Kirjoittaja Aihe: 2012-02-17 Yle: Sirpa Pietikäinen esittää vihaista vaginaa EU:ssa  (Luettu 25918 kertaa)

sakarit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 633
 • Liked: 1259
^Niinpä. Kukapa sitä selvinpäin kännissä ajelisikaan.  Mutta siinä pitää nostaa hattua, että ei alkanut selittelemään ja leikkimään, kuten vaikka entinen HS:n päätoimittaja ja otti tuomion säätämättä vastaan, vaikka ei autolla päässyt parkkipaikalla kuin jokusen metrin, ennen kuin jäi kiinni lumeen...

Muistat väärin. Alkoi aluksi vähättelemään asiaa, oli vain hieman siirtämässä autoa, ei aiheuttanut vaaraa yms. Taisi tulla kokoomuksen palkkaama kriisiviestinnän konsultti auttamaan, niin jutut muuttui.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135468
Kokoomuksen Sirpa Pietikäinen osoittaa Voima-lehden (vas) kolumnissaan tietämyksensä matematiikasta ja ilmastonmuutoksesta, kun vaatii sen ratkaisemiseksi EU:lta hiilineutraalisuustavoitteen tiukentamista tuosta vaan vuoteen 2040. Pietikäisen mukaan ilmastonmuutos ei muuten hilliinny. Ei se tosin muuksi havaittavasti muutu mistään EU:n (osuus hiilidioksidipäästöistä noin kymmenesosa) lisätoimistakaan, mutta mitäpä siitä.

Ei ole ainakaan fiksuuntunut.

Lainaus
Sirpa Pietikäinen: Kuinka reagoida ilmastodenialismiin?

[...]

Ympäristökriisien pahentuessa populismin suosio Euroopassa on nousussa. Ilmasto- ja luontokriiseihin nihkeästi suhtautuvien puolueiden suosion nousu ei tiedä hyvää EU:n ilmastotavoitteiden toteutumiselle. Samaiset puolueet suhtautuvat nihkeimmin maahanmuuttoon. Ilmastonmuutoksen pahentuessa globaali ilmastopakolaisuus tulee lisääntymään merkittävästä. Onkin vaikea sovittaa yhteen ilmastotoimien ja maahanmuuton vastustamista.
Voima 6/2023

Mistä se näitä keksii?

Tehottomien ilmastoeleiden ja haittamaahanmuuton vastustamisen yhdistäminenhän on päinvastoin johdonmukaista ja toisiaan tukevaa, kun taas Eurooppaan suuntautuvan haittamaahanmuuton edistäminen johtaa kulutuksen ja hiilipäästöjen kasvuun. Pietikäisen ajattelu menee varmaankin sitä rataa, että EU-maiden vielä äärimmäisemmillä ilmastotoimilla vaikutettaisiin olennaisesti ilmastonmuutokseen ja sitä kautta Eurooppaan pyrkivien ilmastopakolaisten määrään, mutta eihän se niin mene. Isossa kuvassa on ilmastonmuutoksen kehityksen kannalta samantekevää, saavuttaako EU tavoitteensa hiilineutraalisuudesta suunnitellusti vuonna 2050 vai ei, kun EU:n osuus päästöistä on jo nyt alle 10 prosenttia.

Suomeen ja Eurooppaan suuntautuva "ilmastopakolaisuus", jollaista on oikeasti mitättömän vähän jos ollenkaan, mutta jota lähes kuka tahansa voi nykyään yrittää käyttää tekosyynä siirtolaisuuteensa, riippuu täysin maahanmuuttopolitiikan linjauksista. Ei ole mitään syytä päästää Eurooppaan esimerkiksi afrikkalaisia ilmasto- tai muunkaan pakolaisuuden varjolla, kun EU-maita seitsemän kertaa suuremman Afrikan sisälläkin voi muuttaa.

Pietikäinen on ollut vaalikonevastauksensa mukaan sitä mieltä, että ilmastopakolaisuuteen ja laittomaan maahanmuuttoon on vastattava tehostamalla EU:n rajavalvontaa. Se taas tarkoittaa käännytyksiä, sillä "ilmastopakolaisuus" ei ole peruste oleskeluluvalle.

Lainaus käyttäjältä: Sirpa Pietikäinen
Laittoman maahanmuuton torjuminen avaamalla mahdollisuuksia esimerkiksi työperäiselle maahanmuutolle on järkevää politiikkaa. Ilmastonmuutoksen edetessä ja ihmisten elinympäristöjen muuttuessa asuinkelvottomiksi, tämä ei kuitenkaan tule yksin ratkaisemaan tilannetta. Mm. Maailmanpankki ja kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö ovat tutkimuksissaan ja raporteissaan arvioineet ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristökatastrofien mahdollisesti pakottavan 50-200 miljoonaa pakenemaan kodeistaan ja lähtemään liikkeelle. Samaan aikaan liikkuvuus helpottuu edelleen. Mikäli on kyse näin suurista ihmismääristä, laillisen maahanmuuton lisääminen ei ole yksistään riittävä keino laittoman maahanmuuton torjumiseksi. Meidän täytyy tehdä kaikki tarpeellinen EU:n ulkorajojen valvonnan tehostamiseksi. Vahvempi ulkorajavalvonta takaa Schengen-alueen turvallisuuden ja tehokkaamman maahanmuuton hallinnan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 623
 • Liked: 96310
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Lainaus käyttäjältä: Sirpa Pietikäinen
Vahvempi ulkorajavalvonta takaa Schengen-alueen turvallisuuden ja tehokkaamman maahanmuuton hallinnan.

Aina kun suomalainen poliitikko puhuu maahanmuuton hallinnasta, hän tarkoittaa maahanmuuton lisäämistä keinoja kaihtamatta. Siitä hänelle maksetaan, tavalla tai toisella.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135468
Lainaus
Sirpa Pietikäinen: Jos ajatellaan, etteivät ököpököt olekaan niin pahoja, ja laitaoikeistolle avataan raja valtaan, muuri voi pettää kuin Game of Thronesissa

Europarlamentaarikko pitää yhteistyötä laitaoikeiston kanssa riskinä keskustaoikeiston kannatukselle ja näkee suuria uhkia historiasta.

Konservatiivit diggaavat ja liberaalit ja sosiaalireformistit jäävät tappiolle. Näin kuvailee kokoomuslainen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen tilannetta, johon keskustaoikeisto eri puolilla Eurooppaa on nyt tarttunut tai tarttumassa.

Kyse on rajan avaamisesta laitaoikeistolle.

– Se on riskibisnes. Ja siinä voi oikeasti tulitikut tippua näpeistä, hän sanoo STT:lle.

[...]

Pietikäinen käyttää vertausta muurin pettämisestä. Hänen mukaansa keskustaoikeisto muuttuu silloin "ranta-Rolexiksi ökömökkölöille" ja kannatus lähtee laskuun. Se ei silti ole seurauksista vakavin.

Mistä hän siis oikeastaan puhuu?

[...]

Pietikäinen kuvailee keskustaoikeistoa Game of Thrones -sarjan muurinvartijoiksi, joilla on oltava kyky sanoa, missä menee muuri ja raja. Ulkopuolella jääväksi öykkäröinniksi hän laskee fasismin, rasismin, totalitarismin ja irtisanoutumisen laillisuusperiaatteesta.

Hän hakee vertailupisteet historiasta.

–  Meillä on ollut IKL:ää ja Lapuan liikettä. Italiassa ja Espanjassa meidän sisarpuolueemme sortuivat siihen, että okei, ollaan nyt vähän hiljaa ja me saamme verohyötyjäkin. Kuulostaako tutulta siinä, mitä nykyisin tapahtuu?

Pietikäinen tunnistaa Euroopan parlamentista oman EPP-ryhmänsä johtajalta Manfred Weberiltä ajatuksen, jossa tämä on halunnut avata yhteistyötä laitaoikeistolaiselle ECR:lle ja Identiteetti ja demokratia -ryhmälle. Se ei ole vieras ajatus myöskään pohjoismaisena konseptina, hän muistuttaa.

– Kun me ajattelemme, että eivät ne ököpököt olekaan niin pahoja – kun se muuri pettää – niin sitten voi katsoa Game of Thronesia tai historian kirjoja. Aika samanlainen tulos, hän sanoo.

[...]

Pietikäinen siis näkee keskustaoikeiston konservatiivilaidan flirttailun laitaoikeiston kanssa uhkana koko liikkeelle. Hän katsoo, että pelko äänten katoamisesta on nimenomaan liberaaleilla ja sosiaalireformisteilla. Konservatiivien hän katsoo nauttivan laitaoikeiston kanssa kaveeraamisesta.

– Se on poliittista heikkoutta meiltä, minulta, kaikilta. Se on enemmistön puutetta sitten, kun on riittävästi vain sitä toista laitaa.

Asetelmaan vaikuttavat vaalit ja sitä ennen muun muassa vaaliteemat ja ehdokasasettelu, hän sanoo.

Pietikäinen ei haluaisi keskustaoikeiston vaihtavan politiikkaansa epärakentavalle linjalle. Hänen mukaansa ei voi sanoa koko ajan vain, että "ei tykkää selleristä, ei tykkää palsternakasta ja ei tykkää seitistä".

– Ja sitten kaikki ovat ilman soppaa. Pitää nähdä, miten tehdään sellainen soppa, mikä on ihan syötävää ja ihan hyvää.
MTV 17.9.2023

En koskaan lakkaa ihmettelemästä, kuka tätä äänestää ja miksi. Ylilautatyypit kuvien takia?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 818
 • Liked: 5405
Lainaus käyttäjältä: Sirpa Pietikäinen
ökömökkölöille... ököpököt...

Örkkejä. Ne iljanteiset inhotukset ovat örkkejä, hyvä Sirpa "ph 0" Pietikäinen.
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 305
 • Liked: 6512
"Ökömököt", "ököpökkölöt"...
Kuulostaa kiertoilmaisulta "elukoille (voi valita vapaasti)" mutta ei kehtaa ihan suoraan sanoa  mutta selkeää dehumanisointia, että semmoinen täti.
Haluaa siis eristää erimieliset, ei kovin rakentavaa vaan hajottavaa. Kirsi Pihan kanssa samaa outoa "vihervasurioikeistoa".

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 137
 • Liked: 7970
Mietin vaan sitä, että miten niin kemian suhteen kujalla olevalla ihmisoletetulla voi olla mandaatti puhua ympäristöasioista?

Sirpa Pietikäisen pH lausunto aiheutti kyllä pysyvän lommon pöytääni sekä vieläkin otsaani jääneen kuhmun.

Hommalaisile tiedoksi, että pH voi joko ylittää arvon 14 tai alittaa arvon 0.

https://www.luma.fi/kysymykset/2012/06/18/ph-asteikon-rajat/

"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 623
 • Liked: 96310
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Pietikäinen edustaa mielipiteineen, elintapoineen, ulkonäköineen ja rikostuomioineen aika moniarvoisesti osaa siitä mikä EU:ssa vialla.
« Viimeksi muokattu: 18.09.2023, 12:25:54 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 137
 • Liked: 7970
"Kirsi Pihan kanssa samaa outoa "vihervasurioikeistoa".

Tunnistaudun vähän samaan ryhmään. Perustelen sitä sillä, että ei me voida paskoa tätä maata rahan vuoksi. Kaivosteollisuus on ulkomaalaisten hallussa, koska tarvitaan työpaikkoja. Työpaikat ovat myös tärkeitä, koska sillä tavalla saadaan pidettyä ihmiset kunnossa. Jos kunto romahtaa, niin silloin tarvitaan sosiaaliturvaa ihmisen hengissä pitämiseksi.

Mutta ei se voi mennä niin, että saastutetaan vedet ja vedetään metsät nurin, että saadaan vähän rahaa.

Ja maailma ei todellakaan pelastu sillä, että tänne haalitaan kouluttamattomia ihmisiä siivoamaan ja hyllyttämään nollatuntisopimuksilla sillä periaatteella, että kuka tekee työt halvimmalla.

Rajat kiinni ja työvelvoite vaikka teitä rakentamaan palkkaa vasten.

"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 273
 • Liked: 39832
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Pietikäinen edustaa mielipiteineen, elintapoineen, ulkonäköineen ja rikostuomioineen aika moniarvoisesti osaa siitä mikä EU:ssa vialla.
Sirpa kokoomuksen pitkäaikaisena EU meppinä edustaa sitä kuuluisaa kokoomuksen arvopohjee. Sitä samaa edustaa myös Kirsi Piha ja miksipä ei Stubbikin.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 305
 • Liked: 6512
Lainaus käyttäjältä: Sirpa Pietikäinen
Laittoman maahanmuuton torjuminen avaamalla mahdollisuuksia esimerkiksi työperäiselle maahanmuutolle on järkevää politiikkaa. Ilmastonmuutoksen edetessä ja ihmisten elinympäristöjen muuttuessa asuinkelvottomiksi, tämä ei kuitenkaan tule yksin ratkaisemaan tilannetta. Mm. Maailmanpankki ja kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö ovat tutkimuksissaan ja raporteissaan arvioineet ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristökatastrofien mahdollisesti pakottavan 50-200 miljoonaa pakenemaan kodeistaan ja lähtemään liikkeelle. Samaan aikaan liikkuvuus helpottuu edelleen. Mikäli on kyse näin suurista ihmismääristä, laillisen maahanmuuton lisääminen ei ole yksistään riittävä keino laittoman maahanmuuton torjumiseksi. Meidän täytyy tehdä kaikki tarpeellinen EU:n ulkorajojen valvonnan tehostamiseksi. Vahvempi ulkorajavalvonta takaa Schengen-alueen turvallisuuden ja tehokkaamman maahanmuuton hallinnan.
70 ja 80 luvuilla oli valtavat kuivuudet ja nälänhädät Afrikassa Sahelin alueella ja Afrikan sarvessa. Sahelin ennustettiin muuttuvan aavikoksi eli että Sahara laajenisi huomattavasti Etelän suuntaan. No suuri, mutta matala Tsadjärvi kutistuikin kymmenesosaan alkuperäisestä muutamassa vuosikymmenessä. Ilmastonmuutosta ei tuolloin vielä ollut!!! SITTEN ALKOI ILMASTONMUUTOS! Ja niinpä lisääntyneet sateet ovat saaneet Tsadjärven taas laajenemaan ja lienee jo puolessa siitä mitä joskus on ollut. Samanlaisia suuria kuivuuksia EI ole ollut Afrikassa noilla alueilla mitä 70-80 luvuilla. Ilmastonmuutos on siis parantanut elinolosuhteita laajoilla alueilla. Ainoa syy pakolaisuuteen on LIIKAKANSOITUS ja hinku Eurooppaan tukien pariin. Ei ilmastonmuutos.
« Viimeksi muokattu: 18.09.2023, 14:22:07 kirjoittanut Caucasian »

Tagit: