HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Intia ja Pakistan lähempänä sotaa

<< < (2/5) > >>

Pöllämystynyt:

--- Lainaus käyttäjältä: Miniluv - 26.12.2008, 21:28:26 ---
--- Lainaus ---En näe mitään muuta mahdollisuutta suitsia islamia ja saada se jotenkin tolkulliselle uralle kuin laajamittainen ja brutaali musulmaanien teurastus.
--- Lainaus päättyy ---

[sarkasmi]Ristiretkethän onnistuivat tässä niin mainiosti...[/sarkasmi]

Jos meidän pitää ruveta psykopaateiksi pelastaaksemme länsimaisen elämänmenon, se on jo menetetty.

--- Lainaus päättyy ---
Pitkälti samaa mieltä. Vaikka länsimaalaisten täytyykin itse "taantua" jonkin verran etteivät katoaisi, kannattaa kuitenkin "taantua" niin vähän kuin mahdollista. Eli taannutaan vain takaisin perinteisempään moraaliin ja pois yltiösuvaitsevaisuudesta, mutta ei korkeasta moraalista eikä paljon sivistyksestä. M tosin puhui Intian ja Pakistanin suhteista ja tarkoitti, että Intia (eikä mikään varsinainen Länsimaa) nukettaisi Pakistanin. Tuo kommentti, näinkin ymmärrettynä oli minusta kuitenkin harkitsematon.

LW:
Sen lisäksi, että massiivinen joukkomurha ydinaseilla on jotain niin brutaalia, että siihen tarvitaan kertaluokkaa painavampi syy kuin mikään, mitä islamilainen maailma on tähän mennessä antanut (ydinterrorismi voisi kelvata), se ei todellakaan toimisi. Japanin legitiimi hallitus aloitti kiistatta sodan USA:ta vastaan, koko kansa otti siihen tavalla tai toisella osaa, ja joko kannatti sitä tai vähintäänkin hyväksyi sen. Jihadistit eivät ole mikään legitiimi auktoriteetti, ja vaikka heidän kannattajansa eivät olekaan mikään "mitättömän pieni vähemmistö" kuten dogma sanoo, he ovat kuitenkin aivan eri tavalla kiistanalaisia islamilaisessa maailmassa kuin mitä hallitus oli japanilaisille. Aktiivisesti ja tietoisesti terroristeja tukevia muslimeita ei myöskään ole paljon (suhteellisesti, absoluuttisesti heitä toki on aivan riittävästi). Kollektiiviset rangaistukset olivat japanilaisten tapauksessa aivan eri tavalla oikeutettuja.

Näin ollen japanilainen saattoi katsoa peiliin ja sanoa, että jaahas, turpiin tuli niin että tukka lähti, mutta itsepähän menimme kaivamaan verta nenästämme. Muslimi saisi shokista toivuttuaan kammottavan raivokohtauksen ja luultavasti omistaisi koko loppuelämänsä kostolle. Pyhälle sodalle olisi vaihteeksi erinomaisen järkevä ja hyvä syy.

Ernst:

--- Lainaus käyttäjältä: M - 26.12.2008, 17:55:49 ---
--- Lainaus käyttäjältä: M - 26.12.2008, 17:50:17 ---Kerjäävät!

--- Lainaus päättyy ---

Jatkan hiukan ajatusta.

En näe mitään muuta mahdollisuutta suitsia islamia ja saada se jotenkin tolkulliselle uralle kuin laajamittainen ja brutaali musulmaanien teurastus.

Älkää hätkähtäkö, vaikka tuo asiayhteydestään irrotettuna kuulostaa hurjalta ja sivistymättömältä. Verrataan vaikka Japanin käytökseen 1900-luvun alkupuolella. Japani toimi piittaamattomasti ja täysin muita kansoja alistavalla tavalla. Ei toimi enää kahden ydinpommin jälkeen. Japanista tuli kansainvälisen yhteisön rakentava jäsen ainakin valtaosaltaan. Jos pakistanilaisia, jotka ovat melkein kaiken länsimaihin kohdistuvan tuhoisan toiminnan takana, pommitettaisiin alueittain kivikauteen, sielläkin voisi järjen valo syttyä.

En pidä väkivaltaa tavoiteltavana asiana, mutta joskus se on välttämätön keino. Islamistit itse ajattelevat samoin...

Ylläpito huomauttaa, että ydinaseen käyttö olisi käytännössä viattomien ihmisten joukkomurha ja aivan äärimmäistä väkivaltaa. Teki sen sitten kuka tahansa. Homma ei myöskään tue kenenkään brutaalia teurastusta, näin uskaltaisin väittää.


--- Lainaus päättyy ---

Homman tavoite lienee vähentää noiden teurastusintoisten määrää Suomessa. Äskeistä tekstiäni silmäillessä alan huolestua: voipi olla, että minutkin häädetään  :(

On huolestuttavaa, että islamistikuumalleilla on ydinase, mutta minulla ei.

Pöllämystynyt:

--- Lainaus käyttäjältä: LW - 26.12.2008, 22:26:12 ---Sen lisäksi, että massiivinen joukkomurha ydinaseilla on jotain niin brutaalia, että siihen tarvitaan kertaluokkaa painavampi syy kuin mikään, mitä islamilainen maailma on tähän mennessä antanut (ydinterrorismi voisi kelvata), se ei todellakaan toimisi.
--- Lainaus päättyy ---
Euroopan sisäisiä ongelmia ei voida ratkaista hyökkäämällä minnekään islamilaiseen maailmaan, kärjistetysti sanottuna hyökkäys ulospäin voi ratkaista vain ulkoisia ongelmia. Joku tyhmempi voisi ajatella (tosin en tunne näin tyhmiä) että hyökkäys Iraniin vähentäisi terrorismia lännessä, vaikka se tietysti olisi toisin päin.

Ylipäätään kunnolliset alkuperäiskansojen puolustajat (mukaan luettuna Euroopan alkuperäiskansoja puolustavat moku-kriitikot) eivät kannata väkivaltaista toisten kulttuuripiirien asioihin ja toisten kansojen alueille tunkeutumista (jollaista muuten eurooppalaiset mokuttajat haluavat kohdistaa Eurooppaan). Euroopan alkuperäiskansoilla on oikeus esi-isiensä maihin ja oikeus päättää omista asioistaan, ja Lähi-Idän kansoilla oikeus omiinsa.

PK:
Mikäli Intia ja Pakistan joutusivat useamman vuoden kestävään kuluttavaan sotaan, olisi kynnys nukettaa paljon alhaisempi, kuin lamauttava ensi-iskun antamiseen. Siviiliväestö systemaattinen tuhoaminen nousi WWII aikana liittoutuneiden sotataktiikaksi, vaikka ensimmäisinä päivinä moista kauhisteltiin barbaarien toimintana. Dredsenin, Hampurin, Tokion, Nagasakin ja Hiroshiman polttaminen olivat lähinnä terroria ja kansantuhoamista, eivät sotilastaktisesti merkittäviä.(Väitetään jopa, että mainitut kaupungit Tokiota lukuunottamatta olivat myös strategisesti vääriä, koska niissä keskushallinnon vastustus oli muutenkin suurinta) Terrorin strategisesta merkityksestä voidaan tietenkin olla montaa mieltä, ainakin länsimaita vastaan se tuntuu tehoavan.

Mikäli kaksi maata ajautuvat ydinsoaan, jossa käytettäisiin nykyaikaisia 10-100 kertaa hiroshiman pommin tuhovoimaisia pommeja, olisi seurauksena lähialueiden saastuminen ja koko maailman peittävä pölypilvi, joka viilentäisi ilmastoa useilla asteilla. Pakistanilla ja Intialla taitaa tosin pommit jäädä jopa Little Boyn ja Fat Manin tehoista jälkeen. P-Korealla on näitäkin avuttomampi tuhnu. Symbolinen arvonsa, vuosikymmenien päähän ulottuvan tappavan vaikutuksen lisäksi se on myös vaarallinen yksittäisten toimijoiden käsissä. Tälläisiä ei olisi mahdotonta toimittaa länsimaisiin kaupunkeihin vaikka kalastaja-aluksessa suoraan tai näistä laukaistavilla ohjuksilla, ilman että pommin alkuperää voitaisiin luotettavasti selvittää.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta