UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)  (Luettu 361286 kertaa)

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 165
 • Liked: 16612
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2010 : 03.02.2019, 20:32:26 »
Mamba soitettiin kyllä puhki ja loppuun jo vuosituhannen alussa. Edellinen hitti näyttää olevan 13 vuoden takaa, ajalta paljon ennen mitään kohuja.

Ja monen mainosrahoitteisen radiokanavan musiikkitarjonnan osaan jo ulkoa. Kun muutamaa kappaletta vuodesta toiseen soitetaan, on pakko vaihtaa kanavaan, niin elähtänyttä musiikin anto nykyradiossa on.

Mamban kappaleiden kuuntelu piristäisi mukavasti päivää, ilman tuota viikottaista pakkoannosta samaa paskaa. Moni sinänsä hyvä kappale alkaa tuntua puuduttavalta kuuntelulta, jos sitä viikosta toiseen kuulee.

Niinno, onhan tämä vähän koomista. Katselin tänään Netflixistä pari ruokaohjelmaa ja eilen katsoin Amazon Primestä Grand Tourin viimeisimmän jakson. Nämä taisivat muodostaa suuren osan viimeisen kuukauden Youtuben ulkopuolisesta videosisällöstä ja audionkin osalta kaikki tulee pelkästään oman valinnan mukaan tilauspalveluista; niukkuus ja oma valinta on se ratkaisu, ei se että kun televiisori on olemassa sitä on pidettävä auki ikäänkuin lähetykset olisivat jotain timangeja taivaalta. Perustelevisio ja -radio on omalta osaltani unohtunut täysin (edellisestä kerrasta kun olen katsonut moisia muualla kuin sukuloimassa tai kanavavalikoiman tarkistaakseni on pari vuotta) huolimatta siitä että olen tukevasti yli nelikymppinen...

Juu, television anti alkaa olla samaa kaavaa kuin radion. Samoja puhkikuluineita elokuvia toistetaan kanavalta toiselle moneen kertaan kuussa. Timangeissa puheenollen jään monesti ihastelememaan TV-myyntilikkeiden  esitysvideoita. Aina niiden maisemallinen esitystarjonta 65-75 tuuman teeveeltä jaksaa ihastuttaa.

Tämä alkaa olla aikalailla offtopic, mutta tuossakin ohjelmatarjonnassa on omanlaisensa kiero kremlologia: jos valmistajan tarjoamaa esittelykuvaa ei vieritetä juurikaan sivusuunnassa, laite kärsii todennäköisesti taustavalon verhoefektistä jotka esiintyvät enemmän sivu- kuin pystysuunnassa (jossa se onkin huomattava harvinaisuus). Jos taas ratkaisun kontrasti on korkea mutta kirkkaus heikko, keskitytään näyttämään esim. kuuta mustalla taustalla... ja niin edelleen. Erityisesti kiinnostavalla tapaa kompromissien uhreiksi joutuneet isot taustavalaistut (ei-OLED-)televisiot kärsivät ensin mainituista ongelmista - ja OLEDit taas jälkimmäisistä.

Ehkä eniten omassa telkkarissa pyörivä ohjelma on lopulta... Apple TV:n "näytönsäästäjä" maisemakuvineen. Apple ei valmista televisioita mutta se haluaa pitää imagonsa vahvana, ja arvatkaa mitä? Kun tuota ohjelmaa katsotaan kuitenkin vähemmänkin täydellisillä televisioilla se ohjelma ei juurikaan sisällä sivusuuntaista liikettä. Näyttää siis niillä teknisesti kökömmillä (mutta mahdollisesti varsin hintavilla!) telkkareilla hyvältä, eikä kuluttaja miellä Applea tässä mielessä huonoksi firmaksi...
« Viimeksi muokattu: 03.02.2019, 20:33:57 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 862
 • Liked: 1920
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2011 : 04.02.2019, 10:18:04 »
Valemedia HS-lehti julkaisi 20.1.2019 seuraavan jutun:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005971840.html

Lainaus
Kommentti: Poika­koulun oppilaat nöyryyttivät alkuperäis­kansan aktivistia – Video tapauksesta on herättänyt järkytystä, koska se kertoo Yhdys­valtojen poliittisesta ilmapiiristä

Alkuperäiskansojen asema on Yhdysvalloissa herkkä, sillä 1700–1800-lukujen sodissa ja pakkosiirroissa tuhottiin kokonaisia kansoja, kirjoittaa HS:n Ville Similä.

Mies seisoo yksin keskellä riemuitsevaa poikajoukkoa ja soittaa rummulla rukousta.

Nuori poika seisoo aivan miehen edessä, katsoo tätä silmiin ja hymyilee pilkallisesti.

Vieressä koulutoverit hyppivät ja huutavat ”build that wall”, rakentakaa muuri. Suuri osa on pukeutunut Trumpin kannattajien univormuksi muodostuneeseen Make America Great Again -lippalakkiin.

...

Nyt tämä juttu on USA:ssa osoittautunut valeeksi ja joukko juristeja on haastamassa amerikkalaisen valemedian joko korjaamaan valheensa tai maksamaan korvauksia:


e: Tviitti tviitiksi
« Viimeksi muokattu: 04.02.2019, 11:20:45 kirjoittanut Herbert »
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - Stefan Molyneux

Fasismi on toimintatapa.

- Paavo Haavikko

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 186
 • Liked: 273
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2012 : 10.02.2019, 10:35:28 »
Paremman puutteessa vaikka tänne, kun ei omaa ketjua ehkä ihan ansaitse.

Päivän Hesarissa on kerrankin avointa itsereflektiota ja kannanottoa uutisoinnin metalinjoihin. Kimmokkeena on median toimesta kaltoinkohdelluiden kokemuksia eräässä kirjassa, joiden pohjalta pohditaan lyhyesti median etiikkaa ja toimintatapoja. Ehdottomasti piristävää lukea avointa pohdintaa omasta roolista ja kirjoittamisesta, vaikka se välittyisikin jonkun toisen kritisoinnin kautta jota dempataan. Rehellinen asian tarkastelu on avain jota soisi näkevän enemmän.

Boldit omia.

Lainaus
Toimittajat janoavat some-huomiota ja haluavat kaataa kohteensa kuin keila­radalla, väittävät media­myrskyn kokeneet johtajat
Mitä meille journalisteille on tapahtumassa? Ei mitään hyvää, jos kysytään mediamyrskyn silmään joutuneilta Anne Berneriltä, Atte Jääskeläiseltä, Mika Kojonkoskelta, Anna Mäkelältä ja Risto Siilasmaalta.
Jaakko Lyytinen HS

JARNO PENNANEN työskenteli 1920-luvulla toimittajana tampere­laisessa Aamu­lehdessä. Kerran hänet lähetettiin raportoimaan lautatarhan tulipalosta. Kun reportteri pääsi perille, hän kysyi palo­päälliköltä: ”Missä täällä on lehdistön paikat?”

Tarinan kertoi Aamulehden kulttuuri­toimituksen päällikkö Erkka Lehtola kolumnissaan vuonna 1984. Lautatarha­palon selostaminen edusti katoavaa lajia, perusjournalismia, joka oli Lehtolan mukaan vaativampaa kuin vaikkapa kirja-arviot tai tällaiset kirjoittajan naamalla varustetut kolumnit.

Lehtola kirjoitti 1980-luvulla me­diasta kolumneja, jotka tuntuvat edelleen osuvilta. Lehtola ennakoi, että osa tiedonvälityksestä tulisi myös tulevina aikoina olemaan ”sensaatiomaisuutta, mustamaalausta, vääriä yleistyksiä, hysteriaa ja kaiken yllä pahanhajuisena pölynä laskeutuvaa moralismin puuteria, jolla peitetään vain oman ryvettyneisyyden arvet”.

Lehtolan nuhdesaarnat palasivat mieleeni, kun tartuin viestintäyrittäjä Anna Soraisen kirjaan Sori – johtaja ja julkisuus kriisissä. Siinäkin ruoskitaan meitä toimittajia oikein olan takaa, mutta eri suunnasta ja eri syistä.

SORAISEN kirjassa äänessä on mediamyrskyjen kohteeksi joutunut viisikko: urheilujohtaja Mika­ Kojonkoski, Ylen entinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen, No­kian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Kittilän entinen kunnanjohtaja Anna Mäkelä sekä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

[...]

VAIKUTTAJAT ovat ennenkin hermostuneet journalistien työstä, vaikka se olisi ollut kuinka perusteltua. Mutta nyt jokin on muuttunut. ”Yhä useammin journalismin kohteena olevat kuitenkin kokevat käsittelyn olevan yksipuolista ja faktojen osalta valikoivaa, tarkoitushakuista”, Sorainen väittää.

Sori-kirjan kiinnostavimmassa osuudessa on äänessä Atte Jääskeläinen, joka lähti Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan ja vastaavan päätoimittajan tehtävästä keväällä 2017. Jääskeläinen sanoo: ”Joidenkin toimittajien työssä on mukana tunnetta, jonka takana on vakava eettinen ongelma. Aina ei haluta kertoa totuutta vaan heittää pallo ja katsoa, kaatuuko kohde. Ja jos ei kaadu, niin mietitään, pitäisikö heittää toinen pallo.”

Tällainen keilailuhenkinen kaatojournalismi on Soraisen mukaan toimittajien keskuudessa tabu. Ihan sama, vaikka toimittajien ja julkisuuden teilaamat henkilöt todettaisiin myöhemmin syyttömiksi. Vahinko on jo tapahtunut, ja jahdin kohde saattaa olla pallosateen jäljiltä työkyvytön.

Sori-kirjassa haastatellut väittävät, että toimittajien huomiohakuisuus on kasvanut. Mika Kojonkosken mielestä sosiaalinen media vie ilmiöt uudelle tasolle: toimittajat rakentavat henkilöbrändejään ja kilpailevat huomiosta. Jääskeläinen näkee vaaran merkkejä: ”Jos toimittajalla on sosiaalisessa mediassa vapaus tehdä yksityishenkilönä mitä tahansa, vaikka hän todellisuudessa on toimittaja ja käyttää sitä mandaattia ja valtaa, niin silloin manipulaation kenttä ja vapaus on massiivinen.”


Mitä puheista pitäisi ajatella? Railakas mediakritiikki on tervetullutta, vaikka se saa meidät toimittajat yleensä ajamaan vankkurimme rinkiin. Turha tässä on viisastella. Olen tehnyt vuodesta 1996 lähtien useita yli- ja alilyöntejä eri medioiden palveluksessa.

Meidän journalistien kannattaa kuunnella kritiikkiä jo senkin takia, että­ median luotettavuutta ja toimittajien uskottavuutta kyseenalaistetaan nyt monesta suunnasta. Valeuutisten, disinformaation ja suoranaisen paskapuheen levitessä avoimuus ja itsekriittisyys ovat entistä olennaisempia.

JA JUURI siksi osa Sori-kirjan media­kritiikistä putoaa mielestäni ränniin. Toimittajien joukossa on varmasti populistisia tykkäysten kalastajia, mutta perinteisen median kannalta sosiaalinen media ei ole pelkkää poseerausta.

Some on pikemminkin pakottanut toimittajat entistä tarkempaan työhön, läpinäkyvyyteen ja vuoropuheluun yleisön kanssa. Huterasti perustelluista väitteistä narahtaa heti.

[...]

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005994876.html
« Viimeksi muokattu: 10.02.2019, 10:59:13 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 186
 • Liked: 273
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2013 : 10.02.2019, 10:47:50 »
[kämmäilin, tän jälkimmäisen voi poistaa]
« Viimeksi muokattu: 10.02.2019, 10:58:42 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 074
 • Liked: 446
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2014 : 10.02.2019, 10:59:47 »
Risto Siilasmaan mukaan media levitti tietoisesti epätotuuksia tai vääristeli asioita uutisoidessaan Nokian kriisistä. ”Se on tapahtunut haitan­tekotarkoituksella”, Siilasmaa väittää.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005994876.html


Kirjassa Siilasmaa kertoo kuinka Hesarin Tuomo Pietiläinen totesi Siilasmaalle "Valehtelet!"
kun Siilasmaa oli kertonut Elopin johtajasopimuksen olevan samankaltainen kuin Kallasvuon ja Ollilan.

Siilasmaa oli saanut tämän tiedon Nokian lakiosastolta. Hesari sai ilmeisesti vinkin, ettei tämä pidän pilkulleen paikkaansa. Ainoa ihminen, joka varmasti tiesi näiden kolmen sopimuksen tarkan sisällön oli Jorma Ollila.

Ollila siis pääsi kostamaan Hesarin "tähtitoimittajan" avulla  Siilasvuolle, joka oikeasti pelasti Ollilan tuhon partaalle viemän Nokian.


Beef Supreme

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 496
 • Liked: 1688
 • Taitaa olla vihapuhetta! ->
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2015 : 11.02.2019, 09:20:57 »
HS kunnostautuu vaihteeksi klikkihuorauksella.

https://www.hs.fi/elama/art-2000005996810.html

Lainaus
Monet nuoret naiset kokevat seksuaalista häirintää työpaikallaan – Sannalle esimies ehdotti bikineitä

En lainaa kuin otsikon koska virhe on siinä. Tekstin mukaan bikineitä ehdotti joku täysin ulkopuolinen markkinointitapahtuman järjestäjä, joka ei ollut Sannan esimies. Mutta toki otsikolla luodaan mielikuva jostain paljon törkeämmästä alistamisesta.

Hesarin tapauksessa tietysti aina toimituksen epäpätevyys on loogisempi selitys kuin subversio. Eivätkö ne lue edes itse omia juttujaan.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 444
 • Liked: 659
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2016 : 11.02.2019, 09:25:29 »
Tältä päivältä myös pääkirjoitus:

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005996632.html

Lainaus
Miesvalta ilman valvontaa on huono yhdistelmä naisille ja lapsille

Jälleen uusi skandaali ravistelee katolista kirkkoa, mutta sen taustalla oleviin syihin pitää puuttua myös muualla.


Lainaus
Paavi Franciscus teki viime viikolla historiaa, kun hän ensimmäisenä paavina vieraili Arabian niemimaalla. Käynti Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa nähtiin yrityksenä edistää uskontojen vuoropuhelua ja parantaa kristittyjen vähemmistöjen asemaa tiukan islamilaisissa maissa.

Arabimaita on aiheellisesti arvosteltu naisten huonosta asemasta ja oikeusvaltion heikosta tilasta. Rakenteet pitävät naiset ahtaalla, eikä väärinkäytöksiin ole helppo puuttua oikeuslaitoksen avulla.

Matkan aikana katolinen maailma kävi kovaa keskustelua uudesta hyväksikäyttökohusta. Tällä kertaa kyse ei ollut lapsista vaan nunnista. Paavi myönsi, että monet papit ja myös piispat ovat käyttäneet nunnia seksuaalisesti hyväkseen ja että hyväksikäyttöä todennäköisesti tapahtuu yhä.

Myös tämä keskustelu käsitteli miesten johtaman järjestelmän ja rikosten peit­telyn synnyttämiä ongelmia. Yhdysvalloissa järjestö, joka edustaa enemmistöä maan nunnista, vaati tehokkaampaa puuttumista väärinkäytöksiin sekä kirkon hallinnon uudistamista niin, että valta ei olisi vain papistolla eli miehillä.

Lasten ja naisten hyväksikäytön vastainen työ edellyttää, että seurausten lisäksi puututaan myös syihin.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 165
 • Liked: 16612
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2017 : 11.02.2019, 09:27:53 »
Naisvalta ilman valvontaa on kyseenalaistamattomasti hyvä.

Ja onhan se miesvaltakin, jos sen syy on islam. Silloinkin kaikki mahdolliset, tai jopa valitun valtajärjestelmän pakottamat ongelmat ovat lopulta suurella todennäköisyydellä kriittisen tarkastelijan syytä. Tässäkin jutussa se että naisten asema katolisissa maissa on sata kertaa muslimimaita parempi on tasoiteltu muotoon jossa katolisen kirkon ongelmia pidetään sanamuodollisesti oikeastaan suurempina kuin muslimimaiden ongelmia. Osataan ainoastaan syyttää rakenteita, ikäänkuin ne rakenteet eivät olisi nimenomaan islam, pimeä uskonto joka opettaa että vaimoa pitää sekä lyödä että raiskata jos hän ei muutoin tee kuten käsketään. Katolinen kirkko on näiden valtiollisten saarnaajien tukemiin "rakenteisiin" verrattuna täynnä pelkkiä pyhimyksiä.

Jostain syystä nimenomaan katolista kirkkoa vastaan Hesari jaksaa olla aktiivisesti kriittinen, mutta muslimimaissa ainakin ne juurisyyt unohdetaan täysin ja puhutaan vain rakenteista. Miksi?
« Viimeksi muokattu: 11.02.2019, 09:33:45 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 936
 • Liked: 2596
 • Totuuden Suurlähettiläs
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2018 : 11.02.2019, 12:40:01 »
Lainaus
Some on pikemminkin pakottanut toimittajat entistä tarkempaan työhön, läpinäkyvyyteen ja vuoropuheluun yleisön kanssa. Huterasti perustelluista väitteistä narahtaa heti.

Vai niin?

Minusta pikemmin niin, että huudetaan trollia, vihapuhetta tai rasismia, jos joku epämiellyttävä mielipide on puhkaisemassa omaa kuplaa. Safe space käyttöön ja tyynyt korville.

Seuraava vaihe on bannaaminen tai kohteen mustamaalaaminen Tuntemattoman ohjaaja esimerkkinä. Ja jotkut ryhtyvät suorastaan tuhoamaan uraa ja työmahdollisuuksia vainoamalla vapaa-ajallaankin toimittajan statuksella näitä kohteita päätoimittelijan kertoessa, että ovat lomalla mutta tekevät ihan normaaleja reportterin taustaselvityksiä.

Arvostukseni zuurnalisteja kohtaan on hyvin matalalla ja moisen tapauksen kohdatessani oletan automaattisesti kyseessä olevan vihervasemmistolaisen vihollisen, jolle ei tule kertoa yhtään mitään.
Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 004
 • Liked: 4553
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2019 : 11.02.2019, 13:01:10 »
Tänään paperihesarin kulttuuriosastossa oli aukeaman juttu nykyään Otavan omistaman  Suomalaisen kirjakaupan määräävässä markkina-asemasta ja sen ongelmatiikasta; suurten kustantajien hitit saavat näkyvyyttä, pienten kustantajien tuotteet eivät pääse hyllyille, muuta kuin bulkkia etsivät asiakkaat jättävät tulematta. Kirjoittajana muuan Antti Majander.

Mutta.

Eikös Suomalainen kirjakauppa ollut ennen Sanoman omistama, missä ongelmat silloin?

Juuri pari viikkoa sitten Antti Majander valitti kolumnissaan, ettei Suomalainen kirjakauppa suostunut ottamaan valikoimastaan pois pienkustantaja Rasalaksen julkaisemaa Antti Heikkilän uutta kirjaa ’Lääkkeetön elämä’, joka todella on vaihtoehtoista kirjallisuutta.

Citymarket ja Prisma ymmärsivät totella Sanomaa ja poistaa Heikkilän kirjan myynnistä; jäämme odottelemaan Sanoman kulttuuriosaston juttua K- ja S-kaupan duopolin ongelmista suomalaiselle kulttuurille.

And madness and despair are a force.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 074
 • Liked: 446
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2020 : 11.02.2019, 13:33:47 »

Eikös Suomalainen kirjakauppa ollut ennen Sanoman omistama, missä ongelmat silloin?Sanoma myi Suomalaisen kirjakaupan sekä muut rönsyt jo vuosia sitten pois - tosin rahapulassa.

Kovin vaatimattomalta tuo Helsingin Aleksin lippulaivamyymälän valikoima näytti olevan. Kampissa ovat kirjat mielestäni paremmin näkyvissä.


Beef Supreme

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 496
 • Liked: 1688
 • Taitaa olla vihapuhetta! ->
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2021 : 11.02.2019, 16:57:13 »
HS kunnostautuu vaihteeksi klikkihuorauksella.

https://www.hs.fi/elama/art-2000005996810.html

Lainaus
Monet nuoret naiset kokevat seksuaalista häirintää työpaikallaan – Sannalle esimies ehdotti bikineitä

En lainaa kuin otsikon koska virhe on siinä. Tekstin mukaan bikineitä ehdotti joku täysin ulkopuolinen markkinointitapahtuman järjestäjä, joka ei ollut Sannan esimies. Mutta toki otsikolla luodaan mielikuva jostain paljon törkeämmästä alistamisesta.

Hesarin tapauksessa tietysti aina toimituksen epäpätevyys on loogisempi selitys kuin subversio. Eivätkö ne lue edes itse omia juttujaan.

Juttua päivitetty 10.35. Otsikko nyt

Lainaus
Monet nuoret naiset kokevat seksuaalista häirintää työpaikallaan – Sannalle ehdotettiin bikineitä

Terveiset sinne lasikuutioon!  ;)

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 464
 • Liked: 3945
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2022 : 11.02.2019, 17:03:44 »
Juttua päivitetty 10.35. Otsikko nyt

Lainaus
Monet nuoret naiset kokevat seksuaalista häirintää työpaikallaan – Sannalle ehdotettiin bikineitä

Terveiset sinne lasikuutioon!  ;)

Terveiset eivät riitä. Hesari teki tapansa mukaan stealth-päivityksen. Journalistin ohjeiden mukainen näkyvä korjaus puuttuu.

Näin lausui JSN:
Verkossa olennaisen virheen korjaamiseksi ei riitä virheellisen tiedon tai jutun poistaminen, vaan yleisölle on kerrottava virheestä sekä miten ja milloin se on korjattu.

Toimittaja yrittää sluibata kuin koira veräjästä. Ei pidä antaa periksi vaan ahdistaa se nurkkaan ja uhata JSN:llä. Kyllä se siitä sitten tokenee, nieleskeltyään vähän aikaa kiukkuaan.

Tomatoface

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 263
 • Liked: 748
 • Sovittelemassa VHM:n loputtomia syntejä
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2023 : 11.02.2019, 17:19:23 »
JSN on läpeensä yhtä mätä kuin HS joten pelkään ettei tuollaiset kantelut auta mitään. Vähän sama kuin jos olisi kannellut kommunistiselle puolueelle Pravdan toiminnasta.
O tempora, o mores!

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 464
 • Liked: 3945
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2024 : 13.02.2019, 11:44:16 »
JSN on läpeensä yhtä mätä kuin HS joten pelkään ettei tuollaiset kantelut auta mitään. Vähän sama kuin jos olisi kannellut kommunistiselle puolueelle Pravdan toiminnasta.

Ei siitä ole kysymys, tuleeko kantelusta langettava päätös. Ei toki aina tulekaan. Kysymys on siitä, että kukaan toimittaja ei halua joutua tikun nokkaan rustaamaan vastausta JSN:lle.

Jos siis toimittajalla on vaihtoehtoina (a) niellä kiukkunsa ja tehdä juttuun asiallinen, näkyvä korjaus tai (b) joutua vastaamaan kanteluun, niin kuka tahansa laiskuuttaan rakastava toimittaja valitsee pienemmän riesan tien (a).

Tämä kuitenkin edellyttää, että toimittaja pannaan tällä tavalla seinää vasten, että vaihtoehdot ovat a ja b. Jos tarjolla on vaihtoehto (c) toimittaja sluibaa ja joku tyhmä lukija vähän kitisee, mutta ei se kumminkaan viitti kannella JSN:ään, niin totta munassa laiska toimittaja valitsee c:n.

pyrokatti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 19
 • Liked: 67
Vs: Helsingin Sanomat: lehti ja yhtiö (yhdistetty)
« Vastaus #2025 : 13.02.2019, 12:35:50 »
JSN on läpeensä yhtä mätä kuin HS joten pelkään ettei tuollaiset kantelut auta mitään. Vähän sama kuin jos olisi kannellut kommunistiselle puolueelle Pravdan toiminnasta.

Ei siitä ole kysymys, tuleeko kantelusta langettava päätös. Ei toki aina tulekaan. Kysymys on siitä, että kukaan toimittaja ei halua joutua tikun nokkaan rustaamaan vastausta JSN:lle.

Jos siis toimittajalla on vaihtoehtoina (a) niellä kiukkunsa ja tehdä juttuun asiallinen, näkyvä korjaus tai (b) joutua vastaamaan kanteluun, niin kuka tahansa laiskuuttaan rakastava toimittaja valitsee pienemmän riesan tien (a).

Tämä kuitenkin edellyttää, että toimittaja pannaan tällä tavalla seinää vasten, että vaihtoehdot ovat a ja b. Jos tarjolla on vaihtoehto (c) toimittaja sluibaa ja joku tyhmä lukija vähän kitisee, mutta ei se kumminkaan viitti kannella JSN:ään, niin totta munassa laiska toimittaja valitsee c:n.

Melko todennäköistä että kantelu ei päädy edes käsittelyyn. Kantelun karsintapäätöksen perusteluista löytyy mm.
Lainaus käyttäjältä: JSN
Vuonna 2016 neuvostolle on tullut kuukausittain noin 50 kantelua, joista on otettu neuvoston käsittelyyn keskimäärin noin kymmenen kantelua kuukaudessa eli noin 20 prosenttia.
...
Karsintapäätökset tekee tapauskohtaisesti neuvoston puheenjohtaja, joka on tällä hetkellä Elina Grundström. Päätökset tehdään valmistelevien sihteereiden esityksen perusteella ja ne saatetaan neuvoston, kantelijan ja kantelun kohteena ollen tiedotusvälineen tietoon.
Yrittäähän tietenkin aina voi. Jos ei muuta niin hylkäysprosentti nousee.