimatta, että koko liike oli pitkälti ISI:n luoma ja tukema. Tulostakin on tullut, osittain sen takia, että monilla alueilla porukka on totaalisen kyllästynyt brutaaleihin fanaatikkoihin, ja noussut heitä vastaan kapinaan. Historia toistaa itseään jälleen kerran. Mumbain iskut oletettavasti tehtiin suurelta osin juuri siksi, että armeijan olisi pakko keskeyttää operaatio ja siirtyä vartioimaan Intian vastaista rajaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta