Kirjoittaja Aihe: 2012-01-30 Norja: 15% Norjan työvoimasta ulkomaalaisia  (Luettu 544 kertaa)

kohmelo

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 974
  • Liked: 136
  • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Ekonomistien mukaan Norjassa on eletty massamaahanmuuton aikaa jo muutama vuosi ja nyt 15% työvoimasta on ulkomaalaisia.

NHH business koulun professorin Kjell Gunnar Salvanesin mukaan Norja on hyötynyt suuresti kahdeksan vuotta sitten tapahtuneesta EU:n laajenemisesta. "Vuonna 2004 maahanmuutto koostui alhaisen osaamistason turvapaikanhakijoista ja on sen jälkeen muuttunut korkeankoulutustason maahanmuuttajieen Itä-Euroopasta ja Ruotsista. Ja tämä muutos on ollut äärimmäisen nopea."

Salvanesin mukaan Norjan viimeisen kahdeksan vuoden aikana tapahtunutta massamaahanmuuttoa voidaan verrata yli satavuotta sitten Yhdysvaltoihin tapahtuneeseen maahamuuttoon.

http://www.thelocal.no/page/view/foreigners-make-up-15-percent-of-norway-workforce
Lainaus
Foreigners: 15 percent of Norway's workforce

After several years of what a leading economist has described as “mass immigration”, foreign nationals made up 15 percent of Norway’s workforce in 2011, official figures show.

Of the 2,560,000 people registered as employed by the tax authorities last year, 387,103 were foreign nationals, newspaper Bergens Tidende reports.
 
Kjell Gunnar Salvanes, a professor of economics at the NHH business school, said Norway’s economy had benefitted hugely from an influx of foreign workers since the last major EU enlargement eight years ago.
 
“Since 2004, immigration has switched from low-qualified asylum seekers to well-qualified workers from Eastern Europe and Sweden. And that change has come about very quickly,” he said.
...

Ruckafella

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 608
  • Liked: 103
Vs: 2012-01-30 Norja: 15% Norjan työvoimasta ulkomaalaisia
« Vastaus #1 : 31.01.2012, 13:13:44 »
Elikkä siis.. Ammattitaitoiset duunarit ovat parempaa maahanmuuttoa kuin aiemmin saadut mitäänosaamattomat turvapaikanhakijat. Melko selkeää. Se ei tämän ertikkelin perusteella ole vielä selvää, ovatko nämä duunarit oikeasti hyödyttäneet Norjan taloutta. Ehkäpä, mutta norjalaisilla rakennusmiehillä voi olla heikommat työmarkkinat nykyisin.

Mutta miksi mainitaan, että Ruotsista on muutettu Norjaan EU:n laajenemisen jälkeen? Onko tämä uusi ilmiö?

Tagit: